Kissan sirutus

tiipii

Ongelma seuraavanlainen.Innostuin kotikissan näyttelyasioista.Kuinka ollakkaan edes kotikissat ei voi osallistua näyttelyyn jos ei sirutettu (siis rotukissayhdistyksen näyttelyihin).Itsellä 9 kk:n ikäinen leikattu tyttökissa.Onko kokemusta Oulun seudulla eläinlääkäriasemilta,minkälainen toimenpide,nukutetaanko,paljonko maksaa.Eläinlääkäriasemien nettisivuilla luvattoman huonot hintatiedot,noin yleisesti ottaen.

10

1799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Hintatasosta en tiedä mutta aika helppo toimenpide se on. Siru vaan tuikataan oikeaan paikkaan. Usein paikka puudutetaan ensin. Jotkut elänlääkärit haluavat rauhoittaa kissan mutta se ei välttämättä ole tarpeen jos kissa ei sitten ole vaikea käsiteltävä. Kaikki kissat eivät edes huomaa että siru niskaan tökätään. Siru on muutenkin tarpeellinen kuin näyttelyiden kannalta. Esimerkiksi jos kissa katoaa sen siru voidaan lukea ja palauttaa sinulle.

      • ole koskaan

        puudutettu ainuttakaan sirutettua, eikä myöskään rauhoitettu. Pennutkin on sirutettu jo tehosterokotuksen yhteydessä (11-12 viikkoisina) eikä silloinkaan ole tarvittu puudutuksia tai rauhoituksia. Sirutettuja meillä on kaikkiaan ollut kymmeniä, kun maailmalle lähteneet pennut lasketaan mukaan. Meillä hintataso on ollut reilut 50 euroa. Sirutuksen huono puoli löytyneiden kissojen kanssa on siinä, ettei kaikissa paikoissa ole lukulaitteita.


    • mikrosirua

      voi osallistua ainakin TICAn ja CFAn alaisiin näyttelyihin ;) Kotikissayhdistysten(KOKIS,SUVAK) järjestämistä näyttelyistä en osaa sanoa..

    • Kissan sirutukseen ei tarvii nukuttaa. Se on vain kun annettaisi rokotus hieman paksummalla neulalla. En tiedä Oulun hintoja Hki:ssä noin 60e rokotuksien kanssa. Ei muuta kuin näyttelyihin sitten vaan

      • ylläpitorekisteri ?

        Kuka/mikä ylläpitää rekisteriä näistä sirutuksista ? Eli, jos on omistaja vaihtunut, mihin ilmoitan uutena omistajana omat tietoni ? Minulla on siis kissani mikrosirunumero, mutta kenelle sen ilmoitan... Sai kissani juuri sirutettuna, mutta edellinen omistaja ei käsittääkseni ollut tietoa mihinkään vielä ehtinyt ilmoittaa.


      • on rekisteri
        ylläpitorekisteri ? kirjoitti:

        Kuka/mikä ylläpitää rekisteriä näistä sirutuksista ? Eli, jos on omistaja vaihtunut, mihin ilmoitan uutena omistajana omat tietoni ? Minulla on siis kissani mikrosirunumero, mutta kenelle sen ilmoitan... Sai kissani juuri sirutettuna, mutta edellinen omistaja ei käsittääkseni ollut tietoa mihinkään vielä ehtinyt ilmoittaa.

        jonne lääkäriasemat toimittaa suoraan usein tiedot. Jos näin ei ole tehty tai tiedot on entisen omistajan, niin sitten toimitat ne kissaliittoon - ohjeet löytyy liiton sivuilta. Eli sirunumero, entisen omistajan tiedot ja uuden omistajan tiedot. Muut eivät taida rekisteriä siruista pitää - paitsi eläinsuojeluyhidstykset varmaan omista sirutetuista kissoistaan.


    • peugeot307

      Meillä maksoi sirutus kahdelle kissalle 200 euroa

    • Sannnnnnni

      Tunnistetatuointeja ei enää käytetä ja turvallinen panta ei pysy päällä (sen on pakko lähteä irti jos kissa tarttuu johonkin, tukehtumisen välttämiseksi) joten siru on hyvä kyllä. Itse pidän sitä rokotuksenkaltaisena, se on annettu omilleni joko pennun ensimmäisellä visiitillä muiden aloitusrokotteiden kanssa, tai joskus silloin kun joka tapauksessa nukutetaan sterilisointia varten. HInnasta en ole ihan varma koska en ole koskaan vienyt pentua lääkäriin vain sirua varten, mutta lie siinä rokotuksen tienoilla. Nukutusta ei tarvita vaikka onhan se kiva jos menee juuri leikkauksen yhteydessä.

      Rekisterit vaihtelevat, mutta "löytäkää kissa 1234567abc, palkkio" toimii paljon paremmin kuin "löytäkää oranssi poikakissa jolla vaalea nenä, palkkio" -sen rekisterinumeron saat rokotuskorttiin ja se yksilöi kissasi. Se todistaa myös omistajuutesi jos siitä koskaan tulee kinaa.

    • Cat ♡

      Vanha aihe.

      Minulla on kaksi rotukissaa. Yhteensä alle 50 € - kumpainenkin eri aikaan sirutettu.

      Ei riitä pelkkä sirutus, sillä tyhjällä sirulla ei tee yhtään mitään. Sirun tiedot voi tehdä esim. Turva siru -sivulla, mutta se maksaa pari kymppiä per kissa.

    • Sannnnnnni

      Kerro toki lisää? En ole rekisteröinyt kissojeni siruja minnekään (aloitin siruttamisen koska joudumme usein asumaan mieheni töiden takia ulkomailla ja siru yhdistää kissan passiin josta taas käy ilmi kuka kissa on, kenen se on, ja mitä rokotuksia sillä on, mitkä tiedot vaaditaan kun kissa matkustaa). Meillä onnellisesti ei ole ollut karkulaisia, mutta jos olisi niin tekisin soittokierroksen kaikille viranomaistahoille joissa kyselisin kissaa nimenomaan sirun numeron perusteella (enkä "sellainen oranssi, valkoinen vatsa, kauniit viikset, herkkätunteinen" kuvauksin joilla voisi löytyä aika monta kissaa).
      Millaista lisäarvoa saa sirun rekisteröinnillä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe