F-secure löysi haittoja!

nytapua

Hei, olin laittanut yöksi f-securen scannimaan ja myös pari muuta käsi käyttöistäskanneria. Nyt kun tulin koneelle niin f-secure oli löytänyt 5 haittaa ja muut 0. Aukaisin tuon virus ja vakoiluohjelma historian niin siellä näyttää olevan 3 kpl . Näyttäisi olevan sama sijainti.
Tässä yksi kuva:
http://aijaa.com/DIzF50

Toinen kuva:
http://aijaa.com/wfXJnB

Voikohan tuo olla mitenkään false posiitivi vai?
Ja sen sanon että aika kumma että löysi haittoja kun mitään en ole semmoista tehnyt että haittoja voisi tulla.

50

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iSpy

      Näkyvät poistetun, eihän niitä sitten enää löydy.

    • Näyttäisi olevan Nvidian kansiossa joten voi olla flase hälytyksiä ellei sitten näyttiksen ajureita ole ladattu epämääräisistä paikoista.

    • nytapua

      Kun katsoin sen sijaintia näyttäs olevan jossaki nvidia ja jossaki call of duty ghosts hommassa. Koitan selvittää vielä.

    • nytapua

      Ajurit ja kaikki mitä minulla on ladattua turvallisista paikoista.

    • nytapua

      Kun katsoin pari noita niin nvidia ja parin pelin nimi oli tuolla. Epäilen false positiivia mutta saisipa ne tuonne virustotaliin niin näkisi paremmin...

    • nytapua

      Ja kertokaa miten tuonne paikkaan pääsee etsimällä kun ei löydy tuota local paikkaa?


      • Tuon testin perusteella siinä ei näytä olevan haittaohjelmia tai muita.


    • nytapua

      Palautin ne 3 ''haittaa'' mutta miten löydän ne?

    • nytapua

      Ei tuossa itsessään ole väitettykkään vaan jossakin muussa.

    • nytapua

      EI vittu!!! :DDD Olin vasta ikään ladannut microsoftin sivulta camera codec packin ja klikkasin päätä tietoisesti että näen ne haitat niin se näyttäs olevan sielläkin jotain haittoja...

    • nytapua

      Nyt äsken löysin ne tiedostot jotka palautin ja kun olin nakkaamasa yhden semmsoen virustotaliin kun sitä klikkasi se katosi koko kansiosta! :O

    • nytapua

      Olen ladannut kaikki oikeasta ja turvallisesta paikasta. Muistaakseni 2 haittaa oli tuosta camera packista ja loput jostakin nvidia hommasta kolmesta pelistä.

    • nytapua

      Taisin palauttaa jotain ''haittoja'' en tiedä, mutta laitoin f-securen tekeen full scänniä että löytääkö niitä enää.

    • nytapua

      Minä en ole mitään valehdellut ja olen ladannut sen microsoftin sivulta. Ja nyt sain selville että siksi ne katoavat kansiosta ne tiedostot, kun f-secure poistaa ne äsken vain ei näkynyt teksitä kun oli muita f-securen välilehtiä auki. Väität että huijaan jos f-secure:lla tuli false positiiveja?


      • fdsafdsa

    • nytapua
    • nytapua

      Teen sillälailla että poistan noi 3 ainaskin ja sitten laitan full scännin ja etin ne pari vielä. On kyllä aika jännä että tommoisia tulee.

    • nytapua

      Joo poistin ne 3 ''haittaa'' karanteenista vai mikä lienee f-securella sen nimitys. Sitten poistiin sen microsoft codec packin ja sen asennus homman. Ja laitoin f-securen full scännin päälle. Ja aijoin asentaa ne 3 peliä uudelleen joissa f-secure kävi kylässä... Huomasin muuten että jossain toissa pelissä oli myös automated_launch muttei f-secure merkinnyt sitä haitalliseksi. Luulen että kyseessä on aika vahvasti false positiiveja, mutta pelaan varman päälle poistamalla ne uhat . Onhan tuo f-secure tehnyt ennenkin false positiivin, mm. theforest.exe se peli, joka osoittautui false positiiviksi. Saattaahan noilla virustorjunoilla sattua virheitä väliinsä. Nooh, pelaanpas ainakin varman päälle.. Ja kiitos kaikille avusta, enköhän pärjää nytten.

    • nytapua

      Hei taas, kun asensin nvidia geforce experiencen uudelleen, niin heti f-secure älähtää.. Kyllä suututtaa että maksoin varmaan 30-50e ja näin sitä tunnistetaan päin perkelettä.

      • fdsafdsa

        Minulla ei kyllä false posititiveja ole pahemmin näkynyt, vaikka ohjelma on ollut käytössä kolmisen vuotta.

        Yleisesti ottaen parempi että ohjelma on liian tarkka, kuin joku Avast joka päästää noin joka kolmannen-neljännen viruksen läpi testeissä.

        Oletko muuttanut skannauksen asetuksia jotenkin ja milloin olet viimeksi päivittänyt version?


    • Menit ns retkuun. Nykyään ei pahemmin kannata maksaa virustorjunnasta vaikka se kotimainen oliskin. Ilmaiset kun ovat yhtähyviä.

      • 3rwegrdfhh

        Tuskin on mennyt retkuun kun ei tiedä mitä on maksanut niin tuskin on maksanut itse yhtään mitään ;)

        Mihin aloittaja käyttää Nvidia geforce experienceä? Ajureita voi päivittää itsekkin ja turha niitä on ilman ongelmia päivitellä. Auto-Optimize on ihan höpölöpöä. Striimaatko sitten pelaamistasi?


    • fdsafdsa

      Laitoitko yhtä aikaa useamman skannerin käyntiin? Ei ole hyvä idea. Voivat sekoittaa toisiaan.

      Anna F-securen laittaa nuo karanteeniin, silloin niitä ei poisteta ja ne voi palauttaa käyttöön jos osoittautuvat vaarattomiksi.

      Se että jokin tiedosto on "järkevässä" paikassa, vaikka tunnetussa pelissä tai ohjelmassa, ei tarkoita etteikö kyse voisi olla viruksesta. Virukset voivat tarttua esimerkiksi mihin tahansa .exe tiedostoon (tai moneen muuhun), osaksi ihan aitoa koodia jossa itsessään ei ole mitään vikaa. Tämä ihan pelkästään sen perusteella, että koneessa on virus ja käynnistät kyseisen ohjelman (tai kone käynnistää sen osana jotain muuta juttua) esim.

      Minulla oli kerran 90-luvulla yksi virus noin parissa tuhannessa tiedostossa. Yksi ainoa virus... oli tarttunut varmaan jokaiseen .exe-tiedostoon mitä koneessa oli pyörinyt sitten tartunnan.

      • fdsafdsa

        Mutta kyse voi _totta kai_ olla myös väärästä hälytyksestä, eikä pidä huolestua liikaa. Virus ei 99.9% todennäköisyydellä mitenkään vahingoita tietokonettasi. Lähinnä vaarassa ovat salasanat yms. jotka, jos haluat pelata varman päälle, voit vaihtaa joltain toiselta koneelta tai kännykän avulla (sähköposti yms.)

        Kannattaa googlettaa, onko noita false positiveja tullut muila vastaan ja F-securen asiakaspalvelu on ainakin minulla yleensä vastannut aika hyvin kun olen jotain kertonut. Jos lähettää viestin, kannattaa kertoa käyttis, meneekö päivitykset (jos automaatti: kaikki päivitykset automaattisest) jos virustorjuntaan menee automaattiseti (kertoo että kaikki päivitykset automaattisest). Kertoo missä ohjelmassa virus oli ja lähettä vaikka ruutukaaapauksen tai tuon linkin, niin pääsevät ottamaan selvää.


    • ...---...

      Sitten kun hakee tuolla
      Trojan.GenericKD.2079644
      Niin ei kannata ihan joka hakutulosta klikata auki.
      Ovat käyttäjien mielestä huonomaineisia.

    • nytapua

      Hei vain, päädyin tälläiseen ratkaisuun: 1. Poistin uhat ja sen microsoft camera codec ohjelman ja sen asennus tiedoston ja ajoin perään f-securen full scännin ja mitään haitallista ei löytynyt. 2. Poistin ja asensin nvidia geforce experiencen uudelleen ja heti f-secure älähtää että virus ja poisti saman tien... ja nvidian sivulta laattu.
      3. Poistin f-securen omalla poistotyökalulla. 4. Asensin MSE:n . 5. Asensin lopuksi nvidia geforce experiencen uudelleen, ne muutamat pelit ja sen microsoft camera codek packin. 6. Saatan laittaa yöksi sitten mse:n scannaamaan koko koneen ja voihan myös muutamalla käsi käyttöisellä skannerilla sitten skannata myös.

      • ...---...

      • ...---... kirjoitti:

        Mse ei löydä mitään.

        Niistä käsikäyttöisistä en tiedä mutta
        Malwarebytes free

        https://www.malwarebytes.org/antimalware/

        on ollut hyvä silloin tälläin tai tarvittaessa ajettuna.

        Löytää se. Koneen käyttäjä määrittää tietoturvan ei niinkään virustorjuntaohjelma.


      • fdsafdsa
        kannyman kirjoitti:

        Löytää se. Koneen käyttäjä määrittää tietoturvan ei niinkään virustorjuntaohjelma.

        "Koneen käyttäjä määrittää tietoturvan ei niinkään virustorjuntaohjelma. "

        Jos poistaa ohjelman joka löytää mahdollisen ongelman ja korvaa sen ohjelmalla joka ei löydä mitään vaikka se seisoisi edessä, ei hoida "tietoturvaa".

        Koko lause on ylipäätän täysin tyhjä. Tietoturvan määrittää se, onko järjestelmä siinä määrin turvallinen kuin kohtuullisesti on saavutettavissa tai niin turvallinen kuin käyttötarkoitus edellyttää.

        Mutta jokainen tekee niinkuin tykkää, valitettavasti.

        Geforce experience oli joskus asennettuna kun kokeilin mikä se on. Se ei tuo käytännössä mitään hyödyllistä toiminnallisuutta. Lähinnä bloatwarea.


    • nytapua

      Kyllä mse löytää.

      Ja tässä näin mitä käsikäyttöisiä skannereita minulla on:
      malwarebytes antimalware free , super antispyware free ja sophos virus removal tool.

      Ja kiitos avusta, nyt kaikki on hyvin!

    • nytapua

      Ihan huvikseen etsiin tietoa niin löyty samaa ongelmaa.

      http://forum.bitdefender.com/index.php?showtopic=57090


      Samasta sijainnista ja paikasta joten hyvin luultavasti false positiivi kuten on jo todettu.

      Ja huomasin että muitakin samasta aiheeseen liittyen on kirjoitettu nytten muutaman päivän sisällä.

      • ...---...

        Johtuu varmaan noista ylemmän linkin F-sökerön parin päivän takaisista lisäyksistä.


    • nytapua

      ''Jos poistaa ohjelman joka löytää mahdollisen ongelman ja korvaa sen ohjelmalla joka ei löydä mitään vaikka se seisoisi edessä, ei hoida "tietoturvaa".''

      Etkö ymmärrä paskan puhuja , että tässä tilanteessa f-secure vain pahentaa tilannetta poistamalla turvallisia tiedostoja ja nvidia geforce experience bloatwarea? Paska puhetta ja eipä ne nvidian ohjelmat/tiedostot ole haitallisia.

      • Paskanpuhuja...

        "Etkö ymmärrä paskan puhuja , että tässä tilanteessa f-secure vain pahentaa tilannetta poistamalla turvallisia tiedostoja ja nvidia geforce experience bloatwarea? ***** puhetta ja eipä ne nvidian ohjelmat/tiedostot ole haitallisia. "

        Pahentaa mitä tilannetta tietoturvan kannalta?

        False positive on parempi vaihtoehto kuin se, ettei tunnista oikeaa haittaohjelmaa. False positiven voi tarkastaa verkosta, koska niitä tulee sitten muillekin kuin sinulle(kaikille joilla sama ohjelma)

        Geforce experience on "hyödyllinen" lähinnä jos streamaat, muuten se on ohjelma, joka tekee aivan samaa kuin jo koneesta löytyvä nvidian kontrollipaneeli tai mitä voit säätää jokaisesta pelistä. Käytännössä siis (olettaen ettet streamaa), turha ohjelma.

        Jos tiedät että kyse oli väärästä hälytyksestä, olisit voinut yksinkertaisesti ruksata että luotan tähän ohjelmaan ja antanut sen toimia, eikä ruveta poistamaan koko ohjelmaa. MSE ei vastaa toiminnaltaan mitään ilmaista tai maksullista ohjelmaa, eikä ongelman ratkaisuun tarvittu näin järeitä keinoja.


    • nytapua

      Sen voi jo siitä päätellä että false positiivia kun olin f-securella poistanut kaikki ''uhat'' ja tein full scännin = mitään ei löytynyt ja heti kun alkoin asentaa nvidian sivulta geforce experiencia niin heti älähtää f-secure viruksesta.

    • nytapua

      Voihan se olla että laitan vielä f-securen takasi. Pitää katsoa että miten homma etenee.

    • nytapua!

      Nyt voi huokaista helpotuksesta! Olin nvidian tukeen yhteydessä verkkojuttelun kautta ja sanottiin että väärä hälytys virustorjunnalla ja että ne tiedostot ovat turvallisia.!!!!!!!!!! Ja se automated_launch kuuluu nvidia game streaming hässäkkään ja on turvallinen ja että joillaki virustorjunnoilla false positiivi!

      Sehä f-secure näytti sillon siitä microsoftin sivuilta ladatusta camera codec packistäkin että on se haitallinen, mutta sekin on 100% varmasti false positiivi, sen voi jo ite jo päätellä. Tapaus on näitlä näkymin ratkaisu ja onneksi olivat false positiiveja! Ja kiitos kovasti kaikille avusta!!!!!!!!

    • nytapua!
    • kuraa ja ei-kuraa

      Jos MSE tarkoittaa Microsoft Security Essentialsia niin se ei löydä mitään muuta kuin avoimen lähdekoodin sovelluksia joita käyttäjä on itse asennellut Windowsiin.
      Nämä kaikki ovat MSE:n mielestä haittaohjelmia.

      Jos tahtoo käyttää avoimen lähdekoodin sovellusohjelmia niin sitten koko Windows pitää panna karanteeniin. Eli lyhyesti käytä linuxdistroja silloin kun haluat käyttää avoimen lähdekoodin ohjelmia.

      Toki minulla on Windows Vistassa muutama avoimen lähdekoodin sovellusohjelma käytössä ihan "omalla riskillä". Toistaiseksi en ole nähnyt niiden tekevän mitään vaarallista. LibreOffice toimii yhtä hyvin kuin Microsoftin Officekin. Ja näyttääpä se gVim:kin toimivan niinkuin pitääkin. Selaimena on Firefox vaikka sen uusimmat päivitykset eivät oikein miellytä jotenkin tuntuu siltä, että hyvä selain on menossa huonompaan suuntaan.
      Joten eiköhän avointen lähdekoodi sovellustenkin kanssa pärjätä yhdessä Windowsin kanssa vaikka moni pitää niitä torjuttavina haittaohjelmina.

      • perusteluita, kiitos

        "avoimen lähdekoodin sovelluksia joita käyttäjä on itse asennellut Windowsiin.
        Nämä kaikki ovat MSE:n mielestä haittaohjelmia."

        Juttusi on silkkaa puppua.

        "Jos tahtoo käyttää avoimen lähdekoodin sovellusohjelmia niin sitten koko Windows pitää panna karanteeniin"

        :D

        "Windowsin kanssa vaikka moni pitää niitä torjuttavina haittaohjelmina."

        Kuka pitää mitä torjuttavana haittaohjelmana?

        Jos sinulla ei ole mitään perusteluita järjettömille väitteillesi, niin mene sodat-palstalle vänkäämään. Tässä vielä linkki ystävällisyydenosoituksena:

        http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3401


    • 360

      Kannattaa poistaa kaikki kolmannenpuolen tutkat ja scannerit, eritoten tuo F-Secure ja Norton 360. Täysin turhia kuluja ja hankaluuksia käyttäjälle. F-Secure ei vaan tainnut uninstalloitua kovin helposti, ainakin joskus ja veti koneen ihan polvilleen.

      Haitta on suurin mikäli windows on 7 tai uudempi, niissä on sisäänrakennetut palomuurit ja torjunnat. Henk.koht 4 vuotta meni win7 ihan puhtaasti ilman mitään ongelmia tai turhia hälytyksiä, malwarebytesillä pari kertaa ajoin läpi, nyt win10 vielä paremmat suojat. Ei ne hakkerit ole tyhmiä, windows xp on edelleen markkinajohtaja ja se vuotaa kuin seula, siinä ei Hyppösen Javat paljon auta...

      Nämä em narikat luovat käyttäjälle maailmanlopun visiot ja pelottelee että melkein kuolet jollet osta tätä miinaharavan tasoista räpellystä joka ei osaa edes poistaa yleisimpiä viruksia mutta käyttäjän loggaus kyllä toimii taustalla hienosti.

      • nGN7GpLT

        Mikä oli ideana vuoden vanha viestiketju esiin?


      • wertwerttttt

        Halusi provota väittelyn siitä, tarvitaanko virustorjuntaohjelmia ja minkä merkkisiä pitäisi tai ei pitäisi käyttää.


    • W7käyttäjä

      Jos tietoturvaohjelman tarkistus löytää viruksia,troijalainen niin se poistaa ne karanteeniin ja tieto näkyy tuloksissa. Ei tarvitse itse mitään muuta tehdä.
      Niillä on ongelmia jotka käyttävät ilmaisia tutkia yms koska ovat ladanneet kaikkea arveluttavaa netistä koneelleen. Olen käyttänyt aina ostettua maksullista Norton ohjelmaa. Mitään muuta en ole koskaan käyttänyt. Kunnossa on pysynyt. Olen varovainen käyttäjä,en peluri. W omiin en luota. Eka Xp kannettava ei koneeni jonka kanssa olin vielä kokematon käyttäjä hajosi johonkin haittaan 5v. Jos käytön jälkeen. Kone oli sopimaton nopeampaan laajakaistan,muisti riittämätön. Onneksi sain heti ostettua hyvän ongelmattoman Vistan, W7 tuli vasta seuraavana vuonna myyntiin. Niinpä nyt käytän uudehkoa hyvää W7 mallia enkä ole pakotettu 10 asennukseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe