AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Apua! pureva koiran pentu!

Apua! pureva koiran pentu!

11 Vastausta 2 030 Lukukertaa
Apua!
Meillä on kohta 3kk:n ikäinen pikkukoira, joka innostuessaan leikkimään villiintyy myös puremaan. Silloin on sormet, varpaat ja jopa nenä vaarassa, jos on liian lähellä, vaikkei pentu vielä kovaa purekaan! Olisiko kellään toimivia vinkkejä, joilla pääsisi eroon tuosta muuten niin kiltin ja rauhallisen koiran huonosta tavasta. Suurimman osan ajasta koiramme on siis mitä ihanin!

Ollaan kokeiltu kieltämistä/torumista, suihkutettu suihkupullolla vettä naamalle ja laitettu "häpeämään" toiseen huoneeseen, mutta näistä ei ole oikein syntynyt tulosta.

Tietysti pennuille pureminen on yleistä, mutta sitä ei saisi jatkua pitkään... Ja edessä kun on vielä sitten joskus se hampaiden vaihtuminenkin isompiin :/

Tiukka ei

Aina kun pentu innostuu leikissä puremaan, niin kiellä tiukasti ja lopeta leikki, käännä selkä ja kävele pois. Pian se hoksaa, ettei saa leikkiä, jos puree.
Älä koskaan lyö tai kurita pentua, siitä se vain menettää luottamuksensa sinuun ja se vaikeuttaa sitten kaikkea kanssakäymistä koirasi kanssa.

Onnea pennun koulutukseen!

suihkupullo kauhistus

Mulla viipurin tyttö,tuli mänttäämään,kun makasin sohvalla,suihkutin nokalle,tehosi,mietippä tarkkaan,on tilanteita,missä todella tarvitset,sprei suihketta koirallesi,meillä rupes pelkäämään kaikkia suihkeita,olisi pitänyt keksiä joku muu keino,koiruus on jo yli vuoden vanha, mutta tahtoo vieläkin leikkiä hampailla,tai ainakin yrittää

Samaa mieltä

Tiukka ei.. Jos ei usko voi ottaa näpäkästi ei kovasti niskasta kiinni ja sanoa kovempaa EI! Näin se emonsakkin on opettanut pennulle rajat että millonka mennään liian pitkälle. Misään tapauksessa ei kiljuta eikä ainakaan vetäytydä pois koiran luota
koska se kokee silloin olevansa parempi kuin sinä ja siitähän se elämän riemu repeää...

....

Heti kun koira puree, nouset ylös, lopetat leikit, etkä anna koirallesi minkäänlaista huomiota. Ymmärtääkseni koira laskee "einkin" huomioksi, joten et sano yhtään mitään, ja lähde vaikka toiseen huoneeseen.

Kiljaise

Meillä auttoi vanhempieni koiran ollessa pentu, ja nykyisin oman koiranpennun kanssa se, että kun se milloin puraisee, kiljaisee toisen koiran tavoin korkealta ja kovaa, niin pentu hätkähtää ja säikähtää satuttaneensa, ja alkaa lepytellä nuolemalla, tai sitten vain laksahtaa istumaan, ja katsoo ihmeissään..

Meillä "tiukat eit" ynnä muut eivät ole tuottaneet tulosta, mutta kiljaisusta pennun pureminen kyllä unohtuu!

Kannattaa kokeilla...

...

Kiitos vinkeistä ja avusta!
Täytyypä kokeilla tuota kiljaisemista. Sillä koiramme saattaa kokeilla puremista myös mulloin kun ei suoranaisesti leikitä yhdessä, vaan kun se on hieman villimmällä päällä... Leikkitilanteessahan tuo leikin lopettamisen ja selän käännön kokeilu onnistuukin.

Auttakaa!

Olisiko kellään muita vinkkejä?
Kun tuo kiljaisukaan ei tunnun tepsivän.. joko meidän koiralla ei ole omatuntoa ollenkaan, eikä tajua satuttaneensa tai sitten kiljun väärin.
APUA!!!

EI EI

Pian helpottaa, kun hampaat vaihtuvat. Muutama viikko on vaan kestettävä ja harhautettava pentu muuhun toimintaan! pian ette edes enää muista, että joskus pentu oli rei`ittävä riiviö.
Harhautusta ja muuta toimintaa, oikeita luita (lihatiskiltä, kauppahallista) kirpparilta pehmoleluja ja nahkahanskoja. Saa purra!

Leluja löytyy

juu, onneks meillä noita luita ja muita leluja löytyy, eli niitä on sitten yritetty tyrkyttää purtavaksi. Ja hyvinhän ne kelpaavatkin. Toivottavasti sormien ym. pureminen ei jää pysyväksi tavaksi, sitä tässä lähinnä ajattelin... :)

hmm

meillä suvussa on ollut tapana jos koira puree, napata kiinni suun sisäpuolelta, niinkun kitalaesta, ei tietenkään kovasti vaan sillälailla että voi nostaa koiran pään itseä kohti, ja sanoa tiukasti ei. pitkillä kynsillä ei kannata, eikä tosiaan kovasti, sillain vaan että saa koiran huomion. tuntuu epämukavalle varmaan, mutta meilläpäin toiminut hyvin ja on saatu opetettua hiljaisuutta. oppii pelkkään eihin äkkiä!

sama täällä

Täällä napataan tuosta kitalaesta niin, että peukalo jää koiran kuonon päälle, ja muutama sormi/rystynen koiran kitalakea vasten..

Niinsanotusti koiraa yläikenestä kiinni, tosin niin, ettei just raavita tai puristeta liikaa...

Koirasta se tuntuu olevan iyyyy ällöä, ja menee ihan puihin... =)

Kannattaapi kokeilla...
 /   /  /  / Apua! pureva koiran pentu!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta