Osuuskunta PPO:ssa on 27000 jäsenellä rahaa yli 100 miljoonaa

Meidän mielipide

Jos Osuuskunta PPO puretaan ja kertynyt varallisuus jaetaan omistajille, tekee se noin 4000 euroa omistajaa kohden. Ylivieskalaiset olisivat saamassa purusta noin 15 miljoonaa euroa. Miten on, kiinnostaako jäsenistöä kyseinen raha vai jätetäänkö se pelureiden pelattavaksi?

142

900

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jäsen

      Tottakai kiinnostaa. Omamme pitää saada pois!

      • ppoppoppoppoppo

        ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp


    • Joulurahaa

      Mihin voin lähettää tilinumeroni, jolle summa maksetaan?

    • Tuon tilinumeroni

      Tämänkö takia PPO:n ulko-ovet ovat lukittuna 20.12 - 4.1?

    • Miten edetään?

      Todella hyvä kysymys! Otan mielelläni tuhansia euroja tililleni. Jaettavaa tosiaankin riittää 27000 jäsenelle! Miten asiaa saadaan vietyä eteenpäin?

    • Kysymyksiä

      Monelle omistajalle tuo raha kelpaisi, mutta miten sen voi sieltä saada? Osuuskunta kaavailee osuuksille kauppapaikkaa, jossa arvosta putoaisi noin 50% pois. Onneksi osuuskunnan säännöt eivät tätä salli. Kenelle tuo toinen 50% sitten menisi, kun sitä ei saisi itselleen?

      • Vastaavaa

        Rahat saa pois tulemalla osuuskuntakokoukseen ja äänestämällä omistajien oikeuksien puolesta. Kaikilla jäsenillä on oikeus saada omansa pois. Rahat kuuluvat osuukunnan jäsenille, eikä pelureille. Hieno suunnitelma oli myydä toisten omaisuus ja ottaa rahat liituraitaliiveihin. Homma haiskahtaa Putinlandialta.


    • Kyllä, Kiitos!

      Neljälle tuhannelle Ylivieskalaiselle 4000-5000€. Sillä saadaan valtavasti ostovoimaa alueelle! Nyt pitää panna toimeksi!

    • 4000 vaiko 2000?

      Sanomalla kyllä osuuskunnan purulle ja ei sääntömuutokselle saamme 4000€/jäsen. Sanomalla kyllä sääntömuutokselle menetämme tuosta summasta 2000€/jäsen.

    • PPO:n

      Jäsenet, jo sorron yöstä nouskaa, otetaan seuraavassa kokouksessa valta omiin käsiin. Kaikki jäsenet paikalle, ainakin ne, jotka kannattava purkamista.

    • 50% katoaa

      Osuuskunnan arvo on 100 miljoonaa. Siihen päälle luvattu tulos tälle vuodelle kahdeksan miljoonaa. Se tekee yhteensä 108 miljoonaa. Jos osuuksille perustetaan hallinnon ajaman sääntömuutoksen myötä kauppapaikka, sulaa omaisuudesta heti pois 54 miljoonaa euroa, koska kauppaa käydään puoleen hintaan todellisesta arvosta. Jos haluatte kauppapaikan menetätte samalla 2000-2500 euroa/jäsen.

      Siis: ei kauppapaikalle, ei arvon puolitukselle, kyllä osuuskunnnan purulle ja kyllä täydelle osuuden arvolle.

      • Osuuskunnan todellinen arvo on yli 400 miljoonaa.


      • rahattakaisinvaan
        j.jussiW-T kirjoitti:

        Osuuskunnan todellinen arvo on yli 400 miljoonaa.

        Aina parempi, enemmän palautusrahaa jäsenille kun PPO puretaan ja rahat palautetaan ne maksaneille takaisin osuuskunnan perustamisen mukaisen toiminnan loputtua.


    • Ideapark Ylivieskaan

      Alla toiselta palstalta kommenttia joka myös faktaa :

      Tulevaisuuden merkittävä tietotekninen mullistus tulee tapahtumaan personoitujen TV-palveluiden siirtymisessä langattomasta teknologiasta langalliseen tekniikkaan ja ennen kaikkea kuituverkkoihin.

      Mobiiliteknologioissa ns. Last mile on aina jaettua kaistaa palvelevassa tukiasemassa olevien tilaajien kesken. Kiinteässä verkossa Last mile on aina jakamaton ja vain yhden tilaajan käytössä. Tästä syystä kiinteä verkko ei tukkeudu mobiilin verkon tavoin.

      Ja tämän tai oikeastaan nämä verkot joku sai instituution myymään ja "halavalla". Ei Roomaakaan rakennettu yhdessä päivässä ja vielä se siellä on paikallaan..sama päti ja olisi pätenyt Osuuskunta PPO:honkin ja siihen liittyviin liiketoimiin mutta kun katseet oli kaikilla...siis kaikilla niin hallituksessa kuin hallintoneuvostossakin omiin varpaisiin, omaan eläkkeelle siirtymiseen niin ei välitetty seuraamuksista. Nyt on turha valittaa "yrittäjän" joka oli mukana päättämässä tai toisten jotka hamuaisi halpaa riskitöntä rahaa jakeluun että kertynyt omaisuus "sijoitettavaksi"... Ne on pieniä silakat joulukaloiksi. Rahat jakoon sääntöjen määrämällä tavalla ja tieto myös "rouva pellervolle" etelän kurjuuteen että täällä pätee osuuskuntalaki eikä minkään "laidan" tai "halmeen" villilänsi.

    • Joulurauhaa

      Rakas Joulupukki! Annathan ensi Jouluna meille sen, mikä meille kuuluu! Samalla toivon sinun tuovan piiskoja niille, jotka ovat PPO:ssa tämän valtavan sopan keittäneet!

    • Avi tarkastaa asiat

      Tilinteon aika tulee kun aika kuluu. Sitä odotellessa annetaan Aluehallintoviraston tutkijoiden tehdä työnä rauhassa ja mahdollisten tilille joutuvien valvoa yönsä rauhassa.

      • Mannaa taivaalta

        Ihmisen on helppo elää, kun omallatunnolla ei ole valheita, talousrikoksia, eikä irtisanottujen ihmisten kohtaloita.
        Työttömyyden kestää, kun tietää, että se ei ollut omaa syytä.

        Hyvää uutta vuotta koko Paulin orkesterille.


    • Avi tutkii

      Kuulin, että aluehallintovirasto antaa raporttinsa Osuuskunta PPO:n hallinnon tekemistä Datamekaupoista tammikuun loppuun mennessä. Sitä odotellessa toivotan hyvää uutta vuotta Osuuskunta PPO:n jäsenille!

    • Oikeus voittaa

      Jospas se uusi vuosi vihdoin toisi oikeuden PPO:n jäsenille ja PPO:n hallinnon muutaman vuoden jatkuneen temppuilun loppumisen - erottamisia säästämättä.

    • Entinen kestotilaaja

      Kalajokilaakson toimittaja Anne Mattilan kommentti osoittaa täydellisesti sen ymmärtämättömyyden joka toimittajalla on: "Näkemykseni siitä, että PPO sijoitusyhtiönä oli järkevämpi vaihtoehto kuin jakaa kertalaakilla osakkaille jokunen tonni, on saanut lisää vahvistusta. Pienistä puroista ne joetkin syntyvät ja isot yritykset yhden miehen firmoista."

      Kerrottakoon toimittaja Anne Mattilalle, että Osuuskunta PPO on sääntöjensä vastaisessa tilassa ja jaettavaa jäsenille on tosiaan jokunen tonni, nimittäin 108 000 tonnia.

      PPO:n pääliiketoiminta on myyty Elisalle. Nyt kun osuuskunnalla ei enää ole sääntöjen mukaista pääliiketoimintaa, se tulee kiireen vilkkaa lakkauttaa ja varat palauttaa omistajille.

    • 162 km rahaa

      108 000 tonnia rahaa jaossa! Kuka ehtii seuraavana? Sadan euron seteleinä niistä tulee 162 km pitkä jono! Kenen taskuun sen päättää jäsenet!

    • Osakas

      PPO lupaili sijoitustoiminnasta jumalattomia vuosituottoja osakkaille ja sitten myönnetään älyttömiä lainoja, jumalattomilla riskeillä paikallisille pikkufirmoille. Luultavasti suuri osa näistä riskilainarahoista jää saamatta, joten kuinka ihmeessä osakkaille luvatut vuosituotot muka saadaan aikaiseksi?! Jo pelkästään hallintokuluihin taitaa mennä 1-2%/vuosi koko osuuskunnan varallisuudesta. Tässä taloustilanteessa taitaa olla täysi työ saada katettua sijoitustoiminnalla edes nuo vuosittaiset hallintokulut! Järkevintä olisi purkaa koko osuuskunta ja antaa omistajien itsensä päättää varojensa käytöstä tulevaisuudessa! Sitä kautta taitaisi suurin osa varoista jäädä kuitenkin alueelle, eikä kuluisi osuuskunnan turhanaikaiseen sijoitusyhtiöleikkiin!

      • nimim1

        Nyt alkaa tulla faktatietoa oli Kalajaskassa juttua PPO alkaa toimittamaan jäsenille postitettavaa jäsenlehteä että nähdään miten ne siotukset poikii miljoonia????


    • Alasajovaiheessa

      Milloin täällä on käyty vastaavaa keskustelua esimerkiksi Osuuspankin tai Nordean talouden hoidosta. Ei vuosiin. Samaan aikaan tästä yhdestä laittomassa tilassa olevasta PPO:sta on käyty kymmeniä keskusteluja ja saatu niihin tuhansia kommentteja. Vähintään 60% jäsenistä haluaa rahansa pois PPO:sta ja sijoittaa ne riskittömästi oikeisiin pankkeihin. Miksi tämä ei onnistu? Mikä tässä on niin vaikeaa?

    • Muutoksia tarvitaan

      Näille hallintoneuvoston "vanhoille" elisalle osuuskunnan myyneille pitää löytää uudet jäsenien kantaa edustavat ehdokkaat:
      erovuoroon tulo vuonna
      Oulainen pankinjohtaja Kai Pajala 2015

      Alavieska yhdyskuntainsinööri Hannu Haapakoski 2015

      Haapavesi toimitusjohtaja Esko Salmikangas 2015

      Kalajoki toimitusjohtaja Jarmo Ainali 2015

      Merijärvi toimitusjohtaja Matti Pohjanen 2015

      Nivala maanviljelijä Pekka Mönkkönen 2015
      matkatoimistovirkailija Päivi Taskinen 2015

      Raahe toimitusjohtaja Jussi Miilukangas 2015

      Sievi toimitusjohtaja Johanna Takanen 2015

      Ylivieska veturinkuljettaja Eero Kippola 2015

      Aletaanpa töihin ettei kiire kun äänestys alkaa kokouksessa

    • Leskien osuus

      Kävin noilla osuuskunta ppo:n nettisivuilla mutta ei ollut mitään tietoa miten on viimevuoden sijoitukset tuottaneet ..8..15 %..paras lupaushan oli uudella tj:llä että omaisuus kaksinkertaistuisi 10 vuodessa hänen hoidossaan.. sehän tekis sekin 5 %/v.. (ihan laskentakaava tiedoksi 10 x 5 = 50 = 1/2:100)

      Kyllä minä veikkaan että perxsnettoa on todellisuudessa tullut eikä osuusmaksun korkoa ole jaettavaksi jäsenille viime vuodelta seuravassa osuuskuntakokouksessa ellei oteta omiamme pois meillä jäsenillä olevilla valtuuksilla !.. Pidetään puolemme ja hoidetaan kokouksessa sellainen päätös voimaan...muusta ei oikein voikaan sopia ainakaan hallituksen esityksien pohjalta.

    • 8% per vuosi

      1,08 potenssiin 9 on kaksi. Siis 8% vuotuisella tuotolla päästään kymmenessä vuodessa kaksinkertaistamaan alkupääoma - mikäli jäsenille ei tuona aikana jaeta euroakaan! Datamen miljoonatappiot eivät tälle lupaukselle kovin positiivista lähtöä anna!

    • Sama kuka edustaa

      ..se on vaalien lähestyessä joillain tuo laskukone käytössä mutta ihan turhaan..osuuskunta PPO siirtyy uuden puolueen =jäsenet/omistajat hallintaan vaikka entiset valtiaat tekevät mitä tahansa koiruuksia.. Sanokaa minun sanoneen !

      Me haluamme rahamme sekä turhan organisaation ja kulut pois.
      Se vain on näin...

    • 50 miljoonan ero

      Osuuskunnan toimitusjohtaja kertoi tänään Radio Pookissa, että kevään osuuskuntakokouksen pääasiana tulee olemaan sääntömuutos, jolla PPO:n osuuksille sallitaan kauppapaikan perustaminen. Tässä kaupassa PPO:n omistajat saavat kuulemma osuuksistaan saman hinnan kuin PPO:n purkamalla. PPO purkamalla saatu hinta on noin 1400€/osuus, josta vähennetään pääomatulon vero pois.

      Kauppapaikassa hinta tulee asettumaan noin 700 euroon/osuus. Saadusta hinnasta vähennetään pääomatulon vero pois. Älkää hyvät ihmiset antako lupaa kauppapaikan perustamiseen. Tämä vaatii sääntömuutoksen ja sen myötä 2/3 osan enemmistön esityksen taakse.

      • Isänmaan puolesta

        Kati Peltonmaa jatkaa sitä valehtelulinjaa, jonka Pauli Korpi-Tassi aloitti. Pauli valehteli osuuskuntakokouksissa tuhatpäisen yleisön edessä ja siitä on videotallenne olemassa. Samoin pookin haastattelu. Aikanaan oikeudessa nämäkin tulevat ilmi. Kun on kerran lähtenyt valehtelulinjalle, siitä oravanpyörästä on vaikea hypätä pois. Se tässä ihmetyttää, että aikuiset ihmiset kehtaavat. Ehkä elisalta saatu osakesalkku turrutti omantunnon. Rahallahan saa ostettua sieluja, mutta vain pikkusieluja.

        Mummojen rahat ovat liian houkuttelevia tälle poppoolle. Enkä tarkoita PPO:ta. Saa jakaa tätä viestiä vaikka missä somessa.


      • tahtoo2

        Kannatan kauppapaikan avaamista.
        Tällainen vuosien piina ei palvele ketään.
        Kuolinpesät myy tulevaisuudessa osuuksia.
        Mieluummin myyn itse, kauppapaikalla.
        Muuten: heti ensimmäiset saa aina parhaan hinnan.
        Toivottavasti säännöt hyväksytään ja
        junttaajat eivät saa tahtoaan läpi.


      • Naurettava puhe
        tahtoo2 kirjoitti:

        Kannatan kauppapaikan avaamista.
        Tällainen vuosien piina ei palvele ketään.
        Kuolinpesät myy tulevaisuudessa osuuksia.
        Mieluummin myyn itse, kauppapaikalla.
        Muuten: heti ensimmäiset saa aina parhaan hinnan.
        Toivottavasti säännöt hyväksytään ja
        junttaajat eivät saa tahtoaan läpi.

        Höpöti höpöti. Muuten: olet näköjään ihminen, joka ei ymmärrä mistä on kysymys. Kerroppa mitkä säännöt? Varastajat saavat aina parhaan hinnan. Nyt ei anneta rahoja varkaille.


    • Jäsenet päättää

      Eli tavallinen jäsen antaa osuudestaan 50 % pois lähtiessään kannattamaan ns. kauppapaikka suunnitelmaa. Jos halutaan 100 % omistamastamme omaisuudesta niin se voidaan saada vaikka heti osuuskuntakokouksen päätöksellä jossa osuuskunta PPO päätetään purkaa ja kerätty omaisuus jakaa jäsenille. Tämä on faktaa.
      Alla lista osuuskunnan osuuksien ostaja-ehdokkaista kauppapaikalla.
      Lisäksi joukkoon voidaan liittää ne jotka voivat vielä jatkaa toimikauttaan osuuskunnan hallinnossa ns. vanhat edustajat..uusista ei vielä käsitystä!
      Selatkaapa nimilistaa..ketä he ovat ja missä asemassa.
      Ostotarjoukset tulevat olemaan 700 €/osuus jonka todellinen arvo on 1500 €.

      Oulainen pankinjohtaja Kai Pajala 2015
      Alavieska yhdyskuntainsinööri Hannu Haapakoski 2015
      Haapavesi toimitusjohtaja Esko Salmikangas 2015
      Kalajoki toimitusjohtaja Jarmo Ainali 2015
      Merijärvi toimitusjohtaja Matti Pohjanen 2015
      Nivala maanviljelijä Pekka Mönkkönen 2015
      matkatoimistovirkailija Päivi Taskinen 2015
      Raahe toimitusjohtaja Jussi Miilukangas 2015
      Sievi toimitusjohtaja Johanna Takanen 2015
      Ylivieska veturinkuljettaja Eero Kippola 2015

    • copy ed......

      Omituista peliä hallitus pitää. Saako tämä jatkoa seuraavassa kokouksessa. Eikö hallitus jo itsekin kummastele omia toimiaan. Lukekaa:

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisen kutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

    • Suomen laki

      Kauppapaikka on todellinen kusetus. Tämä on samaa jatkumoa sille törttöilylle, kun PPO myytiin. Minä haluan jäsenenä omani pois. Tämä loppuu vasta, kun Osuuskunta on purettu ja oikeus on toteutunut ja rahat jaettu oikeudenmukaisesti.

    • Rehellisyys esiin

      Hox! Tuo kauppapaikka on Paulin ja poikien illuusio. Siellä hukataan mummojen ja pappojen markat hevon kokoomukselle. Älkää koskaan lähtekö mukaan tuohon huijaukseen.

    • tuire3

      Onhan varmasti toimitettu esitys osuuskunnan purkamisesta osuuskuntakokouksessa äänestettäväksi?

    • maire12

      Muistakaapa aktiiviit, osaajat, huolehtia asia ajoissa. Ei tarvitse sitten kokouksessa asiaa märehtiä.

    • Pauli Pattijoelta

      Se kauppapaikka on huijauksen viimeisin viritys. Jos asiaan ei olisi joku puuttunut aikoinaan niin olisi käynyt niin että ne jotka trimmauksen kehittelivät, tiedätte kyllä ketä siinä oli mukana, olettivat että koska aikaisemminkaan ei kukaan ole oikeastaan ottanut mitään kantaa..mitä nyt raahesta joku vähän kyseli.. niin kohta olisi tilanne ollut sama kuin on paljon esimerkkinä mainostetussa KPY Osuuskunnassa..osuudet (eli entinen jäsenien omaisuus) olisi muutamalla omistajalla ja muut olisi saaneet sen 100-120 €/osuuksistaan. Nyt sitä ajatusta ajetaan kuin käärmettä pyssyyn koska siellä on mukana useampia perikuntia-leskiä jne jotka ei ehkä jaksa odottaa että pesä saadaan putsattua..siinä saaliin reunalla on kyllä hyeenoja odottamassa ostotarjousten kanssa.. mutta osuuden hintatarjous tulee olemaan jopa alle 50 % todellisesta arvosta. Minun näkemys ja oletus on että saadaan kaikki jakoon kun vain äänestetään oikein=osuuskunta purkuun ja omaisuus jakoon jäsenille.

    • Omistajien varat

      Olen liittynyt puhelinosuuskunnan jäseneksi. Nyt kun sitä ei enää ole, voi kertyneet varat palauttaa omistajilleen: Ei kait tässä mitään epäselvyyttä pitäisi olla, vai yrittääkö osuuskunnan toimiva hallinto vetää rahat välistä omiin liiveihin?

    • Alasajo

      Hommataan seuraava PPO:n osuuskuntakokous Ylivieskan uuteen jäähalliin! Mainiosti mahtuu PPO kokouksensa siellä pitämään ja aikataulukin täsmää. Saadaan kerrankin kokous kotipitäjään ja samalla pidettyä hallille kunnon avajaiset - sellaiset jotka muistetaan paikkakunnalla vielä 30 vuoden kuluttuakin!

    • Osuuskunnan jäsen

      Alexander Stubb näyttää jatkaneen Kataisen linjalla turhien raporttien julkistajana veronmaksajien piikkiin. Valtioneuvoston kanslia näyttää julkaisseen sarjassaan 5/2014 parin tieteentekijän onnettoman työn "Omistus, omistajaohjaus ja määräysvalta suurissa suomalaisyrityksissä." Siinä valitellaan hajaantunutta omistusta ja halutaan muuttaa osuuskunnat osakeyhtiöiksi! Myöskään valtion tai kuntien omistusta ei ymmärretä. Mitä mieltä Juha Sipilä mahtaa osuustoiminnasta olla? Se mielestäni kaipaa selväsanaista puolustajaa.
      Löytyykö Ylivieskasta jäsenien asian puollustajaa ?

    • Kuka valehtelee

      Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja kertoi Radio Pookin haastattelussa, että Osuuskunta PPO on ollut sijoitusosuuskunta ja kuusi vuotta.

      PPO:n sääntöjen mukaan Osuuskunta PPO:n toimialana on tuottaa jäsenilleen tietoyhteiskunnan tarvitsemia tietoliikenteen, tietotekniikan ja viestintäalan palveluita sekä edellä mainittuihin toimintoihin liittyvää tai niitä tukevaa tai palvelevaa toimintaa. Lisäksi Osuuskunta PPO voi harjoittaa sijoitustoimintaa.

      Sääntöjen mukaan Osuuskunta PPO:n jäseniksi voivat liittyä luonnolliset henkilöt, yhteisöt ja säätiöt. Jäsenyyden hyväksymisen edellytyksenä on aina osuuskunnan tai sen konserniyrityksen palvelusten käyttö.

      Sääntöjen mukaan osuuskunnan palveluita ovat tietoyhteiskunnan tarvitsemat tietoliikenteen, tietotekniikan ja viestintäalan palvelut sekä edellä mainittuihin toimintoihin liittyvä tai niitä tukeva tai palveleva toiminta.

      Se, että osuuskunta voi tietoliikennepalveluiden lisäksi harrastaa sijoitustoimintaa, ei tarkoita sitä, että osuuskunta voisi harrastaa sijoituspalvelua. Osuuskunnan harrastama sijoitustoiminta ei ole jäsenille suunnattua sijoituspalvelua, koska sitä ei säännöt salli. Jos säännöt sen sallisivat, säännöissä lukisi niin.

      Nyt kun palataan Peltomaan väitteeseen, että Osuuskunta PPO on ollut jo kuusi vuotta sijoitusosuuskunta, voidaan kylmän rauhallisesti todeta että Peltomaa valehtelee väitteessään. Osuuskunnan oikeus harrastaa sijoitustoimintaa ei anna oikeutta tarjota jäsenilleen sijoituspalvelua.

    • Onkolupaa

      Sijoituspalvelulain mukaan sijoituspalveluja saa tarjota vain toimiluvan saanut palveluntarjoaja. Onko PPO:lla tätä lupaa? PPO:n säännöissä ei kuitenkaan puhuta mitään sijoituspalveluiden tuottamisesta jäsenille.

      Sijoituspalvelun ja siihen liittyvien oheispalvelujen sisältö määritellään lainsäädännössä. Sijoituspalvelulla tarkoitetaan mm.

      rahoitusvälineitä koskevien toimeksiantojen vastaanottamista ja välittämistä sekä toteuttamista asiakkaan lukuun,

      sijoitusneuvontaa eli yksilöllisen suosituksen antamista asiakkaalle tiettyä rahoitusvälinettä koskevaksi liiketoimeksi sekä

      omaisuudenhoitoa eli rahoitusvälineiden hoitamista asiakkaan kanssa tehdyn sopimuksen nojalla siten, että päätösvalta sijoittamisesta on annettu kokonaan tai osittain palveluntarjoajalle.

      Oheispalvelulla tarkoitetaan muun muassa rahoitusvälineiden säilytys- ja hoitopalveluja, sijoituspalveluun liittyvien luottojen myöntämistä sekä sijoituspalveluun liittyvää valuuttapalvelua.

      Sijoituspalvelun tarjoaminen edellyttää toimilupaa

      Sijoituspalvelua voi tarjota vain luottolaitostoimiluvan saanut luottolaitos, sijoituspalveluyrityksen toimiluvan saanut sijoituspalveluyritys sekä omaisuudenhoidon ja sijoitusneuvonnan osalta toimiluvan saanut rahastoyhtiö. Sijoituspalveluja voidaan tarjota myös sidonnaisasiamiehen välityksellä. Lisäksi sijoituspalveluja voivat tarjota esimerkiksi vastaavat Eta-alueen ulkomaiset palveluntarjoajat, joilla on sivuliike Suomessa tai jotka ovat ilmoittaneet Finanssivalvonnalle tarjoavansa palveluja Suomessa.

      Finanssivalvonta valvoo sijoituspalveluja tarjoavien toimintaa ja menettelytapoja. Finanssivalvonta seuraa finanssimarkkinoilla toimivia ja puuttuu toimiluvatta toimivien yritysten toimintaan.

      Menettelytavat määritellään laissa

      Sijoituspalvelua tarjoavan yrityksen toimintaa säännellään lainsäädännöllä. Asiakassuhteessa noudatetaan esimerkiksi arvopaperimarkkinalain säännöksiä, jotka koskevat

      asiakasluokittelua

      hyvää tapaa arvopaperikaupassa ja sijoituspalvelun tarjoamisessa

      sijoituspalvelusta tehtävää sopimusta

      tiedonantovelvollisuutta

      selonottovelvollisuutta

      toimeksiantojen käsittelyä ja huolellista toteuttamista

      asiakasvarojen säilyttämistä.

    • Sopimuksetontila

      Hyviä nostoja yllä. Kuinka moni meistä jäsenistä on tehnyt PPO:n sijoituspalvelusta sopimusta? Eipä taida olla ensimmäistäkään. Tai kuinka moni meistä on tehnyt toimeksiannnon PPO:lle tehdä varoillamme sijoituksia? Eipä taida olla näitäkään yhtään kappaletta. Että sellainen sijoitusosuuskunta on tämä PPO.

    • Lastenpuolesta

      ..sieltä on varmaan se sijoitusguruksi itseään nimittävä höpöttäjä yrittämässä ouluun töihin kun oli finveralla paikka auki ja pitävät jonkun infon täällä eteläisellä alueella suunnattuna lähinnä kokkolalaisille.. lähtis vain lähemmäs lapsiaan ettei sossut iske kiinni huostaanotolla kuten tv1:n aamusydämmellä ohjelmassa kerrottiin, eihän tuo nyt ole äitille sopivaa ajaa joka aamu pimeässä ylivieskaan ja illalla takaisin..kertomaan satuja sinne eikä täällä lehtien kautta osuuskunnan jäsenille..

    • Winintecapita

      Erittäin hyviä huomioita sinulta. Vanhoilta jäseniltä ei ole olemassa mitään allekirjoitettuja sopimuksia, joilla osuuskunnan jäsenet olisivat ohjanneet pääomiaan sijoitettaviksi muuhun kuin itse käyttämiensä tietoliikennepalvelujen tuottamiseen. Jos pankki tai vakuutusyhtiö tarjoaa sijoituspalveluja, niin salkun sisällöstä on saatavilla yksityiskohtainen selostus. PPO:n osalta tiedonrippeitä tipahtelee satunnaisesti sanomalehtien uutisissa...

      Siispä yhteys Finanssivalvontaan. Sen tehtävänä on valvoa sijoituspalveluja tarjoavien toimintaa ja menettelytapoja. Finanssivalvonta seuraa finanssimarkkinoilla toimivia ja puuttuu toimiluvatta toimivien yritysten toimintaan.

      Aluksi voidaan tarkistaa PPO:n toimilupa toimia sijoituspalvelua tarjoavana yrityksenä. Sekä tarkistaa, noudatetaanko PPO:n asiakassuhteissa arvopaperimarkkinalain säännöksiä. Koskien esimerkiksi asiakasluokittelua, hyvää tapaa arvopaperikaupassa ja sijoituspalvelun tarjoamisessa, sijoituspalvelusta tehtävää sopimusta, tiedonantovelvollisuutta, toimeksiantojen käsittelyä ja huolellista toteuttamista sekä asiakasvarojen säilyttämistä.

    • Näinseonnistuu

      Ilmoita väärinkäytösepäilystä - Se ei maksa muuta kuin postimaksun!

      Kuka tahansa voi ilmoittaa Finanssivalvonnalle epäillyistä finanssimarkkinoita koskevien lakien tai muiden säännösten rikkomuksista. Finanssivalvonta suosittaa, että ilmoitukset toimitetaan sille kirjeitse.

      Kirje tulisi lähettää Finanssivalvontaan osoitteella:

      Johdon sihteeristön päällikkö, Finanssivalvonta, PL 103, 00101 Helsinki.

      Kirjekuoreen tulisi tehdä merkintä ”Ilmoitus väärinkäytösepäilystä”.

      Ilmoituksen tekemisen yhteydessä on annettava ilmoittajan nimi ja yhteystiedot, jotta Finanssivalvonta voi tarvittaessa pyytää asiassa lisätietoja. Yhteystietojen antamatta jättäminen johtaa siihen, että ilmoitusta ei käsitellä. Ilmoituksen tulisi sisältää vapaamuotoinen kuvaus asiasta. Kuvauksesta tulisi ilmetä seuraavat asiat: 1) taho, jota ilmoitus koskee 2) ajankohta ja 3) miten asia on tullut esille.

      Ilmoitettuja tietoja käsitellään Finanssivalvonnassa luottamuksellisesti viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) mukaisesti. Tietoja voidaan joutua myöhemmässä vaiheessa ilmaisemaan mahdollisessa asian esitutkinnassa tai oikeuskäsittelyssä. Vastaanotetuista ilmoituksista pidetään yllä henkilörekisteriä.

      • M.Hodor

        Koska Osuuskunta PPO:n korruptoitunut hallinto valitsi tämän tien, että valehdellaan pienemmäksi vahingot, eikä oteta omistajien asioita käsittelyyn, on syytä mennä astetta syvemmälle. Koska hallinto jaamaa samaa kaavaa, tästä seuraa lisää ikävää julkisuutta Osuuskunta PPO:lle. Varmasti, sen takaan.


      • M.Hodor

        Koska Osuuskunta PPO:n korruptoitunut hallinto valitsi tämän mierontien, että valehdellaan pienemmäksi vahingot, eikä oteta omistajien asioita käsittelyyn, on syytä mennä astetta syvemmälle. Koska hallinto jaamaa samaa kaavaa, tästä seuraa lisää ikävää julkisuutta Osuuskunta PPO:lle. Varmasti, sen takaan..


      • Tuoppikuuno

        Mikä on hallintoneuvoston rooli. Onko siellä pelkkiä sätkynukkeja.


      • Vaihtoonvaihtoon

        ..on, siellähän on ne samat vanhat jurriskot jotka sopan on keittäneet mutta eivät millään ala keittoaan syömään vaan yrittävät tyrkyttää sitä jäsenille.. vaihtoon koko lössi..


    • Oikeusavoittaa

      ..minä uskon ....n .......n ja toimin kuten ....i ja ..,.o sanoo , enkä koskaan hylkää .......i koska saan h.l.etin isoa palkkaa tekemättä mitään. Toimistolla ei minun tarvi olla ja muut hoitaa niitä yksinkertaisia j.s.n.s.o.ta.
      Kenen teesejähän nuo on.. No nykyisen toimitusjohtajan joka toteuttaa edellisen jälkienpeittelyä kun ei omat aivot riitä tajuamaan että kuilun reuna lähestyy ja cv:hen tulee "black hole"..myös yläpäähän !

      • Tuoppikuuno

        Milloin se AVI:n päätös tulee, eikö sen pitänyt olla jo aikoja sitten valmis. Mistä sen saa sitten nähtäväksi. Olisi kumma tietää mitä siihen on kirjoitettu. Totta omistajilla on siihen lukuoikeus, vai onko sekin piilotettu johonkin kassakaappiin.


      • Jaettavaosuuskorko

        ..on sen täytynyt tulla mutta sitä ei haluta julkistaa kun siinä on jotain sellaista joka saattaa hallinnon vastuuseen jäsenille.. Mutta tämä pimittely jatkuu, eihän lehdissä ole vielä lukenut paljonko se jaettava osuusmaksun korko viime vuodelta on.. Siis nykyaikana ei kahdessa kuukaudessa saa ulos sijoitustuottoja ja jaetun rahan erotusta..mitä siitä voi päätellä..hallitus (siis ei toimitusjohtaja joka vetäytyy sen taakse) tulee esittämään viime vuoden tuloksesta osuusmaksun korkona 8 €/osuus...ja selityksenä tulee olemaan..kun oli tämä tilanne ja ei oikein voitu toimia täystehoisesti jne..eli jakaa rahaa enempää mutta tj ja muut on saaneet kyllä tilinsä...omistajille ei mitään. Miettikää onko tämä oikein ?


    • Kiitosei

      Niinpä: Haluatko osuudelta 750 euroa miinus verot vaiko 1400 euroa miinus verot? Jos haluat 1400, äänestä seuraavassa osuuskuntakokousessa hallinnon esittämää sääntömuutosta vastaan. Miksi ylipäätään hyviä sääntöjä tarvitsee muuttaa?

      • Purkuun

        Säännöt on meidän turva ja niitä pitäisi noudattaa ja hallinnon valvoa, että niitä noudatetaan,vai pystyykö niitä noudattamaan. Taitaa olla asiat niin sekaisin, että kukaan ei enää tiedä mitä pitäisi tehdä ja mitä on tehty. Sääntöjä ei ainakaan voi noudattaa. Ei muuta kuin jokainen joka uskaltaa, koputtelemaan sijoituksen ovea ja kyselemään saako sijoittaa ja käyttää palvelua. Onkohan PPO sijoitus sitten siinä kunnossa, että se voi aloittaa finanssitavaratalon palveluntuotannon. Voi olla piankin joku outo advokaatti ovipielessä, ei se tuttu konsultti joka kuiskii hallinnon korvaan viisaita neuvoja. Taitaa olla parempi pysyä kaukana tuosta täyden palvelun tavaratalosta.


    • vinveranakentti

      ..hidasta on nykyajan paperiton toimistotyö kun ei vielä ole tilinpäätöstiedot valmiit. Kolme sijoitussalkkua, kolme rahanjakotapahtumaa ja kolme tytyä niitä laskemassa..sehän tekee kaks/henkilö..no eihän tj tee mitään kun on laskupää aika heikko mutta ihmettelen missä se paljon mainostettu avoimuus on näissä merkeissä ? Tulos tai ulos !

    • Tuloksiakehiin

      Onhan se hidasta kun ei olla asiantuntijoita ja tyyli on ollut yrittää olla kaikkitietävä mutta sekoittanut kaikki mihin kätensä laittaa.. Eikait nyt valmiiden rekisterien ja toisten laskemien analyysien tai raporttien lukeminen noin kauan kestä.. kansakouluun mars.

      • Tuoppikuuno

        Ei kuulema ole tehty mitään väärää. Datame kuitenkin vei mennessään kymmeniä miljoonia euroja omistajien rahaa. Eikö kukaan tosiaankaan ole tehnyt mitään väärää. Kuka vastaa tappioista toimitusjohtaja, hallitus vai hallintoneuvosto. Tätä ei Keparin tiedotteessa sanota.


      • Korpinsilmännokkijat

        Kuulin siitä avin lausunnosta että v. 2012-2013 hallintoneuvosto on tehnyt päätökset osuuskunta PPO:n puolesta. Aika selvästi sanottu kuka siis vastaa.
        Tosin heille ei ole tuotu julki ao. Datamen sitoumuksien aiheuttavan 30 M€:n tappion Osuuskunta PPO:n jäsenille... No eihän se tee kuin 1 M€/naama, onkait niillä hynää ?


    • Dokumenttien-aarteita

      Tässäpä ne hallintoneuvoston jäsenet jotka on todettu Avi:n lausunnossa tehneen "tietämättöminä seurauksista" päätöksiä Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokoukselle kuuluvalla päätäntäoikeudella ? Siis kuten Tabu-sketsissä "Kyläkäräjät (Youtubessa) sanotaan alussa " kutsutaan syylliset sissään". Asia tulee käsittelyyn seuraavassa osuuskuntakokouksessa. Selitykseksi ei nyt riitäkkään " en minä tiennyt"..sanoo laki.
      On niitä tj ja hallitus näköjään vienyt kuin pässiä narusta !..ja nyky tj peesaa mamuna ?
      Mielenkiintoista lausunnossa on "saatu selvitys"..hallintoneuvosto on myynyt osuuskunnan liiketoiminnan 19.12.2012 eikä voida todeta osuuskunnalla olleen 30.4.2013 jälkeen liiketoimintaa !! Siis "laiton tila" on vahvistettu Avin toimesta.

      V. 2012 Osuuskunta PPO:n Hallintoneuvosto
      1 Timo Järvelä Kannus Puheenjohtaja
      2 Kai Pajala Oulainen Varapuheenjohtaja
      3 Jarmo Ainali Kalajoki
      4 Heikki Ala-aho Siikajoki
      5 Hannu Haapakoski Alavieska
      6 Kauko Hihnala Kalajoki
      7 Virpi Honkala Raahe
      8 Heikki Jaakola Ylivieska
      9 Erkki Juola Haapavesi
      10 Aimo Kallio Kokkola
      11 Jari Kangasvieri Toholampi
      12 Eero Kippola Ylivieska
      13 Pekka Leppikangas Raahe
      14 Jussi Miilukangas Raahe
      15 Asko Männistö Ylivieska
      16 Kaisa Määttä Nivala
      17Pekka Mönkkönen Nivala
      18 Martti Patokoski Siikajoki
      19 Matti Pohjonen Merijärvi
      20 Leena Rahkonen Kalajoki
      21 Timo Rekilä Oulainen
      22 Esko Salmikangas Haapavesi
      23 Kiti Väliheikki Siikajoki
      24 Asko Syrjälä Kannus
      25 Johanna Takanen Sievi
      26 Tuomo Tamminen Raahe
      27 Päivi Taskinen Nivala
      28 Paavo Törmi Raahe
      29 Esko Vuokila Vihanti
      30 Juhani Yrjänä Pyhäjoki

      Vahingonkorvauslakiin perustuva vastuu:
      Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheutti toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen, jollei siitä, mitä tässä laissa säädetään, muuta johdu. Milloin vahinko on aiheutettu rangaistavaksi säädetyllä teolla tai julkista valtaa käytettäessä taikka milloin muissa tapauksissa oli erittäin painavia syitä, käsittää vahingonkorvaus hyvityksen myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon.

      Vahinko osuuskunnan jäsenille on 30 M€, tekee 1 M€/hallintoneuvoston jäsen korvausvastuuta..jota voi sitten "moittia". Tietämättömyys ei lain mukaan vapauta vastuusta. Mutta "julkisen vallan " käyttö on saattanut sokaista !

    • Dokumenttien-aarteita

      KP24 kertoo jälleen faktaa, paljon jäi selvittämättä ja on kierrelty ja kaarreltu oikeiden asioiden esilletuomista. Esim v.2012 eikä v. 2013 osalta myönnetty osuuskuntakokouksessa vastuuvapautta tj:lle-hallitukselle eikä hallintoneuvostolle ! Mitä tämä tarkoittaa ? Se tarkoittaa juuri sitä mitä Avi:n lausunnossakin on mainittu , että hallintoneuvosto on vastuussa, teki päätöksen Osuuskunta PPO:n liiketoiminnan myynnistä elisalle ilman osuuskuntakokouksen päätöstä jolle päätäntävalta kuuluu. Lisäksi lausunnossa mainitaan ettei Osuuskunta PPO:lla ole ollut liiketoimintaa liiketoiminnan myynnin jälkeen 30.3.2013 lähtien. Osuuskunta on siis laittomassa ja sääntöjen vastaisessa tilassa. Datamen tappiot jäsenille on 30 M€ josta voi hakea korvausta hallintoneuvostolta osuuskuntalain-rikoslain ja tasavertaisuuslain pohjalta. Työt käyntiin ja juristit liikkeelle, rahaa on 100 M€ josta sitä riittää niillekkin ja mielellään tulevat töihin. Jää sitä silti jäsenille enemmän kuin 750 €/osuus.

      http://www.kp24.fi/uutiset/384190/PPO-erityistarkastuksen-hakijat-eivät-ole-tyytyväisiä

    • POMOVAAN

      80 euroa osaketta kohti se kyllä riittää loput JOHTAJALLE mitä jää joku milli hihii hah haa

      • Osuus

        Valitettavasti tuo on totta, sen jälkeen kun kauppapaikka aloittaa varsinaisen toiminnan. Jos rahaa on vielä silloin olemassa, ettei sitä ole jaettu hyväntekväisyyteen, alueen edun nimissä.


      • vilunkiaon
        Osuus kirjoitti:

        Valitettavasti tuo on totta, sen jälkeen kun kauppapaikka aloittaa varsinaisen toiminnan. Jos rahaa on vielä silloin olemassa, ettei sitä ole jaettu hyväntekväisyyteen, alueen edun nimissä.

        Ei oikein hyvä alku sijoitustoiminalle. Datamessa paloi konkurssin kautta n. 30 miljoonaa ja toiminnan aikana n.2 miljoonaa. Nyt jaetaan vakuudettomia lainoja tupailloissa ja eiköhän siellä keräillä samalla valtakirjoja. Valtakirjojen keräilyssähän on hyvää kokemusta VR:n miehellä.


    • Jotenkintutultatuntuu

      Narsisti
      Narsistin itseluottamus on jo epäterveen korkealla. Narsisti kaipaa jatkuvaa ylistystä, ihailee itseään ja pitää itseään oikeutettuna kaikkeen. Lisäksi hän on valmis uhraamaan toiset oman etunsa nimissä. Hän voi puukottaa milloin tahansa selkään. Tai jos häntä arvostellaan, käy hän heti puolustuskannalle ja tekee kaikkensa mustamaalatakseen arvostelijaa.

    • Hurraahurraa

      Otsikko pitäisi kirjoittaa muotoon Osuuskunta PPO:ssa oli 27000 jäsenellä rahaa yli 100 miljoonaa. Tuosta pitää ottaa pois PPO:n tekemeät riskisijoitukset ja mahdollisen sääntömuutoksen jälkeen avattavasta kauppapaikasta johtuva arvon alennus. Näin se raha hupenee pelaamalla. 200 Miljoonan euron arvoisesta teleyrityskestä onkin jäljellä enää 50 miljoonaa, joka tekee osuutta kohti noin 700€. Ja me huudetaan hurraata PPO:n hallinolle, josta yksikään ei lähde vapaaehtoisesti.

    • rivijäsen

      Tuntuu aivan käsittämättömältä, että toimitusjohtaja istuu pallillaan vaikka oauuskunta on kertakaikkisen sekaisin ja riitainen. Tilanne vain huononee koko ajan. Palkka lienee niin hyvä, että ei voi ahteriaan nostaa jakkaralta ja luovuttaa avaimia. Noinkin isoa yritystä johdetaan todella taidottomasti. Kuka tuota tätiä oikein tukee, jäsenistö ei ainakaan.

    • ryskypaivienantia

      ..siellä oli parempi meklari ryskypäivilllä kuin mitä ppo:n myynnissä kukaan oli..ei noussut huudot oikealle tasolle kun oli etukäteen sovittu "provisiot" ja kiinassa nautittu lounaita !

    • qaswedfr
    • perikuntalainen

      Kevään kokousta ei takuuvarmasti järjestetä Ylivieskaan. Hallinto kepluttelee sen Raaheen vain sen takia, että kokoukseen tulisi mahdollisimman vähän väkeä pakalle ja rahojen saanti pitkittyisi.
      Hallintoneuvoston on uusiuduttava vielä 2 kertaa. Nyt erovuoroiset ovat:
      Kai Pajala Oulainen
      Hannu Haapakoski Alavieska
      Esko Salmikangas Haapavesi
      Jarmo Ainali Kalajoki
      Matti Pohjonen Merijärvi
      Pekka Mönkkönen Nivala
      Päivi Taskinen Nivala
      Jussi Miilukangas Raahe
      Johanna Takanen Sievi
      Eero Kippola Ylivieska

    • Naulatutlaudat

      Taitaapa taas olla koko PPO:n henkilökunnalla lomaviikko samaan aikaan ja koko pulju kiinni koko viikon. Kannattaako tuota sen jälkeen enää avatakkaan?

    • Kiinasssaolimukavaa

      PPO:n Datame sekoiluista tuli jäsenille kaikkiaan yli 30 miljoonan tappiot. Kantaako Uutela osaltaan vastuun näistä, kun ruvetaan vaatimaan PPO:n omistajille maksettavia vahingonkorvauksia?

      • Vaari111

        Uutela pyytää konsultaatiota Oulusta. Siellä on ihmemeis joka kyllä pistää Datamen tappiot opposition syyksi. Erityistarkastuksen kulut vain nousevat kun konsultti kuiskii Oulusta neuvojaan hallinnon korvaan. Tuossa puulaakissa ei tarvita muuta kuin upslaakihousut jalkaan, valkoinen kauluspaita päälle ja lakeerikengät koipiin niin on asiantuntjia, tietysti tarvitaan se kuiskaaja Oulusta. Jäsenistöä ja jäsenistön rahoja viedään nyt riskisijoituksilla kankkulan kaivoon. Datamessa katosi kaikkiansa noin 35 miljoonaa ja lisää tulee. Kovastihan on hehkutettu Mastokiinteistöä, sekin on "ylösajovaiheessa" niin kuin oli Datamekin.


    • Rautaarajalle

      Eikös Mastokiinteistö ole nykyään joku hikinen kuntosali?

    • Massupömpöttää

      Niin, kuntosalitoiminta on nykyään PPO:n pääliiketoimintaa.

    • Eisijoitusyhtiölle

      Kyselkääpä kauppiailta ja yrityksiltä mitä mieltä ovat siitä, jos nyt maksetaan siinä 1000:n jäsenen allekirjoittamassa "yksipuolisesti hylätyssä" aloitteessa esitetty osuusmaksun korko 300 €/osuus. Kaikki haastatellut ovat olleet sitä mieltä että viime kesänä maksettu 500 €/osuus piristi merkittävästi kaupankäyntiä ja yritystoimintaa jota odottavat nytkin kun muu globaali markkinatalous ontuu. Tuo esitys antaisi juuri kohdennetusti lisäarvoa alueen liike-elämälle jota peräänkuuluttaa finvera-teknoventure- maan hallitus..mutta ei osuuskunta ppo:n hallitus eikä toimintakyvytön johto, ne junnaa paikoillaan..ja juna meni jo !

    • Kiinanherkkuja

      Oliko näitä Mobiiliharhaan PPO:n kymmeniä miljoonia tuhlanneita muitakin kuin Pauli Korpi-Tassi ja Jarmo Uutela? Oliko sen takana yhtään hallintoneuvoston jäsentä? Pimitettiinkö tehtyjen päätösten järjettömyys hallintoneuvostolta? Tähän on mennyt kymmeniä miljoonia, kuka maksaa vahingon PPO:n omistajille?

    • Muutostentuuli

      Tästä oman vastuunsa tulee kantaa myös Asko Männistön, joka oli kovana suunpieksäjänä kannustamassa PPO:n hallintoneuvoston mukaan mobiiliuskoon. Tästä kiitokseksi hänelle annettiin paikka PPO:n hallituksessa. Muistakaa se kun valitsette eduskuntavaaleissa ehdokastanne. Kukin PPO:n omistaja menetti PPO:n Datame-sekoiluissa 1000€.

      • vaihtoon

        Näiden männistöjen takia en enää äänestä kokoomusta. Männistön taso on liian matala, pitää siis karttaa niin kauan kuin tuommosia puuhastelijoita on listoilla.


    • 1500vs700

      Kevään osuuskuntakokoukseen on tulossa sääntömuutosesitys, jolla pyritään puolittamaan kunkin osuuden todellinen arvo kauppapaikan myötä. Tätä muutosta ei saa hyväksyä. Esityksen kaatamiseen riittää 34% vastustus. Pidetään porukalla huoli, ettei esitys mene läpi!

      • valssari

        Mitään sääntömuutoksia ei pidä nyt hyväksyä. Selvitellään ensiksi vanhat sotkut ja aletaan sitten haikailemaan uudistuksia, elikkä jakamaan rahat niin kuin sääntöjen mukaan kuuluukin. Riskisijoituksiin ei pidä sijoittaa latiakaan, eikä kiinteistöpisnekseen pidä sekaantua. Meillä on jo yksi Masto täällä Raahessa. Pankit lainatkoon yrityksille rahojaan. PPo purkuun ja rahat jäsenistölle. Hallinto pellolle ja toimitusjohtsja hakemaan uusia haasteita. Työpaikka voi vain olla kovin hakusessa tuolaisen esityksen jälkeen. Suositukset ei ole hyvät.


      • ottakaaminutplease

        ..kummako jos se ei ole hakenut sinne fiveraan vai oliko se teknoventure joka kaipasi asiantuntijaa. On kuitenkin veljeillyt (en ole kuullut termiä siskoillut) niiden kanssa ja voisivat olla jopa suopeita kun naapurin tyttö tulisi tekemään isoja tilejä bisnesenkeleille joita vilisee joka välissä ja kylässä ja vain faktat puuttuu !


    • valssari

      Kokous on kuulema nyt taasen kerran täällä Raahessa. Ylivieska ei kuulema saa jäähallia valmiiksi, vaikka saakin. Jostain kuulin, että 14/4 olisi tuo kokous. Jäsenaloitteita ei oteta käsittelyyn. Nyt vain koko maakunnasta väki tänne Raaheen vaatimaan rahojaan ulos noin riitaisesta pesästä.

      • Osuuksia

        Pahalta näyttää, omistajien kannalta. Maakuntaan sijoitetut rahat ovat kuulemma poikineet erinomaisesti. Luvassa onkin sitten mojovat osingot, ehkäpä peräti 8 % / osuus. Mikä lie sitten tuo osuuden arvo, onko se 120 ekeä, vai joku muu summa.
        Onkohan tuo tosiaan noin, että muutama henkilö pelaa meidän rahoilla ja nostaa hyvää kuukausipalkka, kaikkine muine etuineen, emmekä voi nostaa rahojamme täydestä arvosta pois, pelimiesten / -naisten käytöstä.


    • Röllykkä

      Minua ei yllätä tuossa kierouden pesässä mikään. PPO:n omistajat ovat sille vain pelkkä riesa.

    • valssari

      Me raahelaiset olemme jo tervetulleita kokoukseen 14.04 2015. Näyttäisi siltä, että etelän väki ei ole kovin tervetullut kokoustamaan

      • vallattomat

        Taitaa olla ne viimeiset sataset jotka hallitus suostuu maksamaan/osuus. Raahelaisetkin vielä jossain vaiheessa tajuavat tulleensa höplästä vedetyksi. Valta on kuitenkin lipunut jo silloin jäsenistöltä olottumiin.


      • TosiOnjaOn

        Tämä on se viimeinen kerta, kun PPO:n hallitus tarjoaa matoa koukussa syöttinä. Vuoden päästä on vain koukku. Sitten kyyti on kylmää. Aloittaakaa sitten se älämölö, että eihän tämä näin pitänyt mennä.


      • rahat-hupeni

        Paikalleen osui enusteesi. On myöhäistä pyllistää kun on paska housuissa.


    • Erotettuonjo

      Osuuskunta PPO:n hallintoneuvosto on valinnut hallituksen uudeksi jäseneksi varatuomari Marko Tepon Ylivieskasta. Marko Teppo tulee hallitukseen uutena jäsenenä ja korvaa "ikäpykälän" takia väistyvän juristi Jarmo Uutelan Raahesta.

      • leimaonlyötyjaeipoistu

        ..tuntematta henkilön taustoja muuta kuin että entinen poliisi ? Miksi lähteä mukaan tähän jengiin ? Sidoksia näytti olevan Tilitietoon ? Mitä tällä haetaan ? Tuskin ainakaan sijoitusasiantuntemukseen liittyvää. Kaikki tehköön omat johtopäätöksensä ja äänetäkööt sen mukaan raahessa...tulee kuuma kokous kun oikeus ja vääryys kohtaa..kuten sanassa sanotaan !


    • Asiallinenesitys

      Minusta lehdissä julkaistu esitys osuuskunnasta eroon haluavien osalta on ihan perusteltua. Nykymuotoisesta osuuskunnasta irti haluavien on saatava omat osuutensa täysimääräisenä osuuskunnan omaisuudesta.

      Summa on 1 240 €/osuus eli normaalin kotipuhelimen omistaneelle joille on siunaantunut kolme (3) osuutta se tekee yhteensä 3 720 €.

      On esitetty että hallitus tuo seuraavaan osuuskuntakokoukseen esityksen omien osuuksien suunnatusta hankkimisesta joka mahdollistaisi oikeudenmukaisen eron osuuskunnasta sitä haluaville.

      Tähän on toimitusjohtaja esittänyt vastaväitteen, että tuo summa olisi liikaa eikä hän osaa löytää laskennalle perusteita ?

      Esitys pohjautuu yksinkertaisesti ihan oikein tehtyyn jakolaskuun johon ovat myös ulkopuoliset konsultit päätyneet. Osuuskunnan taseen jakamiseen osuuksien määrällä kuten oikein on esitetty.

      Esiintuotu vastaväite muuttujista on siinä mielessä mielenkiintoinen, että se osoittanee ettei sijoitustoiminta ole tuottanut julkituotuja tuloksia vaan on jouduttu ilmeisesti "syömään kuormasta". Lupauksethan on olleet että omaisuus kaksinkertaistuu 10:ssä vuodessa ja sinä aikana jäsenille maksetaan 8-15 % osuusmaksun korkoa vuosittain. Sekään ei valitettavasti tule pitämään paikkaansa jos kerran esimerkiksi jaettu 100 € osuusmaksun korko on pienentänyt omaisuutta ja merkitsee ettei tuottoa ole syntynytkään sijoituksista ?

      Tähän asiakohtaan tuo tehty esitys toisi selvyyden.

      Ne jotka haluavat omaisuutensa pois voisivat sen saada oikeaan hintaan ja ne jotka haluavat jatkaa osuukunnan palvelujen käyttöä voisivat niin tehdä .

      Osuuskuntakokousta mielenkiinnolla odottaen.

    • kuituamaakuntaanitse

      Näin se maakunta alkaa toimimaan kun toiset on vetäneet maton alta.. myymällä erinomaisesti toimineen osuuskunnan palvelut...
      Kalajoella on jäseniä 3263 ja heillä osuuskunnassa rahaa 12 138 360 €, jäsenien valitsemia edustajia on 3 jotka varmaan kannattavat allaolevaa hanketta ja osuuskunnan purkamista jotta saadaan hankkeelle vauhtia.

      http://www.kalajoki.fi/ajankohtaista/kalajoelle-suunnitteilla-valokuituverkko

    • sehänellenytkertokaa

      PPO:n nettisivuilta huomasin että Ylivieskassakin olisi 3337 jäsentä ja heillä siis rahaa sisässä 12 413 640 € Osuuskunnassa.
      Luulisi päättäjiä ja kuntapäättäjiäkin kiinnostavan niiden saanto hyödyntämään kaupunkia ja sen asukkaita=jäseniä. Vai kiinnostaakokaan kun edustajina mukana on koko ongelman aiheuttajia ja kaikkien jäsenhankkeiden vastustajia aina niin isoäänisiä molottajia.

      Olisi mielenkiintoista kuulla millä perusteilla ne kolme ( 3) jäsenien valitsemaa hallintoedustajaa vastustaa seuraavassa osuuskuntakokouksessa purkamista kun kerran maakunnassa on noin vetovoimaisa suunnitelmia alueen infrastrukstuurien kehittämiseen joihin ei heikentävästi vaikuta globaalit markkinat vaan hankkeet edesauttavat alueen mahdollisuuksia päästä globaalien markkinoiden imuun ja esille.

      • mullekansomaosuus

        Kokoomuksen ja kepulaisten ylimielistä valtaa jossa - minulle ja mun kavereille heti ja kaikki- periaate. Eihän rahaa jaeta kaikelle kansalle. Raha on kerätty 100 vuoden aikana puhelin osuuden haltijoilta ja puhelimen käyttäjiltä. Ja taas rakennetaan valokuitua ja kaapelia koska se on toimivaa .


    • muistelija7

      On esitetty että hallitus tuo seuraavaan osuuskuntakokoukseen esityksen omien osuuksien suunnatusta hankkimisesta joka mahdollistaisi oikeudenmukaisen eron osuuskunnasta sitä haluaville.

      Tästä tehtävä kirjallinen aloite ja kaikki kansa osuuskunnana kokoukseen päättämään - hallintoneuvoston jäsenet entiset ja tulevat - teidät muistetaan kyllä .

    • Uikutiuikuti

      Perseaukisille PPO:lla on hienoja uutisia. Osuuksien myynti vapautetaan nyt alkuvuonna ja jokainen halukas pääsee eroon osuudestaan myymällä sen markkinahintaan. Ei tarvitse jäädä suremaan osuuden mahdollisia arvonmuutoksia. Enemmistö jäsenistä jäänee kuitenkin nostamaan korkoja ja mahdollisia pääoman palautuksia.

      • Missä.oikeudenmukaisuus

        Kehtaatkin haukkua osuuskunnan jäseniä, jotka haluavat oikeutetusti rahansa pois. Todella suuri osa jäsenistä on vanhempia ihmisiä, jotka ovat vuosikymmeniä olleet jäseniä. Ja suuri osa näistäkin maaseudun naisia, joilla on pienet eläkkeet. Tarvisisivat rahansa oman hyvinvointinsa ja terveytensä parantamiseen.

        Nyt näyttääkin siltä, että tarpeeksi härskit haluavat ostaa osuudet alihintaan. Osuuskunnan purkua ei edes saada kokoukseen käsiteltäväksi. Tämänkin nämä härskit ovat onnistuneet estämään.

        Hyväksyntää yritetään ostaa sijoituksilla paikallisiin yrityksiin. Kuka se näistäkin sijoituksista päättää? Jos yrityksen rahoitus ei onnistu muuten, niin onko sijoitus tälläiseen yritykseen edes viisasta?

        Härskeydellä ja ahneudella ei näy olevan mitään rajaa.


      • Kuorolainset

        Mistä niitä korkoja tulee Partnerastako, vai Elisasta. Saattaa olla, ettöä ei korot ole korkoja vaan kuormasta syöntiä niin kuin tähänkin asti. Milloin se tase tuplaantuu, ollaanko aikataulusta paljonkin myöhässä. Korkuahan Askotin mukaan pitäisi tulla 100€/osuus ja siihen vielä toinen satanen pääomanpalautusta, silloin alettas laulelemaan jo samoja lauluja. Tietysti joka vuosi sama satsi, silloin jo laulettas kuorosa samalla äänellä, mutta tuskinpa näin käy, Askotti vain höpäjää. Elikkä ei tule kuorolaulua.


    • aikuistukaajohallinto

      Se on muuten mielenkiintoista että hallinnon edustaja juonittelee täällä palstalla. Laittais rohkeasti nimen julki jotta me kaikki tietäisimme mitä mieltä hän on "uikutuksillaan".
      Miksi ei suoriteta jäsenkyselyä "enemmistöstä" kuka haluaa omansa pois ja oikeaan hintaan 1240 €/osuus ? Miksi..kuka vastustaa..ja miksi ?

      Toimitusjohtaja nimittelee hallintoneuvostoa "heinähatuiksi" eikä halunnut alkaa kokouksien sihteeriksikään heille. Miksi. miten toimitusjohtajat-tohtorit-kehittämispäälliköt-pankinjohtajat-talouspäälliköt-muut johtajat ja sihteerit jne. sietää tuollaista kommentointia ?
      Jäsenet on persaukisia-uikuttajia-pussihousuisia-riitelijöitä... Kukahan se oikein onkaan kaikkein pahin.. no kaikkihan me se tiedetään..

      Lisäksi tuo osuuden arvo se vain on taseen loppusumma jaettuna osuuksien määrällä. Ja PISTE. Sitä ei markkinat määrää vaan ihan sama onko Elon tai Kallion laskuopeilla laskettu se on niin.

    • kompromissiesitys

      Kalajoella on pantu tuulemaan ja saman voisi tehdä muuallakin.. Ylivieskassa myös

      Jos kerran jäsenmäärän mukaisesti on siellä osuuskunnassa 12 413 640 € niin sillähän saisi varmasti "kuitu joka kotiin" projektin hoidettua kokoomus kansanedustaja / ministeri Suvi Lindenin valtioneuvostossa hyväksyttämän vision mukaisesti. Nyt rakennetaan "ilmaa" ja siitähän on nähty miten käy ja mitä ongelmia seuraa jos sen varaan palvelut suunnitellaan..ei saa lääkäreitä-poliiseja-palokuntaa jne kiireellisessä tilanteessa kiinni kun "ei ole kenttiä"..Kuitu on ja bitit virtaa eikä niihin pakkaset eikä kanavamitoitukset aiheuta katkoksia.

      Asiaan saisi kaikki annettua oman kantansa kun kysyvät paikkakuntien edustajien kannan ja tuovat oman näkemyksensä heille julki. Asian käsittelyyn tulo ei vaadi kuin hallinnon päätöksen ja hyvää tahtoa. Myös kunnanisät voisi ottaa asian esille ja kartoittaa tuota kuituasiaa ja sen rahoituskuvioita samalla keskustelukerralla.

      (Tiedän että hallinnossa/valtuutetuissa on vastarannan kiiskiä mutta he ovat vähemmistönä ja uudet vaalit on tulossa joka voisi olla vaikuttamassa kantaan )

      Oisko tässä ideaa saada "riitely" loppumaan osuuskunnan nykyhallinnon ja jäsenien kesken ?

    • kokousylivieskaan

      Uusimmassa Kultivaattori-lehdessä oli mainio juttu Ylivieskan uudesta jäähallista ja siitä, miten mainiosti se soveltuu suurten tapahtumien, kuten Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokouksen pitopaikaksi. Seuraavassa lainaus Ylivieskan Kaupungin rakennuspäällikkö Onto Koskisen kommentista kyseisessä jutussa: "Erilaisiin yleisötapahtumiin, kuten messuihin, kokouksiin ja konsertteihin mahtuu yli 2000 ihmistä". Mikä olisikaan upeampaa kuin saada kevään kokous Ylivieskaan, PPO:n kotipaikkaan!

    • jkjkvkbkk

      Joo, ei kiinnosta kuitu taikka satsaukset yrityksiin.Antakaa vain rahat!Ketkä pökiöt tätä vastustaa!

      • hyvästijaeimuistella

        ..lue ppo:n nettisivuilta ja kohdat hallitus-hallintoneuvosto.. sieltä ne viisaat löytyy, tj:n osalta ei tarvita kuin 15 min ja lauseeksi "aufwiedersehen" ja hän voi siirtyä oulun suuntaan ... heti tulee säästöä 150 00 € ja kaikki hoituu osuuskunnan purussa kivuttomasti


    • kuituamaakuntaanitse

      Tuo kuituverkkokuvio on todella "kuuma peruna" esim Muhoksella jossa siihen joudutaan investointiin tarvittavat pääomat keräämään liittyjiltä.

      Onko missä vaiheessaYlivieskan kaupungin strategia asian tiimoilta ?

      Kannattaisi mennä jo heti alkuvaiheessa kimppaan mm. Kalajoen-Pyhäjoen päättämään projektiin..kun niissä ei kulje juna kuten täällä. On harmi taas vuosien päästä todeta että täälläkin "juna meni jo" ja vain se takia ettei osattu hyödyntää omistettavaa osuuskunnan taseessa laskettavissa olevaa selvää rahaa.

      Täällä sen rakentamiseen ja ns. infraan olisi rahat sijoitettuna ja helposti saatavissa osuuskunnan osuuksiin liityen vaikka heti jos asia saadaan jalalle. Se palvelisi kaupungin yrityksiä ja asukkaita eikä sen osalta velkakuorma lisääntyis.. mutta liike-elämä saisi mukavan ruiskeen kun ihmisillä olisi hieman "löysää" rahaa haaskattavaksi. Tosin jollakin se menisi silmälasien uusimiseen..ehkä joku laittaisi uudet tekohampaat tai telkkarin ehkä pc:n mutta raha kiertäisi kunnassa eikä olisi jossain näkymättömien-kasvottomien hallinnoimana neitsytsaarilla josta suurimman hyödyn saavat hommaa pyörittävä hallinto ja toimistohenkilöt.. ei yksikään tavallinen firma kestäisi tuollaista humputusta..vai kestääkö..?

    • Uikutiuikutiuikuti

      Tuskin kaikki ovat samanlaisia perseaukisia uikuttajia kuin jokaista palstaa sotkeva uikku. Uikuti...uikuti....

      • uikuttajalleuikutus

        ..no mutta hallintoko se siellä uikuttaa.. ?


    • näin-se-nain-on

      Askotti on näemmä saanut jo polvihousut jalkaansa, ne punaiset ja sukkanauhat kiristettyä.
      Uikuttaa niin kuin aina ennenkin. Meinaa myydä osuuskunnan ylihintaan jopa 300 miljoonaan. Onkohan toimitusjohtaja viimeinkin saanut virman pyörimään.
      Historiasta tiedämme miten on ne talouasiat sotkittu ja rahoja hävitetty.
      Ei muka saatu kannattamaan teleliikennettä.
      Ei saatu Datameakaan kanattamman, vaikka teleliikennettä senkin piti hoitaa.
      Ei saatu kiinteistöpisneksiä pyörimään, vaan Masto kaipaa avustuksia joka vuosi.
      Voimistelusaliin mentiin myös osakkaaksi koska se ei olisi muuten pyörinyt. Nyt maksetaan itse itselle vuokraa, petetään siis hyväuskoisia. Vuokranalennuksia ja maksamattomia vuokria on tulta litteralta saatu aivan piisalle asti.
      Nyt on lainailtu rahaa ilman takuutuksia sinne sun tänne. Ei saatane takaisin kuin pikku osa.
      Yritetään 10% korolla rokottaa horjuvia yrityksiä, jotta pankit saisivat niistä omansa pois.
      On alettu sijoittamaan seiniin, joista luullaan saatavan tili mutta eihän Keskokaan luottanut tuhon ajatukseen.
      Johonkin elementtitehtaaseen on pistetty nippu rahaa. Kuka uskoo rahojen palautuvan korkojen kanssa, ei ainakaan tilaaja.
      On riidelty vuositolkulla jäsenistön kanssa, nimitelty, vähätelty, kierretty sääntöjä ja käyty muka salaisia oikeuden käyntejä. Mitä niistä on jäänyt käteen, iso lasku mutta ei ropoakaan korkoja. Aina vain on kesken käräjöintejä. Tämäntapainen toiminta ei ole järjen mukaista vaan järjen vastaista.
      Onhan onnistuttukin. Kokouksia on järjestetty ja haalittu yritysreppanoilta valtakirjoja ja sitten pidetty valtaa käsissä vaikka tiedetään mitä mieltä kenttä on. Kokoukset on ”järjestetty” niin, että osallistuminen on mahdollisimman vaikeaa rivi jäsenelle. Valtakirja-asiat on sitten se viimeinen lukko jolla estetään omistajien tahdonilmaisu.
      On nostettu toimitusjohtajan palkkaa ministeritasolle ja mitä sillä on saatu vastineeksi. Tase on puoliutunut ja keväällä on meitä vastassa taasen pienempi luku.
      Hallinto on teoriassa täysin yksimielinen kun katsoo henkilöitä jotka päättävät. Tämä muistuttaa pahasti edesmennyttä Neuvostoliittoa ja nykyistä Venäjää ja Pohjois Koreaa.
      Noista esittämistäni asioistahan ei voi kiistellä, riittää kun vain katsoo mitä on tapahtunut.

    • Uikutiuikutiuikuti
    • heereveen

      Rahat jakoon niin loppuu uikutus

    • Suvun-rasite

      Askotti unohtaa kokonaan sen tosiasian, että 3 vuoteen ei ole tienattu ollenkaan. On aivan turha lonksuttaa hampaitaan jos ei voi kuin kierrellä tosiaioita ja puhua epämääräisyyksiä. Korkoja maksetaan, mistä ne korkorahat on tienattu. Tulosta ei ole tullut pätkääkään. Askottihan myöntää, että tasetta syödään ja syödään edelleenkin. Askotilla ei ole esittää yhtäkään pisnestä mikä olisi mennyt putkeen, kaikki on mennyt ketuille, se puhuu puolestaan ammattitaidosta jotakin. Askotti ronkkuu laskutyönä kuihtuvaan virmaansa puulaakin rahoja mutta mitä lisäarvoa hän tuo yrityksen, ei mitään. Paljonko on viime vuonna tienattu, siis oikeasti tienattu. Ei niitä Raappanan värisevällä äänellä lausuttuja pehmoisia. Uikuttaa voi niin kauan kuin hallinto lahjoittaa Askotille tyhjänpäiväisyyksistä. Tuntien suvun ei voi kyllä muuta odottaakaan kuin suunpieksäntää.

    • Kjähkjäh

      No, siellä rikasta porukkaa. Se tekee yhteensä 2 700 000 000 000 €

      • sijoitusgurujenmatikkaa

        ..opetanpa uudelleen tuota matematiikkaa kun näkyy unohtuneen miten lasketaan:
        1 240 €/osuus x ( kertaa) 82165/kpl osuuskia = 101 884 600 € siis oli taseessa.
        Paljonko on nyt..oikein jännittää miten on bisnekset kehittyneet.. 2013-2014-2015 sehän on jo kolme vuotta potti kasvanut eli sehän tekee lupauksien perusteella.. niin se oli "omaisuus kaksinkertaistuu 10 vuodessa" ja nyt on siis kolme (3 ) vuotta kulut joten 101 884 600 € * 2 (kaksi) = 203 769 200 € se jaettuna 10 :llä tekee = 20 376 920 € ja se kerrottuna 3 (kolmella) on potti lihonut 61 130 760 € eli tase on
        1.1.2016 kasvanut summaan 101 884 600 61 130 760 = 163 015 360 € kasassa..
        siitä luvattiin 10 % osuusmaksun korkoa jaettavaksi = 16 301 536 € ja se taas tekee
        jaettuna osuutta kohti 198 € vuodelta 2015.. siis keskimäärin kolme (3 ) osuutta omistava jäsen saisi lähes 600 €.. vau.. Saapa nähdä..taitaa olla kuitenkin 20-30 € jos sitäkään..

        Totuus tulee olemaan että tase onkin 61 130 760 € .. miten se on noin pienentynyt? sitähän itseään huippusijoittajiksi kutsuvat on olleet hanskaamassa


    • hyviäuutisialehdessä

      Hyvä Merijärvi ja kunnan päättäjät niin sitä pitää. Eli ihan oikea tapa selvittää kuntalaisten kiinnostus kuituverkkoon jota aletaan rakentaa naapurikuntiin.
      Lisänähän on vielä että rahoitus voikin olla aika kevyt, koska liittyjillä on mahdollista oikeilla toimenpiteillä saada kustannukset hoidettua osuuskunnassa heillä sisässä olevalla omaisuudella ja jäisi vielä pussin pohjallekkin myöhempiin tarpeisiin.

      Mielenkiintoista !...mitähän siellä miettii hallinto joka vastustaa osuuskunnan purkua ja kuntien kehittämistä ? Sehän on kuin oman oksan sahaamista jolla istuu !

    • uusiatuuliahuiviin

      ..yksi syy selvisi tuolta keskipohjanmaan alueen toiminnoista. Siellä jo Keskikaista osuuskunta tarjoaa alueella kuitua ja hyvin pelaa myös IpTV ja Internetti sekä edullisesti...mutta Kannuksestahan on ppo:n hallinnossa joku kehitystoimihenkilö jolla siis ei olekkaan mitään tarvetta kehittää täällä alueella tietoliikenneverkkoja tai palveluja. Sitä kutsutaan omaan napaan tuijottamiseksi kunhan vain visioi omiaan !

      On se ihme kun hallinto ei näe metsää puilta vaan junnaa samaa vanhaa rataa ja veisaa samaa virttä. Vaihtakaa jo ukkoja ja akkoja sekä sävellajia..

    • Myötäpuolikas

      Ei PPO:ta pureta jonkun uikuttajan takia joka asuu maakuopassa keskellä metsää ja vinkuu kuidusta. Enemmistö jäsenistä haluaa jatkaa sijoitusyhtiön omistajana ja saada osuudelleen lisää tuottoa jo nyt tähän mennessä jaetun yli 2000 euron lisäksi. Jo noilla tuotoilla voi maksaa osuutensa kuidusta halutessaan. Uikku on ilmeisesti juonut tuottonsa.

      • Aseveljet

        Kuinka hienot ne sinun 2 kyprokkikuutiotasi ovat. Ovatko samanlaisia kuin veljesi myymä hometalo. "Noilla tuotoilla voi maksaa kuitunsa", mistä ihmeen tuotoista askotti oikein ruikuttaa. Tasetahan on syöty enempi/jäsen kuin tuo 2000€. Koita nyt poloinen tajuta, että ei se ole tuottoa kun lompsa laihtuu. Tuntien juuresi, niin eipä ole ihme tuo uikutuksesi. Moukka on moukka eikä muuksi muutu vaikka kuinka kulkisi vallasväen takana 2 askelta. Pikäkyntiset on myös pitkäkyntisiä näemmä jo toisessa sukupolvessa. 60- luvulla vain tuli lähtö kun kassa ei stemmannut mutta armo annettin käydä oikeudesta ja rangaistus oli vain äärimmäinen häpeä. "Aseveljet" olivat armollisia vaikka yksi pettikin luottamuksen, muisti on kuitenkin pitkä.


    • miinusta-pukkaa-uikutta

      Tuottoako on jaettu 2000€. Miksi sitten tase on laskenut 174 miljoonasta eurosta 100 miljoonaan euroon. Eihän kohta ole mitään jaettavaa jos tuo meno jatkuu, että 3 vuodessa häviää puolet arvosta. Huomioitava on vielä sekin, että mennyt 3 vuotta on ollut muille sijoittajille hyvin tuottoisaa ja pääomat on vain kasvaneet. Minkälainen salkunhoitaja tämä askotti oikeastaan on kun rahat vain häviävät. Milloin aletaan korjaamaan tuo tase. Keväällä vielä todetaan, että taasen on hävinnyt 15 miljoonan kassasta. Osaatteko te yhtään mitään siellä. Mistä teille maksetaan niitä kokouspalkkioita. Eihän amatööritkään ole nuin tumpeloita kuin oletta siellä operatiivisessä johdossa. Paukutatta vain poskianna mutta paljonko oletta kartuttaneet osuuskunnan omaisuutta. Vastaappas nyt kerrankin kun kysytään, eläkä vain uikuta sitä virttäsi.

    • Pönttöjä_riittää

      PPO:sta on jaettu rahaa ulos 70 miljoonaa. 170-70 miljoonaa = 100 miljoonaa. Nyt joku perseaukinen uikku meinaisi syödä koko kuorman kun vinkuu rahoja ulos. Paljonko ne PPO:hon sijoitetetut osuusmaksut olivatkaan per/jäsen? Uikuti uikuti........

      • ei-naisten-koko

        Onhan siellä 16,5 miljoonaa liittymismaksujakin. Osuusmaksuthan on vain pikku osa omaisuudesta. Omaisuuttahan on kartutettu noin 95 vuotta ja sitten askotin porukka alkoi syödä kuormasta. Mistä ne loput rahat on tulleet jos ei omistajien taskuista. Sinulta kysyttiin jo tuossa ylempänä sijoitusosuuskunnan tuottoja, pajonko niitä on karttunut. Datamen kokurssin tappiot sinulta unohtui heti kättelyssä 35 miljoonaa, sehän on sitä ulos jaettua rahaa. Mastoon on mennyt muutama sata tuhatta. Kerroppa nyt uikuttaja mistä niitä korkorahoja on tullut. Onko ruhkala maksanut kuinka paljon, pajonko on metallimiehet maksaneet. Kuinka paljon on tuottanut pankkien salkut, paljonko Katin salkku. Kakista vain nyt ulos paljonko sijoitusosuuskunta on tuottanut.
        Taitaa askotilla olla kuukautiset kuin noin raakasti alapää uikuttaa.


    • Tosiasiaaa

      Hoopoveelle aukaistaan jäähalli neuroosista kärsiville hoitolaitos,varmaam sinne otetaan ulkopaikkakuntalaisiakin,joten PPO neuroosilainen koitapa panna paperit vetään.

    • sekarotuinen

      Tämä hallinnon puudeli tietää kertoa paljonko on rahaa jaettu ulos. Onko tuossa sumassasi nuo konkurssirahat mukana.
      Mikset kerro hallituksen terveisiä siitä hienosta sijoitustyöstä mitä operatiivinen johto on tehnyt, vai onko. Kassa oli mielestäsi 170 miljoonaa, paljonko tuolla summalla on tienattu. Luvattu on tilittää 8% omistajille ja tuotosta maksetaan kuulema ulos 70-80%. Kokonaistuotto pitää siis olla 11% ja viivan alla. Teidän lupauksilla tase pitäisi olla suunnilleen 170 miljoonaa keväällä, koska lupaamillanne tuotoilla/4vuotta olisi tasevaikutus nolla. Siltikin olette jäljessä lupauksistanne, koska Kati lupasi tuplata taseen 10 vuodessa. Kova kiri pitää ottaa jos tuplaus toteutuu 350 miljoonaan 7 vuodessa.
      Voitko puudeli kertoa paljonko niitä tuottoja on, äläkä uikuta kuormasta maksettuja rahoja ja konkursiin tärvättyä omaisuutta

    • Myötäpuoli

      Uikku on ihan sekaisin tuottojen ja taseiden kanssa. Kalloon ei muuta mahdu kuin "minä haluan 4000 euroani pois PPO:sta". Kumpihan lähti päästä ensin, tukka vai järki?

    • osaatko-vastata

      Yski nyt ensiksi ne homeet sieltä keuhkoista ja kakista sitten ulos kuinka paljon puulaaki on tuottanut. Yhteikoulun menestys ei kohdallasi ollut kaksinen jonka huomaa vieläkin. Koita kuitenkin selviytyä kysymyksestä. Paljonko halinto on saanut tuottoa neljänä viimme vuonna, siis nettona. Rahat sinä jo jaoitkin Datamen konkursiin ja maston pönkittämiseen. Keskity nyt vain siihen paljonko on tienattu teidän taidoilla. Vastata voi olla vaikeaa mutta yritä edes.

    • pitkä.matikka

      Eikö tänä hallinno asiankanataja ymmärrä kysymystä. Menipä hukkaan Martin opetukset sielä oppikoulussa. Näinkö kävi, etä ehdot tuli vanhalla iälläkin vai jäikö peräti luokalle. Eikö tuo höperö ymmärrä edes luntata jotta sai edes viitosen paperiinsa.

    • kansallinen-kokoomus

      Eikös tämä ole se sama mies jolla on ne kummalliset kapistukset nenän alla. Joku taittaja kuulema on, liekkö paperitaittaja mutta taitaja ei näytä oleva. Numeot on hukasa. Kokkomuksen takarivisä seisoo. Pitääpä kahtella uusi puolue kun tuommonen torvelo on mukana. Eihän tuosta ennään mittään tuu kun on aikamiehenäki vielä polovihousut jalasa.

    • Myötäpuolikasnivalasta

      Pitäisikö pöntön ottaa rauhoittavia ja sitten päiväunille. Jospa taas sitten jaksaisi uikuttaa 4000 euroa takaisin PPO:lta. Nuo uikuttajan vaatimat 4000 euroa ovat tulleet ilmeisesti tappioita tekemällä. Uikuti uikuti......

      • porvari

        Paljonko sitä tulosta on tehty. Ymmärrätkö kysymyksen. Eikö tulosta ole tullut kun noin vaikea on vastata. Mistä sitten nostat kokouspalkkiot jos et poloinen osaa edes lukuja kirjoittaa


    • Sukellusvene-periskooppi

      Askotti oksentaa nyt pahan kerran. Puudeli puhuu 4000 eurosta ja hihhuloi, että ne on sijoittamalla tienattu. Nuo rahathan on tulleet teleliikennetoiminasta ja sen myynnistä, ei siis sijoittamisesta. 4 vuoteen ei ole tullut tuottoja latin latia. Se on tietysti vaikea tunnustaa, että taidot vain ei riitä. Miinusta pukkaa tänäkin vuonna ja niin pukkasi viime vuonnakin. Teletoiminnan eväät on syöty ja karkkilaatikko on nyt tyhjä. Toimitusjohtaja marionettina joutuu tosi ikävään paikkaan selitellessään tuottamattomuutta klopaalilla taloudella, korkomarkkinoilla, opposition oikeuskuluilla, suurilla kokouskuluilla ja ties millä verukkeella. Salata pitäisi kaikki asiat, että ei joutuisi häpeään mutta esson paarissa seurataan reaaliajassa epätoivoista yritystä peitellä jätöksiä, aivan niinhän koittaa tehdä kotikissakin Katinpaskalle. Nyt vain seurataan kuinka paljon on vuodessa hävinnyt kassasta.

    • hallinnon-pisnekset

      Näinhän siinä kävi, että hinta putosi ennen kuin kelloa edes kerettiin kilistämään. 750€:stä tuli tuli 600€:a. Hinnanpudotus 20% Kaupankäyntikulut 10 kertaiset verrattuna pankkeihin, varansiirtovro1,6%, perusta arvo-osuustili joka maksaa ja lopuksi vielä myyntivoittovero. Summa summaarum 3 osuuden kaupasta häviää kolmannes. Privanetissa hinta tullee olemaan noin 300€/kpl ja siitä kulut ja verot 100€. Näppiin jää siis 200€. Nimellisarvo on 120€ ja siihen liittymämaksut päälle niin olaankin jo tuossa 200€:ssa. Elikkä kauppapaikalla saa nimellisarvon näppiin. Purussa olisi saanut 1000€ näppiin/osuus. Että tämmöstä kaupankäyntiä. Eipä mulla muuta.

    • Myötäpuoli
      • herätysjäsenetonaika

        ..jaa se on askotti vissiin herännyt uikuttamaan:

        Faktoja : lupaukset ostosta 750-800 € Nyt tarjotaan 600 € siis -25 % vähemmän ?
        Miksi ? Eikö hallinto luotakkaan että lafka tuottaa.. tasearvo on 1 240 € eli 52 %
        Eikö silloin huippusijoittajien pitäisi maksaa enemmän ? Vai pitäisikö ?

        Jos myy 600 €/osuus niin kulu 2 % = 12 €
        Varainsiirtovero 1,6 % on 9,60 € Siis yhteesnä olisi 21,60 € Nyt peritäänkin 30 €
        Ja mitä perii osuuspankit arvo-osuustilistä jne tilitapahtumista ?

        Osuuden arvo 1240 € tarjous 600 € eli -52 % Miksi noin alhainen kun tuotto- odotus oli osuusmaksun korkona 8-10 % vuositasolla..Mitä tämä lupaus tarkoitti ?

        Osuuksia 82 165 tasearvo 1 240 € = 101.884.600 €
        Myyntitarjous 600 € = -49.299.000 €
        Aliarvostus 52.585.600 €

        Mihin menee..jää..katoaa tuo 52 M€ tasearvosta jäävä raha ?
        Kenelle..mitä kautta ..veroparatiisiin ? Ostaako joku paljon osuuksia ?

        Kuka osuuskunnassa on päättämässä näistä.. hallitus ja hallintoneuvosto ?

        Tuleeko läpinäkyvä rekisteri josta näkee omistajat kuten on muilla ?


    • riittä-jo

      Näyttäisi olevan tosi, että PPO:n asioita on hoidettu tosi huonosti kun ensiksi luvattiin vähintään 750€/osuus ja nyt maksetaankin vain 600€. Kyllä Kati Paltomaan pitäisi jo itsekkin tajuta epäonnistuneensa tehtävässään. 8000€/kk kyllä sillä pitää saada parempaa tulosta aikaan, kun vielä lisättiinkin henkilökuntaa jotta edes joku osaisi jotain.

    • uskokaantaiälkää

      Tuolla PPO:n sivuilla on pitkät luettelot miten paljon jäsenille on maksettu voittoa mutta laskentatapa on kumulatiivinen eikä ollenkaan siis totuudenmukainen.
      Ei ole jaettu voittoa vaan kertynyttä ylijäämää osuuskuntaperiaatteen mukaisesti

      Mainintaa eikä laskelmia ole siitä paljonko on "sijoitettu".. liittymismaksut,perusmaksut.puhelumaksut yms.

      Niistä on kerätty kaikki mitä nyt olisi jaettavaa

      • pienosakas

        Tuo on aivan totta. Omaisuus oli nelisen vuotta sitten 174 miljoonaa, vuosi sitten 101miljoonaa ja nyt ilmeisesti enää jotain 80 miljoonaa. Tuona aikana esim. Elisan arvo tuplaantui. Jos on voittoja jaettu niin miksi lompsa laihtuu ja vielä noin kovaa vauhtia. Jos tuo on tuottavaa liiketoimintaa, niin onko Elisan tilinteko sitten huu haata. On vielä huomioitava sekin, että Elisa on jakanut tuona aikana 1,3€/osake osinkoja. Niistähän tulee jo lähes 4€. Onko meidän toimitusjohtaja tehtäviensä tasalla.


    • tarjoushaukka
    • korjattava-virhe

      Milloin Kati Paltomaa oikoo perikuntia kohtaan harjoittamansa eriarvoisuuden. Peltomaa siirsi useilta perikunnilta jäsenosuuksia seuraavasti:
      Siirrossa annettiin yksi varsinainen osuus ja 2 varsinaista osuutta pakkolunastettiin 120€ kappalehintaan. Menetykset osuuden omistajille olivat merkittävät. Osuuksien näin toimitettu siirto on sääntöjen vastainen ja se pitää ehdottomasti korjata. Asianomaiset on Peltomaalla tiedossa. Tätä asiaa on ajanut tarmokkaasti Pekka Leppikangas Raahesta mutta jostain syystä hallitus on ja toimitusjohtaja Peltomaa ei halua korjata tekemäänsä selvää ja todettua virhettä.

    • ymmärtäkääjomenosuunta

      Sain päivän aviisit luettavaksi ja kiinnitti huomio muutamaan alueen vallitsevaan "käytäntöön"
      1. Seutumajakka oli julkaissut osuuskunta PPO:n arvoanalyysin ja erään henkilön hänen tosi asiallisen kirjoituksen aiheesta. Kalajokilaakso, Raahen Seutu eikä Kaleva mainitse sanallakaan asiaa ?? Mitä tästä voimme päätellä.. suodatus pelaa kuin myös puolueellinen tiedotus ( paitsi erään "puolueen" osalta )

      2. Pienissä kunnissa on päättäjät kuntalaisten asialla, kun isot operaattorit kiukuttelee palvelujen tarjonnan kanssa. Ne jäävät kohta nuolemaan näppejään kun alueelle perustuu itsenäisiä kuituosuuskuntia ja skenaario on että niissä verkoissa tulee liikkumaan myös sellaista "dataa", joista ei elisat eikä sonerat voikkaan rahastaa.
      Eihän alue voi toimia esim tuon Fennovoima-projektin puitteissa jos kunnissa ei ole toimivia tietoliikenneyhteyksiä kun se mobiili ei täytä läheskään palvelutarpeita..mukavahan sitä on kännykkään puhua ja tabletilla uutisia lukea mutta klik ja mikään ei pelaa..ketään ei saa kiinni..ja korjaus kestää ja kestää. Jopa maa- ja karjatalouskaan ei pärjää kovin pitkiä aikoja ilman datayhteyttä..sieltä tulee tammiston tilalle eu-tarkastaja ja antaa santiot tietojen vääritelemistä kun eivät ole ajan tasalla.
      Hyvä Kalajoki-Pyhäjoki-Merijärvi-Sievi niin sitä pitää ottaa härkää sarvista ja laittaa se oikeaan karsinaan.. Siihen ei ole pystyneet Ylivieska-Oulainen-Haapavesi-Nivala jne isommat kompetenssi kaupungit..ne vain jappasee ppo:n raunioilla ja antavat omaisuutensa valua ohivirtaaviin jokiin.. happanemaan.

      3. Myös muu kuntien perusinfra tarvitsee ennakoituja ratkaisuja. Tarjottavaksi pitää olla suuri määrä erikokoisia asuntoja, monipuolisia palveluja jne.
      Tällaisia varauksia ei kuitenkaan voi tehdä oman kunnan asukkaille jo olevissa huoneistoissa. Olen saanut luotettvalta taholta kuulla että paikkakunnan asunnontarvitsijoilta evätään sellaisen saanti kun odotetaan että josko joku muualta tuleva voisi ehkäpä tarvita nyt vapaana olevia huoneistoja.. kyllä niistä peruskulut juoksee lämmöm-sähkön jne osalta vaikka niitä pidetään tyhjillään.
      Onko sellainen järkevää..kuka siitä hyötyy.. kenen kuningasajatus tuollainen on ?
      Tonttipolitiikan järkiperäistäminen ja lupamenettelyjen nopeuttaminen on paras ratkaisu tarpeeseen... ettei käy kuin ylivieskassa että lyödään luukut kiinni käräjäsalissa kun vain rapsutetaan omaa napaa eikä osata markkinoida alueen tarpeita arkadianmäelle.. tuollaisten päätösten kumoamiseen ei yksi kaatuvaa pylvästä katsova pysty.. siellä on rapparit taustalla ohjaamassa näitä asioita.

    • hyväaloitekokoukseen

      Aloite v.2016 osuuskuntakokoukselle;

      Velvoite Osuuskunta PPO:n omien osuuksien hankkimiseksi

      Osuuskuntakokous velvoittaa hallituksen hankkimaan jäsenten osuuskunnalle tarjoamat Osuuskunta PPO:n varsinaiset osuudet, kuitenkin määrältään enintään 25000 kpl.

      Osuudet hankitaan osuuskunnan yksityisiltä jäseniltä ja siinä järjestyksessä kuin niitä osuuskunnalle tarjotaan.

      Osuuksien hankkimisvaltuutus on voimassa osuuskunnan seuraavaan osuuskuntakokoukseen saakka.

      Osuuskunnalle tarjotuista hankittavista osuuksista maksetaan raha niiden matemaattisen arvon mukainen hinta, kuitenkin vähintään 1150 € ja enintään 1250 € osuudelta.

      Osuuksien hankintahinta tulee maksaa jäsenen ilmoittamalle tilille kahden (2) kuukauden kuluessa siitä kun osuudet on tarjottu osuuskunnalle hankittavaksi.

      Osuuskunnalle hankitut osuudet tulee kuolettaa ja poistaa osuuskunnan osuusluettelosta.

      Hankintamenettely pienentää osuuskunnan omaa pääomaa osuuksien hankinnoista maksetulla määrällä, mutta ei laske jäljellä olevien osuuksien arvoa, eikä vaaranna osuuskunnan maksuvalmiutta.

      Tulethan kokoukseen viemään aloite läpi ?

    • vaikuttaminenkäyntiin

      Nyt on alkanut valmistelut osuuskuntakokoukselle ja hyvät jäsenet on aika lähestyä edustajiamme ja tuoda julki mielipiteenne osuuskunnan tilanteesta ja halustanne sen jatkosta. Edustajien nimet löytyvät linkistä joista kolmasosa erovuorossa:

      http://www.osuuskuntappo.fi/osuuskunta/hallinto

      Esitettävä kysymyshän voisi vaikka kuulua : Kannatatko osuuskunnan varojen pikaista palauttamista jäsenille täysimääräisenä vai koetko nykytilanteen edesauttavan toimintaa niin että jatkossa saisin annettujen lupausten mukaiset vuosittaiset osuusmaksunkorot vähintäin 100 €/v/osuus ? Milloin avoimuus toiminnan osalta alkaa ja miten voin jatkossa vaikuttaa omaisuuteni hoitoon minulle parhaaseen lopputulokseen ?

      On mielenkiintoista kuulla niitä vastauksia hallinnonkin esittäminä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe