AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Palkka

25 Vastausta 11 653 Lukukertaa
Mitä kannattaa sanoa palkkatoivomukseksi kun hakee tallentajan tehtävään, Helsingissä?

Näin

Muu Suomi 2000 eur/kk, Helsinki ainakin 2500 eur/kk, jotta nettopalkka olisi asumiskulujen jälkeen edes lähellä samaa tasoa.

tallentajan

No, onpas iso. Uskaltaisikohan noin paljoa ehdottaa palkkatoivomukseksi?

Mitä mieltä muut ovat?

tallentajilla on

ja missään nimessä pelkästä tallennustyöstä ei muualla Suomessakaan makseta kahta tonnia. Ota järki kätees kun näitten pöljien esityksiä täällä luet.
Vaikka tietenkin toisaalta mitä suuremman rahamäärän arvoiseksi työpanokses arvostat, sitä enemmän työtäs arvostat. Mutta kaks tonnia tänä päivänä tallentajan työstä on paskapuhetta. Ehkä joskus 10 vuoden päästä, mutta silloin muittenkin työstään saama korvaus on kiirinyt edelle ja todennäköisesti tallentajan paikkoja silloin ei enää edes ole olemassa.
Työstä maksetaan yleensä sen vaatimusten mukaan. Paljonkos tallentajan työ vaatii? Joku sihteerikin Helsingissä voi saada kaks tonnii - niin että luuletko tosiaan että tallentaja saisi saman??

kertokaa

Jo tällä viikolla haastattelu. Kertokaa nyt joku jotain tallentajan palkasta. Ettei aikan päin mettää menisi toivomukseni.

mikä

Tai esim. mihin liittoon ne tallentajat voisivat kuulua. Voisin sinne soittaa ja kysyä palkoista jotakin suuntaa antavaa.

oletettavsti

se on noin 7.50 - 8.50/h.

katso vaikkapa

Googlella ja siellä sivun oikealla puolella olevasta valikosta Edunvalvonta ja Palkkasuositukset, Toimistoala, ja taulukossa tallentaja kuuluu siihen alimmaiseen palkkaluokkaan, niin ja vilkaise samalla millaisille ammattiryhmille suositus on yli 2000.
Että silviisiin näille palkkatoiveitten esittäjille.

Kiitos paljon

Kiitos hurjasti vinkeistä. Toi ERTO'n sivu on tosi hyvä. Kiitos siitäkin!
Kyllä nyt alkaa hahmottua, mitä pitäisi olla palkka..

Vielä palkasta

Tein vuonna 2003 ATK-tallentajan töitä vuokratyöfirman kautta ja tuntipalkka oli 'ruhtinaalliset' 7,42 €/tunti. Että repikääpä siitä.

niinpä,

ajattelee että joku kaheli ehdottaa palkkaatoiveeksi 2500!

siis,

muuta ajatella kuin että jo on ja eipä taida olla tietoakaan työelämästä tai realistisista palkoista!

ei päätä huimaa

siinä 1600 egeä/kk hgissä, muualla suomessa 1400. Tuntipalkkana 7,50-9,00 euroa, vähän vaatimustason mukaan. Homma on yleensä mekaanista ja sellaista johon opetetaan, eli ei vaadi mitään erityisosaamista.

Vettä

Kannattaako tuollaista "apinan" hommaa tehdä? Tietysti jos ei rahkeet parempaan riitä, ehkä olisi pitänyt panostaa opiskeluun enemmän. Kuinka ihmeessä edes Helsingissä voi edes elää säädyllisesti tuollaisella bruttopalkalla, no tietysti Siperia opettaa.

joo, ei voikaan

Mutta ei ne toimistotyöntekijän palkat suurista harhaluuloistanne ja palkkatoiveistanne huolimatta ole sen suurempia vähän vaativimmissakaan tehtävissä. Just, nuoret ottaa että rahaa saa aputöistäkin 2500/kk. Hahahaaa. Ottakaa tosiasioista selvää!

Koulutus ja ahkeroiminen kannattaa

Meitsillä Länsi-Suomessa alku palkka oli 2300 eur/kk ja nyt kolmen vuoden jälkeen 500 euroa korkeampi. Tosin astetta korkeammalle olen ylennyt yrityksessä. Enkä ole sen korkeampi koulutukseltani kuin Tradenomi. 1600 eurolla Helsinkiin duuniin, ei kiitos.

ai, sullako

alkupalkka tallentajana? Palkkauksessa vaikuttaa koulutus, sukupuoli (Joonas?), työkokemus, tehtävän vaativuus. Eli jos sinä olet jossain muussa työssä kuin perustoimistotyössä, perus = työ joka ei vaadi erikoisia taitoja tai koulutusta eli monotonista rutiinihommaa, saanut 2300/kk alkupalkkana, niin mistähän se johtuu.
Olisit nyt kertonut sen tehtäväsi myös kun kerran palkkasi ja koulutuksesi ja mahdollisesti sukupuolesi!

Juuripa tämän

nämä netin palkkagallupit: "Kertokaa palkkanne!" Mikä pointti noilla kyselyillä on, koska ne eivät voi mitään suuntaa antaa henkilön omiin palkkatoiveisiin tms. nähden, koska on nyt sitten vähän paha käydä vertaamaan töitten vastaavuutta - jaa, sun nimike on toi, mutta mitä sä siis teet, teetkö tasan tarkkaan yhtä vaativaa työtä kuin minä, joka saan vain tämän verran - esim. toimistosihteerit! Pah, pöh, ja puh. Ei muuta tule kuin kateelliseksi vain! Tai pöljät jotka mainostavat tuota "vähintään 2500/kk" melkein työstä kuin työstä. Näinköhän nyt tulee ihan uunon maine jos jostain tallentajan työstäkin vakavissaan menee esittämään palkkatoiveena 2500/kk. Niin, ja ajattele jos sitten saisit paikan ja duunissa kiertäisi huhu että "juu, toi se pitää itteään tosi tyyppinä, vaatii heti alkuunsa jo ihan utopistista palkkaakin! Mitäs jos laitetaan se yksinään hoitamaan koko homma, niin oppii mitä tää työ on! Hehe, on se niin olevinaan hirveen hyvä tyyppi! 2500 ja paskanmarjat!"

Vastaus

En ole missään vaiheessa väittänyt olevani tallentaja. Esitin vain vastauksen aikaisemman kirjoittajan väitteeseen "Mutta ei ne toimistotyöntekijän palkat suurista harhaluuloistanne ja palkkatoiveistanne huolimatta ole sen suurempia vähän vaativimmissakaan tehtävissä.". Miksi ottaa yrityksessä vastuullisempi asema ellei siitä makseta? Itse kuulun ryhmään toimistotyöntekijät ja ylempitoimihenkilö. Palkka yleensä muodostuu työnvaativuuden ja siihen vaadittavan koulutustason mukaan, yksi tekijä tietysti on kuinka paljon potenttiaalisia kanditaatteja on liikenteessä ja millainen yritys on kyseessä. En tiedä olenko väärässä mutta kuvittelisin, että Helsingissä on palkat vastaavista töistä 300-400 euroa kuussa korkeammat kuin täällä Länsi-Suomessa. Kuten täällä joku aikaisemmin jo mainitsi, että oltaisiin asumiskulujen jälkeen samassa tasossa. Voin tietysti olla aivan väärässä. Tallentajalle varmasti on 1600 euron kk-palkka ihan ok, sillä työ on aika yksinkertaista.

no enpä

toimihenkilön olevan tallentajan työtä VÄHÄN vaativimmissa tehtävissä. Ehkäpä siinä selitys sinun hyvään alkupalkkaasi. Tavallinen toimistotyöntekijä on sellaisessa tehtävässä jossa ei paljon ole esim. päätäntävaltaa tai työnjohtoa tms. vastaavaa vastuuta, ylemmän toimihenkilön tehtävissä sellaista varmastikin on ja palkkakin on sen mukainen. Jos nyt vaikka ajattelisi asiaa hierarkisesti, otetaan vaikka sairaalamaailma esimerkiksi: tallentaja = hoitoapulainen eli siivooja, tavallinen toimistotyöntekijä = perushoitaja, ylempi toimihenkilö = sairaanhoitajasta eteenpäin. No joo, ja nyt sitten ei pidä ruveta vertaamaan palkkoja alojen kesken. Hehehee.

tallentajan

"ehkä olisi pitänyt panostaa opiskeluun enemmän"

Kanntattaa panostaa! Ja panostetaan kokoajan, nimittäin diplomityö on nyt parhaillaan viimeisiä tekstejä vaille valmis. Teen sen omasta aiheesta, en siis firmalle. Siksi tuo tallentajan työ on vain parin kk pituinen ja vähän siis lisätienestiä tarvitsisin. Olen siis aivan täysin eri alaa opiskellut, en ole seuraillut, mitä palkkaa tallentajan töistä saa jne. Joten siksi kyselin täällä!

Tosin olen sitä mieltä, että DI:n tutkintokaan (sitten keväällä kun saan paperit ulos) ei riitä työmarkkinoilla. Esim. jos osaa vain mekaniikkaa niin siinä sivussa pitäisi olla expertti myös sähkön puolelta. Kun noita alan työpaikka ilmoituksia vaan ihmettelee.

Tallentajan palkka !

Hei!

Tallentajan homma vielä alipalkattua. Kuitenkin nopeus siinä tärkeää. Tällä hetkellä 7,5h/päivä tekevät vuokratyötallentaja hankkii bruttona 1300 euroa. Eli aivan alipalkattua työtä. Kuitenkin tallentajia vielä tarvitaan, ennen kuin tietotekniikassa päästään niin paljon eteenpäin. Kannattaa pyytää vaikka 10e/tunnilta.

Nou hätä

No niin, eihän sulla sitten mitään hätää ole. Hankkimaan vain pikku hiljaa alantyökokemusta niin kyllä se ura siitä sitten aukenee. Tsemppiä!

Itse olin tallentajana

palkka oli 9 eur/h. 7,5h/pvä... Eli keskim. 1400 eur/kk...

Lisäys ed:

ja pikkakunta oli Vantaa, eli aikalailla varmaan sama stadissa
Itse olen ollut tallentajana Helsingissä kolmessa eri paikassa, yhdessä pienessä yrityksessä ja kahdessa isommassa. Kuukausipalkkani oli/on isoissa yrityksissä 1500 euroa, pienessä yrityksessä 1600 euroa. Eli varmaan jotakin tämän suuntaista voi pyytää. 2000 euroa mekaanisesta ja yksinkertaisesta työstä on todellakin liian kova, kukaan ei tule sellaista maksamaan.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta