AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Koska Halloween on??

Koska Halloween on??

13 Vastausta 5 557 Lukukertaa
Heipsan!!!

Taas kyselen epätoivoisena, että koska se Halloween taas suomessa on?? Eikös se ole lokakuun viimeinen päivä ja sitä lähin lauantai juhlitaan sitä baareissa vai???

Viime vuonna sitä ainakin juhlittiin ihan pyhäinpäivänä??

Tarvis tietää tarkka lauantaipäivä, ku halloween bileitä järkkäilen..

Jossukka

Siinäpä kysymys

hei!

Tämän päivän vietosta Suomessa on yhtä monta mielipidettä kuin juhlan pitäjää…

Tässä vähän faktaa:

Euroopassa Halloweeniä vietettiin lähinnä kelttiläisessä kulttuurissa, esim. Irlannissa, josta se siirtolaisten mukana rantautui Yhdysvaltoihin. Sen viettopäivä on aina 31.10, onhan sen alkuperäinen nimi "All Hallows Eve" eli "kaikkien pyhien aatto". 1.11 on katolisessa kirkossa omistettu marttyyteille, pyhille miehille.

Suomessa pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11 ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. Suomessahan pyhäinpäivä on kiertävä "pyhälauantai", eli kait virallisesti Halloweeniä pitäisi viettää edeltävänä perjantaina, eli tänä vuonna 3.11.

Mutta ei kait päivällä ole väliä, kunhan pitää silloin hauskaa!

t. PiiRoo

niin

Edellinen kirjoittaja jo kertoikin oleellisemman.

Suomessa vietetään Halloweenia oikeastaan kahtenakin päivänä, eli tänä vuonna 28.10, siis lokakuun vikana lauantaina, sekä sitten pyhäinpäivän aattona, eli perjantaina 3.11.06.

Ja aika monet viettävät myös muina viikonloppuina sekä loka-, etä marraskuussa, riippuen siitä, miten saavat porukkaa kasaan.

Viime vuonna oli monella firmalla pikkujoulut ja Halloween-juhlat samassa paketissa marraskuun lopussa tai joulukuun alussa.

On vielä aika liukuva käsite täällä Suomessa tuo Halloween, eikä ole "ottanut omaa paikkaansa" noin niin kuin virallisesti vielä.

perjantai

Siis tänäänkö eli 2.11. ??
Jo toinen joka on sitä mieltä että perjantai on tänä vuonna 3.11.

Onha sillä väliä

Onhan sillä päivämäärällä väliä. Lapset saattaa käydä kolmenakin eri päivänä kerjäämässä. Monet haluaa pitää Halloweenin ja pyhäinpäivän erillää ja lukita sen alkuperäiselle paikalleen 31.10. Esim. vuonna 2009 tämä päivä on kuitenkin lokak. viim. lauantai eli juuri pyhämiesten päivä.

Kuka tämän voisi päättää? Suurin valta tässä vaiheessa lienee kaupoilla, mille päivälle sitä mainostetaan. Aikanaan se tullee almanakkaan.

6.11

Tiedän että silloin on pyhäinpäivä, mutta minun Suosikki-kalenterissani lukee 6.11. päivän kohdalla halloween... Ja mielestäni sitä voi viettää milloin siltä tuntuu 30.10-6.11. välisenä aikana jompana kumpana viikonloppuna... Ellei sitten halua lähteä viikolla sitä viettämään. Me vietetään tänä vuonna halloweeniä 6.11.
Ja google-kääntäjään jos kirjoittaa halloween, ja laittaa kääntämään suomeksi, niin siellä lukee suomennoksen (eli halloween) lisäksi pyhäinpäivän aatto...

halloween

Hyvä vastaus muuten:)

hojohojo

sdfghunjmklmkjnhbvgtcfxzxc fgvhjnkmqwertyuiopåäölkjhgfdsaaaaaaazxcvbnmnbvcxzasdfghjklöäåpoiuytrewqasdfghjklöäölkmnbvcxszwesdfgtyhujikolpöåäöplokiujhygtfredwsqawsedrftgyhujikolpöoikujhygtfredws12345678909876543srtyu4i5ylo677f6ds54c v5b6g7u6

kljhkh

juu se on lokakuun viiminen päivä !

Halloween 2009

Hei, juu pyhäinmiestenpäivänä juhlitan Halloweenia. Löysin hyvän verkkokaupan, josta ostan lapsille asut eli http://www.globalshopping.fi/lastenvaatteet.html ja sieltä fancydress. Tuotteet luvataan toimittaa nopeasti ja postikulut ihan ok. Hauskaa Halloweenia kaikille pyhäinmiestenpäivänä!

?

Must se on lauantai...viime vuonna se oli perjantai:=) =)

Halloween ei koskaan ole Pyhäinpäivänä!

Halloween on pyhäinmiestenpäivän aatto. Pyhäinmiestenpäivä on suomeksi Pyhäinpäivä. Halloween on siis Suomessa aina pyhäinpäivän aattona. Pyhäinpäivä on muualla maailmassa lukittu olemaan aina 1.11. Pyhäinpäivä oli ennen Suomessakin aina marraskuun ensimmäinen, kunnes se joskus 1970-luvulla siirrettiin kiinteästi lauantaille jostakin työpäiviin ja loma-aikoihin liittyvästä syystä.

Suomessa me emme seuraa amerikkalaista kalenteria! Emmekä irlantilaista! Suomessa käytämme suomalaista kalenteria, joka siirtää pyhäinpäivää ja näin myös halloweenia vuodesta toiseen. Pyhäinpäivä on suomessa aina marraskuun ensimmäinen Lauantai ja halloween sitä edeltävä perjantai.

Eikös se oo

31. lokakuuta??

must se on

minun mielestä se on 31.10.2010
 /   /  /  / Koska Halloween on??

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta