AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Ravintola Vege

Ravintola Vege

5 Vastausta 2 076 Lukukertaa
Pari viikkoa sitten kävin syömässä minulle tarjotun illallisen ravintola Vegessä. Parhaimmalla tahdollakaan en voi sanoa ruokaa hyväksi.

Alkuun söin vuohenjuustosalaattin. Salaatti tuotiin pienellä lautasella. Siinä oli paahdettua vuohenjuustoa,salaattia, pinjansiemeniä ja appelsiinisiirappia.
Salaatinlehdet olivat repimättöminä, kokonaisina annoksessa; lollo rossoa sekä tammenlehvää. Salaatissa ei ollut lain kastiketta vain koko annoksen päälle pursotettua siirappia hieman. Happoa ei siis annoksessa ollut lain.

Pääruoaksi söin bataattipihvejä, pähkinäriisiä, jugurttikastiketta sekä etelän hedelmiä, kuten taisivat olla listalla kirjoitetun.

Bataattipihvit olivat oikein hyviä. Niissä oli kaunis paistopinta, ominaismaku oli hyvä ja ne oli vielä maustettu hyvin.
Riisiä tuli iso keko, joka oli tosin jätetty maustamatta. Keitetyn riisin seassa oli murskattua pähkinää ja soijarouhetta.
Jugurttikastike oli kylmää ja se oli maustettu sitruunalla tai limellä. Siinä killui carambolaa, appelsiiniä sekä tuoretta ananasta.

Seuralaiseni annoksessa oli paprikahyytelöä. Pöytään tuotaessa tämä olikin paprikahauduketta kipossa.

Ymmärtääkseni Vegen pitäsi olla paremman luokan kasvisravintola. Pettymykseni oli melkoinen syötyäni alku- sekä pääruoan. Jälkiruoan jätin suosiolla muille.

Ravintola Vege kenties luulee voivansa toimia ideologisille asiakkaille, jotka eivät käy muualla syömässä. Tuntui, että ruoasta puuttui kaikki yritys, että sitä tehdessä oltaisiin menty sieltä missä ei olisi aitaakaan. Makuja yhdisteltiin melkoisen ennakkoluulottomasti (etenkin pääruoassa), kuin haute cuisinen kulta-aikana. Harvassa ovat ihmiset, jotka haluavat syödä carambolaa ainakaan pääruoassa. Olisiko ruokalistaa suunniteltaessa ajateltu tehdä ruoasta eksoottista ja erikoista yhdistelemällä lämpimään ruokaan desikaupalla kylmää kastiketta ja kylmiä hedelmiä?

Laadukasta kasvisruokaa on toki vaikea tehdä. Lisäksi kasvis-gourmet on hyvin vaikea genre asiakkaiden tiedostavuuden takia. Toisaalta myös kasvisruoista ei pystytä pyytämään yhtä korkeita hintoja kuin perinteisistä liha-kalaruoista raaka-aineen alhaisemman hinnan takia. Silti asiat voisi tehdä hyvin. Kyseisenä iltana olimme ainoat asiakkaat ravintolassa, joten kiirekään ei voinut olla syy.

Jos Ravintola Vege aikoo olla tulevaisuudessa vakavasti otettava kasvisravintola sen täytyisi katsoa peiliin ja ajanmukaistua ruokalistoineen. Kivihedelmät ja carambolat voisi korvata vaikkapa sitruunaruoholla ja chilillä

Veg

Tämä on VEGAANIruokapalsta.

ps. Vegen perustaja ja omistaja on Vegaanin käsikirjan tehnyt Eeva Jänti, kannattaa varmaan hänelle suoraan sanoa jos ruoka ei miellyttänyt.

Sisältö

Eikö tuolta ravintola Vegestä muka saa vegaaniruokaa? Olkoonkin, että "oikean kokin" kuvailema annos ei ollut vegaaninen.

Mitä varten tämäkin palsta muka on olemassa, jos tänne ei voi kirjoittaa arvioita ruokapaikoista, josta saa vegaaniruokaa? Vai eikö tuo kerrottu ehkä pädekään vegaaniruoan kohdalla?

Itse näen tämän palstan sisällön ainakin mieluummin hieman liian laajana kuin hieman liian suppeana.

Vege

Sieltä saa vegaaniruokaa, mutta miksi "oikea kokki" tulee tänne kirjoittamaan arvostelun epävegaanisesta ruuasta? Jos hän olisi syönyt vegaanisen menun, niin olisi ollut luonnollista tulla arvostelemaan sitä vegaanipalstalle. Mitä vegaanit voivat kommentoida jonkun maitojugurttikastikkeen koostumuksesta?

Kävin itse Vegessä syömässä kun se avattiin. Palvelu oli loistavaa, itse Eeva Jänti tuli esittäytymään kun kuuli että olemme vegaaneja. Ruoka oli hyvää, hieman erikoisempaa perusruokaa. Eihän Vege mikään gourmet-ravintola ole, vaan markkinoi itseään lounasravintolana.

Aika paljon on omista asenteista kiinni, Suomessa vegaanin ravintolaolot ovat vielä hieman eri asemassa kuin vegetaristin. Vegeille löytyy nykyään jo kaikista hienommistakin ravintoloista ruokaa, vegaaneille hyvin harvasta.

Elävää ravintoa..

> Aika paljon on omista asenteista kiinni,
> Suomessa vegaanin ravintolaolot ovat vielä
> hieman eri asemassa kuin vegetaristin. Vegeille
> löytyy nykyään jo kaikista hienommistakin
> ravintoloista ruokaa, vegaaneille hyvin
> harvasta.

Vielä hankalampaa elävän ravinnon syöjälle.
Joku ihmeen pakkomielle ravintoloilla on kypsentää kaikki kasvikset.

tot

Joo, aivan totta! Toiset haluaisivat syödä kasvinsa tuoreina ja raikkaina eikä rasvassa pilaantuneina.
 /   /  / Ravintola Vege

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta