AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / haavoittuneet linnut

haavoittuneet linnut

11 Vastausta 1 628 Lukukertaa
olen jo pari kertaa törmännyt haavoittuneisiin lintuihin. nytkin tuolla pihalla on yksi joka lensi ikkunaa päin muttei kuollut. se on vain maassa eikä pysty liikkumaan. viimeksi annoin meidän kissan napata linnun, koska ajattelin että sen on ehkä parempi kuolla kuin kärsiä.
Mitä haavoittuneille linnuille teidän mielestä pitäisi tehdä?
tiedän ettei luonnon kiertokulkuun pitäisi puuttua yms. mutten vain halua katsoa kun se lintu makaa vain maassa kitumassa

suo anteeksi

huomio käyttämääsi termiin "haavoittunut" sitä käytetään silloin kun kyseistä eliötä on ammuttu. ikkunaa päin lentänyt lintu on loukkaantunut ei haavottunut yksilö. Kirjoituksestasi saa kuvan että niitä lintuja on ammuttu.

No ainakin....

...kun kysymyksessä ei ole mikään erittäin harvinainen lintu, neuvoisin napauttamaan puukapulalla päähän. Kärsimykset on lopetettava vaikkei se mukavaa olekaan.

Ei sitä

tarvitse tappamaan mennä. Ikkunaan lentänyt lintu vaatii aikaa ennenkuin selviää täräyksestä ja lähtee omin voimin matkoihinsa. Ellei lähde, on armeliainta lopettaa se eläinsuojeluasetusten nojalla tai ottaa yhteys eläinlääkäriin jatkotoimia varten. Isojen loukkaantuneiden lintujen yhteydessä on viisainta ottaa yhteys poliisiin sekä Heinolan tai Korkeasaaren eläinhoitolaan.

on niillä

viranomaisilla ja eläinlääkäreillä kun vastailla tolloille jotka voisi aivan hyvin itsekin lopettaa loukkaantuneen linnun.

miltei aina

Joko lintu kuolee törmäyksessä saman tien , tai se saa lievän aivotärähdyksen.
Harvemmin lintu siis loukkaa esim: siipensä..

Linnun voi helposti tarkistaa:
-Ota se varovasti käteen
-Tarkista katse (onko valpas)
-Siivet (onko ulkoisia vammoja, voiko liikuttaa)
-Jalat (toimivatko)

Laita lintu toipumaan puun alle pitkään ruohikkon, jotta pedot eivät sitä nappaa ennen toipumista. (noin 1-2 tuntia)

kiitos

Kiitos tästä viestistä!
Googlettamalla sain nopeasti linkin tähän keskusteluun, kun pikkulintu mäjähti olohuoneen lasiin ja tuupertui parvekkeelle.
Lintu näytti alkuun pahalta, mutta niin vain siitä nousi ja lähti lentoon puolen tunnin kuluessa.

Kyllä internet on mullistanut tiedonkulkua!
Kiitos! Juuri tälläistä tietoa olin etsimässä.
Mihin asentoon lintu kannattaa jättää?

jotain,,

Kyllä minusta on kaikista armeliaampaa lopettaa kituva eläin/lintu,

yleensä sen myös näkee jos eläin kärsii,esim, linnuilla saattavat olla hiukan kyljellään,tai käppyrällä,päätä voivat yrittää tunkea maahan,rouhoon,potkivat jaloilla ilmaa,tasapaino ei enään toimi,tai räpistävät siivellä,nokka saattaavat myös aukoa,,myös voivat yrittää tunkea itseään johonkin koloon tai nurkkaan,,

tällöin linnulla on jo paha sisäinen verenvuoto,tai haava,elimet mäsänä,tai myrkytys,pistohaavan seuraus,,ja silloin ei enää ole mitään tehtävissä ja on parempi lopettaa lintu,,jos pikkulintu niin vaikka antaa sitten kissan tappaa, muutoin kalautus kalikalla päähän,varisten,fasaanien kokoisilla linnuilla kaula kylmästi kirveellä poikki,,tosin kuinka moni on sitä valmis tekemään,,,itse en ainakaan pystyisi vaikka kanoja olen nähnyt monesti lopetettavan näin,,

mutta ikkunan törmäyksestä lintu voi todellakin selvitä eikä aina kuole,jos kuolee,,niin yleensä se on heti niskat poikki,ja tupertuu maahan elottomana,jos vain maassa pökertyneen oloisena voi juuri olla vain kova tälli ja lintu virkoaa muutamassa tunnissa tai alle,voi laittaa pimeään laatikkon virkoamaan,ja sitten päästää vapaaksi,
Meillä on pihalla talvella keltainen pikkulintu joka ei lennä mutta kävelee. Mitä pitäisi ttehdä? Selviääkö pakkasyön?Kannattaako ottaa sisään yöksi tai laittaa jotain lämmikettä yöksi+
Ikkunaan lentänyt lintu, joka selviää hengissä, yleensä lähtee lentoon kun sille antaa aikaa. ( yleensä taittaa niskat ja kuolee)
-Laita virkoamaan turvalliseen paikkan. Nosta vähän ylemmäs. Laita vaikka pieneen laatikkoon jossa on matalat reunat.
Lintu voi olla aika pihalla törmättyään ja sulkea silmiään. Aluksi voi olla vaikka taju kankaalla.
Tunti tai kaksi kertoo jo paljon.

Jos lintu on loukkantunut eikä voi lentää on se parasta lopettaa. Jos on asiasta epävarma tai kyseessä on harvinaisempi lintu kannattaa soitella paikallisille lintujärjestöille.

Usein talvella lintuihin iskevät taudit. Tällöin lintu on parasta lopetta, jotta se ei tartuta muita.
Sairaalle linnulle ei ole parannusta.
Mutta jos pitää lopettaa, niin missään tapauksessa ei saa antaa kissan tai koiran "lopetettavaksi" vaan itse löydä kapulalla hengiltä.
 /   /  /  / haavoittuneet linnut

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta