Epilointi kokemuksianne

karvaton kesä

Olen päättänyt ostaa ensimmäistä kertaa epilaattorin, luultavasti jo heti tänään mikäli kaupasta löytyy. Ostan Braun SilkÉpil 7 SkinSpa Wet&Dry epilaattorin joka taitaa olla tämän hetken parhain ja monipuolisin epilaattori.

Tähän asti olen höyläillyt karvat, mutta haluan pidempi aikaisen karvattomuuden ja ihon sileyden niin ettei sänki tunnu heti seuraavana päivänä eikä tarvitsisi höyläillä niin usein, parempi ihollekin. Ja olisi ihanaa että nyt tulevana kesänä saisi enemmän nauttia karvattomuuden tunteesta.

Ostettuani tuon SilkÉpil 7 SkinSpa:n aion ensin (käyttöohjeet luettuani) kuorintaharjaksella kuoria ihon ja sitten epiloin ainakin sääret, kainalot ja bikinirajan. Tämän toimenpiteen teen saunassa ja/tai suihkussa. Lopuksi levitän iholle Veetin kosteusvoidetta karvojen kasvun hillintään (jonka tosin en kyllä usko vaikuttavan itse karvojen kasvuun millään tavalla) ja Aloe Vera geeliä.


Haluaisin kuulla teidän kokemuksianne mieluummin pidempiaikaisesta epiloinnista.

Onko tulokset olleet vaivan arvoisia?
Miten pahasti on kasvanut karvoja sisäänpäin jos/kun karvat ovat ajan myötä ohentuneet?

10

4926

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Piilomainos?

      Kannattaako tuhlata noin paljon rahaa kalliiseen laitteeseen kun halvin Braunin epilaattori toimii yhtä tehokkaasti. Ne eivät kyllä ole vesitiiviitä eikä akkukäyttöisiä, mutta juuri sen vuoksi kestävät moninkertaisesti pidempään. Ellet nimenomaan halua ajella suihkun alla, suosittelen halvempaa laitetta. Akkukin kestää vain rajoitetun määrän latauksia ja sen jälkeen laite on SER-jätettä vaikka muuten olisi täysin toimiva.

      Olen epiloinut juuri tuollaisella halvalla Braunilla yli kymmenen vuotta ja laite toimii edelleen kuin uutena. Aivan alussa tuli hieman sisäänkasvaneita karvoja, mutta se loppui kun jatkoin säännöllistä epilointia. En rasvaillut ihoa erityisesti. Säännöllinen epilointi on vähentänyt karvankasvua radikaalisti, joten nykyisin tarvitaan käsittelyä hyvin harvoin. Bikinirajan ajeluun en "oppinut" koskaan (oli liian kivuliasta), kainalot alkoi sujua kunhan vaan jaksoi toistaa epilointia säännöllisesti. Sääret ja käsivarret oli rutiinia heti alusta saakka.

      Selostuksesi täsmällisyys herätti ajatuksen että kyseessä olisi hopottaja.

    • FluFFBall

      En suosittele epilointia kainaloihin ja bikinirajaan!
      Helpompi käydä ammattivahaajalla - PALJON vähemmän kipua ja PALJON nopeampaa. c:

      • Epiloija

        Vahaus on todellakin nopeampaa, mutta kivuttomammaksi sitä ei voi sanoa. Ero löytyy siitä että vahaliuskan repäisy aiheuttaa hetkellisen voimakkaan kivun, epilaattorilla ajelu (ensimmäisellä kerralla) pitkäkestoista lievempää kipua. Myöhemmin kun epilaattorilla ajelu tapahtuu riittävän usein ja säännöllisesti, kipu loppuu käytännössä kokonaan (tuntuu vain heikkoa nipistelyä).
        Ensimmäinen kerta kannattaisi vahauttaa ja sitten viikon-parin kuluttua aloittaa säännöllinen epilaattosilla ajelu (viikon välein).
        Lisäksi epilaattorilla ajelu on pitkällä juoksulla paljon halvempaa.


    • dfrtghjk

      Mulla on ainakin karvat alkaneet kasvaa niin pahasti sisään, että vähän kaduttaa, että edes aloitin tän homman. Sääret kutisee ja niissä on sisäänkasvaneista karvoista punoittavia näppyjä. Ei mikään kovin kaunis näky.

    • 85678

      Myös mulla on ollut kusi vuotta käytössä tuollainen braunin halvin malli, ja edelleen toimii moitteettomasti. Epiloin jalat, bikinirajan ja kainalot noin kerran viikossa. Alkuun oli kyllä aika opetteleminen siinä, että onnistuin epiloimaan ilman joka puolelle ilmestyviä punaisia näppylöitä ja sisäänpäin kasvaneita karvoja.

      Itse olen todennut parhaaksi sen, että epiloin aina vain puhdasta ihoa (suihkun/saunan jälkeen) ja lopuksi levitän desinfiointiainetta. Näin bakteerit pysyy poissa aukinaisista karvatupista. Kuorintaahan ei suositella päivää ennen/jälkeen epilointia, mutta mulle on riittänyt, etten saman päivän aikana kuori ja epiloi. Mutta ihon kuorintaa kannattaa kyllä harrastaa säännöllisesti, niin karvat ei kasva niin paljoa sisäänpäin.

      Alkunhan tuo sattuu aika paljon, mutta parin kerran jälkeen ei juurikaan. En ole huomannut, että epiloinnin tarve olisi mitenkään vähentynyt säännöllisen epiloinnin myötä.

    • ökjgögkj

      Olen epiloinut eka kerran yli 25 vuotta sitten. Nykyiset halvimmatkin laitteet ovat taivaasta sen aikaisiin verrattuna. Itselläni karvankasvu ei ole vähentynyt eikä karvat ohentuneet, mutta ne irtoavat helpommin ja kivuttomammin. Nuorena sääret olivat aina punapilkkuiset, poistinpa karvat millä menetelmällä tahansa. Nyt ovat siistit ajon jälkeen. Toki yksittäisiä sisäänkasvaneita karvoja voi tulla, mutta mitään ärtsyjä näppyjä en ole saanut.

      Kainalotkin ajelen, yhtä kivuttomat kuin sääret. Tosin silloin aikanaan kun aloitin, niin sattui tosi paljon. Eli tottumiskysymys. Bikiniraja ei ole itselläni tottunut epilointiin. Sinne jää aina punaisia jälkiä. Epiloin silti, minulla ei ole varaa kosmetologikäynteihin karvojen takia, jotka joka tapauksessa kasvavat joka menetelmällä takaisin hetkessä.

      Omasta mielestäni tuntuu oudolta epiloida saunassa. Oma ihoni ainakin vaurioituu helpommin kosteana. Eli epiloin aina puhtaan kuivan ihon.

    • Epilaattori

      Kyllä Braunit ovat ihan riittävän hyviä ja ehjänäkin pysynyt. Aloitin epiloinnin aikoinaan sääristä ja bikinirajoista. Tuli bikinirajalle paljon sisäänpäin kasvaneita karvoja. Oli aika hurjan näköistä ja kivuliastakin. Käyn nyt kolmen viikon välein brasilialaisessa karvanpoistossa. Onhan se melkoisen kallista lystiä, mutta sisäänpäin kasvavat karvat ovat vähentyneet. Toki pitäisi itse muistaa useammin kuoria ihoa. Kosmetologi antoi myös vinkkiä ihon kuivahieronnasta. Esim. Pyyhkeellä kevyesti. Voi tehdä parikin kertaa päivässä. Ja tietenkin pitää muistaa käyttää kosteusvoidetta säännöllisesti :) Ne sisäänpäin kasvavat karvat on niin inhottavia! Varsinkin jos ovat kivuliaat, niin en osaa antaa vain olla. Vaan pakko mennä ronkkii puhtaalla neulalla pois. Välillä karvat on niin kippurassa ja joskus olen nostanut ihon alta 4 cm pitkän suoran karvan. Auts ja yök :/

    • karvaleidi

      Ostin Elle by Beurer-merkkisen epilaattorin toissa vuonna, käytän sitä sääriin ja kasvoihin. Yhtään karvaa ei ole kasvanut sisään mutta karvojen kasvu ei ole vähentynyt eikä heikentynyt. Voitelen sääreni aina pesun jälkeen perusvoiteella, talvella rasvaisemmalla ja kesällä kostuttavammalla (Novalan/Humektan). Karvat poistan kuivana. Ihotyypit ja karvat ovat erilaisia joten yhden tai sadankaan käyttäjäkokemus ei kerro sitä mitä sinulle tapahtuu. Kokeilemalla löydät sopivimman tavan

    • karvatonkesä

      Nyt on SilkEpil 7 ollut käytössä muutaman kuukauden ja olen kyllä ollut erittäin tyytyväinen! Epiloin tällähetkellä sääret,reidet,vatsan ja käsivarret. Kokeilin myös kainaloita ja bikinirajaa mutta kipu oli sietämätön joten epiloinnin sijaan olen nyt nyppinyt karvat kainaloista ja bikinirajasta ja lopuksi saatan viimeistellä epilaattorilla jolloin ei kipua enään tunnu niin pahasti.

      Epiloin 1-2 viikon välein ja kuorintaharjasta ja kosteusvoidetta pyrin käyttämään vähintään kerran viikossa.
      En ole huomannut että epiloinnin myötä karvat olisivat ohentuneet mutta kasvuvauhti on hieman harventunut.
      Tuntuu että ainakin vatsassa karvat ovat alkaneet kasvaa vain paksumpina ja tummempina?!

      Mutta höylää en ole joutunut käyttämään enään ja epilointi on huomattavasti miellyttävämpää kun saa nauttia karvattomuudesta ilman sänkeä.

      Ensimmäisellä kerralla epilointi sattui aivan kamalasti, tottakai kun ensimmäistä kertaa poistin karvoja juurineen ja karvoja oli niiiin paljon. Ja koska laite maksoikin aikalailla niin pakkohan sitä oli alkaa käyttämäänkin.
      Mutta nyt on paljonpaljon helpompaa :) Sisäänpäinkasvaneista karvoista en onneksi ole tähän mennessä joutunut kärsimään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe