AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  / Kun hammas ei puudu

Kun hammas ei puudu

12 Vastausta 1 213 Lukukertaa
Hammas pitäisi juurihoitaa, mutta hermo on ilm. ärtynyt niin että hammas ei puudu enää kunnolla. Mahdotonta tehdä mitään toimimattomassa puudutuksessa, on kuin katuporalla hoidettaisiin. Voiko tällaiselle tehdä jotain, voihan...? En haluaisi poistattaa hammasta, mutta kun ei se siedä mitään ropelointiakaan puutumattomana :(

hmmm

Olen kokenut saman. Hammas lohkesi puoliksi pois, juuri tulehtui, en mennyt ajoissa hammaslääkäriin ja edessä oli puoli vuotta kärsimystä. Tuon puolen vuoden aikana mulle annettiin 7 kertaa juurihoitoa, joka kerta ilman puudutusta, koska puudutuksesta ei mitään apua olis ollut kuitenkaan. Se oli tuskaa, mutta USKO minua, se kannattaa kivusta huolimatta hoitaa!

...sillä nyt kun tapauksesta on kulunut reilut 6 vuotta, on minulla lohjennut tuo sama hammas lähes vuosittain. Syy on se, ettei juurihoitoa oltu tehty loppuun asti ja tulehdus ei ole koskaan poistunut. En ole kuuteen vuoteen syönyt oikealla puolella suuta, ja jopa hampaiden pesu sattuu.

minullakin on hampaan poisto joskus edessä...iik!

olisikohan puudutuksen sijaan mahdollista saada ilokaasua kipuun...vaikka yksityisellä? ...vai tehdäänkö niin vain leffoissa?

Nukutus

Nukutus on seuraava vaihtoehto mikäli puudutukset ei pelaa. Kallista hommaaha se on, mutta eipä ainakaan kivusta tarvitse kärsiä.

juurihoitoja

Juurihoitoja minulle on tehty ennenkin ja ne ovat aina onnistuneet tosi hyvin ja helpottaneet oloa melkein heti! :) Mutta tämä hermonpirulainen on niin ärtynyt ettei tosiaan puudu, ei anna kunnolla edes porata. Voiko sitä "tappaa" jollain muulla konstilla, että alkaisi antaa porata ja rassata juurikanavia?

oletko saanut

antibiootilla voi rauhoittaa tilannetta sen verran että hammas puuttuu, jos ei sekään auta on sedaatio kai ainoa vaihtoehto mikäli haluaa pitää hampaan, tai sitten voi tietysti pyytää vahvaa särkylääkettä ja odottaa siihen asti että hammas kuolee itsestään.

mulla revittiin yksi

hammas irti. Puudutetta ennen hampaan vetoa pistettiin paljon, mutta ei auttanut. Sitten hammalääkäri ilmeisesti tunki puudutetta suoraan reikään, ja hammas puutui.

Aineissa on eroja

Jostakin syystä yrittävät käyttää prilokainia tai jotain"extrakaiinia" jotka eivät ainakaan minulla toimi.Sensijaan xylokaiini ollut tehokkain.tosin vaatii 2-3 annosta ja riittävän vaikutusajan.Piikkikammoon ei mitään syytä,sehän ei ollenkaan pahalta tunnu.

mulla on ollu

toimii.

Kyllä vain sattuu

piikki nimittäin. Muuten en itse kammoa, mutta kävi niin älyttömän kipeää juuri neulan pistäminen. En anna enää ikinä puuduttaa!

kiitos kaikille vastauksista

Antibioottia en ole saanut, kun sitä tuossa joku kysyi. Puudutteena on käytetty tuota x:llä alkavaa, se on aina tehonnut hyvin. Saapas nähdä, miten hampaan kanssa käy. Minusta itse puudutus ei oikeastaan satu, onhan se epämiellyttävän tuntuista joskus mutta ei se kipeää tee. Minuun saa kyllä niitä puudutuspiikkejä pistellä ihan niin paljon kuin on tarvetta. Nyt se vain ei ole auttanut.
Älkää herran tähden ottako vastaan juurihoitoa puutumattomaan hampaaseen. On olemassa ihan inhimillisiäkin vaihtoehtoja, kuten hamopaiden hoito nukutuksessa. Vanhan topicin nyt kaivan esiin tällä, mutta oma hoito 2v sitten nukutuksessa kunnan kautta maksoi 80€. Ja mulla siis ei alahampaat yleensäkään puudu, siitä syystä lähete tuohon. Huvikseen ei toki kannata anestesiaan lähteä...
Nukutus ainoa vaihtoehto.
Kyllä hampaat puutuu, pikku pistos johtorataan ja on puolipäätä tunnottomana.

Riippuu tietenkin onko ylä vai alaleuka, toiseen tarvitaan useempi piikki.

Oli hammas missätilassa tahansa, varmasti ei tunnu.
 /   /  / Kun hammas ei puudu
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta