AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / koiran tiineys.

koiran tiineys.

15 Vastausta 20 160 Lukukertaa
lyhyesti, mitä "oireita" tiineellä koiralla on, ja missä vaiheessa ne ilmenee?

=)

Muutama vinkki

n 5 viikkoa hedelmöityksestä koiran ruumiinmuoto alkaa muuttua, vatsalinja tukevoituu rintakehän tasalle ja nisät alkavat kasvaa. Nartun ruokahalu luonnollisesti kasvaa tiineyden aikana, kuten myös valeraskauden ollessa kyseessä.

3 viikkoiset pennut näkyvät ultrassa.

eli...

tuo rintakehän "laajeneminen" ei välttämättä tarkoita pentuja? Eli siis perjaatteessa takapää levenee ja koirasta tulee "pötkö"?

Elikkä

rintakehä ei laajene, mutta se rintakehän jälkeen tuleva maha-alue laajenee siihen rintakehän tasolle eli tulee just sellanen pötkylä, mutta ei tosiaan tarkoita, että koira on tiineenä. Varmaa tietoa, et saa muuten kuin ultraamalla sillä pennut tuntuvat vasta noin kolme viikkoa ennen synnytystä paljain käsin.

Valeraskaus oireet ovat ihan samanlaisia, jopa maitoa saattaa tulla ja koira tehdä pesää. Jos olet tosi huolestunut, kannattaa ultrata hauva. Vai onko mahdollisesta astumisesta jo kuinka kauan? Eli kun koira on tiineenä noin 58-71 vuorokautta, niin voisiko mahdolliset pennut jo tuntea käsillä?

hmm..

Laskeskelin tuossa, että suurin piirtein 6 viikkoa on mahdollisesta asumisesta aikaa.

Mahdatko tietää, mitä tuollainen ultraus maksaa?

Kysymys

jos narttu on väsynyt, nirso ruuista, hellyyden kipeä ja mukavuuden haluinen ja sillä on pieni pömppö maha, ja astutuksesta on 4 viikkoa, oisko tiineenä? Ultraan en vie koska en halua tressata narttua, ja
narttu voi tehdä keskenmenon myös myöhäisessä vaiheessa, joten ehkä sitten röngteniin sopivan ajan lähestyessä.
Astutus tapahtui vain kerran ja ne oli 10 minuutti nalkissa, mutta riittääköhän tuo yksi kerta, tosin uros oli koko ajan nartun seurassa ja en nähnyt muita hyppyjä.

röntgen

Jos koiran tiineys on kestänyt kuusi viikkoa, kannattaa käyttää röngenissä. Ultra ei ole enää luotettava. Röngenkuvat voi ottaa seitsemän viikon paikkeilla. Tarkista ell. Siinä näkyy takuuvarmasti pennut ja montako on odotettavissa.

korjaus

Röngen on turvallinen n. 50 tiineysvrk eteenpäin.
Jos koira on kuudennella viikolla, pitäisi nisien jo kasvaa.
Ultrata voi. Se antaa kuvan sikiöiden elävyydestä, mutta lukumäärää on vaikea arvioida.

koiran tiineydestä

Astutimme koiramme 11.03.2008 eli yli kuukausi sitten. Astutus on todellakin epävarmaa koska koirat eivät jääneet kiinni toisiinsa. Isäni mukaan se siitin saattoi mennä emättimeen mutta koira ainakin karjaasi että uros otti siittimensä pois sieltä.
Vatsa tuntuu että se olisi hieman pömpöhtävä että se olisi kasvanut ja isän mukaan koira todennäköisesti ei ole tiine. Itselläni on sellanen tunne et siellä olisi 1 pentu koska meille nimittäin synty kesällä 2002 yksi hirvikoiranpentu ja nyt yritimme sille pennulle joka on 5 vuotias niin tehdä pentuja. Onko tiinehtyminen mahdollista. Kysyn nyt teiltä.

koiran tiineys...

ei kannata enää kokeilla ja riskeerata b´nartun henkeä pennuttamalla sitä 4 vuoden jälkeen ....riskit kasvavat ja jos kyseessä viellä on yksi pentu mahdollisesti se pääsee kasvamaan suureksi ja saattaa siten viellä aiheuttaa todella synnytksessä ongelmia saattaa jäädä kanavaan kiinni ja kuolla sinne jos koiraa ei ole ajoissa saatu lääkäriin....kaikki mahdolliset riskit on tällä olemassa joten oisi hyvä käyttää koira röntgenissä kun astutuksesta on kulunut 50 vrk ja sitten jo varoiksi varata aika mahdolliseen keisarinleikkaukseen jos sitten viimeistään 63 vuorokautta astutuksesta ei ole pentu/pennut syntyneet sitten kannattaa kyllä leikata vaikka eläinlääkäri voisikin kehoittaa viellä odottelemaan asiassa...en odottelisi koska kyseessä on pentujen henki ja mahdollisesti emonkin kun on näin iäkäs...
Hei! Astutimme Suomenpystykorvamme n. 2 viikkoa sitten. Milloin sille alkaa taopahtua muutoksia jne? Nyt se on alkanut syömään enemmän kuin normaalisti ja lenkkeilessämme se aina menee ojaan ja yrittää etsiä sieltä jotain. Luin jo netistä jotain tietoa koiran tiineydestä mutta lisätieto olisi kyllä plussaa. :) Siis vastauksia kiitos!
Yleensä viiden viikon jälkeen narttu näyttää "olevansa raskaana". tosin vale raskaus antaa myöskin samat oireet. Eräs kasvattaja minulle kertoi että jos astutus on onnistunut, narttu on masentuneen näköinen muutama viikko astutuksen jälkeen :) katsoo sinua että " mitä hemmettiä olet taas mennyt tekemään" :) ilmeellä! ja on muutenkin outo! joten narttua seuraamalla voi päätellä asioita, mutta ultra on kumminkin varmistava asian ydin !! joten varmaan ei suomi24 sitä löydy ;) lekuriin niiden tytyjen kanssa!! Meetu
EIköhän asia ole selvinnyt jo puolen vuoden aikana. Etkö taaskaan lukenut kysymystä?
Joo elikkäs tarttisin neuvoa että kun koira synnyttää miten ihmisen täytyy auttaa koiraa siinä.
valeraskaus, kannattaa ottaa siitä selvää ihan ensin!!
Koirani nisistä tulee vähän maitoa ja se on lihonut vähän mutta ainut kerta kun se ois voinu tulla tiineeksi on ollu noin 3,5 kk sitten.. Eli onko mahollista et se on valeraskaana?
 /   /  /  / koiran tiineys.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta