omatekoiset lahjat

askartelija

Miten te suhtaudutte oma tekoisiin lahjoihin?
Onko niitä mukava saada?
Mä tykkään kovasti tehdä lahjoja itse,mutta en kuitenkaan koskaan ole niihin tarpeeksi tyytyväinen.
Aina tulee tunne että kaupasta ostetut olisivat parempia.
Mitä mieltä te olette?

17

2822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minna

      Itse olen ainakin tehnyt suurimman osan joululahjoista itse ja kovasti on pidetty. Köyhällä opiskelijalla ei edes ole varaa ostaa kalliita lahjoja, jotka sitten joulun jälkeen heitetään kaapin perälle.
      Kunhan muistat tehdä sellaisia joita voi käyttää myöhemminkin esim. voit painaa käsipyyhkeitä, kutoa villasukkia tms.

      • miijuutuu

        Kertokaapa jos keksitte lisää hyviä ideoita niin vois itseki laittaa korvan taakse.. Ü
        Itse olen tehnyt lahjaksi mm. kaverilleni miesKALENTERIN tulevan vuoden tavallisesta kalenterista mitä esim. postissa tulee tai ostanut yksinkertaisen ja halvan -liimailen siis (yläsivulle) kuvan päälle netistä tulostettuja ja lehdistö löytyneitä kuvia ja lisäilen pieniä tekstejä esim. kauneusvinkkejä tai jotain humoristista. Tästä saa hyvin persoonallisen lahjan.
        Toinen hyväksi koettu on TUUNATTU TULITIKKUASKI, huovalla päällystetty tavallinen tikkuaski ja huovan päälle laitoin netistä tulostetun humoristisen tekstin. (sopii hyvin kynttilän/tupakanpolttajille) Askista voi myös tehdä silmälle kauniin ja se on samalla käytännöllinen.
        Kolmas on albumi. Siihen kaikkia kuvia, muistoja, vanhoja kortteja ja tekstiä..


    • E

      Mä arvostan paljon omatekoisia lahjoja, esim. isoäidin kutomia peittoja ja pöytäliinoja. On myös mukavaa saada pikkulapsen (tai vähän isommankin) piirustus kehystettynä tai äidin neulomat villasukat.

      Minua ainakin lämmittää ajatus siitä, että lahjan antaja on tehnyt jotain juuri minulle ja käyttänyt siihen aikaa ja vaivaa.

    • kikka

      Omille lapsille joudun ostamaan jotain lahjoja, mutta vieraille annan vain itsetyhtyjä. En keksi kaupasta yhtään mitään ostettavaa eikä ole paljon rahaakaan laitettavaksi vieraiden lahjoihin. Joten pakerran aina itse milloin mitäkin.

      Yleensä teen sarjassa kaikille samantyyppistä, jotta ei käy niin, että aina sama ihminen saa samalaisen lahjan.

      Minä tykkään saada omatekoisia lahjoja.

      Tänä vuonna korvaan joulukukan tilkkutyöpatalapuilla. Joulukukka viemiseksi on mielestäni sellainen ostos, jossa raha menee täysin hukkaan.

      • ~R~

        ... lahjoja ite. vaik oonki vast 11. mut tykkään ihan hirveesti neulomisesta...


    • aurinko

      Minä teen itse lahjoja ja aina on kehuja tullut.

    • Mitä muuta?

      Itse olen tehnyt koruja tytöille. Oon kyllä vasta 9v. Vanhemmilleni tein käsityöllä pienet koriste- nuket. Mitähän kaverelle ja veljelle vois tehä...? Ois niin kiva tehä lahjoja itse tänä vuona, ku täällä Suomessa on niin kallista tuollan kaupoisa.

      • Hauska keksiä lahjoj

        Teen itse paljon käsitöitä, mutta tykkään saada itsetehtyjä juttuja. Tädiltäni olen saanut monta monituista korua, huivia, kaulaliinaa ja muuta käsityötä. On tietysti hauskaa saada myös käsityötarvikkeita, mm. helmiä rasiallinen (jotka voi vaikka purkaa jostain vanhasta korusta), lankoja, kankaita, tms.

        Minulta on nyt lähdössä lahjapaketteihin sukkia. Erikoisimmat on 'negatiivisukat' (annoin itse nimen). Niissä toinen sukka on toisen vastakohta. Arvaakohan tänne laittaa kotsivulinkkiä, kun ei kai saisi, mutta siellä olisi kuva?
        No laitan, ei kai se ole niin vaarallista. Pääasia, jos joku ilahtuisi ideasta ja tekisi kaverilleen samanlaiset.

        http://lankakori.nettisivu.org/sukkasivu/

        Negatiivisukat ovat nuo mustavalkoiset.

        Tekosassa on myös peili, jossa on leveät puuraamit. Koristelen ne polttopiirtimellä ja laitan lisäksi puisia koristeita muutaman.
        Olen suunnitellut myös tehdä sisustuskoreja kankaasta. Eli kori ommellaan kaksinkertaisesta kankaasta, vuori mielellään eri kuosista. Sitten se suuosa käännetään kaksinkerroin. Näin jossain sisustusohjelmassa tällaisia. Tokmannillakin oli joitain pieniä, joissa nimenä oli leipäkori/sisustuskori.


    • paperitähtönen

      Tykkään saada omatekoisia lahjoja, jos ne ovat sellaisia, joille on käyttöä. Lämpimät sukat ovat ihan ehdottomat, koska jalkojani palelee herkästi, ja esim. kauppakasseille ja patakintaille on aina käyttöä. Kirjahyllyn päälle sysättävistä pölynkerääjistä, kuten tekokukista, enkeleistä yms. en pidä.

      Itse harrastan kirjansidontaa, ja tekemäni kirjat ovat olleet tervetulleita ja toivottuja lahjoja. Minusta on ihanaa, kun ihmiset tulevat kertomaan, mihin käyttöön sitomani kirja on tullut. Niitä on maailmalla sääpäiväkirjoina, reseptikirjoina, runokirjoina, mökkikirjoina...

      • Hauska keksiä lahjoj

        Tuo kirjansidonta kuulostaa mielenkiintoiselta puuhalta. Varmasti tuollaiset on toivottuja lahjoja! Hyvä idea.


    • yllätys

      Lahjaksi voi myös valmistaa erilaisia/erikoisia hilloja, makeisia jne. Miksei lahja voisi olla 'lahjakortti', - lupaus yhteisestä sieniretkestä tai elokuvaillasta (lupaus on myös pidettävä).

    • Hauska keksiä lahjoj

      Erilaiset koristetyynyt on myös kivoja. Itse sain joskus lahjaksi sellaisen pötkylätyynyn, joka on tehty turkiksesta ja se on ollut todella kovassa käytössä. Käytän sitä selän tukena pitkään istuessani. Tietokonenörteillekin tällaiset 'tukityynyt' tulevat varmaan tarpeeseen.
      Harmittaa, kun näin joskus sellaisen jalkapallotyynyn ohjeen jossakin, enkä ottanut sitä talteen. Se tyyny oli ihan aidon jalkkiksen näköinen.
      Muistatteko, kun yhteen aikaan oli villityksenä erilaiset stressipussit/-pallot. Niiden sisus täytettiin riisillä tai muulla rouheisella materiaalilla ja kun sitä puristeli, niin stressi laski. :D
      Samantapaiset olivat muutama vuosi sitten käytössä nuorisolla. Pussukkapallolla pelattiin jotain. Olikohan tarkoitus, että pussia piti jalkojen avulla pitää ilmassa mahdollisimman kauan?
      Erilaisia tuikkualustoja voi tehdä itse. Materiaalin pitää tietysti olla paloturvallista. Olen itse tehnyt näitä liuskekivistä. Joskus olen maalannutkin pohjan. Liuskeen päälle on korukivistä tehnyt seinämän, minkä sisälle tuikkukynttilä pannaan palamaan.
      Myös erilaisia lämmittimiä on helppo tehdä: hartialämmitin, lonkkalämmitin, rannelämmitin jne. Näitä saa edullisesti tehtyä, kun ostaa kaupasta kauniita huopia. Niitähän saa ihan pilkkahintaan, 2,50 eurosta ylöspäin olen nähnyt.
      Valmiit lämmittimet näyttävät olevan melko hinnoissaan. Esim. lonkkalämmitin on helppo tehdä lantiopyyhkeen tapaan.
      Tässä nyt taas muutamia mieleen tulleita.
      Ps. Eilen sain tehtyä noita sisustuskoreja pari kappaletta ja peilin. :D
      Sukkaakin tuli kudottua niin, että nyt on olkapää pipi, auts!

    • Hilloleipä

      On kiva saada itse tehtyjä lahjoja, varsinkin käyttöesineitä. Itse olen tänä vuonna tekemässä neulottuja kuusenpalloja kavereille pikkujoululahjoiksi. Niitä on kiva koristella napeilla, paljeteilla ja nauhoilla :)

    • knokka

      Itsetehdyt lahjat ovat parasta. Sen ei tarvitse olla isotöinen. Mutta jos se sitä on niin arvostan suuresti. Myös ruokalahjat ovat hyviä ja edullisia tehdä, joskin suuritöisiä, esim. hapankaali, hapankurkut ym. perinteisillä menetelmillä tehdyt säilykkeet. Mutta jokaisella on ne omat jutut mistä tykkää, toinen makeasta toinen happamasta. Yleensä kyllä maistan kaikkia ruokajuttuja mitä saan lahjaksi -ja yllätynkin iloisesti.

      • Reetta Kraatari

        Tässä yksi vinkki lisää. Olen ommellut kasseja kierrätyskankaista. Mallina olen käyttänyt markettien paperikasseja. Koko lähipiirini sekä ystävät ovat saaneet kauniita, huolella tehtyjä kauppakasseja ja ovat hyvin päätyneet käyttämään niitä arkisilla kauppareissuillaan. Itsekin olen oppinut nappaamaan kangaskassit mukaan kun lähden ruokakauppaan. Ei tarvitse maksaa aina uudesta muovikassista ja jätteen määräkin pienenee.

        Ensin kolusin vintit ja kaapit ja hyvät entiset verhot saivat uuden elämän kasseina. Sitten olen hakenut kirppiksiltä lisää tukevia, puuvillaisia verhoja sekä liinoja ja ommellut kasseiksi. Ovat kestäviä ja pestäviä.


    • koristeeks1

      Onko kukaan keksinyt tuikkujen tyhjille pohjille käyttöä askarteluun nniitä kun talven mittaan tulee pilvin pimein
      Olisin iloinn jos joku keksis niistä vaikka jotakin joulukoristetta.

    • -anne-

      Mitään kovin kummoista en minäkään ole niistä keksinyt, mutta muistan joskus tehneeni niistä tähtiä. Eli reunaosa "hapsutetaan" saksilla sopivan levyisiksi suikaleiksi. Suikaleista käännetään molemmat reunat sisälle niin, että muodostuu terävä kulma eli sakara. Vasaralla voi vielä vähän naputella, niin saa ihan liitteän ja tasaisen. Muistaakseni kiinnitin joskus tälläisiin ripustuslenkin ja laitoin joulukortteihin.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe