Jokainen tietää, että kuivattu liha (poro tai nauta) ja kuivatut mustikat on parasta retkievästä. Niitä mahtuu tosipaljon pieneen tilaan. Ja lihaa keittämällä siitä saa lihakeiton helposti. Ja mustikoista perunajauhon kanssa hyvän sopan. Tai vaikka lihajuures yrttikeiton luonnonantimista ja mustikkamehun juomaksi jne. Jollain se juttu on nuotio, mutta mulla se on trangia. Mustikat on helppoa kuivata, mutta olisko jollain ohjetta lihan oikeaoppiseen kuivattamiseen kerrostalossa? Ostettuna valmiiksi kuivattu liha on liian kallista, vaikka se onkin ainoa oikea retkimiehen mukana kannettava muona. Leipänä voi olla näkkileipää tai hapankorppuja. No, intiaaneilla oli vielä maissinjyviä mukana ja niillä ne sitten poksutteli itselleen iltapalat puhvelijahdissa. Toiset tykkää niistäkin ja toiset ei. Ite en kuulu tähän ryhmään. Vaan suosin mukana pussillista sopivasti paahdettuja hampunsiemeniä. Maku on ihan jees, ja ravintoarvot on varmasti kohdallaan.
Miten menetellä
12
2473
Vastaukset
- kuivaan
Vöö rasvaista jauhelihaa pellille ja uuniin 75 asteeseen, luukku raolleen ja yöksi uuniiin. Liha pitää olla pieninä palasina tasaisesti pellille leviteltynä.
- atlatl
...senverta lisää.että kannattaa käyttää mahdollisimman rasvatonta jauhelihaa.
Ja ensin ruskistat sen ja vaikka talouspapereille levität,että rasva imeytyy mahdollisimman vähäksi papereihin,pois lihasta.
Älä kuitenkaan ruskista tummaksi,vaan tässä on tarkoitus esikypsentää liha ja parantaa kuivamistulosta.
Sitten sinne uuniin se liha.
Tuleepi parempi tulos ja saapi paremmin säilyvää lihaa,kun härskiintyvien rasvojen osuus on mahdollisimman pieni. - jukolanjuussi
atlatl kirjoitti:
...senverta lisää.että kannattaa käyttää mahdollisimman rasvatonta jauhelihaa.
Ja ensin ruskistat sen ja vaikka talouspapereille levität,että rasva imeytyy mahdollisimman vähäksi papereihin,pois lihasta.
Älä kuitenkaan ruskista tummaksi,vaan tässä on tarkoitus esikypsentää liha ja parantaa kuivamistulosta.
Sitten sinne uuniin se liha.
Tuleepi parempi tulos ja saapi paremmin säilyvää lihaa,kun härskiintyvien rasvojen osuus on mahdollisimman pieni.Miksi rasvatonta? Kyllähän rasvaa tarvitaan, kun taipaleelle lähretähän.
- nopeammin......
jukolanjuussi kirjoitti:
Miksi rasvatonta? Kyllähän rasvaa tarvitaan, kun taipaleelle lähretähän.
Rasvaton säilyy paremmin.
- atlatl
jukolanjuussi kirjoitti:
Miksi rasvatonta? Kyllähän rasvaa tarvitaan, kun taipaleelle lähretähän.
Kuvittele se liha muovipussiin pakattuna reppuun ja 25-30 astetta parasta suvisäätä...
Jos liha on kovin rasvaista,se alkaa jo toisena päivänä haisemaan epämääräiselle.
Siksi mahdollisimman rasvatonta.
Etkä rasvaa jaksamiseen tarvitse vaan proteiinia ja hiilihydraatteja... - energian muoto
atlatl kirjoitti:
Kuvittele se liha muovipussiin pakattuna reppuun ja 25-30 astetta parasta suvisäätä...
Jos liha on kovin rasvaista,se alkaa jo toisena päivänä haisemaan epämääräiselle.
Siksi mahdollisimman rasvatonta.
Etkä rasvaa jaksamiseen tarvitse vaan proteiinia ja hiilihydraatteja...Proteiinilla ja hiilareilla ei kauas kulje!! Energiaa sen pitää olla, rasvaa.
Proteiini varmistaa sen että kulutus ei syö lihasmassaa kehosta.
Rasvan energiakerroin on 37 kJ/g (9 kcal/g),
proteiinin ja hiilihydraatin 17 kJ/g (4 kcal/g)
Jäätiköiden ylihiihtäjien suurin energianlähde on ollut jo pitkään rasva erilaisissa muodoissa. Ruokaöljy ja margariini.
Esimerkkinä; 400g Wilhelm, 1080Kcal
Blå Band riistapata, kuivapaino 157g
580 Kcal
eli, kaksi pussia riistapataa vastaa Wilhelm pakettia,
Blå Bandit on 86g kevyempiä kantaa.
Tutustukaa energiataulukkoon ja tuotteiden takaa löytyvään ravintosisältö taulukkoon ja suunnitelkaa retkimenú faktojen pohjalta.
- Mustikka kuin mansikka
Hei kysymys mustikan kuivaamisesta: Kuivaatko mustikat kokonaisina vai pitääkö ne ensin murskata jotta saa enemmät vedet pois? Pistin juuri Nordican sienikuivurin pyörimään johon laitoin mustikat kokonaisina ja usamman tunnin jälkeen ne ovat lähes samanlaisia kun alussa.
Jos ne pitää murskata, niin miten teet sen... ajattelin vaan että se voi olla sotkuinen homma. Kiitos infosta.. - Mustikka kuin mansikka
Unohtu: http://www.vaellusnet.com/hakutulokset/ruuankuivaushaku2.php
täällä näytti olevan lihan kuivaus ohjeita.- tuuti
Jauhelihan korvaa vaivattomasti soijarouhe. (Teksturoitu soijaproteiini)
Kevyttä ja halpaa. Ei pilaantumisen vaaraa, säilyy vaikka kuinka kauan. Liotettuna käytetään kuten jauhelihaa.
Rasvaa tässä ei juuri ole (0.5g/100g), mutta protskuja löytyy: 52g/100g. Muutoinkin ravintoarvoiltaan erittäin oivallinen.
Suosittelen! - kuivuri
tuuti kirjoitti:
Jauhelihan korvaa vaivattomasti soijarouhe. (Teksturoitu soijaproteiini)
Kevyttä ja halpaa. Ei pilaantumisen vaaraa, säilyy vaikka kuinka kauan. Liotettuna käytetään kuten jauhelihaa.
Rasvaa tässä ei juuri ole (0.5g/100g), mutta protskuja löytyy: 52g/100g. Muutoinkin ravintoarvoiltaan erittäin oivallinen.
Suosittelen!Voit kuivata uunissa 50 asteessa luukku hieman raollaan tai kiertoilmauunissa mitä vaan rasvattomia aineksia. Mielikuvitus on rajana. Pilko ainekset mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Liha tai kala kannattaan siis ensin paistaa kypsäksi ilman rasvaa. Jos liha on rasvaista voit huuhdella siitä rasvaa pois siivilässä.
Kuivaan itse mahdollisimman paljon muonaa mettäreissuille (asun Lapissa). Meillä on poron kuivalihaa (itsekuivattu kevättalvella ulkona), jauhettua lihaa, sieniä, marjoja, kasviksia. Voit kuivata banaanilastujakin. Kesäaikana kuljetan rasvan öljynä pullossa, viileillä ilmoilla taasen voita. - kuivuri
kuivuri kirjoitti:
Voit kuivata uunissa 50 asteessa luukku hieman raollaan tai kiertoilmauunissa mitä vaan rasvattomia aineksia. Mielikuvitus on rajana. Pilko ainekset mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Liha tai kala kannattaan siis ensin paistaa kypsäksi ilman rasvaa. Jos liha on rasvaista voit huuhdella siitä rasvaa pois siivilässä.
Kuivaan itse mahdollisimman paljon muonaa mettäreissuille (asun Lapissa). Meillä on poron kuivalihaa (itsekuivattu kevättalvella ulkona), jauhettua lihaa, sieniä, marjoja, kasviksia. Voit kuivata banaanilastujakin. Kesäaikana kuljetan rasvan öljynä pullossa, viileillä ilmoilla taasen voita.Elikkä pellillinen jauhelihaa 50 asteessa kuivuu 12- 24 tunnissa. Kannattaa laittaa pellille aika ohut kerros, muuten voi alkaa pilaantumaan.
Ilmanmuuta rasvatonta !!!
Mutta miksi kaikki puhuu jauhelihasta ??? Ei missään tapauksessa jauhelihaa vaan
parasta mahdollista eli sisäfilettä tai jotain hyvää paistilihaa.
Terävällä veitsellä ihan ohuksi lastuiksi, yön yli marinaadiin jos haluaa. Mitä vaan
haluamiaan mausteita voi käyttää.
Uuninpellille voipaperille n 70-80 astetta luukku vähän raolleen. Tarkkaile ja käännä
viipaleet kun sille näyttää. Jos haluat niin tuuleta ulkona yön yli niin maku raikastuu.
Säilytä ilmavasti viileässä.
Ate
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p561896Persut petti kannattajansa, totaalisesti !
Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,481648- 521574
Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?
Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.51527Sinäkö se olit...
Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis61495Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat
Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin61415Hyvää yötä ja kauniita unia!
Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä81316Lepakot ja lepakkopönttö
Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta121281Revi siitä ja revi siitä
Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla41163Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä
Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni41138