AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / jalostustietojärjestelmä

jalostustietojärjestelmä

12 Vastausta 1 723 Lukukertaa
Kannattaa käydä katsomassa toi kennelliiton jalostustietojärjestelmässä oleva sukusiitosprosentti kun on koiraa ostamassa. Esim. erään kennelin pitkäkarvaisen chihuahua pentueen sukusiitosprosentti oli 32,12 ja eikös se suositus ollut jotain 6 prosenttia. Herättää kyllä ihmetystä.

On tosi hyvä sivusto!

Kannattaa käydä tutustumassa! Sukusiitosprosentin tulee olla mahdollisimman pieni.. se tarkoittaa ettei pentu ole sukurutsattu

kerrankin joku

Ehdottomasti kannattaa käydä koiranetistä katsomassa pentueen tiedot! Suositus on vähän eri riippuen rotujärjestöistä, mutta tuo 6 % taitaa olla aika yleinen raja-arvo. Miten edes on saatu rekisteröityä tuollainen pentue jolla yli 30?

No joo

kennelliitto EI VALVO niitä, vaan se on rotuyhdistyksen tehtävä.

Rotuyhdistyksen jalostustoimikunta ei taatusti ole suositellut noita yhdistelmiä.

Eli kannattaa tuossakin tapauksessa ottaa yhteys ko.rodun jalostustoimikuntaan, ja kysellä sieltä.

No tämä

Tämä kyseinen kenneli on chihuahua ry:n sivuilla kohdalla etusivu-> linkit->suositut chihuahua lehden LAATIKKOMAINOKSET nettiversiona täällä-> laatikkomainokset. Miksihän chihuahua ry:n sivuilla mainostetaan kyseistä kenneliä kun sukusiitosprosentti on noin korkea? En halua loukata ketään, otin vain asian esille kun se minua ihmetytti. Enkä ala erikseen mainita kennelin nimeä, kyllä ne jokainen tuolta löytää jos jaksaa etsiä.

Ei kukaan voi puuttua sen ihmeemmin

No ei kyllä minun tietääkseni rotuyhdistyskään kenenkään sukusiitosprosentteihin puutu.Ehkä korkeintaan voi suositella jotain rajoja esim.jalostusohjesäännössä,mutta mitään muuta se ei tee ;)

Eli viimekädessä se on jokaisen oma asia kuinka tiukkoja sisäsiitoksia harrastaa.Jokainen ostaja sitten miettii ostaako vai eikö osta ja onko toiminnalla haettu edes mitään järkevää...

Huh

No tuossa pentueessa (missä sukusiitosprosentti 32,12) emä on astutettu omalla isällään.. onkohan tuo nyt ihan suunniteltu pentue..? Silti, hyvältä näyttää..:( muutenkin todella korkeita sisäsiitosprosentteja ko. kennelillä, kai sisäsiitos voi jossakin ajaakin asiaansa mutta että jatkuvasti?

Jalsotustietojärjestelmästä

saat kasvattajasta myös muista pentueista tietoa. Onko muiden pentueitten vanhemmat terveystarkastettuja, onko kennelin kasvatit yleensäkään mitenkä ahkerasti terveystarkastettuja (kasvattajahan näistä terveystarkastuksista kasvattien ostajille kertoo), onko miten yleistä suuret sukusiitosprosentit, montako pentuetta nartulla jo on ym ym muuta hyödyllistä tietoa. Kannattaa todellakin monenkin pennun ostajan tutstua tähän sivustoon.

onneksi jotkut ostajat

Onneksi jotkut ostajat jaksavat myös jalostustietojärjestelmää käyttää.
Vielä kahteen kertaan käytetty samaa yhdistelmää, vahingosta siis ei ainakaan ole kyse!

lainaus aiemmasta ""kennelliitto EI VALVO niitä, vaan se on rotuyhdistyksen tehtävä.
Rotuyhdistyksen jalostustoimikunta ei taatusti ole suositellut noita yhdistelmiä. ""

Rotuyhdistys ei taas _valitettavasti_ pysty rekisteröinteihin puuttumaan! Rotuyhdistykset antavat _suosituksia_, mutta rekisteröinti hoituu kennelliiton kautta, ei rotuyhdistysten.

Sukusiitoisuuden laskennasta, jos sinä ihmisenä teet lapsia veljesi kanssa, on silloin kyse sukurutsauksesta, ette voi mennä naimisiin ja niin pois päin. Mutta kun koirasisarukset saavat pentuja, on sukusiittoisuus VAIN 25%. Eikä koirilla edes oman isä kanssa pentujen tekeminen ole lähelläkään sataa, vaikka ihan ihmisjärjellä sukusiittoisuus olisi 100%. Koirilla sukusiittoisuus on sata vain jos he lisääntyvät itsensä kanssa!!! Järjetöntä???? Minusta on!

Kennelliitto voi toimia sääntöjensä puitteissa

Kennelliitto voi toimia sääntöjensä puitteissa. Kenelläkään liitossa ei ole toimivaltaa olla rekisteröimättä suuren sukusiitosprosentin pentueita. Tässä keskustelussa puhutaan asiaa, kun kehotetaan tarkastamaan asiat koiranetistä. Kontrolli on ostajalla ja koiranet on tässä asiassa aivan loistava asia. Tiedot ovat kaikkien saatavilla, siis kaikki niitä käyttämään. Sukusiitosprosentin laskeminen perustuu perinnöllisyystieteistä saatuun laskentakaavaan yhteisestä geeniaineksesta, joten laskentakaava on tiedemaailman määrittelemä.

linjasiitos

Kokeneet kasvattajat käyttävät linjasiitosta,esim Englannissa yleistä.Suomessa ei kai niinkään,mutta jos kasvattaja tietää mitä tekee,ei asiasssa ole mitään ihmettelemistä.Täytyy vain todella tietää mitä tekee,eikä summassa linjata.Ottakaapa asioista selvää ennenkuin syyttelette.

linjasiitos

Nämä "kokeneet" kasvattajat mielestäni leikkivät vain koirien terveydellä näillä sukurutsaus touhuillaan. Onhan se nyt luonnotonta astuttaa narttu isällään tai veljellään. Minä en ainakaan moista hyväksy.
en tiedä mistä kennelistä tässä nyt puhutaan, mutta sinä et todellakaan voi yleistää kasvattajia kokemattomiksi tms. linjasiitoksen takia. linjasiitoksella luodaan upeita ja toimivia työkoiria ym..
 /   /  /  / jalostustietojärjestelmä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta