AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / koiran aivastelu

koiran aivastelu

7 Vastausta 15 280 Lukukertaa
koirani on aivastellut epänormaalin paljon jo kolmatta päivää varsinkin sisällä, mikähän sillä mahtaisi olla, muuten on ihan pirteä ja hyvinvoivan oloinen. viime syksynä laitettiin strongholdia kun epäiltiin nenäpunkkia, koira piti sellaista niiskutusta, mitä ei nyt juurikaan ole kuulunut. onko kenelläkään vinkkiä mikä saattaa mättää?

Voi olla..

kyse taas nenäpunkeistakin.. Tai sitten on vilustunut.

Meillä tiedän silloin kyseessä olevan nenäpunkit, kun koira vetää nenän kautta ilmaa sisälle tai ainakin yrittää..

nenäpunkkeja

on liikkeellä kuulemma ainakin eläinlääkärin mukaan ja meidänkin koira sai juuri stronghold-kuurin varmuuden vuoksi. Mm. aivastelut ja em. hengitysvaikeudet ovat juuri oireita.

juuri..

illalla käytettiin omaa koiraa ell:llä ja nenäpunkkiepäily oli joten lääkkeet saatiin mukaan. Oireina juuri aivastelua (paljon) ja outoa kiivasta hengenvetoa sisään..

meiän koira

,ihan kun ois vilustunut mikä on outoa tässä säässä. Oon nähnyt koiria joil on nenäpunkki eikä meiän koira sillä tavalla vedä henkeä ihmeellisesti. Voi olla et oli vaan ohinmenevää, äskin aivasteli tossa.

nenäpunkki? allergia?

Meillä myös toinen koirista vetänyt ilmaa nenän kautta tiheästi useita kertoja peräkkäin jo jonkin aikaa, sillä ei kuitenkaan ole aivastelua.

Toinen on alkanut eilen aivastelemaan, sekä sisällä että ulkona aina kun on liikkeessä. Ja tänään huomasin samanlaista hengenvetoa kuin tällä toisellakin koiristamme. Olemme ottamassa yhteyttä lääkäriin.

Ihmettelen kuitenkin voiko kyseessä olla nenäpunkki, sillä molemmat koiramme saivat strongholdia (eri syystä) noin kolme viikkoa sitten. Jälkimmäinen koira tehostuksen vasta muutamia päiviä sitten. Voiko nenäpunkki silti olla mahdollinen? Voisikohan syynä olla allergia? Koirat on muuten hyvinvoivia, tosin jälkimmäinen joka on vasta alkanut aivastelun, on lenkeillä allapäin ja hitaanoloinen. Mitenhän jotkut puuallergiat? Leppä, koivu? Onko kenelläkään tietoa?

sydänvika?

Meillä on koiraa hoideltu nenäpunkki potilaana viime toukokuusta lähtien, koska alkoi niiskutella ja aivastella. Saanut kahteen otteeseen interceptor nappikuurin mutta ei ole juurikaan auttanut oireisiin. Sitten menimme toiselle klinikalle ja ell löysi "mahdollisen sivuäänen" sydämestä. Keuhkot röntgenkuvattiin ja niistä löytyi nestettä joka on saattanut aiheuttaa myös niiskuttelun/aivastelun.. Samalla todettiin sydämen olevan kooltaan normaalia suurempi joka saattaa viitata sydänvikaan/vajaa toimintaan. Joten sydänultraa odotellaan :(

Sama tarina

Meidän pikkuneidin oireita hoidettiin myös pitkään nenäpunkkeina, kunnes vein toiselle eläinlääkärille, joka kuunteli koiran sydänäänet. Sivuääni on niin voimakas, että sen kuulee ilman stetoskooppiakin painamalla korvan koiran rintakehälle.
Ei meillä röntgeniä tai ultraa tarvittu. Miksi ihmeessä teillä ultrataan kun jo tuo röntgenlöydös kertoo vajaatoiminnan (nesteily + suurentunut sydän). Ihmisillä ultralla selvitellään mikä läppä fuskaa ja kuinka pahasti, jotta mahdollisesti voidaan jotain operoida, mutta suomessa ei tiettävästi koirille läppäleikkauksia juuri tehdä.
Niimpä tai näin, meidän neiti porskuttaa eteenpäin päivittäisen lääkityksen voimin.
 /   /  /  / koiran aivastelu

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta