AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / polviin sattuu?

polviin sattuu?

3 Vastausta 690 Lukukertaa
En ole mikään erityisen aktiivinen pyöräilyintoilija, pyöränä ihan tavallinen Tunturin naistenpyörä (olisikohan malli Kaunotar tai jotain vastaavaa). Ongelmana on se, että minulla kipeytyvät pyöräillessä polvet jo aika nopeasti. Mistä tämä voisi johtua? Asennosta, tekniikasta tjsp? Olisi kiva saada neuvoja!

Ajoasento...

...kannattaa katsastaa ensin:
Tarkista,ettei satulasi ole liian korkealla.
Eli polkimen ollessa alimmillaan sillä lepäävän jalan jalkoterä EI saa oieta yhtään alaspäin,eli päkiän on pysyttävä vaakasuorassa ja mielellään myös polvi hieman koukussa,sekään ei saa oieta täysin ajettaessa.

Polvet ovat suoraan rungon suuntaisesti,eivät saa sojottaa sivulle,eivätkä myöskään sisäänpäin.

Satulan asento vaakasuorassa.'

Tuon tyyppisen pyörän ajoasento on myös suht pysty,eli ei nojata liiaksi eteen.

Sitten vaihteisto:
Et kerro,paljonko vaihteita pyörässäsi on,mutta joskus rasitusoireisiin syynä on ajo tilanteeseen nähden turhan suurella vaihteella.

Jos ongelmat jatkuvat,ei ehkä auta muu,kuin pyörän vaihto sellaiseen,jossa on enemmän vaihteita,jottei esim ylämäkeen tarvitse nousta liian suurella vaihteella.

Käy myös lukemassa Fillari-lehden sivuja,siellä on vinkkejä ajo-asennoista ja muustakin,mikä tekee pyöräilyn miellyttävämmäksi.

Onnea ja yritystä,se palkitaan.

Kipeytyy, jos satula liian korkealla

Mulla kipeytyy polvet jos satula on liian korkealla. Se on itseasiassa pienestä kiinni. Ja kuten edellinen jo neuvoi: ei liian suuria vaihteita vaan reipasta sytkytystä. Jos polven sivuilla olevat lihasten kiinnityskohdat kipeytyvät, niin siihen auttaa vain lepo (jopa viikkoja).

Polvet

Melkeen uskaltaisin veikata, että ajat liian suurella vaihteella. Omien havaintojen perusteella suurin osa arkipyöräiliöistä ajaa näin.

Polkimien tulisi pyöriä n. 80-100 kierrosta minuutissa. Näin nivelille ei kohdistu liian suurta painetta, ja samalla polkeminen on tehokkaampaa.
 /   /  / polviin sattuu?
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta