AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Piparkakkutalon kokoaminen

Piparkakkutalon kokoaminen

6 Vastausta 10 525 Lukukertaa
Millä muulla "tökötillä" voisi liimailla piparitalon osat yhteen kuin tuo sulatettu sokeri?

Pysyykö sillä kananmuna/tomusokeri -seoksella seinät koossa? Sokeriliitokset ovat kovia ja pahan makuisia.

Talo pysyy

Itse olen useana vuonna kasannut piparkakkutalon itse sekoittamallani sakealla tomusokeri+vesi yhdistelmällä. Seoksen tulee olla erittäin sakeaa - kaupan valmis tuubi tomusokeriseosta ei sovellu tähän puuhaan kun se on aivan liian juoksevaa - pipareiden koristeluun se kyllä soveltuu. Tomusokerin voi myös värjätä apteeksita saatavalla elintarvikevärillä. =)

Hyvin on tälläisellä liimalla pysynyt. Kokoamistapa vaatii malttia ja on siitä hyvä että jos tulee virhe tehtyä niin se on mahdollista korjata. Kasaaminen kannattaa tehdä niin että laittaa piparitalon seinät ensin pysyyn (ja tukee niitä jos on tarvetta) ja kn tomusokeri on kokonaan kuivanut voi sitten turvallisin mielin lisätä talolle katon.

Kasaamisessa voi lapset olla myös mukana, ilman että tarvisee palovammoja pelätä. Sulatetulla sokerilla kasattaessa kun pitää olla niin äärettömän nopea ja vakaa kätinen ja erittäin varovainen.

Kaupan valmis tomusokeri käy

Meillä on monta vuotta käytetty kokoamiseen valmista putkilossa olevaa tomusokeriseosta. Sitä ei kannata lämmittää löysäksi ja osat pitää tukea vaikkapa maustepurkeilla. Hitaasti hyvä tulee.

ei ole pahaa

Ei sokeriliitokset ole pahan makuisia! Ainakaan jos ei polta sokeria.

Sokeri kannattaa sulattaa pienissä erissä teräsastiassa, niin väri näkyy paljon paremmin eikä tule liian tummaa. Sellainen kullanruskea vielä maistuukin hyvälle.

Olen yrittänyt joskus kasata tuolla tomusokerijutulla, mutta minusta se oli vielä työläämpää kuin sulatettu sokeri.

hmm

Sen sulan sokerin kanssa saa olla aika tarkkana, ettei pala. Kuten edellinen kirjoittaja totesi, kullanruskeana se vielä maistuu hyvälle.:)

Minä olen myös koittanut joskus liimata tomusokerilla ns ylimääräisiä paloja, jotka ovat esim unohtuneet siinä sokeriliimauksessa (pihakuusia tms), mutta hermothan siinä menee, kun sitä on sitten pidettävä paikallaan kunnes kuivuu. Kyllä se kuivuttuaan kestää, mutta sokeri on mielestäni helpompi. En ole kokeillut tuota, että mahdollisimman tiivistä tahnaa tekisi, se voi tietysti toimia paremmin.

muna-tomu kuorrute

itse käytän muna-tomu-sitruunahappo kuorrutetta. eli seokseen tulee vain munien valkuaiset ja tomua ja hieman sitruunahappoa. Seos liimaa piparkakut nopeasti yhteen ja sitruunahappo tekee siitä hyvänmakuisen, muuten toimii lähes samalla tavalla kuin tomusokerikuorrute, mutta on paljon kätevämpää :p kannattaa kokeilla!
Sulattakaa vaahtokarkkiliisteriä!
 /   /  / Piparkakkutalon kokoaminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta