AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Hammassilta

Hammassilta

17 Vastausta 24 651 Lukukertaa
Siis omia hampaita pitäisi hioa sillan tukipilareiksi ... huh, huh. Näitä ei siis tarvitse juurihoitaa, vaikka ne jäävät elävinä sillan alle, vai ? Miten käy, jos hampaaseen tulee kipua, kun se jätetään tälläisen rakennelman alle ? Millainen tulee olla hampaan kunto, että sen uskaltaa jättää pilarihampaaksi, eli mitkä seikat hampaassa voivat olla esteenä ?
Olen ymmärtänyt, että siltahampaiksi pitää valita terveet ja oireettomat hampaat. Eikö vaan ?

Tärkeintä on kestävyys

eli hampaissa ei saisi olla kiinnityskudossairautta
(hoitamatonta), tietysti pitää olla ehjiä(saa olla paikattuja) Juurihoitaa ei tarvitse, elävä hammas kestää paremmin kuin kuollut. Silta kiinnitetään kiinnityssementillä, että jos jotain sattuu pilarihampaille pitää kai irrottaa sementti ja hoitaa kipeä hammas ja taas kiinnittää uudestaan. Ainakin toivoisuín että niin voidaan tehdä, minullekin tulee silta ja se on tosi kallis.

Sillan hinta

Uteliaisuus heräsi noista hinnoista. Osaatko kertoa niistä jotain ?

Kultarunkoisena

maksaa noin 500-600 /yksikkö, eli jos yksi hammas puuttuu tarvitaan kolme yksikköä.Kulta peitetään porsliinilla. Silta voidaan myös tehdä täyskeraamisena, hinnasta en tiedä mutta luultavasti ainakin yhtä kallis ja joskus kai on tehty kromikobolttirunkoisena mikä ei ole oikein onnistunut ratkaisu kun se kuultaa läpi. Tallinnassa kai on halvempaa niin myös sillat.

Tänä päivänäkin

epäjaloista metalliseoksista, ulkomailla enemmän ja suomessa vähemmän, nekin vähät ovat lähinnä "ei syntyperäisten" suomalaisten tekemiä tai ideoimia.
Suomessa tehdään varman päälle, ja se taas maksaa vähän enemmän. Läpikuultaminen ei ole sen kummoisempi ongelma epäjaloilla kuin jaloillakaan seoksilla.

huh mitkä erot hinnoissa

sain juuri esityksen hammaslääkäriltäni ko toimenpiteeseen, mutta hinta-arvio oli 3500-3800 euroa. Etsin siis kuumeisesti jotain huokeampaa vaihtoehtoa. Tein juuri tarjouskilpailuesityksen, mutta saa nähdä tuleeko vastauksia. Mistä olette löytäneet alle 2000 sillan tekijöitä?

usr6u

JOs alle jäävät hampaat ovat terveitä (ei tulehdusta juurenpäässä tai ikenessä) mutta paikattuja, ovat ne omiaan sillan tukihampaiksi.. Juurihoidot voidaan tarvittaessa tehdä sillan läpi, mutta hoida tukihampaat niin hyvin, etteivät reikiinny!!! Ja paikattua hammasta on "mielekkäämpää" hioa ts.vaurioittaa pilariksi hiottaessa, kuin täysin ehjää ja paikkaamatonta hammasta. Oireettomia hampaiden tietysti tulisi olla. No hammaskauloista johtuva vihlonta ei kylläkään ole esteenä toimenpiteelle.

KKllhh

Voiko sellaista hammasta jättää alle, jos siinä on purentavaivaa, purressa ajoittain sattuu, on jo noita rasituskipuja, johtuen ylikuormituksesta, välillä kovaakin vihlontaa ja välillä jomotusta ?????!!!!!

Ei kannata

Tälläistä kuvaamaasi hammasta ei ole enää järkevää jättää tukihampaaksi sillalle. Ei kuulosta hyvälle. Mieti ihmeessä jotain muuta vaihtoehtoa.

Olen samaa mieltä

siltaa kannattaa harkita jos on paikattuja, mutta muuten terveitä hampaita.

Terveet hampaat

"Siltahampaissa" ei saisi olla tukikudoksissa mitään vaivoja esim. ei syviä ientaskuja, terveet ikenet, ei heiluvuutta...

entä kevytsilta

Nykyään laitetaan myös kuituvahvistettuja kevytsiltoja, joissa tukihampaita ei tarvitse hioa kuin hieman ja hintakaan mei muodosta kovin suureksi. Tosin niitä ei suositella alueelle, jossa purentarasitus on suuri.
Itselläni on yksi kuituvanhvistettu silta ja se on kestänyt jo pitkään. Hinnaksi tuli hieman yli 400 euroa yksityishammaslääkärillä laitettuna.

minulla kevytsilta

oli sellainen tosi kevyt eli ei metallivahvistusta takana

mulla on kestänyt

Mulla sellainen on kestänyt jo vuosia, eikä mullakaan ole mitään metallivahvistusta. Ennen hampaan sementointia siihen alle laitettiin kuituvahvike ja hammas sementoitiin vanhojen paikkojen varaan.

hammas-silta

Hammas-sillan alle ei jätetä hampaita! Juuri-tai muu ko.hoito tehdään ensiksi. Hammas-silta korvaa puuttuvat hampaat vrt. kokoproteesi.

Miten niin

ei jätetä hampaita??? Kyllä mulla ainakin on omista hampaista hiottu tukihampaat kiinteälle hammassillalle. Tosin minun siltani alkaa olla jo loppunsa edessä kun ikääkin on jo 20v sillä. Juuri nyt olen joutuut poistattamaan yhden sillan tukihampaan ja toiselle hampaalle annetaan juurihoitoa. Jäljelle jäävä silta jouduttiin myös kiinnittämään uudelleen.
Minkälainen aukko on ikenen ja sillan välissä?
Tallinnassa maksoi kuuden hampaan zirkonium- silta eteen alas 2882 euroa viime vuonna. Tehtiin 2+2+2 juttuna. Myös purenta korjattiin samalla. Hyvä tuli.
 /   /  / Hammassilta
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta