joko liian iso shettiksen selkään?

Klafka

hei :)
minulla olisi suht. perus kysymys, eli olenko liian iso shettiksen selkään, ikää minulla toki on 18, mutta olen erittäin lyhyt: 152cm ja painoa ehkä 45kg. enkä tästä enää kasva. Olen miettinyt voisinko ratsastaa vielä tuttujeni shettiksellä ensi kesänä, viimeksi ratastin, eikä ollut liian pieni n.100cm shettistamma. kuitenkin ihan poni ajatellen olenko liian painava, pituutta en nähnyt suurena ongelmana!

shettikset ovat vieneet sydämmeni ja jos vielä shettiksen selkään ensikesänä pääsen voisin harkita että oman ihkon shettiksen ottaisin, tokikin pitäisi pitää paino alhaalla, ja tottakai innoissani ajaisin jos ei muuten :)

40

4077

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hevosten ystävä

      Painoltasi et ole liian iso, mutta pituudeltasi ehdottomasti. Sinulle voi tulla pahoja istuntavirheitä, mikäli ratsastat vain shettiksillä. Esimerkiksi jalkojen paikka on vaikea pitää oikeana liian pienellä ponilla ratsastettaessa. Kannattaa siis säännöllisesti ratsastaa myös hevosilla ja isommilla poneilla.

      Kun olet pienikokoinen, niin kannattaa harkita uraa vaikka shettisten kouluttajana. Niistä on aina pulaa. Ja siksi monet shettikset ovatkin vähän vaikeita ratsastaa, kun niitä ei pystytä kunnolla kouluttamaan.

      • kartsa

        et ole liian iso


    • tietämätön (kö?)

      en ole nyt mikään suur shettis expertti, mutta tuossa on kuitenkin vähän tietoa on. en ole ihan varma, mutta mielestäni et ole ainakaan liian painava shettiksen selkään, pituudesta en tiedä, sen kyllä tiedät ehkä parhaiten itse, miltä tuntuu, painosta en niinkään ole ihan varma.. mutta luulen kyllä että olet vielä shettiksen selkään ihan sopiva :D

    • Shetulainen

      Minäkin pystyn vielä ratsastamaan shetiksellä ainakin ilman satulaa! Ja olen 157 cm! Että kyllä sinä vielä pystyt ratsastamaan shettiksellä. Se vaan että pitää painaa alle 53

    • painoraja

      Alle 100 cm korkuisella shettiksellä saa ratsastaa 40 kg painava, yli 100 cm korkuisella 45 painava ja ylisuurella rotevalla shettiksella 50 kg.
      Minishettiksellä saa ratsastaa vaan 20-30 kg painava!

      • kdjhisw

        kyllä 100cm ponille menee melkein 50 kg...


    • totanoi.

      Onko sopivan pituinen hevoselle voi laskea suunnilleen näin: Ota pituudestasi 20-40 cm pois. En muista tarkkaa. Ja laskun tuloksena on sitten ponin minimi säkäkorkeus millä voisit ratsastaa. Painosi on ihan ok shettikselle. Onhan niillä jykevä rakenne

      • pikkumyy96

        jso menisi shettiksellä tuo pituusraja niinkuin totanoi. tarkoitti. eli että omasta pituudesta 10-20cm pois on sopiva korkeus sinun ratsullesi, niin meindän 96 senttisellä ponilla ei voisi ratsastaa edes meidän 130cm pitkä ratsastaja. ja tämä tyttö näyttää ponin selässä jopa vähän turhan pieneltä :) minusta voit ihan huoletta ratsastaa, ja jos oman ponin hommaat niin voin sanoa että tylsää ei tule vaikka etsillä ratsastaisi ollenkaan :D


    • .........

      en näkisi siihen mitään estettä, ettet voisi. Shettiskset ovat suloisia,sitkeitä ja vahvoja otuksia. Shettis voisi kantaa sinua monta kiloa enemmän painavan ja pituudella ei ole niinkään väliä, kunhan ei ole mikään hirveä hujoppi ja kunhan ratsastaja osaa pitää koipensa hevosen jalkojen ulottumattomissa.:)

    • life_is_so_hard

      Itse olen lähes samankokoinen, ja en kyllä enää ratsasta poneilla. Toki saisin mennä käyntiä ponilla, mutta en pitkiä matkoja.
      Ja ratsastin kaverini ponilla, joka on korkea shettikseksi. Tarkkaa säkäkorkeutta en tiedä.

    • Anna 90

      Moi olet liian iso shettikselle mä en koska mulla on oma poni jota pidetään läheisessä tallissa.ratsastan aina kun pääsen sinne niin sillä mä oon shettis fani koska mulla on oma shettis siel tallilla ihan oma.Sen nimi on carmiina se on valko ruskee pulla poni .t.jasmin

    • shettisfani<123

      shettiksien painoraja on 45kg mut pituudesta en osaa sanoo.
      mun mielestä voisit ihan hyvin vielä ratsastaa shettiksillä :)
      samaa mieltä että saattaa tulla istuntavirheitä..
      jos on liian pitkä ponin selkään joutuu istumaan käyrässä että saa ohjista otteen.

      • --

        shettiksestä riippuen jaksaa kantaa sen 50kg ja pituus menee mun mielestä 160cm. http://kavereita.net/image.php?image_id=912222 < ratsastan shettiksellä ja olen suunnilleen noissa mitoissa, hieman kevyempää sorttia tosin. ja ei ole ponin jalat mennyt, ei pienintäkään rasitusvammaa edes eläinlääkärin mukaan ja kevyesti kantaa.


      • peetuu

        mun ponien paino raja on kyl 50kg


    • shetukkafani

      En ole mikään asiantuntija, pitäisi nähdä kun ratsastat sillä niin siitä näkisi.

    • vuonoheppa

      Ärsyttävää! Shetlanninponit ovat ihania mutta sittenkun kasvaa ohi niin eii! Rakastan shettiksii.

      Klafka// Kyllä painosi puolesta voit olla mutta olen samaa mieltä kuin yksi kirjoittaja täällä, en muista nimeä mutta: olet liian pitkä, sinulle voi toden totta oikeesti tulla istunta virheitä! Kannattaa kokeilla issikoita ne on ihanii!

      • 16 shetulija

        Voit ratsastaa shetulla hyvin :) kunhan liikutata sitä muutenkin. ja kannattaa ostaa isokokoinen ja suht roteva poni että se jaksaa. Isoja esteitä ei kannata hypätä, mutta muuten kyllä- shettikset n tehty kestämään ja nuo säännöt on vaan yleiset. kannattaa mennä kattoo myynnissä olevia poneja ja kysyy myyjien mielipiteitä poneista, ne tietää parhaiten mitä oma poni kestää ja sit kysyy kans eläinlääkärin mielipide. ne tietää viimestään ´:) onnee shetun hankinnalle


    • oiuyg

      Voit mielestäni mennä isoilla (yli 105 cm) shettiksillä, mutta painoa alle metrisille on liikaa.

      Itse olen 155/39 ja isoilla shettiksillä meen!

    • Ponikujan Sissi

      Mielestäni voit vielä ihan hyvin mennä shettiksellä, mutta jos aijot oman ponin ostaa suosittelisin enemmän russia tai muuta sellaista rotevaa, myös ylikorkeat shetut kyllä jaksaa

      P.S. Voisimpa itsekkin olla noin pieni ja ratsastaa omalla ponillani kunnolla :(

    • No se riippuu shettiksen säkäkorkeudesta :)

    • Shettishullu98

      Pystynkö minä teidän mielestänne mennä Noin metrin korkuisella 13v shettiksellä? Olen noin 148cm ja painan noin 38kg? Olen nimittäin ostamassa metrin korkuista ponia. Pystynkö hyppäämään sillä esteitä?

    • mielipiteeeni

      Voit vielä mennä pituutesi ja painosi puolesta shettiksellä, mutta jos ostat oman suosittelen isompaa kuin 100cm. koska sinulle tulee kuitenkin kasvupyrähdys jolloin et voi enää mennä hyvin shettiksellä, mutta voit silloin ajaa kärryjä.

      • shetu1234

        Voinko mennä 108cm shettiksellä kerran 15 min. painan 45kg ja olen melkein 160 pitkä::) haluaisin kuulla mielipiteenne?:)


    • Shetlanninponifaniij

      Mun 110cm shettis jaksaa kantaa mua 45min ja ooon 165cm pitkä ja painan 70kg :)
      eläinlääkrin tarkastuksessa kun käytiin niin ponilla ei ollut mitään vikaa :)
      tosin menen kyllä ilman satulaa ja mulla on lyhyet jalat ja pitkä selkä :)
      joten voit huoletta mennä shettiksillä. mutta se riippu ponin koosta, minulla on todella vahvajalkainen,vanttera ja lihaksikas poni :)

    • ilmoituksia tulossa

      Et ole liian iso :)
      ps. jos jotakuta torniossa päin innostaa shetujen hoito niin täällä on 6 shetua ilmanhoitajaa. Tarvetta syksyllä kouluttajallekkin ! Siitä onkin jo ilmotus erikseen petsiessä:)
      laitan tänne sivuille ilmoituksen nuista muista joku pv kesän jälkeen kun niitä hoitajia alan kaipaamaan.
      Tallilla ei ole vakuutuksia, yksityistalli. Tallissa yksi shettis ori , joten kokemusta hoitajilla täytyy olla ettei tuo ori poika kiusaamaan pääse!


      Sitte islanninheppa etsii liikuttajaa!! Ilmoitus tulee erikseen syksyllä. EI YLLÄPITOON!

      • ilmoituksia tulossa

        Koulutusponi, 3 shetua ja Issikka on varattu :)
        Vielä 3shetua jäljellä!!
        ponit:
        -karkki s.97cm
        -domino s.99cm
        - boss s.101cm (ori) koulutus esteillä kesken


      • ilmoituksia ei enää
        ilmoituksia tulossa kirjoitti:

        Koulutusponi, 3 shetua ja Issikka on varattu :)
        Vielä 3shetua jäljellä!!
        ponit:
        -karkki s.97cm
        -domino s.99cm
        - boss s.101cm (ori) koulutus esteillä kesken

        johan nyt on ! kaikki on varattu ! minulle tuli puheluita tutuilta ihmisiltä nyt niin paljon että johan on kaikille hoitajat tiedossa !


      • minävainnnnnnnnnnnnn
        ilmoituksia ei enää kirjoitti:

        johan nyt on ! kaikki on varattu ! minulle tuli puheluita tutuilta ihmisiltä nyt niin paljon että johan on kaikille hoitajat tiedossa !

        puhuiks ees totta ?.. alle puolestunnins nuo viestit xd


    • pony2012

      Eikö sen voinu laskee sillain, että jakaa hevosen/ponin painon viidellä, ja tulos on suunnilleen ratsastajan max paino

      • miäääöö

        Paljonn 105 senttinen settis painaa?


    • peetuu

      no kyl sä ehkä viel vähä voi ratsastaa

    • ponilikka

      Voit ratsastaa, hieman isompi shettis olisi ehkä parempi, mutta ei tuokaan tuota varmaan ongelmia :) Shetlanninponin painoraja on yleensä yli 100cm 50kg ja alle 40-45kg, riippuen tietysti ponin kunnosta. :) Pituuden kannalta isompi poni saattaisi olla mukavempi ratsastaa. Itse olen suurin piirtein samanpituinen kuin sinä, ratsastelen 107cm ponilla. :)

    • Shetufani

      Meidän kaverin tallillaon ollut yksi hieman huonokuntoinen poni, ja sen paino raja oli 50kg. Joten kyllä pystyt ratsastamaan shettiksellä ilman satulaa pituudestasi riippuen(:

    • moikkamoi3

      shettis raja on 160cm ja 60 kg

    • sinna111

      jos ponilla ei ole normaalia huonommat lihakset ja se on normaalikokoinen shettis eikä minishetu niin voit vielä hyvin ratsastaa sillä.:)

    • shettislove

      Moi
      minun kaverini haluaisi ratsastaa shetlannin ponilla.. hän painaa 57 kg ja pituudeltaan n. 157 myös... voisiko hän ratsastaa isoilla shettoksillä..

    • wilmahilmaliina

      Kyllä voit.tietenkin riippuu mitä omistaja sanoo.itse olen 156cm ja voin viellä hypätä ilman satulaa tuon kokoisella ponilla.kyllä sä saat vielläkin mennä.hyppääminen ja rankka koulu tunti on eri asia mutta pientä ilman satulaa humputtelua ja muuta sellasta voit kyllä harrastaa:)

    • PikkuPoni
    • Anonyymi

      Oot Ehkä jo vähän pitkä shettiksille, mutta ainakaan voit ruveta esim.kasvattajaksi,alkaa ajamaan,tai muuten vaan pitämään vaikka hoito keikkoja missä hoidat shettiksiä...shettisvahti

    • Anonyymi

      Pituutena saisi olla 20 cm yli ratsun korkeuden, kylläkin poikkeustapauksissa enemmän ja aina tätä rajaa ei edes huomioida. Painorajana settiksillä on noin 50kg mutta riippuu ihan ratsusta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe