Kotona ei voi muuta kuin leikkiä!

Kahvit kiitos

Eli meillä asuu reilu 2 v neiti, joka on aika "määrätietoinen" tapaus!
Eli tyttö on iloinen vain ja ainoastaan silloin kun hänen kanssaan leikkii lattialla ja joku hänen leluistaan pitää olla kädessä. Jos käy vaikka edes vessassa niin alkaa karjuminen "äiiiitiiiii ei mene poisssss" ei tee yksiinnnnn".
Suoraan sanottuna olen hieman tympääntynyt koko leikkimiseen enkä muuten olisi jos joskus voisi vaikka juoda sen kahvikupin ilman huutavaa lasta vieressä.
Pihallakin alkaa Karjua jos näkee jonkun naapurin lähestyvän, tietää että saatan jutella naapurille enkä sillähetkellä huomioi tyttöä.
Tytön kanssa kyllä leikitään useaan otteeseen päivittäin ja saa minusta tarpeeksi huomiota, miksi ei siis kestä pientäkään hetkeä "ilman" äitiä tai isiä.
Me emme edes mieheni kanssa pysty kunnolla juttelemaan toisillemme kun tyttö karjuu niin kauan ja kovaa kuin pystyy estääkseen keskustelumme.
Rakastan toki leikkimistä lapseni kanssa, mutta kyllä omassa kotona pitäisi voida tehdä kai joskus muutakin!?:)

Tyttö vaikuttaa menevän paniikkiin kun leikki loppuu vaikka ei häntä ole koskaan jätetty yksin minnekään tai vastaavaa..

7

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyyrase

      Tuo on vähän sitä ikääkin, helpottaa kyllä, kun alkaa kiinnostumaan omista leikeistäänkin. Mää oon niin natsi mamma, että vaikka oikeesti paljon leikinkin lasteni kanssa, niin on välillä hetkiä jolloin sanon, että äiti juo nyt kupin kahvia tai tekee ruokaa tms. leikitään sitten lisää. Ei sekään ole hyväksi, että kokoajan saa täyden huomion. Meidän 3v tekee myös tuota, ettei saa jutella muiden kanssa. Sitä opetellaan nyt niin, että sanon, et odota omaa vuoroa, puhun hetken aikuisten juttuja ja sitten on muksun vuoro sanoa asiansa. Isompi 6v oli aikanaan samanlainen, mutta kovin on jo itsenäistynyt niistä ajoista.

    • parhaatvuodet

      Hauska kertomus:)

      Lapsi näyttää koittavan kuinka paljon äiti tekee hänen tahtonsa mukaan. Mukavia hetkiä uhmaikäisen kanssa ;)

    • jrtsnm

      Ihan tunnistan meidän neidit 2v iässä tästä. Jossain vaiheessa aina mammalla sitten on tullut se mitta täyteen ja olen hiljokseen vähentänyt leikkimistä ja ohjannut omatoimisempaan touhuamiseen. Ihan lähtenyt siitä, että aloitellaan leikkiä yhdessä, sitten äiti sanoo menevänsä nyt juomaan kupin kahvia tai tekemään ruokaa ja antanut sitten vaikka kiljua vieressä sen aikaa ja palannut takaisin leikkiin. Kyllä ne pian tajusivat, ettei se hyödytä vieressäkään kiljua. Nyt 4 ja 6v neitien kanssa joutuu välillä oikein tuppautumaan mukaan, jos haluaa yhteistä aikaa viettää vaikka leikkien kanssa (minä kun olen niin lapsi vielä itsekin, että joskus se on ihan kivaa seurata noiden leikissä mukana, mutta kohtuus kaikessa). Mummoaan nuo pyörittää yhäkin, kun hän joka vinkaisusta suostuu leikkimään milloin mitäkin, joten kai se on osaltaan sitäkin mihin ne tottuu.

    • bvc

      Meillä oli samanlaista kun neiti oli 2v. Ja nyt välillä vieläkin 3.5v. Olen pysynyt tiukkana ja sanonut, että äiti ripustaa nyt pyykit yms. Neiti huusi ja raivosi vieressä meni 3-4kk niin tajusi ettei se toimi, että en katoa mihinkään vaikka en koko ajan leikkisikään, nykyään välillä niinkin ettei kukaan saa mennä häiritsemään leikkejä :D Eli kyllä se siitä otat vain linjan ettet aina tee niin kuin tyttö haluaa vaan juot kupin kahvia yms ja sanot että kohta leikitään

    • AuringonkukkaE

      Tuli myös mieleen, että voisiko myös se auttaa, että lapsi saisi olla mukana touhuamassa arkiaskareiden parissa? Tai siis alkuperäisestä kirjoituksesta se ei selvinnyt. Siis esim. vaikka antaa pyykkejä kun ripustaa niitä kuivamaan tms.

      Meilläkin on ongelmana se, että omaa rauhaa esim.teen juomiseen ei ole helppo saada, tai siis lapsi saattaa yritä kiivetä silloin syliin tms. Olen yleensä yrittänyt selittää, että äidillä on "poppa tee", joten pitää olla varovasti. Lapsi on sen ymmärtänyt, että kuumaa kannattaa varoa.

      Joskus jos hermot on kireällä, olen mennyt hetkeksi vaikka vessaan rauhoittumaan. (tietysti eka varmistanut, että lapsi pärjää turvallisesti pienen hetken).

      Jos sinulla on puoliso, voisitko pyytää häntä välillä katsomaan lasta? Tsemppiä sinulle, itsellänikin on uhmaikäinen lapsi, eikä rehellisesti sanottuna ole aina helppoa, mut kai näissä lasten kasvatusasioissakin ns. harjoitus tekee mestarin! Ja kun aikaa kuluu niin asiat muuttuu! Voimia! Tuntuu, että olisi hyvä olla joku ns.uhmaikäisten vanhempien vertaistukipalsta, jossa voisi jakaa kokemuksia ja vinkkejä. :)

    • helpottaakylla

      Meillä samanmoista tuonne 3v saakka. Äiti ei oikein saanut tehdä mitään omia juttuja, vaikka isäkin olis kotona. Mutta nyt tuo sama 4v ei kyllä paljon äitiä ees huomaa: varsinkin jos kavereita kylässä. Touhuaa pitkiä aikoja yksinkin mieluisissa touhuissa tai paahtaa täysillä yhteisleikkejä ilätoverin/ tovereiden kanssa kun kylässä muita lapsia:)

    • leikkijatkukoon

      Mene töihin ja laita tämä 2-vuotias hoitoon. Hän alkaa olla jo sen ikäinen, että kaipaa myös ikäistensäkin seuraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe