AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  / ERO NETISSÄ?

ERO NETISSÄ?

56 Vastausta 40 880 Lukukertaa
Hei! Ny on sellanen tilanne että mitta täyttyi niin voiko eropaperit hoitaa netin kautta vai täytyykö mennä maistraattiin,kun ei kuuluta kirkkoon? Kiitos etukäteen jos joku tietäis! :)

avioero

käräjäoikeuden kautta, olit sitten kirkkoon kuuluva tai et.

VOI TEHDÄ NETISSÄ

tarvitsemasi linkit
www.avioerot.info

tässäpä

Avioeron voi panna vireille sähköpostilla. Oman tai puolisosi kotipaikan käräoikeus on se paikka mihin posti lähetetään.

Avioeroa koskeva asia pannaan käräjäoikeudessa vireille kirjallisella hakemuksella, jonka voivat tehdä puolisot yhdessä tai toinen puoliso yksin. Puolisot tai puoliso voivat jättää hakemuksen käräjäoikeuden kansliaan joko itse tai käyttäen valtuutettua asiamiestä. Hakemus voidaan lähettää myös postitse, telekopiona tai sähköpostina.

Avioeron hakemiselle ei tarvitse esittää mitään syytä. Riittää kun hakemuksessa ilmoittaa hakevansa avioeroa harkinta-ajan jälkeen taikka ilman harkinta-aikaa kahden vuoden erillään asumisen perusteella.

Lomake tässä

http://www.lakiopas.com/asiakirjamallit/avioerohakemus1/

Eikös

tartte allekirjoittaakin? Joten miten sen voi sähköpostilla lähettää?

"erotettava" saa tiedoksiannon, jonka allekirjoittaa

Hieman on "arveluttava" tuo sähköpostilla lähettäminen, mutta en voi väittää etteikö onnistuisi. Minusta jos ollaan eroamassa, niin pitäisi olla "munaa" mennä käräjäoikeuden kansliaan ja täyttää hakemus siellä... olen kai vanhanaikainen mies...

Toisaalta, kun eroasia on vireillä, siitä tulee avioeroa hakeneelle sekä lasku että tieto hakemuksensa vastaanottamisesta.

Ja sille "erotettavalle" tulee tiedoksianto jonka allekirjoittaa ja pistää palautuskuoreen ja postiin. Ellei, jonkun ajan päästä haastemies tulee kertomaan että hänestä on haettu avioeroa.

Eli eipä kai sille mailitse lähetettävälle erohakemukselle ole juridisia esteitä. Koska voisihan "joku" kiusakseen lähettää postitse toisen ihmisen nimiin allekirjoittamansa erohakemuksen käräjäoikeuteen, helpompi "pilamailin" lähettäjä on selvittää IP osoitteesta...

kaikki käy

Sähköposti ja faxikin käy. Tuleehan siitä tieto eroajille, joten kusetukset voi ehkäistä sillä.

Ei sähköpostilla

Käräjäoikeuden sivuilta kun lukee hyvin tarkkaan, saa jotenkin selville, että joitain hakemuksia voi kyllä lähettää sähköpostilla, mutta ei avioerohakemusta.

Sorry

sähköpostikin käy. OM:n sivuilta.

Heissan

Miten pitää toimia jos haluaa erota avioliitosta?

Pitääkö minun hakia ensiksi itselleni asunto?

Voinko mitään ottaa matkaan (henkilökohtaiset tavarat tietenkin ) , mutta esimerkiksi jotain huonekaluja?

Olen jotenkin niin onneton, etten tiedä tällaisia asioita. Ilmeisesti mieheni on narsisti? Henkistä väkivaltaa ja muuta uhkaavaa käytöstä. Olemme olleet naimissa tosi kauan, mutta tässä viime vuosina on alkanut harrastamaan henkistä väkivaltaa ja fyysistä väkivaltaa. En tiedä, että miten ihminen voi tollaiseksi muuttua

osaan jo vastattu

Avioeron hakemiseen yllä jo hyvin vastattu... ensin I-vaiheen hakemuksella harkinta-aikaa, sen jälkeen II-vaiheen hakemuksella lopullista avioeroa... lyhimmillään prosessi kestää hieman yli 6kk (ellette sitten jo ole asuneet eri osoitteissa yli kahta vuotta).

Ei pidä hakea asuntoa, voitte asua samassa osoitteessa koko harkinta-ajan, ja vaikka eron jälkeenkin ... jos pää ja keho kestää...

Voit ottaa henkilökohtaiset tavarasi (vaatteet, kengät, meikit, korut, lääkkeet, tms.). Et voi viedä kodistanne huonekaluja ilman että sovitte asiasta, jos eroa on varma... eikä harkinta-aika asiaa muuta... kannattaa tehdä ositus kuten laki määrää, ja siitä kirjallinen sopimus (tapauksessanne ehkä kannattaa kääntyä vaikka kunnan oikeusavustajan puoleen).

Jos ihminen

käytännön ummikko niin kannattaa ottaa yhteys siihen kunnalliseen oikeusavustajaan.

kun on eka kertaa

on käytännön ummikko.

lisätietoa tästä
http://www.lakiopas.com/lakitietoa/ositus/

tosin näin viralliseen menettelyyn ei ehkä ole tarvis. Periaate varojen ja velkojen selvittelyyn kuitenkin käy tästä selväksi.

Niin juuri

Niin ihmisestä tulee ummikko jos on vaikea ja kriittinen tilanne. Esim. narsistin uhri saattaa olla hyvinkin käytännön asioista apua vailla. Ajattelukykyä ei ole vaikka muutoin olisikin järkevä ihminen. Järkevä ihminen kysyy ja lähtee.

Ei pidä nostaa sormea kysyjälle ja osoittaa sormella. Ne erilaiset vaiheet niinkin tietää moni, mutta käytännössä toteuttaminen voi olla vaikeaa, ja mitä ottaa matkaan vai meneekö tyhjään huonekaluttomaan asuntoon asumaan

Oman omaisuuden saa viedä

Totta kai omat huonekalunsa ja esim. elektroniikan saa viedä mukanaan, vaikkei ositusta olisi tehty. Oman omaisuutensa saa vaikka myydä, niin miksei sitten pitää hallinnassaan. Odotettavissa oleva ositus ei jäädytä pesään kuuluvaa omaisuutta konkreettisesti, riittää että osituksen laskennallisessa vaiheessa tiedetään mitä ositusperusteen syntyhetkellä on kuulunut ositettaviin varoihin.

Aviliittolaki 39§... untuvikulle...

No ei tuo ole "tottakai", omistusoikeus toki on omaan omaisuuteensa (joka tosin vaikuttaa puolisolle mahdollisesti maksettavaan tasinkoon)... mutta ei niitä lain mukaan saa kodista "roudata" noin vaan...

39 § (16.4.1987/411)
Puoliso ei saa ilman toisen puolison suostumusta luovuttaa tai siirtää toiselle:

1 kohta on kumottu L:lla 12.4.1995/542.

2) osakeyhtiön osakkeita, vuokraoikeutta tai muita oikeuksia, jotka oikeuttavat hallitsemaan huoneistoa, joka on yksinomaan tai pääasiallisesti tarkoitettu käytettäväksi puolisoiden yhteisenä kotina;

3) irtainta omaisuutta, joka kuuluu puolisoiden yhteisesti käytettävään asuntoirtaimistoon;

4) toisen puolison käytettävinä olevia tarpeellisia työvälineitä; eikä

5) irtainta omaisuutta, joka on tarkoitettu toisen puolison tai lasten henkilökohtaista käyttöä varten.

***************

Omansa saa siis ottaa mukaansa

Toisin kuin sinä neuvoit, mukaansa saa siis ottaa henkilökohtaisen omaisuutensa lisäksi myös huonekaluja.

no EI SAA

En neuvonut... enkä edes väärin, vaan viittasin lakiin.

Henkilökohtaista omaisuutta ovat esim. vaatteet, meikit, kengät, lääkkeet, korut, tms. EI huonekalut tai stereot.

Avioliittolain lukeminen voi avartaa tässäkin asiassa,

Lue itse avioliittolakia!

Suosittelisin sinua lukemaan avioliittolakia ennen kuin annat vääriä neuvoja. Omistamansa omaisuuden saa puoliso ottaa mukaansa, ei vain vähäistä henkilökohtaista, vaan muunkin irtaimen.

just joo

Ja mitenköhän todistetaan mikä on kunkin omaisuutta? Kaikki kuitit tallella, vai? Jos ei ole erikseen avioehtoa tehty, niin kaikki (paitsi henk.koht. esineet) on yhteistä. Vaikka toinen olisi avioliiton aikana maksanut esim. asunnon omista tileistään, niin puoliksi se menee kuitenkin ilman avioehtoa. Miksi sohva olisi eri asia?

Kuitit

...kun kuitit ON tallella?? Kyllä saa ottaa omat kamat mukaansa. Kun kuitti on ajalta ennen avioliittoa, samoin tavara jota se koskee. Osituksessa se kuitenkin menee sille kenen se on, mutta ositussopimuksessa se pitää mainita että otti mukaansa jo vaikka tv:n tai stereot, mikä se sitten onkaan.

Lisäys

tai vaikka sohva.

avioehto

jos on avioehto niin silloin ei saa ottaa mitä vaan mut jos ei ole niin kaikki mitä on ostettu avioliiton ulkopuolella niin on toisen omaa

riippuu avioehdon

avioehtoja on monenlaisia, vaikka yleisin onkin tuo avioliittoa edeltävän omaisuuden säilyminen sillä kenelle se kuului. jos stereot oli sellaista omaisuutta niin kyllä ne saa mukaansa ottaa.

mikäli

ei ole jo siellä kunnan oikeusavustajan pakeilla koska silloin sinua ei sinne enään otetakkaan ja mahdollisesti joudut hakemaan oikeutta yksityiseltä ja se taaas maksaakin mansikoita.

nopeat....

nopea syövät hitaat ... perinteisesti...
Moi! itellä on pitkä avioliitto takana ja kyllä näköjään toinen voi muutttua tosi paljon .Ite oon kokenut henkisen väkivallan tosi raskaana.en tiiä kumpi on pahempaa.Tsemppiä ja voimia sinulle.

Muutama ohje

Ensin kuskaat itsesi paikkakuntasi poliisi/oikeustalolle ja pyydät virkailijalta avioerokaavakkeen, sitten täytät sen.
Ei haittaa,jos miehesi ei suostu allekirjoittamaan paperia, sinun oma allekirjoituksesi riittää.
Itse sain mieheni allekirjoittamaan paperin, kun kiven kovaa vänkäsin että eroa haen vaikka yksin ja se toteutuu kumminkin joka tapauksessa, vai haluaako hän käräjiin, vai haluaako säästää asianajopalkkioissa ja hakea avioeroa yhdessä.

Sitten teet asiaa taas samaan paikkaan ja luovutat paperin virkailijalle.
Varaudu rahallisesti, jonkun kympin maksun ne perii, mutta mielellään maksaa kun saa asian pois päiväjärjestyksestä ja asian rullaamaan eteenpäin viranomaisten taholle.

Minnekään sinun ei tarvitse muuttaa, jos et välttämättä tahdo, ole vain rauhassa. (Saa kai sitä kuka vaan vapaassa maassa asua missä vaan ja kenen kanssa vaan haluaa, olipa puolisoa tai ei).
Ero on selvä noin puolessa vuodessa.

Itse kirjasin oman, puolison ja yhteisen omaisuutemme listaan. Lista on hyvä olla olemassa sitten ositusvaihetta tehtäessä. On käynyt niinkin, että toisen osapuolen muuttaessa pois on toinen realisoinut yhteistä omaisuutta omaan pussiinsa eroprosessin aikana. Mites jälkeenpäin kenellekään todistat, montako "kahvikuppia" taloudessanne on ollut.

Onnea ja voimia elämääsi, t. uusiosinkku

Muuten hyvä

Se puoli vuotta taitaa pitää kutinsa vain jos molemmat puolisot hakevat eroa. Jos vain toinen hakee niin erotuomion saaminen lykkääntyy.

riippuu

Jos vain toinen puoliso tekee hakemuksen harkinta-aika alkaa virallisesti siitä kun hakemus on annettu toiselle puolisolle tiedoksi.

ei kun

päivästä lähtien kun puoliso on allekkirjoittanut ja lähettänyt tiedon että on kyseisen paperin saanut.

sama asia

sanottuna..

koko elämä

koko elämä on netissä. totta vitussa saat sieltä eronkin. siellä voi myös solmia avioliittoja ja tehdä lapsia.

avioero

Netistä voi tulostaa malleja erilaisista avioerohakemuksista. Mitään valmista lomaketta siihen ei ole (ei ainakaan ollut silloin kun itse erosin). Hakemus toimitetaan lähimpään maistraattiin.

V Ä Ä R I N ! !

Avioerohakemusta EI jätetä maistraattiin, vaan KÄRÄJÄOIKEUTEEN.

Siellä ON valmiita kaavakkeita täytettäväksi, mutta myös vapaamuotoinen käy kunhan asia käy selväksi.

Kaikkein

asia hoituu kun otat yhteyttä kunnan oikeusaputoimistoon. Siellä lakimies hoitaa kaiken. Sinun tarvitsee vaan allekirjoittaa paperit ja listata omaisuus ja velat ositusta varten. t.kokemusta on

tulosteita

Tulostin paperit netistä ja laitoin postin vietäväksi, tuo käräjäoikeuteen meno ei kohdallani onnistunut koska asun sivussa taajamasta ja ex piti auton visusti itsellään jotten "luvattomia" ajellut.

Toisenkin vaiheen paperin tulostin netistä (nyt jo omasta osoitteesta ja laitoin postin vietäväksi.)

Oli juhlallista saada viimeinen tuomia 6kk odotuksen jälkeen. Tuo puolivuotta on kummallinen aika erossa jossa ei mitään toiveita takaisin paluuseen ole. (alkoholi/moniongelmaisen puolison luo)

Eropaperit saanut

Kyllä eron voi hakea yksin/kaksin netin kautta omasta käräjäoikeudesta. Vapaamuotoinen hakemus, esim. Haen eroa puolisostani Maija meikäläinen (120344-123X). Hänen osoite ja posti tuo kirjeen kotiin allekirjoitettavaksi. Parin viikon päästä tulee tieto, että asia on käsitelty, lykätty ½-vuotta ja yli 70 euron lasku hakijalle.

Paperit saa tilaamalla

Joku aika sitten olin samassa tilanteessa, soitto käräjäoikeuteen niin lähettivät paperit kotiin tuli jo seuraavana päivänä.

Tässä on, ole hyvä

Mene osoitteeseen http://www.lakineuvo.fi
-> lomakkeet ja linkit -> avioerohakemus.
Tulosta ja täytä, uksin tai yhdessä puolisosi kanssa. ALLEKIRJOITA.

Oikean käräjäoikeuden löydät täältä:
http://www.oikeus.fi/9228.htm

Lähetä, kuoreen 1,70 e merkki.

Muutama päivä menee, saat postia: harkinta-aika alkaa/on alkanut silloin ja silloin. Mukana on lasku.
Samanlaisen lomakkeen täytät sitten taas puolen vuoden päästä: 2-vaihe.

eropaperit saa netistä

saa avioero paperit netistä ja jos virheitä ne korjaantuu siellä oikein aj saat harkinnan jälkeen palauttaa valmiit sieltä tulee mukana:) eka malsaa 71. e ja harkinta ajan jälkeen 40,,e...lykkyä tykö..:)

saa

vastauksenkin voit lähettää netissä.

Miten on mahdollista?

Kyllähän tuollaiseen paperiin vaaditaan allekirjoitus, tarkoittaa siisihan omakätinen, kynällä kirjoitettu.

Miten sen lähetät sähköisesti? Eipä taida ihan tänä päivänä vielä onnistua.

ilmeisesti ei vaadita

Kyllä minäkin laittasin manuaaliversion jossa on perinteiset allekirjotukset ja veisin ihan itse tiskille.

Mutta jos viitsit katsoa OM:n sivuilta ohjetta niin siellä mainitaan sähköpostinkin käyvän. Itsepähän ottavat vastuun jos joku kusettaa. Niin, eikä ketään eroteta tietämättään.

Lain mukaan

Kyllä saa !
Mihin osoitteeseen lähetetään?
Ja kuinka monta sarjaa?
Tarvitaanko juristia?
Niitäkin löytyy !

tässä

eropaperit kannattaa hankkia valmiiksi jo samana päivänä kun menee naimisiin.

Nörtti!

Tais sun puolisolla tulla mitta täyteen, kun moinen nörtti olet.. Miksi ihmeessä ne paperit pitäisi juuri netistä löytää?

irti

no täähän on kehitystä. Kaikki nettiin.
Muuten, savumerkeilläkö sä osallistuit keskusteluun?

sen

Lopettakaa netti"elämä". Nähtävästi netti aiheuttaa vain eroja.

avioero

nykyään on erikoista kun on muutamia riitoja niin olaan heti eroamassa,käsitän kyllä jos toinen on väkivaltanen mutta tiedän tapauksia kun ihan mitättömistä asioista on erottu, ei ennenvanhaan tällästä ollut.

saa

itselläkin sama tilanne jos tulostin on niin paperit onnistuu....mut vouti toimittaa paperit puolestas eteen päin..

sama täällä

En tiedä saako netistä, mutta maistraatista saa papereita.
Itselläni on sama tilanne edessä ja jännitän minkälaisen helvetin puoliso saa taas aikaiseksi.
Kärsimisiin : )
Mun miehen sisko haluaa että mun mies eroaa musta ja lähettieropaperit sen puolesta, mies oli pidätyksessä sillä aikaa.sisko oli allekirjoittanut ne paperit ja maininnut että mun mies on vankilassa. voiko toisen puolesta erota?? mulle tuli käräjäoikeudesta paperit.
Saa toisen puolesta tehdä eropaperit, jos eroava on valtuuttanut jonkun tekemään niin.
Siis kysyitkö kirkosta eroamista, eikö niin...
väkivaltaisesta ei niin vaan erota ja puhe riittäs, kyllä se on tehtävä salaa ja muutettava pois ennenkuin väkivaltanen tietää et eroa haetaan..itsesuojeluvaisto lopulta on niin voimaksa ja siksi ei kerro mitään ennakkoon..
 /   /  / ERO NETISSÄ?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

E-Kontakti
32 v. Pirkanmaa
28 v. V-Suomi
40 v. Uusimaa
44 v. K-Pohjanmaa
50 v. P-Pohjanmaa
41 v. V-Suomi

LÖYDÄ SEURAA TOSITARKOITUKSELLA!

Haen naista:  25-34 v.  35-49 v.  50+ v.
Haen miestä:  25-34 v.  35-49 v.  50+ v.Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta