AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Maksuhäiriö

Maksuhäiriö

9 Vastausta 18 559 Lukukertaa
Siis olenko ymmärtänyt, että maksuhäiriö lähtee neljässä vuodessa vaikkei ole maksanut ko.velkaa??? Eli jätkä jättää vuokrat pystyyn vaikkapa 5 vuotta sitten ja se menee asunto-oikeuteen, niin se ei näy missään kirjoissa ja kansissa enään. EN usko. Kertokaapa nyt miten se oikein menee?

Ajanlasku alkaa

Merkintä säilyy maksamisen jälkeen
Merkintä säilyy rekisterissä kaksi vuotta, jos on edennyt tuomioistuimen päätökseen asti merkintä säilyy rekisterissä neljä vuotta.

voi voi

Mistähän tuollaista olet kuullut

Maksuhäiriö on niin kauan kuin on maksamatonta ja tuomittua velkaa.

Ja se voi olla neljä vuotta sen jälkeen kun olet maksanut kaikki pois.

Velka vanhenee 15-20 vuodessa, niin ettei sitä enää ilmaiseksi valtion toimesta peritä.
Kasvaa noin 9,5 % ja muita kuluja, olisit minullekin ihannavuokralainen,
näin saa asuntoon parhaan tuoton.

uskomatonta mutta...

uskomatonta mutta se on nin että kun tieto menee asiakasreksiteriin niin näät siitä kirjeestä päivämäärän millon on ilmuts sinne mennyt ja siitä päivästä alkaa ajanlasku eli on se sitten 2v tai 4 v se merkintä. Saat tehdä maksusuunnitelman ja maksaa rauhassa velkojas pois vaikka koko sen 4 vuotta kun se merkintä on kuhan asian hoidat niinkuin sovit. Jos et hoida pysyy tiedot ties kuinka kauan pois, sitä en enää tiedä miten sen kans on sitten.
Minä sain 2 vuoden merkinnän huolomattomuuttani ja soitin että alkaako tämä 2vuotta vasta siitä on kun olen maksanut velan poiis niin sanotiin että ei kun siitä päivästä kun se on tänne ilmotettu ja saat tehdä perintätoimiston kanssa maksusuunnitelman

joo

Tää viimeinen kommentti on oikein.

positiivinen merkintä mahdollinen myös

Jos maksat esim. tuomiosaatavan ennen kuin 4 vuoden aika on kulunut, voi ulosottomiestä pyytää lähettämään Asiakastieto Oy:lle ns. positiivisen merkinnän että asia on maksettu. Tämä merkintä kannattaa tosiaan laittaa. Vetoat ulosotossa Ulosottolain 1 Luvun 32 §:n 3.kohtaan niin asian pitäisi onnistua.

Osoitteessa www.asiakastieto.fi löytyy lomake jolla jokainen voi tietonsa tarkistaa.

Jos ulosottomies tekee estemerkinnän - eli toteaa Sinut varattomaksi, tulee taas valitettavasti uusi 4 vuoden merkintä.

???

No entäs tällaisessa tilanteessa kun minulta meni luottotiedot, mutta ne eivät menneet ulosottoon asti, vaan käräjäoikeudesta tuli tuomio veloista, jonka jälkeen aloin lyhentämään välittömästi velkaani perintätoimistolle joka oli yrittänyt periä saatavia minulta. Miten minä voin saada positiivisen merkinnän luottotietoihini, mihin minun täytyy siis olla yhteydessä?

Ei todellakaan

Haahahaa, mistä näin tyhmiä ihmisiä edes löytyy, jotka voivat kuvitella laistavansa veloistaan näin helpolla??? Ei todellakaan pidä paikkaansa! Ainoa paikkansapitävä asia viestissäsi on, että oikeusistuimen velkomistuomion saanut velallinen saa 4 vuodeksi merkinnän luottotietoihinsa. Kun vouti tekee yrittää periä velkaa eikä onnistu, hän ilmoittaa varattomuusmerkinnän Suomen Asiakastietoon. Niinpä samasta velasta voi olla useampia merkintöjä luottotiedoissa!

Jos et maksa velkaasi, velkoja uusii sen ja taas lähtee uusi 4 v:n merkintäaika raksuttamaan luottotiedoissasi. Velkoja voi uusia pitkään...ja merkintä säilyy aina 4 vuotta siitä, kun sinne on jotain ilmoitettu.

ottakaapa nyt kuitenkin asioista selvää...

perintäpoika on pihalla täysillä. ei pidä paikkaansa että samasta asiasta voi tulla uusi merkintä. Surkeita palstoja tälläset missä jotkut yrittää neuvoa ja toiset tietämättään asioista puhuu peetä

Velat joo...

No, kaksi vuotta meni ohi ja sain viisi vuotta lisää. Yrittäjä kumppani lykkäsi velat mulle ja muutti viroon... Suomen valtio ei anna armoa, kun puhutaan yrittäjävelasta! Älkää ikinä ottako lainaa. Vaikka muutama vuosi menisikin hyvin ja rahaa tulee, ei kannata kaikkia "pesämunia" laittaa pois...
 /   /  / Maksuhäiriö

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta