AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  / häätö asunnosta

häätö asunnosta

7 Vastausta 2 274 Lukukertaa
Miten menetellä silloin, kun avioeron ensimmäinen vaihe on menossa ja asunto ja siihen kohdistuva laina on kokonaan minun nimissäni. Luulin, että pystymme asumaan saman katon alla lopulliseen erotuomioon asti. Nyt kuitenkin miehen alkoholinkäyttö on sitä luokkaa, että se ei onnistu, solvauksie ja yleensä henkisen väkivallan takia.
Mies kieltäytyy poistumasta asunnosa vaikka on hyvintoimeentuleva ja työssäkäyvä, velaton ihminen. Itse olen oleillut tilapäisamajoituksissa ja hotelleissa. Hankalaa koiran kanssa ja kallista, olen pienempituloinen kuitenkin omaisuudestani huolimatta (ne ei hetkessä rahaksi muutu eikä asuntoa voi edes ilman miehen lupaa myydä ennen kuin ero on voimassa). Voinko häätää mieheni välittömästi tai vaatia vuokraa? Mikä on virallinen reitti? Hänen puoleltaan kyse on pelkästään kiusanteosta ja kykenemättömyydestä myöntää, että yhteiselämä ei alkoholin varjossa toimin.

tottakai voit

häätää miehesi vaikka heti, käsittääkseni puolisoiden välinen elatusvelvollisuus katkesi siihen kun ensimmäinen vaihe alkoi.

Poliisilta kannattaa kysyä apua, niin voisi päästä vähemmällä tappelulla.

Älä usko laitalinkkiä

Ei se häätäminen ihan noin ykskaks käy. Eikä siinä poliisillakaan ole mitään osaa. (Toki poliisi voi häirikön poistaa/viedä putkaan.

Voit vaatia, että käräjäoikeus määrää yhteiselämänne lopetettavaksi ja velvoittaa miehen heti häädön uhalla muuttamaan asunnosta. Ratkaisevaa tässä ei ole asunnon omistussuhde, vaan se, kumman asuntoa katsotaan enemmän tarvitsevan.

Avioliittolaki 6 luku

"Yhteiselämän lopettaminen
24 § (16.4.1987/411)

Tuomioistuin voi puolisoiden yhteisestä tai toisen puolison hakemuksesta:

1) päättää, että se puolisoista, joka on enemmän asunnon tarpeessa, saa jäädä asumaan yhteiseen kotiin;

2) velvoittaa toisen puolison muuttamaan yhteisestä kodista; ja

3) oikeuttaa puolison käyttämään sellaista toiselle puolisolle kuuluvaa irtainta omaisuutta, joka kuuluu puolisoiden yhteisesti käytettäväksi tarkoitettuun asuntoirtaimistoon taikka on puolison työväline tai tarkoitettu puolison tai lasten henkilökohtaista käyttöä varten; sopimus, jonka omistaja tekee toisen puolison käytettäväksi näin annetusta omaisuudesta kolmannen henkilön kanssa, ei rajoita sanottua käyttöoikeutta.

2 momentti on kumottu L:lla 31.3.1995/484.

Tuomioistuimen antama päätös voidaan panna heti täytäntöön, vaikka se ei ole saanut lainvoimaa, jollei päätöksessä ole toisin määrätty.

Päätös on voimassa toistaiseksi. Puolison vaatimuksesta sitä voidaan muuttaa tai se voidaan peruuttaa tuomioistuimen uudella päätöksellä, jos olosuhteet ovat päätöksen antamisen jälkeen muuttuneet. Päätös ja velvoitus, jota 1 momentissa tarkoitetaan, raukeavat, kun puolisoiden välillä on toimitettu omaisuuden ositus tai erottelu ja se on saanut lainvoiman. Päätös ja velvoitus raukeavat kuitenkin kahden vuoden kuluttua siitä, kun päätös on annettu, vaikka omaisuuden ositusta tai erottelua ei olisikaan toimitettu."

Käräjäoikeuden päätöksen panee tarvittaessa täytäntöön ulosottoviranomainen.

kauanko

Tuo käräjäoikeuden päätös yhteiselämän lopettamisesta ja että pääsee lukkojen vaihtoon? Sikamaista. Miksi ei voi myöntää: jos ei toimi ei toimi. Ei kenenkään ole pakko elää alkoholin varjossa, jos maailmassa vielä oikeutta on.

no niin

Häätö on mahdollista vasta, kun on tuomittu avioeroon. Eli minä - asunnon omistaja ja maksaja - joudun hakemaan itselleni uuden asunnon 4-6 kk:ksi alkoholistimiehen takia.
Älkää ikinä menkö naimisiin!

puolison häätö

Moikka ja kiitos jämäkästä kannanotosta. Olen asumuserossa eli saanut vahvistuksen virallista tietä maaliskuun alussa asumuserolle. Mies kuitenkin asuu omistamassani talossa ja makselen kaikki taloon liittyvät laskut. Hän ei maksa vuokraa tai osallistu mitenkään omistamani kiinteistön kuluihin. Itse asun muualla.

Kirjoitat että "häätö on mahdollista vasta kun on tuomittu avioeroon." Voinko siis häätää exän omistamastani kiinteistöstä nyt milloin vain. Olisi pieni pakko myydä torppa koska kahden talon ylläpito alkaa käydä turhan raskaaksi taloudellisesti.

Mies sairastui depressioon lähdettyäni ja on muutekin "heikoilla". Toki olisin halunnut että ei olisi tarvinnut miettiä tällaisia häätöhommia...

Olisin tosi kiitollinen jos vastaisit mutta voin tietenkin kääntyä jonkun juristin puoleen.

Lämpimin terveisin,
Sara
seahorse492@luukku.com

Miten kävi ?

Miten sinulle kävi tuon häädön kanssa?
>>Olen asumuserossa eli saanut vahvistuksen virallista tietä maaliskuun alussa asumuserolle.<<

Mitään "vahvistettua" asumuseroa ei nykyään ole olemassa. Asutte yhdessä tai erossa, avioeroprosessissa molemmat ovat mahdollisia.

>>Kirjoitat että "häätö on mahdollista vasta kun on tuomittu avioeroon."<<

Miksikäs uskot tällaisten kirjoittajien neuvoihin "lakimies sanoi..." Olisit uskonut siihen, mitä minä sinulle kerroin, lakipykälätkin lainaten! Häädön tuomitseminen nimittäin on mahdollista ennen avioeron tuomitsemistakin.
 /   /  / häätö asunnosta

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

E-Kontakti
40 v. Uusimaa
40 v. P-Häme
26 v. Pirkanmaa
39 v. Pirkanmaa
47 v. K-Suomi
39 v. I-Uusimaa

LÖYDÄ SEURAA TOSITARKOITUKSELLA!

Haen naista:  25-34 v.  35-49 v.  50+ v.
Haen miestä:  25-34 v.  35-49 v.  50+ v.Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta