Regatta Resorts ja kaupungin johto luulevat paljon

Hyvän puolesta

Ragatta Resortsin puuhamiehet ja kaupungin johto ilmeisesti luulevat tekevänsä hyvää hankolaisille suunnitellessaan rakentavansa Tehtaanniemelle yksityisasuntoja ja luxus-SPA:n. Miten 43 yksityisasuntoa palvelevat turismia? Ns. Harkimon taloissa on pimeitä ikkunoita, vain muutama hankolainen asuu niissä ympäri vuoden. Tehtaaniemen asunnoissa ei edes voi asua hankolaisen ympäri vuoden, koska ne ovat vapaa-ajanasuntoja! Hanko kaipaa lisää hotellikapasiteettia, edullista vierailevan matkailijan majoituskapasiteettia. Sitä yksityisasunnot eivät tarjoa. Eivät siis palvele turismia. Palvelee kyllä muutaman sijoittajan intressejä. Ketäs ne nyt olivatkaan...? Entäs uimahalli? SPA:n osake maksaa 12.500 euroa ja vuotuinen yhtiövastike on 500 euroa. Osake oikeuttaa kahden henkilön polskutteluun. Kuinka moni hankolainen on valmis osakkeen hankkimaan? Niitä on myytävänäkin "vain" 200 kpl. Eli ei ole ajateltukaan kansan huviksi. Kertaliput ei-osakkeen omistajille linevät n. 15-20 euroa. Kallista. Hangossa on n. 7000 uimataitoista ja heistä n. 3000 vierailee enemmän tai vähemmän Tammisaaren uimahallissa. Jos Hangossa olisi oma uimahalli, niin vesiliikkujia olisi arviolta n. 5000 hankolaista. SPA:ssa tullee käymään vain n. 250 hankolaista. Ei ole SPA hankolaisten hyväksi. Paljon on hankemiehillä luuloa ja vähemmän tietoa. Ei ole Tehtaanniemen hanke hyvä hanke hankolaisille. Ei millään muotoa. Ei sinne voi muuttaa uusia veronmaksajia, se ei lisää turistien majoituskapasiteettia eikä se luo realistisia vesiliikuntamahdollisuuksia kuin pienelle hankolaisporukalle. En kannata.

9

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totuuden sana

      Tammisaaren uimahalli on liian kaukana. Vain muutama prosentti kuntalaisista pitää yli 20 km matkaa uimahalliin kohtuullisena, suuri osa on sitä mieltä, että palvelu pitää olla 3-5 km etäisyydellä. Kunnallisalan kehittämissätiön Ilmapuntari 2014 -tutkimuksen mukaan: "Urheilu- ja uimahalliin sopivimpina matkana pidetään 3-5 km (41%). Vastaava etäisyyttä pidetään suosituimpana myös lukioon tai ammattikouluun, sosiaaliasemalle ja terveyskeskukseen mentäessä, vaikka tällä hetkellä useilla matkat ovat lyhempiä.Peruskouluun sopivimpana matkana pidetään 1-2 km (43%), vaikka tälle hetkellä yli puolella (52%) matka on alle kilometrin. Lasten päiväkotiin matka on lähes puolella (48%) nyt alle kilometri. Tätä pitää sopivana matkana vain vajaa neljännes (23%) vastaajista. Kun tällä hetkellä vain noin joka kymmenen lapsen päiväkotimatka (8%) on 3-5 km, on vastaajista neljännes (25%), sitä mieltä, että juuri tuo matka on sopiva." http://www.kaks.fi/sites/default/files/Ilmapuntari_et%C3%A4isyydet.pdf

    • ketä äänestit

      Mitä te hankolaiset olette tehneet korjataksenne tämän Tehtaanniemi -asian? Oletteko painostaneet äänestämiänne poliitikkoja? Oletteko keskustelleet virkamiesten kanssa? Oletteko sitä mieltä että asialle ei voi tehdä mitään?
      Olette siis hyväksyneet asian - vai???

    • Faktahaluinen

      Hyvän puolesta - pieni tarkennuspyyntö. Mistä luvut on saatu.

      "Hangossa on n. 7000 uimataitoista ja heistä n. 3000 vierailee enemmän tai vähemmän Tammisaaren uimahallissa".

      Mikäli luku pitää paikkaansa, ja jokainen käy 10 kertaa / vuosi, niin Hankolaiset edustaisivat 35 % hallin kävijämäärästa.!!!!!!!!!'

      Ja mikäli n 5000 Hankolaisia (kokokaismäärältään n.9200 henkilöä) kävisi 10 kertaa "omassa hallissa" uimassa, ei edes päästäisiin 50 % Tammisaaren luvusta ????

      (Kävijämäärä kaupungin uimahallissa ja palloiluhallissa Tammisaaren alueella oli ennätyskorkea vuonna 2013.
      Uimahallissa kävi yhteensä 106 830 ja palloiluhallissa 14 631 henkilöä viime vuoden aikana) - Ote Raaseporin sivuilta

      Eli, minusta tuulesta temmatu lukuja joka heikentää keskustelun arvoa.

      • hallituksen jäsen

        hangö fisting r.y :n glory holea käytti viime vuonna 1647 hankolaista. noin 35 % miehistä.loput kävijöistä olivat naapurikunnista, sekä 1207 turistia.


    • professori kukendal

      Poliittisesti hätkähdyttävintä on se, että yli puolet turisteista oli kokoomusnuoria. Fantastista! ( lähde: hangö fisting ry gallup )

    • meri on auki sinnekö

      Faktahaluinen, harvat hankolaisista käyvät Tammisaaressa asti uimassa 10 kertaa vuodessa. Kokonaiskävijämäärä lienee n. 10% Tammisaaren uimahallin kävijöistä? Tammisaaren liikunta-asiantuntija Romberg tietää varmaan tarkemmin kuinka tarkkaan ovat tilastoineet eri paikkakunnilta tulleet. Kerran totesin, että miesten saunassa oli vain inkoolaisia ja hankolaisia! Jos uimahalliin olisi matkaa se toivottu 3-5 km, niin kyllähän siellä käytäisiin aivan eri malliin. Riittäisikö Hangolle Casinon alueen kaavasuunnitelmissa esitetty pieni uimahalli?
      http://www.parainen.fi/html/dynasty/2008/se/kokous/20081684-10.HTM

    • Faktahaluinen

      Nyt tuli jo uskottavia lukuja, toisin kun tämän thread'in avauksessa.
      Varsinkin tiedot T:saaren kannattavuudesta ovat hyviä. Vastaavia tietoja netistä löytyy myös Turun uimahalleista. Jokunen vuosi sitten kaupunki subventoi jokainen kävijä 3-10 eur / kerta. Eli, verorahoja tarvitaan kunnallisten uimahallien pyörittämiseen. Toinen asia on sitten, paljonko saadan takaisin terveyspuolella. Eli, jokainen uimahallin perästä huutava täytyy myös ottaa vastuuta kustannuksista- on kaikkea muuta kun ilmaista. Eikä saa unohtaa että hallin rakentaminen maksaa jo miljoonia. Mutta, käväisin mielelläni uimassa Hangon omassa uimahallissa, vaikka maksaisi enemmän kun olisi toivottua.

    • kysyn vaan

      Uimahallin rakentaminen maksaa vähemmän kuin Koverharin satamahankinta. Rahaa aina löytyy, jos on halua. Nettokäyttökulut Tammisaaren uimahallissa n. 200.000 euroa/vuosi. Hangon budjetissa terveyspalvelut ovat n. 21 miljoonaa euroa/vuosi. Säästyykö terveysmenoissa enemmän kuin 1% eli 210.000 euroa, jos meillä olisi uimahallin suomat vesiliikuntamahdollisuudet? Siis maksaako uimahalli itse itsensä ja enemmänkin? Hukkumistapaus maksaa yhteiskunnalle
      2 miljoonaa euroa. Niin on hinnoiteltu aikanaan. Kaikki hankolaiset eivät osaa uida. Eikös se olisi hyvä, että ainakin tulevat polvet oppisivat uimaan. Meressäkö pitäisi opetella?

    • pidä huolta

      Säästyis terveysmenoista enemmänkin kuin 1%, jos oltais annettu mäkkärin hoitaa asioita. Alihankinta joltain Attendolta olisi kyllä pöllöintä. Säästää pitää eikä maksaa enemmän!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe