murtumaa nilkasaa osa 4

nilkkamurtumaa

Aloitamme siis jälleen uuden osan:)

184

1771

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nilkkamurtumaa

      Tänään klo 15.30 tulee tapaturmasta 3 v, ja kotona ollaan vielä:(

      • varovasti

        No, ohoh, taisi olla pahakin juttu?


    • 197

      Hyvää kuuluu! Särkylääkkeitä en ole edelleenkään tarvinnut, enkä edes kylmävesiämpäriä! Aamujäykkyyttä on edelleen, mutta jumpalla ja kävellessä häviää. Kävin tänään uimassa 1800m. Viimeviikolla uin 6400m. Jalka ei tuumaa mitään uimisesta, mutta vasemmankäden sormet puutuu. Oikea rannekanava on leikattu, mutta vasenta ei, siksi oireilee. Leikkaus on edessä tulevaisuudessa, kunhan ekaksi tämä koipi on täysin kunnossa! Ainakin minulle tämä uusivuosi on parempi, kuin edellinen. Paino on jämähtänyt -17 kiloon. Kunhan jatkuisi edes -1kg/viikko!

    • Ruuvitar

      Nyt ollaan jo jatko-osa nelosessa, hienoa

      Kävin sairaalassa ja nyt tehdään uudet säädöt ja katotaan muuttuuko kivut. Nyt kun ei kipustimulaattori ole käytössä, niin nilkka huutaa hoosiannaa.
      Kysyin samalla, olenko voinut saada hermovaurioita tästä stimu leikkauksesta, niin ei suoraan myöntäneet, mutta kuitenkin myönsivät , että onhan se periaatteessa mahdollista.
      Yhtenä ratkaisuna on myös se, että laitteisto poistetaan. Yritetään kuitenkin käydä kaikki vaihtoehdot läpi.

      On muuten sen verran hurjat kelit ulkona, että en oo juurikaan siellä tepastellut. On se pelko sen verran lujassa takaraivossa. Mulla tulee 9.2 myös 3 vuotta tapaturmasta.

      • kipuariittää

        Jos murtuma on luutunut, sitten on vaan käveltävä. Otettava kipulääkettä ja käveltävä. Kyllä koskee ja kauan. Ei ole muuta tietä, jos et halua kampurajalkaa ja ikuista invalideteettiä.


    • nilkkamurtumaa

      Hienoa 197 !

      On tosiaan ollu melkoiset kelit, ens sataa vettä pari päivää, sitte se jäätyy ja tulee luntapäälle, ja taas kohta vettä;( Ja sitä liukkautta riittää ja ei kyllä tee mieli mennä kaduille luistelemaan.

      Toivotaan Ruuvitar että ne uudet säädöt auttaisivat. Olisi aika kurjaa jos laite poistetaan ja nekin leikkausket olisivat olleet siten turhia.

      Varovasti, täällä olevalla porukalla on useita murtumia tms ongelmia nilkoissa, jotka eivät ole parantuneet odotusten mukaisesti tai tullut muita ongelmia lisäksi.

    • kieroselkä täällä

      nastakengät jalkaan tai liukuesteet kenkiin, niin hyvin voi liikkua ihan normaalisti

      Luuston terveys ja ravintoaineet
      11.05.14
      Osa 1/1 (27:07)
      http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

      Muista lihasten, luiden ja nivelten hyvä ravinto:
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm


      toki luu hajoa, jos se hajoaa, kun liian kovan ja väärän iskun saa eli mitään teräsluita ei ravinnollakaan saa, mutta miljoonalla suomalaisella on heikko luusto, johtuen ravintoaineiden puutoksesta

      ja iällä ei ole väliä

    • Ruuvitar

      Non nii

      Säädöissä käyty ja kivut rojujen kohdalla lisääntyy. Testailen muutaman päivän, mutta ilmeisesti keho hylkii ja laitteiden poisto kait aika todennäköinen toimenpide.
      Allasterapiaan meen tällä viikolla, viime viikko jäi väliin, todettiin että yritetään saada lihaskunto paranemaan ja jos leikkaus tulee, niin on se tärkeää, kun taas kidukset avataan.
      Lievästi sanottuna v..ttaa, oliko tää leikkaus turha. Nilkan kipuihin auttoi kyllä, muut osat kehosta meni ihan sekaisin.

      No, täytyy vaan yrittää pitää mieliala korkealla vaikka nyt tuntuu kyllä niin turhalta ja kaikki yhden pirun sekunnin takia.

      Miten muut ootte köpötelleet tässä tosi vaihtuvassa säässä. On uskomaton toi lämpötilojen vaihtelu ei tässä enää perässä pysy.

      • 197

        Mie pyöräilen lähes päivittäin, kelissä kuin kelissä. Olen polvenkorkuisesta asti pyöräillyt, niin aika tottunut olen. Nyt pieni tauko liikunnasta, kun on 8kk lapsenlapsi yökylässä. Pienen kävelylenkin eilen illalla tein hänen kanssa. Parvekkeella just nukkuu. Aamulla nilkka jäykkänä ja kipeenä oli vähän haastetta kanniskella. Kiltti lapsi, nukkui paremmin kuin mummo, 8 tuntia! Kun äitinsä sanoi että syö kerran yössä, niin päivystin kahteen kertaan, josko jo heräis :) !


    • nilkkamurtumaa

      Voi Ruuvitar, mitähän enään voisi sanoa sinun tilanteeseen;(

      No kaikkea on kuitenkin kokeiltu, ettei sen puoleen harmitusta, mutta että tilanne vaan jatkuu samanlaisena tai oikeastaan ongelmallisena.

      Tuo kehon vierasesineiden hylkiminen on aika ikävä juttu, itse kans taas pohtinut miten pohjeluu alkaisi tottumaan laattaan ja ruuveihin. On ollut enemmän vaivaa kuin aiemmin. Mutta se on pieni juttu eikä onneksi jatkuvaa kipua.

      Tsemppiä sinulle sylin täydeltä ja yritähän jaksaa:)

      Kevättä odotellen.......!!

    • nilkkamurtumaa

      Ja kieroselälle ja muillekki, jotka aiemmin ladannut tänne vitamiinitiedostoja;(

      Murtumien ja luiden katkeamisen yhteydessä menee usein muutakin " rikki" kuin luut: nivelsiteet, jänteet, hermoradat jne.... Meillä täällä kellään ollut ongelmia luiden suhteen, kaikki siltä osin kunnossa. Vaikak kuinka söisit vitamiineja niin määrätyt toiminnat eivät siitä parane eikä kivut poistu. Ei kaikki murtumat johdu vitamiinien puutteesta, sitä vaan sattuu väärään paikkaan väärään aikaan:)

      Tänään talsinut, pitkästä aikaa kun ei enään jääkeliä, karseessa loskassa. Nilkka pääsi liikkumaan sivulta toiselle, ja paluumatkalla ajattelin etten ikinä selviä kotiin. Niin kova kipu oli sisäkehräsestä ylöspäin nilkkaan. Nyt jalka on ihan tumpelo ja turvoksissa, vaihteeksi. En tiedä sitten kuinka paljon sitä Tibialisjännettä voi ärsyttää, kun kerran irrotettu ja kiinnitettu venesluuhun, vai mihin se oli. Nyt sitten kiltisti taas sisällä muutaman päivän;(

    • 197

      Edelleen hyvin menee. Paino tosin ei ole tippunut paljon. Olen kuullut, että se hidastuu alun jälkeen. Välillä on ollut vihlontaa uudessa paikassa, kantapään alaosassa. Sltikään en ole tarvinnut särkylääkkeitä. Eilen kävin uimassa 2000m, tavoite on 8000m viikossa. Lisään matkaa pikkuhiljaa, kun kunto nousee.

    • Keinukenkä

      Samaa mieltä olen minäkin nilkkamurtumaan kanssa. Ei tässä paljon vitamiinit auta. Jos on hermot mennyttä ja sitä kautta joutunut jos minkäkinlaisiin vaikeuksiin (käskyt ei mene polvesta asti pohjelihakseen kuten pitäisi, niin tulos on se mitä on). Tarkoituksella katkottu luita ja luudutettu jotta nilkka pysyisi oikeassa asennossa ym. ym. Minullakin kaikki on tähän asti luutunut ok ja varmaan olisi viimeinenkin operaatio onnistunut, ellei ruuvit olisi lähtenyt liikkeelle itsekseen.
      Olen ikäni syönyt vitamiineja ja syönyt muutenkin terveesti, urheillut jne. silti kävi huonosti.
      Liikuntaa olen harrastanut (aikoinaan ihan sarjatasolla lentopallossa) se jos mikä oli hyvää luuliikuntaa. Samoin jumpat.
      Nyt liikuntana vesijuoksu.... ja varmaan alan salilla käymään.

      197: sinulla sen kun tahti kovenee :)

    • nilkkamurtumaa

      Keinukenkä, minulal on mennyt ohitse tuo sinun luudutus, minulla se olisi se viimeinen yritys jalan asennon muuttumiseen.

      Koska sulle se tehtiin, miksi, ja miten olet voinut sen jälkeen?

    • Keinukenkä

      Alanilkkanivel , luudutus oli joskus 90-luvulla. Meni ok
      Ylänilkkanivel (eli se jäykistys jonka jälkeen nilkka ei tee koukitusliikettä), se tehtiin 2002-2003 ja meni ok
      Molemmat luudutukset tehtiin siksi, koska nilkka alkoi vääntymään siten, että kävelin ulkosyrjällä.
      Tuo taas johtui siitä, että lentopallossa meni selkä. Jalat halvaantui, mutta kuntouduin siitä. Vasempaan pohkeeseen jäi peroneuspareesi. Ja kun hermoista käskyt ei menneet perille alas asti. Niin lihasten toiminnan vuoksi nilkasta alkoi tulla se mikä tuli. Jäykistys tehtiin loppujen lopuksi siksi, koska nivelrikko oli niin paha. Säryt hirveät.
      Noista molemmista olin tyytyväinen ja säryt loppuivat. Kaikki oli ok. Turvotusta tietty oli, mutta ei haitannut.
      Kunnes alkoi kantapään ulkosyrjään tulla joka kesä sellainen niin kuin rakko. Se piti kuoria aina ja sitten oli liha näkyvillä. Läntti oli noin peukalon pään kokoinen. Sitä sitten hoitelin joka kesä. Sitä jaksoin kuutisen kesää. sitten lähdin ortopedille ihmettelemään sitä, että mikä ihme siinä on. Luulin siihen asti,, että kengät sen tekevät. Mutta sitten todettiin, että siihen kohtaan oli luuhun muodostunut pieni luupatti. Ja kuvissa huomattiin, että kantaluu oli vinossa, jonka vuoksi se luupatti sitten syntyi. Ensin ajattelin, että poistetaan pelkkä patti. Ortopedi sanoi, että se ei välttämättä riitä, koska patti voi tulla takaisin. Ja että kantaluun osteotomia olisi hyvä tehdä, niin ei kävisi sitten siten, että se patti tulee takaisin. Tuota sitten punnitsin päässäni ja päädyin sitten siihen kantaluun hommeliin. Ja nyt ollaan tässä. Jälkeenpäin ortopedi sanoi, että kyllä se oli se jalkaterä varmaan mikä aiheutti sen, että ruuvit lähti liikkeelle. Liian kova vääntö. (koska se on sellaisen C:n muotoinen). Sitä tässä on ihmetellyt, että eikö se lekuri tajunnut suosittelun aikaan sitä, että jalkaterän asento aiheuttaa ongelmia . Ammattilaisia kun ovat. Nyt vaan sitten seuraillaan. Luulen, että jossakin vaiheessa uusinta operaatio eteen tulee. Ruuvithan siis lähtivät kantaluusta liikkeelle itsekseen kesällä ja ne piti poistaa. Onkalotkin niistä jäi. Jospa ne onkalot menisivät umpeen ja kantaluu luutuisi vielä. Sitten vasta uusintaoperaatiota varmaan lähdettäisiiin suunnittelemaan. En tiedä. Nyt seurataan ja kuvaillaan miten käy

    • nilkkamurtumaa

      No huh huh, Keinukenkä. Pitkät ovat storyt meillä monella.

      Tuo osteotomia ei itselläni kyllä muuttanut jalan asentoa juurikaan, tosin ei siitä paljon haittaakaan ole ollut. Määräyissä asennoissa ja silloin tällöin pultti kantaluun sisällä muistuttaa olemassaolostaan. Varsinkin kun nukun vatsallani ja jalkaterä suorassa, tai istun niin että jalka päkiän varassa.

      Onkohan se riski ruuvien irtaantumiseen olemassa vielä myöhemminkin? Että vielä voisi sellaista tapahtua, kun laitosta 1.5 v ?

      Pohjeluun laatan alaosassa vieläkin värieroa ja kipupaikkaa, ja epäillyt johtuisko alimm ruuvista tai laatan alaosasta? Ongelmakohta on pieni läntti, ei kutenkaan patti, kesällä se oli aivan punainen ja työterv lekuri ehdotti että seurataan muutama viikko.

      Nuo onkalot luun sisällä.....mahtaako sitä uutta luuta niin vaan kasvaa niihin? Itsellä poistettiin sisäkehräsestä pari pulttia ja miettinyt minkähän näköistä aukkoa sinne on jäänyt..............

      Minulla on edelleen virheasento ja jäänyt pysyväksi, että kaikkensa pitää tehdä ettei sitä jäykistysleikkausta tarttis läpikäydä. Jokainen operaatio jättää kuitenkin jälkensä.

      Päivä kerrallaan..........ei tässä kait muuta voida:)

    • Keinukenkä

      Se jäykistys oli minulle taas helpotus.

      Ei niitä ruuveja poistella ellei ne ala vaivaamaan tai tulemaan ulos itsekseen.

      Ne onkalot muuten näkyi viipalekuvassa. Normi kuvissa ei näkynyt.

      Kun ne ruuvit alkoi tuleen ulos niin kantapään takaosassa tuntui sellainen pieni patin tuntuinen alue. Saman tyyppinen kun rystysten kohta käsissä.

      Juu joka operaatiosta joku jälki jää, se on totta

    • Ruuvitar

      Moikka kaikille!

      Nilkkamurtumaa ja keinukenkä, yritetään pysyä poissa nilkan takia leikkuusalista.

      Perjantaina kävin jälleen sairaalassa ja nyt tiimi pohtii, otetaanko stimu pois vai vaihdetaanko patteritasku palleasta kankkuun ja johdot pois kyljestä. Jos se olis kankussa, niin silloin selkärangasta johdot menis suoraan eikä mutkistelisi pitkin kroppaa. Nyt vaan oottelen tietoa, mitä tehdään. Lisäksi mietittiin jatkoja, jos laite poistetaan. Hermojuuripuudutus mahdollisuus olisi ja se tehdään röntgenissä ja se voitais pienen säteilyn takia tehdä 2 kertaa vuodessa. Siitä toiset saa apua 1-2 viikkoa ja toiset jopa 2 kk. Ei tunnut houkuttelevalta ajatukselta.

      Ulkona en oo paljoo uskaltanut tepastella, kun on niin hitokseen liukasta. Tällä viikolla aloitan allasterapian 3 viikon tauon jälkeen ja saattapi olla rankkaa.

      Näin täällä, mitens muilla?

    • nilkkamurtumaa

      Liukasta on, todella, tuntuu ettei uskalla jalkaa nostaa maasta kun kävelee!!!
      Uutta kepittelyporukkaa on tullut melkosiesti lisää;(

      On nuo hurjia juttuja Ruuvitar sulla, tuntuu että teki sitten niin tai näin, niin ei välttämättä auta kipuihisi.

      Itse vältän uusia leikkauksia niin kauan kuin mahdollista. Yöllä olen taas nukkunut masullani ja jalkaterä suorana, mukavan tumpelo jalka kun lähti liikkeelle, ja pultti jalkapohjassa oireili pitkälle päivää. Onneksi ei mitään isompia kipuja.

      Että kevättä tässä odotellaan ja pääsisi kinkunsulatuslenkille:))

    • Ruuvitar

      Moikka kaikille

      Viime viikon allasterapia oli mukavan rentouttava ja rauhallisesti treenattiin.

      Soittivat sairaalasta, että ensi viikolla on molemmat ortopedit ja lääketehtään immeinen paikalla ja vielä yritetään säätää kipustimulaattoria ja jos ei saada muutosta, niin sit päättävät mitä tehdään.

      Ulkona oon vähän keppien kanssa köpötellyt, mutta on se niin takaraivossa toi kaatumisen pelko, liekö koodautunut sinne pysyvästi.

      Miten on muitten uonnit sun muut urheilut sujuneet. Täällä vaan ollaan dietillä ja hitaasti mutta varmasti on painoa vähän tippunut.

      • 197

        Ihan kivasti menee. Kokeilin hiihtoa reilu 4km. Itse hiihto oli ok, mutta illalla kipeytyi ja jouduin ottamaan särkylääkkeen. Eli sitä lajia ei vielä kestä. Kokeilen reilu kk päästä uudestaan. Eli uintia ja pyöräilyä aktiivisesti. Em. reilu 8km mennyt viikossa. Jumppaa myös aamuisin nilkkajumpan jälkeen. Painoa lähtenyt 18kg, viiminen kymppi on varmasti vielä vaikeampi. Eli tuplasti töitä saa paiskia! Aamu jäykkyyttä ja kipua on edelleen. Yöllä ja aamulla "hiihdän" aamutossujen kanssa vessaan, niostamatta jalkoja. Liekö koskaan kokonaan poistuu...


      • Nilkkamurtui
        197 kirjoitti:

        Ihan kivasti menee. Kokeilin hiihtoa reilu 4km. Itse hiihto oli ok, mutta illalla kipeytyi ja jouduin ottamaan särkylääkkeen. Eli sitä lajia ei vielä kestä. Kokeilen reilu kk päästä uudestaan. Eli uintia ja pyöräilyä aktiivisesti. Em. reilu 8km mennyt viikossa. Jumppaa myös aamuisin nilkkajumpan jälkeen. Painoa lähtenyt 18kg, viiminen kymppi on varmasti vielä vaikeampi. Eli tuplasti töitä saa paiskia! Aamu jäykkyyttä ja kipua on edelleen. Yöllä ja aamulla "hiihdän" aamutossujen kanssa vessaan, niostamatta jalkoja. Liekö koskaan kokonaan poistuu...

        Hienoa 197 tuosta laihdutustuloksesta. En varmasti pystyisi hiihtämään, pyöräilemään, saati sitten uimaan. Hyväksyn sen, että en voi enää tehdä sitä mitä ennen tein. Se voi olla väärin ja tavallaan periksiantamista, että hyväksyy voimattomuutensa joissakin asioissa, mutta joskus se on vaan tunnustettava, että ei kertakaikkiaan vaan enää pysty. Kun sen sain tunnustettua ittelleni, niin on ollut paljon helpompaa kehittää niitä omia vahvuuksiaan ja tehdä asioita toisella tapaa.

        Patikoimaan pystyn maasto-olosuhteissa kunhan vaan varaan riittävästi aikaa suoritukseen ja sauvakävelysauvat ovat tukena. Lumisessa metsämaastossa olen koiran kanssa tarponut ja se on tuonut jonkinlaisen nautinnon siitä, että vielä jotain pystyy tekemään. Maasto sanelee paljon. Jos alaspäin pitää mennä, niin siihen pitää varata reilustikin tuplaten enemmän aikaa, kuin ylöskapuamiseen. Nilkka vaan ei taivu, niin ei taivu. Parempi sekin kuitenkin on, kuin se, jos nilkka olisi löysä ja lonksuaisi.

        En pystyisi edes töissä olemaan (minuuttiaikataulu), jos mulla ei olisi auto aina lähettyvillä. Voisin jäädä saikulle, mutta musta ei ole siihen, että olisin kotona ja tavallaan luovuttaisin. Se puoli vuotta toisten paapottavana oleminen oli mulle liikaa ja ei koskaan enää sellaista.


    • Ruuvitar

      Ei tää painonpudotus oo helppoa, kun mulla ei oo yhtään liikuntaa. Täytyy vaan vähentää ruokaa, joka on ainut ilo. Toki aloitin tän kuun alkupuolella vasta dietin ja15 kiloo pitäis pudottaa. Nyt on lähtenyt noin 4 kiloa, joten suunta on oikea.

      Toivottavasti ens talvena pääsis kokeilemaan hiihtoa, josta pidän. Nyt käyn tätä allasterapiaa kerran viikossa ja kohta puoliin jatkan vesikävelyä uimahallissa, kun saan lihaksia parempaan kuntoon tosta kipustimulaattori leikkauksesta.

    • nilkkamurtumaa

      En kyllä tykkää yhtään näistä uusista sivuista, paljon turhaa tilaa!!

      Mites teillä muilla , jotka pitkällä saikulla, noiden kotitöiden suhteen??? Itse juuri valittelin feses ku ei sit niin mitään saa aikaseksi. Paljon enemmän tein silloin kun olin töissä, nyt vaan siirtää ja siirtää, ja laiskottelee kaiket päivät. Välillä ihan raivostuttavaa tällainen olemus!!

      Hiihtäminen on tosiaan jäänyt, tosin ei meillä ole luntakaan, mutta pelkään mitä jalkapohjan pultti tykkäis liikkeestä. Kun aamusin herään, ja olen nukkunut masullani, ja jalkaterä suorassa asennossa, niin tuntemuksia riittää puoleen päivään. Tänäänkin säkenöi kolme keskimm varvasta. Hiihtäessä se päkiä olisi kuitenki paljon käytössä ja pelkään ettei pultti tykkää siitäkään asennosta....luistimia uskalla edes ajatella jalkaani.

      Tänään taas tihuuttanu vedensekaista ja lähikauppaan mennessä totesin että ihan silkkaa jäätä ja vettä tien pinta. Siinä juurikaan saa liikuntaa, pelkästään pohkeensa kipeeksi jännityksestä;(

      No, pian on kevät, toivottavasti, ja voisi ulkoilla enemmän!!

      • 197

        Mielelläni teen kotitöitä kun aikaa on, eikä kokoajan jaksa kuntoilla. Paitsi, kaappien siivous on yhtä tuskaa, siitä en tykkää! Jäsenkorjaaja korjasi nilkkaa ja väännellessä kuului naksahduksia, positiivisia sellaisia. Kantapää liikkuu nyt enemmän :) ! Uidessa vanha vamma on nostanut päätään:TENNISKYYNÄRPÄÄ :(. Kun jalan saan kuntoon, pääsenköhän töihin käden takia!


    • Ruuvitar

      Sama täällä, teen huomenna sen, minkä olisin tänään voinut tehdä

    • nilkannivelsiteet

      Ei ota oikein tuulta alleen tuo tekemäni keskustelu nilkan nivelsiteiden pahasta revähdyksestä, ehkä täältä keskustelusta löytyis tietoa/vertaistukea siihenkin. Aika usein murtuman yhteydessä kun menee myös nivelsiteitä? Onko kokemuksia? Nilkastani meni parisen viikkoa sitten nivelsiteet pahasti, molemmin puolin. Röntgenistä ei löytynyt murtumia. Aluksi hoitona varauskielto, jalka pakettiin ja kyynärsauvat. Nyt saan varata täyspainolla tukevan nilkkatuen kanssa. Pahin turvotus on ohi, kipuja on vielä jonkin verran. Ongelmana on nilkan jäykkyys. Liikerata terveeseen nilkkaan verrattuna on todella surkea. Tämä haittaa kävelyä siten, että se on ns.ontumista. Olen koittanut venytellä kivun rajoissa nilkkaa. Kauanko tätä jäykkyyttä mahtaa olla odotettavissa? Voiko johtua turvotuksesta, jota vielä on. Tuntuu, kuin joku kinnaisi nilkassa vastaan, kun yritän taivuttaa sitä tiettyyn suuntaan...Kyykkyyn meno ei onnistu.

      • 197

        Nivelasiteistä ei ole kokemusta, mutta nivelpinnat on minulla vaurioituneet. Syön vihersimpukka-hainrustoa, josko olisi apua, en tiedä. Ja tietysti inkivääriä. Minulla myös kiristää kun taivutan nilkkaa, mutta nyt pääsen jo kyykkyyn. (Murtumasta yli 9kk) Kivun sallimissa rajoissa liikettä, toitotti fyssari. Oletko käynyt fyssarilla?


      • nilkannivelsiteet

        En ole fysioterapeutilla käynyt, täytyy varmaan sitten kysellä ellei jalka ala tässä seur.viikkojen aikana kunnolla taipua, jumppaliikkeistä ja venytyksistä huolimatta (sain ortopediltä jotain vinkkejä venyttelyyn ja netistä löysin lisää). Enkä oo montaa päivää edes kävellyt tällä nilkalla vielä, kun aluksi nilkka ei kestänyt varaamista moneen päivään. Nilkka on vielä kipeäkin ja hieman turvonnut, kun tapaturmasta niin vähän aikaa, eli jumppaan nilkkaa kivun mukaan varovasti. Ja sivullehan jalkatuki estääkin nyt nilkkaa taipumasta, ettei mene heti uudestaan. Voiko fysioterapeutille päästä lääkärin lähetteellä? Olen ensi viikolla joka tapauksessa yhteydessä ortopediin/lääkäriin, jos/kun sairauslomaa pitää jatkaa niin voisin samalla kysäistä siitä. Voiko olla, että turvotus estää nilkan normaalin liikeradan?


      • 197

        Kyllä turvotus estää nilkan liikkuvuutta.TK lääkärin lähetteellä pääsee fysioterapiaan, ellei sitten halua yksityiselle mennä, mikä on kallista.Ja kuten nilkkamurtumaa kirjoitti, VAADI magneettikuva. Onko sinulla vakuutusta? Paras olisi nilkan varjoainekuvaus.


    • nilkkamurtumaa

      nilkannivelsiteet.............onko sinulle tehty magneettikuvausta vai pelkkä luiden rtg?

      Itsellä alkoi tosi ongelmat kun piti olla toipunut ( ja luut olikin) ja sai lähteä rasittamaan, oikeastaan silloin ne ongelmat vasta alkoivat. Nilkan jäykkyys on tuttua. Vasta magneetissa näkee mitä kaikkea tapaturmassa on sattunut....esim jänteiden tilanne.

      Kannattaa vaatia tutkimuksia jos toipumista ei tapahdu normin mukaan. Itsellä yks lääkäri et kyl se siitä, jne, ja kun työterv lekuri laitto mangeettiin niin kaikissa jänteissä tulehdusta ja nestettä.

      Itsekin onnuin keppien poiston jälkeen, ja kun menin kontrolliin ortopedille niin hän sanoi ettei saa ontua, että kapit niin kauan kunens ontuminen loppuu. Ontuminen tuo rasitusta mm alaselkään ja kävely ei ole normaalia.

      Portaissa lastulo ja kyykkyyn meno ovat ne vaikeimmat jtuut nilkkojen tapaturmissa, oli istten murtumia tai ei. Niihin tarvitaan myös fysioterapeutin apua.

      Tsemppiä!!

      • nilkannivelsiteet

        Kiitos vinkeistä. Jatkan jumppailua kivun huomioiden. Vain röntgen on otettu, siinä kaikki näytti kuulemma erityisen hyvältä ja luut vahvalta (usea lääkäri katsonut kuvan). Mutta nivelsiteet ainakin ensimmäisen lääkärin mukaan ovat menneet pahasti, ja hän sanoi että aikaa parantumiseen voi mennä. Vakuutus löytyy, joten olen käynyt vain yksityisellä, en ollenkaan kunnallisella/työterveydessä. Luin jostakin lähteestä, että mikäli merkittävää kipua on vielä 6-8 vkoa nyrjähdysvamman syntymisestä, tutkitaan tarkemmin ja otetaan mahd. magneettikuvakin? Nyt paraneminen mennyt eteenpäin kuitenkin aika vauhdilla tässä parin ensimmäisen viikon aikana siihen alkutilanteeseen nähden (turvotus oli valtavaa ja jouduin hyppimään yhdellä jalalla/minut kannettiin lääkäriin), vaikkei tällä vielä täysin normaalisti kävelläkään. Eiköhän ne ala tutkia tarkemmin, jos en ala toipumaan työkuntoon seur.parin viikon aikana. Minulla siis työ, jossa seistään ja liikutaan jatkuvasti. Ensi viikolla kysyn ortopedilta jäykkyydestä/ontumisesta, kun samalla sairaslomaa pitää todennäk.jatkaa, ellei kävely ala sujua paremmin. Pidän myös magneettikuvauksen mielessä, ellei paranemista tapahdu lähiviikkojen aikana.R


    • Keinukenk

      Moi minä en päässyt vanhalla nimimerkilläni (keinukenkä) kirjoittamaan tänne. Mikäköhän mahtaa olla.
      Jätin nyt viimeisen kirjaimen pois.
      Mulla on alkanut olemaan välillä pientä vihlontaa nilkan takana. Akillesjänteen ulkopuolella. Alaosassa kantapäätä. Se tulee joskus ja joskus ei. Nyt on tosin muokattu pohjallisia, joten on voinut niistä ottaa nokkiinsa. Samanlaista oli silloin kun kipsi otettiin pois ja sain alkaa kävelemään kengillä (ja eihän se ollut luutunut silloin). Kertookohan tuo pikkuinen vihlonta nyt sitten sen, ettei se ole vieläkään murtunut. Saa nähdä. Eikä se tykännyt eilen kun kävelin pidemmän matkan. Turposi se toinen puoli, mistä viimeksi vapautettiin hermo jne.
      Mutta jos se nyt tästä, kun koipi tottuu uusiin pohjallisiin. Jos vielä viikon päästä tekee samaa, niin menen Respectaan ja taas muokkaillaan.....

    • Keinuken

      Huom Huom,,,, korjaan edellistä tekstiä
      Lause: Kertookohan tuo pikkuinen vihlonta nyt sitten sen, ettei se ole vieläkään murtunut.
      Siis,,,,ei murtunut, vaan että .....ettei se ole vieläkään >>>>>LUUTUNUT

      Tuo olikin melkoinen virhe, ei kai kukaan toivo, että se olisi jo murtunut :)

      Enkä nyt päässyt kirjoittamaan edellisellä nimimerkillä,,,,, nyt jätin kirjain k pois

      t. alkuperäinen Keinukenkä

    • Ruuvitar

      Sen verran on kokemusta, että Fta jänne meni kokonaan poikki nilkkamurtuman yhteydessä. Mulla sitä ei voida leikata hermovaurioiden takia. Joskin monella urheilevalla on jänteitä poikki. Ajan kanssa saattavat kuroutua yhteen. Jos nilkka muljahtelee, niin kyllä noi nivelside vammat operoidaan.

      Hitto näitä uusia sivuja. Kirjoitin pitkän viestin ja yksi rivi tuli esille.

      Tulevalla viikolla vielä säädöt ja molemmat leikkauksessa olleet ortopedit on paikalla. Jotenkin epäilen kipustimulaattorin johtoja, että olis näitten vaikeuksien takana. Kertoilen sit lisää, josko tää nyt selviäisi.

      • Keinukenk

        Nyt saan tehtyä kommentilla kun vaihdoin nimimerkkiä. On tämä muuten outoa.... laiton palautteeseen kyselyn miten saan vanhan käyttöön.
        Mutta siis , nivelsiteet mulla meni monet kerrat pahasti paremmasta jalasta aikoinaan lentopallossa. Aikansa kestää kunnes paranee. Ellei ne ole menneet poikki.
        tv. Entininen nimimerkki keinukenkä


    • nilkannivelsiteet

      Keinukenkä, silloin kun sulla meni nivelsiteet, oliko sulla nilkan jäykkyyttä? Tuntuu, että taas tänään jalka taipuisi pikkaisen enemmän kuin eilen ja venyttelyn/jumppaliikkeiden jälkeen kävely olis jonkin verran luontevampaa ja ennen kaikkea joustavampaa eikä niin tönkköä. Päkiälle pystyn jo nousemaan pienen kivun kanssa, kantapääaskellus on vähän haastavampaa mutta onnistuu. Kyykkyasentoon en kyllä pääse lähellekään vielä. Toisaalta vammasta vasta pari viikkoa ja paraneminen voi kestää.

      • keinukenk

        Joo olihan sitä. Hyvältä tuo sinun tilanne vaikuttaa kun pystyt kaikenlaista jo kokeilemaan. Aikaakin on kulunut vasta parisen viikkoa.
        Älä kuitenkaan hirmuisesti kokeile. Anna parantua rauhassa.
        Mustaksi se nilkka meni mulla kans.
        Ne meni tosi moneen kertaan.... joten nykyään se onkin sellainen,että pitää tosi tarkkaan katsoa mihin astuu. Pieni kiven murikkakin jo voi tehdä sen, että se lumpsahtaa pahasti ja sitten olen kontillani. Mutta ei se nilkka siitä enää pahemmin välitä. Vähän aikaa tuntuu kun kävelee. Lekuri sanoi joskus että sieltä on kyllä mennyt jotain muutakin. Mutta ei se sen kummemmin vaivaa. On vaan ne nivelsiteet päässeet varmaan niin löysäksi, että tuntuu kuin niitä ei olisi siellä enää ollenkaan :)
        Sanotaan, että kun ne yhden kerran menee, niin menee helposti toisenkin kerran.
        Kerran se meni muuten niin pahasti, että kesti tosi pitkään parantua. Se oli silloin pitkään kipeä sieltä sisäsyrjältä. Se kuvattiinkin mutta ei ollut murtunut. Silloin olin täysin varma että se oli murtunut. tv. Keinukenkä


    • nilkkamurtumaa

      On aika tympeää nää uudet sivut, paljon ylim tilaa!!!!

      Täällä kelit muuttuneet loskaiseksi ja yes, ei niin liukasta, voi kävellä ulkona enemmän.

      Taas oli aamulla jännä olo keskimmäisissä varpaissa, sellaista kihelmöivää ja tikuttavaa tms...säkenöivät varpaat:)) En vaan ymmärrä jos osteotomiassa pultti on luiden sisällä, että se vaikuttaisi näin. Tosin, kuvista päätellen joku mutteri on myös lähellä päkiää, että voisko se jotenkin aiheuttaa noita varvastuntemuksia..........tiedä häntä. Onneksi oireet katoaa päivän aikana.

      Hei te nilkkasidevammaset, tässä vuosien aikana kohdannut useitakin nilkkavammasia, ja ei ne luukuvat todellakaan kerro koko totuutta. Ei itselläkään ole luiden paranemisessa mitään ongelmia ollut. Kun vaan siellä koivessa on muutakin ja jso mahdollista, ja tilanne pitkittyy, niin se magneettikuvaus on kaiken A ja O :)

      Tsemppiä Ruuvitar ja kerrohan mitä viisaat ovat päättäneet!

    • fysioterapiasta

      Olen menossa nilkan vuoksi lääkärin lähetteellä fysioterapiaan, tavoitteena oikea kävelyasento ja parantaa nilkan liikkuvuutta/liikeratoja. Fysioterapia ei oo ollenkaan tuttua ja siksi vähän jännittää mennä... Mitä fysioterapiassa tehdään ja kauanko yleensä kestää? Millaisin vaattein pitää varautua tai täytyykö joitakin vaatteita ottaa pois terapian ajaksi? Onko rankkaa fyysisesti, jos kunto on päässyt vamman jälkeen vähän rapistumaan? Kuuluuko hoitoon hierontaa/venyttelyä/jumppaliikkeitä? Jotakin muuta? Sattuvatko liikkeet? Käsitelläänkö hoidossa muita kehon osia kuin kipeää nilkkaa?

    • nilkkamurtumaa

      Hei Fysioterapiasta......... se mitä siellä fysios tehdään niin riippuu täysin vammoista ja ongelmista. Itselläni kipsin poiston jälkeen ensin vain taivuteltiin nilkkaa sivusuuntaan ees taas, ku ei kääntyny mihkään. Eli istuin pritsillä tekemättä itse mitään. Myöhemmin sitten eri laitteissa kuntoutettiin jalkaa. Oiekaa kävelyä harjoiteltiin myöhemmin pitkää, oli erilaisia laitteita ja viimeiseksi sitä portaissa alastuloa.

      Ihan norm sisäasua päälle, ja ei ainakaan itselle mitään hikjeä tullut, terapeutille ehkä:))

    • nilkkamurtumaa

      Niin ja ei ainakaan itselleni tehty mitään hierontaa ja ei käsitellä muita osia kuin sitä ongelma-aluetta. Ensimm käynnillä se on lähinnä kartoitusta tilanteesta ja suunnitelman tekoa jatkoon.

    • nilkkamurtumaa

      niin ja itse olin siellä fysiossa 45 min kerralla.

    • Ruuvitar

      Tosiaan, fyssari käsittelee vaan vammautunutta osiota. Ei siinä hiki pääse alussa ainakaan tulemaan.

      Non niin, eilen oli se sairaalassa käynti. Siinä sit molempien lääkärien kanssa päädyttiin, että tehtiin vielä yhdet säädöt laitteeseen. Jos kivut vaan jatkuu, kun nyt tää laite pidetään päällä, niin kahden viikon kuluttua soitan lääkärille ja kerron mikä tilanne on. Joka tapauksessa se on nyt päätetty, että jos kipujen takia laitetta ei voi käyttää, niin sitten se poistetaan kokonaan. Muuta vaihtoehtoa ei kuulemma ole. Meitä on kuulemma ollut muutamia, joille tää stimu ei vaan sovi eli kroppa taistelee laitetta vastaan.
      Nyt täytyy miettiä näitä haittavaikutuksia ja funtsattava kestääkö niitä vai ei. Laite kyllä helpottaa nilkan särkyä noin puolella ja saan edes joten kuten nukuttua. Tää on kuitenkin viimeinen oljenkorsi, joten ei oo helppoo tehdä päätöstä. En usko, että näillä pienillä volyymeillä ihmettä tapahtuu, kun kaikkien romujen kohdalla on kipua ja pistelyä jo nyt ja laite laitettiin vasta eilen uudelleen päälle.

      Näin täällä. Allasterapiassa käyn ja nilkka senkun kipeytyy. On mulla lihakset sen verran surkastuneet ja pohkeen vas. puoli myös. Kevääseen kestää kuntoutus ja nyt aattelin parin viikon kuluttua käydä omatoimisesti viikottain lisää harrastamassa vesikävelyä, jotta sais itseään parempaan kuntoon.

      Onneksi mun pikku prinsessat on mun luona ensiviikon, joten aurinko paistaa risu kasaankin ja tulee nilkalle lisää liikuntaa. Ehkä ensi viikolla en pidä tiukkaa dieettiä, kun pikkuisten kanssa tulee kuitenkin herkuteltua.

    • keinukenk

      Tänään meikä kävi työterveyslääkärin luona. Tuo viimeisimmän leikkauksen arven kohta vihottelee. En tiedä mikä siinä on. Luulen, että pohjallinen tekee nyt omiaan sille. Maanantaina taas Respectaan. Arpi hiukan punottaa ja on yhdestä kohdasta erilaisen tuntuinen kuin muu kohta. Turvoksissahan se jalka siitäkin vielä on, mutta silti vähän ihmettelen nyt. Lekuri laittoi antibioottikuurille jos siinä on jotain tulehduksen poikasta. Oli muuten kalliit lääkkeet. Omavastuu noin 25 eur. voi tietty olla että jalan kohta jotenkin hankautuukin siitä kengässä. Täytyy nyt seurailla tv, ent. keinukenkä

      • 197

        Kai muistat ottaa vahvoja maitohappobakteereja? Ota myös kuurin jälkeen. Just mainostettiin että ovat tarjouksessa ProbioottoPlus.


      • Nilkkamurtui

        Sanoit, että arpi hieman punoittaa ja on erilaisen tuntuinen, kuin muu kohta. Voisiko se johtua arpikudoksesta? Mulla ainakin ne leikkausarvet ovat milloin punaisia, sinisiä, keltaisia vihertäviä tai mitä vaan kukertavan keltaisia lämpötilan mukaan. Yleensä nilkka on sellainen violetin värinen.

        Mulle fyssari näytti, että painamalla ja vetämällä näin ja näin sitä leikkaushaavaa näät, että missä on arpikudosta ja missä taas ei. Hän antoi ohjeet, että voitele se kohta missä arvet kinnaa erityisen hyvin ja venyttele sormilla (kupsutat) leikkaushaavaa kaikkiin suuntiin. Mulle se on auttanut.

        Mulla on arpikudosta parin sentin matkalla tossa sisäkehräsen puolella ja kyllä se tokenee, kun rasvakäsillä sitä "vierittelee".


    • nilkkamurtumaa

      No moikka kaikille taas...... Ruuvitar, jos stimulaattori poistetaan niin mitä vaihtoehtoja on kipujen hoitojen suhteen, muuta kuin lääkkeet? Jäykistämistä ei kait harkita enään??

      Keinukenkä, minulla oli kans pitkään, toisen leikkauksen jälkeen, haavassa punainen pläntti. Oli aika metkan näköinen, kuin punainen kolikko. lekuri sanoi et seurataan pari viikkoa, ja niin se vaan sitten hävisi.

      Mutta kyllä nuo aamut ovat jänniä, yhtään tiedä mikä on tilanne kun nousee ylös ja laittaa jalan alas. Merkillistä kihelmöintiä vaan riittää,ja milloin missäkin, eli riippuu siitä missä asennossa jalka on öisin ollut?

      Kait se vaan täytyy myöntää, että joka leikkauksesta on mahdollisuus uusiin ongelmiin!? Itse enhevin enään lähde uusiin operaatioihin ja se viimeinen olsii se jäykistysleikkaus. Leikkuri kyllä sanoi etteivät voi taata, että sen myötä olisin kuitenkaan työkunnossa ja ettei sitä varten ainakaan lähdetä siihen operaatioon.

      Tässä vaan kovasti kevättä odotellaan ja pääsisi enemmän liikkumaan, on ollut niin jäisiä kelejä ettei juurikaan lähikauppaa kaemmas oo tullu liikuttua, ja sekin korttelin päässä:(

      Harmittaa katsoa kokovartalopeiliä!!!!! En nyt ihan lihava vielä ole, mutta entisestä hoikasta sporttimummista on tullut vetelän näköinen....heh....

    • Ruuvitar

      Epäilen, että laite poistetaan, on sen verran huono olo kun tää on päällä. Lääkkeitä en voi mitään käyttää. 6 leikkausta on käynyt läpi ilman kivunlievitystä. Hermojuuri puudutushoito voidaan tehdä 2 kertaa vuodessa ja hyöty voi olla 1-2 viikkoa tai max 2kk. Ensin pitää tehdä lääkeainetesti. Lääkärin mukaan tuskin tulisin hyötyä saamaan ja ajan kanssa vastine heikkenisi. Eli kait tässä vaan sit kärvistelllään loppu elämä. Nilkkaa ei voida jäykistää hermovaurioiden takia. Neljä lääkäriä sen syksyllä päättivät.
      Ei olis pitänyt kaatua.
      Ulkona ei tosiaankaan uskalla edes keppien kanssa sivakoida. Kesä tässä vaan odottelen.

    • keinukenk

      Kyllä tuo Ruuvittaren hommeli on todella erikoinen ja uskomatonta. Ei tässä omat viat ole mitään tuohon verrattuna. Vaikka kurjaa onkin tässä.
      197: thanks vinkistä meinaan tuosta tarjouksesta. Nuo maitohappobakteerit on yleensä aika kalliita meinaan.

      Saa nähdä saanko töihin sähköpöydän. Fyssari sanoi, että olis kuitenkin hyvä välillä olla muussakin asennossa kuin istumassa. Siinä pystyy kuitenkin jalkaa liikuttelemaan ja jumppaamaan samalla vaikka se alaspäin on. Heilutella sinne tänne jne. Kun istuu koko päivän, niin siinä veri ei kierrä kunnolla, koska polvet on koukussa. Pidän kyllä koipea vaakatasossakin ja sitten on se jalkojen korokekkin vielä pöydän alla. Onneksi kuitenkin liikunkin työssä milloin mihinkin kävellen. Siinä sentään jo veri kiertää. Ihan selvästi viikolla jalka on turvotukseltaan kurjempi, kuin viikonloppuna kun on vapaalla.
      Ihmeesti siellä olen nyt kuitenkin ollut ja pärjännyt. Ja kun on ihmisten ilmoilla niin ei sitä siinä niin paljon muista kuin kotona. Kun siinä ei ole särkyä kuin silloin tällöin. Vihlontaa on joskus kantapään ulkosyrjällä. Kai se on kuitenkin vielä luutumatta. Mutta on sekin outoa kun luutumattomalla kantapäällä olen kulkenut ainakin joulukuuhun asti. Saa nähdä mitä on maaliskuussa tilanne kun otetaan taas kuvat.
      tv. ent. keinukenkä

      • 197

        Olisko ollut Lifessa tarjous, jokatapauksessa LT kaupassa.


    • nilkkamurtumaa

      Niinpä Keinukenkä, itse en saa olla jalkojen päällä koko päivää ( työssä olisin) mutten istuakaan Istumista ei kielletty, mutta kun teen sukututkimusjuttuja kotonani, ja muutenkin istun koneella melkein koko päivän, niin jalka turpoaa. Eli päivät ovat sitä kultaisen keskitien löytämistä.

      Voi Ruuvitar sun tilannetta......... eikö tosiaan nilkan jäykistämisellä olisi apua? Miten hermovauriot siihen vaikuttaa? Eikö jäykistäminen sitten estä niiden kipuratojen toimintaa?
      Tyhmiä kysymyksiä, mutta kun aikoinaan opiskellut vaan pääkopan sairauksia.

      Todella liukasta oli tänään taas, sitä kävelee ihan jäykkänä ja jännittäen, ei siitä kaatumisen pelosta ole vieläkään päässyt eroon;(

    • keinukenk

      Mietin kanssa tuota, että miksi jäykistystä ei voi tehdä hermovaurion vuoksi ? itsellä se tehtiin ja kivut loppuivat siihen. Hermovaurio on koko pohjelihaksen ulkopuolella ja sieltä nilkkaan ja jalkaterään asti.
      Tuo jäykistys oli minulle pelastus kuitenkin aikoinaan vaikka tilanne on nyt mikä on. Sen verran tiedän, että jalkaterän vuoksi Orton ei nähtävästi olisi lähtenyt kantaluun osteotomiaa tekemään. Luulen, että siellä olisi otettu tarkemmin huomioon myös se, että olisiko lähdetty jäykistetylle nilkalle tekemään tuota kantaluun osteotomiaa. Mutta jäykistys kyllä oli ok minulle.
      tv. ent.keinukenkä.
      Ruuvitar: sanottiinko sinulle miksi sitä jäykistystä ei voi tehdä ? mikä tulee tulevaisuudessa ongelmaksi jos se tehtäisiin ? tuo kiinnostaa kovasti nyt minua, koska itselleni se tehtiin

      • nilkannivelsiteet

        Nilkan sairaslomani jatkuu vielä muutaman päivän, ja sain lähetteen fysioterapiaan, jonka vakuutusyhtiö todennäk.kustantaa (jos ei, kustannan sitten vaikka itse muutaman käynnin). Kiitos hyvistä vinkeistä ja kokemuksista. Sain ortopediltä kuntoutusvinkkejä. Kävely on tasaisessa maastossa näin reilu kolme viikkoa vammasta jo sujuvampaa ja hieman nopeampaa. Mustelmat alkavat viimeinkin vähitellen haalistumaan. Turvotusta on, muttei paljon. Rappuset menee paremmin, mutta jäykkyyttä on edelleen etenkin rappuja alaspäin kulkiessa. Fysioterapeutti osaa varmasti auttaa näissä asioissa? Kipu on vähentynyt, mutta sitä on vielä, etenkin iltaisin, öisin ja aamuisin ennen kuin pääsee liikkeelle. Kävin ostamassa tasapainolaudan kuntoutusta varten, ja kevyemmän ja ohuen nilkkatuen (nyt vielä käytössä vahvempi tuki, mutta lääkäri sanoi, että voisin jättää sen vähitellen pois). n


    • Ruuvitar

      Hermovaurio nilkkaan jos kajotaa, niin sen jälkeen nilkka voi tehdä mitä vaan. Etukäteen sitä ei kuulemma voi tietää. Ortonin Marko Mykkänen on alansa huippu ja hänen lisäkseen 3 muuta lekuria pohti mun nilkkaani ja ehdoton leikkaus kielto tuli. Mullahan murtuma oli luksaatiossa ja luut tuhosi hermoja sekä jänne meni täydin poikki. Jalkaterä jäi myös tunnottomaksi eli en esim liukkaalla tunnistä jos on jäätä ja kun hermotus ei toimi en myöskään osaa jännittää jalkaterää vaan kaadun. Pakko käyttää kyynärssuvoja ja Respektan kenkiä ja saranallista nilkkatukea. Tähän on vaan tyytyminen vaikka itse olisin ottanut riskin.

      Hermosäryn takia sain tän kipustimulaattorin, joskin metsään mennään näköjään tän kanssa, joskin näitä joudutaan poistamaan jonkin verran potilailta.

      Kaikkihan riippuu vamma meganismista. Mulla kun meni molemmat luut poikki ja tuli kolmiomurtuma sekä oli lisäksi pirstaleinen. Sisäkehrä oli kuulemma pahasta kohtaa poikki. Olihan se nilkka oudon näköinen kun varpaa ja kantapää sojottivat väärään suuntaan ja ambulansissa luut reponointiin takas paikoilleen.

      Tää oli tässä pähkinänkuoressa.

    • keinukenk

      No on tuossa tarinaa kerrakseen. Ei ole pahemmin mitä jäykistää. Suurin osa nilkan ym. osan kohdalta on täysin pois pelistä. Jos oikein ymmärsin
      t. Entinen keinukenkä

    • Ruuvitar

      Tänään tuli 3 vuotta tapaturmasta, mutten viitsinyt täytekakulla juhlistaa

      • Ruuvitar

        Taas kerran kirjoituksen loppuosa hävisi. Oudot nää uudet sivut.


    • nilkkamurtumaa

      Perässä tulet Ruuvitar:)

      Näin se on neljäs vuosi saikkua alkanut ja mitään muutosta parempaan ei ole tapahtunut ja tuskin tapahtuu.

      Keinukenkä, mitä siinä jäykistämisessä oikein tehdään, sen lekuri kertoi että lonkasta otetaan luuta jne, mutta miten nilkka käyttäytyy sen jälkeen? On ihan jäykkä eikö taivu mihkään?

      Minulle se olisi se viimeinen toimenpide mitä enään voidaan tehdä, mutta leikkuri sanoi ettei ihan sen takia tehdä että töihin voisi palata, koska ei voi taata että niin tapahtuisi. Kun jo viidestä kohtaa nilkka avattu niin ei itsekkään innostunut. Leikkuri pyysi sitten ottamaan yhteyttä jos haluan sen operaation, mutta en ainakaan vielä innostunut, kun tiedä mitä kaikkea se sisältää. Ja tuleeko siinä jäykistämisoperaatiossa sitten taas lisää metallia nilkkaan??

    • Ruuvitar

      Riippuu jäykistetääkö koko nilkka vai ylä/alanivel. Kokojäykistyksen jälkern nilkka on liikkumaton. Alanilkan jäykistyksen jälkeen onnistuu nilkan liikutus yläsuuntaan muttacei sivusuunnassa. Kuulemma riippuu sun nilkasta tartteeko luumassaa. Googlaa nilkan luudutuksesta, siitä on paljon tietoa.

    • keinukenk

      Joo mulla jäykistettiin ensin alanilkkanivel.... en muista vuotta. Siinä nilkan liike poistui sivuttais suunnassa. Niin kuin sieltä kantapään osalta. Sitä ei edes huomaa. Auttoi jonkun verran siihen ettei nilkka astunut vinoon sieltä takaosasta. Sitten ylänilkkanivel luudutettiin 2003 vuonna muistaakseni. Ruuveja tuli kaksi sivuttain ja sitten kaksi ristiin . Pohjeluu poikkastiin. Sen jälkeen nilkka ei liiku ylös eikä alas. Eli jalkaterää ei liikutella ylös ja alas.... ojennus jää pois. Se oli helpotus mun hirveisiin kipuihin. Eli nilkan nivelet oli jo niin pahasti nivelrikkoiset että se oli tosi karseeta se särky ym. Alkoi menemään polvi ja lonkkakin jo huonompaan kuntoon sen nilkan vuoksi. Mulla ei lonkasta tarvinnut luuta ottaa. Kipsi oli muistaakseni kahdeksan viikkoa ja sen jälkeen se walker pari viikkoa. Sitten on tehty kenkään sitä keinupohjaa, jotta jalka ottaa kävellessä normaalin liikkeen. Se tehdään normaalin kengän pohjan väliin. Ei näy pahemmin ... ainakaan mulla. Lisäksi on yksilöllinen pohjallinen, mikä on ollut jo miljoona vuotta mulla. Kaikki noi luudutukset meni hyvin. Paitsi sitten tämä kantaluun operaatio. Ennen sitä ylänilkkanivelen jäykistystä mulla siis oli takana kaksi leikkausta. Se alanilkkanivel ja sitten Ortonilla tehty jännesiirto nilkkaan. Se on taas oma juttunsa tuo jännesiirto :) Monet pelkää sitä jäykistystä. Mutta monet ovat olleet myös tyytyväisiä, kuten minä. Niin,,, ja mä muuten jumppasin sillä. Oikein koviakin jumppia (esim. BodyCombat) joissakin liikkeissä joudin hiukan tekemään omiani, kun sillä ei pysty tietty ponnistamaan. Mutta ei kaikki muutenkaan hypi. Ja nyt sitten ottaa päähän, koska kantaluun homman jälkeen on varmaan kaikenlaiset jumpat jumpattu. t. keinukenkä

    • nilkkamurtumaa

      Mulle leikkuri sanoi, että pitää ottaa sitten luuta lonkasta. Mutta koska en pode mitään jatkuvaa särkyä niin en ainakaan vielä ole innostunut. Jalan asento nyt ei ole normaali, osteotomiasta huolimatta, ja kun seison niin polvikin kääntyy sisäänpäin. Eli taitaa olla ajan ksyymys, kun alkaa selkä ja lonkka reagoimaan??

      Tuo pultti jalanpohjassa, osteotomiasta, on vaivannu myös ajottain, varsinkin jos olen paljon jalan päällä. Täytyis varmaan ostaa kengät joissa pehmeämpi pohja? Istun mielellään, nytkin läppärin äärellä, päkiät lattialla, ja siitä ei jalkapohja tykkää. Tulee viiltävä kipu ja on pakko taas laskea koko jalkapohja lattiaan.

      Kun on jo monesta kohtaa leikattu, ja metalleista ollu ja on haittaa, niin ei sitä hevin lähde kolmanteen operaatioon, ainakaan vielä.

    • nilkkavaivaa

      Hei nilkkavaivaiset! Paljon on näköjään vaivaa nilkoissa, ja vieläpä osalla niin kurjia että niistä jää kestäviä haittoja. :( no, päivä kerrallaan.

      Itse tässä mietin nivelsiteideni mentyä pahasti molemmin puolin nilkkaa kuukausi sitten (olen vielä maanantaihin asti sairaslomalla), että missähän vaiheessa sitä mahtaa olla työkykyinen ja missä vaiheessa osittain kuntoutuvana kannattaa mennä töihin, ettei tule takapakkia paranemisen kanssa? Ensi viikolla töihin olisi tarkoitus mennä. Epäilen kuitenkin, että onko jalka siinä kunnossa.

      Olen nyt kävellyt ilman keppejä pari viikkoa, nilkkatuen kanssa. Kävely hieman ontuvaa, raput alaspäin haastavia. Kyykkyyn en pääse. Lääkärin ohje on yrittää kävellä ilman tukea ja jumpata mahd.paljon. Kuitenkin, jos yritän kävellä lääkärin ohjeen mukaan ilman tukea, nilkassa on jonkin ajan kuluttua pistävää kipua jokaisella askeleella. Ilman tukea kävelen kuin puujalalla. Nilkassa on edelleen yösärkyä ja turvotusta on edelleen toisella puolen nilkkaa.

      Työni on melko liikkuvaista, pääasiassa jalkojen päällä olemista. Välillä toki pääsee istumaankin. Onko hyvä mennä kokeilemaan töihin, kun lääkärikin sanoi että nilkka paranee parhaiten kun liikkuu ja kävelee (ja näin olen toki tehnytkin, mutta kivut hieman häiritsevät)? Netistä oon kuitenkin saanut sellaisen käsityksen, että yleensä nivelsiteiden vuoksi sairaslomaa taitaa olla yleensä parisen viikkoa, mulla jo kuukausi ja vieläkin kipuja ja kävely vaikeaa.

    • keinukenk

      Moi taas

      Nilkkavaivaa: oletko käynyt oikein asiantuntijalla jollakin ortopedillä mikä on erikoistunut nilkkoihin ? kuulostaa oudolta kun joka askeleellta tulee pistävää kipua ym.

      Nilkkamurtumaa: minulla oli ennen jäykistystä yksi kyynärsauva käytössä juuri lonkan ja polven vuoksi.
      Tuo on kans aika erikoista sen jalkapohjan kanssa. Ei kuulosta hyvältä vihlova kipu. Viiltävä kipu oli mulla kantapäässä kun ei ollut luutunut. Ja nytkin vielä joskus vihlasee kantapään ulkopuolelta.Maaliskuussa kuvat , sit kuulen missä taas mennään

      Minä olen läppärin kanssa sohvalla. Iso tyyny jalkojen alla, niin auttaa turvotukseen samalla sekin. Läppäri on sopivasti mahan päällä :) ei ole jaloille ainakaan painetta

      t. ent. keinukenkä

    • nilkkamurtumaa

      Keinukenkä, niin se on jännää, ku istun heti aamusta läppärille ja jalka päkiälle, niin kohta tulee viiltävä kipu joka pudottaa/ muistuttaa että jalkapohja alas. Kun aattelee että se pulttihan on luiden sisällä että miksi se sitten aiheuttaisi kipua? Kipu häipyy heti kun jalkapohja lattialla.

      Itsellä työterv lekuri maaliskuun lopulla että kysäisenpä asiasta, mutta tämä uusi nuori lekuri ei taida osata kommentoida enempää......ehkä:)

    • 197

      Omat vaivat tuntuu pieniltä teihin muihin verrattuna. Paino on --20kg. Vielä kymppi jäljellä. Uinti on aiheuttanut tenniskyynärpään pahenemisen. Se tuli jo kuntoon vajaa vuosi sitten, ennen nilkkamurtumaa ja taas alkaa sama alusta. Varsinainen noidankehä! Korjaaja saa operoida ja ajattelin kokeilla ion spa hoitoa ja ehkä myös akupunktiota. Kaikki kivet pitää kääntää että apu löytyy. Olen vähentänyt uintia 1-2 kertaa viikossa.Salilla olen alkanut käymään. Nilkka vaan on niin rento ja pehmeä uinnin jälkeen, mutta käsi ei. Eli kun olen kuntouttanut nilkkaa uinnilla, tuhosin käden!

    • keinukenk

      Nilkkamurtumaa: silloin kun mulla oli ne ruuvit lähteneet liikkeelle, niin istuessa kun piti kantapäätä maassa, niin oli paremman tuntuinen. En tarkoita tuolla, että sinulla olisi ruuvi liikkeellä. Mutta tuo tuli mieleen tuosta sinun jalan painon kohdistamisesta alas.
      Työterveyshuolto ei ainakaan minun tapaukseen pysty sanomaan mitään. Jos tulee jotain erikoista vastaan niin saan soittaa suoraan ortopedille (sille joka minut viimeksi leikkasi).
      Sen aiemman kanssa en ole ollut tekemisissä muuten. Siirsin itse itseni toiselle lekurille. Aiemman kanssa yhteistyö meni tosi huonoksi kun alkoi tulemaan takapakkia tilanteeseen. Nyt olen ollut tyytyväinen siihen miten minulle asiat selostetaan, otetaan huomioon hyvin minun mielipide. Vastaanotolla ei ole sellainen olo, että lekuri haluaisi vaan päästä pikaisesti tilanteesta pois jne tv. keinukenkä

    • Nilkkamurtui

      Tervehdys kaikille nilkkansa murtaneille.

      Jos mulle olisi joku sanonut silloin kaksi vuotta sitten, että "hätä ei ole tämännäköinen ja tulet toipumaan niin hyvin, että kiipeet vielä talon katolle ja lapat pari tuntia lumia pois katolta", niin olisin lyönyt turpiin. Olisin pitänyt sitä v-tuiluna ja vieläpä raskaana sellaisena. Kyllä tuolloin pari vuotta sitten kivut olivat niin inhottavia ja etenkin hermokivut virittivät pääkopan sellaisiin tunnelmiin, että ei ollut paremmasta väliä.

      Olen joskus tyhmänrohkea ja ehkä liiaksikin periksiantamaton. Kiipesin katolle ja lapoin lumet pois. Ihan hyvin meni. Alastulo oli vaikein osuus. Palomiesten käyttämät jatkotikkaat ovat niin kapeat, että ei meinannut jalat mahtua samalle tikakselle. En voi tulla alas silleen, että toinen jalka ohittaisi toisen, eli pitää tulla silleen, että aina laittaa toisen jalan samalle tikakselle ja siitä sitten terve jalka alas ja vahingoittunut seuraavaksi vierelle.

      Mä olen ylpeä itsestäni. Teen likimain kaikkea samaa, kuin ennenkin, mutta omaan hitakaistakin hitaampaan tahtiin. Eipä tullut kiitosta lapsilta. Ne sanoi, että äitille pitää hankkia lapsenvahti, ettei se tee aina typeryyksiä. Ne sanoi, että ei tullut mieleen pyytä heitä lumitöihin. Ei tullut, koska tuo oli sellainen yksi etappi ja todistus itselleni, että kyllä tämä tästä kuitenkin vielä lutviutuu. Voi luoja, kuinka lihakset olivat kipeenä monta päivää. Koipi kiukutteli muutaman päivän, mutta sitten se tokeni.

      Aurinkoisia talvipäiviä kaikille.

      • 197

        Kyllä ihminen pystyy melkein mihin vain jos on lujaa tahtoa. En miekään uskonut pudottavani painoa yli 20kg! Just uin äsken 2km 54min! Olen päätänyt että juoksen tällä jalalla, sitä en tiedä tapahtuuko se tänä vuonna, ensi vuonna vai aseuraavana. En anna periksi ja luovuta.


      • Nilkkamurtui
        197 kirjoitti:

        Kyllä ihminen pystyy melkein mihin vain jos on lujaa tahtoa. En miekään uskonut pudottavani painoa yli 20kg! Just uin äsken 2km 54min! Olen päätänyt että juoksen tällä jalalla, sitä en tiedä tapahtuuko se tänä vuonna, ensi vuonna vai aseuraavana. En anna periksi ja luovuta.

        Kyllähän se noin vaan mahtaa olla. Onnea vaan painonpudotukselle. Mulla olisi muutama kilo (noin 5-7 kiloa) ylimääräistä, joten haluatko ne ittellesi? Polttaisit ne mun puolesta uintireissuilla. Mulla, kun tuo uiminen ei oikein onnaa noiden hermokipujen takia (nilkka ei siedä pärskeitä).

        Oon joskus miettinyt talvea ja kevättä 2013 (vahinko sattui 12.10.-12). Ne oli rankkoja aikoja. Hermokivut ylitti sietokyvyn niin paljon, että jouduin syömään Lyricaa siitä syystä, että aivot eivät ottaisi vastaan sitä nilkan antamaa hermokipusignaalia. Mulle toi lääkitys auttoi, vaikka oksetti syödä niitä (viilin mukana meni alas). Pääkoppahan niistä sekaisin meni. Luojalle kiitos ettei niitä tarttenut syödä enempää.

        Jälkikäteen mietittyäni tuota aikaa, niin varmasti olin masentunut sanan varsinaisessa merkityksessä. En silloin huomannut tai saati sitten tunnistanut oireita. Harvemminhan niitä itse huomaa. Läheiset niistä muistuttaa. Olin kotona puoli vuotta suunnilleen, kuin vankilassa. Päivät vaan meni ja meni lääketokkurassa. Tuli ilta ja ja taas uusi yö. Kaikki päivittäiset toiminnot tapahtui tietyllä kellon lyömällä. Elin, kuin robotti. Kuntoutusta silloin ja tällöin, suihkuun silloin ja tällöin. Lääkäri silloin ja silloin. Istuin ja kattelin tietokonetta ja taivasta. Olin jotenkin kuulemma aivan tyhjän näköinen.

        Olin aina tottunut siihen, että en tartte apua ja voin mennä ja lähteä silloin, kun haluan. Silloin se kaikki oli toisin ja olin omasta mielestäni toisten armoilla ja oli vaikeaa pyytää apua. Jossain vaiheessa muistin sen vanhan kirurgin (ihan oikeesti se oli vanha) sanat. Tämä kirurgi kotiutti mut osastolta (olin viisi päivää). Se tuli yhtenä päivänä huoneeseen sen leikanneen kirurgin kanssa ja kysyi, että "haluatko lähteä kotiin ja tulisitko siellä toimeen?". No totta mooses halusin. Se sanoi silloin mulle suunnilleen näin; "Pääset kotiin, jos lupaat ja vannot, että et jää sohvalle makaamaan. Sulla on kipuja ja niitä tulee riittämään, mutta kipulääkkeet on keksitty. Heti, kun saat luvan alkaa liikkumaan, niin pyrit tekemään kaikkea sitä, mitä olet ennenkin tehnyt. Jos jäät sohvalle makoilemaan, niin sieltä nouseminen on päivä päivältä vaikeampaa".

        Olen sitä mieltä, että ainakin mun kohdalla tuon vanhan viisaan kirurgin opit osui oikeaan.


      • 197

        Juu kiitos ei ;), omasta takaa on vielä 10kg ylimääräistä. Minulla oli samoja fiiliksiä kuin sinulla, silloin kipsiaikana 10vk.Todella synkkää. Panacodia ja buranaa kului... Lapset kävi kaupassa, pyykillä. Oli avuton olo, kun olin ennen tehnyt kaikki itse ja tuntui että joudun lapsia kuormittamaan liikaa. Ovat 14 ja 16v joten kyllä osasivat ja jaksoivat. Saaattoi mennä viikko kun en käynyt ulkona (kerrostalo, kepit)Vit...i niin paljon. Selvisin siitä synkkyydestä kuitenkin.


    • keinukenk

      Minulla on kanssa motto, että eteenpäin mennään niin kauan kuin pääsee.
      Selvitty on selkäleikkauksesta ja sen jälkeen opettelin kävelemään uudestaan, selvitty on neljä kertaa kipsin kanssa elämisestä. Ja sitten noiden lisäksi kaikki muut pienemmät oeraatiot. Ja eteenpäin mennään tällä epäonnistuneellakin operaatiolla.
      Se on se toivo paremmasta kuitenkin mikä vie eteenpäin. Vaikka on sanottu, että mitään muuta ei pystytä tekemään kuin mahdollinen uusintaoperaatio, niin siihen lähden varmasti. Se on vaan pakko mennä. Rohkeutta se vaatii. Riskinottohan se on. Se on selviö. Tässä on kuitenkin niin paljon elinvuosia vielä jäljellä, että ei kai sitä tähän malliin voi loppu ikäänsäkkään elää. Se on varmaa, että tällä koivella ei montaa vuotta näin pärjää tv. keinukenkä

    • nilkkamurtumaa

      Niinpä, harvemmin kukaan kertoo/ymmärtää millaista on työteliäältä ja energiseltä ihmiseltä jäädä yks kaks täysin avuttomaksi. Itse kun kaaduin työmatkalla, ja palasin sitten aikoinaan leikkurista kotiin reppu selässä, taksi kippas rullatuolista kotieteiseen, niin monenlaiset oli aatteet. 3 viikkoa ettei sitten jalkaa maahan........siinä sitä istui sohvalla ja ihmetteli että miten tässä selviää, ei voinu mennä lenkille, ei kauppaan , ei mitään. Olen tavannu ja nähnyt kipsi-ihmisiä, mutta kun se osui omalle kohdalle niin vasta tajusi mitä se käytännössä on. Niin meni kevät kipsissä ja kesä Walkerilla. Seuraava kesä kipsissä ja syksyyn Walkerissa. 17 kiloa lisää ja enpä lähtis enään kisailemaan kunnostani kenenkään kanssa. Olin aiemmin aktiiviliikkuja, harrastin mm vaellusta tuntureilla, pyöräillen päivisin 10-20 km. Nyt töpöttää kuin 100v kadulla, kun jäätä, ja pelkää kaatumista melkein paniikissa. Että lyhyessä ajassa on kuin olisi vanhentunut 50 vuotta!!!

    • Ruuvitar

      Hei me murtuneet

      Nyt temmelletty tyttären pikkuisten kanssa ja sen kyllä nilkassa tuntee, mutta tuokin liikunta oli hyvää treeniä. Tänään olin allasterapiassa ja treenattiin selkää ja massua eli kadotettua sixpäkkiä.

      Nyt pitkän harkinnan tuloksena soitin ortopedille, niinkuin oli sovittu ja ilmoitin päätöksesi kipustimulaattorista. Eli leikkaussaliin mennään ja laite poistetaan. Pieni oljenkorsi vielä on, jos huomaavat kun avaavat selän, kyljen ja pallean, että johdoissa tai patteritaskussa olis vikaa, niin silloin korjaavat jos voivat sekä kuulemma ottavat bakteerinäytteet leikkauksessa ja sit joko laite jää tai ottavat kaiken pois. Nyt menee vak yhtiöön maksusitoumus ja noin parin viikon kuluttua olis toivoa päästä leikkaukseen. Päätös oli vaikea, kun nilkkaan saan 50 % helpotuksen, mutta kun kroppa ei hittolainen siedä näitä romuja.

      Täälläkin dieetti jatkuu ja jos joku haluaa, niin voin myös lahjoittaa muutaman kilon eniten haluavalle. Nyt vaan oon päättänyt, että läski saa lähteä, mitkä on tän kolmen vuoden aikana tullut.

      Nilkkamurtumaa, tosiaan alkaa liikkuminen muistuttaa sata vuotiaan menoa ja toivottavasti kevät tulis vauhdilla, että vois olla ulkona enemmän. Ei tää parvekkella ulkoilu tupakki suussa paljon kuntoa kohenna. Niin, ja pitäis tää tupruttelu saada myös loppumaan. Mutta kahta asiaa ei samalla kerralla pysty tekemään. Ensin kun laihduttaa ja sit lopettaa sauhuttelun, niin on taas varaa lihota, niin siinä kuitenkin käy.

    • nilkkamurtumaa

      Ruuvitar, tsemppiä ja ei tuo hyvältä kuulosta sun olosi niiden romujen kanssa!

      Sama juttu täällä, että tuo tupruttelu sais vähetä, mutta kun on talvi mennyt melkein kotona ja netissä ( siis sisätiloissa)...ystäviä ja sukulaisia tavaten sukututkimuksia tehden, niin tulee kyllä oltua parvekkeella liiankin usein:(

      Nyt on ollut jo sulat tiet ja hiekkapöly taas tuo uudet oireet meikäläiseen. Silmät ei kestä ja nenu ja posket tukossa.........että revi siitä taas sitä olotilaa.)) No noista ongelmista selviää Lomudaalilla ja kestän kyllä, kunhan voi kävellä ihan normaalisti kadulla:)

      Enskuuhun pitää varata aika työterv huoltoon saikun jatkamista varten, voin tietty kysyä uusista ongelmistani jalkapohjan suhteen mutta tuskin niihin vastauksia ja tietämystä tulee............

    • keinukenk

      Nilkkamurtumaa

      Koska olet viimeksi käynyt ortopedillä ? työterveyslääkärit ei varmasti osaa sanoa vaivaan mitään järkevää. Pyydä sieltä lähete expertille ja pikainen sellainen

      • keinukenk

        siis ei expertille (joku voi luulla että kodinkoneliikkeeseen ;)) vaan tietty tarkoitan ortopedian puolen asiantuntija "experttiä" :) :)


    • nilkkamurtumaa

      Heh keinukenkä...........juu kyllä expertille pääsee jos tarvetta, mutta tiedän et mahd uus leikkaus olsi edessä joten vältän sitä experttiä toistaiseksi:))

      Mutta kyllä on mukavaa kävellä kaduilla kun ei tartte koko ajan jännittää, lunta ja jäätä kun ei ole hiutalettakaan enään. Ihanaa kun on kevättä ja kesä tulossa. Ihan kangistunut kun koko talven istunut vaan koneen äärellä;(

      Alkaa jo uutta keppikansaa näkymään katukuvassa, oli kyllä niin jäinen talvi että monikohan mursi nilkkansa ja ranteensa!

      Mitä Ruuvitar, joko olet saanut ajan romun poistoon??

    • nilkkaMeni

      Hei! Voikohan murtuma, tai jokin muu vakavampi vamma jäädä näkymättä ensimmäisessä röntgenkuvassa? Olen nyt ollut nilkan revähtäneiden nivelsiteiden vuoksi sairaslomalla jo puolitoista kuukautta, ja sairasloma saattaa jatkua, jos nilkka ei vielä parin viikonkaan kuluttua kestä työntekoa (olen seisomatyössä). Alkaa vaan itseäni vähitellen ihmetyttää, miten pelkkä nivelsidevamma voi kipuilla näin pahasti näin kauan?! Tuntuu, että sairasloma venyy yhtä pitkäksi kuin murtumapotilaiden?!

      Fysioterapeutilla kävin, sain hyviä liikeohjeita ja kehotuksen antaa myös tarpeeksi lepoa jalalle. Sain hänelle myös seuraavan ajan. Hän kertoi että paraneminen voi ottaa aikaa (jopa niin kauan että pystyn ottamaan juoksuaskelia vasta kesällä!).

      Kävelen kyllä tässä vaiheessa ilman kyynärsauvoja, mutta ongelmana ovat hyvin herkästi tuleva rasituskipu ja yösärky. Turvotusta on. Lisäksi nilkan liikerata on edelleen suppea terveeseen jalkaan verrattuna.

      Olen alkanut miettiä, että olisko siellä nilkassa jotain pahemminkin vialla kuin vain "revähtäneet, mutta ei katkenneet nivelsiteet", vaikka röntgen ei murtumia näyttänyt tapaturmailtana. Jalka siis kuvattu vain kerran, röntgenillä.

      Joku kehottikin magneettikuvien ottoa. Mutta voinko itse pyytää ortopediltä, että otettaisi magneettikuvat? Hän ei ole tällaista vaihtoehtoa nimittäin ottanut esille. Sanoi vain, että nilkka paranee rasittamalla sitä (vaikka minulla nimenomaan on rasituskipua) ja jos nilkka kovin vielä vaivaa, voin toki käydä uudestaan...

    • Ruuvitar

      Heips

      Vielä en tiedä leikkauspäivää. Oottelen huomiseen puoleenpäivään ja sit soitan osastolle.

      Tänään oli taas allasterapiaa ja lihakset huutaa hoosiannaa, nyt huomaa kuin heikot selkä ja massulihakset on.

    • Ruuvitar

      Eilen lääkäri soitti ja maaliskuun aikana ottavat palleasta patteritaskun pois ja laitetaan kehon ulkopuolelle se laite ja testataan kolmea eri versiota, josko sillä saatais laite toimimaan. Jos patteritaskun alla on lihas/kudosvaurioita, niin silloin poistetaan kaikki selästä myös. Toivotaan että laite jäis ja laitettaisiin takas ihon alle.

      Äsken sain vak yhtiöltä tiedon, 1.3. alkaen olen tapaturmaeläkkeellä. Ajatukset on vielä vähän sekaisin, mutta nyt loppuu sit se ainainen epävarmuus. Ja kaikki tämä siitä hiton kaatumisesta.

    • nilkkamurtumaa

      Hei Ruuvitar ja hyvä juttu jos pääset sille eläkkeelle, on ainakin yksi murhe vähemmän:)

      NilkkaMeni, en tiedä missä ajassa vammasi pitäisi toipua, mutta normaali rtg kuvissa ei näy juuri muuta kuin luut yms. Itsellä kun toipuminen vaan kesti ja kesti, niin magneetissa näkyi että kaikissa jännetupeissa oli nestettä eli tulehdusta, johtui vammoista ja metalleista.

      Magneetti on varmin tapa saada oikea diagnoosi, mutta on tietenkin sitten myös se kallein:(

    • nilkkamurtumaa

      NiklkaMeni, itselle sanottiin että rasitusta kivun mukaan, eli ei sitten liikaa rasitusta, tulee takapakkia.

    • nilkkaMeni

      Nilkkamurtumaa, kiitos vinkeistä. Magneettikuva on kallis, mutta minulla on vakuutus ja olen nyt käynyt tähän asti nilkkani kanssa vain yksityisellä sen vuoksi (toki en ole varma maksaako vak.yhtiö magneettia). Ellen selviä töihin kahdenkaan kuukauden päästä vammasta, menen uudestaan ortopedille ja kysyn mitäs tehdään. Maksan vaikka kuvauksen itse, ellen saa maksusitoumusta. Muutaman satasen taitaa olla hinta? Olisi kyllä nyt aiheellista saada jalka kuntoon, pian alkaa näkyä jo palkassakin... Missäköhän vaiheessa työterveys ottaa minuun yhteyttä? Vai ottaako?

      Olen nyt toiminut fyssarin ohjeiden mukaan ja jalka tuntuu jo nyt, muutaman päivän ohjeiden noudattamisella vähemmän kivuliaalta. Ammattitaitoinen fyssari kyllä.

      • 197

        Magneetti on n.500e. Kyllä vakuutus maksaa sen, koska on ollut tapaturma. Paras on varjoainekuvaus, mutta en tiedä tehdäänkö niitä muualla kuin Helsingissä. Minulle tehtiin.


    • nilkkamurtumaa

      NilkkaMeni, sinulla on työterv huolto ja olet käynyt yksityisellä? Itsellä vakuutusyhtiö maksoi magneetin, eli työpaikan vakuutusyhtiö.

      Juu, tuo työterv huollon ( mulla Mehiläinen) yht otto oli aika hauskasta.........kun kotiuduin leikkauksesta niin terv hoitaja soitti, että pitää tulla lääkärille, kun niin pitkä sl kirjoitettu.Olin ihan äimänä että miksi ihmeessä, että en taatusti tule kun jalkaa ei saa laittaa maahan kolmeen viikkoon. Juu, pitää tulla, et sellaiset säännöt. Sanoin etten todellakaan tuu ja mitä lekuri voi tehdä, mulla leikattu jalka kipsissä ja saikkua monta kk:tta :)) Enkä mennyt...heh......

      Kyllä, jos sulla mahdollisuus ja varaa, kannattaa se magneetti tehdä jos epäilet et jalas muutakin vikaa. Ja jatkossakin, rasitusta kivun rajoilla, sitä tyksis painotettiin.

    • nilkkaMeni

      Kiitos neuvoista. Katselen tässä, miten tuo lepo ja kivun ehdoilla tapahtuva kuntouttaminen auttaa, ja saanko jalan kuntoon fysioterapialla. Kylmäpussi vie kipua melko hyvin pois, täytyypä varmaan ottaa töissäkin sitten käyttöön, kun sinne palaan. Toivottavasti jäljellä oleva sairausloma riittää, halu töihin olisi jo kova. Fyssari ei ollut varma, kestääkö jalka seisomatyötä siinä vaiheessa.

      Ajattelin, että seuraavaksi kävisin työterveydessä (olen tosiaan ollut vain oman vakuutukseni kautta yksityisellä tähän asti), jos sairauslomaa pitää vielä jatkaa, on nyt kestänyt niin pitkään tämä.

    • Ruuvitar

      Kannattaa tehdä aina lisätutkimuksia, jos tuntuu, että kaikki ei ole omasta mielestä ok. Alussa kävin samalla ortopedillä ja ihmettelin kun kerroin, että fyssarista huolimatta nilkan kipu vaan pahenee. Käskettiin vaan rasittamaan jalkaa ja tosiaan pahemmaksi meni. Vaihdoin lääkäriä, joka ihmetteli miksi ei oo tehty jatkotutkimuksia. Sitten otettiin mri ja hermoratatutkimus ja syyt nilkan pahenemiseen löytyi. Samoin työkokeilu pahensi tilannetta entisestään eli ei liian aikaisin töihin ja ei ainakaan kokoaikaiseksi.

      Nyt sitten oon huomisesta alkaen nilkan takia tapaturmaeläkkeellä ja tosiaankaan tuskin ikinä kävelen normaalisti eli tämmönen keissi.

      Nilkkamurtumaa, oletko valittanut vak yhtiön päätöksestä, että saisit vamman kuitenkin työtapaturman piikkiin, koska sehän sulle kuuluisi.

    • Keinukenk

      Moi

      Markkinoille on tullut se Cityterveys missä magneettikuva on halvempi.Ko. firman sivut netissä,

      Minä muuten aloitin punttisalilla käynnin. Tällä viikolla 3 kertaa jo. Kyllä on mahtavaa kun saa lihaksiin tunteen, että on tehnyt jotain niille. Takareisissä huomaan sen mitä keppien kanssa köpöttely sai aikaiseksi.
      Vasen jalka heikompi selvästi, mutta nyt aion sen treenata samaksi mitä on ollut. Kyykkyä en voi tehdä enää kunnolla mutta etureisipenkissä ja takareisipenkissä saan kunnon tuntuman kyllä. Vaikka en jumpissa pysty enää käymään niin kyllä tuo punttisalikin nyt minulle käy. crosstrainerilla olen mennyt aluksi noin 10 minuuttia. Enempää en sillä ole uskaltanut mennä. Siinä voi sopivasti askelluksen keveyttä säätää. Kokeillaan nyt mitä nilkka kestää. Niinhän lääkärin kanssa olen sopinut. 11.3. näkee onko kantaluu luutunut. Jos on niin väärään suuntaa ja vielä sisäänpäin. Mutta periksi sen vaan anna tuon kunnon ylläpitämisen kanssa. Ei tässä menetettävääkään ole. Uusintaoperaatio tuleekuitenkin jossakin vaiheessa. Jos sitten laittavat vaikka rautaa koko nilkan täyteen... no se on sen ajan murhe tv, entinen keinukenkä


      tv. Keinukenkä

    • nilkkamurtumaa

      Hei Ruuvitar, teinhän minä sen valituksen aikoinaan vak yhtiöön, mutta mitään auttanut. Sen valituksen käsittelee sitten eri vak yhtiöiden edustajat ja ei korppi toisen korpin silmää noki!

      Sen luin netistä et joku oli sitten ilm vievänsä oman asian siviilioikeuteen, mutta siihen en uskaltanu lähteä sillä jos olisin hävinnyt niin olisin maksanut kaiken itse!! En tiedä sitten jos on " varaton" niin joutuuko silloin maksumieheksi. ja voikohan vielä vuoden kahden päästä valittaa ku yleensä niissä papereissa on aina että kk valitusaikaa????

      Kyllä, se on totta, että tapaturmasta tilanteeni johtuu, sen myöntää lääkäritkin, mutta ei se vak yhtiö.

      Jos mulla olisi paksuhko kukakro niin palkkaisin asianajan hoitamaan asiani sillä oeln hävinnyt todella paljon rahaa kun nyt niin pieni tulo.

    • Ruuvitar

      Nilkkamurtumaa, työkaverillani sattui myös 3 v sitten kaatuminen ja sama juttu kun sulla. Nyt hänelle tuli muutos asian lautakunnalta päätös, että työtapaturma ja vak.yhtiö ei valittanut päätöksestä. Joutuvat maksamaan päivärahat vähennettynä tietty muualta maksetut etuudet ja jatkossa maksavat päivärahan. Toivotaan, että sun valitus menee läpi.

    • nilkkamurtumaa

      Ruuvitar, mistähän lautakunnasta on kyse? Siis itsehän valitin vak yhtiön päätöksestä ja vastaus oli edelleen kielteinen, mutta se porukka kun valitusta käsitteli oli eri vak yhtiöiden edustajia. Eli seuraavaksi olisi pitänyt hakea oikeutta siviilioikeudesta, joka taas maksaa.

    • keinukenk

      Moi
      Sen verran alkoi kiinnostamaan, että olisikohan se tapaturmalautakunta ?
      Netistä löytyy tietoa suoraan tuolla haulla. siellä näytetään käsittelevän myös työtapaturmiin liittyviä asioita

      (tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunta)

      t. ent. keinukenkä

    • Ruuvitar

      Kyseessä tapaturma-asiain korvauslautakunta.

      Esim eläkkeet, joissa ei ole vielä voitu määrittää haittaluokkaa, niin viedään ko lautakunnan vahvistettavaksi, niinkuin minunkin tapaus. Mulle annetaan haittaluokka entinen invalidi prosentti vasta elokuussa elikä vuosi stimu leikkauksesta. Valituksissa menee noin 10 kk. Eiköhän toi valitusaika oo 3v, joten kysy vak yhtiöstä miten toimit ja lautakunnan yhteystiedot. Ruu

    • nilkkamurtumaa

      On se varmaan sama mihin valitin ja päätös oli kielteinen.........magneetissa kun ei voinu nähdä ( lausunnon mukaan) Tibialisjänteen tilannetta, joka aiheutti lättäjalan ku jänne ei toiminut, niin vedottiin siihen ettei nähdä jänteen kärsineen tapaturmasta. Se miks ei voitu nähdä johtui metalleista jotka aiheutti häikkää kuvaan. Se oli muistaakseni tapaturmavalituslautakunta, en tiedä tuosta korvauslautakunnasta.
      Ja mulla tapaturmasta yli 3 v.

      Joulukuussa sain kuitenkin kosmeettisista syistä korvauksen, joka työtapaturmissa kulki nimellä haitta.

    • nilkkamurtumaa

      Siis onkohan nyt kaks eri instanssia, kun laitoin valituksen sinne muutoksenhakulautakuntaan josta Keinkenkä kirjoitti ( sehän on eri vak yhtiöiden edustajista koottu) että mikä on korvauslautakunta? Hitsit kun noista tiedä:( Sen verran katoin äsken netistä, että korvauslautakunnassa on lääkäreitä ja lakimiehiä, mutta ketkä sitä kautta voivat valittaa??

    • keinukenk

      No niin mä katsoin taas,,,,,, taitaa olla tuollaisessa osoitteessa kun tvl.fi (lyhenne TAKO)

      En laittanut linkkiä tänne, mutta kato tuo.

      Taas kiinnosti :) tv. Keinukenkä

    • Ruuvitar

      Nilkkamurtumaa, jostain luin, että jos on liiton jäsenenä, niin liitto hoitaa oikeustoimet ja kysy myös kotivakuutuksesta. Olisko se 3v aikaa valittaa ed päätöksestä.

    • nilkkamurtumaa

      Niin tuo tvt työtapaturmavakuutus.........minullahan oli työtapaturma ja vakuutusyhtiö korvasi ensimm leikkauksen ja sen jälkeisen ajan, kunne ilmeni etten toivukaan. Sitten valitin muutoksenhakulautakuntaan, eli toi tvt on tavallaan mulle väärä osoite.

      Sitä vaan haen tässä, että onko siviilioikeus ainut mihin enään voisi valittaa???

      Kuulun liittoon, ja liittohan maksaa mulle nyt päivärahaa niin kauan kunnes jään eläkkeelle. Summa on vaan tosi pieni koska tein osa-aikatyötä ennen tapaturmaa;(

      • Nilkkamurtui

        Huomenta kaikille nilkkansa murtaneille!

        Hei nilkkamurtumaa. Mulla olisi sulle pieni vinkki. Ota yhteyttä liittosi lakimieheen. Sehän on sulle liiton jäsenenä ilmainen palvelu. Samoin, jos oikeutta altte käymään niin liiton lakimies edustaa sinua ja käsittääkseni myös oikeudenkäynti on silloin sinulle maksuton. Tarkasta tilanne ainakin sieltä liitosta.

        Mun yhdelle tutulle sattui niin, että se loukkasi itsensä tapaturmaisesti töissä. Vakuutus maksoi ensin, mutta sitten kaikki alkoi takkuamaan. Jokaisesta pienestäkin korvauksesta ja jatkoleikkauksista piti tapella. Samoin piti tapella uudelleen koulutuksesta yms. yms.. Vakuutusyhtiöltä löytyi aina kummasti selitys, miksi he antavat kielteisen päätöksen ja niitähän riitti.

        Jopa hänen työnantajansa suuttui vakuutusyhtiölle siitä syystä, että työnantajana hän maksaa lakisääteisiä vakuutuksia valtavat summat ja tapaturman sattuessa vakuutusyhtiö vetäytyykin korvausvastuusta.

        Kaveri otti yhteyttä liittoon ja sai liiton lakimiehen puolelleen (työnantajakin suositteli tekemään noin). Juttua puitiin pitkään ja hartaasti eri instansseissa ja kyllä tämä kaveri sai lopulta paljon enemmän, mitä vakuutusyhtiö oli alunperin suostunut korvaamaan.

        Ainakin sun kannattaa selvittää tuollainen etenimistapa, eli otat pikimiten yhteyttä liittosi lakimiehiin ja juttelet heidän kanssaan.


    • keinukenk

      No niin.

      Torstaina mulla sitten oli taas se röntenkuva kantaluusta. Ja niin vaan on asiat , että se ei ole luutunut vieläkään.
      Eli elän koko ajan luutumattomalla kantapäällä. ortopedi sanoi, että turvotus mikä siinä on johtuu osaksi siitä (tietty) ja muutenhan se on sitten turvonnut sen vuoksi kun on tehty jo niin monta operaatiota.
      Nyt on seurantalinjaa vaan vieläkin. Seuraavan kerran kuvat syksyllä. Jos sitä ennen tulee muutosta , niin soitan suoraan hänelle.
      Kyllä tässä nyt miettii, että alkaa uskon puute tulemaan. Uusintaoperaatiota ei kovin helposti tehdä,koska ne ruuvien jättämät onkalotkin siellä varmaan vielä on.
      Amputaatiota minulle ei tehdä, koska kipuja ei ole hirveästi ja pystyn kuitenkin liikkumaan. Tuotakin olen netistä tutkinut ja moni on siitä helpotuksen saanut. Mutta nähtävästi jos tilanne menee pahemmaksi niin varmaan se uusinta tehdään. Se voi auttaa siihen, että jalka kestää paremmin rasitusta, mutta turvotusta tulee enemmän nähtävästi.
      Kerroin hänelle, että kun istun töissä viikolla, niin silloin jalka on huonompi. Vapaa-ajalla parempi. Puhuin myös, että pitääkö jossakin vaiheessa harkita, että alan tekemään osa-aikasesti töitä. Se ei nähtävästi ole pois suljettu. Syksyyn kuitenkin seurataan. Aion elää nyt niin normaalisti kun pystyn. Käyn punttisalilla ja vesijuoksemassa jne. Ihmettelen itse suuresti, että miten minulla kuitenkin menee näinkin hyvin, vaikka kantaluu on huonossa jamassa. Näin itsekkin taas kuvat ja saman näköinen oli. Itse kyllä luulin, että se olisi ollut luutunut.
      Syy tähän on se, että minulle on laitettu liian lyhköiset ruuvit ja minun olisi pitänyt kävellä keppien kanssa sen jälkeen pidempään.
      Itkut on itketty. En voi muutakaan kuin mennä eteenpäin. Näillä mennään mitä nyt on. Ei tässä voi alkaa vaan suremaan ja masentumaan. Se ei auta tilanteeseen kuitenkaan yhtään mitään. Tietty välillä tulee uskon puute, että tästä ei tule enää yhtään mitään. Mutta luonne on sellainen minulla että en annan periksi. Ei se auta yhtään mitään
      tv. Ent. keinukenkä

    • keinukenk

      Lisäystä vielä....Kun siis kipsi otettiin pois niin minulle sanottiin, että nyt vaan kävelemään. Ei sen kummemmin, että keppien kanssa. Että vaan normaalisi kävelemään.
      Ja kesäkuussa sanottiin, että kepit pois, että on käveltävä ilman niitä.
      (ja sitten yritin tehdä sen mukaisesti,,,,,, liian lyhköisten ruuvien kanssa. tulos on tässä)

      Tuon ortopedin hoidostahan itseni siirsin itse pois elokuussa. Hänen kanssan ei asioita pystynyt kunnolla hoitamaan kun alamäki alkoi.

      Nyt minulla on hirmu hyvä ortopedi, joka hoiti sen hermopinteen silloin syksyllä jne. Hän kuuntelee ja vastaa ja kertoo tarkasti missä mennään.

      ent. Keinukenkä

      Respectalle sain muuten maksusitoumuksen, että tekevät vasempaan kesäsandaaliin jonkin hommelin, miten takaremmi saadaan pysymään kantapään takana siten, että kenkä pysyy jalassa.

    • Ruuvitar

      Keinukenkä, tiedän tunteen kun kaikki on pielessä. Olen myös puhunut nilkan amputaatiosta ja ortopedi sanoi, hyvä että olen miettinyt. Hyvin suunniteltu amputaatio ei aiheita kuulemma paljoa ongelmia. Olen kysellyt paljon asiasta, ja proteesi mahdollistaisi paremman kävelemisen, uimisen ja urheilua varten on omat, joskin kalliimmat versioit. Nyt käyn loppukuusta leikkaussalissa ja katotaan jääkö stimun uusi testilaite vai otetaanko kaikki pois. Jos kaikki lähtee, niin sitten on mietittävä mikä on seuraava siirto.

    • keinukenk

      ,Joo eilen katselin netistä amputaatiosta ja mitä kaikkea voi tehdä proteesin kanssa. Täytyy myöntää, että ei todellakaan ole pois suljettu ajatus minun päästäni se. Minulla vaan ei ole kipuja tarpeeksi vielä ainakaan. Pidä ajan tasalla ihmeessä mitä sinulle kerrotaan proteeseista ja mitä kaikkea siihen liittyy jne.
      Olen muuten puhunut tässä kotona perheelle sitä. He eivät pidä sitä mitenkään ihmeellisenä. Mutta jos puhun joillekkin kavereille, niin heiltä vastaus on heti, että älä nyt sellaisia puhu. Ei kaverit kuitenkaan tietty tiedä mitä joka päiväinen oleminen on ollut. Ja taistelu kipsien ja leikkausten kanssa. No tänään aion mennä punttisalille. On tilanne mikä hyvänsä. Jos tehdään uusintaoperaatio, niin lihaskunto on tärkeää olla mahdollisimman hyvä siinä vaiheessa (taas :))

      t. Keinukenkä

      • Mikä on kipuja tarpeeksI?

        Mulla on kokemuksia amputoinnista ja niistä tuntemuksista mitä se tuo. Mun isältäni amputoitiin jalka polven alapuolelta työtapaturman seurauksena silloin, kun hän oli 38 v. Toinen jalka pystyttiin säilyttämään hetkellisesti muutaman vuoden. Ei auttanut sian nahkat paikkoina, ei verisuonikirurgia yms., vaan kuolio eteni ja lopuksi toinenkin jalka piti amputoida.

        Oli lapsena raskasta seurata miten ennen niin elämänhaluinen isä ja vahva ihminen vajoaa henkisesti niin alas. Isällä oli hermokivut sitä luokkaa, että ennen niin riuska työihminen laihtui pari kymmentä kiloa ihan tuosta vaan. Teki oikeesti pahaa katsella, kun isän silmäkuppat alkoivat sinertämään ja roikkumaan. Isä sanoi ennen sen viimeisen jalan leikkausta, että hän toivomuksensa oli, että "leikatkaa kaulasta poikki, niin ei tartte enää kärsiä". Isällä oli ollut hermokipuja vaikka muillekin jakaa. Ne helpotti osittain, kun se viimeinenkin jalka amputoitiin. Mutta jokin kumma "haamukipu" jäi sen tynkään ja se ei koskaan helpottanut. Aina se haamu oli sen mukana kuolemaan asti.

        Isäni tuli toimeen ihan hyvin proteeseilla, nuori kun tuolloin oli. . Joskus ne hankas ja iho tyngissä oli vereslihalla, mutta eipä ollut pahempia hermokipuja. Isälle liikkuvuus ja "en tartte muiden apua" oli tärkeä. Sillä oli oma auto, mikä oli varustettu kaikilla mukavuuksilla.

        Oikeesti se amputaatio on niin lopullinen päätös, että kannattaa miettiä hartaasti ja syvään.


    • Ruuvitar

      Aina kun suunnitellaan leikkausta niin on punnittava tarkoin kaikki asiat, koskee mun mielestä kaikkia leikkauksia. Itselläni ei oo kivutonta hetkeä ollut yli kolmeen vuoteen ja kipua on 24/7. Jalalla ei voi kävellä, ilman keppejä ja tuki hässäkkää. Hermovaurio jalkaa eivät enää leikkaa, joten vaihtoehdot on kovin vähissä. Toki nyt tää tuleva kipustimulaattorin poisto/ehkä uusi testilaite voi vielä vähän petrata, mutta sen tiedän kun leikkauksesta herään.
      Nyt olen käynyt ed leikkauksen takia allasterapiassa marraskuun lopulta, mutta kun nilkka ei siedä edes vedessä kuntoutusta. Onneksi suurin osa parantuu kohtuullisen hyvin tapaturmista ja hyvä niin. Sitten on tää pieni osa, joilla toipuminen ei vaan edisty. Minut laitettiin tän kuun alusta tosiaan tapaturmaeläkkeelle, toki nyt ei tarvitse enää saikkutodistuksia, mutta jalkaa se ei tuo terveeksi.
      Proteesista sen verran, että tänä päivänä niitä on paljon erilaisia muutamasta tuhannesta kymmeniin tuhansiin, riippuen mitä hienotekniikkaa niissä on. Hiennoimmilla versioilla laskettelet, juokset 110m aidat ja niin edelleen. Toki, asioita pitää rauhassa pohtia ja pitkään ja ymmärtääkseni päätöstä suunnitellessa pitää myös käydä kallonkutistajalla, ei päätöksiä tehdä pelkästään mutu tuntemuksella.

      Nilkkamurtumaa, oletko saanut selvitettyä sitä valitusasiaa?

    • keinukenk

      Juu luulen että kipuja pitää olla niin paljon ettei enää vaan pärjää töissä eikä vapaa-ajalla. Toivoa pidän yllä kovasti että mahdollinen uusinta operaatio auttais edes jotenkin. En tiedä vaan miten tuo jalka kestää sen enää. Kudoksetkin on jo siinä mallissa että paraneeko haavatkaan enää kunnolla. Periksi en kuitenkaan anna. Näillä mennään mitä on ja se otetaan vastaan mitä tuleman pitää tv. Ent keinukenkä

    • nilkkamurtumaa

      Heippa taas kaikille:))

      Tuo vakuutusasia on vielä hoitamatta, ollut muita juttuja jalan suhteen.

      Työterv kun haluaisi taas jälleen ison porukan koolle, jotta saavat kuulla ettei tilanne ole muuttunut. Työnantaja on käärmeissään, kun tulee niin kalliiksi nuo jatkuvat palaverit!!
      Ollaan keskusteltu siitä, että parasta sanoa irti työsuhde, molemmille, koska en palaa enään töihin. Odottelen juuri tietoja esimieheltä. MInulle tuo sopii ihan hyvin, mutta sitten pitää taas illmottautua työkkäriin jotta antavat lausunnon liittoon....ja entäs sitten kun pitää mennä terv keskuksen asiakkaaksi?? Montako tuntia varaan aikaa että kaikki paperit käydään läpi?

      Eikä minulle ole muutenkaan enään hyötyä työterv huollosta koska kuulun nyt pitkäaikaissairaana samaan ryhmään kuin koeajalla olevat eli ei mitään sairaanhoidollisia toimenpiteitä, ainoastaan tuon jalan kanssa jatkuvat palaverit. Lääkäri kirj yllättäen vain 3 kk:tta saikkua että siihen mennessä hän haluaa tietää pidetäänkö palavereitä vai päättyykö työsopimus. Olin aivan suu auki ja hän vaan että kun systeemit nyt ovat tällaiset.

      Eipä ole tullut mieleen käyttää liiton laki-ihmistä.......korvaako liitto sitten mahd oikeuskulut?

    • nilkkamurtumaa

      Täytyy jatkaa vielä, että kyllä välillä katkeroittaa, kun aina mainostetaan että kela auttaa kun sairastut, vakuutusyhtiö korvaa jne.....mutta, kun huomataan ettei toi tyyppi toivukaan niin kaikki tuki kaikkoaa!!!

      Että muutamassa sekunnissa koko elämä ja arki muuttui, ja talous on äärimmäisen tiukilla! En pysty enään pitämään nyk asuntoakaan, asun tässä nuoren poikani kanssa, ja aviomiestä ei ole.

      Keinukenkä, kovin on kirjavia suositukset kävelyn suhteen, itselleni sanottiin srl:assa että kepit niin kauan kunnes pystyy kävelemään normaalisti, ettei saa alkaa esim nilkuttamaan ilman keppejä. Eikä kulkemaan yhdenkään kepin kanssa koska sitten saa alaselkänsä kipeäksi ja kävelyasento on väärä.

      • Nilkkamurtui

        Hei nilkkamurtumaa.

        Onko jäsenyytesi liittoon voimassa? Tarkoitan sitä, että olet hakenut jäsenmaksuista vapautusta saikun ajalta ja siten jäsenyytesi on säilynyt "vapaajäsenenä"? Soita ihmeessä pikimiten sinne liitton ja kysy. Sen takiahan niitä liiton jäsenmaksuja maksetaan, että tiettyjä palveluita on käytössä hädän hetkellä.

        Jos sulla on nyt työsuhde katkolla, niin sitä suuremmalla syyllä yhteys liittoon heti ja kysyt neuvoa sieltä. Jos työsuhteesi katkeaa niin sitten saattaa katketa myös etusi liittoon. Joten hopi, hopi puhelin käteen.


    • tyttönen85
    • nilkkamurtumaa

      Hei Nilkkamurtui, olen edelleen liiton jäsen, koska jossain vaiheessa kun Kelan päivärahat päättyivät niin siksi liitto maksaa jatkot. Työsuhde voi katketa, kun pitkä saikku ja todetaan ettei paluuta työhön ole, ja työkkäri puoltaa sitä ja liitto maksaa edelleen.

      kelahan maksaa tosi lyhyen ajan sitä sl-rahaa;(

    • Ruuvitar

      Nilkkamurtumaa, soita pikaisesti liittoon, jotta saat asian vireille ja apua taisteluun, että menee työtapaturmaksi. Hopi, hopi. Tsemppiä !

    • Keinukenk

      Nilkkamurtumaa, onpa sinulla nyt kuviot. Tekeekä ta ja työterveys jonkin lausunnon että mikä on syynä työkyvyn alentumiselle ja minkä sitten toimitat liittoon ? ja työkkäriin ?
      Liitoissa on tosiaan hyvät lakimiehet, joiden kuuluu auttaa jäsentä. Onko sinulla ollut luottamusmies tai työsuojeluvaltuutettu mukana keskusteluissa ? Lähinnä siksi tuota ajattelen, että et ole yksin kun asioista työnantajan kanssa sovitaan. On tuo pirullinen kuvio sinulla nyt.

    • nilkkamurtumaa

      Tässä itsellä vielä sekin ongelma etten tehnyt viimevuosina sitä työtä mihin koulutettu, eli kuuluun " väärään" liittoon. Mutta se irtisanominen on kait ihan ok, minun mielestäni.

      Työterv huollossa on ollut palavereitä ja papereita tehty yllin kyllin, ja aina vaan uudestaan tietäen että tilanne ei ole muuttunut:)) Lekurin firma vaan laskuttaa kaikesta työnantajaa...heh

      Voin laittaa meiliä liittoon kysyen tuomarin mielipidettä ja sitä kuka maksaa jos häviän taistelun.....kehittelen sitä vl aikana. Pitää vaan koota sen tuhat tekstiä, kuvaa yms kokoon ja ei oikein jaksais:(

    • Ruuvitar

      Leikkaus on tehty ja kotona ollaan

      Pallean patteritasku poistettu ja oikean kyljen johdot ja uusi johto tunneloitu vasemmalle kyljelle ja testilaite on kropan ulkopuolella. Vika todennäköisesti löytyi, johdot oli letillä/rullalla ja taittuneet. Nyt ei oo kipuja vaan normi haavojen parantumista. Vielä odotellaan kudosnäytteiden tuloksia, jos ovat ok, niin uusi patteritasku tulee pakaraan. Jos näytteissä on häikkää, niin sit avataan selkä ja kaikki pois. Uusi leikkaus on huhtikuun aikana. Nyt vaan testaillaan ja hoidetaan haavat kuntoon.

    • keinukenk

      Moro

      Se on ainakin nyt hyvä, että ei ole kipuja kuten kirjoitat. Jotain positiivista sentään. Toivotaan, että jatkossa asiat menee parempaan suuntaan. Pienetkin "edistys"askeleet ovat varmasti mieltä nostattavia. t. ent. keinukenkä

    • Ruuvitar

      Nyt ei selässäkään ole pistelyä, haavat ne vaan pistelee ja sunnuntaina käyn osastolla haavahoidossa ja maanantaina ortopedi soittelee ja jos kudosnäytteen ja bakteerinäytteet on ok niin patteritasku laitetaan huhtikuun aikana. Nyt tuli pitkä tauko vesikävelyyn, mutta kesällä jatkuu ja myönnettyjä käyntekä on vielä jäljellä.

    • nilkkamurtumaa

      Tänään katsoin Areenasta alkuillasta tulleen Akuutin ja aiheena oli nilkan murtumien hoito, vähemmän leikkauksia, pelkät kipsaukset tilalle.
      Leikatuista kolmaosalle jää pysyviä vaurioita!!!!

      Hyvä Ruuvitar jos olet saanut apua kipuiluun, mutta huh huh, kuinka sinua leikellään;(

      Täällä mitään uutta tapahtumaa...........vesisadetta ollut jo viimeviikon eli liikunta jäänyt vählle taas, no, kevättä tekee tuokin sade:)

      Tsemppiä kaikille ja pärjäillään!

    • Ruuvitar

      Nilkkamurtumaa, hyvä, että sinustakin kuuluu. Luin ton nilkka artikkelin ja aika paljon jää vaivoja leikatuille, kuten meillekin.
      Ensi viikolla tulee se lopullinen kipustimulaattori leikkaus. Nyt patteritasku tulee pakaraan ja toivottavasti seuraava leikkaus olis muutaman vuoden kuluttua, kun vaihdetaan uusi patteritasku, niinkuin sydäntahdistin potilailla.
      Sanoin ortopedille, että pitää sit vuoden kuluttua lähettää valokuvat vak yhtiöön ja kuvat tulee, selästä, palleasta, pakarasta, oikeasta kyljestä ja vasemmasta kyljestä. Kroppa on kuin pakanamaan kartta.
      Nyt täytyy nauttia pääsiäisestä ja mämmistä sun muusta.

    • OtsikostaPäätellen

      Kielikin on ainakin neljästä kohtaa poikki.

    • keinukenk

      Ruuvitar : hyvä kun vielä riittää huumoria. Sekin auttaa tilanteisiin monasti

      Minä se vaan kummasti kävelen luutumattomalla kantaluulla. Joku päivä vähän parempi joku huonompi.

      Ja kuuluihan Nilkkamurtumaastakin jotakin. Luulin, että olit vallan vaipunut synkkyyteen.

      Mutta hyvä kun kaikki on vielä pelissä mukana. Periksi ei anneta :)

      tv. ent. Keinukenkä

      • 197

        Hengissä ollaan. Saikkupäivät käytetty, työkkäriin ilmoittauduin netissä. Kuun puolivälissä ottavat yhteyttä. Liiton rahoja on vielä runsaasti jäljellä. Mitäköhän selitän, etteivät heti töihin laita!? Jalka jää toista jäykemmäksi, välillä kipuilee, uinnin jälkeen ei. Olen joutunut uinnin minimoimaan 1-2 kert viikossa tuon hem...tin TENNISKYYNÄRPÄÄN takia! Enemmän pelkään ettei käsi kestä työtä, jalasta en ole niin huolissani. 20.4. tulee vuosi murtumasta. Vaaka näyttää -22kg!


      • 197

        Vähän huonosti muotoilin. Tarkoitin LIITONPÄIVIÄ, ei rahoja...


    • nilkkamurtumaa

      197 jos sulla saikkua, niin liitto maksaa eikä kukaan työllistä.....tai ei voikaan. Itse olen siis kans liiton rahoilla, maksavat kun Kela ei enään maksa.

      Ei täällä burn outtia olla vaikka harvemmin kirjottelen, koneella ollaan aamusta iltaan, sukututkimuksia, ja ystävien ja sukulaisten kans kirjottelua.Joskus miettiny et jos ei ois nettiä ja olis vaan kotona, niin mitä sitä tekis!?

      Ja jos sit valittelis vaihteeksi, niin tänään taas heräsin asennosta josta pohjeluun laatta ei tykänny, koko aamupvä meni kipuillessa. Nyt ihan hyvä olo.

      Oikein mukavaa pääsiäsitä teille kaikille, ja ei masennuta.)

      • 197

        Ei ole enää saikkua.Saikkupäivät on käytetty.Olisin voinu hakea sitä kuntoutustukea, mutta on varmaan aika pieni, sillä tuskin eläisi, siksi valitsin liiton päivät. Onneksi molemmilla lapsilla on kesätöitä, niin eivät ole enää käsi ojossa jatkuvasti.


    • Ruuvitar

      197, vau mikä painon pudotus. Itselläni 3 kk ajalta lähtenyt -6kg ja hitaasti lähtee, kun en liiku juuri ollenkaan.
      Nyt vaan parantelen tikkejä ja ootan tässä kuussa tulevaa leikkausta, josko tää leikkausrumba sit loppuisi.

      Nyt vaan oottelen kesää ja kärpäsiä, niin olis kivempi olla ulkosalla.

      Hyvää pääsiäistä kaikille!

    • nilkkamurtumaa

      Virvon varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuueks.
      Lakatkoon lonkka kolottamasta, polvet narisemasta.
      Pysyköön pieru pääsemästä, virtsa viimein karkaamasta.
      Jospa vielä nahka siliäisi, selkä suoristuisi.
      Herkkeeppä roppa rupsahtamasta, ja lihat löllyämästä.
      Palatkoon muisti reissultansa.
      Sujukoon seksi sulavasti, lempi leiskuvasti.
      Mitä muuta varvut mukanaan toisi?
      Jospa onnea, terveyttä, hyvää eloa soisi, rahakaan ei pahaksi oisi.

      Hauskaa pääsiäistä!!

    • keinukenk

      Mulla pääsisäisen alku vaikuttaa vähän huonolta ,,,, nilkka on sisäkehräsen puolelta outo ja jalkaholvin osalta kurja kans. Mutta näitä tulee ja menee nyt näitä hyviä ja huonoja päiviä. Jostain jalka ei eilen tykännyt :)
      Mutta buranat on pelissä joten eiköhän tässä eteenpäin päästä suht normaalisti.
      Kohta lähden pyöräilemään (jos ei tunnu huonolta). Ja salille pitäisi yrittää päästä nyt kun nuhakin alkaa jo hellittämään. Onneksi sali on pyhinä auki.

      Mukavaa pääsiäistä kaikille tv. ent. keinukenkä

      • 197

        Olen huomannut että pienikin muutos päiväohjelmaan voi tehdä huonoa nilkalle. Minulla oli lapsenlapsi yökylässä viikkositten, niin en päässyt illalla pyöräilemään. Pyöräilen jokailta. Nilkka näköjään vaatii sen jokapäiväisen liikunta-annoksen. Yllätys, illalla oli tosi kipee! Otin särkylääkkeen. En ole jalantakia tarvinnut yli 2kk.


    • keinukek

      Joo tuo on totta. Nyt lisäksi kun talvikengät on heitetty nurkkaan niin jalkaan vaikuttaa kenkien vaihdoskin.
      Lauantaina olin salilla. Pyöräilin ensin ja sitten tein muut hommelit siellä. Illalla yhtä äkkiä jalkaterä oli ulkopuolelta puutunut. Samoin koko kantapään seutu outo. Siellä on muutenkin tunnottomuutta ja peroneuspareesin jälkitilan vuoksi tunnottomuutta ollut aina nilkassa ,,,, oikeastaan koko kantapään ulkosyrjä on nykyään tunnoton. Meinasin, että nyt sieltä rusahti loputkin luut. Mutta buranat peliin ja eilen oli sitten taas normaalimpi päivä. Luulen, että jalka ei tykännyt siitä kun salin pyörän polkimissa on ne kohdat mihin pitää laittaa jalkaterän osuus (päkiä enemmän). En avannut sitä lenkkiä tällä kertaa kuten yleensä teen, jolloin tuo jalkapohja on enemmän keskiosalla polkimen päällä. Tuo että nyt pohljin päkiän päällä enemmän ei varmaan ollut hyväksi.
      Mitään virheliikkeitä ei kyllä tosiaan auta tehdä. Nähtävästi siitä saa sitten kärsiä.
      Saa nähdä miten kesä tulee menemään. Kun on meinaan lämmintä niin jalka turpoaa enemmän. Turvotus taas tekee tunnottomuutta.

    • Ruuvitar

      Hei kaikille

      tiistaina tehtiin se toinen leikkaus ja nyt on patteritasku oikeassa kankussa. Nyt vaan parantelen haavoja ja ajattelin tänään mennä kävelemään pihalle ton korkean rollaattorin kanssa. Nyt aurinko paisaa sen verran mukavasti ja pakko päästä ulos raittiiseen ilmaan.
      Sanoin ortopedille, että nyt alkaa leikkaukset riittää, että jatkossa saa käyttää veitsiään kalan filerointiin, lekurilla on hyvä huumorintaju, onneksi.

    • 197

      Tänään on tasan vuosi turmasta. Kävin Jäsenkorjaajalla ja taas on vähän parempi. Aiemmin ollut aamukireyttä ja jäykkyyttä. Kävellessä vihlonut. Eli on ollut hitaasti heräävä. Iltapäivällä ja illalla on jo täysin oireeton ja kävely normaalia. Toukokuussa yritän töihin. Ainakin kokeilen, mikäli huolivat enää tälläistä raajarikkoa. Lyhyitä sijaisuuksia aluksi. Käsi hiukan parempi kun on tenniskyynärpäätuki.

    • nilkkamurtumaa

      Aurinkoiset terveiset:)

      Kyllä on upeeta ku päässyt taas pyöräilemään päivittäin. Talven aikana kotona istuminen vaan lisäsi jäykkyyttä joka ikiseen niveleen ja jänteeseen:( Väillä tuntui aamuisin, että on kuin robotti ja tarttis öljyymistä vähän joka paikkaan...heh

      197, tsemppiä työkokeiluun, itsellähän se päättyi toiseen leikkaukseen, kun jalka ei kestänyt ja Ruuvitar.......toivottavasti niitä leikkauksia ei enään tarvita. Jokainen jättää jälkensä kuitenkin! Miten sinulla on nyt mennyt?

    • Ruuvitar

      Heips
      eilen otettiin tikit pois ja laite toimii hyvin. Hanuri on vielä turvoksissa ja patteritasku juurtuu nyt sinne. Toukokuussa eka jälkitarkastus ja toivottavasti kesäkuussa alkais allasterapia.
      Onneksi on jo kesäiset ilmat pystyy kävelemään ulkona.
      Mites muilla huiskii menemään.

    • nilkkamurtumaa

      Täällä taas uusi paperisota edessä, eli sitä luukulta luukulle juoksemista. Kun kelasta menin liittoon, niin nyt vuoden päästä pitää taas hakea takas kelaan. Ois pitäny hakea jo maaliskuun alus, mutta vasta sain tietää. ja tiettykään kelaan ei taas kelpaa samat lääkärin todistukset kuin liittoon eli koko hiton rumba taas eessä: lekuri, työkkäri, liitto ja kela.......ja samat asiat eri papereissa vuodesta toiseen. Kyllä olisi taas hyvä säästökohde valtiolla poistaa tää ihme pompotus virastoissa!!! On sentään netitkin ettei tarttis itse juossa niissä kaikissa ja hakea joko A tai B, tai jotain muuta todistusta joissa sama diagnoosi.

      Että meinas tänään tuleva vappifiiliskin taas supistua kokoon:(

    • Ruuvitar

      Nilkkamurtumaa, kyllä on turhauttavaa toimintaa, pitää varmaan ottaa joka todistuksesta tuhoton määrä kopioita. Miten se liitto homma, voiko liiton dumari hoitaa sitä sun työtapaturma asiaa.
      Täällä yritän olla ulkona ja saada kuntoa kohoamaan, joskin tää kyynärsauva kävely ei vauhdilla päätä huimaa. Viikon kuluttua on jälkitarkastus, ja toivottavasti kuun lopussa sais aloittaa taas allasterapian, kun jäi vielä muutama kerta jäljelle.
      Dieetti meni taas sekaisin ja nyt täytyy ryhdistäytyä, syön nyt kaikki suklaat pois ja sitten tositoimiin.

      • nilkkamurtui

        Hei Ruuvitar! Millaista se allasterapia on? Mulla on ollut hermokipuja vaikka muille jakaa. En pysty uimaan, koska veden roiskeet ja paineen tunne tekee epämiellyttävän tunteen nilkalle.


    • 197

      Eka työpäivä takana. Pari tuntia ennen loppua, piti uittaa 10 min kylmässä vedessä, plus istuin vielä 10 min. Auttoi kipuun. Saa nähdä tarvitseeko ottaa särkylääkettä. Kävin pyöräilemässä, ei ainakaan nyt kipuile. Nyt 2 päivän soppari. Loppuviikko on täysin auki. Liekö verenpainetta, vasen ohimo sykkii! Nukuin vähän viime yönä, 5 tuntia. kun ei tullut uni, johtuukohan siitä.

    • nilkkamurtumaa

      Tsemppiä 197 työn alkuun........toivottavasti kykenet palautumaan siihen täysin:)

      Täällä tilattu eilen aamulla puh soitto Kelalta, uuden hakemuksen takia ( mitä tarvii ja mitä ei) ja eka vapaa soittoaika vasta torstaina:(

    • keinukenk

      Moi minäkin olen vielä hengissä. Ihme kyllä nilkka ollut parempi. Nähtävästi sen viimeisimmän hermopinnehomman jälkimainingit on joten kuten ohi. Kantapään ulkosyrjällä välillä pientä vihlomisen tuntuista tuikahdusta joten kantaluun tilanne varmaan pysynyt samana. Punttisalille tästä tarttis lähteä. Työviikon jälkeen näin perjantaina ei millään jaksaisi mutta pakko mennä. Niin ja töissä olen ollut sitkeästi. Näillä mennään niin kauan kuin pystyy. Kiirettä pitää kun ylioppilasjuhlat on tuloillaan. Kutsut lähetetty ym. alustavaa. Se vaan on hassua kun lopulliset tulokset tulevat vasta toukokuun loppupuolella. Jos sattuukin käymään jonkun aineen kanssa huonosti niin sitten on peruttava koko juhlat. Alustavien tulosten mukaan läpi hän on mennyt. Näyttää tuo olevan silti aika hermostunut välillä. Olen sanonut että ei maailma siihen kaadu. Syksyllä uusiksi vaan. Mutta erikoista on kyllä kun niin myöhään lopulliset tiedot vasta selviää t. Ent.keinukenkä

    • nilkkamurtumaa

      Hyvä keinukenkä että pärjäät töissä!!

      Itse tässä ihmetelly miten jatkossa pärjää.....aina vaan tulot pienenee. liitto maksoi osa-aikapalkan mukaan ( vuden 2011 mukaan) , ja nyt taas kela laskee sen liiton neton mukaan tulevan pvrahan eli ei jää paljon mitään jäljelle. Entäs sitten kun taas palaudun kelalta liitton, taas pienenee............huh huh . yrittänyt katsella mollin sivuilta jos ois jotain mitä voisin tehdä, kun omaan ammattiin en voi palata.

      Ei ollu torstaina kelan virkailijakaan ihan varma kaikista rukseista mitä lomakkeisiin piti laittaa...heh....... lopulta kysyin että onko mun ihan pakkoa hakea kelan sl-rahaa ja kuulemma on;( Itselle ois käyny se liiton korvaus paremmin :)
      Siellä kun kysytään mm olenko työtön työnhakija, ja mun on ollu pakko olla saikusta huolimatta, sillä muuten liitto ei ois maksanut pvrahaa. Nyt sitte kela tuossa tilanteessa kysyy mitä työtä oon hakenu...hoh hoijaa...........missään lomakkeessa ei ole työsuhteessa olevaa työtöntä joka saikulla.

      Mutta aurinko paistaa.........siitä nautiskellen odottelen mitä kela vastaa ja eka kertaa toivon etteivät maksa mitään......)

    • Ruuvitar

      Hei kaikille

      Täällä toipuminen leikkauksesta on mennyt ihan ok. Vielä on takamus ja reiden yläosa tunnoton, mutta turvotus laskee kokoajan. Nyt saan pikkuhiljaa aloittaa allasterapian, ja eiköhän lihakset pikkuhiljaa kuntoudu.
      Nilkkamurtui, allasterapia on vesijumppaa ja vesikävelyä ja kelluntaa alustoilla.
      Nilkkamurtumaa, on tää järjestelmä ihan älytön, millä ne luulee että ihmiset saa toimeentulonsa. Uskomatontta pyrokratiaa ja nyt on vielä hirmuiset leikkaukset asiassa kuin asiassa tulossa uudella hallituksella. Tsemppiä
      Keinukenkä, toivottavasti juhlat on tulossa, onnea.

    • nilkkamurtumaa

      Vihdoin ja viimein sain yhteyden työterv lekuriin!!! Ei menny ku 2 viikkoa, kaksi meiliä, kaks soittoa esimiehelle, ja sitten asiasta ilmoittaminen Mehiläiseen ja yhteyden ottoa pyytäen.

      Ensiviikolla kirjoittaa ( kopioi koneelta) lausunnon niin asiat alkaa etenemään kelassa........siellä käsittelyaika 3 viikkoa.

      Hitaasti kuluu odottavan aika.................

    • keinukenk

      Moro
      Kyllä meille nyt juhlat tulee. Läpi meni. Nyt sitten vaan pitäisi jaksaa järjestääkkin ne vielä :)
      tv. ent keinukenkä

      • 197

        Mie tein ensimmäisen lapsenlapsen 1v synttäreille piirakat ja voileipäkakut lauantaina. Tänään eka päivä töissä. Eihän se herkkua ole, mutta hissukseen taaperran. Liian pitkä väli jäsenkorjaajan käsittelystä. Onneksi taas tiistaina avaa jumeja. En ole varannut aikaa, kun olen odottanut pomoilta soittoa töihin. pitää vähintään 1 päivä olla korjauksen jälkeen lepoa, ei liikuntaa, eikä työssä juoksemista. 2 viikkon ei kuulunut mitään, alkuviikosta yksi emäntä soitti. Nyt 8pv sopimus. En suoraansanottuna itkisi, vaikka ei jatkuisikaan, senverran rassaa jalkaa keittiötyö.


    • Kinttuvaivaanen

      Olipas mahtavat ketjut teillä jo valmiina tiedonhaluiselle untuvikolle.

      Minä kompuroin kotona 14.5. ja nilkka taittui sivulle ja siitä lähti heti tunto. (LUOJAN kiitos sillä ambulanssin tulo kesti 20 min.) Nilkka leikattiin heti kun ehdittiin eli heti seuraavana aamuna eli viikko sitten. Trimalleolaarimurtuma (sulkeinen), 2 malleolaariruuvia, 1 vetoruuvi, 6-reikäinen levy mm. luki epigriisissä. Olin leikkauksen jälkeen yhden yön sairaalassa ja sitten pääsin keppien kanssa kotiin.

      3 viikkoa olisi raajanpainovaraus, 2 viikkoa ½ painoa ja 1 viikko kokopainolla voisi varata ja sen jälkeen otetaan kipsi pois. Tuo episodi olisi mielestäni jo kovasti riittänyt ja arki olisi voinut jatkua hieman ontuen, mutta eipä taida mennäkään ihan niin :D

      Mulla on ihan hyvä vakuutus kattamaan tapaturman kulut ja aionkin käyttää kaiken saatavan avun kuntoutumiseen. Olen toimistotöitä tekevä yksinyrittäjä ja päädyin tekemään puolta päivää töitä ihan heti. Saas nähdä mitä kelassa sanotaan tästä? (myös työkyvyttömyyteen on lisävakuutus)
      Olen nyt ollut toimistossa kolmena päivänä muutaman tunnin kerrallaan ja kaikkein vaikeinta tuntuu olevan se kiipeäminen toimistoon, joka on 2. kerroksessa (ei hissiä, mutta ulkopuolinen piiiiiiitkä luiska). Kainalot kipeytyi aivan sairaasti, vaikka vaihtelin keppien pituutta. Mies haki sitten pyörätuolin, että voi hilata minut kivuttomasti luiskaa pitkin työpaikalle. Toimistolla pidän jalkaa suorassa, pehmustetulla tuolilla ja se kyllä menee pari tuntia kerrallaan, mutta sitten pitää päästä vaakatasoon lepuuttamaan selkää?!?.

      Onko teillä kokemusta miten pitkiä työpäiviä istumatyöläinen kipsin kanssa pystyy/voi tehdä?

      • Nilkkamurtui

        Huh, huh! Oikeestiko olet töissä jo nyt viikko tapaturman jälkeen? Ei voi olla totta! Eipä mulle ainakaan työasiat tulleet mieleen puoleen vuoteen tapahtumasta. Viiden päivän sairaalajakson jälkeen makasin vielä pari viikkoa kotona sängynpohjalla.

        Sait varmaankin sairauslomaa ainakin kipsihoidon ajaksi, vaikka istumatyötä teetkin. Se istumatyökin voi tuoda melkoisen takapakin toipumisessa. Se istuminen ja jalan lepuuttaminen tuolilla tuntitolkulla ei aina ole hyväksi sekään. Mitä sanoo vakuutusyhtiö, jos et noudata lääkärin määräämää sairauslomaa, jos sulle sellainen on kirjoitettu? Vai oliko sulla lääkärin lupa palata töihin noin aikaisin? Vakuutusyhtiö voi vallan hyvin kieltäytyä vastuista, jos jotain komplikaatioita ilmenee ihan siitä syystä, että olet palannut työelämään noinkin aikaisin sairausloman aikana.


      • Kinttuvaivaanen

        Kiitos vastauksesta.
        Lääkäri kirjoitti: "sairaslomaa 2 kuukautta, mutta mikäli kokee itsensä aiemmin työkykyiseksi , voi töihin palata".
        Minua kiinnostaa millä tavalla se haittaa toipumista jos istuu tunnin-pari paikoillaan jalka tuettuna ja tauolla nostaa jalan kunnolla ylös? Estyykö siinä verenkierto vai mitä siinä voi mennä pieleen?


      • Nilkkamurtui
        Kinttuvaivaanen kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta.
        Lääkäri kirjoitti: "sairaslomaa 2 kuukautta, mutta mikäli kokee itsensä aiemmin työkykyiseksi , voi töihin palata".
        Minua kiinnostaa millä tavalla se haittaa toipumista jos istuu tunnin-pari paikoillaan jalka tuettuna ja tauolla nostaa jalan kunnolla ylös? Estyykö siinä verenkierto vai mitä siinä voi mennä pieleen?

        Ainakin polvi siinä kärsii ja pidemmän päälle myös lonkka ja sitä kautta selkä. Polvi saattaa alkaa yliojentumaan, vaikka kuinka pitäisit sitä pehmustetulla tuolilla. Jos istut kotonakin toinen jalka ylhäällä, niin siitä tulee helposti tuntitolkulla sellaista asentoa, mikä ei ole normaalia.

        Lisäksi muutaman tunnin kestäneen leikkauksen jälkeen pitäisi antaa elimistölleen aikaa toipua rasituksesta. Ainakin pitäisi levätä sinne ompeleiden poistamiseen asti (mulla ainakin ompeleiden poiston yhteydessä kuvattiin ja selvitettiin luutuminen) ja kuunnella lääkärin mielipidettä töihin paluusta.

        Täällä on useampi näitä ketjuja ja monet ovat todenneet, että oli virhe palata töihin liian aikaisin. Takapakkia on tullut monelle nilkkansa murtaneille rankasti liiasta hätäilystä.

        Eikö sulla ole yhtään kipuja, mitkä rajoittaisivat liiallista hinkua päästä liikkumaan?


      • Kinttuvaivaanen
        Nilkkamurtui kirjoitti:

        Ainakin polvi siinä kärsii ja pidemmän päälle myös lonkka ja sitä kautta selkä. Polvi saattaa alkaa yliojentumaan, vaikka kuinka pitäisit sitä pehmustetulla tuolilla. Jos istut kotonakin toinen jalka ylhäällä, niin siitä tulee helposti tuntitolkulla sellaista asentoa, mikä ei ole normaalia.

        Lisäksi muutaman tunnin kestäneen leikkauksen jälkeen pitäisi antaa elimistölleen aikaa toipua rasituksesta. Ainakin pitäisi levätä sinne ompeleiden poistamiseen asti (mulla ainakin ompeleiden poiston yhteydessä kuvattiin ja selvitettiin luutuminen) ja kuunnella lääkärin mielipidettä töihin paluusta.

        Täällä on useampi näitä ketjuja ja monet ovat todenneet, että oli virhe palata töihin liian aikaisin. Takapakkia on tullut monelle nilkkansa murtaneille rankasti liiasta hätäilystä.

        Eikö sulla ole yhtään kipuja, mitkä rajoittaisivat liiallista hinkua päästä liikkumaan?

        Selkävaivat onkin tuttuja yli 10 vuoden ajalta ja olenkin peilannut tätä nilkkakipua siihen ja neljään synnytykseen :P .
        Olen nyt istuessani tukenut tyynyillä polven alta jalkaa hieman taipuneeksi ja selkäkipujen pelossa olen tottunut seuraamaan lantion ja selän esettamista.
        Ilmeisesti tämä minun nilkkaleikkauksen tehnyt ortopedi oli tosi nopea tai tapaukseni helppo hoitaa, sillä olin leikkaussalissa 1,5 h ja varsinainen leikkaus kesti tunnin. Haava niitattiin umpeen.
        Nyt särkylääkkeen tarve on ollut 1 g panadoleja 2/pv ja 600 buranaa 3/pv. Tuon verran on ollut ihan normi määrä kun selkäni on ollut honona. (joskus piti ottaa kovempiakin särkylääkkeitä, enkä ollut sairaslomalla koska paikoillaan olo on selän vihollinen)
        Viikon kuluttua pääsen ortopedin vastaanotolle ja papereissa on merkitty kipsin vaihto ennen sitä, joten sitä ei ilm. edes kuvata tuossa välissä)
        Oli muuten kolmen yön selällään nukkumisen jälkeen ihanaa kun sai nukuttua myös kyljellä.


    • 197

      3. päivä töissä. Huomenna vapaa. Eilen piti illalla ottaa 1g panadol, 800 burana ja 500 panacod. päivällä ei kipu ole kova, enkä tarvitse lääkkeitä. Eihän se pitemmän päälle hyvää tee yleiskunnolle mömmöjä popsia. Toivottavasti ei jatkuisi työt perjantain jälkeen. onneksi on hyvä jakso:3 töitä, 1vp, 2 töitä 1vp, 2 töitä.

    • Ruuvitar

      Heips kaikille!

      Mites muilla kellä on tabletti, saatteko viestit tänne. Mun viestit ei taaskaan tuu tabletilla, joten otin järeet aseet käyttöön elikä läppärin.
      Kinttuvaivaanen, älä nyt urheile liikaa työn teon kanssa, vaikka yrittäjä olet ja pakko olis hommaa pyörittää. Meitä on täällä niin monta, jolla tää parantuminen ei mennytkään niinkuin normi tapauksissa. Ole tarkkana päivärahojen suhteen, jos teet töitä, jos et osa-aikasaikulla. Vakutuusyhtiö on tosi tarkka ja kaivaa kaikki epikriisit eri tahoilta, jotta jos vaan perushoidon jälkeen ilmaantuu mitään vanhaa vaivaa.
      Keinukenkä, onnittelut lapsesi ylioppilas lakista.
      197, vieläkö oot jäämässä saikulle vai jaksatko olla töissä.
      Nilkkamurtumaa, on sulla kova rumba noitten papereitten ja päätösten kanssa. Vieläkö sulla nilkka turpoaa rasituksessa ja varsinkin kun on lämpimät ilmat.
      Mulla oli torstaina eka allasterapia noitten leikkuiden jälkeen ja aikalailla jumissa kroppa on. Pakara on vielä osittain tunnoton sekä reiden yläosa, joten en saanut venytyksia tehtyä kun en saanut jännitystä reiteen aikaan. Pikkuhiljaa edetään. Laite toimii ok ja auttaa hermosärkyyn noin 50 %, mutta nilkka ei vaan kävelyä kestä, joten kepittelemällä sivakoidaan menemään, minkä kädet antaa myöten, on sen verran rankkaa touhua ollut yli 3 vuotta.

      Kesästä kuitenkin nautitaan!

      • 197

        Saikkupäivät on käytetty, joten en voi jäädä saikulle. Pitäisi olla 30 päivää väh. töissä, että saisi samasta vaivasta taas saikkua. Kun on satunnaisia keikkoja, en tiedä milloinko voisin hakea. Teen niin kauan kun kykenen ja sitten olen liitonrahoilla, jos en jaksa töitä tehdä. On helpompaa hakea liitosta, kuin kelan kanssa taistella jostain kuntoutustuesta.Ja jos on keikkatöitä, ei työkkärikään ahdistele.


    • nilkkamurtumaa

      197.....kun kelan rahat on käytetty niin sitten liitto maksaa ja vuoden päästä taas kela seuraavat 300 päivää....tässä tilanteessa olen itsekin.

      Tosin, nyt vihdoin ja viimein ku lekuri kopsas tietoja kelaan, ja todeten että tilanne ennellaan, niin ei se kelvannut kelalle vaan pyytävät nyt " tämän hetkisen " tilanteen tiedot...hoh hoijaa vaan...........

      Siis kinttuvaivaanen...ymmärsinkö oikein että olet kipsin kanssa töissä ja istumatyössä???

      Kipsin aikana pitäis pitää jalkaa mahd paljon sydämen yläpuolella, vähentää turvotusta yms ja ei todellakaan saa varata sen ensimm 3 viikon aikana!!!

      Ei kannata urheilla terveyden kanssa......itsekin lähdin työkokeiluun lääkärin ehdotuksesta ja huonosti kävi! Olin kuitebjkin ollu saikulla 9 kk;tta.

      • 197

        Uskon että vuoden päästä on työkykyinen koipi. Teen keikkaa, silloin tällöin kun pyydetään. Jos käy liian raskaaksi sanon kiitos ei.


    • nilkkamurtumaa

      Ruuvitar, turvotusta on aina, josksus vähemmän joskus enemmän. Vuosi sitte ku otettiin tietokonekuvaus niin kaikis jännetupeissa oli nestettä eli tulehdusta ja lekuri kertoi että on tyypillistä kun jalassa metalleja.

    • keinukenk

      Kinttuvaivaanen:
      Jalka pitää olla sydämen yläpuolella kun sitä lepuuttaa . tuo sinulle on varmaan neuvottukkin. Kun jalka on vaakatasossa niin se ei vie turvotusta tehokkaasti pois. Minulle monien nilkkaleikkausten jälkeen on sanottu, että jalan verenkierto on tärkeää jotta toipuminen onnistuisi kuten pitää. Todennäköisesti kipsi on aika täynnä jalkaa koko päivän.... ainakin minulla oli jos en lepuuttanut sitä kunnolla. Koska olet yrittäjä, niin nähtävästi sinun on todella pakko olla töissä ? Vai miksi riskeerata omaa terveyttä ? Haavan paranemisen kannaltakin on tärkeää noudattaa ohjeita. Nuo lääkemäärät ovat kyllä aika isoja sinulla. Ne varmastikkin pitävät jalasta säryt poissa jolloin todennäköisesti ei huomaa jalan todellista tilannetta missä mennään. Itse näin toimistotyötä tekevänä tiedän, että vaikka vieläkin pidän jalkaa vaakatasossa kun teen töitä, niin silti jalka turpoaa päivän mittaan. Ja koska jalkaa pitää vaakatasossa, niin se istuma-asento ei ole hyvä lonkalle. sinulla vielä jos selkä on huono ennestään, niin luulisin, että asento ei sillekkään ole hyväksi.
      Minulla tosin turvotus ei jalasta häviä enää koskaan. Mutta siihen on jo tottunut.
      Ai niin muuten te vanhat kamut ja uusi: minulla on pitkä hame sitten juhlissa ja katsottu sen mukaan, että kengät eivät näy,,,, ne kun ei ole aivan hienoimmasta päästä. Eikä hameen alta nilkka näy sisälläkään :) Muuten en ole kyllä mikään hame ihminen. Olen opetellut sen kanssa istumaan ym. Kyllä kaupassa myyjiä huvitti kun kyselin sitä sun tätä miten sen kanssa ollaan. Nauratti kyllä itseänikin tv. ent keinukenkä

      • 197

        Minä tykkään hameista. Nyt voi taas pitää, kun on painoa tippunut. Eilen kävin jäsenkorjaajalla, joka käsitteli nilkan. Turvotus väheni välittömästi, enkä tarvinnut ilalla särkylääkkeitä, vaikka olin ollut töissä :) :) ! Korjaaja on siis elinehto minulle, jalan toimintakyvyn kannalta.


    • nilkkamurtumaa

      Heippa taas kaikille, miten olette voineet?

      Itse sain ystävältäni Eccon kengät, matalat muttei sandaalit, ja pitäis olla hyvät. No, varmaan ovatkin, mutta tibialiskehränen ja koko nilkan seutu reagoi, on sitten jalan asento taas toinen? Tiedä onko sitten hyväksi vai pahaksi, pitänee kysyä lekurilta kun tapaan kesäkuussa.

      Aloitin myös pitempien matkojen pyöräilyt, sellaista 2 tuntia, ja pohjeluun laatan alaosa aiheuttaa kipua ja särkyä, ja turvotusta riittää :(

      Kuntouta tässä sitten itseään, kun heti tulee oireita ja tiedä missä rajoissa pitäisi liikkua ja onko hyväksi vai ei.............

      Mitä teille muille kuuluu???

    • keinukenk

      Moro

      Minä olen kyllästynyt tukisukkiin kun kesä tuli. Joten en ole käyttänyt niitä paljookaan. Ihme kyllä ei tuo jalka sen enempää turpoa on ne jalassa tai ei. Eli tila on sama kummin vaan. Mutta nyt ei kyllä ole lämpöiset kelit edes. Saa nähdä mitä sitten kun ilmat lämpenee. Jos lämpenee. Ja etelään tekis lomalla mieli. Mitä siellä sitten mahtais tapahtua. Koneeseen sukat tietty pitäisi laittaa.
      Nilkkamurtumaa :Kokeile sitä liikuntaa silti sitkeästi. Jos se on alussa pahempaa ja tietty onkin kun se on uutta ja ihmeellistä jalalle pitkään pitkään aikaan. Ja kyllä sitä huomaa mikä on sopiva määrä jatkossa. Ja kengät vaikuttaa kyllä totisesti jalkaan heti.

    • Ruuvitar

      Hei kaikille
      Olen taas laitellut tabletilla tänne viestejä, mutta ei vaan näy, joten taas läppäri kehiin.
      Kyllähän liikunta kipeyttää nilkkojamme, mutta mulle lääkärit on sanonut, että vaikka tulee kipuja, niin pitää vaan treenata.
      Nyt käyn kolme kertaa viikossa vesikävelemässä ja kyllä on nilkka kipeä, saa nähdä koska tää liikunta alkaa tuntumaan hyvältä.
      Kipustimulaattori toimii nyt hyvin ja antaa n 50-60 % helpotuksen hermosärkyyn. Hanuri on vielä osittain tunnoton, kun sinne siirrettiin se patteritasku, mutta onhan toi persus liikkuvaa osaa, joten eiköhän se tunnottomuus ja turvotus aikanaan helpota.
      Viime viikko meni tyttären tyttärien kanssa ja aivan liian nopeasti, meillä kun on 300 km välimatkaa, niin ikävä on kova.
      Nyt vaan ootellaan, koska tää kesä alkais, on kyllä ollut hiton kylmät ilmat.

    • 197

      Kohtalaisesti jakselen. Tänään 1v 1kk ja 27pv murtumasta. Olin 2pv töissä. Juuri sopivia pätkiä jalalle. Maanantai-iltana piti ottaa panacod burana, mutta eilen illalla oli joku ihmeparantuminen, ei särkenyt yhtään. Niin hyvässä kunnossa ei ole ollut kertaakaan murtuman jälkeen! Vaikka olin kokopäivän töissä, ravasin pyykkituvalla, pyöräilin. Mutta se särkylääke illalla otettuna pehmentää liikkeelle lähtöä aamulla. Tänä aamuna oli erityisen jäykkä ja kipuili. El onni täällä vaihtelee, päivittäin. Nyt kävin salilla ja uimassa. Huomenna menen korjaajalle.

    • nilkkamurtumaa

      Mukavaa kuulla teistä kaikista ja 197, sinulla vielä niin " vähän" aika murtumasta :)

      Täällä kenkiä vaihdellen ja ihmetellen mikä hyväksi. Ensiviikolle tilasin työterv lekurin, ja työsopimus sovittiin päättyväksi kuun lopussa. Tässä miettinyt kelle sitten veisi jatkossa mapillisen jalan tarinaa:)

      Mutta oikein mukavaa, ja mahd aurinkoista Jussia teille kaikille !!

      • Nilkkamurtui

        Tuo kenkävalinta on monelle nilkkansa murtaneille painajainen. Jos kaupassa kokeillessa popot tuntuvatkin hyvältä, niin hetken käytön jälkeen ne saattavat hiertää ja painaa leikkausarpia ja romuja. Lesti saattaa osoittautua hetken päästä nilkalle täysin sopimattomaksi tai jostain sauma hankaa hermoihin niin lahjakkaasti, että kengät joutavat nurkkaan.

        Noi kaikki hankaamiset ja epämukavuuden huomaa vasta käytössä ja se on oikeesti kurjaa etenkin jos ostaa hinnakkaammat kengät ja ne muutaman käytön jälkeen joutuu hylkäämään. Onneksi tälleen kesällä saa pitää sandaaleita ja se on jo sinänsä ilon aihe.


    • 197

      Edellinen kirjoitus ei siis näy :( !Kummallista, välillä heittää pois Kirjoituksesta, poistu sivulta, eikä kirjoitusta voi lähettää/tallentaa! Kummallinen palsta! Korjaajalla kävin ja sanoi että erittäin hyvä nilkka ja myös tuntuu. Kunpa jatkuisi tää tunne ikuisesti. toissa päivänä salilla ja 700m uimassa. Edes kyynärpää ei häirinnyt, siis parempi :) sekin. Eli aurinko paistaa, vaikkei kesää tulekkaan!

    • nilkkamurtumaa

      Niinpä niin, ne sandaalit, ne kun mulle vasta ongelma onkin. Kun nilkka menee väärään asentoon niin sandaaleiden kanssa kantapää putoaa kengästä ulos. Tibialis jänne kun ei pidä.

      Lekuri suositteli taas jotain ihme tukijuttuja, mutta ei oikein inspiroi kesällä.

      Kela haluais lähettää yksityiselle/ulkoistetulle firmalle työkyvyn arviointiin ja sain melkoisen lomakkeen kyselyjä jotka pitäis palauttaa ennen sinne menoa: Miten arvioin tyytyväisyyteni elämään, miten koen ulkomuotoni, kuinka tyytyväinen olen itseeni, kuinka tyytyväinen olen sukupuolielämääni.............hallelujaa, mitä tekemistä noilla on jalkani kanssa????

      Minusta kysymykset ovat niin henk kohtaisia ja intiimejä että taidanpa jättää vastaamatta!!!!!!!!!!!

      Eli tässä pieni taistelu kelan kaa ku liitto maksais ja saikkua taas jatkettiin ensivuoden heinäkuuhun asti.

    • 197

      Tuohan on törkeää yksityisyyden loukkaamista. Eiköhän jo lakikin kiellä tuollaisen utelun.
      Terveiset helteisestä Zürichistä. Plus 35 näyttää mittari. Nilkka vaan turpoaa,eikä kovin paljon tykkää helteestä. Pyöräillä ei voi, kun on liian vaarallista. Vastavirtaan kun ui joessa, kyllä kunto kasvaa.

    • nilkkamurtumaa

      Missä Ruuvitar on?

      terveisiä sinne "etelään" 197 ...täälläkin tänään n 30 astet ja nahka ihan punainen, blondi ku olen:)

    • nilkkamurtumaa

      Ruuvitar??

    • nilkkamurtumaa

      Ruuvitar ollu täältä pois jo kk:en..............

    • nilkkamurtumaa

      Haloo nilkkaset......mitäs teille kuuluu? Kovin on hiljaista täällä.

    • Keinukenk

      Haloo haloo...... minä ainakin olen vielä hengissä. Lomaa vietän tällä hetkellä. Ennen lomaa kantapäähän tuli sinne ulkosyrjälle jälleen se paksukuorinen rakkula, jonka alle neste. Työterveydessä siihen tehtiin kaksi reikää jotta neste pääsi ulos. Kävin näyttämässä paranemisvaiheessa sitä ortopedille. Hän ei uskonut, että kyseessä olisi ollut se vanha vaiva minkä vuoksi kantaluu muuten lähdettiin oikasemaan. Mutta minä olen vähän eri mieltä. Nyt katsotaan jos se tulee taas sinne, niin sitten menen taas näyttämään sitä. Eikä saa puhkaista kukaan sitä sitä ennen. Se on sellainen mitä tulee diabeetikoillekkin. Yhtään ei auttais kenkien hangata mistään päin. Ja kun sillä kohdalla ei tunne edes mitään, niin se hommeli pääsee tulemaan sinne todella salakavalasti. Nyt kun kantapää on vinossa kuten ennen ja vielä se kantanuppi sisään päin, niin kenkien valinta on vielä hankalampaa. Rasvoa pitää hyvin kantapäätä. Pysyy jonkinlainen elastisuus siinä

    • nilkkamurtumaa

      No hei Keinukenkä, joku sentään vielä täällä:)

      Sullakin kantapää vinossa......itsellä ei osteotomia paljo auttanut, mutta päivä kerrallaan.

      Mitä ne sun rakkulat oikein ovat? Tulehduksia?

      Ruuvitarta odottelen, mitä on tapahtunut.............

    • keinukenk

      Se on sellainen, että on paksu nahka ja sen alle tulee neste. Sellainen pikkusormen pään kokoinen kovettuma siis niin kuin. Ja sit tosiaan neste alla. Ei ole kuten normi rakko jossa on ohuempi se nesteen päällä oleva iho. Sit siihen tehtiin nyt kaksi pientä viiltoa, että se neste tuli ulos. Putsaillaan ja kun alkaa paranemaan niin sitten niitä paksumpia reunoja pitää ohennella, että alkaa tuleen taas normiin malliin takasin.
      Ihmeellisiä juttuja. Eli kuten diabeetikoillekkin tulee. Varottava on ettei siihen tule tulehdusta. Kerran toissa vuonna pääsi bakteeri ja sitten tuli ruusu jalkaan. söin pitkään antibioottia.

    • keinukenk

      Jos ei putsaile hyvin, niin sitten voi päästä bakteeri sinne. Kuten kerran pääsikin. Sitten tuli ruusu jalkaan. Sitä sitten hoideltiin taas. Söin antibioottia pitkään

      • keinukenk

        Outo tämä palsta nykyään. tuo ensimmäinen vastaus ei lähtenyt eteenpäin muka. Sitten kirjoitin uusiksi vielä osan. Sitten lähtikin molemmat eteenpäin.... :)


    • keinukenk

      Jouduin lähettämään moneen kertaan mun tekstit,,,, ei tuo lähetys oikein toiminut ekalla kertaa. katotaan miten tämän tekstin käy

    • syöpis

      Olen 71v. Nilkkani murtui 03.02. ja oli kipsissä 2kk. Vieläkin se kipuilee ja nivel on levinnyt yli 10mm sisäsyrjästä.
      Vasta perjantaina uskalsin kokeilla maastavetoa. Varovasti pyramidi 150kg:oon.
      Eilen pistin tankoon 160kg ja lopetin 2 x 10 x 100kg. Nilkka oli teipattuna ja vahvistettu idealsiteellä. Silti kipeytyi.
      Tempauksia ja rinnallevetoja en uskalla edes kokeilla.

    • 197

      Töissä käyn n. 2-3 kertaa viikossa. Välillä oli kk tauko ettei ollut töitä :) ! Ei tykkää kun olen kiireisessä paikassa töissä, illalla panacodia :( .Mielummin jokatoinen päivä. Ensi ma töitä, loppuviikko mustikassa. Metsästä nilkka tykkää, pehmeästä. Eikä kyykkiminen ja venyminenkää tehnyt pahaa, päinvastoin. Tenniskyynärpääkin pahentunut kovasta rääkistä, ( tiski, patatiski... ). Päiväkerrallaan taaperran. Keinukenkä, sama juttu, joskus jopa heittää pois koko keskustelusta, eikä kirjoitus lähde :( !

    • nilkkamurtumaa

      Mukavaa kuulla teistä ja tervetuloa syöpis ryhmään :)

      Itse kaipailen myös metsään, mutta siellä pitää kulkea kieli keskellä suuta ettei nilkka lipsahda väärään asentoon. Kumisaapas kun ei tue nilkan asentoa.

      Onpas ikäviä ne rakkulat...huh....kaikkea sitä on.

      Itse odotan elokuulle aikaa kuntoutuskeskukseen työkyvyn arviointiin......saikkua nyt on vielä vuosi, mutta jos taas niitä eläkepapereita sitten eteenpäin, kela halus nyt tän sellvittää.

      Mutta missä ihmeessä Ruuvitar ???

    • Ruuvitar

      Moikka kaikille!

      Hengissä ollaan. Yrittelin tabletillä tänne ja tuu viestit perille. Läppäriin näköjään voi luottaa.

      Kesä mennyt kolisten ja allasterapiassa käyty 3-4 kertaa viikossa. Ens kuussa olis sitten stimun tarkastus ja säädöt.

      Tyttären tytär aloitti koulun ja viime viikko meni heidän luonaan.

      Nilkan suhteen ei mitään paranemista oo tapahtunut eli tähän se näköjään jysähti ja kepitellään sit loppu elämä. Olkapäitä on nyt neljää kertaa kortisoonilla piikitetty ja nyt otettin kuvat ja vasemmassa olkapäässä olis ahtauma ja syyskuussa sit mietitään leikkaustarvetta. Tän melkein arvas, kun nilkka ei kestä kävelyä vaan paino pitää saada jalasta pois.

      Muuten kaikki ok, noita pikkujuttuja lukuunottamatta.

      Miten muilla menee?

      • nilkkamurtumaa

        ei tuu kommentit enään tänne, etsi osa 5


    • nilkkamurtumaa

      Hienoa Ruuvitar kuulla sinusta, olen ihmetellyt mitä sulel on tapahtunut. On aloitettu ryhmässä murtumaa nilkasaa osa 5. Tuleekohan tämä tänne?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe