Kotikonsteja ärsytysyskään?

Yskin aivot pihalle

Oletteko saaneet kovaa, rajua ärsytysyskää talttumaan jollain kotikonsteilla?

Joka ikinen kerta, kun olen flunssassa, tulee tämä kauhea yskävaihe. En tiedä ketään muuta, jolla yskä yltyy näin hirveäksi. Toivottavasti ei kellään. En vaan jaksaisi enää yskiä; kurkku on aivan tohjona. Kukaan tässä talossa ei nuku öisin. Jos yritän olla yskimättä, kohta yskittää kahta kauheammin.

Olen juonut vettä, kuumaa teetä ja Finrexiniä, höyryhengittänyt pää pyyhkeen alla, imeskellyt pastilleja, ottanut reseptiyskänlääkettä, yrittänyt nukkua pystyasennossa... ja yskä senkun jatkuu. Vielä jotain vippaskonsteja? Kiitos =)

25

21298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • homma...

      mullakin, erittäin kiusallista varsinkin jossain julkisilla paikoilla saada tuo yskänpuuska. Kerran sain todella tehokasta yskänlääkettä reseptillä mutta olen unohtanut sen nimen.
      Nyt olen imeskellyt Bafusin-kurkkulääkkeitä, ne puuduttavat ja desinfioivat nielua ja vähentävät kutinaa kurkussa.
      Mutta se laksatiivinen sivuvaikutus...

    • mennessä

      höyryhengitystä, mahdollisesti tahdon voimalla yritetään olla jonkin aikaa yskimättä. Kostea ohut kangasnenäliina nenän ja suun päälle. Näillä usein helpottaa. Yöllä uusi kostea nenäliina ja tahdonvoimalla estetään yskiminen, tämä on tärkeää. Yskimiseen tulee muuten kierre- mitä enemmän yskii, sitä enemmän yskittää edelleen.

      Höyryhengitykseen käytän kattilaa tai kahvipannua, jossa kiehunutta vettä. Panen viltin tms. vaatteen pään päälle, että olen kahvipannun kanssa teltassa. Olen siinä, kunnes höyryä ei enää kunnolla tule. Kuumaa höyryä täytyy varoa - ei suuta tai nenää liian lähelle kiehuvaa vettä. Lasten kanssa olisi ehkä turvallisempaa järjestää suihkukaappiin hyvä höyry.

      • Kipeenä neljättä päivää

        Olin joskus monta vuotta sitten todella pahassa yskässä ja menin sitten lääkäriin. Mitään ratkaisua ei mulle löytynyt yskään lääkkeistä tai muustakaan. Lääkäri sitten totesi, että ole yskimättä. Vähänkö oli vaikeata. Lääkärin mukaan joka kerta kun yskii, niin se ärsyttää limakalvoja entisestään ja siihen tosiaan tulee kierre. No olin sitten suu kiinni ja koitin olla yskimättä. Tuntui typerältä, mutta jonkin ajan kuluttua helpotti.

        Nyt olen saanut jonkun flunssan ja ollut kuumeessa ja kurkkukipuisena neljättä päivää. Alusta alkaen olen pidättänyt yskimistä, jottei tulis kurkku turhaan kipeäksi. No tulihan se lopulta kuitenkin kipeäksi sekin. Kurkussa on ollut semmonen yksi piste, joka on tosi kipeä. Muutenkin on vaikeuksia niellä eli tekee kipeetä. Ainiin ja ääni mulla on menny kokonaan ja räkää on alkanut vuotaa nenästä viime päivinä.

        Yöt on ollu vaikeita ja hikisiä. Oon huomannu, et jos nukkuu kokonaan peiton alla niin kuume nousee. Olen koittanut nukkua sitten peitto vain jalkojen päällä, joka auttoi viime yönä. Heräsin enää vain pari kertaa ja kun mittasin lämmön niin oli normaali 35 astetta. Aamulla nukuin taas kokonaan peiton alla niin oli noussut lähemmäs 37:tä.

        Yskänlääkkeenä mulla on ollut reseptillä saatavaa tosi pahan makuista Toclase Expectorant Mint:iä. (Melko iso pullo, ei mene yhden flunssan aikana.) Tehoaa jonkin verran, pistää liman liikkeelle ja rauhottaa nielemisvaikeuksia.

        Sitten olen ottanut Finrexiniä ja Buranaa, joilla saa kuumetta vähän laskettua. Välillä juon lämmintä mustaherukkamehua ja syön myös lasten vadelmanmakuisia Xylitol Multitabseja (ks. http://www.tohtori.fi/?page=5698989&id=1874) , jotka ovat paremman makuisia kuin aikuisten). Puoliso lupas tuoda tänään Strepsilsejä imeskeltäväksi. Joskus aiemmin olen kokeillut niitä Bacifucin-imeskelytabletteja, mut ne vaan maistu pahalta eikä auttanu.

        Nyt on kuume alkanut hieman laskea ja yskin sellaisia vihreitä räkäklönttejä. Eli alkaa paranemaan. Huomenna pitäis lähteä Tallinnaan. Saas nähdä mitä tulee.


      • asdfasfas

        "Tahdonvoimalla olla yskimättä", heh! On tainnut olla kovin pieni ärsytysyskä, ei kovassa ärsytysyskässä sellainen ole mahdollista. Vähän sama, jos jollain on paha ripuli, niin sanoisi: "ole paskomatta", hehe, ei vain tuo ohje todellakaan toimi.


    • avun

      Saman kokenut aikaisemmin. Sinulla saattaa olla infektioastma. Jos saisit jostain ventolinea, eli astmapiipusta suihkauksen keuhkoihisi, uskon, että olosi helpottaisi. Pyydä sitä kokeeksi. Jos jollain kaverilla on, pyydä kokeeksi yksi suihkaus. Näet, että tehoaako.

      • -Unski-

        Ei helpota, vaikka parina päivänä ottanut (olen astmaatikko, siksi ventolinea löytyy), mutta tuo yskänpidätys kyllä toimi :) joskus tahtoa tarvitaan ja jos sitä uupuu, hyvä mieli auttaa. Kiitos kämppis korvapuusteista ja voisilmäpullista


    • Mimma90

      Minua on helpottanut kovaan yskään ainoastaan HUNAJA :) teetä hunajalla ja teelusikallinen vielä pelkkää hunajaa päälle niin johan helpottaa :)

    • matkaaja_11

      Luin jostakin inkiväärin pureskelun auttavan ja toimii.

    • konstit on monet

      Laitoin tuohon nimimerkillä frooteepyyhe ......palstalle...... yleistä terveydestä

      konstin jolla minä aina teen sen.

    • frootee pyyhe 2

      Vastasin viestiin suu auki nukkuessa ....................
      nimimerkillä frooteepyyhe
      ja YLEISTÄ TERVEYDESTÄ ............sieltä pitäisi löytyä minun konstini.

    • MALE4

      KUUMAA OLUTTA. AINAKIN MINULLA TOIMII JA ON PAHAN MAKUISTA.

    • Väsynyt yskijä

      Vanha ketju mutta 40 v. kokemuksella voin sanoa että mikään kotikonsti ei auta, lääkkeetkään ei auta. Joka sanoo että yskää joka ärsyttää, voi pidättää, puhuu sontaa. Mulla ollut ikäni tämä, että kun saan flunssan, saan niin hirveän kutitusyskän , etten muilla vastaavaa tiedä. Joka hengenvedolla kutittaa ja kaivelee ja polttelee ja on kuin vetäisi hienoa hiekkaa rutikuivaan kurkkuun joka hengenvedolla. Yskä saattaa kestää 2 viikkoa ja invalidisoi täysin. Minneen ei voi mennä kun yrjö lentää yskänpuuskissa tunnin välein ja kylkiluut ovat yskimisestä kuin olisivat poikki ja olo unettomuudestakin johtuen pikkusen risa. Yskimistä tauotta 14 vrk. Todella rajua yskimistä. Kouluista ja duunipaikoista on pöllytetty pihalle yskimisen takia ja luultu että voin pidätellä, että tahallani yskin ja yrjöän. Tää on NIIN persiistä. Ainoa mikä pikkusen yrjöpuuskia harventaa on kodeiini. Mutta ei sekään oireita niin paljoa helpota että viittis moista myrkkyä syödä. Siitepölyaikaan kesällä yhtä vaikeeta ilman flunssaakin. Joskus yskittää pakkanenkin. Saatanan hengitystiet!!

      • Pillepalle

        Sullahan on ihan selkeitä infektioastman/astman oireita! Oletko käynyt tutkimuksissa?


    • tämä_takaisin_sassiin

      1980-luvulla oli vielä myynnissä reseptivalmiste nimeltä Dimetane. Yskä loppui laakista, kun otti ruokalusikallisen. 8-tuntia yskimättä, jonka jälkeen vähitellen taas alkoi yskittämään. Lääke poistettiin myynnistä, kun hörhöt käyttivät sitä huumaaviin tarkoituksiin. Oli tosi pätevä lääke, eikä noilla lääkärin määräämillä annostuksilla aiheuttanut mitään poikkeavia sivuoireita.

    • sipulisukka

      Itse olen kärsinyt vuosikymmeniä todella pahasta ja ärsyttävästä kuivayskästä joka aina tulee kaikkien flunssien päätteeksi. Yrjö meinaa lentää, keuhkojen pakahtumisen tunne, hyperventilaatiokohtaukset, keuhkoihin kertynyt lima jota ei millään meinaa saada röhittyä pois, kutina kurkussa tms...tms... Kodeiini yskänlääkken lisäksi olen alkanut näitä konsteja käyttämään:
      -sipulisukka. Yön ajaksi valkosipulinkynsien (noin 10 kpl pilkottuna) laittaminen puuvillasukkiin ja vielä villasukat päälle. Valkosipulit tulee asettaa jalkapohjaa vasten ei jalkapöydälle, koska sen iho on ohutta ja herkkää. Haju on sen mukainen että taju meinaa lähteä. Epätoivoisena kovassa yskässä kokeilin tätä ja väitän sen auttavan. Joillekkin herkkäihoisille raaka valkosipuli voi aiheuttaa rakkuloita jalanpohjiin, itselle näin ei käynyt. Ainiin sängyn jalkopää kannattaa sujata jätesäkillä tms... yöksi ja julkista liikkumista kannattaa harkita seuraavana päivänä ;)
      -valkosipulia tai sipulin puolikas yöpöydälle yön ajaki (lievempi versio sipulisukasta)
      -höyryhengitys ja kuuma suihku (anna kuuman suihkun valua noin 10 min niin että se höyrystää koko kylppärin)
      -suolaveden purskuttelu/kurlaus. Tämä ihmekyllä auttaa! Puoli lusikallista merisuolaa lasilleseen haaleaa vettä. Toista 3-4 kertaa päivässä. Vähentää kurkkukipua ja kutinaa.
      -muutama kirja sängynjalkojen alle nostaa nukkuma-asentoa
      -hunajaa (luontainen yskänlääke)
      -c-vitamiinia
      -kuumat juomat esim. puolikas lime ja sen hedelmäliha, kaksi lusikallista hunajaa kuumaan mukilliseen vettä
      -inkiivääripalan imeskely

    • Kunparanis

      Nyt liikkeellä olevaan flunssaan liittyy ikävä ja pitkäkestoinen yskä. Voi jatkua viikkoja.

      • Yskäinen

        Yskä alkoi uuden vuoden jälkeen ja jatkuu edelleen. Kolme kertaa olen käynyt lääkärissä, kaksi antibioottikuuria, nyt toinen menossa. Koko ajan limaa kurkussa ja se yskittää. Onko muilla samanlaisia kokemuksia?


      • rasittavavaiva
        Yskäinen kirjoitti:

        Yskä alkoi uuden vuoden jälkeen ja jatkuu edelleen. Kolme kertaa olen käynyt lääkärissä, kaksi antibioottikuuria, nyt toinen menossa. Koko ajan limaa kurkussa ja se yskittää. Onko muilla samanlaisia kokemuksia?

        Meillä on juuri tuollaista. Yskä vain jatkuu ja jatkuu. Lääkäri ei noteerannut mitenkään, vaikka kuunteli keuhkot ym. Limaa nousee jatkuvasti.


      • Lääkäriltä

        Flavamed on hyvä


    • aikauheeta

      Olen saanut apua ärsytysyskään esim Bisolduo kurkkutabletista, siinä on mm islanninjäkälää ja alunaa. Myös Vogelin yskänsuihke auttaa. Bisolduon ostin apteekista, yskänsuihkeen luontaistuotekaupasta.

    • Kyltoimii

      Eräs kurkku-nenä lääkäri antoi hyvän vinkin. Kun alkaa ärsytysyskä, hengitä syvään, rauhallisesti sisään nenän kautta ja ulos suun kautta. Toista tätä kunnes yskä lakkaa. Tämä kosteuttaa nielutiet ja yskä minulla usein loppuu, kun silmistä alkaa myös vuotaa vettä ja nenä vuotaa.

    • Yskivänlapseniskä

      Pyytäkää lääkäriltä resepti Cocillana yskänlääkettä. Auttaa varmasti.

    • Yrttihullu

      Suolarakeita imeskellen suussa, kurkkua asettaa. Tai parempi vielä jos kuusenpihkaa pureskellen- desinfioi kurkkua !

    • Auttoi

      Flavamed auttaa!

    • Maikki736

      Codesan comp ainoa mikä on toiminu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe