Tromboosi

Sini

Oliskohan täällä ketään, jolle olis tullu tromboosi e-pillereiden takia. Itelläni se todettiin pari kuukautta sitten ja siitä lähtien oon eläny tosi surkeesti. Surkeesti tarkottaen sitä, että en oo pystyny harrastamaan liikuntaa samaan malliin kuin ennen tromboosia - aluks ihan sen takia, kun jalkaan sattu vähänkin vauhdikkaampi liikkuminen ja nyt myöhemmin siks, että en oikein uskalla liikkua, kun pelkään, että alkaa taas sattumaan. Mitenkä te muut ootte hoitanu tän liikkumispuolen tromboosin jälkeen ja minkälaisia ohjeita ootte saanu lääkäriltänne? Mun lääkäristä kun ei oikein mitään muuta tunnu irtoavan kuin ohjeistukset marevanin käyttöön ja liikunnasta se vaan sano, että ota nyt rauhallisesti.

3

6274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohtalotoveri

      Alkuvaiheessa liikunta on kielletty senkin takia, ettei trombi lähtisi liikkeelle. Esim. jalasta liikkeelle lähtenyt trombi on huomattavasti vaarallisempi esim. keuhkoissa veritulppana. Rauhallista liikkumista ei kuitenkaan kannata lopettaa, sillä paikallaan makoilu on vieläkin pahempi vaihtoehto. Esim. kävely on erinomainen vaihtoehto. Ajan kuluessa, kun Marevan on liuottanut tulpan pois, liikuntaa voi harrastaa kuten ennenkin. Ja niin myös kannattaa tehdä! Tämä on ainakin oman järkeilyni tulos, vaikka silloin sainkin eri lääkäreiltä eri vastauksia.

      Olethan jo lopettanut e-pillereiden käytön? Tuo trombi on varma merkki siitä, etteivät ne sovi sinulle. Kannattaa muistaa, että kaikenlainen hormoonihoito on varmasti poissuljettu vaihtoehto koko elämäsi ajan. Kannattaa pyytää lääkäriä tutkimaan, mistä tuo trombi johtui. Jos olet normaali nuori ihminen, eikä siihen liittynyt muita riskitekijöitä (pitkä lentomatka tms.), saattaa kyseessä olla perinöllinen geenivirhe hyytymistekijöissä. Tämä voidaan nykyään selvittää verikokeella. Myös lähisukulaistesi (vanhempien, sisarusten, lasten) tutkiminen voi olla aiheellista.

      Mikäli sinulta löytyy perinnöllinen geenivirhe, niin se hyvä tietää. Näin voit tulevaisuudessa varautua esim. tukisukat lentäessä, verenohennushoito leikkausten ja raskauden yhteydessä.

      Tsemppiä! Muistan itse, kuinka veritulpan hoitoaika oli rankkaa aikaa, mutta kyllä siitä selviää! Jouluiloa!

    • suvizu

      Siis millanen toi tromboosi on? Mitä oireita? Liittyyks se jotenki verisuonten tukkeutumiseen tai jotain..Mite se ilmenee?

    • jasmi

      itse syön ensimmäistä liuskaa yasmin pillereitä ja nyt on kahtena päivänä oikea jalka kipeänä,tuntuu sellainen niinku paine siinä ja yöllä ei saa kunnolla nukuttua niin pelkään et mullaki on jotain tromboosiin viittaavaa... millaisia oireita sinul oli? mun kannattais varmaan käydä lääkärissä..?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe