Manfredin myöhemmät vaiheet

A. Rapu-Rinne

Tunnetteko MANFRED MANN'S EARTH BAND nimistä progeryhmää. Tätä on helpompaa kuunnella kuin Yes tai King Crimson ja varsinkaan ELP. Kohta 30 v kuunnellut ja ei vaan kyllästy koskaan.
Tämä ei ole sitten mitään 60luvun renkutuspoppia vaikka kosketinsoittaja M MANN silloin oli listojen kärjessä.Siis enemmän proge-heavy-jazz-fusion-cosmicrock sillisalaattia ja monta muuta, ei tätä voi lokeroida koska mitään saman tyylistä bändiä ei ole . Vuonna 1972 tuli kaksi albumia joilla vielä haettiin sitä täysosumaa joka oli seuraavana vuonna tehty SOLAR FIRE jolla tuo majesteetillinen FATHER OF DAY ,FATHER OF NIGHT,alkujaan lyhyt pianonpimputus kappale Dylanilta mutta tässä yli 9minuuttinen cosmicrock eepos jota ei aika syö .
Seuraava 74- julkaistu The Good Earth jatkoi samalla linjoilla joskin maanläheisillä aiheilla, levy ei myynyt vaikka virkistävä kokemus on edelleen. No 1975 sitten NIGHTINGALES AND BOMBERS taas poiki hitin SPIRITS IN THE NIGHT joka on alkujaan Bruce the BOssin käsialaa, kipale on nykyjään jonkinlainen kestohitti Venäjällä. Sitten 1976 jälleen Brucen sanoittama BLINDED BY THE LIGHT räjäytti potin ja nousi 1977 tammikuussa USAn listaykköseksi!! Uusi vokalisti CHRIS THOMPSON hoiti homman hyvin ja pysyi bändissä vuoteen 1986 asti, välillä soolo levyjä tehden.koko levy on balanssissa eikä ihme sillä sitä tehtiin 9kk ,ei tunnu olevan yhtään täytebiisiä. Seuraava levyä vähän saikin jo odottaa, WATCH on nimi ja minulle SE levy,"desert island disc" , levyllä ei yhtään turhaa hetkeä ja ikinä en unohda sitä kokemusta kun kuulin DAVY'S ON THE ROAD AGAIN. Levyllä on fanien suosikkiäänestyksen voittaja MARTHA'S MADMAN, enkä ihmettele miksi, siinä syntsat ja kitarat tekevät siitä unohtumattoman kokemuksen. Mighty QUinn oli Manfred Mann hitti 60 luvulla ja nyt se on täysin uuden muodon saanut , eikä vähiten CHRIS SLADE "the Lizard King" nimisen rytmiihmeen ansiosta, KYLLÄ, SE sama joka AC/DC:ssä takoi mm. THUNDERSTRUCK hehkutuksen. Chris oli Earth bandissä alusta 1971 vuoteen 1978 ja lähti Watchin jälkeen muihin projkekteihin, mm Uriah Heep,THe Firm,Gary Moore,Damage Control, Asia ja moni muu.
Uusia miehiä tuli Mannin avuksi ja tehtiin Angel Station,1979, samannimisen Lontoon metro aseman mukaan nimetty. Teos sisältää hitit DON'T KILL IT CAROL ja YOU ANGEL YOU, koko levy oli melkoinen muutos yhtyeen soundi maailmassa, nyt oli heavy tyyli häipynyt ja tämä oli hyvin kaunista syntikka maalailua sopivasti Steve Waller vainaan kitaralla kuorrutettuna ( Steve oli pahoissa alkoholiongelmissa pitkään kunnes kuoli 49vuotiaana viitisen vuotta sitten, Mann joutui "karvanaaman" poistamaan bändistä 1983 Kiertueen jälkeen kun miehestä ei ollut soittamaan jatkuvan juopottelun takia, Steve oli kyllä loisto kitaristi vaikkei originaalille Mick Rogersille ihan pärjää.
CHANCE ilmestyi joulun alla 1980 ja pidin sitä silloin parhaana mitä olen koskaan kuullut, nyt on aika syönyt suuremman osan tästä eräänlaisesta projekti levystä, studiossahan oli sakkia enemmän kuin koskaan, mm. tuleva YES kitaristi Trevor Rabin, joka on muuten syntynyt Etelä Afrikassa samoin kuin Manfred Lubowitz taiteilijanimeltä Mann(1940). Levyn viisuista jälleen Brucen kynäilemä FOR YOU on säilynyt parhaana tähän päivään asti, myös Lies Thru the 80's on kestävää materiaalia ja Stranded ihan kelpo Mike Heronin biisi. JOuluna 1982 sain nautittavaksi albumin jossa toinen puoli oli konsepti teemana Afrikka, saundit synteettistä ,sekoitettuna kompuutterilla alkuperäisiin etelä afrikassa äänitettyihin osuuksiin . Toisella puolella(siis silloin elettiin vinyyliaikaa) hittipotentiaalia omaava Stingin sanoittama DEMOLITION MAN plus Al Stewartin Nostradamus .
Live levyn vuoro oli sitten 1983 kiertueen materiaalista joka oli nimeltään BUDAPEST Live, vaikka suurin osa oli äänitetty LOntoon DOminion Teatterissa, tämä on kumma levy, fanit ei oikein välitä mutta sellaset ihmiset jotka ei Mannin musasta tykkää, tykkää tästä Budapest levystä, tällaista tämä makuasia on.
Sitten olikin Mannilla kovat ajat kun levy yhtiö meni konkkaan ja Mann menetti 600 000 saksan markkaa ja olihan se studion tulipalokin lontoossa jossa menetettiin paljon materiaalia jota MMEB oli äänittänyt.
UUdella levymerkillä tuli sitten 1986 Criminal Tango, jolla ei nyt mitään tekemistä tango musiikin kanssa, ei, tämä oli ameriikan markkinoille suunnattua AOR pop-rockia mutta sieltä parhaimmasta päästä, mukana coverit
Beatles,JOni Mitchell,Eddie and the Hot rods kappaleista. Pian seuraavan vuonna MASQUE oli floppi ,ei oikein ketään kiinnosta,teema oli samaa kuin SOLAR FIRElla mutta tyyli ei toiminut. Niinpä Manfred hajotti bändin ja lähti pitkälle lomalle kunnes saimme 1991 huippuhyvän korvahuuhtelun nimeltään : MANFRED MANN'S PLAIN MUSIC: Plains Music . Materiaali koostui intiaanien lauluista joita mann jostain kirjasta oli löytänyt ja teki niistä sitten omantyylisiä versioita, enkä osaa kuvailla muuten tätä levyä kuin että siinä ei ole minkäänlaista kitaraa, ei sähköä eikä akustista, paljon lyömäsoittimia,puhaltimia,syntsaa,laulua jota esitti tuleva MMEB vokalisti Noel McCalla, lisäksi Barbara Thompson saxofonissa ,afrikkalaista laulajaa ja sun muuta afro soitinta.
Sitten olikin aika uuden Earth Bandin ja peräti vuoteen 96 saatiin odottaa jolloin SOFT VENGEANGE oli valmis , 5 ekaa on parhaimmat loput ei aina toimi. Olikin aika saada kunnon konserttitallenne ja se saatiin 1998 jolloin MANN ALIVE tupla cd tuli kauppoihin, tähän on saatu vangittua se atfosfääri mikä vallitsee livenä,maukas paketti, eikä ole muuteltu ja mixailtu vaan ihan raakana purkkiin kerätty kertoi Manfred ja parempi näin, kyllä Budapest jää kauas tästä.
Mannin omituista huumoria vai mitä mutta mutta 2004 julkaistiin CD nimeltä "2006" . Tämä on eräänlainen Manfredin soolo levy, osassa mukana Earth Band, osassa muita kavereita saksanmaalta. Moni ei pääse tähän sisälle, on niin erilainen rakenteeltaan, jotkut toimii jotkut ei, uusi rumpali Geoff Dunn on niin erilainen kuin edelliset joten vaikea tähän saada otetta vaikka modernia tyyliä onkin.
Viime vuonna saimme hyllylle boxin jossa 4 levyä,lähes puolet ennenjulkaisemattomia, paljon laadukkaita live esityksiä, tämä jos mikä on hankittava jos vähänkään MMEB:stä pitää.
Tulikohan tässä todistettua että olen MMEB fani?
muutama rivi vielä olis ainesta mutta toiste sitten jos kiinnostaa, kysykää jos jotain epäselvää, täältä löytyy tietoa vuosituhannen ilmiöstä. Tai sinnepäin. Mann ei paljoo lauluja kirjoittele mutta cover bändinä on ykkönen.

14

504

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parantainen890898798790

      Manfred Mann muuten vierailee Uriah Heepin legendaarisella "Look at yourself"-levyn biisillä July morning. Hänhän se siinä Moogia vingutteleepi.

      • A. Rapu-Rinne

        mutta ei todellakaan jälkeenpäin pitänyt siitä, toisin kuin tuottaja Gerry Bron joka piti sitä hienona esityksenä, hirvee ujellus,myöhemmin Earth BAndissä on onnistunut paljon paremmin Moogin käyttö. Onhan tuo muuten legendaarinen piisi samoin monet muut Uriah Heepin teokset 70 luvun alussa. Mann soitti myös Tears in my Eyesillä moogia.


      • The Good Earth
        A. Rapu-Rinne kirjoitti:

        mutta ei todellakaan jälkeenpäin pitänyt siitä, toisin kuin tuottaja Gerry Bron joka piti sitä hienona esityksenä, hirvee ujellus,myöhemmin Earth BAndissä on onnistunut paljon paremmin Moogin käyttö. Onhan tuo muuten legendaarinen piisi samoin monet muut Uriah Heepin teokset 70 luvun alussa. Mann soitti myös Tears in my Eyesillä moogia.

        tänään täyttää 66 vuotta. Niin se aika kuluu.
        Mies keikkailee parhailaan ,ei väsymisen merkkejä. ---------MANN ALIVE!


    • kartsa

      tämä live dvd nimeltään Angels stadion(live in Moscow) se vasta mukavaa katseltavaa on.Musa mennä jytisee sellaisella tempolla että! Oon katsonut levyn kymmeniä kertoja alusta loppuun ja aina vaan kiinnostaa. Sellainen on MM.

    • moog

      vaikka MMEB onkin covereita viljelevä bändi, niin se tekee homman hyvin. Tippa tulee linsiin, kun Chris Thompson pääsee ääneen. Hän on kaiketi yksi aliarvostetuimmista laulajista (ulkonäköhän ei ole kovin rock).

      • A Rapu-Rinne

        aivan, Chris omistaa huikean käheän ja voimakkaan rock äänen mutta muistatuttaa enemmän virkamiestä kuin rock-kukkoa mutta osaa kyllä esiintyä ja heilua lavalla,ostin äsken Thompsonin DVD:n jossa esiintyy Norjassa Mads Eriksen Bandin kanssa esittäen omia ja mmeb biisejä.tunnelma on intiimi tollasessa pikku kapakassa Tromssassa.levyn nimi on ONE HOT NIGHT IN COLD live at the private music club.
        Ensi kuussa todellinen pommi kun MMEB:n BestOF DVD ilmestyy,tilasin jo saksan Amazonista.


      • A Rapurinne

        UNEARTHED the Best of 1973-2005 dvd: n olen katellut 4 kertaa.
        Muutama mukava raita, osa aika kökköä jotain 80 luvun alun tietokonegrafiikkaa aika köyhää.
        parhaita Swedish TV,n Opopoppa 1973 jossa Black ann Blue,Father of Day ja Captain Bobby Stout.
        Oma suosikkio on Marthas Madman 1983 Budapest konsertista, uskomaton syntsa soolo Mannilta!!
        Do Anything you wanna do saa aina hyvälle tuulelle ( promovideo 1986).
        on tässä 1h 47min silti rahalle vastinetta.
        Nyt odotellaan milloi uusi Live DVD tulee ulos, ehkä tänä vuonna.


      • A Rapurinne

        UNEARTHED the Best of 1973-2005 dvd: n olen katellut 4 kertaa.
        Muutama mukava raita, osa aika kökköä jotain 80 luvun alun tietokonegrafiikkaa aika köyhää.
        parhaita Swedish TV:n Opopoppa ohjelmasta, 1973 jossa Black ann Blue,Father of Day ja Captain Bobby Stout.
        Oma suosikkio on Marthas Madman 1983 Budapest konsertista, uskomaton syntsa soolo Mannilta!!
        Do Anything you wanna do saa aina hyvälle tuulelle ( promovideo 1986).
        on tässä 1h 47min silti rahalle vastinetta.
        Nyt odotellaan milloi uusi Live DVD tulee ulos, ehkä tänä vuonna.


    • A Rapurinne

      MMEB saa lisää näkyvyyttä kun saksan dance chart 1. on Michael Mind (featuring MMEB) BLINDED BY THE LIGHT. jipiiiii
      myös DISCO BOYsin versio samasta hitistä korkeella listoilla keski euroopassa.hip huraa.

    • A Rapurinne

      nykyisin pyörii soittimessani usein levyt

      Watch , chance, glorified magnified ja masque .

    • arapurinne

      Manfred’s new album “Lone Arranger” will be released in Europe on 17 October 2014 and the UK on 20 October. The album features German trumpeter Till Brönner, vocal contributions from Carleen Anderson, Robert Hart, Kris Kristofferson, Noel McCalla, Caitlyn Scarlett, Chris Thompson, Viktoria Tolstoy and Ruby Turner, as well as appearances by members of the Earth Band and others.

      Lone Arranger is a series of adaptations of very well-known music, including Rodrigo’s Concierto de Aranjuez, For You, I Heard It Through The Grapevine and All Right Now, alongside new versions of recordings that contained samples of Manfred’s own music – The Prodigy, Kanye West, Disco Boys.

      One Hand In The Air

      All Right Now

      Rock You

      Footprints

      I Came For You

      Light My Fire

      I Heard It Through The Grapevine

      Nothing Compares To You

      Insects

      UKOR

      Aranjuez First Movement

      Bang A Gong

      The Crystal Ship

      One Way Stand-Up

    • A.Rapu.Rinne

      Mann on Earth Bandin kanssa vielä tekemässä vielä yhtä levyä, ehkä saamme sen ensi vuonna stereoihimme .
      Edellinen MMEB tuli 1996 , 20v sitten johan on aikakin uuden .

    • joskus_löytyy
    • TheConfessor

      Mann "uhkailee" että 2019 tulee MMEB albumi !
      Tai sitten myöhemmin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe