AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Valtosen suksitehdas

Valtosen suksitehdas

19 Vastausta 3 224 Lukukertaa
Osaako joku paikkakuntalainen kertoa, milloin on toiminut Valtosen suksitehdas? Mistä löytäisin fakta tietoja, google ei juuri kertonut mitään ja kiinnostaa siksi, että omistan sukset, jotka tuossa yrityksessä on valmistettu, aidot puiset sellaiset.

Haluaisin haarukoida ne johonkin vuosi haarukkaan. Niissä oli kyllä tarkempikin nimi, tongin sen huomenna esille, mutta kuitenkin olisi kiva tietää jotain historiasta. Kuvia tänne ei ilmeisesti voi liittää, mutta kunhan sen otan, halukkaat saavat sen näkyviin.

Varmasti jollakulla on vielä elossa sukupolvea, joka on ollut tuolla töissä... uskon ja toivon.

valtosen suksitdas

TUNNEN HYVIN VATOSEN MAURIN

Mihin helvettiin

edellinen viestini mahtoi kadota...?
Eli uskotko, että tuon Maurin kautta löydän parempaa tietoa? Ja sanoin myös että on kökkö laitos, että täällä voisi vaihtaa yhteystietoja koko suomen tietämättä...
Mauri on jo manan majolla

näinköhän ??????

Valtosen Mauri on kuollut jo vuosia sitten Vai oliko tämä eri henkilö tämä Vatosen Mauri ?????????
Tämäpä oli ikävä uutinen, lähetin Maurille Joulukortinkin. :(

Kaupparekisteri

Kaupparekisterissä voisi olla historiatietoa.

Jotain ehkä

Olihan minulla aikanaan parit Valtosen sukset. Tehdas teki pelkästään puusuksia, lopetti 1980-luvun puolivälissä muovin vallatessa lopullisesti
markkinat. Tehtaan viimeisissa malleissa oli muovi yläpinnassa ikäänkuin kulissina.

1970-luvulla firmalla meni vielä hyvin, teki muun muassa isot määrät Anttila-nimisiä suksiin samannimisen tavaraloketjun myyntiin. Valtosen suksitehdas toimi viimeksi keskustan tuntumassa Käkelässä, josta löytyy yhä Suksitien nimeä kantavan kujanpätkä.

Valtosen suksien laatua ei pahemmin arvostettu. Ainakin vanhemmat mallit olivat yhdestä puusta veistettyjä. Toisen paikallisen tehtaan Kuusiston, sälesuksia käyttivät myös vakavat kuntoilijat. Kuusiston suksitehdas sulautui 80-luvun lopulla hollolalaiseen Järviseen, joka meni pian sen jälkeen konkurssiin. No, Järvinen elää yhä tuotemerkkinä, mutta nykyään tämänmerkkiset sukset tehdään jossain Itä-Euroopassa.

Tehtiin Orimattilassa suksisavojakin vielä 80-luvulla. En muista enää tehtaan nimeä, mutta luokkatoverini isä oli siellä töissä. Kyseessä olivat perinteiset rottinkisauvat, jotka maalattiin värikkäiksi niin, että niistä tuli modernin ja muodikkaan näköisiä.

Kiitos tästä

"Jotain ehkä muistaisin", kiitos sinulle!

En muista kirjoitinko jo ensimmäiseen viestiini, että sukset ovat vihreät ja kullalla luki tuo Valtosen suksitehdas. Mutta pitää vielä tarkistaa mikä "alanimi" niillä on! Valitettavasti tuota lunta ei juuri koskaan enää ole, että pääsis koittamaan, onko ne hyvät vai huonot puusukset... =)

Tutulta vaikuttaa

Ensimmäiset Valtoseni olivat 60-luvun puolivälistä. Ne olivat tummanruskeaksi maalatut, mutta sivut olivat värittömällä lakalla käsitellyt. Värimuunnelmia oli useita, mutta maalausten malli aina sama. Ulkonäkö oli tuon ajan suksille tyypillinen.

Tehtaan nimi oli muistaakseni suksen etuosassa, mallinimi jalkopäässä, kummatkin kullanväriset ja kaunokirjoituksella. Muistikuvani ovat hieman hatarat, sillä kyseiset sukset tuhoutuivat pikkuveljeni mäkihyppykokeiluissa viimeistään 70-luvun alkupuolella.

Valtosen mallinimikkeitä 60-luvulla taisivat olla ainakin "Retki" ja "Kilpa". Työ- ja eräsukset kuuluivat myös valkoimiin. Tässä kaikki, mitä tehtaasta ja sen tuotteista muistan.

Eipä ole meidän perhepiirissämme tainnut säilyä yhtään Valtos-paria jälkipolville ihmeteltäväksi, vaikka niitä oli aikanaan lähes jokaisella. Suoraan tehtaalta sai halvalla pareja katkenneiden ja pieniksi jääneiden tilalle. No, isäni taisi olla hyvää pataa suksitehtailijan, Mauri Valtosen kanssa.

Muistan

ajan olin siellä ite töissä aikoinani kerkisin vähän aikaa olla sielläkin töissä,70luvun loppua taisi olla,kävi monta työvaihetta läpi nekin Valtosen sukset,välillä tuli haukkuja välillä kehuja.

tietävä

Valtosen suksitehdas teki vain puusuksia niin sanottuja sälesuksia Mauri Valtonen oli perustaja Maurin jälekeen tominaa jatkoi vävy mönkäre.Kuusiston suksitehdas ei koskaan sulautunut Järvisen suksitehtaaseen vaan toini omana yrityksenä eikä ikinä mennyt konkurrsiin 80 luvun lopulla karhun suksitehdas osti Kuusiston ja Lampisen koneet ja tavara ninikeet.Olisi ostanut myös Järvisen mutta sukuhan ei myynyt kun oli olevinaan niin vahva.Mutta ei mennyt montaakaan vuotta kun meni konkkaan.myt on tehdaskin purettu!!!! lamisen ja Kuusiston tehtaat ovat pystyssä ja toininnata jatkuvat uusilla toimialoilla Sauvoja teki Finsauva Niemenkylässä teki rottinkisauva jotka lämpökasitelttiin tulella ja lakattiin.Finsauva teki myös lasikuitusauvoja jotka olivat kirkaan punaisija materiaali sauvojen runkoihin tuli Exeliltä Mäntyharjulta.Kuusisto Skii teki ensimäsenä muovipohjasukset Suomessa Ja myös votelemattomat sukset yhteistyönä Eimomuovin kanssa.Olen ollut mukana kehitystyössä siksi tiedän

Kuusiston Suksi

Hei

Minua kiinnostaisi enemmänkin tämä Kuusiston suksitehtaan tarina. Kauanko se toimi Hollolassa, ja minkälaista toiminta oli?

Yhteistyö Eimon kanssa on myös mielenkiintoinen.

tietävä

Miin mitä tietoa haluat

Kuusiston Suksi

Eli minua kiinnostaisi enemmänkin tämä Kuusiston suksitehtaan tarina erityisesti Hollolassa. Kirjoitan Hollolan kunnan historiaa, jossa käsittelen suhteellisen perinpohjaisesti Hollolassa toimineiden yritysten historiaa. Voit vastata myös sähköpostiin (ttjape(at)uta.fi)

Mistä tuli Hollolaan?
Kauanko se toimi Hollolassa?
Oliko tehdas Salpakankaalla?
Ja kuinka laajaa toiminta oli?
Kuinka paljon oli työntekijöitä enimmillään (milloin?)?
Kuinka paljon oli työntekijöitä vähimmillään (milloin?)?

Tekikö kuusisto vain retki- ja "harrastelijasuksia" Eli ei kilpasuksia?
Jos teki kilpasuksia, niin kuuluiko joitain suomalaisiia hiihtäjiä "talliin"?

Kuinka muovisuksen kehittely tapahtui

Alan kilpailun yleinen kiristyminen aiheutti ilmeisesti toiminnan loppumisen?

Kirjoitan Hollolan kunnan historiaa, jossa käsittelen suhteellisen perinpohjaisesti Hollolassa toimineiden yritysten historiaa. Voit vastata myös sähköpostiin (ttjape(at)uta.fi)
MEIL OLLU AINA HYVÄT JA UUDET SUKSET.SAATII TEHTAALTA SUORAA VALITA OMAT JA HYVIN ON LUISTANU.
Valtosen suksilla sivakoin minäkin monet palkinnot koulun hiihtokilpailuissa sekä Käkelän hiihdoissa! Oi niitä aikoja..
 /   /  /  / Valtosen suksitehdas

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta