AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / FLAC-tiedostojen pakkaustason selvittäminen

FLAC-tiedostojen pakkaustason selvittäminen

1 Vastausta 542 Lukukertaa
Ensinnäkin sori huonosta Ubuntu-tietämyksestäni! Vaihdoin vasta ihan hiljattain Ubuntuun ja mulla on vielä rutkasti opeteltavaa...

Mun täytyisi saada tietää, miten/minkä ohjelman avulla Ubuntussa voi selvittää FLAC-tiedostojen pakkaustason (compression level). Näitä pakkaustasojahan on yhdeksän ( 0:sta -8:aan ), joista 0 = pienin pakkaus ja suurin tiedostonkoko (mutta dekoodaus kestää vähiten) ja -8 = "paras" pakkaus ja pienin tiedostonkoko, mutta dekoodaus toki vie kauemmin ja syö myös luultavasti enemmän koneen tehoja.

man flac ---> flac -a [filename] = melkoinen syväanalyysi, jota en ymmärrä täysin. Itse pakkaustasoa ei tuolla ainakaan suoraan lue, joskin bitit, jotka ovat joka framessa näkyvät... Ongelmana tässäkin, etten osaa tehdä noista biteistä mitään johtopäätöksiä pakkaustason suhteen (en tiedä mikä pakkaustaso on tarkalleen kyseessä).

Olisi toki todella hyvä homma jos osaisitte ehdottaa jonkin ohjelman, jonka avulla olisi vaivatonta analysoida äänitiedostoja ja joka näyttäisi FLAC:ienkin pakkaustason.

flac

Flac-formaatin dekoodaus on nopeaa ja vie suunnilleen saman verran cpu-aikaa, oli pakkaustaso mikä tahansa. Itse käytän aina -8 asetusta, vaikka 5...6 jälkeen tiedostokoko ei enää pienenekään samassa suhteessa.

Mutta pakkaustason selvittämiseen ei taida valitettavasti olla helppoa keinoa. Ehkä HydrogenAudion ekspertit osaisivat neuvoa? :-/
 /   /  /  /  /  / FLAC-tiedostojen pakkaustason selvittäminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta