AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Miten menetellä

Kysely Suomi24:n ominaisuuksista

Vaikuta Suomi24:n tulevaisuuteen kertomalla minkälaisia ominaisuuksia Suomi24:ssä voisi olla.
Vastaa kyselyyn »

Miten menetellä

12 Vastausta 2 418 Lukukertaa
Jokainen tietää, että kuivattu liha (poro tai nauta) ja kuivatut mustikat on parasta retkievästä. Niitä mahtuu tosipaljon pieneen tilaan. Ja lihaa keittämällä siitä saa lihakeiton helposti. Ja mustikoista perunajauhon kanssa hyvän sopan. Tai vaikka lihajuures yrttikeiton luonnonantimista ja mustikkamehun juomaksi jne. Jollain se juttu on nuotio, mutta mulla se on trangia.

Mustikat on helppoa kuivata, mutta olisko jollain ohjetta lihan oikeaoppiseen kuivattamiseen kerrostalossa? Ostettuna valmiiksi kuivattu liha on liian kallista, vaikka se onkin ainoa oikea retkimiehen mukana kannettava muona. Leipänä voi olla näkkileipää tai hapankorppuja.

No, intiaaneilla oli vielä maissinjyviä mukana ja niillä ne sitten poksutteli itselleen iltapalat puhvelijahdissa. Toiset tykkää niistäkin ja toiset ei. Ite en kuulu tähän ryhmään. Vaan suosin mukana pussillista sopivasti paahdettuja hampunsiemeniä. Maku on ihan jees, ja ravintoarvot on varmasti kohdallaan.

jauhelihaa

Vöö rasvaista jauhelihaa pellille ja uuniin 75 asteeseen, luukku raolleen ja yöksi uuniiin. Liha pitää olla pieninä palasina tasaisesti pellille leviteltynä.

Edelliseen...

...senverta lisää.että kannattaa käyttää mahdollisimman rasvatonta jauhelihaa.
Ja ensin ruskistat sen ja vaikka talouspapereille levität,että rasva imeytyy mahdollisimman vähäksi papereihin,pois lihasta.
Älä kuitenkaan ruskista tummaksi,vaan tässä on tarkoitus esikypsentää liha ja parantaa kuivamistulosta.

Sitten sinne uuniin se liha.
Tuleepi parempi tulos ja saapi paremmin säilyvää lihaa,kun härskiintyvien rasvojen osuus on mahdollisimman pieni.

Miksi rasvatonta?

Miksi rasvatonta? Kyllähän rasvaa tarvitaan, kun taipaleelle lähretähän.

Rasvat pilaantuu

Rasvaton säilyy paremmin.

säilyvyys

Kuvittele se liha muovipussiin pakattuna reppuun ja 25-30 astetta parasta suvisäätä...
Jos liha on kovin rasvaista,se alkaa jo toisena päivänä haisemaan epämääräiselle.
Siksi mahdollisimman rasvatonta.
Etkä rasvaa jaksamiseen tarvitse vaan proteiinia ja hiilihydraatteja...

rasvaa kulutukseen

Proteiinilla ja hiilareilla ei kauas kulje!! Energiaa sen pitää olla, rasvaa.
Proteiini varmistaa sen että kulutus ei syö lihasmassaa kehosta.

Rasvan energiakerroin on 37 kJ/g (9 kcal/g),

proteiinin ja hiilihydraatin 17 kJ/g (4 kcal/g)

Jäätiköiden ylihiihtäjien suurin energianlähde on ollut jo pitkään rasva erilaisissa muodoissa. Ruokaöljy ja margariini.

Esimerkkinä; 400g Wilhelm, 1080Kcal

Blå Band riistapata, kuivapaino 157g
580 Kcal

eli, kaksi pussia riistapataa vastaa Wilhelm pakettia,
Blå Bandit on 86g kevyempiä kantaa.

Tutustukaa energiataulukkoon ja tuotteiden takaa löytyvään ravintosisältö taulukkoon ja suunnitelkaa retkimenú faktojen pohjalta.

Mustikan kuivaus

Hei kysymys mustikan kuivaamisesta: Kuivaatko mustikat kokonaisina vai pitääkö ne ensin murskata jotta saa enemmät vedet pois? Pistin juuri Nordican sienikuivurin pyörimään johon laitoin mustikat kokonaisina ja usamman tunnin jälkeen ne ovat lähes samanlaisia kun alussa.
Jos ne pitää murskata, niin miten teet sen... ajattelin vaan että se voi olla sotkuinen homma. Kiitos infosta..

Lihan kuivaus

Unohtu: http://www.vaellusnet.com/hakutulokset/ruuankuivaushaku2.php
täällä näytti olevan lihan kuivaus ohjeita.

kätsy ekoteko

Jauhelihan korvaa vaivattomasti soijarouhe. (Teksturoitu soijaproteiini)

Kevyttä ja halpaa. Ei pilaantumisen vaaraa, säilyy vaikka kuinka kauan. Liotettuna käytetään kuten jauhelihaa.

Rasvaa tässä ei juuri ole (0.5g/100g), mutta protskuja löytyy: 52g/100g. Muutoinkin ravintoarvoiltaan erittäin oivallinen.

Suosittelen!
Voit kuivata uunissa 50 asteessa luukku hieman raollaan tai kiertoilmauunissa mitä vaan rasvattomia aineksia. Mielikuvitus on rajana. Pilko ainekset mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Liha tai kala kannattaan siis ensin paistaa kypsäksi ilman rasvaa. Jos liha on rasvaista voit huuhdella siitä rasvaa pois siivilässä.
Kuivaan itse mahdollisimman paljon muonaa mettäreissuille (asun Lapissa). Meillä on poron kuivalihaa (itsekuivattu kevättalvella ulkona), jauhettua lihaa, sieniä, marjoja, kasviksia. Voit kuivata banaanilastujakin. Kesäaikana kuljetan rasvan öljynä pullossa, viileillä ilmoilla taasen voita.
Elikkä pellillinen jauhelihaa 50 asteessa kuivuu 12- 24 tunnissa. Kannattaa laittaa pellille aika ohut kerros, muuten voi alkaa pilaantumaan.

Lihan kuivaus

Ilmanmuuta rasvatonta !!!

Mutta miksi kaikki puhuu jauhelihasta ??? Ei missään tapauksessa jauhelihaa vaan
parasta mahdollista eli sisäfilettä tai jotain hyvää paistilihaa.

Terävällä veitsellä ihan ohuksi lastuiksi, yön yli marinaadiin jos haluaa. Mitä vaan
haluamiaan mausteita voi käyttää.

Uuninpellille voipaperille n 70-80 astetta luukku vähän raolleen. Tarkkaile ja käännä
viipaleet kun sille näyttää. Jos haluat niin tuuleta ulkona yön yli niin maku raikastuu.
Säilytä ilmavasti viileässä.

Ate
 /   /  /  / Miten menetellä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta