AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Pään CT-kuvaus

Pään CT-kuvaus

8 Vastausta 14 819 Lukukertaa
Olen huomenna menossa pään CT-kuvaukseen vihlovien päälaen päänsärkyjen johdosta. Onko kokemuksia minkälainen tuo toimenide on?

Kyllä

Minulle on tehty pään CT-kuvaus ja magneettikuvaus. Ihan helppo ja kivuton tutkimus. CT-kuvauksessa minulle laitettiin varjoainetta suoneen. Siinä tuli jännä tunne, kun varjoaine hetkessä humahti läpi vartalon. Tuntui, että pissa tuli housuun. Sitten maataan liikkumatta selällään paarella joka liikkuu putken sisään. Hieman kuuluu pauketta, mutta minulle ainakin oli helppoa olla putken sisässä. Ei tullut ahtaanpaikan kammoa eikä ahdistusta.

kokemusta

Minulle on tehty pään-CT kaksi kertaa. Kokemukset olivat hyvin myös samanlisia, kuin edellisessa vastauksessa. Ahtaanpaikankammokaan ei yllättänyt, vaikka sitä ensin pelkäsin. Kuvauksen jälkeen pitää juoda nestetta reilusti, jotta varjoaine poistuu elimistöstä. Kuuntelin musiikkia kuvauksen aikana. Tsemppiä kuvaukseen!

Oletko aivan varma

Oikeellisuudesta. Ikävää jos joku saa väärää tietoa ja toimii sitten niiden perusteella. Voi olla ikäviä seurauksia myöhempään elämään, vaikka tuskin täällä kukaan täältä saamansa infon perusteella toimii

Niin

tarkoitat tuolla tietojen oikeellisuudella? Täällä ihmiset ovat kertoneet omat kokemuksensa pään CT-kuvauksesta. Mitä ohjeita noissa oli joiden perusteella on käsketty toimia?

Juttuja on monenlaisia

Ei sinänsä ohjeita, luethan itsekin sujuvasti, mutta monesti ihmiset yksinkertaisesti vain muodostavat omat mielipiteensä muiden mielipiteiden ja kokemusten perusteella. Millaisia voisivat olla seuraukset, jos joku valehtelee kokemuksistaan esimerkiksi yleisen hyväntahdon nimissä?

niin

tollaista alat pelätä, niin kaikki keksustelupalstat pitäisi sulkea.

Tiedän

Itselläni on vain niin normista poikkeavia mielipiteitä :), että välillä hirvittää kun jälkeenpäin lukee, mitä on tullut lauottua. Nämä voidaan kuitenkin tarvittaessa jäljittää tiettyyn ihmiseen, enkä ainakaan itse kaipaisi mitään ongelmia. Mistä sitä tietää, mikä menee esimerkiksi jonkun tuomarin mielestä yli hilseen? Ei muuten huono idea tuo keskustelupalstojen sulkeminenkaan, mutta onko elämää niiden jälkeen?

Onhan nämä foorumit tosi hyvä idea ja jokaisella on omalta osaltaan mahdollisuus vaikuttaa ja tuoda esiin omaa arvomaailmaansa. Joku voi sanoa ja arvostella, että helppoahan se on kasvottomana tuoda poikkeavia mielipiteitä esiin ja kyllä asia on juuri näin.

kävin myös

Kävin myös pään ct-kuvauksessa. Oireena minulla oli ollut yli kuukauden ajan ollut silmien kirvely ja turpoaminen, sekä yläluomet että alaluomet olivat aivan turvoksissa.

Toimenpide pelotti, mutta oli kuitenkin nopea ja kivuton. Ensin poistin kaikki korut pään alueelta ja hoitaja kyseli sairauksista. Kävin makaamaan pedille ja kyynärtaipeeseen laitettiin neula varjoainetta varten. Ensimmäiset kuvat otettiin ilman ainetta. Laite ei ollut putki kuten pelkäsin, vaan "rengas" johon pää työnnettiin keskelle. Eli ahtaan/suljetunpaikan kammoa ei tullut. Kone rutisi ja peti hieman liikkui kuvauksen aikana, mutta ei tuntunut pahalta.

Noin 5 minuutin jälkeen hoitaja tuli laittamaan varjoainetta suoneen. Aine levisi hetkessä koko kroppaan ja tuntui lämpimältä aallolta. Jälkeenpäin ei ollu mitään tuntemuksia, hoitaja sanoi että aine poistuu nopeasti elimistöstä eikä rasita maksaa.

Kokemus oli postitiivinen vaikka sairaus pelottaa vieläkin.
 /   /  /  /  / Pään CT-kuvaus
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta