vakio haravan säännöt

tietämätön09

Siis voisko joku kertoo mitä tarkoittaa haravan vähimmäistakuu -3. Onko se niin jos saa sillä haravalla 13 oikein, ei kuitenkaan saa kuin 10 oikein tuloksen voitto summan. eihän siinä silloin ole mitään järkeä koko haravassa jos ei voi voittaa koko summaa, vai voiko niin käydä ja jos nin miten?? kiitos etukätteen :)

35

21769

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joklu vaan

      voittaa -3 haravan systeemillä 13 on pieni,esim. 6 4 haravalla 24/5184rivistä.

      • tietämätön09

        se oikee rivi jotenki arvotaan sieltä vielä vai hä? mikä sen sanoo ettei siinä oo kolmeetoista oikeen jos siinä näkyy olevan ?


      • juupajuujajees
        tietämätön09 kirjoitti:

        se oikee rivi jotenki arvotaan sieltä vielä vai hä? mikä sen sanoo ettei siinä oo kolmeetoista oikeen jos siinä näkyy olevan ?

        Kullekin haravasysteemille tehdyn tarkistusoppaan,
        johon on painettu voiton antavat rivit.
        Olethan tietenkin tutustunut millä tavoin nämä
        "haravajärjestelmät" ja "täydelliset järjestelmät"
        eroavat toisistaan.


    • lehtiharava

      Älä käytä juurikaan -3 haravaa. Haravassa on merkit -1, -2,-3
      joka tarkoittaa sitä että jos sinulla on kaikki oikein niin varmasti saat 12,11,10 oikein riippuen harvastasi. Toki voi olla kaikki oikeinkin. Opettele haravaa joka on -1 ja tarkista veikkauksen sivulta pelit ja sieltä rastipekka. Tulokeen voit tarkistaa kun jakosummat näkyvät tekstiteeveessä eli noin klo 20 jälkeen.

      • tietämätön09

        sanoit että "jos sinulla on kaikki oikein niin varmasti saat 12,11,10 oikein riippuen harvastasi. Toki voi olla kaikki oikeinkin" NIIN mikä siihen oikeen vaikuttaa että on kone kaikki 13 oikein jos joskus ei muka oo, arvotaanko ne rivit uuestaa jälkeempäi vai hä? eihän tuosa systeemisä oo mitää järkee jos saa vaan 10 oikee tuloksen huijausta sanon minä


      • fcjijcisd
        tietämätön09 kirjoitti:

        sanoit että "jos sinulla on kaikki oikein niin varmasti saat 12,11,10 oikein riippuen harvastasi. Toki voi olla kaikki oikeinkin" NIIN mikä siihen oikeen vaikuttaa että on kone kaikki 13 oikein jos joskus ei muka oo, arvotaanko ne rivit uuestaa jälkeempäi vai hä? eihän tuosa systeemisä oo mitää järkee jos saa vaan 10 oikee tuloksen huijausta sanon minä

        mikä on mielestäsi huijausta? harava on epätäydellinen järjestelmä, joten jos saat esim. -3 haravalla 13 oikein, niin paras tulos on silloin 10-13 oikein. jos olisi 3 kohdetta ja jokaisessa vaikka 1x, niin järjestelmässä olisi silloin 8 riviä. haravassa taas rivejä on vähemmän, vaikka näin:
        111 11X 1X1 X11 eli puuttumaan jää XXX X1X 1XX XX1, mutta jokainen merkki on kuitenkin ainakin kerran käytössä.


      • Vakiovexi

        Livevakios.fi:ssä näkee oikean tilanteen koko ajan.


      • Vakiovexi
        Vakiovexi kirjoitti:

        Livevakios.fi:ssä näkee oikean tilanteen koko ajan.

        äh, eikun Livevakio.fi


      • ossi21

        kiitos , tästätiedosta.


    • Prof. Tietäväinen

      Kysymys haravan olemuksesta pulpahtaa esiin säännöllisin väliajoin. Kieltämättä se on asiaan vihkiytymättömälle hieman vaikea ymmärtää. Kysyjän saamat vastaukset näyttävät olevan melko surkeita sisältäen myös harhatietoa. Yritän nyt antaa paremman vastauksen.

      Lainaus: ”Siis voisko joku kertoo mitä tarkoittaa haravan vähimmäistakuu -3. Onko se niin jos saa sillä haravalla 13 oikein, ei kuitenkaan saa kuin 10 oikein tuloksen voitto summan.”
      Lainaus: "jos sinulla on kaikki oikein niin varmasti saat 12,11,10 oikein riippuen harvastasi. Toki voi olla kaikki oikeinkin".
      Lainaus: ”joten jos saat esim. -3 haravalla 13 oikein, niin paras tulos on silloin 10-13 oikein.”

      Kommentti: Kaikissa yllä olevissa lainauksissa sotketaan käsitteet haravakaavio ja harava itse. Haravakaaviolla tarkoitan niiden vaihtoehtojen kokonaisuutta, jotka kussakin kohteessa on otettu mukaan. Siis esim. jos olen valinnut 4 täysinvaihdeltua ja 6 osittainvaihdeltua kohdetta, niin HARAVAKAAVIO voisi olla tällainen:

      1
      1x
      1 2
      ---
      1
      1x2
      x2
      ---
      1
      1x
      1x2
      ---
      1x2
      1x
      12
      1x2

      Nykyään tietojenkäsittelytekniikan edistyttyä on mahdollista, että kirjoitat vain tuon HARAVAKAAVION ja merkitset rastin oikeaan paikkaan kertomaan, minkä HARAVAN olet veikannut. Haravakaavio jätetään sellaisenaan sisään Veikkauksen systeemiin.

      Kun itse harrastin vakioveikkausta 1960-luvun lopulla, minun piti ensin laatia haravakaavio ja sitten ottaa Valiosysteemit-kirja eteeni ja käsipelillä kirjoittaa HARAVAAN kuuluvat rivit soveltaen haravamallia. Kun nyt ei enää tarvitse itse tehdä haravan toteutusta, on helppo hairahtua luulemaan, että jos HARAVAKAAVIOSSA on 13 oikein, sama tulos löytyisi myös itse HARAVASTA.

      Asian ymmärtämiseksi seuraava selvitys. Kun meillä on 13 kohdetta ja kaikissa on kolme mahdollista vaihtoehtoa, 1, x ja 2, niin erilaisia mahdollisia rivejä on olemassa 3 potenssiin 13 eli 1 594 323 kappaletta. Niiden kaikkien veikkaamista ei varmaan kenenkään kukkaro kestä, saati sitten että tämä menetelmä olisi kannattavaa. Siksi on olemassa erilaisia tapoja vähentää mukaan otettavien rivien määrää. Esimerkissäni valittiin kolme kohdetta, joissa vain yhtä tulosta pidetään mahdollisena. Sitten on kuusi kohdetta, joissa kaksi tulosta otetaan lukuun. Neljä kohdetta jätetään ”Herran haltuun” eli otetaan kaikki vaihtoehdot mukaan. Tämän prosessin jälkeen meillä on jäljellä enää 5 184 erilaista riviä HARAVAKAAVION ALUEELLA. (Lukumäärä on (2 potenssiin 6) kertaa (3 potenssiin 4) ).

      Onko 5 184 riviä sellainen määrä, että lompakko kestää sen veikkaamisen? Todennäköisesti ei. Siksi systeemiä on edelleen pienennettävä. Voin kysyä itseltäni, mitä tulosta tavoittelen, ja sen mukaan valita haravan, jota aion soveltaa. Veikkaus tarjoaa kolme erilaista haravaa, joissa kaikissa on 4 täysinvaihdeltua ja 6 osittainvaihdeltua kohdetta. Erona näissä on vähimmäistakuu: -1, -2 tai -3.

      -1 tarkoittaa, että jos oikea rivi sisältyy HARAVAKAAVIOON, niin itse haravasta löytyy rivi, joka eroaa oikeasta rivistä KORKEINTAAN yhdessä kohdassa.

      -3 luonnollisesti tarkoittaa, että haravasta löytyy rivi, joka eroaa oikeasta rivistä KORKEINTAAN 3 kohdassa.

      On kai selvää, että vähintään 10 oikein –tuloksen saavuttaminen on helpompaa kuin vähintään 12 oikein –tuloksen. Jos olet tyytyväinen vähintään 10 oikein –tulokseen, niin teet 24 rivin haravan. Jos haluat varmasti vähintään 11 oikein, niin teet 72 rivin haravan. Jos vaadit vähintään 12 oikein, teet 432 rivin haravan. Täysi varmuus 13 oikein –tuloksesta edellyttää noiden kaikkien 5 184 rivin veikkaamista.

      Jos teet tuon 24 rivin haravan, niin olet ottanut HARAVAASI mukaan 24 riviä kaikkiaan 5 184 mahdollisesta rivistä. Koska tämä on vain pieni otanta (mutta kuitenkin riittävä 10 oikein –tuloksen varmaan saavuttamiseen), et voi ilman muuta olettaa saavasi HARAVAAN 13 oikein, vaikka HARAVAKAAVIOSSA olisikin 13 oikein.

      Mitä paremman tuloksen haluat, sitä tiheämpää haravaa on käytettävä. Varma 12 oikein voidaan saavuttaa 432 rivillä eli 8,33% kaikista vaihtoehdoista otetaan mukaan. Varmaan 11 oikein -tulokseen vaaditaan vain 72 riviä eli 1,39%. Vähimmäistakuu on tulos, joka varmasti saavutetaan, jos oikea rivi sisältyy haravakaavioon. Vähimmäistakuuta parempi tulos on luonnollisesti myös mahdollinen, mutta silloin pitää olla tuuria.

      Mistä sitten tietää, mitä rivejä haravassa on? Tämä ei ole mitään jälkikäteen suoritettua arvontaa niin kuin tuossa näytät ajattelevan. Jokaiseen haravaan sisältyvät rivit on julkaistu esim. täällä:

      https://www.veikkaus.fi/info/vakiot/pdf/vakio_haravaopas_skan.pdf

      Siis jos olet tehnyt tuon 4 täysinvaihdeltua ja 6 osittainvaihdeltua sisältävän HARAVAKAAVION, niin voit tuosta katsoa, mitkä rivit noista 5 184 mahdollisesta tulivat mukaan esim. tuohon 24 rivin HARAVAAN.


      Lainaus: ”Veikkausasiamiehiltä saat kullekin haravasysteemille tehdyn tarkistusoppaan, johon on painettu voiton antavat rivit.”

      Kommentti: Tämä on puppua. Niihin on painettu haravaan sisältyvät rivit, ei voiton antavia rivejä!


      Haravakaavio siis voi olla lähtökohtana rivimääriltään ja vähimmäistakuiltaan erilaisille haraville. Vähimmäistakuun toteutuminen edellyttää aina, että HARAVAKAAVIOSSA todella on 13 oikein!

      • tietämätön09

        miten tuota kaaviota luetaan :D on nii paljo numeroita et mite sitä luetaan oikee? ja kiitti tosta muusta selvennyksestä


      • Prof. Tietäväinen
        tietämätön09 kirjoitti:

        miten tuota kaaviota luetaan :D on nii paljo numeroita et mite sitä luetaan oikee? ja kiitti tosta muusta selvennyksestä

        Joo, arvasinkin tulkinnan tuottavan vaikeuksia :-).
        Otetaan nyt vielä esimerkiksi tuo edellä laatimani haravakaavio:

        1
        1x
        1 2
        ---
        1
        1x2
        x2
        ---
        1
        1x
        1x2
        ---
        1x2
        1x
        12
        1x2



        Sitten meillä on tiedossa haravan malli:

        Rivit 1 - 10
        V V V V V V V V V V
        V V V V V V O O O O
        V V V V V V V V V V
        O O O O O O O O O O
        V V V O O O V V V O
        V V V O O O O O O V
        1 X 2 1 X 2 1 X 2 1
        X 1 2 1 2 X 2 X 1 X
        2 1 X X 2 1 1 X 2 1
        1 X 2 X 2 1 1 X 2 2

        Rivit 11 - 20
        V V O O O O O O O O
        O O V V V V V V O O
        V V O O O O O O O O
        O O V V V V V V V V
        O O V V V O O O V V
        V V O O O V V V V V
        X 2 1 X 2 1 X 2 1 X
        1 2 X 1 2 2 X 1 1 2
        X 2 1 X 2 1 X 2 X 2
        1 X 2 1 X 1 X 2 X 2

        Rivit 21 - 24
        O O O O
        O O O O
        O O O O
        V V V V
        V O O O
        V O O O
        2 1 X 2
        X X 1 2
        1 2 1 X
        1 1 X 2

        Miten muodostamme haravaan todella kuuluvat rivit? Haravamalleissa esitetään aina ensin osittainvaihdellut ja niitten jälkeen täysinvaihdellut kohteet. Tarvitaan tulkintaprosessia, joka etenee seuraavasti.

        Ensin kirjoitan varmat kohteet. Siis kohteisiin 1, 4 ja 7 pelkkiä ykkösiä joka riviin.

        Sitten täysinvaihdeltujen tulkinta.
        Ensimmäinen täysinvaihdeltu on kohteessa 5. Kohde 5 täytetään vaakasuoraan haravamallin mukaisilla merkeillä: 1,x,2,1,x,2 jne.
        Toinen täysinvaihdeltu on kohteessa 9. Kirjoitamme vaakasuoraan mallin mukaisesti x,1,2,1,2,x jne.
        Vastaavaan tapaan kolmas ja neljäs täysinvaihdeltu.

        Lopuksi osittainvaihdeltujen tulkinta. Malleissa käytetään merkkejä v ja o, tarkoittaa vasenta ja oikeaa merkkiä. Jos olen veikannut johonkin kohteeseen merkit 1x, on tällöin ykkönen vasemmanpuoleinen ja risti oikeanpuoleinen merkki. Jos olen veikannut x2, on risti vasemmanpuoleinen ja kakkonen oikeanpuoleinen merkki. Kolmas vaihtoehto 12 kai on selvä. Ykkönen on vasemmanpuoleinen, kakkonen oikeanpuoleinen merkki.
        Veet ja oot muutetaan veikkausmerkeiksi tätä periaatetta soveltaen.

        Ensimmäinen osittainvaihdeltu on kohteessa 2. Haravamallin mukaan kirjoitamme ensin 12 kappaletta vasemmanpuoleisia merkkejä eli ykkösiä. Sitten 12 kappaletta oikeanpuoleisia merkkejä eli ristejä.
        Jne… Sitten viides osittainvaihdeltu on kohteessa 11. Mallin mukaan kirjoitetaan rytmisesti kolme vasenta merkkiä, sitten 3 oikeaa merkkiä, sitten taas 3 vasenta merkkiä jne.

        Lopputuloksena ovat seuraavat rivit, jotka siis muodostavat haravamme.

        Rivit 1 – 10
        1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
        1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
        1 1 1 1 1 1 2 2 2 2
        -------------------
        1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
        1 X 2 1 X 2 1 X 2 1
        X X X X X X X X X X
        -------------------
        1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
        X X X X X X X X X X
        X 1 2 1 2 X 2 X 1 X
        -------------------
        2 1 X X 2 1 1 X 2 1
        1 1 1 X X X 1 1 1 X
        1 1 1 2 2 2 2 2 2 1
        1 X 2 X 2 1 1 X 2 2

        Rivit 11 – 20
        1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
        1 1 X X X X X X X X
        2 2 1 1 1 1 1 1 2 2
        -------------------
        1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
        X 2 1 X 2 1 X 2 1 X
        X X 2 2 2 2 2 2 2 2
        -------------------
        1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
        X X 1 1 1 1 1 1 1 1
        1 2 X 1 2 2 X 1 1 2
        -------------------
        X 2 1 X 2 1 X 2 X 2
        X X 1 1 1 X X X 1 1
        1 1 2 2 2 1 1 1 1 1
        1 X 2 1 X 1 X 2 X 2


        Rivit 21 – 24
        1 1 1 1
        X X X X
        2 2 2 2
        -------
        1 1 1 1
        2 1 X 2
        2 2 2 2
        -------
        1 1 1 1
        1 1 1 1
        X X 1 2
        -------
        1 2 1 X
        1 X X X
        1 2 2 2
        1 1 X 2

        Sanoin tuossa edellisessä viestissä, että ammoisina aikoina todella piti itse osata kirjoittaa haravaan kuuluvat rivit. Jos haravassa oli vaikkapa 432 riviä, käsin kirjoittaminen oli melkoinen urakka ja hyvin virhealtis homma. Nykyään on helppoa, kun saa vain pläjäyttää haravakaavion lapulle ja tietojenkäsittely hoitaa loput.

        Entä sitten, kun oikea rivi on tiedossa? Olkoon se vaikkapa 112 1x2 111 212x.
        Haemme haravamallia vastaavat merkit noihin kymmeneen kohteeseen, jotka kuuluivat haravaan. Varmat jätämme pois. Keräämme osittainvaihdeltujen tulokset kohteista 2, 3, 6, 8, 11, 12. Siis oikeat tulokset näissä ovat 1,2,2,1,1,2. Kun tulkitsemme nämä vasen/oikea –periaatteen mukaisesti, saamme tulokseksi v,o,o,v,v,o. Täysinvaihdeltujen tulokset keräämme kohteista 5, 9, 10, 13. Merkit ovat x,1,2,x. Yhdistämällä nämä saamme v-o-o-v-v-o x-1-2-x. Tällä rivillä käymme läpi haravamallin ja toteamme, että rivissä 23 on vain 3 merkkiä väärin, siis vähimmäistakuu PT-3 toteutui.

        Toivottavasti oli ymmärrettävää tekstiä :-)


      • Päteekö 432 rivin tiheä harava myös esimerkiksi pt-2 VARMAAN 12 oikein saamiseen?


      • pienet menot
        niQ kirjoitti:

        Päteekö 432 rivin tiheä harava myös esimerkiksi pt-2 VARMAAN 12 oikein saamiseen?

        Ei kun ovat ihan eri haravia 432-6 4 ja pt-2 432-8 3,parhaiten ymmärtää haravan näin oikea 7 täysin vaihdeltua ja 6v maksaa 2187 *0,25E ja -1 harava 186 * 0,25E 12 takuu,-2harava 34*0,25E 11 takuu ja -3harava 12*0,25E 10 takuu.


    • Tuo -3 kertoo tosiaan, että kyseisellä haravalla saa HUONOIMMILLAAN 10 oikein mutta mahdollisuus täysosumaankin on aina.

      Itse käytän aina -1:een takaavia haravia.

      Haravien ideanahan on päästä pienelläkin rahalla tavoittelemaan ja saamaankin voittoja.

      Järjestelmien käyttö tulee ylikalliiksi!

    • sassssssss

      Järjestelmät maksaa kyl niin helvetisti. Esim la-vakiossa PT-1 haravalla 7 0 maksaa 4e, mutta järjestelmänä 32e. Nyt en noteeraa kaavioita ja tiedän kyl et haravassa tippuu aika paljon vaihtoehtoja veks, siksi halvempi.
      Itse kyl lopetin haravan käytön muutama vuosi sit sen takia, että meni kunnon päävoitto sillä ohi, kun pihiyttäni tein tuon 7-0 haravana järjestelmän sijaan.
      No, olihan 868e 4 euron lapulla ihan jees, mut järjestelmänä olis antanu reilu 26000e alavoitot. Eli noin 27000e.
      En ole päässyt enää likikään noita summia, mut pari kertaa ollut täysosuma, antanut 1000-1500e alavoitot, mitä ei haravalla olisi ikipäivänä antanut. Eli voitolla ollaan, teen järjestelmäkokoja vaihdellen(tuo 7-0 on isoin mitä teen).

      • Täh?

        Voisko joku selittää vielä... Pystyykö tuota haravaa tehdessä etukäteen suunnittelemaan sellaisen rivin, jonka sattuessa kohdalleen saa varmasti sen haravan pitämään sen koko voiton eli jos siihen sattuu 12 niin se pitää sen 12 eikä pudota? Vai onko ihan sattuman varaista?


    • Vastataan nyt tähän viimeisimpään kysymykseen.

      Haravaa tehdessä on mahdotonta tehdä etukäteen sellaista riviä, joka tarkastaessa 100 - varmasti osuisi. Koska harava perustuu siihen, että merkit on hajoitettu tietyn kaavion mukaisesti sillä idealla, että rivien määrä vähenisi verrattuna siihen, jos pelaa suoraa systeemiä. Tästä tulee pienin takuu -mahdollisuudet. Jos teet vaikka suoran systeemin, ja yrität itse hajoittaa rivejä, ja joudut karsimaan jonkun riveistä pois, et voi saada 100 % varmuudella täysosumaa.

      Itse pelaan suhteellisen pienellä kassalla Vakiota, enimmäkseen Vakio ykköstä, ja olen joskus pelannut suoraa systeemiä, mutta enimmäkseen suosin halpaa PT -1 -haravaa. Muutamia kertoja on natsannut kaikki hajoitetut merkit kohdalleen Rastipekasta tarkastettuna! Tylsää vain, että vielä kertaakaan ei ole täysosumaa tullut, aina jokin varma tylsästi pettää.

      Kerran itselläni oli sellainen tilanne Mestareiden liiga -vakiossa, että pelasin 7 0 16 rivin haravaa, ja kaikki myös osui tarkastettuani rivin, harmi vain, kun meni yksi varma väärin, olisin sillä kierroksella kuitannut jonkun tonnin kotiin vakiosta! Pelimiehen tuntein kuittasin tappioni kuitenkin nopeasti! :)

      • Kaikkein yksikertaisimmin haravan voi selittää kun käyttää esimerkkinä 0 4 -9 haravaa.

        Haravan kaavio

        1 1 1 x x x 2 2 2
        1 x 2 1 x 2 1 x 2
        2 1 x x 1 2 1 2 x
        2 x 1 1 2 x x 1 2

        Jos varmat ovat oikein ja täysin vaidellut ovat päättyneet esim, 1 2 x 1 niin veikkauksessa on täysosuma, olkoon kierroksella otteluja 13 tai vähemmän


      • Yksi totuus
        systeemikko kirjoitti:

        Kaikkein yksikertaisimmin haravan voi selittää kun käyttää esimerkkinä 0 4 -9 haravaa.

        Haravan kaavio

        1 1 1 x x x 2 2 2
        1 x 2 1 x 2 1 x 2
        2 1 x x 1 2 1 2 x
        2 x 1 1 2 x x 1 2

        Jos varmat ovat oikein ja täysin vaidellut ovat päättyneet esim, 1 2 x 1 niin veikkauksessa on täysosuma, olkoon kierroksella otteluja 13 tai vähemmän

        Käytännössä tuo takuu -3 tarkoittaa sitä ettet voita mitään. 10 oikein tuloksella voitti tällä kierroksella vain 2 euroa ja pienikin harva jossa takuu on -3 maksaa enemmän.
        Pelatessasi haravaa -3 systeemillä olet käytännössä idiootti.

        12 oikein tuloksella voitti 107 euroa, jos käytät järjestelmää takuulla -1 tulisi olla kaikki oikein että saa omansa takaisin.

        Pelaaminen ei todellakaasn kiinnosta tuollaisilla alavoitoilla joissa vaaditaan täysosuma saadakseen pelipanoksensa takaisin!


    • vakiofutari

      Ladatkaa googlen play kaupasta VakioHaravat sovellus löytyy haulla veikkaus ,vakioharavat

    • vakiopelaaja

      Harava systeemit muodostuvat suorista riveistä.On tehty valmiiksi tietty määrä suoria rivejä, jotka yhdessä muodostavat pelaamasi harava systeemin.Rivejä harava systeemin pohjalla on eri määrä esim. pt-1 0 9 1341.Se tarkoittaa, että voit pelata 9 peliä tukkoon eli merkeillä 1x2.Tuo harava takaa sen, ettei se hajota lopullisessa tarkistuksessa kuin max.1.1341 tarkoittaa, että sen haravan pohja muodostuu 1341 rivistä.Suorassa samanlaisessa systeemissä olisi 19683 riviä.Käytännössä se tarkoittaa, että harava ei hajota n.joka 15. kerta.Se mitkä rivit 19683:sta on valittu veikkauksen haravan pohjaksi on mielestäni huonot.Usein oletuksena on ollut, että 1, x ja 2 tulee yhtä paljon.Siihen olisi voinut yhtä hyvin valita ykköspohjaiset rivit.Koska ykkösiä tulee n.50 prosenttia, niin haravasysteemin pohjan pitäminen olisi paljon parempi.Mutta etuna pitää sanoa se, että kun todellisesta rivistä tulee vaikea eli ykkösiä on normaalia vähemmän, niin harava systeemi voi antaa isot rahat.Itse olen tehnyt omia haravapohjia käyttäen mm. ykköspohjaa.Olen huomannut, että sillä voittaa paljon useammin kuin valmiilla systeemeillä.Olen myös tehnyt erittäin kertaavan haravapohjan.Sillä voi parhaimmillaan saada 48 täysosumaa yhdellä kerralla.Maksaa 10 centin vakiossa 110e.Se on hyvä systeemi silloin, kun näyttää etukäteen helpolta kierrokselta.Kaikille onnea peleihin!

    • kikkelskokkels

      Minäkin kerran työnsin tuommoiset vakio laput syvälle perseeseeni haravan avulla, tuntu hyvältä. Lapussa tais lukea x21221x1x2x21 x21 12x x12 21 x1 2x 1 21 x2 1 x21 x2 1 x2 1x2 1x

    • HepoKoira

      Oli hepokatti maantiellä poikittain

      jala jallai jala jala vei

      ja se kaiveli haravalla hampaitaan

      jala jallai jala jala vei.

    • Jorman1x2
    • Tietämätönnn

      Hei jos vakion haravassa on esim 10 oikein 13:sta toista ja on -1 niin voiko tuon 10 oikein saada vai tarkoittaako tuo -1 sitä että onkin vain 9oikein. Kiitos avusta

      • hgfdsasdf

        Takuu -1 tarkoittaa, että siinä on varmasti ainakin yksi -1-oikein-rivi eli tässä tapauksessa 9 oikein. Takuu-1-harava, verrattuna vastaavaan täydelliseen järjestelmään, ottaa mukaan karkeasti 10% järjestelmän riveistä, eli siinä on karkeasti 10% todennäköisyydellä tuo 10 oikein (esim. rastipekka-sivulta voi tarkistaa tuloksen). Takuu-1 haravan päävoiton todennäköisyys on siis luokkaa 10%, jos oikea rivi osuu siihen (ja takuu-2 haravan luokkaa 1-2%, yhden kerran on ilmoitettu että takuu-2 päävoitto on saatu).

        Ylläoleva harava-esimerkki näyttää, että pystyrivi VVVVVV ei sisälly haravaan eli jos jos olet pistänyt 6 kertaa tuplat 1X ja näihin tulee 111111, niin et voi siinä voittaa päävoittoa vaan päävoitto-1 on maksimi (myös tulee kun on takuu -1). Täysosuma on siis kiinni sekä tuurista että taidosta/haravan tuntemisesta/mihin vaihtomerkki kannattaa pistää.

        Itse olen voittanut pikkuvoittoja vakio-grand-prix:stä (missä harava on hyvä vaihtoehto), isot on ollut lähellä, mutta uskon, että kyllä niitäkin vielä tulee.


    • Wisemen68

      Vakio on erittäin mukava ajanvietettä, jossa hyvällä tuurilla voi rikastuakin. Paskinta tässä on vain veikkauksen järjetön ahneus, sillä pelaajille palautetaan vain n. 50% pelatusta potista! Monopoliasema sallii tämän. Toivotaan, että tulevaisuudessa palutusprosentti nousee kansainväliselle tasolle, eli lähelle 90%.

      • no_not_so_wise

        Vakion palautus on 63%
        Kansalaisille palautetaan melkein kaikki muu;)


      • smo

        prisman hedelmäpelissä on parempi palautus


    • 50eviikossaRiiittää

      Harava -1 kelpaa kun ei ole rahaa liikaa, mutta yleensä yritän palata järjestelmää. Pikkuvoittoja ja pieniä panoksia, muutaman kerran on tullu markka-aikana yli 10.000mk takaisin, Euroaikana paras voitto hieman vajaa 2000€. Yleensä pelaan 6-15€ panoksella, muutamalla yllätyksellä haetaan mahdollisuutta hieman parempaan pottiin. Otin pelirajoitukset käyttöön viimevuonna, aika helppo tapa kontrata pelaamista ja siihen menevää rahaa.

    • Jfghbig

      Soittakaa tietäjille niin rahat menee puhelinlaskuun saatana !!!

    • harva

      vitun harava

    • Anonyymi

      Et välttämä saa kyseisellä haravalla edes 10 oikein vaikka kaiiki pitäis

    • Anonyymi

      Tästä matemaattisesta ilotulituksesta jää pois sisäpiirin tieto joukkueiden loukkaantumisista, riidoista yms. pelisuoritukseen vaikuttavista asioista, joista toki kerrotaan vähän myös julkisesti. Jäljelle jää vuosien seurannan tuoma kokemus ja lopulta intuitio eli aavistus mihin mikäkin joukkue suuntaa. Jos kärkijoukkue häviää tai häntäjoukkue voittaa kolmesti peräkkäin, siirtyvät kaikki veikkaamaan neljättä, mutta voisiko tuota päätellä jo yhdestä poikkeavasta matsista? Monesti aavistaa vähillä taustatiedoilla mitä on tapahtumassa ja laittaa kokeeksi varmaksi poikkeavan tuloksen. Siten panostuskin jää kohtuulliseksi. Ja sehän se on sitä ihtiään - veikkaamista.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe