neuvoja noviisille

Pohjoisesta pestiin

Olisi tarkoitus lähteä käymään budapestissä ensi syksynä 2hlö. Mistä löytyisi luotettava majoitus? Pärjääkö englannilla hyvin? Mitä pitää varoa?

9

3700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • in Budapest

      Hyvä suomenkielinenkin hotellien varaussivusto on www.booking.com. Kohtuuhinnat, iso valikoima hotelleja, ihan luotettava ja mikä parasta: hotellihuone maksetaan vasta perillä suoraan hotellille eikä ennakkomaksuja ole. Luottokortin numero luonnollisesti pitää antaa varausvaiheessa vakuudeksi mutta sitä ei veloiteta etukäteen.

      Englannilla pärjäilee. varoa kannattaa tietysti taskuvarkaita kuten missä tahansa isossa kaupungissa mutta minusta Budapest ei ole mitenkään erikoisen "vaarallinen". Laskut kannattaa tarkastaa hotelleissa, ravintoloissa ym ettei yritetä laskuttaa ylimääräisiä - mutta niinhän kannattaa tehdä kaikkialla.

      Rohkeasti vain Budapestiin!

      • Vee2

        Toisenlainen kokemus booking piste komista.

        Varasimme majoituksen Hampurista.
        Olisimme halunneet muuttaa varaustamme lähemmäs paikkaa missä meillä oli palaveria.

        Bookingin sivuille vaan ja muutosta tekemään.
        YLLÄTYS! Sivuilla sanotaan selkeästi. Mikäli haluat muuttaa tai peruuttaa varauksesi,
        KOKO HUONEEN HINTA VELOITETAAN SILTI!

        Me sitten nöyränä menimme valitsemaamme hotelliin.
        YLLÄTYS! Aamulla kun olimme lähdössä ja menin maksamaan huonetta, sanoi respan tyttö siihen pirteästi.

        Maksu on jo hoidettu. Se on otettu Amex luottokortiltanne jo varausvaiheessa.

        Tällaista peliä. Ilmoitin kantani bookingille ja sieltä kovasti valiteltiin tilannetta ja yritettiin väittää, että varauksen muuttaminen onnistuu. Mutta sitä tosiasiaa, että siellä sanotaan että rahat otetaan jos peruutat tai muutat ei muuksi muuta.

        Bookingi huijaa ja ilmoitin sen heille kovaäänisesti. Ilmoitin myös että jos heillä menee niin huonosti, että muutoskaan ei onnistu
        VARAAN TÄSTÄ LÄHIN MAJOITUKSENI ITSE SUORAAN HOTELLILTA.

        Katson kyllä bookingin sivuilta sopivan hotellin ja etsin kooklesta hotellin yhteystiedot ja laitan meiliä menemään.

        Tässä voittaa molemmat. Hotelli saa paremman hinnan kun ei tarvii maksaa provisioita ja minä voitan että saan ja pystyn tarvittaessa muuttamaan ja jopa perumaan varaukseni.

        En siis suosittele enää bookingia kenellekään, enkä tule itse varaamaan heidän kauttaan majoitusta. Eihän tällainen pienen ihmisen pieni protesti heitä heilauta.
        Järjestän useita matkoja motoristeille Eurooppaan vuosittain ja itse varailen majoituksia, vapaasti.

        Muuten Budapest on mahtava lomakohde.
        Kuin mikä tahansa Eurooppalainen länsimaalainen kaupunki. Taskuvarkaita kannataa pitää silmällä, siis omaisuuttaan kannatta vahtia tarkasti.


    • hotelli tai asunto

      Otittepa hotellin tai asunnon, niin Budapestissa kannattaa satsata sijaintiin. Majoitus hyvältä paikalta maksaa vähän enemmän, mutta kannattaa.

      Jos olette ekaa kertaa menossa ja etsitte hotellia, niin suosittelen hotelli Astoriaa. Viehättävä, romanttinen ja hyvällä paikalla. Myös hotelli Sissi on kiva.

      Jos haluatte mieluummin asunnon, niin Pasi on luotettava.

    • Nina ja Pete

      Me tilattiin lennot netistä ja otettiin kaikki muu unkarilaiselta matkatoimistolta, bta-utazas.hu Sieltä voi ottaa pelkän majoituksen, tai lisäksi voi tilata vaikka retken Pustalle tai viinikellariin.

      Ne järjestää mitä haluaa, ja tosi edullisesti. Välityspalkkio on Suomen rahassa pari egeä ja se kannattaa kyllä maksaa. Se on tuon opasmonikan toimisto. Sieltä voi jopa toivoa Monikan oppaaksi :-)

    • Elisama

      Yksi lisävihje.
      Vaikka osaisit Venäjää niin älä käytä. Monet vanhemmat ihmiset kyllä osaa siellä, mutta eivät pidä ihmisistä jotka käyttää sitä.

    • Anna-Anna

      Olet saanut jo monta hyvää vinkkiä, mutta lisäänpä vielä yhden. Olimme viime lokakuussa Agape Guesthousessa, Akacfa -kadulla Blaha Luiza terin lähellä. Paikan plussat olivat siisteys,rauhallisuus, hyvä varustelu (keittonurkkaus ja jopa pesukone) ja hyvät yhteydet metroilla ja ratikoilla joka suuntaan. Ei aamiaista, mutta keittelimme kahvit itse ja ostimme halvalla aamupalatarvikkeet jääkaappiin. Kävelymatka Tonavalle noin 20 minuuttia. Varasin Booking.comin kautta (toimi hyvin), mutta voihan sen toki varata hotellista suoraankin. Viime lokakuussa hinta oli 55 euroa/yö.

      Meidän matkakertomuksessa on tarkat tiedot ja pari kuvaakin asunnosta. Jos tarvitset tietoa liikkumisesta ja perusnähtävyyksistä, sitäkin löydät jutustamme.

      www.Budapest.vuodatus.net

    • täältäkin

      Hotellilla pärjäsi hyvin englannilla, ainoa paikka, jossa ei oikein tahtonut pärjätä, oli isoin museo.

      Kerjäläiset kaduilla olivat meikäläiselle uutta, kun niihin ei täällä leveysastella ole tottunu. Tavaroista pidettiin huolta, kamera oli mukana ja passit ja muut myös kesällä kaulapusissa. Jaettiin rahoja vähän eri paikkoihin, että jos tullaan ryöstetyksi, ei mene kaikki kerralla. Maalaisjärki mukaan, ja kun ei ryyppää itseään houkuttelevaksi ryöstettäväksi, niin eiköhän maailmalla selviä mukavien matkamuistojen kanssa kotiin.

    • maaninen matkaaja

      Nettiin vaan surffaamaan, sieltä löysin meille ihan ok hotellin(Carlton hotel) kun käytiin nyt maaliskuussa Budapestissä. Hotellien omilla sivuilla oli tarjouksia(4 yötä 3 hinnalla ym.), joita en löytänyt välitysfirmojen sivuilta. Onhan se loogista, että firmat ottaa jotain välistä, joten itse tykkään asioida suoraan hotellin kanssa.
      Kaupunki sinänsä vaikutti oikein turvalliselta, mutta melkein joka paikassa meille yritettiin antaa vaihtorahaa liian vähän. Vaikutti tahalliselta. Taksitkin huijaavat. Kannattaa pyytää ravintolaa/hotellia soittamaan taksi. Ravintoloissa lasku oli sen sijaan aina oikein. Useammin kuin täällä, hmm..Lähes kaikki puhuivat erinomaista englantia.
      Suosittelen tippukiviluolaa(Pal) ja kylpylävisiittiä. Sechzennyin(?) kylpylässä voi kylpeä miehet ja naiset samaan aikaan hienoissa ulkoaltaissa. Kannattaa pyytää cabin(yhteinen, valvottu pukukoppi). Säästä poislähtiessä saamasi kuitti ja vie se kassalle, saat rahaa takaisin, ellet sitten ole puolta päivää kylpenyt..

      Hauskaa matkaa!

    • Nimetön

      oLIN YSTÄVÄNI KANSSA BUDAPESTISSÄ MAALISKUUSSA. Majapaikkamme oli viiden tähden hotelli New York Palace tarjouhinnalla. Hotelli on aivan mahtava. Asustelimme siellä kuin kuninkaalliset ja todella edulliseen hintaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe