Kouluruoka vs armeijaruoka

Kumpi kampi

Eihän se kouluruoka omana peruskoulu- ja lukioaikananikaan ollut mitään herkkua, mutta olen vajaa kuukausi sitten kotiutunut armeijasta, ja ihan samaa voin sanoa siellä olevasta ruoastakin. En oikein osaa päättää, kumpi ruoka olisi kamalampaa: kouluruoka vaiko armeijaruoka. Jokainen intin käynyt voi kertoa omia kokemuksiaan.

16

1465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Armeijaruoka vei lukion ruoat noin 100-0. Pakkiruokailut tietysti ovat asia erikseen ja niitähän riitti.

      • Kyllä vaan

        "Pakkiruokailut tietysti ovat asia erikseen ja niitähän riitti."

        Pakkiruoka oli useimmiten tosiaan aivan hirveetä. Ja asiaa pahensi se, että talvisin sen joutui syömään joskus leirillä jo ennen kello kuutta aamulla säkkipimeässä ja 30 asteen pakkasessa. Ja kun ei saanut pitää edes lakkia päässä pakkiruokailun aikana, niin kyllähän siinä meinasi kylmä tulla. Mutta eipähän tuo pakista syöminen ollut kesälläkään mitään herkkua, kun saipi hätistellä kärpäsiä sun muita ötököitä koko ajan ympäriltä pois.

        Pakkiruokailun aikana olisin tosiaan ollut syömässä mieluummin vaikka kouluruokaa koulussa.


      • SupersotajumalaVirta
        Kyllä vaan kirjoitti:

        "Pakkiruokailut tietysti ovat asia erikseen ja niitähän riitti."

        Pakkiruoka oli useimmiten tosiaan aivan hirveetä. Ja asiaa pahensi se, että talvisin sen joutui syömään joskus leirillä jo ennen kello kuutta aamulla säkkipimeässä ja 30 asteen pakkasessa. Ja kun ei saanut pitää edes lakkia päässä pakkiruokailun aikana, niin kyllähän siinä meinasi kylmä tulla. Mutta eipähän tuo pakista syöminen ollut kesälläkään mitään herkkua, kun saipi hätistellä kärpäsiä sun muita ötököitä koko ajan ympäriltä pois.

        Pakkiruokailun aikana olisin tosiaan ollut syömässä mieluummin vaikka kouluruokaa koulussa.

        Meillä oli kello kolmelta aamulla herätys ja 0K astetta, leirikyrpäkin veistettiin amerikkalaisesta giant redwoodista voiveitsellä edellisenä iltana. Sen jälkeen marssittiin Torniosta takaisin täysvarustus ja 5 telamiinan kanssa parakkeihin Säkylään se kevyt 741km joka mentiin puolijuosten, koska, aikaa oli 10 tuntia. B-miehet ja VMTL vässykät kansivat 3 apilasta 5 telamiinan sijaan.

        Ruokailu tehtiin täysravauksessa, kun soppatykit lastasivat mustikanuunan hevosen selkään, ja jysäyttelivät sieltä hernekeittoa komppanian suuntaan, jolla oli pakit valmiina. Hevosen täysravin kanssa piti jokaisen taistelijan pysyä mukana, sillä hevosellahan oli suurempi lasti kannettavanaan.

        Kun saavuttiin säkylään kello 14:30, 3 vmtl miestä jouduttiin kantamaan, ja itsellänihän oli tässä vaiheessa 15 telamiinaa vyötäröllä, ja yksi vmtl-taistelija reppuselässä. Koska meidän piti olla valmiita sulkeisharjoitukseen, aikaa oli 30 minuuttia pestä, ja järjestää kaappi ja tupa täysin kuntoon, täysvarustuksen purkaen. Itse purin myös kaverin varustuksen, kun hän valitti selkäänsä, kaveri sitten samalla pesi minua tuvan keskellä, ylimääräinen vesi kulutettiin lattioiden pesuun, koska joku oli astunut hevosen lantamiinaan matkalla tuvalle.

        Ruoka oli vihreää, ja maku oli herneinen. En valittaisi hirveästi soppatykin operaattoreille, tosin tykin suuntaus oli hieman hajanainen, ja jotkin hernerokka-ammukset miltei menivät ohi.


    • bdsbdsbdsdsb

      Kyllä se intin pöperö pesi suuren peruskoulun ja lukion teollisuuskouluruuan melko hyvin, tosin niin kouluruuassa kuin inttiruuassakin on koulu/kasarmi kohtaisia eroja. Itse olin kuskina aikoinaan Ivalossa ja kävin syömässä kaikissa Oulun ja lapin-läänin varuskunnissa ja varikoilla. Parhain ruoka oli ainakin 90-luvulla Tervolan varikolla, toiseksi parasta sai Sodankylästä. Kajaani ja vielä silloin pystyssä ollut Oulun kasarmi olivat surkeimmasta päästä. Toki tilanne on saattanut muuttua viime vuosien aikana...

      • Suomalainen sotilas

        Totta kai Tervolan varikolla on hyvät sapuskat. Siellä ruokitaan työntekijöitä, ei varusmiehiä. Itse palvelin aikoinaan Sodankylässä ja Oulussa ja Sodankylän ruoka kyllä pesi "Niukkavaaran" sapuskat mennen tullen.

        Silloinen kenttäpiispa vieraili Sodankylässä ja varusmiehille tarjottiin jauhelihapihvejä kapiaisten ja piispan syödessä wieninleikkeitä. Homasin tämän santsatessani.


    • turny

      Vaikka ruoka lukiossa olikin hyvää niin täytyy sanoa, että Vekaranjärvellä ruoka oli parempaa. Harmittaa, että ei saakaan syödä enää niin hyvin.

    • nuoret

      miehet kouluruualla pärjää. Intin ruoka on ihan ok.

    • Masa23523

      Kyllä intin ruuat voittaa lukiossa tarjotut ruuat. Pakkiruoka on kyllä aika kuraa, mutta MuKen ruoat ovat todella hyviä.

    • onse kivaa

      kun saa valittaa ruuasta?

    • faija2

      älkää valittako

    • 15+2

      Kyllä itse pidin kovasti lukiossa ruuista ja intin sapuskoista. Myös pakkiruuista!

    • Pissapoikanen

      Eipä ole valittamista kummassakaan, armeijassa tuli oltua vuonna -96 ja ainut ruoka mikä rupes tökkimään oli kaurapuuro. Koulussa sai myöskin aina ihan riittävän hyvää ruokaa ainakin ennen. Ehkä olette liian hyvälle tottuneet?

      • Kulinaristikokki

        Pitää varmaan paikkaansa, että jos on hyvään kotiruokaan tottunut, koulun einespas*a on hirveän makuista sontaa. Tietty ne nuoret ja lapset, joille kotonakin syötetään eineksiä, pitää kouluruokaa ihan normiaalin makuisena huttuna.

        Kouluruuista oikeammilta maistuivat puurot. Niitä ei kai saa puolivalmiina eineksinä tai jos saa, on ne maultaan hiton lähellä oikeaa ruokaa. :D


    • spade

      Vitutti suunnattomasti inttiaikana keittäjänä ollessani herätä aamusin klo. 3.00 keittämään iso annos puuroo jota ei sitten kuitenkaan melkein kukaan syöny, vaan suurimman osan sai heittää pois.

    • Kersantti 1959

      Olin Ilmavoimissa 2/1958-1/1959 ensin Ilmasotakoulussa viisi kuukautta alkuun ja komennuskautena kuusi kuukautta silloisessa Hämeen lennostossa Tikkakosken Luonetjärvellä. Molemmissa paikoissa ruoka oli parempaa kuin silloisena aikana siviilissä ja kotonakin. Etenkin Ilmasotakoulun Teknisen koulun ruokalaatu oli erinomaista. Mahtoiko johtua osin siitä että alueella oli teknisen aliupeerikoulun lisäksi lentäjien reserviupseerikoulu sekä lentäjäkadettien jatkokoulutus. Kuulin että talouskulutkin olivat 10% suuremmat kuin muissa varuskunnissa ja sotakouluissa.

    • pakki - täytä!

      Kyllä intin sapuskat pesee kouluruoat ihan 6-0.

      Palvelin jo lakkautetussa Kontiorannan varuskunnassa -87. Ruoka oli vallan mainiota. 3 kk vietin Haminassa, ja palatessani kokelaana Kontiorantaan, muutenkin hyväksi haukuttu ruoka Kontiorannassa maistui taivaalliselle.

      Maastossa, sekä varusmiehenä, että kertaavana reserviläisenä, ei ole tullu mieleenkään valittaa ruoan tasoa. Sen verran energiaasyövää touhua tuo maastossa harjoittelu on, että jokaisesta lusikallisesta todella nauttii.

      Yksissä harjoituksissa soppatykkiä pyöritti muutama kertaamassa ollut ravintolakokki. Se treeni jäi mieleen etenkin hyvistä sapuskoista maastossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe