AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Koko ajan ruokaa vai ruoka-ajat??

Koko ajan ruokaa vai ruoka-ajat??

14 Vastausta 1 203 Lukukertaa
Siis minulla kaksi sekarotuista saksanpaimenkoiraa jääneet keskikokoisiksi.
Olen pitänyt niillä koko ajan ruokaa kupissa, saavat syödä kun on nälkä.
Yleensä syövätkin vain lenkkien jälkeen.
Onko tämä siis vaarallista? Jossain eläinohjelmassa sanottiin et isoille koirille ei saisi antaa kuin kerran päivässä ruokaa, muuten on vaara tulla suolisto ongelmia.
Miten on onko tästä sit keskikokoiselle koiralle vaaraa?
Kumpi olisi parempi vaihtoehto et on ruoka-ajat vai ruokaa koko ajan?

ihan sama kuinka tekee

jos koirat pysyvät kunnossa eivätkä lihoo liikaa.Eli jos koirat kunnossa ja ei lihavia niin sen,kuin annat kupin olla.Itsellä oli aikoinaan samoin papanoita aina saatavilla ja muuta lisuketta sai vain ruokaaikoina.

Millaista ruokaa?

"mätänevät" siinä seistessään eli eivät taatusti maistu. Millaisia koiria on koiriesi taustalla, oletko tietoinen heidän mitoistaan tai lähisisaruksien?

kuiva nappuloita

on aina tarjolla sit muuta mätänevää ruokaa annan aina tietyyn aikaan.
En tiedä koirien taustoja tarkasti, keskikoisia kun ovat sekarotuisia.
Laihoja kumpikin, mut eläinlääkärin mukaan ei liian.

Joku sanoi myös et koira tajuaa paremmin et ihminen on pomo jos on ruoka-ajat.

Ei

vaarallista.

"...kaksi sekarotuista saksanpaimenkoiraa... "

Kaikkea uutta sitä oppii...onks ne vähän niinku vai silleen...

joo siis

ovat 3/4 osaa saksanpaimenkoiria ihan sakemannin ja oloisia näköisiä mut pienempiä.
Näyttävät ihan sakemannin pennuilta.

ruokinta

Ei ole vaarallista,jos koirat syö vaan sen,minkä tarvii,eli ei kuppi koko ajan tyhjene ja täytetä...
Ei myöskään vaarallista,jos koirat voi syödä ilman valvontaa,eli ei ole nujakan vaaraa ruuasta.
Heti lenkin jälkeen ei ole hyväksi syödä.About tunti olisi hyvä pitää taukoa,että elimistö "rauhoittuu" lenkkien jälkeen ja jolloin vatsalaukun kääntymisriskikin on pienempi,vielä tärkeämpi syvärintaisilla roduilla.

Ja voi antaa kerran tai kahdesti.Itse annan kahdesti,koska katson sen olevan parempi.Parempi siksi,ettei koirat hotase kerralla suurta annosta,vaan on jaettu osiin.

Kumpiko parempi?No tuskin sillä on merkitystä,jos koirat syö hyvin ja niille sopii se tyyli,miten syö.

Itse ainakin suosin säännöllisyyttä

Mielestäni säännöllisyys ruokailuajoissa on parempi vaihtoehto kuin se että ruokaa olisi koko ajan saatavilla, eihän koira sitten tiedä milloin sille tulee vessahätä jos se saa koko ajan syödä, et tietäisi itsekään samassa tilanteessa.
Ja sillä ei ole mitään väliä kuinka monta kertaa päivässä annat ruokaa, vain määrällä on merkitystä. Katso paketin kyljestä paljonko pitää antaa minkäkin painoiselle koiralle ja voit jakaa sen määrän vaikkapa kahteen annokseen, niin että annat aamulla ja illalla...

No jos se

niin mikäs siinä, jatka samaan malliin. Enpä ole moista kuullut että koiralle pitäisi antaa ruoka vaan kerran päivässä. Itse olen ruokkinut aina koirani kaksi kertaa päivässä. Minulle ruuan jatkuva tarjolla pitäminen olisi täysin mahdotonta sillä koirani ovat niin ahneita että ne yrittävät väkisin myös toistensa kupeille. Siksi meillä on ruoka-ajat ja kaikki 3 ruokailevat eri tiloissa.

kummin päin :>

meilläkin on käytössä tuo koko ajan ruokaa kupissa ja mielestäni tämä on ollut toimiva keino; koira syö silloin kun sillä ion nälkä sillä se on oppinut että se saa ruokaa silloin kun huvittaa ja nälättää eikä niin että on säännöölliset ruokaajat ja silloin pitää kuppi syödä. ja jos koirasi ovat normaalipainoisia eikäö niilä ole riitaa ruuasta tai muuta ongelmia tämän "koko ajan ruokaa kupissa tyylin" kanssa niin miksi sitä vaihtamaan :) meillä tämä toiminut kaikkien koirien paitsi yhden kanssa (se oli allerginen joten sillä piti olla omat ruuat) mutaa jos homma toimii noin niin silloin tuossa ei mielestäni ople mitään ongelmia.

Ruoka ajat

Kyllä se pitää olla koirallakin ruoka aika, annat sitten 1 tai 2 kertaa päivässä, keskikokoiselle koiralle
suosittelen annettavaksi kerran päivässä.

itse aika?

Kuinka paljon merkitystä on itse kellon ajalla? jos siis ajattelee että ruokinta aika olisi mahdollisimman ihanteellinen siihen nähden koska koira pääsee ulos? Jos koiraa esim ulkouluttaa 3-4 krt päivässä. Aamulla aikasin, päivällä seuraavan kerran, ja iltapäivällä-illalla kerran pari. Entä onko muuten kellon ajalla merkitystä? Mikä hyvä jos ruokkii kaksi kertaa päivässä?

ei mitään merkitystä ajalla

Ei yhtään mitään merkitystä.Koira ei kelloa edes tunne :)
Kun koiraa pääsee sen normimäärän ulos,niin ei silläkään ole mitään merkitystä,kun nythän puhutaan ei-pikku-pennuista.
Ainoa millä on merkitystä,että ei anna ruokaa heti ennen ja jälkeen ruokailun.
Eikä nyt välttämättä ihan muutamien tuntien väliajallakaan.

Mitä hyvää? Ensinnä se,että esim.jotkut koirat kuluttaa kokoonsa nähden paljon.Se taas on vatsalaukulle mukavampi,kun määrä on jaettu pienemmäksi.
Pienempi määrä kerralla altistaa myös vähemmän vatsalaukunkiertymälle (varsinkin syvärintaiset rodut).
Koirilla kyllä kannattaa olla omat ruoka-ajat,koska jos kuppi seisoo siinä kokoajan niin koira "YLEENSÄ" syö koko ajan. Ja ruokakuppia ei kannata pitää yön yli tarjolla koska jos koira syö niin se tekee aivan varmasti tarpeet yöllä sisälle! Ja on myös terveyden kannalta hyvä ettei pidä ruokaa tarjolla kun koira voi lihoa ylipainoiseksi ! Mutta raikasta vettä täytyy olla AINA tarjolla...
Minäkin pidän parempana sitä ettei koiralla ole koko ajan ruoka esillä,vaan on parempi,että se tulee määräaikoina omistajan antamana vaan,jolloinka koiralle korostuu paremmin sekin asia myös, kuka on sen johtaja joka arvoasteikossa on sitä ylempänä, kun se ei ei saa itse määrätä syömisistään,vaan on täysin riippuvainen siinä asiassa omistajastaan vaan.

Silloin ei niin helposti tule sitten niitä ikäviä dominanssihäiriöitäkään,jotka joillekin yksilöille helposti muuten syntyvät,jos saavat itse määrätä syömisensä tahdin.Sillä jos ruoka on siinä esillä kaiken aikaa ja koiralla ei satu olemaan nälkä, niin se voi silloin helposti kuitenkin ruveta vahtimaan sitä kuppiaan etteivät muutkaan sinne mene sitten myöskään.Ja siitä juuri alkavat helposti ne ongelmat joillakin yksilöillä,että voivat alkaa silloin purra omistajiaan,heidän lapsiaan sekä perheen mahdollisia muita koiria myös,jos nämä kupin lähelle sattuvat menemään.
Tämä tietysti riippuu ihan siitä tosin,että minkälainen yksilö kukinkoira luonteeltaan myös on ,sillä on koiria,jotka eivät koskaan vahdi ruokaansa,mutta jotkut hyvin dominantit yksilöt tekevät sitä sitten näiden toistenkin edestä ja siltä helpommin juuri vältytään,kun ei pidetä niiden ruokaa jatkuvasti esillä.

Ja sitten noista ruokintakerroista vielä se,että itselläni on isokokoinen koira myös,jolle annan ruoan kaksi kertaa päivässä,sillä minusta on parempi jakaa päivän ruokamäärä kahteen vähän pienempikokoiseen annokseen, kuin syöttää se vaan kerran päivässä yhtenä isona annoksena ja sillä sitten turhaan venyttää vaan koiran vatsalaukkua,jolloinka minusta suurempi vaara on saada niitä suolisto-ongelmiakin juuri sitten myös.
 /   /  /  / Koko ajan ruokaa vai ruoka-ajat??

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta