AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Pätevä syy olla saapumatta??

Pätevä syy olla saapumatta??

8 Vastausta 775 Lukukertaa
Liekkö kellään kokemusta tilanteesta jossa on unohtanut mennä työnhakusuunnitelman tekoon sovittuna aikana? Työnhaku on tietenkin katkaistu ja päivärahat luultavasti peritään takaisin. Työvoimatoimiston myötätuntoinen rouva kehotti laittamaan asiasta oman selvityksen, ja keksimään jonkun pätevän syyn, eli unohtaminen ei käy. Hävettää kyllä että unohdin mutta pakko yrittää keksiä jotain.. Yllättävän sekavaa siirtyä rakennusmiehen työstä "kotiäidiksi" vaikkei selityksestä käy kai tuokaan.. Auttakaa jos osaatte!!

pätevään syyhyn

myös kirjallinen dokumentti.

Eli olit sairaalassa vuodepotilaana hoidettavana, terveyskeskuslääkärillä akuutin oireen vuoksi, työhaastattelussa.... siinä ne pätevät syyt taisikin olla... paitsi hyvillä henkilösuhteilla muutkin selitykset voivat mennä läpi.

Kaikki muut syyt esim. auton yllättävän rikkoutumisen vuoksi ei päässyt 40 km päässä olevaan työvoimatoimistoon... ei ollut rahaa bussilippuun ja kävellen matka olisi ollut kohtuuton... ei saanut lapsille hoitajaa... lapsi sairasteli kotosalla... toisella paikkakunnan sairaalassa olevan potilaan luona vierailu (kun yllättäin järjestyi kyyditys)....

.... taitaa olla työvoimalautakunnalle vain hubaa luettavaa.

Mutta viilaus

Aika pattitilanne tuollaisen selityksen keksiminen jos ajatellaan ihan maalaisjärjelläkin. Siis kysymyksessä jos tosiaan ollut pelkkä unohdus. Koska asiassa on 2 kohtaa:

-Todellista syytä ei ole antaa sellaista joka TODELLA kuulostaa fiksulta ja pätevältä. Mainittu sairaalassaolo esimerkkinä.

-Sitten taas kaikki auton hajoamiset ym. esteet...? Jos ajatellaan maalaisesti: Odotat jotain tulevaksi käymään, ei tule eikä edes ilmoita mitään. Kuinka ajattelemme? Että henkilö on unohtanut tai ei ollut edes aikeissakaan tulla, olenkohan aivan väärässä? Samoinhan se menee tässäkin, jos auto ei käynnisty kun olet lähdössä tai joudut viemään sukulaisen ensiapuun, niin eiköhän silloin jokainen ITSE soita ja ilmoita mitä on käynyt.

No okei, tietty jos nyt sukulainen saa slaagin ja joutuu teho-osastolle/menehtyy tms. aivan kaoottista niin ei nyt ensimmäisenä tule mieleen soittaa jonnekin epäolennaiseen paikkaan, vaan todella voi unohtua. Mutta menee jo muutenkin samaan luokkaan kuin, että itse olisi sairaalassa...

Eli vähän nyt toisaalta hölmö tekosyy yrittää esim. tilanteessa jossa on mennyt päiviä tai otettu jo toisesta päästä viiveen jälkeen yhteyttä, yks kaks muistaa että ai perkule niin auto hajosi just kun olin lähössä enkä muistanut ilmoittaa. Uskottavaa ja fiksun kuuloista?

Suoraan sanoen: Karenssiin kannattaa varautua, jos niin kauhea flaksi kävisi ettei tulisi niin olisi tietty vain plussaa.

Huono

Sinulle on tulossa työvoimatoimikunnalle tarkoitettu selvityspyyntö, mikä edeltää karenssia. Tiedossa on siis kahden kuukauden karenssi, jonka ajalta ei päivärahaa makseta.

Karenssi määrätään siitä päivästä lukien, jona sinun olisi pitänyt mennä työkkäriin tekemään työnhakusuunnitelmasi.

Päivärahoja ei peritä takaisin, ellet ole saanut tulevan karenssin ajalta päivärahaa, mikä tietysti peritään pois. Harvemmin kai näin käy, koska päivärahat maksetaan takautuvasti ja työkkäri lähettää koneteitse oitis estävän työvoimapoliittisen lausunnon kassaan.

Mikä sitten estäisi karenssin? Eipä juuri mikään eikä taatusti, jos ilmoittaa syyksi unohtamisen. Työttömälle kun ei sallita ilman sanktioita erehdyksiä.

Virkamies voi kyllä unohdella mitä tahansa ilman seurauksia, mutta työtön ei. Seurauksena on pahemmat menetykset kuin mitä esim. rattijuopumuksen perusteella sakkoja saisi. Joten työttömän unohdus on kai sitten melkoinen rikos.

Minulle tulee lähinnä mieleen se, että on jäänyt auton alle ja on maannut koomassa sinä päivänä kun työkkärin käynti olisi ollut. Jos yhtä rajua keksit, niin sitten ehkä onnistaa.

Kuolema.

Voi olla että työvoimatoimiston henkilöt haluavat nähdä ruumiin.

toi

hyvä läppä, jos se oli läppä..

Tuo kuolema

on hyvä syy, mutta se pitäisi sitten olla aikavaraukselle tulevan henkilön oma kuolema... joten ei tarvitse kuolleena käydä näyttäytymässä työvoimatoimiston täteille.

on se mennyt vaikeaksi

ja soittanut työkkäriin ja sanonut suoraan, että unohtui katsoa kalenteriin ja sopinut samantien uuden ajan.

Taitaa...

...on se mennyt vaikeaksi
itsekin unohtanut joskus 23.1.2007 klo 07.09
   ja soittanut työkkäriin ja sanonut suoraan, että unohtui katsoa kalenteriin ja sopinut samantien uuden ajan....

Taitaa olla kyse vähän työkkäristäkin, mitä seuraa. Jotkut ovat joustavia, jotkut eivät lainkaan ja kyykyttävät työtöntä missä voivat.

Mutta jos kohdallasi oli kyse vain työnhaun uusimisesta, niin siitä ei seuraa missään työkkärissä karenssia.
 /   /  /  / Pätevä syy olla saapumatta??

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta