Paras koulu lapsille?

uusi asukas

olen muuttamassa Lappeenrantaan ja mukana muuttaa kaksi lasta jotka käyvät alakoulua.

mitkä koulut ovat hyviä Lappeenrannassa ja minne alueelle kannattaa muuttaa, jos ajattelee asiaa koulujen kannalta?

65

10931

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ihan paljasjalkainen

      Jos valita voitte asuinpaikan Lappeenrannassa niin menkää Voisalmi-Kivisalmi suunnalle. Voisalmessa on ainakin hyvä koulu. Alueena Voisalmi-Kivisalmi on suhteellisen rauhallista aluetta ja kaunista kans.

      • H***

        Ootteks te Vähän Noobei??
        Kaikki Koulut on Hyviä Eikä Vtu Skinnarilan koulu oo Pskaa!!!!! Joten Se Kuka Aloitti Tän Puheen Menköön Kuuseen.
        En oo Ite kyll missään Vtun Voisalmess Tai mitän Muuta.
        Eikä Koulua VTTUU Kannata Haukkuu. Te ootte Ihan H*r*j*!!!!!
        Haistakaa Pers*sett*****!!!!


    • qwerty

      En ole kuullut, että Lappeenrannassa varsinaisesti huonoja kouluja olisikaan, mutta luonnollisesti koon puolesta löytyy kaikkea mahdollista muutaman kymmenen oppilaan kyläkouluista satojen oppilaiden yksiköihin...

      Eiköhän oleellisinta ole, että koulu sijaitsee mahdollisimman lähellä kotia ja helpon/turvallisen kulkureitin päässä.

      En usko, että koulujen "tasossa" varsinaisesti on suuria eroja sinänsä, mutta toki ala-asteella homma on aika paljolti kiinni luokanopettajasta, ja se on sitten ihan tuurista kiinni, millainen ope kohdalle sattuu.

    • kouluttaja

      partakosken kansakoulu.......jossain savitaipaleen kupeessa.....loistava opinahjo...

      • AINAKAAN

        valitse skinnarilan koulua,yksinkertaisesti surkea koulu.


    • itse käynyt

      No en suosittele Lauritsalan ala-astetta ainakaan. Se on iso lähiökoulu, jossa vähän ujommat yksilöt ei oikein pärjää. Jo silloin kun itse kävin kyseistä koulua, yksikin opettaja mm. kiroili ekaluokkalaisille, koska lapsille pitää kuulemma puhua sitä kieltä mihin he ovat tottuneet....

      • .....

        nyt menee kyllä ihan mettään. ite käyny koko ala-asteen ja peruskoulun yleensäkkin lauritsalassa ja on ollu aina todella hyvää opetusta ja opettajat todella ammattimaisia. Ei mitään moitittavaa. Nyt viel tulee lauritsalan ala-asteen yhteyteen päiväkoti, hyvä niin. Ite suosittelisin lämpimästi lauritsalaa ja lauritsalan koulu!(:


    • msikit

      Tämä koulu ei sovi kennellekkään, ehkä jos ei ole muuta paikkaa. rehtorilla varmaan neljäs varotus menossa ja ei siltikään ole lentänyt pellolle. huutaa lapsille jne. itsekkin osansa siitä saanut.

      • Minä se vaan olen xD

        Minusta kyseinen koulu oli Paras missä elämäni aikana olen ollut... :)
        Harmi kun en ole enään siellä :7


    • laittaisi

      tyysterniemen kouluun.

      • Anonyymi

        Tyysterniemen koulu on purettu vuonna 2016 ja on rakennetu kaksi kerrostaloa


    • aste28

      Kun muut koulut alkaa olla haukuttu ni on miun aika kertoa totuus...=)

      Mustolan ala-aste.

      Pieni,todella pieni koulu. Rauhallinen.
      Silloin kun mie sen kävin niin koulussa oli n.100 oppilasta.

      Jotenkin tuntuu että noissa pienissä kouluissa homma pysyy paremmin lapasessa...

      • loistanut opiskelija

        Kaukaan koulu...........ei taia olla kellään valittamista......


      • paras kaikista
        loistanut opiskelija kirjoitti:

        Kaukaan koulu...........ei taia olla kellään valittamista......

        Alakylän koulu on ollut lapsillemme hyvä koulu. Ei valittamista. Opettajat kerrassaan ihania ja rehtori hieno ihminen. Oppilaita on n. 340 ja koulussa toimii myös kaupungin musiikki luokat!


      • möntti
        paras kaikista kirjoitti:

        Alakylän koulu on ollut lapsillemme hyvä koulu. Ei valittamista. Opettajat kerrassaan ihania ja rehtori hieno ihminen. Oppilaita on n. 340 ja koulussa toimii myös kaupungin musiikki luokat!

        Tuonne ei tosin kannata lasta laittaa jollei ole valmis kuskaamaan tai saattamaan lasta itse kouluun... Vaarallinen alue autojen kannalta. Lepolankadulla autot kaahaavat välillä hurjia nopeuksia myös päiväsaikaan. Aamuisin olen nähnyt vanhempia liivit päällä pysäyttämässä liikennettä, jotta lapset pääsevät turvallisesti tien yli. Muistaakseni pari vuotta sitten lapsi kuoli jäädessään rekan alle koulun lähistöllä. :(


      • Nimetön
        möntti kirjoitti:

        Tuonne ei tosin kannata lasta laittaa jollei ole valmis kuskaamaan tai saattamaan lasta itse kouluun... Vaarallinen alue autojen kannalta. Lepolankadulla autot kaahaavat välillä hurjia nopeuksia myös päiväsaikaan. Aamuisin olen nähnyt vanhempia liivit päällä pysäyttämässä liikennettä, jotta lapset pääsevät turvallisesti tien yli. Muistaakseni pari vuotta sitten lapsi kuoli jäädessään rekan alle koulun lähistöllä. :(

        itse olin muukonniemen koulussa. mukavan kokoinen, noin 100 oppilasta ja ihanalla paikalla järven rannalla :) opettajat on mukavia. muukonniemen koulu on pontuksella, 10 km keskustasta. pontus on ihan mukava paikka asua, ainakin kesällä. mutta jos vähän isompaan paikkaan haluaa, niin kanavansuu vois olla kiva. sielläkin on ala-aste, varmaan jotain 100 oppilasta sielläkin.


      • melkein jo ope
        paras kaikista kirjoitti:

        Alakylän koulu on ollut lapsillemme hyvä koulu. Ei valittamista. Opettajat kerrassaan ihania ja rehtori hieno ihminen. Oppilaita on n. 340 ja koulussa toimii myös kaupungin musiikki luokat!

        Olen itse aikanani käynyt kolmea eri Lappeenrannan seudun alakoulua. Nyt opiskelen erityisluokanopettajaksi/opettajaksi, ja olen sitä mieltä että hyviä kouluja tässä kaupungissa riittää! Olen sijaistanut useassa koulussa, ja saanut näin näkökulmaa paitsi oppilaan, myös opettajan asemista.
        Eniten suosittelen Alakylää ja Kesämäenrinnettä monipuolisuuden vuoksi! Jos on pienintäkään epäilystä, että lapsenne tarvitsee erityistä tukea koulu-uransa aikana, on silloin Voisalmi oikea osoite.


    • Toinen muuttaja

      ..eli millaisia ovat sitten Lappeenrannan yläasteet? Onko niissä paljon eroja ja löytyykö niistä yhtään pienempiä kouluja?

    • Skinu is the best <3

      Skinnarila

      • entinen skinulainen

        Itse kävin Skinnarilan koulua ja hyväksi on todettu!


    • Keskustanpoikii

      Peltolan koulu. Ei kai tuosta edes sen enempää tarvinne keskustella. Yksinkertaisesti paras koulu kaupungin parhaalla paikalla. Vasta remontoitu isolla rahalla. Menee edelle varmasti kaikilla kriteereillä noista lähiökouluista.

    • Pian ajankohtaista

      Entäs tämä uusi myllymäenkoulu. Kuulemma tilat ovat hyvät ja ei ole ainakaan vanhan rakennuksen kosteusongelmia. Saman koulun tilassa sijaitsee ala-aste ja yläaste, sekä esikoulukin. Myllymäessä on myös paljon palveluita lähellä, myös lapsille mukava family center, missä on HopLop.

      Myllymäen koulu
      http://www.lappeenranta.fi/Suomeksi/Palvelut/Koulutus_ja_opiskelu/Perusopetus/Koulut/Myllymaen_koulu.iw3


      Jos olette hankkimassa asuntoa, niin kyseisen koulun läheltä löytyy paljon mukavia ja rauhallisia asuinalueita, kuten hiessilta ja karhuvuori.

      Karhuvuori on ainakin lapsiperheille todella hyvä asuinpaikka (Löytyy mukava leikkipuistokin). Karhuvuori on enimmiltään pientaloaluetta, joten alueella asustaa paljon lapsiperheitä.

      Myytäviä asuntoja voi löytää etuoven sivuilta tai suoraan kiinteistövälitysfirmoista, jos olette hankkimassa vuokra-asuntoa kannattaa katsoa asuntopalvelun sivuilta vapaat asunnot, näitä on varmaan harvemmin vapaana tältä kyseiseltä seudulta.

      Luulen myös, että kaikissa Lappeenrannan kouluissa saa hyvää opetusta:)
      Onnea muuttoon:)

      • Ei Myllymäkeen

        Eritäin epämiellyttäviä kokemuksia ihmisillä siitä miten aikuiset kohtelevat toisiaan. Arveluttavaa.


      • Ei myllymäen kouluun!

        En itse suosittele myllymäen koulua. Kauhean pienet tilat, vaikka ensivaikutelma voi sanoa toista. Mutta opettajat ovat liian kireitä, (ei kaikki, mutta suurinosa) ja he eivät välittäisi, jos esim. tulee näitä koulukiusaus juttuja yms. Tässä koulussa EI ole ylä-astetta! Se on vain erityisoppilallle jotka tarvitsevat huomattavasti enemmän apua koulutehtävissään. Kaverini oli ja on edelleen myllymäenkoulussa opiskelemassa, koska hän on erityisluokalla, ylä-asteella. Hän ei sanut vaihtaa 6-luokan jälkeen koulua, niinkuin normaalisti. Mutta tuskin lapsesi/lapsenne joutuvat erityisluokalle, en usko niin. Mutta onnea koulun etsinnöissä!


      • jokujokakysyy

        saanko kysyä kuka tämänki kommentoi?


    • kouluunkouluun

      Myllymäen koulu = hitosti ryss... eiku venäläisten mukuloita venäläisine tapoineen, ken tykkää ken ei. Ei paljon innostaisi ainakaan omia lapsia tuonne laittaa.
      Koulun sijainti erittäin huono. Lappeenrannan suurimmat ostoskeskukset ovat käytännössä koulun pihalla ja liikkenne sen mukaista. Mitä hyötyä jostain familycentteristä hoploppoineen on koulukäynnin ja valinnan kannalta, oli aikamoinen aivopieru.
      Karhuvuori ja muut alueen asuntoalueet on täysin täyteen rakennettu eli ei mistään rauhallisesta alueista voi puhua, tai no jos peruslähiö meininki kiinnostaa niin kai ne sitten on ihan ookoo.

    • Pian ajankohtaista!

      No kyseinen henkilö ei taida itse asunut karhuvuoressa, jos väittää, että se ei ole rauhallinen. Niin varmaan kohta sanotaan, että länsipuolen kerrostalot ovat rauhallisia:) Siis mielummin täyteen rakennettu pientaloja, kuin kerrostaloja:) Karhuvuori on todellakin lapsiperheiden suosima paikka, ei kannata välittää kaikkien peräkammaripoikien huuteluista. Niin jos haluu asuu aivan erillään muista, niin kyllä yleensä koulumatkatkin ovat valitettavasti pitkiä koulujen lakkauttamisen vuoksi:(

      Niin ja kyseinenhän henkilö etsi itselleen myös asuinpaikkaa, koska kouluhan Suomessa valitaan asuinpaikkansa takia eli ei koulua niin vain valita, ellei mennä sitten yksityiskouluun tai johonkin erityiskouluun. Niin tällöin on ihan hyvä saada infoa lähialueen palveluista, koska kuitenkin asuntokin on siinä lähellä. Joten kyseisten toimintojen ilmoittaminen on mielestäni ihan oleellista, jos samalla etsitään sellaista asuinpaikkaa missä lapsilla on hyvä asua ja käydä koulua.

      Kyllä mielestäni on mukavaa, jos näin lasten kesäloma-aikana voi kävellä lähipuistoon tai leikkikeskukseen lasten kanssa leikkimään, eikä tarvita aina sitä autoa:) Uskon, että kyseinen henkilö miettii myös kokonaisuutta lapsiperheelle.

      Itse en ole tutustunut myllymäen kouluun paremmin, mutta tietenkin oletan, että uusi koulu olisi hyvä. Nyt ihmettelen kyllä, että mistä ne venäläisten lapset sinne kouluihin tulee...ihan busseilla kauppakeskusten pihalta vai? Siis, koska en tiedä kyseisen kouluun menevien aluetta, tiedän sen, että karhuvuoresta mennään tähän uuteen kouluun, joka meilläkin on tulevaisuudessa tiedossa.

      Eli missä nämä venäläiset asuu vai onko koulussa venäläisten luokka, mutta eikö itäsuomen koulu ole venäläisille? Koska karhuvuoressa ei ainakaan paljon venäläisiä asu ja itse en ole perehtynyt siihen missä venäläiset asuu Lappeenrannassa, mutta eihän tuolla alueella ole paljon vuokratalojakaan eli mistä ne sinne kouluun tulevat?

      No en ole tuohon asiaan perehtynyt, joten mietin, että onko toi olettamus pelkästään siitä, koska venäläisten suosimat kauppakeskukset ovat siinä lähellä. Pitäisi tiedustella varmaan asiaa, joltakin, jonka lapset ovat kyseisessä koulussa, koska omatkin lapset ovat tulevaisuudessa sinne menossa. Mutta mielestäni lasten kannattaa tutustua moneen erikulttuuriin jo pienenä, koska maailma vaan tulee monikulttuurisemmaksi koko ajan, ja onko se sitten hyvä tai huono asia on aivan eri asia.

      Mielestäni kouluun menee alikulku, joten sitä isoa tietä ei tarvii lasten ylittää ja lastenhan kannattaaa viipymättä koulun jälkeen muutenkin tulla kotiin, eikä norkoilemaan koulun edustoille, joten jos on säännöt lapsille niin ei luulisi lähiseudun kauppakeskuksista olevan ongelmaa.

      Siis puhutaanko tuossa yhdessä kommentissa myllymäen asukkaista tai koulun henkilökunnasta eli ei tosta voi vielä mitään päätellä eli jos jollain aikuisilla on riitoja keskenään niin sinne ei kannata muuttaa vai mennä kouluun?

      Kyllä kirjoittajien kirjoittamistyylistä voi johtaa omat johtopäätöksensä:)

      • Karhuvuoresta

        Karhuvuoresta mennään Myllymäen kouluun, mikäli asut koulurajojen sisäpuolella. Osa Karhuvuoren pienistä ekaluokkalaisista on joutunut menemään Kaukaan kouluun. Joten ei kannata täällä liikaa hehkutella pääsemistä Myllymäen kouluun koska kouluun on todella paljon halukkaita menijöitä on alueelle vedetty selvät koulurajat ketkä pääsevät ja ketkä ei.


    • kouluunkouluun

      Karhuvuori on vieriviereen tungettuja omakotitaloja järjettömän pienillä tonteilla. Pari vuotta tuolla asuin n. 10 vuotta sitten. Ainakin silloin oli aikamoinen meno yöaikaan kun alueen nuoriso ajoi rallia mopoilla ja autoilla ympäri kylää. Kesäviikonloppuna tuli ihan joku leirintäaluemeininki mieleen kun suurinosa porukasta grillaili keskenään täys ördäys kunnossa. Voihan tuo alue olla nyt jo rauhallisempikin. Kuten sanottu, joillekkin varmaan sopii ja joillekkin ei. Tämä nyt ei tietysti koulukeskusteluun liity mitenkään eli siitä sen enempää.

      • karhuvuori

        Itselle on nykyaikaan sijoittuvaa tietoa. En ole huomannut mitään menoja yöaikaan, uskon, että pahemmat menot ovat jossain muualla tai itsellä rauhallinen katu. Mutta, joka paikassa on nuoria ja nuorisokäyttäytymistä, siintä ei pääse mihinkään.

        En ole huomannut myöskään mitään leirimeininkiä, mutta itse en vietäkkään mitä "lähiöelämää", vaikka mukamas lähiössä asunkin. Toisten ihmisten alkoholinkäyttöön en ole perehtynyt, mutta ei ainakaan ole paljon "örveltäjiä" näkynyt, kun tänne muutin.

        Niin tota rauhallisuus ponttia ihmettelen, eli asutko jossain metsän keskellä itse, jos karhuvuori ei ole rauhallinen?

        Niin ei todellakaan liity koulukeskusteluun, vaan ihmettelen miten toisilla ihmisillä on aivan eri käsitys jostain paikasta, ehkä se tosiaan johtuu katsomistavasta.


    • Aina oikeesssa

      Siis huomaa heti, että täällä kysellessä löydetään aina negatiivista kaikessa eli mikään koulu ei ole kenellekään hyvä? Varmaan kaikissa kouluissa on hyviä ja huonoja puolia. Omaa koulua kehutaan tai haukutaan riippuen omista koulukokemuksista ja koulua joista ei tiedetä haukutaan, joko sijainnin tai opettajien tai yms. takia.

      Huomaa, että täällä on enimmältään " ei ainakaan siihen kouluun " -viestejä tai jos joku on ehdottanut jotain koulua, sekin haukutaan pystyyn. Lappeenrantalaiset haluaa näköjään jo suoraan karkoittaa kaikki muuttoa edes tänne harkitsevatkin.

      Tietenkin myös oma asuinpaikkakin on kaikkein paras tai sitten kaikkein huonoin, mutta silti kaikki muut ovat vielä huonompia paikkoja asua eli taaskin ei nähdä, että kaikessa on hyvät ja huonot puolet ja jotkut sopii paremmin lapsiperheille ja jotkut sinkuille.

      Jokaisella on varmaan oma mielipide, mutta jokaiselle sopii, joku paremmin kuin toiselle riippuu ihmisestä, joten miten aina jokaisesta asiasta saadaan pystyyn kamala riita tai valitus.

      Kyllä näihin jokaiseen Lappeenrannan alueeseen ja kouluun riittää porukkaa, joten joku ainakin tykkää tai joutuu tykkäämään. Miksi ei voisi hieman avartaa mieltä, eikä heti kääntyä muita vastaan?

    • nklhgfd

      Kesämäki on paras. Skinnarilan koulu on huono. Opettajat jäävät jatkuvasti hermolomille ja kukaan ei opettamaan kouluun halua. Luokka koot isoja 20-35 oppislasta/luokka !

    • entinen lönkkäläinen

      Voin suositella Lönnrotin alakoulua. Pieni ja tunnelmallinen keskustassa! Hyvää oon kuullu myös Skinnarilasta.

    • skinu.

      Jes. Skinnarilan koulu ei oo enää samanlainen ku joskus aikoinaan!
      Nykysin hyvä koulu.

    • monikultuuriaikaa

      eikös ne täällä jossain vapaamielisessä yksityiskoulussa ohjaa ja kannusta lapsia vapaaseen homouteen ja vapauteen ?
      Olen kuullut.

    • tuleva muuttaja

      Minkänlainen Kristillinen koulu Lappeenrannassa...?...onko minkälainen kooltaan... ?...paljonko oppilaita...opettajia...mihin luokkaan asti...onko kielten opiskelu mahdollista jo eka luokalta ?...pitävätkö uutisoinnit paikkaansa...?

    • kk

      Korvenkylä henkeen ja vereen !

    • vr

      Täällä myös Lappeenrantaan muuttava perhe ja samaa ollaan tarkasteltu. Näyttää sille että taidamme asettua asumaan Ruoholammelle ja sinne rakennetaan juuri uutta ala-astetta eli ensi syksynä ekaluokan aloittava esikoisemme pääsee uuteen kouluun. Ja sitähän ei sitten tiedä kukaan millainen koulu se on. Mutta uusi koulu tuntuisi lupaavalta ->jos olisi nuoria ja ammatistaan innostuneita opeja. Mutta kysymys kuuluu - mihin Ruoholammelta mennään yläasteelle ja lukioon? Skinnarilaan?

    • skinispooo

      skinnarilan koulu on surkee ja siellä on paljon koulukiusaamista ja opet ei puutu kiusamiseen älkää menkö sinne luhistuvaan homeruumaan .kokemusta on.

    • yksi äippä

      Minun lapseni ovat Voisalmen koulussa ja tykkäämme siitä tosi paljon!

      • Anonyymi

        antti kävi sen


    • Karjalainenkaupunki

      Miksi tänne muuttaa vain sinunlaisia heikkoälyisiä kyselijöitä...tästä kaupungista ei saa trendikästä ikinä koska täällä vaan tollasia aivopieruja.

      • Anonyymi

        Ja sä olet vai täys kusipää


    • Anonyymi

      Joutsenossa Pulpin koulu.

      • Anonyymi

        Kyllä näin on ollut, mutta kuntaliitos Lappeenrantaan tuhosi kaiken hyvän Joutsenosta, jonne aikoinani elämäni perustin.


      • Anonyymi

        Ok


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä näin on ollut, mutta kuntaliitos Lappeenrantaan tuhosi kaiken hyvän Joutsenosta, jonne aikoinani elämäni perustin.

        Selvä


    • Anonyymi

      Varmaan aloittajan lapset on jo alakoulun käyneet....!!!

      • Anonyymi

        Kyllä


    • Anonyymi

      Kaukas

      • Anonyymi

        Hyvä


    • Anonyymi

      Sammonlahti

    • Anonyymi

      aha

      • Anonyymi

        Heh


    • Anonyymi

      Mitä mielipiteitä Voisalmen koulusta tänä päivänä? Kokemuksia?

    • Anonyymi

      Imatralla

      • Anonyymi

        Luovi amnattiopisto


    • Anonyymi

      Voisalmen koulu tekee koulu vuosistasi LOISTAVAT opettajat ovat mainioita ainankin välillä lukuunottamatta englannin opettajaa (vanha mummo) Jos saa opettajaa toivoa suosittelen marko hakolahtea. Piha on mahtava ja siellä lapset ovat erittäin urheilullisia. Aivan helvetin hyvä koulu. Harjaantumis oppilaat tekevät koulunkäynista mainiota.

      • Anonyymi

        Vanha ketju mutta toivottavasti aloittaja älysi olla muuttamatta Lappeenrantaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanha ketju mutta toivottavasti aloittaja älysi olla muuttamatta Lappeenrantaan.

        Joo, koulut ovat kaikki yleensä ihan hyviä. Opettajat ovat loistavia, mutta se ympäristö..

        Kannattaa katsella vaikka Tamperetta jos ei pk-seutu napostele.

        Tein tässä yksi päivä päivän hyvän työn. Ihmisen taimi ihmetteli, että minne suuntaisi. Kerroin millaista on missäkin, älysi itse oman parhaansa :)


    • Anonyymi

      VOISALMEN KOULU🔛🔝 Ehat ovat IHANIA

      • Anonyymi

        oih ehat


    • Anonyymi

      Voisalmen kuolua EI VOITA MIKÄÄN MUU KOULU. Se on paras koulu ikinä missä olen ollut toisaalta kuin taas tämmöinen Kesämäen paskalaitos. Voisalmen ihmiset ovat hyviä ja varoa pitää tiettyjä. Voiskassa on ihana ruokala ja luokat ruokalaanki jopa mahtuu paljon ihmisiä ja ruokakin maistuu. Toisaalta Kesämäen paskalaitoksessa on enemmän kärpäsiä kuin ihmisiä ja ruuatkin syö kärpäset eivät lapset. Voiskan koulun ulokonäky on kaunis mutta paskalaitoksen ööm näyttää siltä mitä on eli paskalaitokselta. Suosittelen Voiskaa

    • Anonyymi

      ÄLÄ TULE KESÄMÄKEEN IKINÄ KADUT SITÄ

    • Anonyymi

      Varmaanki semmonen, missä ÄO 60 ja 70 ei ole hidastamassa ÄO 100 omaavia. Mutku tasa-arvousko...

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe