AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Sappihappojen imeytymishäiriö

Sappihappojen imeytymishäiriö

3 Vastausta 1 319 Lukukertaa
10kk vatsavaivat selvisi ja osoittautui sappihappojen imeytymishäiriöksi. Onko kenelläkään kokemuksia kyseisestä vaivasta? Lääkityksenä on questran, jota "kokeiltiin" ennen lopullista diagnoosia jo syksyllä, mutta silloin en kokenut siitä olevan apua. Rasvainen ruoka lisää kuulema sappihappojen määrää. Lisääköhän alkoholi?

heippa

Millaisia mahavaivoja sinulle tuli? Mulla sappikivet odottaa leikkausta ja koko ajan tuntuu polttelua palleassa ja sen seudulla, kumminkin erilaista kuin närästys. Jotenkin tuntuu että sappea tihkuu sinne..

ns. "sappihapporipuliko"

Mulla löytyi vajaan vuoden kestäneen "vesiripulin" syyksi sappohapot ja lääkkeenä sain Questranin. Muina oireina mulla oli lähinnä vatsan kauhea myörinä iltaisin, siis tuon ripulin lisäksi.

Kokeiltiin myös Asacolia, kun kolonoskopian perusteella ensin epäiltiin mikroskooppista koliittia. Asacol ei auttanut mitään, mutta Questran on auttanut eli ripuli on hellittänyt melkoisesti.

Rasvainen ruoka saa varmaan kenen vaan vatsan "möyrimään", alkoholista en tiedä. Alkoholista en tiedä, itse naitin sitä kohtuudella (kerrallaan max. 3 ravintola-annosta), jolloin mitään ongelmia ei tule, siis mitään joita voisin suoraan alkoholiin liittää

vaivoja

Oireet alkoivat Portugalin reissun aikana. Eli huono olo ja ripulia sekä ruokahaluttomuutta. Tuota jatkui enemmän tai vähemmän n. puoli vuotta. Epäiltiin barteeria/virusta, mutta loppujen lopuksi syyksi sitten paljastui tämä imeytymishäiriö (tehtiin imeytymiskoe). Nyt huono-olo on hävinnyt, mutta vatsaa aristaa edelleen ja ripuliakin on välillä ja kurinaa ja murinaa välillä. Paino tippui alkuvaiheessa n. 5 kg.
 /   /  /  /  / Sappihappojen imeytymishäiriö
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta