Eläinlääkäriksi

virossa.

Unelmoin eläinlääkärin ammatista. Haluaisin opiskella muualla, kuin suomessa. Vaihtoehdot ovat lähinnä, Ruotsi, Viro ja Britannia. Tarton yliopisto kiinnostaisi aikalailla. Miten sinne pääsee? Mitä opiskelu maksaa? Tai siitä viis, kertokaa joku miten sinne pääsee. Lukion pitkä matematiikka on käytynä ( L), ja reaalista, fysiikan ansiosta, eximia.

14

11319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lekuri

      pääsee tulostamalla hakupaperit sivulta www.ut.ee, josta löytyy myös kaikki muu info. En tosin tiedä onko Tartossa eläinlääketieteen linjaa... Jos lisää kysymyksiä tulee niin kansainvälistenasioiden osasto vastaa tosi nopeasti. Ainut ongelma on se, että ensin pitää käydä eestin kielen kurssi, ainoastaan ihmislääketieteessä 2 ensimmäistä vuotta on englanniksi.

      • opiskelija

        Eläinlääketieteellinen on Tarton maa- ja metsätalousyliopistossa eli www.eau.ee,
        hakuprosessista en osaa sanoa, ilmeisesti papereiden perusteella jotenkin ja siellä voi opiskella ainoastaa eestiksi.Ei varmaan lainkaan huono vaihtoehto ja lukukausimaksut tippuvat EU:hun liittymisen myötä.Tänä vuonna siellä aloitti (kai) kymmenisen suomalaista.


      • osoitteesta.
        opiskelija kirjoitti:

        Eläinlääketieteellinen on Tarton maa- ja metsätalousyliopistossa eli www.eau.ee,
        hakuprosessista en osaa sanoa, ilmeisesti papereiden perusteella jotenkin ja siellä voi opiskella ainoastaa eestiksi.Ei varmaan lainkaan huono vaihtoehto ja lukukausimaksut tippuvat EU:hun liittymisen myötä.Tänä vuonna siellä aloitti (kai) kymmenisen suomalaista.

        Vironkielen oppiminen lienee mahdollista. Äkkiähän siitä suhauttaa suomeenkin tarvittaessa kirjakauppoihin. Oletettavasti osa helsingin yo:nkin eläinlääkintä- oppikirjoista, on vieraskielisiä. Voih, olisinpa jo tohtori.


    • ruotsiin

      Ruotsissa eläinlääkikseen pääsee helpommin kuin lääkikseen (toisin kuten täällä Suomessa). Haku 2 kertaa vuodessa. Jos lukion keskiarvo on hyvä, pääset taatusti sisään. Hakutiedot www.vhs.se

      • xox

        Itse opiskelen Tartossa eläinlääkiksessä ja kannatan ehdottomasti Viron kurssia jo nyt.Syksyllä kaikki luennot,materiaalit ja tentin tulevat paikallisella kielellä,joten "alkushokkia" lieventää edes alkeellinen Vironkielen hallinta.Samalla se katsotaan hakupapereissa eduksi.Joten ei muuta kuin Tere Tulemast! =)


      • ruotsiinko helposti?

        Pitääkö muka paikkansa että Ruotsiin on helppo päästä eläinlääketiedettä lukemaan? Itselläni on siitä aivan päinvastainen käsitys. Päästötodistuksen keskiarvon ja yo-todistuksen oltava TODELLA hyvät että pääsee. Hakemuksia satelee yli 1000 ja aloituspaikkoja on alle 100. Korjatkaa jos olen hakoteillä.


      • adgadg
        xox kirjoitti:

        Itse opiskelen Tartossa eläinlääkiksessä ja kannatan ehdottomasti Viron kurssia jo nyt.Syksyllä kaikki luennot,materiaalit ja tentin tulevat paikallisella kielellä,joten "alkushokkia" lieventää edes alkeellinen Vironkielen hallinta.Samalla se katsotaan hakupapereissa eduksi.Joten ei muuta kuin Tere Tulemast! =)

        Hei! Voisitko ehkä kertoa hieman lisää tästä? Osasitko itse viron kieltä sinen mennessäsi ja miten sitä oppisit ja onko sitä helppo oppia? Entä hakeminen? MIlllä papereilla? Lukion todistuksella vai ylioppilaskirjotuksen arvosanoilla? Minkälaisella sinne pääsee ja miten paljon hakevista ihmisitä otetaan sisään?:) Ja plaa plaaa!:D


    • ...

      Jos osaat ranskaa, kannattaa hakea belgiaan, sinne on tosi helppo päästä

    • lääkärivirosta

      Miks tehdä elämä hankalaks? jos todella haluat viroon opiskelemaan niin varaudu että sun tutkintoa ei arvosteta samalla tavalla ku suomessa hankittua ja joudut hyväksilukemaan tutkintosi mikä on monimutkaista ja vie aikaa ja joudut työharjoittelun kaltaisen jakson tekemään suomessa vaikka olisit tohtori virossa...suosittelen ruotsia jos todistus on hyvä. viroon pääsee paskoillakin papereilla mut sit sieltä karsitaan huonoimmat pois..virossa on vaarallista ja hankala löytää suomen tasoinen asuinpaikka yms..

      • onko?

        Vai ei arvosteta. No jokainen sen arvostuksen hankkii omilla teoillaan ja työllään. Ei Virossa mitään saa ilmaiseksi vaikka maksatkin opiskelusta. Viro on nykyään EU-maa jos se ei sivistykseesi kuulunut. Ja eläinlääkärikoulutus käy missä tahansa EU-maassa, paitsi Englannissa. Jopa Suomessa ilman minkäälaisia ylimääräisiä kurssituksia. Kannattaa ottaa selvää asioista ennen kuin alkaa jauhamaan täyttää soopaa.


      • hubane kodu

        Virossa asuminen ei ole sen vaarallisempaa kuin Suomessakaan. Tallinnassa voi olla samanlaista kuin Helsingissä, mutta Tartto on hyvin "lintukotomainen", ei ole tarvinnut siellä pimeälläkään pelätä.
        Asumisesta sen verran, että en varmasti saisi niin laadukasta ja viihtyisää asuntoa Suomesta sillä rahalla millä Tartossa asun.


      • otaselvääasioista

        Hahhah. Itse asun Virossa, tarkemmin Tallinnassa LASNAMÄELLÄ, enkä ole tuntenut oloani näin turvalliseksi. Helsingissä pelkäsin enemmän.
        Vaikka asuinalue on mitä on, asunto on mielettömän hieno (60m2, valmistunut 2009, vuokra 400e/kk) ja olen keskustassakin asunut, Lasnamäe on ihan oma valinta. 99% suomiopiskelijoista asuu keskustassa törkeän upeissa luukuissa. Ei ole Suomessa opiskelijoilla varaa merinäköalaan.


    • sano äitee

      Tarttossa on hyvä eläinlääkis ja edullinen. Asuntotilanne vaan on huono. Tyttäreni opiskelee siellä, ja pian valmistuukin.

    • ema1

      Tänä vuonna Tartossa uudet valintakuviot ja opiskelu eläinlääketieteellisessä muuttuu englanninkieliseksi. Tuleekohan opiskelijoita muualtakin esim. pohjoismaista? Tähän asti suomalaisilla ollut kielietu. Keski-Eurooppaalisittain kohtuuhinta, Suomeen verrattuna kallis. Muut kustannukset sitten Suomea edullisempia. Esim. hevosen täyshoitomaksu alle 300 maneesitallissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe