10 kysymystä hamstereista

HaMsTeR

1. Syyrialaisen- ja kääpiöhamsterin plussa- ja miinuspuolia?
2. Kannattaako ostaa eläinkaupasta vai kasvattajalta?
3. Kuinka usein häkki pitää siivota? Riittääkö kerran viikossa?
4. Miten paljon hamsteri tarvitsee ruokaa?
5. Kuinka usein voisi päästää vapaaksi juoksentelemaan?
6a. Kumpi on parempi, häkki vai duna? Haiseeko duna yhtä paljon kuin häkki?
6b. Ja haiseeko hamsteri yleensäkään jos häkin siivoaa säännöllisesti?
6c. Onko erillinen vessa parempi vaihto hajunhallinnan kannalta?
7. Mitä hamsterille EI missään nimessä saa syöttää?
8. Kuinka nopeasti hamsteri kesyyntyy? Ja kesyyntyykö se vain yhteen ihmiseen, vai useampaan?
9. Mitkä ovat välttämättömimmät varusteet hamsterin häkkiin?
10. Voiko hamsteria juoksuttaa ulkona?

5

2369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ichigo__

      1. Syyrialaisen- ja kääpiöhamsterin plussa- ja miinuspuolia?
      Syyrialainen: Yleensä hyviä ekaksi hamsuksi, rauhallisia. Kesyyntyvät helposti. - Voivat purra herkimmiten.
      Venäjänkääpiöhamsteri talvikko: Myös hyvä vaihtoehto ekaksi hamsuksi, syyrialaista sosiaalisempi. Joistakin kehkeytyy kunnon sylielukoita :) - Ei voi muiden venäjänkääpiöhamstereiden tavoin pitää välttämättä pareittain, voi alkaa tappelemaan vanhemmalla iällä.
      Venäjänkääpiöhamsteri roborovski: Pidetään pareittain tai kolmittain, yhteiseloa hauska seurata. - Ei oikein sylieläin, parempi katseltavaksi.
      2. Kannattaako ostaa eläinkaupasta vai kasvattajalta? Kasvattajalta. Kasvattajalta saat käsikesyn, näyttelyissä mahdollisesti hyvin menestyvän lemmikin joka on hyvästä suvusta ja terve. Kasvattajalta saat myös hoito-ohjeita, rekisteripaperit ja hamsun elinikäisen tuen. Eläinkauppiaat eivät välttämättä tiedä hamsujen alkuperästä, ne voivat olla tukkukasvattajalta, jotkut poikaset voivat olla esim veljen ja sisaruksen tekemiä eli sukurutsauksia, hamsuja ei ole käsitelty kunnolla, ja eläinkauppiaat koettavat tyrkyttää kaikenlaista krääsää mukaan.
      3. Kuinka usein häkki pitää siivota? Riittääkö kerran viikossa? Häkkiä ei tarvitse siivota niinkään usein. Kerran 2-3 viikossa riittää, koska hamsteri on melko siisti ja hajuton eläin. Jos hamsu ei ole sotkenut kovin pahasti, häkkiä ei tarvi siivota viikoittain. Riittää, että pissanurkan ja likaantuneet purut sieltä täältä vaihtaa muutaman kerran viikossa.
      4. Miten paljon hamsteri tarvitsee ruokaa? Kuivaruokaa saa olla tarjolla miten paljon tahansa, ja jatkuvasti. Tuoreruokaa annetaan n. ruokalusikallinen joka ilta.
      5. Kuinka usein voisi päästää vapaaksi juoksentelemaan? Mieluiten joka päivä. Juoksupalloa ei saa käyttää syyrialaisella.
      6a. Kumpi on parempi, häkki vai duna? Haiseeko duna yhtä paljon kuin häkki? Häkit ovat usein melko pieniä, ja hamsu voi alkaa purra kaltereita. Hamsterit kaivavat, ja purut voivat lennellä lattialle omistajan kiusaksi. Duna (syyrialaiselle vähintään 70cm pitkä, 30cm leveä ja korkea) on paras ratkaisu - purut eivät lennä, hamsu ei pääse jyrsimään kaltereita. Terraario on todella hieno asumus hamsterille, kunhan se on mahdollisimman iso. Terraariota ei voi siirrellä niin helposti kuin dunaa tai häkkiä, ja sen pesukin on hankalampaa.
      6b. Ja haiseeko hamsteri yleensäkään jos häkin siivoaa säännöllisesti? Hamsterit ovat mielestäni täysin hajuttomia eläimiä, pieni ominaishaju toki niilläkin on muttei lähellekään yhtä vahva kuin esim. rotilla ja hiirillä. Naaras voi haista kiima-aikana.
      6c. Onko erillinen vessa parempi vaihto hajunhallinnan kannalta? Kyllä, kunhan vessa ei ole muovia jotta hamsu ei sitä järsi. Hyvän vessan hamsterille saat maitopurkin pohjasta. Tuollainen pahvinen "eko-wc" pitää silloin tällöin vaihtaa uuteen.
      7. Mitä hamsterille EI missään nimessä saa syöttää? Hamsterille ei saa syöttää mandariinia voimakkaampia sitrushedelmiä, tilliä, sipuleita (ruohosipulia joskus voi pieninä muruina), raakaa perunaa, myrkyllisiä sieniä ja kasveja. Salaattia, ja kurkkua saa kyllä syöttää mutta niissä ei ole ravintoaineita juuri yhtään, ja ne voivat aiheuttaa virtsakiviä tai nestehukan.
      8. Kuinka nopeasti hamsteri kesyyntyy? Ja kesyyntyykö se vain yhteen ihmiseen, vai useampaan? Hamsteria ei kannata hankkia esim. 2 lapsen yhteiseksi lemmikiksi. Hamstereilla on luonne-eroja, jotkut kesyyntyvät hyvin helposti, jotkut eivät ollenkaan ja jotkut hitaasti kuten oma syyrialaiseni. Kasvattajalta saat valmiiksi kesyn lemmikin. Hamsteria ajatellen olisi paras jos olisi yksi omistaja ja omistaja touhuaisi sen kanssa eniten.
      9. Mitkä ovat välttämättömimmät varusteet hamsterin häkkiin? Ainakin uroshamsterille juoksupyörä (ei kuitenkaan pitkäkarvaisille!). Juomapullo, 2 keraamista ruokakuppia joista toinen kuiva ja toinen tuoreruualle, pahvinen tai vanerinen pesämökki ja talous- ja wcpaperia pesänpehmikkeeksi, virikkeitä kuten oksia, pringles-putkia joista se hopeinen "folio" on repäisty pois, kasveja. Ethän käytä hamsterilla pesävanua tai muovisia esineitä.
      10. Voiko hamsteria juoksuttaa ulkona? EI. Lue artikkeli http://www.hamsteri.info/forum/forum_posts.asp?TID=1766&PN=1
      Hamsterin silmien pupilleissa ei myöskään ole valonsäätelijää kuten ihmisillä vaan hamsu sokaistuu ulkona herkästi. Hamsteri myös kuuluu luonnossa maan alle eikä maan päälle. Ja, hamsterihan olisi ulosvientiä varten pakko herättää päivällä, koska kuka lähtee viemään hamsteria sen omana hereilläoloaikana keskiyöllä ulos. Hamsteria ei saa viedä ulos, ei edes varjoon.

      • kääpiööhamsuuuuuuuuu

        Heiiìiiiiii oon 12v ja mulla on 1 hamsteri ja 4hiirtä mutta mä haluun 1kääpiöhamsterin koska rakastan eläimiiii hirveesti mun äiti sustuis jos pystyisin purkaamaan sen vasta väitteet oon lukenut kääpiöhamsuista 2kk mutta äiti ei suostu vieläkään!!!! Pliide antakaa mulle vinkkejä!!! Kaikki vastaukset ovat tervetulleita!


    • tietävä

      Odota se 2 kk

    • Hamsut4eva

      Kääpiööhamsuuuuu....: no ei 2kk ole kauaa, itse luin ja otin selvää hamsuista yli 5vuotta. No oli siinä n. 1½v tauko mutta innostus syttyi uudestaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe