Rikosilmoitus

omainen1

Hei! Jos omaista kohdellaan kaltoin hoitolaitoksissa, asiasta voi tehdä rikosilmoituksen ja syyttää hoito/virkavirheestä hoitoa laiminlyöneitä. Voi myös vaatia korvausta asiasta.

Olen saanut tietää, että hoitolaitoksissa omaisille huudetaan, heitä syrjitään, heille ei jutella, heidät yritetään lamauttaa lääkkeillä, heitä lyödään, teljetään huoneeseensa, sidotaan yöksi sänkyynsä, jotta hoitajat saa olla "rauhassa" jne, jne.

Tälle ei yksityinen ihminen mahda mitään. Pitäisi olla kameravalvonta, jonka välityksellä omaiset voisivat kotoaankin seurata omaisensa tilannetta hoitopaikassa.

Toivonkin että joku lakimies tai nainen lähtisi omaisten asialle ja kaikki joille tällaisia synkkiä kokemuksia on kertynyt, voisivat nostaa lakia tuntevan ihmisen avulla yhteiskanteen hoidon laiminlyönneistä. Tämä varmasti parantaisi hoidon laatua kaikissa laitoksissa jatkossakin.

Jos joku innostuu tästä asiasta, laittaisitko tänne vaikka sähköpostisi, jotta asiaa voidaan alkaa kehittämään eteenpäin

4

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EX-hoitsu ja omainen

      Voihan siitä tehdä rikosilmoituksen, mutta hoitolaitoksen esimiehelle ja potilasasiamiehelle valitus kannattaa tehdä ensin. Tuli vain mieleen, että ketä vastaan rikosilmoituksen tekisit, hoitolaitosta vai jotain hoitajaa vastaan. Kannattaa ottaa myös selvää miksi omaistasi rajoitetaan, esim. sitomalla sänkyyn. Se on yksilövapaudenrajoittamista, eikä siihen ole olemassa lakia, riippuu tietysti omaisesi sairaudesta. Suomessa on kolme lakia jonka perusteella voidaan yksilön vapautta rajoittaa, nämä ovat mielenterveyslaki, tartuntatautilaki ja kehitysvammalaki. Jos omaisesi ei kuulu minkään näistä lain alaisuuteen on yksilön vapautta rajoitettu laittomasti.

      • .Siilimuori

        Soiaali- ja terveydenhuollom asiakkaille on tuossa laki itsemääräämisoikeudesta jossa määritellään yksilön vapauden rajoittamisesta.

        Useat omaiset vaativat että vanhuksensa laidat tulee pitää ylhäälä etteivät pääse lähtemään vuoteesta, sekin on yksilönvapauden rajoittamista. Sitä koreammalta putooaa mitä korkeampi laita edessä.


      • aattelin vaan
        .Siilimuori kirjoitti:

        Soiaali- ja terveydenhuollom asiakkaille on tuossa laki itsemääräämisoikeudesta jossa määritellään yksilön vapauden rajoittamisesta.

        Useat omaiset vaativat että vanhuksensa laidat tulee pitää ylhäälä etteivät pääse lähtemään vuoteesta, sekin on yksilönvapauden rajoittamista. Sitä koreammalta putooaa mitä korkeampi laita edessä.

        Niin, mikä sitten olisi parasta. Estääkö sängystä/tuolista lähteminen, jolla ehkäistään ehkä kaatumisen aiheuttamat lonkka- tai muut murtumat, vai sallia vapaa liikkuminen ja mahdollinen kaatuilu.
        Itsemääräämisoikeus tarkoittanee myös sitä, että voi jättää syömättä tai olla ottamatta lääkkeitä. Jos ei halua lähteä pesulle, niin ollako peseytymättä loppuikä. Haloo nousee kohta tästäkin. Ennenaikaisia kuolemantapauksia varmaan tulee, mutta kaikkihan kuolee ja kuka mistäkin syystä.


    • .Siilimuori

      Näinpä. Kuulostaa siltä että uuden lain myötä entistä vähemmän saa rajoittaa liikkmista ja tämähän utta laki on laki, jännä nähdä mikä haloo nousee ja mitä mietlä vanhusten omaiset kun rajoittaa ei saa ja joaiselle vanhukselle ei ole omahoitajaa valvomaan liikkumista vierelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe