Kokemuksia kannabiksen pitkäaikaisvaikutuksiata!

Muuten vaan

Noin viisi vuotta satunnaiskäyttäjänä en ole suurempia negatiivisia vaikutuksia löytänyt. Nuorempana tuli laiminlyötyä opiskelua, mutta kiitettävästi suoriuduin joka tapaukeessa.
Positiivisista vaikutuksista suurimpina olen laittanut merkille sosiaalisen ahdistuksen, sekä kroonisen masennuksen katoamisen. Elämässä tapahtuviin suurin muutoksiin on ollut aikaista helpompi suhtautua (esim. ihmissuhteiden muutokset).
Kaveripiirini kuuluu kaikenlaisia ihmisiä, erilaisista elämäntilanteista, erilaisilla elämäntavoilla.
Kokemukset ovat siis hyvinkin positiivisia omalla kohdallani!
Kertokaa omakohtaisia kokemuksia tai näkökulmia ystävistä ja perheenjäsenistä, positiivisia tai negatiivisia!

9

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Massaksi cc

      Elämän varrella olen tehnyt kannabiksen polttajista sellaisen havainnon että heillä ei ole ongelmaa lopettaa polttamista mikäli kannabista ei ole saatavilla, mutta mikäli sitä on saatavilla niin ihmiset polttavat sitä päivittäin. Jotkut valittaa että pitäisi lopettaa/vähentää mutta eivät siihen käytännössä pysty. Sitten jos sitä ei kertakaikkiaan ole niin ilman oleminen näyttää olevan ihan helppoa.

    • iloinen hampuusi

      Itselläni vasta n. 3,5 vuotta säännöllisen epäsäännöllistä käyttöä takana (välillä ainoastaan viikonloppuisin, välillä päivittäin. Ei koskaan päivällä, aina illalla). Kokeilin ensimmäisen kerran hamppua 5 vuotta sitten, ollessani 31 vuotias.

      Positiivisia kokemuksia:
      stressi vähentynyt (työmäärä ei ole vähentynyt, päinvastoin)
      alkoholinkäyttöni on vähentynyt todella paljon (yksi syy aloittamiseen oli juuri se, että halusin eroon iltakaljoittelusta ja sen aiheuttamasta vetämättömästä olosta/muista haittavaikutuksista)
      tupakointini on vähentynyt (tupakkaa ei minun yleensä enää tee mieli kun on hamppua käyttänyt)
      urheilen nykyään huomattavasti entistä enemmän (kaljoittelun/ryyppäämisen jälkeen oli aina vähintään se yksi krapulapäivä jolloin ei pystynyt juoksemaan, rankan ryyppäämisen jälkeen useampikin)
      paino on tippunut
      voin yleisesti ottaen paljon entistä paremmin
      nukun paremmin (ennen minulla oli huoman paljon univaikeuksia, varmaan osittain stressin vuoksi)
      en käytä nykyisin mitään särkylääkkeitä päänsärkyyn tms

      Negatiivisia kokemuksia:
      -alkuvaiheessa polton jälkeen oli joskus hieman kuumottavia ajatuksia (huumevalistuksen ansiota?)
      -tämä on kuitenkin toistaiseksi laitonta. Jos jään tästä harmittomasta harrastuksestani kiinni voi sillä olla seurauksia minulle ja perheelleni. Minulla ei ole minkäänlaista rikosrekisteriä toistaiseksi.
      -laittomuudesta johtuen en voi tästä kenellekään puhua (silloin tällöin mietin kokouksissa että istuukohan pöydässä ketään muita hampuuseja..)

      En käytä juuri koskaan hamppua "biletykseen". Poltan sen yhden sätkän illalla rentoutuakseni. Jos käyn ystävien/työkavereiden kanssa reissussa, käytän alkoholia. Näissäkin tapauksissa käytön alkoholia huomattavasti entistä vähemmän, menon käydessä liian känniseksi lähden mieluusti hyvissä ajoin kotiin, poltan illan päätteeksi sätkän ja käyn nukkumaan.

      Tämän 3,5 vuoden "narkkariurani" aikana olen mm. rakentanut/rakennuttanut perheelleni omakotitalon, suorittanut työn ohella ylemmän korkeakoulututkinnon (aikaisemmin AMK-insinööri), edennyt työurallani, palkkani on n. kaksinkertaistunut.

      Olen 36v. mies, työskentelen ns. insinöörialalla, johtotehtävissä.

    • (I) p illu on reikä

      Se tässä onkin niin paradoksaalista, kun sen väitetään olevan muka syy kaikkiin ongelmiin yksilötasolla ja kuitenkin suurimmalle osalle sen käyttäjistä ei muodustu mitään sen suurempia ongelmia kuin esim. täysraittiille ihmisille.

      Hyvin harvalle täysjärkiselle/ terveelle ihmiselle kannabiksesta muodostuu ongelmaa. Suurin ongelma se näyttää olevan niille, jotka eivät tiedä / ymmärrä siitä yhtään mitään.

      Valetta puhuu se, joka väittää kannabiksen olevan vaarallista, se on kuitenkin ihmisen fysiologialle paljon vaarattomampi substanssi kuin alkoholi, eikä aiheuta lähellekkään niin suuria haittoja yhteiskunnassa kuin alkoholi.

      Ja ilmiselvästi suuremmasta osasta alkoholin litkijöistä tulee päihteiden /päihteensä ongelmakäyttäjiä, kuin pilven polttelijoista.

      Joten mikä v itun järki siitä on rangaista ainakaan niitä, jotka eivät ole päihteidensä ongelmakäyttäjiä, eivätkä aiheuta häiriöitä/ ongelmia muille ihmisille?

      Onko se moraalin ja etiikan näkulmasta oikein, NO EI OLE!

      Kyllä aikuisella ihmisellä on vapaus päättää omasta kehostaan, moralisoijat voivat vaikka työntää dildoa anukseensa, ei nimittäin kiinnosta minua v ittuakaan teidän YKSITYISYYTENNE.

      Aivän järjetöntä "lyödä lyötyjä", nykyinen päihdepolitiikka ei omaa mitään moraalia / etiikkaa.

      Kannabis on kannabista, se ei ole amfetamiinia, heroiinia tai kokkelia.

      Todella naivia ja absurdia on yrittää pitää yllä jotakin uskonlahkolaisten valheellista hypoteesia / illuusiota kannabiksen syyllisyydestä kaikkeen pahaan, koska käyttäjilleen siitä on mitä ilmeisimmin enemmän hyötyä kuin haittaa.

      Joten mitenkähän se dildo mahtaa sitä oikeuslaitoksen persettä oikeen aina iltaisin kutittaa, pitäisikö persedildot kieltää lailla ja kriminalisoida.

      Työntäkää kristilliseen hanuriinne mitä ikinä tykkäätte ja antakaa toistenkin tehdä niin, älkääkä n ussiko lapsia.

      Kiitos ja antakaa ihmisten elää.

    • --------
      • 1+1

        Tuokin johtui vain ja ainoastaan siitä että se on laitonta. Todennäköisesti tuotakaan paloa ei olisi syttynyt jos nämä kasvattavat olisivat voineet kasvattaa puskansa kaiken kansan nähtävillä vaikkapa olohuoneessaan.


      • pajatso palaa

        Fakta on se, että jos kannabis olisi Suomessa laillista, ei tämäkään tulipalo olisi koskaan syttynyt. Kukaan ei kasvattaisi jossain epämääräisellä ullakolla tyyliin itse juotettuja sähköpiirejä käyttäen, jos kannabista olisi laillisesti saatavilla esim. Narko Oy:n tiukan laadun- ja jakelunvalvonnan alaisuudessa. Toki kotikasvattajia saattaisi vielä löytyä, mutta he olisivat yhtä katoava ryhmä kuin pontikan ja pirtun keittäjät tänä päivänä (vrt. alkoholin kieltolain aika). Kun laittomia markkinoita kannabikselle ei olisi, laittomat viljelmät niinkuin tämäkin tapaus katoaisivat. Jos taas muutaman kasvin kasvattaminen olisi yksityishenkilöillekkin laillista, se voitaisiin tehdä oikeaoppisesti ja turvalliselta harrastuspohjalta (vrt. kotiviini).

        Suomessa on myös satoja, ellei tuhansia yksityishenkilöiden chili, tomaatti yms. viljelmiä. Samat lamput siellä palaa, pidätkö niitä yhtälailla turvallisuusriskinä ja mahdollista tulipaloa kyseisen kasvin "haittavaikutuksena"?


    • mp12

      miksiköhän lähes kaikilla kannapiksen käyttäjillä on henkisiä ongelmia ja verrataan sitä aina prenkkuun, jos tarvii rentoutua pitääks tosiaan valita näistä kahdesta, viinasta tulee seko ja kun polttelee kuljetaan pipo tai huppu silmillä kun pelätään omaa varjoakin. kait se on sit rentoa ja ei muuta kun yliopistoon kun ei näitä pipopäitä kukaan ota töihin.

      • Ollonen4y

        Alkoholin käyttäjilläkin on henkisiä ongelmia. Riuhutaan ja rähjätään ja petetään puolisoita jne.. Alkoholin käyttäjät eivät vain miellä itse näitä "sivuvaikutuksia" henkisiksi ongelmiksi. Itse asiassa lähes kaikilla ihmisillä tuntuu olevan erilaisia henkisiä ongelmia. Suomessa noin miljoona ihmistä käyttää psyykenlääkkeitä ja itse olen havainnut että kannabiksen käyttäjä ei yleensä masennuslääkkeitä syö.


    • Bopp

      Lemmy Kilmisteriä löyhästi lainaten: Heroiinia lukuunottamatta huumeet ovat suhteellisen turvallisia jos osaa valita itselleen sen mikä parhaiten sopii. Kaikkihan me ollaan geneettisesti erilaisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1120
    Aihe