AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Insinöörin tes palkka?

Insinöörin tes palkka?

54 Vastausta 75 362 Lukukertaa
Mikä on aloittelevan rakennusinsinöörin tes-mukainen palkka?

Riippuu

Nimittäin. Pystyykö esimerkiksi timpurin tai muihin ammattihommiin.
Pelkälle rak.ins. koulutukselle ei TES:ssa taideta maksaa mitään!

Niinpä..

Miksiköhän insinöörin pitäisi osata jonkun muun ammattiryhmän töitä? On kyllä mennyt hurjaksi tämä Rakennusinsinöörien polkeminen. Vaaditaan mahdotonta ammattiosaamista, kokemusta kaikesta mahdollisesta ja palkka on sama kuin apumiehellä. Myös henkilökohtaiset ominaisuudet tuntuvat olevan tarkassa syynissä kun töitä hakee. Voisko nyt joku sanoa onko insseille olemassa Tesin määrittelemää palkkaa, kun sellainen kaikilla muillakin ammattiryhmillä on?

ps. itsellä on onneksi toinenkin ammatti, joten eipä onneksi tarvitese tämän yhden ammattiryhmän työn varassa olla.

kyllä

Rakennusalan toimihenkilöiden TES. En tiedä mistä saa.Meillä on koulun kirjastossa. Mutta palkka määräytyy siinä tehtävän ja toimenkuvan sekä työkokemuksen mukaan. Niistä pisteytetään ja pisteet lasketaan yhteen ja niiden mukaan lasketaan palkka. Työkokemukseksi lasketaan kaikki rakennusalantyö, sama vaikka olet ollu holvi tylttänä. Kaikki lasketaan. Jos joku tietää enemmän avautukoon.

Se kato johtuu siitä

kun on ollut SDP:läiset(sosialistit) liian kauan vallassa. Kommunistisessa järjestelmässä kaikkien pitäisi tienata yhtä paljon ja jos joku tienaa enemmän tulo tasataan progressiivisella verotuksella. Jos joku yrittäjä tai yritysjohtaja sattuu tienaamaan enemmän kuin muut, niin heti kaikki porajaa yleisönosastojen kirjoituksissa.

työntekijän oikeuksien valvonnasta

Sdp:n politiikka nimenomaan ajaa työntekijän oikeuksia. Ammattiyhdistykset valvovat, että työntekijöiden (mm. insinöörien) palkkoja ei poljeta. Oikeistolaisessa mallissa suuren voiton ja yritysjohdon palkkiot mahdollistaa mm. halpa työvoima ja lyhytnäköiset irtisanomiset.

raksainssin palkoista

Ekan vuoden opiskelijana ( 0,5 v. koulua) maa- ja kalliorakentamisen puolella ( + aiemmista opinnoista tulleet) op yht. lukien n. 70 kesätöiden alkaessa. Tieliikelaitos maksoi kesällä 2006 harjoittelijan palkkaa 1400 egeä kuussa.

mitä

saavan juuri valmistuneen kaverin, työmaa Jyväskylässa, työkokemusta yhteensä alalta 12kk, joista työnjohtaja harjoittelijana 3kk,timpurina 3kk ja 6kk apuhommissa. Työmaalla kolme mestaria, titteli nuorempi työnjohtaja?
On nimittäin ensiviikolla työhaastattelu ja mietityttää mitä tarjoavat kuin ei ole mitään tietoa palkoista.

faktaa

jotain 1500-1900€

jotain tollasta

Ei siinä raksa-toimihenkilöiden tessissä mitään kovin tarkkaa ole annettu. Jotain 1600e oli muistaakseni ihan minimipalkka, opiskelijalla 80 % tästä.

Mutta ei hei INSINÖÖRIN hommia oikeesti tehdä tuolla rahalla??!! Mielestäni on rekrytointi mennyt helvetisti pieleen jos onnistuu löytämään niin tyhmän kaverin että suostuu "siivojan" palkalla vastuulliseen ja kovaa osaamista vaativaan työhön?

Vaasassa näin

Vastavalmistunut InsAMK+10v timpurinkokemus. 1800 €/kk + 400 €/kk vastaavanlisää.

Herätkää pahvit!

Ottakaa järki käteen. Just noin. Sitten mietitte, että kannattaako siihen 1700-1800 € palkkaan suostua. Kysykää työpäälliköltä, ottaisiko teidät appariksi, palkkahan on sama, vastuuta ei lainkaan, kunhan aamulla muistaa töihin tulla. Jos kaikki tyytyy tilanteeseen, osoittaa se työnantajalle, että palkka-asioihin ei tarvita muutosta. On meidän mesujen omaa syytä pitkälti koko homma. Kuitenkin sälytän suurimman vastuun alalle tuleville: heidän on kilpailutettava palkkansa jotta koko alan palkat saadaan ylemmäs. Uudessa TESsissä on mahdollisuus korottaa palkkaa henk. koht. yms. ominaisuuksien perusteella.
Anteeksi provo otsikossa.

Palkka

Moro !

Paljonko kohteesta tulee tuotantolisää kohteen päätyttyä. Oletko jakanut sen työnjohdon kanssa
vai itse?
???

Onhan noita liittojen suosituksia ainakin..

RIA liiton suositus aloittelevalle 2120 - 2330€/kk plus miinus 10% kokemuksesta ja työn vaativuudesta riippuen:
http://www.ria.fi/opiskelijat/harjoittelupalkat.html

Insinööriliitto suosittelee 2300-2900€/kk alkupalkkaa
http://www.insinooriliitto.fi/asp/system/empty.asp?P=939&VID=default&SID=652975545037185&S=1&C=27171
Rakennusmestari ja -insinööriliitto suosittelee ainoastaan jäsenmaksun maksamista...
http://www.rkl.fi/index.cfm?cd=21165

Tuo insinööriliiton suosittelema 2900 egeä kokeneelle tekijälle on kyllä mielestäni sen verran kova raha, ettei sitä ainakaan rakennuspuolella aloitteleva saa. Pitänee olla jo useampi vuosi kokemusta, ennenkuin kolmea tonnia lähenee palkka. Jollakin muulla teollisuuden alalla voi onnistua alkupalkkanakin.

Arvioisin aloittelevan voivan pyytää 2000-2500€/kk kokemuksestansa ja hommien vaativuudesta riippuen.

Riippuu konkreettisesti

Eli onko siellä munat vai ei!

Norjan

Norjassa on insinöörin paikka auki 53-59 ekua tunti liksa kohtalainen.löytyy mollin sivulta ilmoitus.

sehän alkaa

samaa luokkaa kuin oma tuntipalkkani peruskoulun opettajana. Siis käteen.

varmasti :D

varmasti tulee yli 50e käteen peruskoulun opettajan :D aika läppä äijä. viä markka aikana jäi ylä-asteen äidinkielen lehtorille 120mk käteen tunnilta. että oiskohan se kumminkaan niin et sun palkkas ois yl ikaks kertaa sen verran peruskoulun opettajana :D en kumminkana jaksa uskoa että eurojen tulo nosti palkkaas sentään ihan niin paljon ja luultavasti äidinkielen lehtori ylä-asteella saa enemmän kun kukaan opettaja peruskoulussa!

palkka on

Nyt tulee tuore tieto suoraan ison rakennusyhtiön työpääliköltä (en itse ole =)

Vasta valmistuneelle rak.inssille, jolla talonrakentajan pohjatutkinto ja vajaa vuosi työkekemusta rakennusalan sekatöistä + siihen päälle kesän ja opiskelun ohella tehtyä työnjohtoharjoittelijan työkekomusta yht. n11kk samasta firmasta on 2200e kuussa jota myöhemmin korotellaan. 2100 palkka olisi ollut ilman samassa firmassa ansaittua työkokemusta.
Aloittelevan työnjohtajan palkka on kuulemma taulukollisesti abaut tuon 2100e
ja tämä oli tuoretta faktatietoa.

yläaste on

yläaste on tietääkseni peruskoulua?!?

Palkkoja

Ite alotin 2005 n. 10 henkilön suunnittelutoimistossa, joka sijaitsee Etelä-Karjalassa. Alotuspalkkani oli 1900 euroa. Nyt 2 vuoden jälkeen palkka on 2250 €. Kävin keväällä haastattelussa kilpailijalla ja oisin päässyt töihin 2400 € kuukausipalkalla. Satanen lisää ni oisin menny.
Helsinkiin en lähtis töihin alle 3000 € palkalla, ei kyllä oo käsitystä maksetaanko siellä sitä. Yhessä haastattelussa kävin, johon laitoin yli 3000 € palkkatoiveen. Oli kuulemma aika kova toive, muttei mahdoton. Voihan se olla, että ottavat kuitenkin mielummin jonkun joka tekee esim 2500 €/kk.

Palkka

Itse työmaamestarina (rkm koulutus). Palkkaa saan 2500 €/kk, autoedun (tai kilometrit korvataan jos firman auto muussa käytössä). Työpaikka keskisuomessa ja työmaita useampia.

Palkkakuopan pohjalta

Joo, itehän valmistuin 2003. Palkat(perus) € kuussa, brutto.

2003 amis open sijaisena 1900 05a
2004 työmaa mest. 1400 05a
2004 amis open sijaisena 2100 05a
2005 työmaa vast. mest. 1600 05a
2006 rakennussuunnittelu 1900 05a
2007 rakennussuunnittelu 2100 eri firma 03a
2007 työmaa mestari 2790 09a

Työkokemusta eri hommista siis yhteensä joku 5 vuotta.

Rakennusalalla liikkuu kaikenlaisia yrittäjiä ja yleensä kaikki pienyrittäjät ovat luonteeltaan omanlaatuisia, yhtään reilua työnantajaa en ole vielä tavannut, mutta siedettävä joukkoon mahtuu. Itse yrittäjältä, rakentipa mitä tahansa ei vaadita mitään koulutusta, ihan maallikkokin voi tehtailla mitä huvittaa. Jatkuva kiire ja päivittäin pitäisi venyä ihmeisiin mahdottomissa tilanteissa.

Mitä tulee sitten palkkakuoppaan. Ihan omaa vikaamme on, vastavalmistuneena alalla on tilanteessa että työtä on pakko saada ja sitten mennään montulle mesuksi kattomaan kun apumiehet tienaa enemmän istuskelemalla. Palkan saa toki nousemaan kun on tarpeeksi oma alotteinen ja hakee jatkuvasti aina vaan parempi palkkasta hommaa. Kaikki ettii halvalla hyvää, niin myös yrittäjä. Sitä saa mitä tilaa jälleen kerran, työhaastatteluissa kannattaa aina liiotella kykyjään ja kehua itteään minkä kerkeää, eihän se ole nykyään edes valehtelua. Ja samaahan se työnantaja tekee kuitenkin muodossa tai toisessa.

Jos nykynen työ loppuu en lähde mihinkäänpäin suomea alle 2700 palkalla ja pk seudulla sen on oltava yli 3000. Itte en niin rahantarpeessa ole ettenkö vois noita kokemusta haluaville sitä suoda alle parin tonnin palkalla.

Jatkossa ehkä hoitsukoulu houkuttaa, raksalla kun ne naisetkin on niin 'helmiä' ettei edes ne motivoi huonolla palkalla töihin. Mutta kukapa jaksaisi jatkuvasti taistella eduistaan, muilla aloilla kun tuntuu liitot tekevän edes jotain.

vielä palkoista

Olen kolmannen vuoden inssi opiskelija, suuntautunut maa- ja kalliorakentamiseen. Viime kesä murskamiehenä komennushommissa (sopii minulle..päivärahat...) ja tänä kesänä työnjohtajana murskalla. Palkka 2500+ päivärahat+ km korvaukset+ tuotantopalkkio ja piiskaraha joita kertyy... Käteen jää n. 4000 kuussa koska veroprosentti pieni ( 11%). Sen saa etukäteen kun käy vaan verotoimistossa ja pyytää uuden kortin jossa selvittää työmatkoista aiheutuvat kustannukset. Ja töitä riittäisi niin paljon kuin jaksat tehdä... tekis mieli jo heittää koulu jorpakkoon ja jäädä duuniin!

eipä oo

Onko mesuilla ja insseillä oikeesti noin huonot palkat, vai eivätkö osaa pyytää? hetken jo meinasin että lähtis työmaalta mestarikouluun, mut ei näköjään kannata.. enemmän tienaa työmaalla ja vähemmällä stressillä

"Työmaamestari"

tällä hetkellä palkka 2800€/kk+ päivärahat, liikun työmaalle omalla autolla ja työmaa ajot ovat kilometri korvauksella.

oma yritys

Minulla oma ns. yhdenmiehenyritys, jossa rakennuttamiseen liittyviä palveluita. Piirrän ja valvon pääasiassa. palkkaa nostan 3700€ ja jää vielä osinkoihinkin. (huom. ei selviä alle 10h työpäivillä, normi viikko n. 60 tuntia töitä)

Kyllä yrittää saa

Eipä tuosta tuntipalkaksi paljoa tule. Normi 40-tuntisella viikolla saisit alle 2500 euroa kuussa. Yleensä ihmiset arvostavat vapaa-aikaansa sen verran, etteivät ota vastaan kaikkia tarjottuja töitä. Tai ainakin ylityötunneista pitäisi saada kovempi palkka. Esim. jos "ylityötuntisi" huomioitaisiin laskennallisesti 1,5-kertaisina, tuntipalkaksesi jää vain ~12,5 €, minkä saa jo apumiehetkin raksalla. Vaan mikäs siinä, jos tykkäät työstäsi...

Yrittäjä

Et huomioinut sitä, että hänelle jää normallin palkan lisäksi osinkotuloja. Jos on taloudellisesti mahdollista, viisas yrittäjä pistää palkkatulonsa minimiin ja nostaa rahan osinkoina vuosittain.

Jos yhtiö jakaa osinkona vähemmän kuin 9 %, osinko on 90 000 euroon asti kokonaan verovapaata tuloa. (Verohallinto).

Tuo nostaa kummasti tuloja. Lisäksi täytyy ymmärtää että yrityksellä on oma arvo, rahapussi, jonka päällä yrittäjä istuu. Jos esim. myy yrityksen, elää yrittäjä leveästi. Tuossa tapauksessa rengeillä ei ole mitään plakkarissa.

Takaisin alkuperäiseen aiheeseen..

http://www.uil.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=939&VID=default&SID=833877882464706&S=1&A=closeall&C=31460

uusi insinööriliitto näyttäisi alkupalkaksi suosittelevan 2550e/kk ja työkokemuksen karttuessa muutamalla vuodella jopa päälle 3000e/kk 37,5 tunnin viikkoduunilla..

kannattaa muutamaa työnantajaa kilpailuttaa samanaikaisesti ja kehuskella itseään ja muiden yritysten palkkaa hieman enemmän kuin oikeasti on. palkkatoiveitahan voi esittää, vaikka alkupalkaksi 2800e/kk, mutta työnantajan ei ole pakko hyväksyä tätä (sehän on vain toive) ja palkka on soviteltavissa jälkeenkinpäin jos työnantaja on kiinnostunut.

Heittäkää ny voltti

Eihän kukaan tolkun insinööri etelässä edes sylkäise työmaakoppiin tai näyttöön päin alle 3 tonnin.

Niissä toimistoissa missä olen ollut töissä, on juuri koulusta päässeille AMK-insinööriTYTÖILLE maksettu 2,3-2,5 tonnia. Siis kun työkokemusta on ollut 1 kesä jostain kunnasta, ja ikää on ollut 24 vuotta. Sellanen insinöörijätkä joka aikaisemmin oli ollut jossain oikeissa töissä, sai 3 tonnia lähtöpalkkana. Siis SISÄtöistä.

Arkkitehtiopiskelijat saa palkkaa keskimäärin 15 euroa tunti eli 2 400 kuussa. Itte sain työmaahommista käteen aikoinaan 12 000 markkaa kuussa, kun koulut oli kesken. Se oli 90-luvun puoliväliä, kun ruoka maksoi puolet siitä mitä nykyään.

Jos inssien alkupalkat on tosissaan noin huonoja, mitä tässä ketjussa sanotaan, niin teillä on pikkuisen kiire leikata tekujen aloituspaikkoja.

vai vielä rahaa, kuinka ilkeät sitä pyytää

Eihän inssien harjoitteluista ole enää herran aikoihin mitään maksettu. Ei ainakaan täällä pohjoisessa ja nimenomaan työmaan puolella. Poikkeukset tietenkin erikseen. Itse olen ainakin luovuttanut ja käyn koulun minimipanoksella loppuun. vituttaa vaan kun tutkintoihin pitää survoa jotain pakollisia harjoitteluja joita firmoilla ei ole resursseja järjestää -> otetaan päteviäkin tyyppejä seisoskelamaan palkatta säälistä sen takia että pääsisi joskus koulusta pois. Järkyttävää resurssien haaskausta.
kyllä meilläpäin (kuopio) ainakin kaikki kävi palkallisessa harjoittelussa. ja työmaalla varsinkin sai ihan kohtuu liksaa about 2k.
työkokemusta maanrakennusalalta 8v. Lukenut yhdyskuntapuolelta inssiksi. työnjohtajana 3v, palkka nyt 2600 plus vastaavanlisä 300e. Lisäksi ateria ja kilometrikorvaukset
m-78

palkka

Olen menossa helsingin suuntaan töihin kesäksi ja palkkani olisi 2300ekk+km+ruokaraha. Tarkoitukseni olisi valmistua tulevana talvena ja minulla on noin 2v työmaakokemus raksahommista (ei työnjohto) ja noin vuoden verran ollut työharjoittelussa ammattikoulu (talonrakentaja) aikoinani. Mietityttää kyllä, että liian pienellä palkalla olen lähtenyt... vai mitä on ihmiset mieltä?
riippuu täysin työpaikasta, mitä maksetaan.
Tilille rapsahtava rahamäärä riippuu täysin miten härskisti kehtaat kirjoitella olemattomia kilometrejä, lykätä ylitöitä ja napsia "urakkakorvauksia". Siihen päälle vielä ostelet työmaan piikkiin kotisi remppatarpeet niin kyllä siinä palkoille pääsee.

Se mitä sopimuksessa lukee on samaa mitä virolaisilla. Jotain millä ei ole tekemistä todellisuudenkanssa.

Viilataanko maallikkoa linssiin?

Olemme rakentamassa Turussa avaimet käteen periaatteella pikkufirman kanssa taloa. Sukset ovat menneet pahasti ristiin, sillä samaan aikaan kun 360 000 euroa maksavasta talostamme on rakenusfirma sijoittamassa vain 14 000 e kaikkiin kiintokaluisteisiin, mukaanlukien keittiö, kodinhoitoh, 2 Wc, Kph, 2 vh, 4 kpl vaatekaappeja ja lisäksi kodinkoneetkin!!! Käytännössä siis kaiken. Talomme kokonaispinta-ala käsittää 175 m2 ja 6 h, autotalli ja varasto. Kauppasopimus edellyttää modernit ja laadukkaat materiaalit.(ei perus tavaraa) Erilaisten talonetin ja muiden laskureiden mukaan tuon koko luokan talon kiintokalusteiksi ilmoitetaan noin 25 000- 35 000 euroa.
Samaan aikaan meille kerrotaan, että miehet eivät tee 700 eurolla kuin 12 tuntia töitä. Tuntipalkka näin ollen olisi 58 e/h !!! Kuukausi palkka näin ollen liki 8000 euroa. Saa sitä sitten ihmetellä miksi juuri meidän saatavistamme ja kalusteiden osalta nipistetään, jos palkkoihin menee suurin osa....
Näihin kirjoituksiinne verratuna tuo ei voi olla järjellisesti mahdollista. Pikku firma pyrkii tavoittelemaan törkeästi itselleen maksimaalisen voiton? Vai olemmeko pahasti väärässä?

Jätkät painaa urakalla

Eihän siitä verojen jälkeen tuosta 58€ jää ku vajaat kolmekymppiä tunti ja kuukaudessa semmoset vajaa 4000€. Suht ok palkka välillä paskastakin työstä. Oisitte hommannu työmiehet sitte virosta. Ja totta vitussa sitä koitetaan ite kukanenki saaha mahdollisimman suuri tili, vaikkakin kyllä täytyy ihmetellä mistä tuo 14 000€ on peräsin?, pikemminkin 40 000€
Työntekijän saama palkka ENNEN veroja on noin kolmannes firmojen tuntiveloituksesta.

Tuntiveloituksesta kun katoaa ennen työntekijän palkan maksamista ensin ALV 23 %, sitten yleinen hallintokulumarginaali (jotain 10-12 % yleensä rakennusalalla), voitto/riski-marginaali (esim. 5 %), työntekijän eläkemaksuja, muita sosiaaliturvamaksuja, erilaisia pääomakuluja, jotka huomioidaan myös tuntiveloituksessa jne.

Eli jos sinulta veloitetaan 58 euroa tunnissa, työntekijä saanee noin 20 euroa per tunti, ja siitä pois verot. Ennen veroja se tietää noin 3000 euron kuukausipalkkaa.

TJ:nä yksityisellä

Ollut VTJ ja suunnittelutehtävissä palkollisena. 3900 brutto, ikää 26 ja ins. kokemusta 2 vuotta. Ei se oo hullu joka pyytää vaan se joka maksaa. ja yhdyn ARK Anteroon: tekun alotuspaikkoja vähennettävä
RI vai DI?

Vituttaahan tuo kun tehdastyöstä kaverini saa kesätyöläisenä 2400e/kk. Vakkareilla palkka on kuulemma siinä 3000e/kk tuntumassa. Työ on pääasiassa istuskelua, tosin vuorotyötä.

Kai sitä alanvaihtoa voisi vielä harkita vaikka on enää vuosi jäljellä RI opintoja.
Sitä minäkin ei alle 2000e voi olla missään! Raksan alimallakin palkkaluokalla pääse 1600e. Raksanlappuun lisätään 4 vuoden koulutus inssinlappuineen niin kyllä on tyhmä jos alle 2300 lähtee??

no ei noilla..

Johan dippatyön tekemisestäkin saa vähimmillään ton pari tonnia kuussa.

Kokeneet rakennesuunnittelijat sanovat yleisesti että niiden tuntipalkka on n. 5-10 kertaa parempi kuin yliopiston lehtoreilla / dosenteilla..
Ihan sama mitä maksetaan, insinörtille pitäisi maksaa maks. 5€/h, sekin on vähän liikaa, sillä näitä paljon lukeneita mistään mitään tietämättömiä on Suomi täynnä
itsellä ikää 28, ammattikoulun kävin rakennuspuolella ja 5vuotta tein kirvesmiehen töitä.. Nyt luin itseni rakennusmestariksi ja valmistumisen jälkeen palkka työmaamestarina 2090€/ kk =D Ylitöistä ei makseta vaan saa pitää vapaana! Joten eipä paljon kannata kun kirvesmiehen töistä saa kohtuu helposti 2500--3000€ /kk mestarin hommissa työpäivät olleet pääsääntöisesti 6,30--16.00. Sen verran mestarin papereista on hyötyä että voi hankkia pientä lisätuloa omakotitaloja valvomalla..
Rakennusinsinöörin palkka on uuden työehtosopimuksen mukaan 80% rakennusmiehen palkasta.

ps: kahvit talon puolesta
. Maanrakennus työnjohtajan 10 vuotta ja nykyisin liksa on 3300€/kk. + ajoista saa kilometrit...
Mulla läheinen ihminen ammatiltaan rakennusinsinööri..valvontapuolen töitä tekee erilaisissa maanrakennusurakoissa..Bruttotulot 3500e+kilometrit+ylityöt+päivärahat..Rahaa jää käteen keskimäärin 3100e/kk..Niin ja mikä parasta pääosin toimistotyöaika 8-16..kateeksi käy näin hoitoalalla kolmivuorotyöläisenä :P
Suoraan koulusta valmistuneena rakennusmestarina sain alotuspalkaksi 2550€. Kokemusta kesätyöt, eli yht joku 12kk, joista 4kk työnjohtajana viimesenä kesänä. Härsiksti ilmotin tuon summan, ekaan yritykseen en päässy mutta toisessa sanoin ku ehottivat 2200€, että on jo toisaalla luvattu tuo 2550€. Pienellä jekuttamisella sai siis muutaman euron lisää tilinauhaan :)
3,5k+tulospalkkaus -> about 4,2k kuussa. ja lisäksi edut (puhelin, lounarit, kilsat, vapaa-ajanvakuutukset jne.) kokemusta mesuna 2v.

ei se oo kiinni siitä mitä muille maksetaan, vaan siitä mitä osaat. itekin lähin 2,4k liksalla töihin ja 6kk jälkeen sanoin työpäällikölle, että nyt oon hampaani näyttänyt. palkan noustava, ota tai jätä. seuraava tili oli 3,1k.
tästä vuosi eteenpäin, niin neuvottelin tulospalkkion ja pikkukorotuksen. nyt olisi taas aika nostaa. pitänee ottaa asia esille.

summasummarum: tee tulosta, niin saat hyvää liksaa. paskoja mesuja on liikaa.
ja aivan samaa mieltä: tekun aloituspaikat kolmannekseen, niin tulee kunnon jengiä ulos...
Miksi noi palkat on hieman alakantissa? Luulis että tuolla koulutuksella hieman enemmän saavan. Jotenkin hieman typerää että kun on noin vastuullinen työ ja varmasti välillä tressaavaa niin maksetaan kuitenkin sama mitä minulle putkiasennuksista. Itselläni on 3 vuotta kokemusta putkiasennuksesta ja 8tunnin työpäivillä saan bruttona 3700ekk+250 lisät. Tuo on tietysti urakka hommaa mutta en silti hikoile töissä.
Suuressa rakennusliikkeessä pääkaupunkiseudulla nuorempi työnjohtaja saa noin 2600 euroa ja vanhempi työnjohtaja 3300 euroa. Vastaava työnjohtaja saa vanhemman työnjohtajan palkan + vastaavan lisän.
kunnalla putkiasentajana 3000 euroo kuus. nykysin liikaa herroja ja liian vähä tekijöitä. ;)
Rakennusinsinööri tuotantopuolelta, nainen. Työkokemusta yksi kesä haalarihommia, nyt pian 1v oman alan töitä. Harjoittelusta sain 1600e ja keväällä valmistuttuani 2300e, luvattu palkan korotus jossain vaiheessa. Toiminut laskentatöissä ja vastaavana työnjohtajana. Sijainti muu kuin pääkaupunkiseutu. Keskisuuri rakennusfirma. Lisäksi kilometrikorvauksia.
 /   /  /  / Insinöörin tes palkka?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta