Cokiksesta eroon

Nimetön

Onko kellään neuvoja miten pääsee kokiksesta ja pepsistä eroon? Olen aivan riippuvainen, jopa 2 puolentoista litran pulloa menee päivässä.
Jos yritän olla ilman, olen ärtynyt enkä pysty ajattelemaan muuta kuin kolaa ja päätä särkee.

Light versiot kuten esim. pepsi max ei auta. Mulla putois paino muuten hyvin, kun tuo on mun ainut pahe mutta mikä tähän auttais? Kromitabletit? Kofeiinitabletit?

28

3950

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tunteen

      olin ennen täydellisen riippuvainen cokiksesta, sitä meni mielettömiä määriä joka päivä. ja se kyllä näkyi vartalossakin160cm/85kg.. hui! muutin elämäntavat terveelliseksi ja samalla jäi cokiskin. en vain ostanut sitä, enkä juonut jos joku tarjosi. aluksi oli älyttömän vaikeaa, mutta kyllä se siitä helpotti.. en olisi ikänä uskonut pääseväni siitä eroon, niin riippuvainen olin. nyt olen ollut kaksi vuotta juomatta yhtään mitään limsaa (ja painokin on tippunut.. 160/49kg :)) ja oikeastaan joskus tekee jopa pahaa jos näen jonkun kittaavan cokista.. yäk, pelkkää sokerilientä.. en väitä etteikö se maistuisi minunkin suussani hyvältä jos maistaisin, mutta en edes viitsi maistaa.. ja kun ei tee edes mieli.
      ole vain tiukkana itsellesi.. se kannattaa! ja tsemppiä!! :) jos mäkin niin kyllä säkin!!!

    • vähän eri

      asia, mutta riippuvuus kuitenkin. Kahvista oli pakko päästä eroon, ja sitä todellakin kului paljon päivittäin. Kokemuksesta tiesin, ettei vieroitus ole helppoa, eikä mun kohdalla onnistu vähitellen. Joten laitoin toimeksi, ja lopetin kertarysäytyksellä.

      Voin sanoa, ettei ollut helppoa. Oli vapinaa, ankaraa päänsärkyä, väsymystä, palelua ja oksetusta. Suututti, itketti, särki, koko maailma ärsytti.. Eli kunnon vieroitusoireet. Ensimmäinen päivä meni kevyesti, mutta toinen, kolmas ja neljäs päivä oli tuskaa. Sen jälkeen alkoi päivä kerrallaan olla helpompaa. Kieltäymyksen tiellä on nyt kulunut 2,5kk ja enää ei tee ollenkaan mieli kahvia.

      Neuvoksi sinulle sanoisin, että kofeiiniriippuvuutta ei kannata helpottaa kofeiinitableteilla, vaan jätät kaiken vain raakasti pois. Sokerinhimoa voit kokeilla helpottaa kromitableteilla, luontaistuotteesta voit saada myös jonkun muun vinkin olon helpotukseen. Jos et ole viikonloppuna menossa töihin tai minnekään reissuun tms., eikä kotona ole isompia velvollisuuksia, eli olet ns.vapaalla, niin aloita vieroitus joko torstai-iltana tai perjantai-aamuna. Silloin pystyt vaikka nukkumaan mahdollisimman paljon / koko viikonlopun (la-su, jotka tod.näk.pahimmat päivät) oloasi helpottaaksesi.

      Seuraavaksi itselläni olisi vuorossa vieroitus sokerista, suklaasta ja valkoisista jauhotuotteista. Sipseistä ja muista vastaavista snackseistä olen onnistunut vieroittamaan itseni jo noin vuosi sitten ja olen aika tyytyväinen. Oma suurin ongelmani on, etten voi ottaa lainkaan jotain "kiellettyä", koska enää osaa pitää rajoja jos saan vähän maistaa. Kieltäydyn siis totaalisesti kaikesta, mistä vieroitan itseni. Jätän vain yksittäisiä tarkasti nimettyjä tuotteita, joita saan syödä tietyn määrän, jos mieli joskus tekee.

      Näin minulla.

      • ajatuksiani

        Kromitabletithan eivät vaikuta heti, joten sinun tulisi aloittaa kromikuuri jo hyvissä ajoin, ennen cokiksesta luopumista. Silloin luopuminen saattaa olla helpompaa, koska sokeriin ei välttämättä ole enää niin _kovaa_ himoa.

        Light-juomiin siirtyminen voi tuoda helpotusta, mutta suosittelisin kuitenkin siirtymään joko aivan hanaveteen tai vichyyn. Jäät vain koukkuun lighteihin, koska yleensä riippuvuus korvaantuu toisella. Näin itselläni: pääsin sipseistä eroon, mutta tilalle tulivat pähkinät (ilman suolaa, extrarasvoja ja kuorrutuksia kaikki muut, paitsi suolapistaasit..).


      • Jojo

        Kromi auttaa makeanhimoon vain niissä harvinaisissa tapauksissa, kun makeanhimon aiheuttaa kromin puutos. Itse söin kromia useamman kuukauden joskus nuorempana, ilman minkään valtakunnan vaikutusta.

        Varmempi keino on ruveta syömään oikeaa ruokaa säännöllisesti niin, että verensokeri pysyy tasaisena. Se auttaa parhaiten ainakin minulla.


      • puhut
        Jojo kirjoitti:

        Kromi auttaa makeanhimoon vain niissä harvinaisissa tapauksissa, kun makeanhimon aiheuttaa kromin puutos. Itse söin kromia useamman kuukauden joskus nuorempana, ilman minkään valtakunnan vaikutusta.

        Varmempi keino on ruveta syömään oikeaa ruokaa säännöllisesti niin, että verensokeri pysyy tasaisena. Se auttaa parhaiten ainakin minulla.

        Sanoin kromi-kuurin aloittamisesta hyvissä ajoin vain siksi, että aloittaja heitti sen kysymyksenä yhdeksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi helpottamaan sokerin himoja.

        Toisaalta, jos juo kovin paljon cokista (tai muita virvoitusjuomia), voi olla ettei ruokavalio ole oikein muutenkaan ravitseva, vaikka mahansa täyteen ahtaisikin. Puutetta voi silloin olla kromin lisäksi monesta muustakin hivenaineesta ja vitamiinista jne. Aina paras tapa saada tarpeelliset ravinteet on syödä oikeaa ruokaa, mielummin kuin napsia pillereitä. Mutta jos on suuret puutokset, niin pillereiden syöminen on välttämättömyys tasapainon palauttamiseksi. Myymälästä kysymällä saa tietoonsa kuinka suuria annoksia tulisi syödä, jotta puutostilat korjaantuisivat (pakettien annostelut ovat monesti ylläpitoannostuksia, ja suuria puutoksia on vaikea saada korvattua pelkällä ylläpitoannoksella! Mutta aina pitää kysyä miten minkäkin tuotteen kohdalla on paras ratkaisu, koskaan ei saa itse annostuksia muutella!).

        Tiesittehän, että kofeiini tuhoaa vitamiineja elimistöstä. Kun vitamiinit tuhoutuvat, voi (cokis)riippuvuus syventyä entisestään, koska elimistö vaatii energiaruiskeita. Cokiksen kofeiini taas antaa tällaisen hetkellisen piristyksen.. Kierre on siis valmiina.


    • "riippuvuus" täällä

      ihan varmasti suurin osa kiloistani on tullu cokiksen takia. ja "riippuvainen" oon.
      mutta juuri äsken tuossa tajusin lukiessani viestiäsi että eipä oo tullu hmm... melkein ;) viikkoon juotua cokista, kun en vain ole tieten tahtoen ostanut kuin light-limppareita (ananas,appelsiini).
      Tekis kyl nytki mieli, mut kun sitä ei ole jääkaapissa, mut siellä jotain juomista kuitenkin on, (on sit lightia, mehua, sitruunavettä, tms) niin kyl se siitä =)
      Mut itselläni oli ihan sama juttu yhessä vaiheessa, et sitä oli vaan pakko saada! Mut ei se enää kyllä enää niin hyvälle maistunut kun joka päivä joi...

      /sori, nukkumaan menossa, en jaksa kirjoittaa kirjakieltä, öitä!

    • tästä,

      jospa se hieman auttaisi cokiksesta
      vieroituksessasi!



      Lehti • Artikkelit



      Sokeriton, älä edes ajattele sitä!

      Ennen joulua Ilta-lehdessä kerrottiin norjalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan mm. huippusuositun Coca-Cola Lightin makeutusaineena käytettävä aspartaami on myrkky joka tuhoaa aivosoluja. Että se tekee pikkuhiljaa tyhmäksi. Tutkimuksen suorittaja, tutkija Elisabeth Hetle kertoo lopettaneensa kevytjuomien käytön kokonaan.
      Norjan luonnontieteellisen ja teknisen yliopiston hyväksymän tutkimuksen mukaan erityisesti lapset ovat vaarassa, sillä aine vaikuttaa tuhoavasti juuri siihen osaan aivoista, jossa oppiminen tapahtuu.
      Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi tutkimuksen julkistuksen jälkeen, että amerikkalaisissa tutkimuksessa todettiin jo viisi vuotta sitten aspartaamin ja aivokasvainten lisääntymisen yhteys, mutta rajoituksia ei olla saatu aikaan, vaan aspartaamin käyttö sen kuin yleistyy.
      Edelleen Ilta-lehden mukaan Coca-Colan Pohjolan johtajan mielestä asiaa on vaikea uskoa todeksi, ja samoilla linjoilla on myös Suomen elintarvikeviraston ylitarkastaja Pirkko Kostamo.
      Ohessa lisää väittämiä tuosta, tappavaksi hermomyrkyksi luonnehditusta nollakalorista.

      Betty Martini USA:sta kertoo luennoinneensa maailman ympäristökonferenssissa aspartaamista, jota markkinoidaan muun muassa nimillä NutraSweet, Equal ja Spoonful. USA:ssa oli ollut multippeliskleroosin ja elimistön lupustaudin epidemia, eikä ollut tietoa siitä mikä myrkky niitä oli levittänyt. Betty ilmoitti olevansa paikalla luennoimassa juuri kyseisestä aiheesta. Seuraavassa pääkohtia hänen luennostaan:
      - Kun aspartaamin lämpötila kohoaa yli 86 Fahrenheit-asteen (30°C), sen puualkoholi naamioituu formaldehydiksi ja sitten muurahaishapoksi, mikä vuorostaan aiheuttaa aineenvaihdunnallisen happomyrkytyksen (muurahaishappoa on tulimuurahaisen pistossa). Metanolimyrkytys muistuttaa multippeliskleroosia. Tämän vuoksi tehtiin vääriä multippeliskleroosi-diagnooseja. Multippeliskleroosi ei ole tappava tauti, mutta metanolimyrkytys sen sijaan on.
      - Mitä tulee elimistön lupustautiin, se rehottaa lähes yhtä yleisenä kuin multippeliskleroosi ja vaivaa erityisesti Coca-Colan Lightin ja Kevyt-Pepsin juojia. Metanolimyrkytyksen uhrit juovat näitä juomia 3-4 tölkkiä päivässä, jotkut vielä enemmän. Kun uhri sairastuu aspartaamin laukaisemaan elimistön lupustautiin, hän ei yleensä tiedä, että siihen on syypää juuri aspartaami. Uhri jatkaa sen käyttöä joskus niinkin pitkään, että tauti muodostuu hengenvaaralliseksi.
      - Kun saamme ihmiset vieroitetuksi aspartaamista, lupuksen oireet tavallisesti häviävät. Valitettavasti tätä tautia ei kuitenkaan voi parantaa. Toisaalta taas niiltä potilailta, joiden on diagnostisoitu sairastavan multippeliskleroosia (joka siis itse asiassa on metanolimyrkytystauti) useimmat oireet häviävät. Olemme nähneet tapauksia, joissa näkö jopa kuulokin on palautunut. Tämä koskee myös tinnitusta.

      Aspartaamitauti?

      Eräällä luennolla Betty Martini kirjoittaa kertoneensa: “Mikäli käytät aspartaamia (NutraSweet, Equal, Spoonful) ja kärsit fibromyalgia-oireista, kouristuksista, äkkinäisistä kivuista, jalkojen puutumisesta, krampeista, huimauksesta, päänsäryistä, tinnituksesta, nivelsäryistä, masennuksesta, ahdistuksesta, puhe- ja näköhäiriöistä tai muistikatkoista, sairastat todennäköisesti aspartaamitautia!” Bettyn mukaan yksi ja toinen yleisön joukosta hyppäsi pystyyn luennon aikana ja sanoi: “Minulla on juuri se! Voiko sen parantaa?”
      - Se näytti olevan hyvin yleistä.
      Betty kertoi edelleen, että erään luennon yhteydessä Ugandan lähettiläs kertoi heidän sokeriteollisuutensa käyttävän aspartaamia! Lähettiläs sanoi vielä, että erään tämän alan teollisuuspampun poika ei enää pystynyt kävelemään, mikä oli osaksi juuri tämän tuotteen syytä. Heillä on käsissään erittäin vakava ongelma.
      - Eräs luennoitsija, tri Espisto, kertoi: "Vieraillessamme eräässä sairaskodissa siellä työskentelevä hoitaja kertoi, että kuudella hänen Coca-Cola Lightiä nauttivalla ystävällään oli todettu multippeliskleroosi. Tämä ei voi olla sattumaa."

      - Kun aspartaami alunperin otettiin käyttöön makeuttajana sadassa erilaisessa tuotteessa, USA:n kongressi kuunteli asiantuntijoita. Sen jälkeen heitä kuunneltiin vielä kahteen otteeseen, mutta turhaan. Mitään ei olla tehty. Lääkkeitä ja kemiallisia tuotteita markkinoivilla painostusryhmillä on syvät taskut! Nykyään aspartaamia sisältäviä tuotteita on yli 5000, ja PATENTTI ON JO RAUENNUT!!
      - Ensimmäisen asiantuntijaistunnon aikoihin ihmisiltä alkoi mennä näkö. Aspartaamin sisältämä metanoli naamioituu formaldehydiksi silmän verkkokalvolla. Formaldehydi kuuluu samaan myrkkyryhmään kuin syanidi ja arsenikki – KUOLETTAVIA MYRKKYJÄ!! Valitettavasti se tappaa hitaasti ja hiljaa, mutta tappaa silti ja aiheuttaa erilaisia hermostohäiriöitä.
      - Aspartaami muuttaa aivokemiaa. Se on syynä moniin halvauskohtauksiin. Tämä myrkky muuttaa aivojen dopamiinitasoa. Voi vain kuvitella, mitä se tekee Parkinsonin tautia sairastaville potilaille. Se aiheuttaa myös syntymävaurioita. Ei siis ole minkäänlaista syytä nauttia tätä tuotetta.

      Kevytjuoma ei ole dieettituote!

      - Kongressin pöytäkirjassa luki: “Se saa ihmiset himoitsemaan hiilihydraatteja ja näin se lihottaa”. Diabetes-spesialisti ja aspartaamimyrkytyksen asiantuntija tohtori J.H. Roberts kertoi, että saatuaan potilaitaan vieroitetuksi aspartaamista, näiden paino laski kymmenkunta kiloa. Formaldehydi varastoituu rasvasoluihin, erityisesti lantion ja reisien alueelle.
      - Erityisen vaarallista aspartaami on diabetesta sairastaville. Kaikki lääkärit tietävät mitä puualkoholi tekee diabeetikoille. Tiedämme lääkäreitä jotka uskovat potilaidensa sairastavan verkkokalvotautia (retinopathy), kun itse asiassa heidän sairautensa on aspartaamin aiheuttama. Aspartaami saa veren sokerin heittelehtimään ja se aiheuttaa monille shokkitilan. Valitettavasti monia on myös kuollut.
      - Amerikan lääkäriliiton (The American College of Physicians) konferenssissa ihmiset kertoivat, että jotkut heidän sukulaisistaan olivat vaihtaneet sakariinin aspartaamituotteeseen ja päätyneet sen seurauksena shokkitilaan. Heidän lääkärinsä eivät pystyneet saamaan veren sokeria hallintaan, joten potilaat kärsivät ensin muistinmenetyksestä ja joutuivat sitten kooman ja kuolivat.
      - Muistinmenetys johtuu siitä, että aspartaamihappo ja fenyylialaniini (phenylalanine) ovat hermomyrkkyjä ilman proteiinin muita aminohappoja. Ne ohittavat siksi aivojen veriesteen ja rappeuttavat aivosoluja. Tohtori Russell Blaylock, joka on huomattava neurokirurgi Jacksonissa, Mississippissä, sanoi: “Nämä ainesosat tappavat aivosoluja ja aiheuttavat näin erilaatuisia aivovaurioita.” Tri Russell on kirjoittanut teoksen EXCITOTOXINS: The Taste That Kills (Tappava maku).
      - Tohtori Roberts on hänkin kirjoittanut kirjan nimeltä Defense Against Alzheimer’s Disease (Puolustautuminen Alzheimerin tautia vastaan). Hän kertoo kuinka aspartaamimyrkytys on yleistymässä Alzheimer-tapauksissa, ja näin todella on.
      - Erään sairaskodin hoitaja kertoi, että hoitoon on tuotu vain noin 30 vuoden ikäisiä Alzheimerin tautia sairastavia potilaita.
      - Tri Roberts tajusi mitä oli tapahtumassa, kun aspartaamia alettiin markkinoida. Hän sanoi: “Diabetes-potilailla ilmeni muistihäiriöitä, sekavuutta ja näön heikkenemistä.” Amerikan lääkäriliiton konferenssissa lääkärit myönsivät, etteivät tienneet asiasta. He olivat vain ihmetelleet halvausten yleisyyttä (aspartaamin fenyylialaniini madaltaa halvauskynnystä ja kuluttaa loppuun serotoniin, mikä taas aiheuttaa maanisdepressiivisyyttä, paniikkikohtauksia, raivotiloja ja väkivaltaa).
      - Juuri ennen konferenssia Norjasta käsin tiedusteltiin tämän myrkyn mahdollista vastalääkettä, koska sielläkin on ilmennyt monenlaisia ongelmia. Tätä “myrkkyä” on nykyään saatavissa yli 90 maassa maailmassa. Onneksi konferenssiimme osallistui eri kansakunnista puhujia ja lähettiläitä, jotka lupasivat auttaa. Pyydämme sinuakin olemaan avuksi.

      Betty Martini kertoo olevansa varma, että aspartaamin luoja MONSANTO on tietoinen tämän myrkyn vaarallisuudesta.
      - Se kuitenkin rahoittaa Amerikan lääketieteellistä yhdistystä (American Medical Association), Amerikan ruokavalioyhdistystä (American Dietetic Association), kongressia ja Amerikan lääkäriliiton (American College of Physicians) konferenssia. Jopa New York Times on julkaissut artikkelin, missä kerrottiin Amerikan ruokavalioyhdistyksen saavan rahaa elintarviketeollisuudelta sen tuotteiden hyväksymiseen. Tämän vuoksi yhdistys ei ymmärrettävästi voi arvostella lisäaineita tai paljastaa yhteyttään Monsantoon.

      Miten pahaksi asia on päässyt?

      Betty kertoo että erästä äitiä pyydettiin lopettamaan antamasta NutraSweetilla makeutettuja tuotteita lapselleen.
      - Lapsi sai kaatumatautikohtauksia päivittäin. Äiti soitti lääkärilleen, joka puolestaan soitti ruokavalioyhdistykselle (ADA), joka taas kehotti lääkäriä olemaan luopumatta näiden tuotteiden suosittelemisesta. Yritämme yhä saada äitiä vakuuttuneeksi siitä, että todellinen syyllinen kohtauksiin on aspartaami. Aina kun saamme jonkun ihmisen lopettamaan aspartaamin käytön, kohtaukset loppuvat. Jos lapsi kuolee, tiedät kyllä mikä sen aiheutti ja mitä meillä on vastassa.

      - Aspartaamin aiheuttamia oireita on kirjattu 92, koomasta kuolemaan. Suurin osa oireista on hermostollisia, koska aspartaami tuhoaa hermostoa. Aspartaami on osittain syypää myös niin sanottuihin arvoituksellisiin “aavikkomyrsky” (Desert Storm) ongelmiin Kuwaitin kriisin jälkeen. Kirvely kielessä ja muutkin ongelmat (käsitellään 60 tapauksessa) saattavat olla suoraan aspartaamituotteiden käytön aiheuttamia oireita. Useita tuhansia autonlavallisia dieettijuomia toimitettiin aavikkomyrskyjoukoille (Desert Storm troops). (Muistathan, että kuumuus voi vapauttaa metanolin aspartaamista 30°C lämpötilassa.) Laivatut dieettijuomat makasivat auton lavoilla 50°C kuumuudessa Arabian auringon alla viikkokausia. Palveluksessa olevat miehet ja naiset joivat niitä kaiken päivää. Kaikki heidän oireensa viittaavat aspartaamimyrkytykseen.

      - Tri Roberts sanoo: “Aspartaamin nauttiminen hedelmöityksen aikana voi aiheuttaa syntymävaurioita.”
      - Lastenlääkäri ja perintötieteen professori tohtori Louis Elsas sanoi puhuessaan kongressille Emoryn yliopistossa: “Fenyylialaniini kiteytyy istukkaan aiheuttaen jälkeenjääneisyyttä.” Ensimmäisissä laboratoriotesteissä eläimet saivat aivokasvaimia, fenyylialaniini hajoaa DXP:ksi (eräs aivokasvainagentti). Kun tohtori Espisto oli pitämässä luentoa aspartaamista, eräs yleisön joukossa istuva neurokirurgi sanoi: “Kun aivokasvaimia on leikattu, niistä on löytynyt huomattavia määriä aspartaamia.”
      - Vaikka FDA on jo vuosikausia hyväksynyt Stevian (joka on ruoka-aine, ei lisäaine, ja joka auttaa sokeriaineenvahdunnassa ja olisi näin ihanteellinen aine diabeetikoille) ravintolisäksi, se on nyt uskollisuudesta Monsantolle julistanut sen laittomaksi.
      Jos tuoteselosteessa lukee SOKERITON – ÄLÄ EDES AJATTELE SITÄ!

      Lopuksi Betty Martini kertoo Sanaattori Howard Hetzenbaum tekemästä lakialoitteesta, joka olisi varoittanut lapsia ja odottavia äitejä aspartaamin vaaroista. Tämän aloitteen johdosta olisi myös pantu toimeen väestötutkimuksia ilmenneistä ongelmista (halvauskohtaukset, aivokemian muutokset, hermostolliset muutokset ja käytöshäiriöt). Lääke- ja kemiallisia aineita markkinoivat painostusryhmät tekivät suunnitelman kuitenkin tyhjäksi ja päästivät näin valloilleen kuoleman ja sairauden koirat pahaa aavistamattoman yleisön keskuudessa. Tarvitsemmekin tutkimusapua yhä lisää kaikkialta maailmasta saadaksemme tuon salakavalan hermomyrkyn kielletyksi maailmanlaajuisesti, toteaa Betty vielä.
      - Auta sinäkin siis meitä. Monia on varoitettava. Kerro heille näistä asioista.
      Naisten syöpäkeskus (Women’s Cancer Resource Center)
      Laurie Moser, apulaisjohtaja, 1815 East 41st Street,
      Suite C Minneapolis, MN 55407-3425-1-800-908-8544 tai 612-729-049.
      On tehtävä asioita, joita ei luule voivansa tehdä. (Eleanor Roosevelt)

      • ei ole

        makeutettu aspartaamilla, joten tähän tuskaan auttaa zeroon vaihtaminen.

        En oikein tiedä aina noita tutkimuksia...olen kuullut että light juomat aiheuttaa selluliittiä?`??


    • colast

      Itselläni kului vähintään 1,5 litraa coca-colaa (ja nimenomaan coca-colaa...pepsi ei käynyt)päivässä reilun kymmenen vuoden ajan. Ja näkyi painossa.

      Eroon pääsin pari vuotta sitten kun ostin Cola ja Vichy pullon. Cola laitettiin jääkaappiin ja juotiin Vichyä. Jos oikein teki Colaa mieli niin se oli lähellä, mutta enpä juonutkaan koko pulloa vaan vain sen verran kun teki mieli ja pääsi eroon siitä tunteesta, että kuolee jos ei saa Colaa heti. Tässä auttaa se ettei ota Colapulloa viereensä vaan kaataa kuppiin sen pari desiä ja jatkaa taas vichyllä. Päänsärkyyn auttoi kahvi.

      Jossain vaiheessa huomasin Colan olevan sokerilientä...vieläkin tuntuu pahalta edes myöntää ettei tuo rakastamani Cola ole edes hyvää enää.

      Juon vieläkin Colaa esim. ollessani ulkona syömässä tai saatan käyttää blandiksena, mutta nyt riittää varmaan se 1,5 litraa kuukaudeksi. Toki minulla on uusi riippuvuus: Vichy! Niinhän aikamme suuri profeetta Dr. Phil sanoo, että ihminen korvaa riippuvuutensa uudella riippuvuudella :)

      • hmm..

        Mä join nuorena todella paljon pepsi maxia, nykyään en juo colaa ollenkaan koska Olet mitä syöt ohjelman Gillian sai mut säikyteltyä. :) Cola on huonoksi hampaille ja hiilihapoliset juomat vieläpä kera sokerin ei tee hyvää elimistölle, vaikka kyllä mä ainakin nautiskelen hiilihapollista vettä päivittäin. Olishan vaikka jaffa light ehkä terveellisempää jos yrität sillä vieroittaa itsesi??


    • olin

      riippuvainen sokerijuomista, etenkin cokiksesta. Koko pienen ikäni olen lipittänyt miltei päivittäin limuja ja sokerimehuja. No nyt terveys petti ja on pakko ajatella... juon enää n. kerran viikossa limua ja sillonkin mielellään sitä pepsi maxia.

    • Jojo

      Kuulostaa oudolta, että "light-versiot ei auta". Cola-juomissa riippuvuutta aiheuttava tekijä on käsittääkseni kofeiini, sokeri ei oikeasti tutkimusten mukaan aiheuta riippuvuutta, ainakaan tuollaista, että on ärtynyt ja päätä särkee.

      Tulee mieleen, mitä syöt? Ärtyisyys ja päänsärky liittyvät nimittäin alhaiseen verensokeriin. Jos yrität korvata ruokia kokiksella ja sitten olla ilman limuakin, ihan varmasti alkaa ärsyttää ja päätä kivistää.

      Minä sinuna rukkaisin ensimmäiseksi ruokarytmini kuntoon (eli se vanha tylsä kolme kunnon ateriaa ja kaksi terveellistä välipalaa) ja sen jälkeen kokeilisin, kävisikö kevytversio. Tosin kolme litraa sitäkin päivässä on liikaa, koska juomassa oleva sitruunahappo syö hampaita.

    • tumpelo

      Join myös aikoinani paljon limua (cocis light ja pepsi max), kunnes sitten lopetin raskauden takia. Tiesin jo ennestään, että aspartaami on paha juttu, mutta tuli kuukausi pari sitten luettua enemmänkin siitä (suomeksi ja englanniksi) ja nyt kyllä kyrpii. ONNEKSI en lastani moisilla myrkyillä saastuttanut. Sukraloosista (zerossa) on vielä pahempia juttuja liikkeellä, joten en siihenkään nojautuisi. Jos jotain makeaa on pakko saada, sokeri on paras vaihtoehto. Valitettavasti.

      Itse lopetin limut seinään. Oletko kiinnittänyt huomiota, millaisissa tilanteissa juot niitä? Mulla auttoi noiden tilanteiden välttäminen. Yleensä join ollessani koneella kirjoittamassa/tekemässä läksyjä/pelaamassa. Eli limu ja kone kuuluivat yhteen. Vähensin konetta ja tein läksyjä toisella koneella paikassa, johon ei voinut limuja ottaa. Ei ollut kovinkaan vaikeaa.

      Riippuvuutta tosiaan aiheuttaa kofeiini, joten light-limut kyllä käyvät kevyesti korvikkeesta. Maku vain vaatii totuttelua. Jos yhtään lohduttaa, limusta johtuvat vieroitusoireet katoavat kahdessa päivässä (nimimerkillä kokemusta on), sen jälkeen jää vain tapa ei niinkään tarve.

      Itse korvailin limua vishyllä, joskus riitti ihan puolentoista litran pullo, jossa oli vain vettä. Välillä piti saada hörppy jostain ja sillä ei ollut väliä, mistä se tuli. Limuhan on oikeasti aika pahaa, siihen makuun vain turtui. Yksi hyvä on myös friss, koska se on "limumaista". Mutta tosiaan kannattaa vähentää yleensäkin sitä juomista ja tyytyä vaikkapa pieneen vesipulloon, josta voi hörppiä pitkin päivää.

      Jos itse kaipaan vähän omaa hemmottelua (mikä ennen oli yhtä kuin limu), riittää varsin hyvin friss-pullo. Tai sitten vain jotain kivennäisvettä. Ne sentään maistuvat jollekin.

      Niin! Ja laita joka päivä, jonka olet ilman limua, limurahat syrjään. Saattaa pelkästään se säästökin kannustaa ;) Kaikissa riippuvuuksissa, jopa näissä lievissä, ensimmäinen askel kohti voittoa on oma päätös olla ilman. Se on helppoa mennä kauppaan ja hakea uusi pullo. Sitä vastoin pääkivun kanssa voi käydä lenkillä raikkaassa ilmassa ja muistaa, että huomenna tai ylihuomenna sekin kipu on poissa ja elimistö voi alkaa pudistautua siitä sonnasta.

    • väitteen

      että kokiksen juominen aiheuttaa naisten luiden haurastumista uuden tutkimuksen mukaan ja samaa ei tapahdu miespuolisille jostain syystä vaikka joisivat kuinka.

      Mutta happohyökkäykset hampaissa ovat melkoiset ja syö kiilteet jos kolaa täytyy juoda, niin kerralla enemmän, eikä monia kertoja päivässä.

      pepsi max-fani

      • vielä hiukan

        itsetehdyt mehut ovat paljon makoisampia kuin limut. Ja oikeasti limpsa ei maistu hyvältä itse en voi sokerilimua edes juoda se on äklöä, vaikka mehussa olisikin sokeria enemmän kun lääkäri määrää.

        Mutta meillä on viikonloppupullot käytössä viikolla ei limpsaa ryystetä.


      • julianne
        vielä hiukan kirjoitti:

        itsetehdyt mehut ovat paljon makoisampia kuin limut. Ja oikeasti limpsa ei maistu hyvältä itse en voi sokerilimua edes juoda se on äklöä, vaikka mehussa olisikin sokeria enemmän kun lääkäri määrää.

        Mutta meillä on viikonloppupullot käytössä viikolla ei limpsaa ryystetä.

        Alukis boikotoin cocista ja join vain pepsiä. Yllättäen huomasin että pepsi vaihtui kokikseen eikä paluuta ole. Nyt olen alkanut rajoittamaan liiallisen cokiksen juomista, pitää vain olla tiukkana eikä osta sitä lientä...


      • viikonloppu pullot
        julianne kirjoitti:

        Alukis boikotoin cocista ja join vain pepsiä. Yllättäen huomasin että pepsi vaihtui kokikseen eikä paluuta ole. Nyt olen alkanut rajoittamaan liiallisen cokiksen juomista, pitää vain olla tiukkana eikä osta sitä lientä...

        ovat olleet niin pitkään, että olen ihan oikeasti alkanut kyllästymään limpsoihin tai hiilihappoon yleensä. Eikä se ole aina pepsiä vaan vaihdellaan tietysti merkkejä jaffoihin sun muihin, itse en tykkää laisinkaan sokerisista limuista ja janon tunne ei lähde niillä vaan se äklö maku jää vaivaamaan.

        Useasti tuumaillaan, että voisi jättää pullot kokonaan pois jopa tuo jälkikasvukin on kyllästynyt. Eli mieli uusia makuja ja kokeiluja kohtaan on myös juomapuolella, mutta mikä siinä on, että piintyneet tavat ovat helposti valloillaan ;D


    • tarvitse.

      lopettaa. Vähennät vain. Litrassa kokista on 450kcal. Jos syöt muuten terveellisesti, niin tuo 450kcal ei maata kaada. Kannattaa tietysti laskea päivän kalorit kalorilaskurilla.

    • Alkuperäinen kirjoittaja

      Voi kiitos ihanista neuvoista ja kannustuksesta. Ruokavalioni on muuten ihan ok, syön monta kertaa päivässä pieniä annoksia ja käyn jumpissa 3-4 kertaa viikossa.
      Tuo pepsi on vain todellinen addikti ja pilaa koko kuntoilun ja terveellisen elämäntavan :( ja tuntuu, että se moninkertaistaa työn mitä pitää tehdä saadakseni keskivartalon kuntoon synntyksen jälkeen.

      Nyt päätin lopettaa enkä yritä vain vähentää, koska en pysty hillitsemään juomistani. Heh, toi kuulosti ihan AA-kerhon lauseelta...

      • se kuulosti =)

        Eivät ne addiktiot kovin paljon toisistaan poikkea. Eli kun on tosissaan addiktoitunut johonkin (alkoholiin, sokeriin, kofeiiniin,..) niin aina on vaikea pystyä samaan käyttö aisoihin. Monen alkoholistin on vaikea pysyä kohtuukäyttäjänä, joten paras ratkaisu on luopua alkoholista kokonaan.

        Itse tuolla aiemmin kirjoitin omista ongelmistani. Kahvi oli yksi todella ongelmallinen paheeni. Olin aiemmin pyrkinyt kohtuulliseen kahvin juontiin (kuppi aamulla, päivällä ja illalla), mutta se ei onnistunut kuin korkeintaan viikon. Sitten alkoi taas mennä enemmän ja enemmän. Aivan huomaamatta. Siksi olen itselleni kokenut parhaimmaksi ratkaisuksi luopua kokonaan kahvista. Nyt kun se puoli on hanskassa, olisi seuraavista addiktioista tarve eroon.

        Olen kokenut kaikki addiktioni yhtä vaikeina, eikä kohtuukäyttö ole onnistunut oikein minkään kanssa. Suklaan syöntikin oli lopetettava kokonaan =( . Ainoat missä sallin itselleni suklaan, on jäätelö (josta siitäkin pitäisi päästä eroon..) ja liköörikonvehdit. Niistä nautitaankin sitten hartaasti sen kerran kun syödään =).

        Tsemppiä päätöksellesi!! Tie voi olla kova ja kivinen, mutta varmasti kannattava ratkaisu =) !


      • se kuulosti
        se kuulosti =) kirjoitti:

        Eivät ne addiktiot kovin paljon toisistaan poikkea. Eli kun on tosissaan addiktoitunut johonkin (alkoholiin, sokeriin, kofeiiniin,..) niin aina on vaikea pystyä samaan käyttö aisoihin. Monen alkoholistin on vaikea pysyä kohtuukäyttäjänä, joten paras ratkaisu on luopua alkoholista kokonaan.

        Itse tuolla aiemmin kirjoitin omista ongelmistani. Kahvi oli yksi todella ongelmallinen paheeni. Olin aiemmin pyrkinyt kohtuulliseen kahvin juontiin (kuppi aamulla, päivällä ja illalla), mutta se ei onnistunut kuin korkeintaan viikon. Sitten alkoi taas mennä enemmän ja enemmän. Aivan huomaamatta. Siksi olen itselleni kokenut parhaimmaksi ratkaisuksi luopua kokonaan kahvista. Nyt kun se puoli on hanskassa, olisi seuraavista addiktioista tarve eroon.

        Olen kokenut kaikki addiktioni yhtä vaikeina, eikä kohtuukäyttö ole onnistunut oikein minkään kanssa. Suklaan syöntikin oli lopetettava kokonaan =( . Ainoat missä sallin itselleni suklaan, on jäätelö (josta siitäkin pitäisi päästä eroon..) ja liköörikonvehdit. Niistä nautitaankin sitten hartaasti sen kerran kun syödään =).

        Tsemppiä päätöksellesi!! Tie voi olla kova ja kivinen, mutta varmasti kannattava ratkaisu =) !

        ylempänä aiemmin sanoin, että pitäisi päästä eroon suklaasta.. Siellä pitäisi lukea tuo yllä mainitsemani suklaaJÄÄTELÖ, eikä pelkkä suklaa, mutta kiire näkyy tekevän kepposia.


    • cokis-addikti

      Itse join ennen pari litraa kokista päivässä, mut nyt olen käyttänyt herbalife tuotteita kaksi viikkoa ja ei tee yhtään mieli juoda muuta kun vettä... Pari ensimmäistä päivää oli vähän vaikeita mut sen jälkeen ei ole tehnyt kokista yhtään mieli, eikä sen puoleen mitään herkkujakaan!

    • coke-addikti

      Kaksi isoa pulloa sokerillista cokista meni päivässä, nyt puhkesi diabetes ja yritän pärjätä kivennäisvedellä ja sokeritonta pepsiä pullo viekkareihin.
      Päätä särkee, hikeä pukkaa , levoton olo kahden päivän lakon jälkeen.
      Ei ole helppoa, sen voin sanoa, mutta kyllä se vielä joksus kirkastuu.

    • coke-addikti

      Tänään kokeilin Coke Zeroa ja se maistuu vähiten pahalle kevytcolista. pidän sitä aina pullollisen tästä lähin varalla jos kovat viekkarit iskevät.

      • Coca cola sisältää fenyylialaniinia, se on addiktoiva aine.

        Fenyylialaniinia on myös suklaassa ja juustossa. Saattaa kuulostaa hölmöltä ohjeelta mutta lisäämällä juuston käyttöä voisit ehkä päästä Cokiksesta eroon.

        Mene ja tiedä.


    • coke-addikti

      Vihreä teekin auttaa viekkareihin aika hyvin.

    • .mmm

      Sama ongelma täällä. En kyllä riippuuvuudeksi koe, mutta aina kun ostan kokista niin juon sitä myös paljon. Ehkä hieman yli litra päivässä, tai vähemmän - riippuu niin paljon määristä. Varsinkin kun tölkkejä ostaa niin sitä juotua määrää ei edes tajua, koska jo 3 täyttää litran. :(

    • cuba libre

      Zero kokiksen kiskominen ei varsinaiseen laihdutukseen liity. Pari-kolme litraa meni papsi maksia päivässä ja 30kg putosi paino. Että sellainen lihotustuote se. Kofeiini edistää laihdutusta kun taas tuo aspartaami voi joillain tuoda makeanhimoa. Minulta se kyllä poisti makeanhimoa.

      Mutta ei se terveellistä ole. Aterian yhteydessä tuskin isompaa haittaa. Nyt mulla menee ehkä 2l/vko joten ihan hyvä se. Kyllähän tuo uusi tutkimuskin puoltaa sitä, ettei makeutusaineet nyt niin hyviäkään ole. Kakkostyypin diabeteksen syy taasen on liian vähäinen liikunta sekä liian kaloripitoinen ruokavalio, liikaa nopeita hiilareita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe