AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Nimetön vihje?

Nimetön vihje?

2 Vastausta 620 Lukukertaa
Pyrkiikö poliisi selvittämään vihjeen antajan henkilöllisyyden tässä tapauksessa?

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=123&conference=4500000000000083&posting=22000000007498490

Entä jos ei johda syytteisiin. Tuleeko vihjeen antajalle rangaistuksia?

ei välttämättä

Voihan aina niitä vihjeitä nimettömänä antaa mutta jos on itse asianomistajana niin pitäähän se nimi mainita ja tulee näkyviin rikosilmoitukseen. Tosin vihjeitä on monenlaisia ja jos ei ole suoraa näyttöä niin ehkä ei mene tutkintaan.

Väärä ilmianto:
Joka antaa esitutkinta- tai muulle viranomaiselle taikka tuomioistuimelle väärän tiedon ja siten aiheuttaa vaaran, että ilmiannettu pidätetään, vangitaan tai joutuu muun pakkokeinon kohteeksi tai joutuu syytteeseen tai tuomitaan rangaistukseen tai muuhun rikosoikeudelliseen seuraamukseen virheellisin perustein, on tuomittava väärästä ilmiannosta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.

Kyseessä tulisi vain käsittääkseni tahallisia tekoja. Jos ei johda syytteisiin niin se on toinen asia. Jos tietoisesti ettei rikosta ole tapahtunut olet ilmoittanut siitä joudut varmasti kärsimään mutta jos taas juttussa on vähänkin juuria niin tuskin. Laiton uhkaus on taas asianomistajarikos jota ei tutkita ilman että asianomistaja vaatii rangaistusta (paitsi erityistapaukset jossa uhkaltu aseella ym.)

Tee

tee rikostutkintapyyntö...
 /   /  /  / Nimetön vihje?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta