Kadettien ja junnujen leiritykseen uudistuksia

- Pekka -

Alla kopioituna liiton tänään julkistama uusi leirityskuvio. Hyvä homma on leiritysten lisääminen ja tiiviimpi yhteistyö kadettien ja junnujen kesken.
Se sitten on taas ihan toinen juttu, että painijoiden seuroille tulee systeemissä omavastuuosuus. Toisaalta mikään ei ole ilmaista. mutta voipihan siellä esim. Oulun Pyrinnön Karjalainen noitua kun matkakulujen lisäksi tulee vielä maksaa 2000 euroa leiritysten omavastuita. Ja siihen päälle vielä kulkemiset kotimaassa. Vaikka oma vikansa, kun kasvattavat niin hyviä painijoita.




Painin Himberg-team
Poikien ja junioreiden uusi leirityskuvio





Team-2012 ryhmä on 2009 vuoden alusta alkaen nimeltään Himberg-team ja siihen tullaan valitsemaan aina vuoden lopulla maamme parhaat poika- ja junioripainijat. Painijat valitaan ryhmään menestyksen, leiriaktiivisuuden ja menestyspotentiaalin perusteella. Vuoden 2009 ryhmään on valittu 25 poikapainijaa ja 18 junioria. Näin ollen jatkossa juniorit ja pojat leireilevät tiiviisti yhdessä.



Vuoden aikana ryhmäläisille tarjotaan kuusi leiriä entisen kolmen leirin sijaan. Jokaisen painijan tai hänen seuran tulee sitoutua maksamaan puolet leirityksen kuluista, joka tulee olemaan ensi vuonna n. 400 euroa. Kulut laskutetaan etukäteen Painiliiton toimesta kahdessa erässä (tammi/elokuu) suoraan ryhmään valitun painijan seuralta. Näiden leirien lisäksi ovat vielä tietenkin kesän arvokisoihin valmistavat leirit normaalisti.



Leirit tullaan järjestämään Liikuntakeskus Pajulahdessa ja Kuortaneen Urheiluopistolla. Vastuuvetäjinä toimivat Juha Lappalainen, Marko Yli-Hannuksela ja mahdollisesti Juha Virtanen. Lisäksi valmennustiimiin tullaan valitsemaan 4-6 aktiivisesti toimintaan sitoutuvaa valmentajaa. Vastuuvetäjillä on oikeus muokata ryhmän kokoonpanoa, jos siihen on tarvetta. Ryhmässä tulevat pysymään vain harjoitteluun sitoutuneet ja motivoituneet urheilijat.



Niin kuin tähänkin asti leireille ovat erittäin tervetulleita myös ne painijat joita ei ole tällä kertaa valittu ryhmään. Vuoden aikana leireillä on hyvää antaa näyttöä omasta halustaan kehittyä painijana. Poikapainijoita onkin viime vuosina tullut aktiivisesti leireille omalla kustannuksella, mutta juniorit ovat olleet ihmeen laiskoja lähtemään leireille. Nyt junioreiden onkin aika liikahtaa kotisohvalta kohti Kuortanetta tai Pajulahtea, jos meinaa pysyä kehityksessä mukana. Erittäin tärkeää on, että oman seuran valmentajat ja tietenkin myös vanhemmat innostavat nuoria lähtemään leireille. Seura- ja aluevalmentajat ovat myös tervetulleita leireille hakemaan ja jakamaan valmennustietoutta.



Uudessa kuviossa vaaditaan siis painijoilta tai heidän seuraltaan tai vanhemmiltaan myös omaa rahallista panostusta. Tätä rahallista panostusta vastaan leirejä on todellakin enemmän ja säännöllisesti. Tärkein ja jopa paras uudistus on, että leirien valmennukselliseen tasoon tullaan panostamaan myös selkeästi. Toivottavasti siellä kotisaleilla uudistus otetaan vastaan avosylin eikä ruveta heti passaamaan!





Leiriajankohdat 2009:



2.-4.1. Pajulahti

Himberg-team



13.–15.2. Pajulahti

Himberg-team



13.–15.3. Kuortane

Himberg-team



1.-3.5. Pajulahti

Himberg-team



8.-12.6. Pajulahti

Kadettien ja junioreiden EM sekä MM-kisoihin valmistava leiri



6.-9.7. Pajulahti

Kadettien EM-kisoihin valmistava leiri



13.–16.7. Kuortane

Kadettien ja junioreiden EM sekä MM-kisoihin valmistava leiri



4.-6.9. Kuortane

Himberg-team



18.–20.12. Kuortane

Himberg-team





Himberg-teamin painijat v. 2009



Pojat

Aarni Ala-Korpi Muuramen Yritys

Joona Larmila KOO-VEE Tampere

Toni Puukari Äänekosken Huima

Lari Hirvi Lappeenrannan Työväen Urheilijat

Petteri Martikainen Helsingin Paini-Miehet

Ville Ohukainen Oulun Pyrintö

Kim Toivonen Kotkan Voima-Veikot

Tenho Palmroth Tampereen Voimailijat

Egzon Dumani Porvoon Weikot

Petri Stenberg Helsingin Tarmo

Jarno Ålander Helsingin Tarmo

Tuomas Lahti Ylä-Tikkurilan Kipinä

Juuso Huovinen Lohjan Voimailijat

Mikko Kukkurainen Helsingin Tarmo

Sami Himanen Kotkan Painimiehet

Antti Lindgren Oulun Pyrintö

Verneri Värekoski Ylä-Tikkurilan Kipinä

Arttu Wecksten Popinniemen Isku

Kare Molander Lohjan Voimailijat

Jani Käkelä Saloisten Salama

Ville Palmu Kotkan Painimiehet

Jerry Pitkänen Helsingin Tarmo

Tero Halmesmäki Hyvinkään Painiklubi

Toni Leppioja Korson Veto

Leo Salminen Alahärmän Kisa



Juniorit

Niko Ohukainen Oulun Pyrintö

Jumaa Zakole Oulun Pyrintö

Jussi-Pekka Niemistö KOO-VEE Tampere

Lasse Mononen KOO-VEE Tampere

Marko Kivimäki Ilmajoen Kisailijat

Jesse-Antero Vuorinen KOO-VEE Tampere

Juho Koukkari Lapuan Virkiä

Tapio Helminen Ylä-Tikkurilan Kipinä

Jani Pajukoski Oulun Pyrintö

Henry Kurkela Lapin Veikot

Veli-Karri Suominen Viipurin Voimailijat

Ville Heino Porin Paini-Miehet

Sami Ahonen Viipurin Voimailijat

Karvan Ahmadi Vaasan Toverit

Nikke Lahtinen Tampereen Voimailijat

Tuomas Tarino Korson Veto

Sasu Kaasinen Helsingin Tarmo

Taisto Lalli Turun Voimamiehet

71

11207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paini härö

      tarmolaisia ei sitten varmaan pelota rahan meno yhtään.menee se 2 tonnia niiltäkin.

    • tuo

      leiriviikonlopun hinta 400€?
      Sanoisinko että melkomoisen kallis leiriviikonloppu, kai siellä siihen hintaan saa jo sit kultalusikan suuhunkin =)

      • - Pekka -

        ..vaan se on puolet koko vuoden leiripaketista. Meidän poikia on pariin otteeseen ollut ulkojäseninä leirillä ja silloin on leiriviikonlopun hinta ollut himpun alle satasen.
        Onhan näitä omavastuita eri lajeissa, mutta kyllä tämä varmaan seuroja keskusteluttaa tulevassa vuosikokouksessakin. Kyseessähän on puhdas 17.200 euron suuruinen tulonsiirto seuroilta liiton kassaan. Sinällään ihme juttu, että kun koitin liiton kokouspapereista katsastella budjettia leiritysten yms. osalta, niin eihän siellä ollut kuin muutama hullu luku. Eihän asioista voida keskustella, jos budjetin sisältöä ei avata etukäteen kunnolla.
        Osalle leiritykseen valituista omavastuu on ihan paikallaan, mutta on kait Suomessa myös sellaisia lahjakkuuksia, joiden tukemisen Painiliitto voisi ottaa reilusti omalle kontolleen? Leirikulujen lisäksi kun seuran piikkiin käydään vielä edustustehtävistä ikäluokkien EM- ja PM-kisat.
        Jos omassa seurassa olisi kaasisen tai lallin kaltaisia lahjakkuuksia, joiden junnuleireistä pitäisi satasia muiden menojen lisäksi ruveta maksamaan niin ärräpäitä voisi irrota. Joka tapauksessa leiritysjärjestelmän kehittäminen on hyvä ja ainakin oman seuran motivoituneimmat kaverit tulevat jatkossakin olemaan seuran maksamina mukana entistä aktiivisemmin. Jos vain mukaan huolitaan..


      • Jos haluaa,ei haluta.

        No mitäpä sitä nyt muuta olisi taas voinut odottaa!
        Liitolta!


      • Aristofaneksen Hermes

        Luin omasta postistani Himberg-leirityksen tiedot ja ymmärsin, että tällä korvataan Team 2012. Olemme aiemmin osallistuneet Teamin leirityksiin ns. ulkopuolisina - ei kutsuttuina. Vanhemmat tai seura on maksanut aina ko viikonlopun. Onko uuden systeemin idea se, että pitää maksaa leiritys kokonaan tai puolikas eikä vain mahdollisesti kertakäyntiä? Harmi jos pitää maksaa sellainen leiri, johon ei ole päässyt osallistumaan - esteitä on paljon: intti, yo-kirjoitukset, pääsykokeet ym. Kannatan kovasti leiritystä, sillä sinne saadaan koottua aina ne, joilla on tahtoa ja motivaatiota (paininälkää) ja olemme olleet aina tervetulleita vaikkakaan emme ole olleet kutsuttujen joukossa (siitä kiitos Pikkikselle). Mutta periaatteessa maksaisin vain niistä leireistä, joissa olemme mukana - kutsutut ovat saaneet parempaa treeniä, kun mukana on ollut hyviä ei kutsuttuja painijoita.


    • Tällaisessa systeemissä kärsivät etenkin ne seurat, jotka ovat tehneet työnsä hyvin; eli kasvattaneet lupaavia nuoria painijoita. Näin ei saisi olla. Kasvatustyö on tärkein homma koko painissa ja siitä pitäisi kyllä liitonkin jotenkin palkita. Tässä kohtaa riittää siis vielä miettittävää ja kehitettävää.

      Mutta se on hyvä, että leirejä on. Ja nyt vielä enemmän. Eikö Suomi voisi osallistua näiden leirien lisäksi myös pariin-kolmeen ulkomaiseen nurisoturnaukseen kadettien ja junnujen maajoukkueella? Se Lilla Mälaren nyt ainakin voisi olla yksi.

      Kokonaan toinen asia on, että onko nyt ryhmään valitut pojat niitä, jotka siellä kuuluisivat olla motivaationsa ja menestyksensä johdosta? Itse olisin valinnut hieman toisin, mutta niin varmasti moni muukin. Mielestäni ryhmän vastuuvalmentajien pitäisi voida nopeammin reagoida ryhmän kokoonpanoon. Vuosi on melko pitkä aika tämän ikäisten kilpapainissa ja voimasuhteet ja etenkin painot heittelevät paljon lyhyessä ajassa. Silloin ei yhteen kisaan pidä paljon tuijottaa. Esim. keväisten Porin SM-kisojen jälkeen on jo monen sarjan kärki muuttunut. Melko paljonkin.

      Omasta seurastani on myös lisää halukkaita poikia mukaan leiritykseen. Täytyy vain puskea ilmeisesti lisää talkoita aina vaan, että saadaan nämäkin motivoituneet ja ihan pärjänneetkin pojat mukaan leireille.

      • No, maailmahan HArtsa muuttuu koko ajan ja sen myötä vaatimukset.

        Mitä tässä nyt olen seuraillut, on liiton toimihenkilöillä ja valiokuntien ihmisillä ihan aito halu painin puolesta.

        Niin myös seuratoimijoilla.

        Ongelmana on Kuilu seuratoiminnan ja liiton toiminnan välillä.

        Pitäisi löytää keinoja joilla lähennetään seuratoimintaa, liiton ja valiokuntien toimintaa toisiinsa.

        Ennakoiva, kannanottoja salliva tiedottaminen voisi olla yksi tapa ?

        Tero


      • - Pekka -

        Idea kadettien maajoukkueen osallistumisesta esim. Lilla Mälareniin on hyvä, mutta eipä sinne taida olla pariin vuoteen mitään asiaa. Näin ainakin jos FILA pitää pintansa tässä Ara-kiistassa. Suomen lehdistössä siitä ei ole hirveitä tainnut olla, mutta Ara ja Mylläri ovat saaneet kahden vuoden kiellon ja 10 ja 20 tonnin Sveitsin frangin sakot. Ruotsin liitolle 50 tonnia sakkoja ja kahden vuoden kielto kansainvälisten painien järjestämisessä. Kovaa on kabinettipeli maailmallakin.

        ja mitä tuohon valmentajien nopeaan reagointiin leiritysporukan muokkaamisessa tulee, niin eiköstä valmentajien kädet ole vähän sidotut, jos joku seura maksaa liiton vaatimat kynnysrahat leirityksistä? Pystytäänkö maksava asiakas heivaamaan ulos?
        Ja vastaus on: totta kai pitää pystyä. Rahat takaisin ja kaveri kotia kasvamaan.


      • - Pekka -
        teroluostarinen kirjoitti:

        No, maailmahan HArtsa muuttuu koko ajan ja sen myötä vaatimukset.

        Mitä tässä nyt olen seuraillut, on liiton toimihenkilöillä ja valiokuntien ihmisillä ihan aito halu painin puolesta.

        Niin myös seuratoimijoilla.

        Ongelmana on Kuilu seuratoiminnan ja liiton toiminnan välillä.

        Pitäisi löytää keinoja joilla lähennetään seuratoimintaa, liiton ja valiokuntien toimintaa toisiinsa.

        Ennakoiva, kannanottoja salliva tiedottaminen voisi olla yksi tapa ?

        Tero

        Rupesit sitten koomikoksi! Paini ja ennakoiva, kantaaottava tiedottaminen. Samassa lauseessa.
        Eihän tuollainen meidän lajiin kuulu, vaan pieni piiri päättää ja iso maksaa. Vielä ei ole eteen tullut asiaa, josta olisi seuroistakin kysytty mielipiteitä tai lausuntoa. Ja nimenomaan ihan avoimesti kirjeellä tai sähköpostilla asioiden valmisteluvaiheessa. Eikä baaritiskillä tuomareiden kisabanketin jälkimainingeissa.


      • - Pekka - kirjoitti:

        Rupesit sitten koomikoksi! Paini ja ennakoiva, kantaaottava tiedottaminen. Samassa lauseessa.
        Eihän tuollainen meidän lajiin kuulu, vaan pieni piiri päättää ja iso maksaa. Vielä ei ole eteen tullut asiaa, josta olisi seuroistakin kysytty mielipiteitä tai lausuntoa. Ja nimenomaan ihan avoimesti kirjeellä tai sähköpostilla asioiden valmisteluvaiheessa. Eikä baaritiskillä tuomareiden kisabanketin jälkimainingeissa.

        että ei aikuisten oikeasti ole noin asiat kuin kuvaat....

        Tero


      • linkkii hommaan et vois lukee
        - Pekka - kirjoitti:

        Idea kadettien maajoukkueen osallistumisesta esim. Lilla Mälareniin on hyvä, mutta eipä sinne taida olla pariin vuoteen mitään asiaa. Näin ainakin jos FILA pitää pintansa tässä Ara-kiistassa. Suomen lehdistössä siitä ei ole hirveitä tainnut olla, mutta Ara ja Mylläri ovat saaneet kahden vuoden kiellon ja 10 ja 20 tonnin Sveitsin frangin sakot. Ruotsin liitolle 50 tonnia sakkoja ja kahden vuoden kielto kansainvälisten painien järjestämisessä. Kovaa on kabinettipeli maailmallakin.

        ja mitä tuohon valmentajien nopeaan reagointiin leiritysporukan muokkaamisessa tulee, niin eiköstä valmentajien kädet ole vähän sidotut, jos joku seura maksaa liiton vaatimat kynnysrahat leirityksistä? Pystytäänkö maksava asiakas heivaamaan ulos?
        Ja vastaus on: totta kai pitää pystyä. Rahat takaisin ja kaveri kotia kasvamaan.

        ku ei toi voi olla tottaeieieiieie


      • Simo Sisu
        - Pekka - kirjoitti:

        Idea kadettien maajoukkueen osallistumisesta esim. Lilla Mälareniin on hyvä, mutta eipä sinne taida olla pariin vuoteen mitään asiaa. Näin ainakin jos FILA pitää pintansa tässä Ara-kiistassa. Suomen lehdistössä siitä ei ole hirveitä tainnut olla, mutta Ara ja Mylläri ovat saaneet kahden vuoden kiellon ja 10 ja 20 tonnin Sveitsin frangin sakot. Ruotsin liitolle 50 tonnia sakkoja ja kahden vuoden kielto kansainvälisten painien järjestämisessä. Kovaa on kabinettipeli maailmallakin.

        ja mitä tuohon valmentajien nopeaan reagointiin leiritysporukan muokkaamisessa tulee, niin eiköstä valmentajien kädet ole vähän sidotut, jos joku seura maksaa liiton vaatimat kynnysrahat leirityksistä? Pystytäänkö maksava asiakas heivaamaan ulos?
        Ja vastaus on: totta kai pitää pystyä. Rahat takaisin ja kaveri kotia kasvamaan.

        Fila ei ole mikään oikeuslaitos eikä EIT. Päinvastoin on itse kurimuksessa sillä Ruotsin painiliitto vie sen älyttömistä "saktioista" käräjille. Tästä asiasta on ollut jo monessa ruotsalaisaviisissa.


      • ikävä kyllä
        teroluostarinen kirjoitti:

        että ei aikuisten oikeasti ole noin asiat kuin kuvaat....

        Tero

        ovat.


      • ketkä

        sieltä oikein puuttuvat?


      • kysymys.
        ketkä kirjoitti:

        sieltä oikein puuttuvat?

        näin päin, ketkä siellä ovat sellaisia joiden meriittien ohi moni EI valittu menee?

        Ja ihan tutkimus työtäsi helpottamaan kun katselet liiton tulospörssistä tuloksia niin voit vertailla valittujen poikien sarjan muiden jätkien menestystä tuolta.

        http://195.156.127.62/~hokkanen/hokkanen.htm


        Ja huomaat pikimmiten oman kysymyksesi typeryyden:)


      • H:kutisti ihmettelevä

        Vai ovat painot ja voimasuhteet nopeasti muuttuneet. Pitäisikö nyt vapaapainikaudella viime kevään krekon SM-mitalistit heittää pois tammikuussa alkavasta kreko-leirityksestä?
        Ajattelitko yhtään asiaan ennen kuin kirjoitit?
        Millä muulla kuin pärstäkertoimen vaikutuksella perustelet asi:aasi?
        Kuka olisi pitänyt nyt olla listalla?
        Ryhmän valintatapa on hyvä, SM-finalistit kuuluvat ryhmään muut eivät.
        Nythän sinun pojillasi on mahdollisuus kevään 2009 JSM:ssä ja PSM:ssä näyttää taitonsa.
        Vai haluatko, että kaikki pääsevät leireille?
        Nehän voitaisiin järjestää keskellä Suomea Kuopion palloiluhallissa 12 molskilla periaatteella kaikki painivat.
        Sitenkö saataisiin Suomen paini nousukiitoon?
        Lilla Mälärenissä käy jo aivan riittävästi alaikäistä porukkaa ilman kunnollista valvontaa opettelemassa juomatapoja vai etkö ole kuullut tositarinoita laivamatkoilta viimeisenä kahtena vuonna?
        Himberg-team valinnat on kerrankin tehty ilman pärstäkerroinvaikutusta!
        Ja mitä tulee kadettien ja juniorien maajoukkueitten ulkomaisiin turnauksiin, niin kyllä niitä kannattaa hakea kauempaa kuin Ruotsista, mikäli halutaan oppia jotain. Varsinkin valmentajien ja tuomareiden kannattaisi käydä kauempana näkemässa mitä krekopaini todella kadetti ja juniori-iässä tarkoittaa.

        Veikkaanpa muuten, että seuraavissa SM-kisoissa taas kerran samat painijat vievät kirkkaimmat sijoitukset vaikka paino- ja voimasuhteet ovat muuttuneet tai mielestäsi muuttuneet.


      • H:kutisti ihmettelevä kirjoitti:

        Vai ovat painot ja voimasuhteet nopeasti muuttuneet. Pitäisikö nyt vapaapainikaudella viime kevään krekon SM-mitalistit heittää pois tammikuussa alkavasta kreko-leirityksestä?
        Ajattelitko yhtään asiaan ennen kuin kirjoitit?
        Millä muulla kuin pärstäkertoimen vaikutuksella perustelet asi:aasi?
        Kuka olisi pitänyt nyt olla listalla?
        Ryhmän valintatapa on hyvä, SM-finalistit kuuluvat ryhmään muut eivät.
        Nythän sinun pojillasi on mahdollisuus kevään 2009 JSM:ssä ja PSM:ssä näyttää taitonsa.
        Vai haluatko, että kaikki pääsevät leireille?
        Nehän voitaisiin järjestää keskellä Suomea Kuopion palloiluhallissa 12 molskilla periaatteella kaikki painivat.
        Sitenkö saataisiin Suomen paini nousukiitoon?
        Lilla Mälärenissä käy jo aivan riittävästi alaikäistä porukkaa ilman kunnollista valvontaa opettelemassa juomatapoja vai etkö ole kuullut tositarinoita laivamatkoilta viimeisenä kahtena vuonna?
        Himberg-team valinnat on kerrankin tehty ilman pärstäkerroinvaikutusta!
        Ja mitä tulee kadettien ja juniorien maajoukkueitten ulkomaisiin turnauksiin, niin kyllä niitä kannattaa hakea kauempaa kuin Ruotsista, mikäli halutaan oppia jotain. Varsinkin valmentajien ja tuomareiden kannattaisi käydä kauempana näkemässa mitä krekopaini todella kadetti ja juniori-iässä tarkoittaa.

        Veikkaanpa muuten, että seuraavissa SM-kisoissa taas kerran samat painijat vievät kirkkaimmat sijoitukset vaikka paino- ja voimasuhteet ovat muuttuneet tai mielestäsi muuttuneet.

        Sähköt on täällä Sundomin kylässä poikki myrskyn takia mutta toivottavasti siellä virtaa riittää.
        Pakko on vastata kun ihan suoraan yritetään näkemyksiäni kumota.

        1. Painot (ja myös voimasuhteet) muuttuvat nuorilla painijoilla kovastikin lyhyessä ajassa. Monella saattaa sarja nousta jopa kaksi pykälää talven mittaan kun ovat kasvuiässä. Olen tätä mieltä edelleen.

        2. Myös vapaapainikaudella on krekon kisoja jos et ole huomannut. Yksi kovatasoisimmista on juuri tuo Lilla Mälaren, jonne Suomen mielestäni olisi syytä mennä ihan kadettien ja junnujen maajoukkueilla. Tasokkaampaa turnausta saa hakea. Viimeksi mukana oli painijoita mm. Ruotsista, Norjasta, Suomesta, Saksasta, Unkarista, Romaniasta... joten tasoa kyllä piisaa suomen nuorille ihan tarpeeksi, usko pois. Tämän lisäksi voisi tottakai ottaa myös jonkun toisen turnauksen krekon poikien ohjelmaan. Se sitten voisi olla vaikka Georgiassa asti. Vapaan puolella nämä kuviot on ainakin viime vuosina hoidettu mallikkaasti. Sieltä voisi ottaa hieman mallia.

        3. Minun mielipiteeni on edelleen se, että myös muut kisat ja harjoittelumotivaatio tulisi olla eri leiritysryhmiin pääsyn edellytyksenä. SM-kisa on tietysti kriteerinä kaikkein tärkein, mutta ei ainoa. Osataanhan miestenkin maajoukkue koota kokonaisuutta ajatellen, miksei siis myös nuorten? Ei yhteen kisaan kannata liikaa tuijottaa, pitää muistaa se tärkeä kokonaisuus.

        4. En ole yhtään huolissani valmennettavieni tilanteesta. He tekevät kovasti töitä ja se palkitaan aina jossain vaiheessa. Jos ei heti niin huomenna. Ja on jo palkittukkin. Pääsevät kyllä aikanaan isommallakin joukolla mukaan myös krekon leiritykseen jos tätä tahtia paahtavat. Hitaasti kiiruhtaen.

        Hyvää yötä. Oli hauska vaihtaa ajatuksia kanssasi mr. x. Ensi kerralla voit laittaa nimesikin alle niin saadaan vieläkin syvällisempi ajatustenvaihto aikaiseksi. Puskiin kun ai jaksaisi kauheasti huudella kun on tärkeämpääkin tekemistä.


      • mouhkaat??
        H:kutisti ihmettelevä kirjoitti:

        Vai ovat painot ja voimasuhteet nopeasti muuttuneet. Pitäisikö nyt vapaapainikaudella viime kevään krekon SM-mitalistit heittää pois tammikuussa alkavasta kreko-leirityksestä?
        Ajattelitko yhtään asiaan ennen kuin kirjoitit?
        Millä muulla kuin pärstäkertoimen vaikutuksella perustelet asi:aasi?
        Kuka olisi pitänyt nyt olla listalla?
        Ryhmän valintatapa on hyvä, SM-finalistit kuuluvat ryhmään muut eivät.
        Nythän sinun pojillasi on mahdollisuus kevään 2009 JSM:ssä ja PSM:ssä näyttää taitonsa.
        Vai haluatko, että kaikki pääsevät leireille?
        Nehän voitaisiin järjestää keskellä Suomea Kuopion palloiluhallissa 12 molskilla periaatteella kaikki painivat.
        Sitenkö saataisiin Suomen paini nousukiitoon?
        Lilla Mälärenissä käy jo aivan riittävästi alaikäistä porukkaa ilman kunnollista valvontaa opettelemassa juomatapoja vai etkö ole kuullut tositarinoita laivamatkoilta viimeisenä kahtena vuonna?
        Himberg-team valinnat on kerrankin tehty ilman pärstäkerroinvaikutusta!
        Ja mitä tulee kadettien ja juniorien maajoukkueitten ulkomaisiin turnauksiin, niin kyllä niitä kannattaa hakea kauempaa kuin Ruotsista, mikäli halutaan oppia jotain. Varsinkin valmentajien ja tuomareiden kannattaisi käydä kauempana näkemässa mitä krekopaini todella kadetti ja juniori-iässä tarkoittaa.

        Veikkaanpa muuten, että seuraavissa SM-kisoissa taas kerran samat painijat vievät kirkkaimmat sijoitukset vaikka paino- ja voimasuhteet ovat muuttuneet tai mielestäsi muuttuneet.

        hae nyt rillit päähän ja kato uusiksi noi valitut, ei todellakaan ole kaikki viime kevään finalisteja.

        Mutta toki olet täpinöissäsi kun taas Ilpo S:n avustuksella vissiin sunkin aluemestaruus 4:nen kin on suomen huippu..


      • pronssimatsi
        mouhkaat?? kirjoitti:

        hae nyt rillit päähän ja kato uusiksi noi valitut, ei todellakaan ole kaikki viime kevään finalisteja.

        Mutta toki olet täpinöissäsi kun taas Ilpo S:n avustuksella vissiin sunkin aluemestaruus 4:nen kin on suomen huippu..

        huoltamoilta voit sinäkin ostaa edulliset rillit
        parhaat terveiset vaan täältä kemistä


      • ja muut
        pronssimatsi kirjoitti:

        huoltamoilta voit sinäkin ostaa edulliset rillit
        parhaat terveiset vaan täältä kemistä

        selittää sen että joku sm 4 pääsi ja joku sm 2 sitte ei???


      • pronssimatsi
        ja muut kirjoitti:

        selittää sen että joku sm 4 pääsi ja joku sm 2 sitte ei???

        No selvityshän oli jo annettu tämän keskustelun alussa. Luepa sieltä seuraavaa:
        "Team-2012 ryhmä on 2009 vuoden alusta alkaen nimeltään Himberg-team ja siihen tullaan valitsemaan aina vuoden lopulla maamme parhaat poika- ja junioripainijat. Painijat valitaan ryhmään menestyksen, leiriaktiivisuuden ja menestyspotentiaalin perusteella. Vuoden 2009 ryhmään on valittu 25 poikapainijaa ja 18 junioria."

        Että näin on näppylät eli menestys, leiriaktiivisuus ja menestyspotentiaali.


      • voiko sitä
        pronssimatsi kirjoitti:

        No selvityshän oli jo annettu tämän keskustelun alussa. Luepa sieltä seuraavaa:
        "Team-2012 ryhmä on 2009 vuoden alusta alkaen nimeltään Himberg-team ja siihen tullaan valitsemaan aina vuoden lopulla maamme parhaat poika- ja junioripainijat. Painijat valitaan ryhmään menestyksen, leiriaktiivisuuden ja menestyspotentiaalin perusteella. Vuoden 2009 ryhmään on valittu 25 poikapainijaa ja 18 junioria."

        Että näin on näppylät eli menestys, leiriaktiivisuus ja menestyspotentiaali.

        enää epämääräisemmin ilmaista ???


      • toteutunut
        pronssimatsi kirjoitti:

        No selvityshän oli jo annettu tämän keskustelun alussa. Luepa sieltä seuraavaa:
        "Team-2012 ryhmä on 2009 vuoden alusta alkaen nimeltään Himberg-team ja siihen tullaan valitsemaan aina vuoden lopulla maamme parhaat poika- ja junioripainijat. Painijat valitaan ryhmään menestyksen, leiriaktiivisuuden ja menestyspotentiaalin perusteella. Vuoden 2009 ryhmään on valittu 25 poikapainijaa ja 18 junioria."

        Että näin on näppylät eli menestys, leiriaktiivisuus ja menestyspotentiaali.

        valinta kriteereissä.

        "Että näin on näppylät eli menestys, leiriaktiivisuus ja menestyspotentiaali"

        Mutta tulette huomaamaan juuri näiden muutaman pellen suhteilla mukaan päässeen menestyksen sitten seuraavissa EM karkeloissa, joillain ei yllätys yllätys edes ikä vielä riitä ja painotkin luokkaa iso hauki.


      • viisaat on kuule
        ja muut kirjoitti:

        selittää sen että joku sm 4 pääsi ja joku sm 2 sitte ei???

        kattonne muutakin, kun poikain sm-kisoja.vaikka junioreitten sm-kisoja. tai sitten muita.kertokaa nyt ihimeessä sen sällin nimi, joka ei pääsy joukkoon, vaikka teitin mielestä pitäsi päästä!


      • teitin??
        viisaat on kuule kirjoitti:

        kattonne muutakin, kun poikain sm-kisoja.vaikka junioreitten sm-kisoja. tai sitten muita.kertokaa nyt ihimeessä sen sällin nimi, joka ei pääsy joukkoon, vaikka teitin mielestä pitäsi päästä!

        teitejä on suomen painiseurat väärällään.


    • ihmettelenpä

      Ihmettelen et painipiireissä tulee heti hirveä poru jos joku liiton tarjoama palvelu maksaa jotain. Tottakai nykypäivänä tällaiset asiat maksaa. Harrastaa lapsi mitä tahansa niin tottakai se vanhempien kukkaroa verottaa. Mä maksan ainakin mielelläni jos joku tarjoaa lapsilleni laadukasta urheiluvalmennusta. Aivan käsittämätöntä kitinää pienistä kuluista!!!

      • Ihan ilmaista

        ei tarvitse kuin avata ovi ja mennä ulos. tietä kyllä piisaa. mihin katosi painin halvan lajin maine? ja sitten kirjoitit että tottakai tällaiset asiat maksaa. tottakai maksaa. kysymys onki siitä että kuka maksaa. pitäiskö sun mielestä miesten maajoukkueen maksaa myös omat leirinsä omasta pussista?? tottakai tällaiset asiat maksaa. eikö liitto ole seuroja varten eikä päinvastoin? miksi niitä seuroja rankaistaan joilla on monta hyvää painijaa???


      • puhunut lapsista!
        Ihan ilmaista kirjoitti:

        ei tarvitse kuin avata ovi ja mennä ulos. tietä kyllä piisaa. mihin katosi painin halvan lajin maine? ja sitten kirjoitit että tottakai tällaiset asiat maksaa. tottakai maksaa. kysymys onki siitä että kuka maksaa. pitäiskö sun mielestä miesten maajoukkueen maksaa myös omat leirinsä omasta pussista?? tottakai tällaiset asiat maksaa. eikö liitto ole seuroja varten eikä päinvastoin? miksi niitä seuroja rankaistaan joilla on monta hyvää painijaa???

        ja pointti oli, että tottakai maksaa!

        mäkin maksan mielelläni, jos saan lapseni laadukkaaseen valmennukseen. kyse nimenomaan lapsista, ei mistään miesten maajoukkueesta.

        ja tuohon, että juokseminen on ilmaista, ei pidä paikkaansa. talvella ja liukkaalla on hengenvaarallista lähteä juoksemaan maanteille. ja suomessa talvi tai ainakin liukkaat kelit kestävät vähintään sen puoli vuotta. silloin pitää lähteä halleihin eikä sellaisia ihan joka nurkalla ole. lisäksi tarvitaan juoksussakin valmennusta ja leirejä.


    • - Pekka -

      Vaikka en olekaan Pekkis, niin jotain löytyy. Onhan noista sakoista Hesarikin näköjään kertonut. Summat on tosin vähän eriä. Ja tuossa ei ole tuosta kv-kisojen kiellosta.

      http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/Mitalinsa hylännyt ruotsalaispainija asetettiin kahden vuoden kilpailukieltoon/1135240859188

      Ruotsin liiton sivuilla on jotain. siellä yrittävät kovasti saada Haaparanta Kuppia vielä painittua.

      http://www.swedewrestling.se/senastenytt.html#oversattning

      Ja perskeles, tuo iltasanomat se näyttää hyvä lehti olevan. Siitä huolimatta, että ostavat roskaa kaiken maailman kirjoittelijoilta. Siellähän tuo on ihan suomeksi, tuo kieltohommakin: http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1612342

      • Ilkassakin

        oli juttu aiheesta.


      • sinä vai minä

        Menitkös nyt Pekka vai Pekkis naruun kun tässä aloittamassasi ketjussa piti puhuman Kadettien ja junnujen leirityksen uudistuksista? Otitkin ja menit mukaan rönsyilyyn aabrahamin juttuun!


    • systeemit
    • meininkiä

      valitaan mitä sattuu porukkaa ja satsataan siihen että oikeasti leiritykseen kuuluvat tulevat kuitenkin vaikka rahalla...härskiä hommaa tuotako se nyt sitten on se painin tason nostaminen?

      • Simo Sisu

        Kallista pröystäilyä. Neljäsataa on melkein parituhatta vanhaa mummoa. Ja tuollanen "leirittely" ei ole yhtään tehokkaampaa kuin kotiharjoittelu.


      • Paavo Paini
        Simo Sisu kirjoitti:

        Kallista pröystäilyä. Neljäsataa on melkein parituhatta vanhaa mummoa. Ja tuollanen "leirittely" ei ole yhtään tehokkaampaa kuin kotiharjoittelu.

        Mielestäni alle 20 v leirityksen kaikki kulut pitäisi olla vanhemmilla. Sen jälkeen katsottaisiin kuka todella haluaa jatkaa. Itse maksoin mielelläni joku vuosi sitten kaikki poikani leiri ym. painikulut.


      • kaikkien pitäisi
        Paavo Paini kirjoitti:

        Mielestäni alle 20 v leirityksen kaikki kulut pitäisi olla vanhemmilla. Sen jälkeen katsottaisiin kuka todella haluaa jatkaa. Itse maksoin mielelläni joku vuosi sitten kaikki poikani leiri ym. painikulut.

        maksaa itse omat kulunsa painissa omasta pussista. olympiavoittajien,tuomareiden,valmentajien, kaikkien painijoiden,liiton toimiston väen,nassikkapainijoiden,koko porukan.

        vasta sitten nähtäisiin kuka on tosissaan


      • vanhempi_
        Paavo Paini kirjoitti:

        Mielestäni alle 20 v leirityksen kaikki kulut pitäisi olla vanhemmilla. Sen jälkeen katsottaisiin kuka todella haluaa jatkaa. Itse maksoin mielelläni joku vuosi sitten kaikki poikani leiri ym. painikulut.

        Kaikki kulut alle 20v pitäisi periä vanhemmilta. Jos urheilu loppuu sen takia et nämä kulut joutuu itse maksamaan niin sit se loppuu varmaan aika nopeesti joka tapauksessa. Ei nämä leirit kuitenkaan ole niitä ratkaisevia asioita menestyksen kannalta vaan oma halu ja kotisalilla treenaaminen ratkaisevia!


      • 15 000 euroa
        vanhempi_ kirjoitti:

        Kaikki kulut alle 20v pitäisi periä vanhemmilta. Jos urheilu loppuu sen takia et nämä kulut joutuu itse maksamaan niin sit se loppuu varmaan aika nopeesti joka tapauksessa. Ei nämä leirit kuitenkaan ole niitä ratkaisevia asioita menestyksen kannalta vaan oma halu ja kotisalilla treenaaminen ratkaisevia!

        maajoukkuepaikan hinnaksi niin ei tule enää kitinää kuka pääsee edustamaan. kaikki ongelmat on sillä ratkaistu. vain rikkaiden kakaroilla on enää sen jälkeen varaa harrastaa painia tosissaan. muut voi pyöriä kotisalilla ilman lisenssiä miten tahtovat. vasta silloin nähdään kuka on tosissaan.


      • vastaan
        vanhempi_ kirjoitti:

        Kaikki kulut alle 20v pitäisi periä vanhemmilta. Jos urheilu loppuu sen takia et nämä kulut joutuu itse maksamaan niin sit se loppuu varmaan aika nopeesti joka tapauksessa. Ei nämä leirit kuitenkaan ole niitä ratkaisevia asioita menestyksen kannalta vaan oma halu ja kotisalilla treenaaminen ratkaisevia!

        Olen sitä mieltä, että porukalla kerätään rahaa kaikille jotka haluavat tehdä työtä urheilumenestyksen eteen.Lasten oleminen urheilun parissa on tavoiteltava asia aina, menestyksestä huolimatta. Ahneudelle ei ole perusteluita urheilussa kansallisella taikka kansanterveyttä edistävällä tasolla. Jos joku haluaa urheilun kautta taloudellista menestystä, se lienee tapahtuu vasta aikuis-iällä. Itse teen harrastuksellisesti noin yhden työpäivän viikossa painin hyväksi. En edes valmenna säännöllisesti nykyisin. Olen kuitenkin jostakin syystä henkeen ja vereen painin puolesta..

        vesterinen vovi, viimeisten kuusankosken kaupungissa järjestettävien sm kilpailujen järjestelytoimikunnan puh.joht.

        huom. nämä ovat myöskin viimeiset kisat näillä painoluokilla, jatkossa ei jaeta alle 42kg:n luokissa sm. mitalleja.


      • Mä tiedän sen
        kaikkien pitäisi kirjoitti:

        maksaa itse omat kulunsa painissa omasta pussista. olympiavoittajien,tuomareiden,valmentajien, kaikkien painijoiden,liiton toimiston väen,nassikkapainijoiden,koko porukan.

        vasta sitten nähtäisiin kuka on tosissaan

        Ei kukaan,ei niin sitten kukaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • jos kaikkien
        vastaan kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että porukalla kerätään rahaa kaikille jotka haluavat tehdä työtä urheilumenestyksen eteen.Lasten oleminen urheilun parissa on tavoiteltava asia aina, menestyksestä huolimatta. Ahneudelle ei ole perusteluita urheilussa kansallisella taikka kansanterveyttä edistävällä tasolla. Jos joku haluaa urheilun kautta taloudellista menestystä, se lienee tapahtuu vasta aikuis-iällä. Itse teen harrastuksellisesti noin yhden työpäivän viikossa painin hyväksi. En edes valmenna säännöllisesti nykyisin. Olen kuitenkin jostakin syystä henkeen ja vereen painin puolesta..

        vesterinen vovi, viimeisten kuusankosken kaupungissa järjestettävien sm kilpailujen järjestelytoimikunnan puh.joht.

        huom. nämä ovat myöskin viimeiset kisat näillä painoluokilla, jatkossa ei jaeta alle 42kg:n luokissa sm. mitalleja.

        nuorempien urheilijoiden vanhemmat lajista riippumatta sitoutuisivat seuratyöhön eivätkä heti laskisi, että mitäs minä tästä hyödyn, olisi joka seuran ja sitä myötä myös liiton talous kunnossa.

        mutta kun liki jokainen on sitä mieltä, että meille ei tämä kuulu mutta silti kaikkimullehetijanyt!


      • iltahoitoon
        jos kaikkien kirjoitti:

        nuorempien urheilijoiden vanhemmat lajista riippumatta sitoutuisivat seuratyöhön eivätkä heti laskisi, että mitäs minä tästä hyödyn, olisi joka seuran ja sitä myötä myös liiton talous kunnossa.

        mutta kun liki jokainen on sitä mieltä, että meille ei tämä kuulu mutta silti kaikkimullehetijanyt!

        muksuja tuovia sekä kaikkea yhteistä työtä karttavia vanhempia on liikaa, ja tiedän tiedän....talkoissa ei ole PAKKO käydä :)


      • ole mahdollisuutta siihen
        jos kaikkien kirjoitti:

        nuorempien urheilijoiden vanhemmat lajista riippumatta sitoutuisivat seuratyöhön eivätkä heti laskisi, että mitäs minä tästä hyödyn, olisi joka seuran ja sitä myötä myös liiton talous kunnossa.

        mutta kun liki jokainen on sitä mieltä, että meille ei tämä kuulu mutta silti kaikkimullehetijanyt!

        Ainakaan kaikkeen talkootyöhön johon pitäisi.
        Jos joku väittää että järjestelyillä onnistuu.
        Niin tervetuloa järjestelemään.
        Näissäkin on aivan uskomattomia eri seuroissa.


      • jotka väittävät
        ole mahdollisuutta siihen kirjoitti:

        Ainakaan kaikkeen talkootyöhön johon pitäisi.
        Jos joku väittää että järjestelyillä onnistuu.
        Niin tervetuloa järjestelemään.
        Näissäkin on aivan uskomattomia eri seuroissa.

        että ei koskaan ole aikaa talkoisiin tai seuratyöhön, niin väitän, että valehtelevat.

        kukaan ei edellytä, että aina pitäisi päästä, kun edes joskus.... kumma vaan, että ne samat tuntuvat pääsevän liki aina ja ne sitten taas samat ei koskaan. vakisyyt, miksi ei päästä: lapsi sairas, ei hoitajaa, tuli vieraita, oltiin töissä, piti lähteä reissuun, olin sairas, tädin/sedän/siskon/veljen/hyvääpäiväätutun 40v-50v-60v-42v-53v-55v -synttärit. jne.

        mikä sinun selityksesi oli viime kerralla kun kieltäydyit.


      • osallistumaan
        ole mahdollisuutta siihen kirjoitti:

        Ainakaan kaikkeen talkootyöhön johon pitäisi.
        Jos joku väittää että järjestelyillä onnistuu.
        Niin tervetuloa järjestelemään.
        Näissäkin on aivan uskomattomia eri seuroissa.

        seuratoimintaan niin pitää myös tajuta ettei voi olla ekana vatimassa jotain, eli sen verran ymmärrystä ja nöyryyttä että lakki käteen kiltisti eikä vaatia kausimaksuilla mahdottomia.


      • paras sama
        jotka väittävät kirjoitti:

        että ei koskaan ole aikaa talkoisiin tai seuratyöhön, niin väitän, että valehtelevat.

        kukaan ei edellytä, että aina pitäisi päästä, kun edes joskus.... kumma vaan, että ne samat tuntuvat pääsevän liki aina ja ne sitten taas samat ei koskaan. vakisyyt, miksi ei päästä: lapsi sairas, ei hoitajaa, tuli vieraita, oltiin töissä, piti lähteä reissuun, olin sairas, tädin/sedän/siskon/veljen/hyvääpäiväätutun 40v-50v-60v-42v-53v-55v -synttärit. jne.

        mikä sinun selityksesi oli viime kerralla kun kieltäydyit.

        selitys, ainakin meikäläisen korvaan samalta tyypiltä kesät talvet arjet pyhät, "MÄ OOON TÖÖÖIIISS" huom AINA.


      • Aristofaneksen Hermes
        paras sama kirjoitti:

        selitys, ainakin meikäläisen korvaan samalta tyypiltä kesät talvet arjet pyhät, "MÄ OOON TÖÖÖIIISS" huom AINA.

        Itse totuin jo poikasena Pohjois-Suomessa talkoilemaan - talkoisiin mentiin vaikka oli kyse jonkun tuttavan/naapurin "bisneksestäkin". Ei siinä pohdittu jonkun saamaa hyötyä - kun kutsu talkoisiin kävi, niin sitä lähdettiin. Siksipä nyt vanhanakaan ei tunnu vastenmieliseltä lähteä talkoisiin, vaikka nykyinen työni on pirullista - työ kutsuu niin päivin kuin illoin ja viikonloppuisin. Asiat ovat vain järjestelykysymyksiä. Ja minkä talkootyön valmentajat tekevät! Viikosta menee monta iltaa ja kisat päälle - sinne vaan muksut iltahoitoon. Kun ei ole moraalia ja puuttuu tahtoa, niin on helppo keksiä tekosyitä jäädä pois talkoista. "Edut mulle ja hoitakaa ja valmentakaa meidän lapsia sekä viekää ne kisoihin". Omassa seurassa onneksi vielä talkootyötkin maistuvat.


      • likimain kirosana nykyään.
        Aristofaneksen Hermes kirjoitti:

        Itse totuin jo poikasena Pohjois-Suomessa talkoilemaan - talkoisiin mentiin vaikka oli kyse jonkun tuttavan/naapurin "bisneksestäkin". Ei siinä pohdittu jonkun saamaa hyötyä - kun kutsu talkoisiin kävi, niin sitä lähdettiin. Siksipä nyt vanhanakaan ei tunnu vastenmieliseltä lähteä talkoisiin, vaikka nykyinen työni on pirullista - työ kutsuu niin päivin kuin illoin ja viikonloppuisin. Asiat ovat vain järjestelykysymyksiä. Ja minkä talkootyön valmentajat tekevät! Viikosta menee monta iltaa ja kisat päälle - sinne vaan muksut iltahoitoon. Kun ei ole moraalia ja puuttuu tahtoa, niin on helppo keksiä tekosyitä jäädä pois talkoista. "Edut mulle ja hoitakaa ja valmentakaa meidän lapsia sekä viekää ne kisoihin". Omassa seurassa onneksi vielä talkootyötkin maistuvat.

        Ei nämä nuoremmat sitä sisäistä. Mun ja mun lapsen pitää saada, mutta ei me mitään viitsitä tehdä, kun mä oon niin kiireinen...

        Seuroilla on usein se oravanpyörä vastassa, että niitä, jotka lähtevät, käskytetään liikaa ja he väsyvät. Kun sitten peräänhuudetaan muitakin vastuunottajia, näkyy vain pitkä rivi pakenevia selkiä. En minä, en minä osaa, ei minulla ole aikaa, minä en ainakaan siihen ala. Miksei nuo muut?

        Aikanaan kun poika pelasi joukkueessa, meni tilanne niin kireäksi, että piti arpoa vanhemmista työvuoroon kioskiin jne... Ja aina kun kiertävä arpa osui tietyille, ei heillä ollut koskaan aikaa.


      • likimain kirosana nykyään. kirjoitti:

        Ei nämä nuoremmat sitä sisäistä. Mun ja mun lapsen pitää saada, mutta ei me mitään viitsitä tehdä, kun mä oon niin kiireinen...

        Seuroilla on usein se oravanpyörä vastassa, että niitä, jotka lähtevät, käskytetään liikaa ja he väsyvät. Kun sitten peräänhuudetaan muitakin vastuunottajia, näkyy vain pitkä rivi pakenevia selkiä. En minä, en minä osaa, ei minulla ole aikaa, minä en ainakaan siihen ala. Miksei nuo muut?

        Aikanaan kun poika pelasi joukkueessa, meni tilanne niin kireäksi, että piti arpoa vanhemmista työvuoroon kioskiin jne... Ja aina kun kiertävä arpa osui tietyille, ei heillä ollut koskaan aikaa.

        Pitkäjänteisesti.

        Jos joku ei pääse, älä moiti, vaan ole ystävällinen ja kysy milloin muulloin pääsisi.
        Hyväksy eri elämäntilanteet ja esteet.

        Johda esimerkillä, ja kun löydätte talkoolaisia, antakaa vastuuta ja valtaa päättää ja vaikuttaa pelkän talkoon lisäksi.

        Sieltä se rakentuu , pienin askelin !
        Askelten on vain koko ajan vietävä oikeaan suuntaan.

        Kun se lumipallo alkaa sitten pyöriä, se kasvaa.

        Tero


      • askelia seuran eteen
        teroluostarinen kirjoitti:

        Pitkäjänteisesti.

        Jos joku ei pääse, älä moiti, vaan ole ystävällinen ja kysy milloin muulloin pääsisi.
        Hyväksy eri elämäntilanteet ja esteet.

        Johda esimerkillä, ja kun löydätte talkoolaisia, antakaa vastuuta ja valtaa päättää ja vaikuttaa pelkän talkoon lisäksi.

        Sieltä se rakentuu , pienin askelin !
        Askelten on vain koko ajan vietävä oikeaan suuntaan.

        Kun se lumipallo alkaa sitten pyöriä, se kasvaa.

        Tero

        ottaa tietyt samat ihmiset, ja tietyt samat ei askeltakaan ikinä, kehu niitä nyt sitten tähän tyyliin: ai että kun on upeaa ja hienoa kun ette ole osallistunnet yhteenkään talkooseen viimeisen viiden vuoden aikana.

        Ja totuus tuossa lumipallo teoriassa on se että vuodesta toiseen se pyörii suurinpiirtein saman kokoisena ja jos tot6ta puhutaan jopa pienenee, nykyajan ihmiset ovat vain YKSINKERTAISESTI oppineet liian helpolle.

        Ei se totuus muutu sinun Jari Sarasvuomaisilla liirumlaarumeilla.


      • askelia seuran eteen kirjoitti:

        ottaa tietyt samat ihmiset, ja tietyt samat ei askeltakaan ikinä, kehu niitä nyt sitten tähän tyyliin: ai että kun on upeaa ja hienoa kun ette ole osallistunnet yhteenkään talkooseen viimeisen viiden vuoden aikana.

        Ja totuus tuossa lumipallo teoriassa on se että vuodesta toiseen se pyörii suurinpiirtein saman kokoisena ja jos tot6ta puhutaan jopa pienenee, nykyajan ihmiset ovat vain YKSINKERTAISESTI oppineet liian helpolle.

        Ei se totuus muutu sinun Jari Sarasvuomaisilla liirumlaarumeilla.

        lähtee yleensä siitä ihmisestä joka peilistä katsoo.

        Talkoot on mukavia, jos niistä tehdään mukava asia.

        Eipä sillä Jarilla ( Sarasvuo ) niin huonosti ole opeillaan mennyt =)

        Tero


      • pärstäkertoimesta
        teroluostarinen kirjoitti:

        Pitkäjänteisesti.

        Jos joku ei pääse, älä moiti, vaan ole ystävällinen ja kysy milloin muulloin pääsisi.
        Hyväksy eri elämäntilanteet ja esteet.

        Johda esimerkillä, ja kun löydätte talkoolaisia, antakaa vastuuta ja valtaa päättää ja vaikuttaa pelkän talkoon lisäksi.

        Sieltä se rakentuu , pienin askelin !
        Askelten on vain koko ajan vietävä oikeaan suuntaan.

        Kun se lumipallo alkaa sitten pyöriä, se kasvaa.

        Tero

        kiinni kenen tekemää talkootyötä kiitellään ja kenen tekemättä jättämistä ei noteerata ollenkaan. Jos oot siviilissä ns. parempi ku markan peili niin ei se haittaa vaikka et koskaan osallistu, mutta jos et ole sen kummempi ku muutkaan niin johan on pitkiä katseita.."kun tuosta perheestä ei koskaan kukaan osallistu!" Ja sitten kun tuosta ns. paremmasta perheestä joku joskus erehtyy "saamaan työvuoron" kohdalleen, niin kyllä kiitellään kun niin kovasti teki ilmaista työtä vaikka leipätyökin on niin vaikiaa. Toivottavasti ei ole yleinen linja kaikilla seuroilla.


      • 5 lasta
        Aristofaneksen Hermes kirjoitti:

        Itse totuin jo poikasena Pohjois-Suomessa talkoilemaan - talkoisiin mentiin vaikka oli kyse jonkun tuttavan/naapurin "bisneksestäkin". Ei siinä pohdittu jonkun saamaa hyötyä - kun kutsu talkoisiin kävi, niin sitä lähdettiin. Siksipä nyt vanhanakaan ei tunnu vastenmieliseltä lähteä talkoisiin, vaikka nykyinen työni on pirullista - työ kutsuu niin päivin kuin illoin ja viikonloppuisin. Asiat ovat vain järjestelykysymyksiä. Ja minkä talkootyön valmentajat tekevät! Viikosta menee monta iltaa ja kisat päälle - sinne vaan muksut iltahoitoon. Kun ei ole moraalia ja puuttuu tahtoa, niin on helppo keksiä tekosyitä jäädä pois talkoista. "Edut mulle ja hoitakaa ja valmentakaa meidän lapsia sekä viekää ne kisoihin". Omassa seurassa onneksi vielä talkootyötkin maistuvat.

        No meillä ainakin tuottaa ongelmia vaikka kuinka haluaisi osallistua.
        Mies töissä yötä päivää"oma yritys" Itse kuljetan lapsia harjoituksista toiseen jos samalle päivälle sattuu.Osa käy kyllä samoissakin harjoituksissa.Hyvillä ilmoilla kyllä pääsevät itsekkin.Päivät sitten töissä ja joskus illatkin.Mies käy kyllä vetämässä harjoituksia jos suinkin kerkiää/jaksaa.
        Viikonloput jonkun kilpailuissa.
        Omissa kilpailuissa sitten jotakin hommaa tekemässä.
        Sitten kun et johonkin talkoisiin kertakaikkiaan enää viitsi lähtä että kerkiää tekemään kotitöitäkin taikka jaksa lähtä,niin on kun rikollinen kun et ollut.
        Sitten kun on niiden palkitsemisien aika.Ai pientä kähmintää.
        Lapset käy säännöllisesti harjoituksissa ja vielä menestyy,ei saa mitään.
        Niiden lapset jotka ei käy harjoituksissa,ei menesty mutta vanhemmat jotka ovat suunapäänä joka asiassa kyllä niiden lapset sitten keräävät stipendit.
        Eli onko se vanhempien verovapaata palkkaa, lapsille talkootyöstä??
        Ei sen puoleen että ne tarvittaisiin mutta,lapset vaan kotona on monesti kysynyt että miksen saannut mitään vaikka olen käynnyt kaikki treenit ja joka kilpailuissa pärjännyt.
        Tässä nyt yksi esimerkki talkootyöstä ja kenelle se hyöty loppupelissä sitten menee.


      • voi tehdä monella
        5 lasta kirjoitti:

        No meillä ainakin tuottaa ongelmia vaikka kuinka haluaisi osallistua.
        Mies töissä yötä päivää"oma yritys" Itse kuljetan lapsia harjoituksista toiseen jos samalle päivälle sattuu.Osa käy kyllä samoissakin harjoituksissa.Hyvillä ilmoilla kyllä pääsevät itsekkin.Päivät sitten töissä ja joskus illatkin.Mies käy kyllä vetämässä harjoituksia jos suinkin kerkiää/jaksaa.
        Viikonloput jonkun kilpailuissa.
        Omissa kilpailuissa sitten jotakin hommaa tekemässä.
        Sitten kun et johonkin talkoisiin kertakaikkiaan enää viitsi lähtä että kerkiää tekemään kotitöitäkin taikka jaksa lähtä,niin on kun rikollinen kun et ollut.
        Sitten kun on niiden palkitsemisien aika.Ai pientä kähmintää.
        Lapset käy säännöllisesti harjoituksissa ja vielä menestyy,ei saa mitään.
        Niiden lapset jotka ei käy harjoituksissa,ei menesty mutta vanhemmat jotka ovat suunapäänä joka asiassa kyllä niiden lapset sitten keräävät stipendit.
        Eli onko se vanhempien verovapaata palkkaa, lapsille talkootyöstä??
        Ei sen puoleen että ne tarvittaisiin mutta,lapset vaan kotona on monesti kysynyt että miksen saannut mitään vaikka olen käynnyt kaikki treenit ja joka kilpailuissa pärjännyt.
        Tässä nyt yksi esimerkki talkootyöstä ja kenelle se hyöty loppupelissä sitten menee.

        tavalla, esim voitte ottaa muiden muksuja kisoihin kyytiinne, jos on oma yritys voisitte sponsoroida pikkaisen seuraanne, kaikella tavalla voi olla avuksi kun käyttää mielikuvitusta, KAIKKI seuran eteen tehty "palvelus" on juuri sitä talkoota :)


      • tohisemaan
        pärstäkertoimesta kirjoitti:

        kiinni kenen tekemää talkootyötä kiitellään ja kenen tekemättä jättämistä ei noteerata ollenkaan. Jos oot siviilissä ns. parempi ku markan peili niin ei se haittaa vaikka et koskaan osallistu, mutta jos et ole sen kummempi ku muutkaan niin johan on pitkiä katseita.."kun tuosta perheestä ei koskaan kukaan osallistu!" Ja sitten kun tuosta ns. paremmasta perheestä joku joskus erehtyy "saamaan työvuoron" kohdalleen, niin kyllä kiitellään kun niin kovasti teki ilmaista työtä vaikka leipätyökin on niin vaikiaa. Toivottavasti ei ole yleinen linja kaikilla seuroilla.

        jos ei huvita talkoita tehdä niin joku muu seura ne sitten tekee, sillä kyllä raha aina jollekkin kelpaa ja suomikin on urheilumuotoja ja seuroja väärällään.


      • ehkäisystä?
        5 lasta kirjoitti:

        No meillä ainakin tuottaa ongelmia vaikka kuinka haluaisi osallistua.
        Mies töissä yötä päivää"oma yritys" Itse kuljetan lapsia harjoituksista toiseen jos samalle päivälle sattuu.Osa käy kyllä samoissakin harjoituksissa.Hyvillä ilmoilla kyllä pääsevät itsekkin.Päivät sitten töissä ja joskus illatkin.Mies käy kyllä vetämässä harjoituksia jos suinkin kerkiää/jaksaa.
        Viikonloput jonkun kilpailuissa.
        Omissa kilpailuissa sitten jotakin hommaa tekemässä.
        Sitten kun et johonkin talkoisiin kertakaikkiaan enää viitsi lähtä että kerkiää tekemään kotitöitäkin taikka jaksa lähtä,niin on kun rikollinen kun et ollut.
        Sitten kun on niiden palkitsemisien aika.Ai pientä kähmintää.
        Lapset käy säännöllisesti harjoituksissa ja vielä menestyy,ei saa mitään.
        Niiden lapset jotka ei käy harjoituksissa,ei menesty mutta vanhemmat jotka ovat suunapäänä joka asiassa kyllä niiden lapset sitten keräävät stipendit.
        Eli onko se vanhempien verovapaata palkkaa, lapsille talkootyöstä??
        Ei sen puoleen että ne tarvittaisiin mutta,lapset vaan kotona on monesti kysynyt että miksen saannut mitään vaikka olen käynnyt kaikki treenit ja joka kilpailuissa pärjännyt.
        Tässä nyt yksi esimerkki talkootyöstä ja kenelle se hyöty loppupelissä sitten menee.

        nimittäin vuodatuksesi sai minut ainakin vakuuttuneeksi että lapset ovat teille riesa.


      • Aristofaneksen Hermes
        voi tehdä monella kirjoitti:

        tavalla, esim voitte ottaa muiden muksuja kisoihin kyytiinne, jos on oma yritys voisitte sponsoroida pikkaisen seuraanne, kaikella tavalla voi olla avuksi kun käyttää mielikuvitusta, KAIKKI seuran eteen tehty "palvelus" on juuri sitä talkoota :)

        Olet aivan oikeassa. Talkoita voi tehdä monella tavalla. Omasta kokemuksesta seurassani voin todeta esimerkkeinä: kuskata muiden muksuja treeneihin, kooto kisoihin oma auto täyteen porukkaa (auto aina mahdollisimman täynnä), tehdä juttuja lehtiin seuran toiminnasta ja kisoista, hommata sponsoreita, osallistua kisojen aiheuttamiin töihin, koota tilastotietoa kunnan apujen hakuihin, käydä hoitamassa jotain talkookeikkaa rahasta jne. Aina voi tehdä jotain pientä. Valmentamiseen en osallistu, koska sitä en osaa enä siihen puutu. Valmentajilla on kova työtaakka muutoinkin.


      • jos joku
        ehkäisystä? kirjoitti:

        nimittäin vuodatuksesi sai minut ainakin vakuuttuneeksi että lapset ovat teille riesa.

        Mitenkä ymmärrät että lapset olisi muka riesa???
        Puhuttiin talkoista ja niihin osallistumisesta!!!
        Kerroin miksi emme voi,halua ja jaksa osallistua kaikenmailman kissan ristiäisiin.
        Hoidetaan nyt ensin oma leiviskä ja sitten muut.
        En ole vuodattanut mitään vaan kertonut oman mielipiteeni ja perheemme tilanteen osallistua talkoisiin.
        Jossa tässä keskusteltiin.
        Mutta ymmärrä miten haluat.Kirjoituksestasi päättelen sinun arviointi kykysi, yleensäkkin osallistua saatikka ymmärtää mitään lukemaasi.


      • kuten itse kirjoitit
        jos joku kirjoitti:

        Mitenkä ymmärrät että lapset olisi muka riesa???
        Puhuttiin talkoista ja niihin osallistumisesta!!!
        Kerroin miksi emme voi,halua ja jaksa osallistua kaikenmailman kissan ristiäisiin.
        Hoidetaan nyt ensin oma leiviskä ja sitten muut.
        En ole vuodattanut mitään vaan kertonut oman mielipiteeni ja perheemme tilanteen osallistua talkoisiin.
        Jossa tässä keskusteltiin.
        Mutta ymmärrä miten haluat.Kirjoituksestasi päättelen sinun arviointi kykysi, yleensäkkin osallistua saatikka ymmärtää mitään lukemaasi.

        seuratyön "kaiken maailman kissan ristiäisinä"

        Korjaa nyt ihan ekana oma asenteesi seuratyötä kohtaan ja pyyhi se vaahto suupielistä.


      • Voi voi voi
        kuten itse kirjoitit kirjoitti:

        seuratyön "kaiken maailman kissan ristiäisinä"

        Korjaa nyt ihan ekana oma asenteesi seuratyötä kohtaan ja pyyhi se vaahto suupielistä.

        No niimpä,kuin myös.
        Tällästähän täällä on.
        Seuratyö ja talkootyö
        Mitä eroa???????
        Käy kysymässä joltain jos et itse ymmärrä mitä mikin tarkoittaa tai mitä tarkoitetaan.


      • talkootyö
        Voi voi voi kirjoitti:

        No niimpä,kuin myös.
        Tällästähän täällä on.
        Seuratyö ja talkootyö
        Mitä eroa???????
        Käy kysymässä joltain jos et itse ymmärrä mitä mikin tarkoittaa tai mitä tarkoitetaan.

        on sama asia, sinulle kuten kirjoitit se on vastenmielistä puuhaa molemmat.


      • Ei se ymmärrä
        talkootyö kirjoitti:

        on sama asia, sinulle kuten kirjoitit se on vastenmielistä puuhaa molemmat.

        oletko lukenut aikaisemmat viestit vai etkö ymmärrä.
        Sitten kun et ymmärrä, kääntelet mielessäsi toisten kirjoituksia.
        Mutta ihan kuinka vaan.
        Olen tätä mieltä ihan kaikesta.
        -ei kiinnosta !!!
        -lapset ovat riesa!!!
        -seuratyö on rasittavaa!!!
        -kaikki on vastenmielistä puhaa!!!
        -en jaksa enää!!!
        No mutta kaikesta huolimatta hyviä joulun alus päiviä sinulle,perheellesi.
        Ja hyviä ja iloisia hetkiä seuratyönmerkeissä ja talkoissa,sinulle kuten teidän koko ahkeralle ja iloiselle suralle,mikä sitten liekin.


      • puh.joht
        vastaan kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että porukalla kerätään rahaa kaikille jotka haluavat tehdä työtä urheilumenestyksen eteen.Lasten oleminen urheilun parissa on tavoiteltava asia aina, menestyksestä huolimatta. Ahneudelle ei ole perusteluita urheilussa kansallisella taikka kansanterveyttä edistävällä tasolla. Jos joku haluaa urheilun kautta taloudellista menestystä, se lienee tapahtuu vasta aikuis-iällä. Itse teen harrastuksellisesti noin yhden työpäivän viikossa painin hyväksi. En edes valmenna säännöllisesti nykyisin. Olen kuitenkin jostakin syystä henkeen ja vereen painin puolesta..

        vesterinen vovi, viimeisten kuusankosken kaupungissa järjestettävien sm kilpailujen järjestelytoimikunnan puh.joht.

        huom. nämä ovat myöskin viimeiset kisat näillä painoluokilla, jatkossa ei jaeta alle 42kg:n luokissa sm. mitalleja.

        tosi makeeta
        mutta
        aikuisiällä on yhdyssana
        muista juhlapuheessa ettet sotkeudu ahneudella sanoissasi


      • perheillä
        5 lasta kirjoitti:

        No meillä ainakin tuottaa ongelmia vaikka kuinka haluaisi osallistua.
        Mies töissä yötä päivää"oma yritys" Itse kuljetan lapsia harjoituksista toiseen jos samalle päivälle sattuu.Osa käy kyllä samoissakin harjoituksissa.Hyvillä ilmoilla kyllä pääsevät itsekkin.Päivät sitten töissä ja joskus illatkin.Mies käy kyllä vetämässä harjoituksia jos suinkin kerkiää/jaksaa.
        Viikonloput jonkun kilpailuissa.
        Omissa kilpailuissa sitten jotakin hommaa tekemässä.
        Sitten kun et johonkin talkoisiin kertakaikkiaan enää viitsi lähtä että kerkiää tekemään kotitöitäkin taikka jaksa lähtä,niin on kun rikollinen kun et ollut.
        Sitten kun on niiden palkitsemisien aika.Ai pientä kähmintää.
        Lapset käy säännöllisesti harjoituksissa ja vielä menestyy,ei saa mitään.
        Niiden lapset jotka ei käy harjoituksissa,ei menesty mutta vanhemmat jotka ovat suunapäänä joka asiassa kyllä niiden lapset sitten keräävät stipendit.
        Eli onko se vanhempien verovapaata palkkaa, lapsille talkootyöstä??
        Ei sen puoleen että ne tarvittaisiin mutta,lapset vaan kotona on monesti kysynyt että miksen saannut mitään vaikka olen käynnyt kaikki treenit ja joka kilpailuissa pärjännyt.
        Tässä nyt yksi esimerkki talkootyöstä ja kenelle se hyöty loppupelissä sitten menee.

        voi olla mitään erityisoikeutta luistaa yhteisistä hommista siihen vedoten, että kun on lapsia.

        jos ei ole aikaa eikä halua eikä jaksamista osallistua, niin kuinka sitten on aikaa halua ja jaksamista rahdata kisoihin ja harrastuksiin.

        on monenlaista hommaa, missä lapset voivat olla mukana, kunhan se halu vain itsellä löytyy., ellei löysy, niin tekosyitä löytyy aina miksi ei nyt voi...

        meillä on 4 lasta ja kaikki olleet pienestä pitäen mukana kaikesa hommassa. omissa kisoissakin (yu, paini, hiihto), on lapset itse huolehtineet pienestä itsensä matkaan, kun isi on jossakin lähettäjänä ja äiti kanttiinissa. monta kertaa on juostu piikkarinnauha auki, myöhästytty matolta ym kun ei olla päästy huolehtimaan.


      • voi kieltäytyä
        perheillä kirjoitti:

        voi olla mitään erityisoikeutta luistaa yhteisistä hommista siihen vedoten, että kun on lapsia.

        jos ei ole aikaa eikä halua eikä jaksamista osallistua, niin kuinka sitten on aikaa halua ja jaksamista rahdata kisoihin ja harrastuksiin.

        on monenlaista hommaa, missä lapset voivat olla mukana, kunhan se halu vain itsellä löytyy., ellei löysy, niin tekosyitä löytyy aina miksi ei nyt voi...

        meillä on 4 lasta ja kaikki olleet pienestä pitäen mukana kaikesa hommassa. omissa kisoissakin (yu, paini, hiihto), on lapset itse huolehtineet pienestä itsensä matkaan, kun isi on jossakin lähettäjänä ja äiti kanttiinissa. monta kertaa on juostu piikkarinnauha auki, myöhästytty matolta ym kun ei olla päästy huolehtimaan.

        Jos lapset on isoja niin kyllä voi kieltäytyä.
        Jos teidän isolapsiset eivät osaa edes solmia kengännauhojaan niin olisi varmaankin parempi opettaa isolapsiset tavoille kuin toimia jossakin lähettäjänä.
        Ja onko äiti kanttiinissa aina ottanut omilta isoilta lapsilta saman maksun kuin muilta lapsilta, kysyn vaan? Ettei vaan olisi tullut hieman narutettua muuta seuraväkeä?


      • joihin ei kannattaisi
        voi kieltäytyä kirjoitti:

        Jos lapset on isoja niin kyllä voi kieltäytyä.
        Jos teidän isolapsiset eivät osaa edes solmia kengännauhojaan niin olisi varmaankin parempi opettaa isolapsiset tavoille kuin toimia jossakin lähettäjänä.
        Ja onko äiti kanttiinissa aina ottanut omilta isoilta lapsilta saman maksun kuin muilta lapsilta, kysyn vaan? Ettei vaan olisi tullut hieman narutettua muuta seuraväkeä?

        edes vastata, mutta vastaan silti.

        meillä on aina asetettu seuratyö omien lasten kisamenestyksen edelle. ja se on tarkoittanut, että että kukaan ei ole niitä piikkarinnauhoja tarkistellut, vaan lapsi on itse huolehtinut itsensä matkaan. vaihtelevalla menestyksellä, sillä kovin pienestä ovat olleet itse asialla. monta mitalia on menetetty sillä, kun ei ole kumpikaan ollut neuvomassa, kuten muita lapsia.

        mutta nyt se on tuottanut palkintoa, sillä lapset ovat oppineet omatoimisiksi, huolehtivat tavaransa itse ym. eivät pudottele trikoitaan minne sattuu, huolehtivat muistakin, kun eivät osaa. ei tarvitse kehotella lämmittelemään tms, vaan toimivat/tietävät itse.

        ja kun tekijöitä on vähän, niin ne joustavat joilla on jonkunlaista vastuuntuntoa. muut lipeävät pitkin seinäviertä, kun "pitää mennä katsomaan, että eetusofia 12 vee nyt varmasti pärjää" ja ei nyt ole aikaa, ei me voida, kun lapsi nro 1 on nuhainen ja lapsi nro 2 muuten vaan vaikea...

        ja onko sinulla vähän rehellisyys löyhässä, kun epäilet, että omille lapsille annetaan tiskin alta? sinäkö niin tekisit? päin vastoin, meillä lapset on oppineet, että kun ne harvat kisojen jälkeen siivoamaan jääneet ovat enää paikalla (suurimmalla osalla muista on kiire laittamaan lapsille ruokaa, siivoamaan omaa kotia, vierailulle ja vaikka minne), jaetaan heidän kesken sieltä kanttiinista kaikki se, mitä ei voi/kannata palauttaa kauppaan. ettei tämä äidin tarvitse ottaa eri maksuja.

        juu, työstä seuran eteen voi jokainen kieltäytyä, syitä löytyy aina. oli sitten pieniä lapsia, paljon lapsia tai vähän lapsia. mutta jokainen löytää tekonsa ja tekemättä jättämisensä aina edestään. ennemmin tai myöhemmin.


      • teidän perheen
        joihin ei kannattaisi kirjoitti:

        edes vastata, mutta vastaan silti.

        meillä on aina asetettu seuratyö omien lasten kisamenestyksen edelle. ja se on tarkoittanut, että että kukaan ei ole niitä piikkarinnauhoja tarkistellut, vaan lapsi on itse huolehtinut itsensä matkaan. vaihtelevalla menestyksellä, sillä kovin pienestä ovat olleet itse asialla. monta mitalia on menetetty sillä, kun ei ole kumpikaan ollut neuvomassa, kuten muita lapsia.

        mutta nyt se on tuottanut palkintoa, sillä lapset ovat oppineet omatoimisiksi, huolehtivat tavaransa itse ym. eivät pudottele trikoitaan minne sattuu, huolehtivat muistakin, kun eivät osaa. ei tarvitse kehotella lämmittelemään tms, vaan toimivat/tietävät itse.

        ja kun tekijöitä on vähän, niin ne joustavat joilla on jonkunlaista vastuuntuntoa. muut lipeävät pitkin seinäviertä, kun "pitää mennä katsomaan, että eetusofia 12 vee nyt varmasti pärjää" ja ei nyt ole aikaa, ei me voida, kun lapsi nro 1 on nuhainen ja lapsi nro 2 muuten vaan vaikea...

        ja onko sinulla vähän rehellisyys löyhässä, kun epäilet, että omille lapsille annetaan tiskin alta? sinäkö niin tekisit? päin vastoin, meillä lapset on oppineet, että kun ne harvat kisojen jälkeen siivoamaan jääneet ovat enää paikalla (suurimmalla osalla muista on kiire laittamaan lapsille ruokaa, siivoamaan omaa kotia, vierailulle ja vaikka minne), jaetaan heidän kesken sieltä kanttiinista kaikki se, mitä ei voi/kannata palauttaa kauppaan. ettei tämä äidin tarvitse ottaa eri maksuja.

        juu, työstä seuran eteen voi jokainen kieltäytyä, syitä löytyy aina. oli sitten pieniä lapsia, paljon lapsia tai vähän lapsia. mutta jokainen löytää tekonsa ja tekemättä jättämisensä aina edestään. ennemmin tai myöhemmin.

        Mitä tekemistä teidän perheen lastenkasvatusasioilla on kadettien ja juniorien leirityksen kanssa?
        Kirjoita paikallislehden yleisönosastolle tai mene sossuun valittamaan.
        Tämä on painipalsta!


      • että .
        teidän perheen kirjoitti:

        Mitä tekemistä teidän perheen lastenkasvatusasioilla on kadettien ja juniorien leirityksen kanssa?
        Kirjoita paikallislehden yleisönosastolle tai mene sossuun valittamaan.
        Tämä on painipalsta!

        viimeiset 15 viestiä on puhuttu talkootöistä, paremminkin niiden tekemättömyydestä, väärän ketjun alla tosin, myönnän.

        ja lastenkasvatusperiaatteistamme en ole puhunut yhtään mitään, mielestäni en edes valittanut.

        ja kadettien ja jnuoireiden leirityksestä tämä sivujuonne alkoi - oliskohan seurojen talkootöillä ja niistä saatavilla varoilla jotakin tekemistä sen leirityksen kanssa? mitä luulet? vai kuvitteletko, että seuroilla on joku ehtymätön rahakaivo, josta rahaa ammentaa sinunkin painijasi käyttöön?


      • paikallislehden
        teidän perheen kirjoitti:

        Mitä tekemistä teidän perheen lastenkasvatusasioilla on kadettien ja juniorien leirityksen kanssa?
        Kirjoita paikallislehden yleisönosastolle tai mene sossuun valittamaan.
        Tämä on painipalsta!

        tai sossulan palsta? mene sinä itse oikealle palstalle.


    • lauloi irwin

      Ettekö ole kuulleet jo 60-luvulla Irwin Goodman lauloi hienolla äänellään "raha ratkaisee".

      Ja lisäksi Himberg-teamin tiedotteen mukaan
      "Vastuuvetäjillä on oikeus muokata ryhmän kokoonpanoa, jos siihen on tarvetta. Ryhmässä tulevat pysymään vain harjoitteluun sitoutuneet ja motivoituneet urheilijat."

      Hieno homma etenee, turha valittaa, koettakaa nyt edes johonkin asiaan suhtautua positiivisesti!

      Suomen paini nousuun!

      • teamilta

        alkaa jo koko touhu vaikuttamaan, etsisi vain tuo eräskin huippu jotain oikeaa työtä eikä alkaisi itseään seurojen kustannuksella elättämään.


    Ketjusta on poistettu 35 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe