AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Espoon UA kaivo muumiot johtoon

Espoon UA kaivo muumiot johtoon

142 Vastausta 5 639 Lukukertaa
Ralliporhot, vanhemmat karttiketkut ja taksisuharit Plataanin johdolla jyräs nuoren polven tänään vuosikokouksessa ja nyt komento on kokonaan seuran muumio-osastolla. Nähdään vissiin kesällä ihan kunniajäseniä pitään Bemskissä kahvilaa, vetään tiistaiturnausta ja repiin cadetteja käyntiin.

Julkista herjausta myös

taitaapa sama mies joutua myös käräjille ja vastaamaan herjaussyytteisiin lehtikirjoitelustaan.
Kunhan ei vain veisi seuraansa myös vastuuseen

kart kuskit

Huhu kertoo että valtaosa kart jäsenistä siirtyi saman illan rekrytilaisuudessa ratatuomareihin.
Tekijä löysi tekijät - nyt rahasta eikä enää rakkaudesta nuorisotyöhön- kö?

Mitä Espoon fossiilit tästä kaikesta hyöty? Lähti Bembölen pyörittäjät, lähti ratakoulun vetäjä (oppilaat mukana), lähti salitreenien vetäjä, pj löi rukkaset naulaan jo aimmin kesällä. Miten yksinkertaisia jukurit voivat olla? No kerho säilyi mutta toiminta lähti....
kuulostaa tutulta.
ettei naapuri seuroissa oteta esimerkkiä ja aletaan viemään lajia eteen päin vanhoin opein, kerhokisoin ym jutuilla, joilla ennen vanhaan saatiin ihmisiä lajin pariin. ei riitä, että on rata ja kahvio ja lauma nössöjä jonottamassa pullaa ja valittamassa, kun kukaan ei tee mitään.

pk seudulle uusi

Ratatuomarit ry:n FK-jaoksen perustava kokous on kuulemma pidetty Kauniaisten ABC:lla...

mitä isot edellä

Tämä on osa sitä surkeaa kehitystä mitä viime aikoina muutoinkin nähty - eipä paljon nuorisotyölle arvoa anneta. Tervehdyttämisen paikka - mutta eipä tuota näytä ymmärtävän pienet eikä suuret.

Ratakoululle (kuten muullekin kart-nuorisotyölle) on kyllä selkeä tilaus. Onneksi tuo ei ole sidoksissa johonkin yhteen porukkaan - niin kuin emme edes me muutkaan. Seura on jäseniään varten, ei jäsenet seuraansa varten. Vetäjien, varsinkin niiden kokoneinpien, pitäisi kyllä tämä asia ymmärtää, mutta ehkäpä se valta oli sittenkin se kaikkein mieluisin - eikös siitä sanota että turmelee - tiedä sitten.
Surullista.

hallituksen

joo - kokoajan peräänkuulutetaan että nuorta polvea pitäisi ottaa toimintaan mukaan - nyt taitaa Espoossa olla maailmanmestaruushopean lisäksi suomenennätys hallituksen keski-iässä. Puheeet yhtä - teot toista...

retro

mutta retro rocks - eikös ollut kiva kuunnella kuinka hyvin 70-luvulla kaikki oli?

Annahan olla...

...tällä sotkulla ja Maailman Mestaruus hopealla ei ole mitään tekemistä keskenään. Yritä edes pysyä asiassa...

Hivenen jarrua ...

Terve Kaikille

Pidetään nyt kuitenkin tunteet kurissa.
Seuran sisällä on ollut erimielisyyksiä, joihin en nyt puutu.
Tästä seurauksena on kyseinen "joukkopako". Tässä prosessissa suurimmat häviäjät ovat Espoon UA sekä alueen aloittelevat harrastajat (Cadet ja harrastaja kuskit).
Uskon että kun tunteet hivenen jäähtyvät, päästään Bembölen hoitamisesta yhteisymmärrykseen. Kaikkien tahojen etuhan on, että radalla toiminta jatkuu mahdollisimman pitkään ja hyvin organisoituna.

Ja Aarolla tai hänen MM hopealla ei ole mitään tämän tekemistä tämän asian kanssa. Onnittelut hänelle ja kaikille taustalla olleille upeista suorituksista.

Terveisin

Olli Haapalainen

Tervehdys .....

Aaron hienot saavutukset ovat todellakin täysin tämän asian ulkopuolella.
Vielä kerran onnittelut mahtavasta kaudesta.

Kuten Olli edellä mainitsi niin toivottavasti Bembölen toiminta Tiistai-Turnauksineen saadaan tavalla tai toisella hoidettua myös tulevina kesinä.
Tämän olisi todella tärkeää alueen aloitteleville nuorille kuljettajille.

Terveisin: Jari Seppälä

Ootteko kuulleet...

että samalla lakkautettiin käytännössä Espoo UAn kartingjaos. Käytännössä kaikki aktiivit siirtyvät muihin seuroihin.

että Bembölen pyörittämiseltä meni käytännössä pohja, joten se tuskin on ensi kesänä auki.

että loputkin kartingjäsenet lähtevät, kun huomaavat jääneensä tyhjän päälle.

..??...

Hatunnoston arvoinen suoritus kart-väelle!!!
Ei ne asiat valittamalla parane.
Etelässä oli monessa seurassa pöytä katettuna valmiiksi, mutta valintanne on rohkea.
Onnea valitsemallanne tiellä.
T:Perässä tullaan.

Espoo53

Hah!
Onpahan äijillä jotain keskustelunaiheita Espoon aseman taksitolpalla.
Nuorisotyötä 70-luvun tyyiin!
Autosuunnistuksessako suomen moottoriurheilun tulevaisuus?
Onko pääpukarina kenties se tukeva joka ei huolehdi henkilökohtaisesta hygieniastaan?

Se on menoa nyt

Eiköhän se ole se pääpukari. Kannattaa varoa sitä ja jollei tiedä kuka on kyseessä, ottakaa selvää.

Äänestäkää karttinkiväki ihmeessä jaloillanne ja etsikää joku toinen seura, jos ette halua maksaa jäsenmaksullanne pappaporukan 70-luvun muistelukerhon kuluja ja kuunnella niitten horinaa siitä miten huonoo palvelusväkee nykykarttinkiväki on. Jos ette usko, lukekaa vaikka Spoorista mutta pankaa ensiks kumihanskat käteen.

Tekijäporukka nosti kytkintä ja löytyy jatkossa muualta. Tulkaa perässä.

Huomiota

Huomiota herättävää oli että 70-luvun aktiivit halusivat pois viimeisenkin kart-taustaisen hallitusehdokkaan, joka vielä ääneen kertoi haluavansa kehittää seuran hallintoa ja valitsivat äänestykseen 40 vuotta dynaamisesti seuraa palvelleen sihteerin...hallitukseen...

Tulikohan mietittyä ihan loppuun asti mitä eilen tuli tehtyä?

pk-seudun kart seurat kiittää ja kumartaa!

Kiitos = )

Todella hyvä veto Espoon kart porukalta,toivottavasti muutkin uskaltavat, nyt toiminta lähtee varmasti kehittymään.

Tiettävästi koko vanhan seuran kartingjaos ( siis kaikki "tekijät" ja puuhamiehet ) ja jo eilen suurin osa kokeneemmista kuskeista ja huoltajista siirtyi uutteen dynaamisempaan ympäristöön jatkamaan kilpailutoimintaansa.

Vanhan seuran kartingtoiminta ( +mm. ratapäivät, sählyvuorot, muu oheisharjoittelu seka kerhoillat )
siirtynee kokonausuudessaan uuden seuran toimintaan.

Kannattaa todella miettiä missä ja millaisessa seurassa hienoa lajia harrastaa.

ei toimintaa

Espoossa voi tulla talvella kylmä jos rahat ei riitä sähköön...

Siis

Siis mitä? Miksi siirtyä pois seurasta?

Riippuu vähän tilanteesta

Jos olet pidemmälle päässyt, ei sinulle todennäköisesti ole mitään väliä, vaikka edustaisit Utsjoen UA:ta. Pärjäät omillasi, seuralla ei ole väliä. Älä siis lue eteenpäin.

Jos taas kaipaat muutakin kuin seuran jäsenyyden lisenssiä varten, kannattaa harkita seuran vaihtoa, tässä syitä:
- Olin eilen paikalla, ja voin kertoa, että Espoo UA todisti eilisessä kokuksessaan, että se ei ole sellainen seura, jossa kartingkuljettajan (tai -huoltajan) kannattaa olla. Valitulla kaartilla ei hankita uusia kuljettajia, eikä tueta kartingharrastajia ja junioritoimintaa. Toiminta tulee painottumaan ralliin. Asia on päätetty, ja sitä tuskin muutetaan.
- Kokous sai aikaan myös sen, että kaikki, jotka ovat jollain lailla kartingia Espoo UAssa pyörittäneet, vaihtavat seuraa. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että Bembölen rataa tuskin avataan ensi kesänä. Kisoja/leirejä/harkkoja ei myöskään tulla todennäköisesti järjestämään Espoo UA toimesta.
- Espoo UAssa ei eilisestä lähtien käytännössä ole kartingjaosta, paitsi tietysti paperilla. Käytännössä kaikki paperilla olevat kartingjaoksen henkilöt eivät ole enää hetken päästä Espoo UAn jäseniä.
- Lähistöllä on toimiviakin kartigseuroja. Sinänsä on sama, mihin seuraan kuuluu, tärkeintä on se, että seuran kautta saat apua harrastukseesi. Jos tukea ei ole, kannattaako olla jäsen?

Oliko tässä riittävästi syitä?
Tuota....minkäs ikäistä hallituksen väki on RATUssa.....riittääkö 70-luku?
Kun nuoret eivät tiedä mitä on talkootyö vaan kysyvät mitä maksetaan jos tulevat hommiin. Muumiot tekevät ilmaiseksi, kannatta huomioida noinkin yksinkertainen asia.
Muumiot tekee ilmaseksi asioita joista kukaan ei halua maksaa joten eiköhän muumioiden ole aika sulkea sarkofagi ja kääriytyä niihin liinoihin...
Kun en kokoukseen päässyt niin voisitteko valaista mikä tämä grande katastrofi oikein on ja mikä siellä Bemskussa nyt on ollut huonosti?
Joitain epäkohtia tuli esiin viime Spoorissa, muuta ei nuo nyt minusta mikään joukkolähdon syy voi olla.

Voisitteko nyt hieman selventää mistä on kysymys?

Temokratia

Tässä on sama juttu kuin vähän jokaisessa yhteisotoiminnassa.

Älä mieti mitä kerho voi antaa sinulle, vaan mitä voit tarjota kerholla.
Älä mieti mitä sponsori antaa sinulle, vaan mitä voit tarjota sponsorille.

jne
jne.

Vähän ajan päästä huomaat että saat annetun 10kertaisena takaisin.

Kun jotain antaa niin jotain voi saadakin, mutta omaan napaan tuijottajat
eivät koskaan saavuta mitään merkittävää yksin, mutta ovat sen kernaasti
itselleen aina ottamassa.

vallanhalu vie ojasta allikkoon

Seuran halkeamisen syitä voi olla moniakin. Olen kuullut muutamia: 1) Henkilökemioiden täydellinen puuttuminen seuran vanhaan kaartiin kuuluneen viime ajat puheenjohtajana toimineen varapuheenjohtajan ja karting aktivistien kärkijoukon välillä. 2) "Vallasta" kiinnipitäminen. Vanha "autosuunnistajakaarti", joka kokee olevansa seuran perustajien isä ja äiti, pelkää hallituksen enemmistön siirtyvän kartingväelle (jolla on 2/3 osan edustus jäsenmäärästä). 3)Seuran sinänsä ansiokkaan lehden Spoorin ja nettisivujen tiukka pitäminen em. varapuheenjohtajan peukalon alla, josta on seurannut kummankin kehityksen pysähtyminen.

Kaikki em. syyt olisivat olleet etukäteiskeskusteluin poistettavissa, jos keskusteluhalua ja kykyä olisi ollut. Vaan kun ei näemmä ollut. Syitä voi tähän olla niin sysissä kuin sepissäkin. Seuran repeäminen oli sekä turhaa että surullista.

Tapahtunutta ei saa tapahtumattomaksi. Annetaan pölyn laskeutua ja toivotaan, että alkuvuodesta 2010 pystytään käynnistämään keskustelut, joilla synnytetään yhteistyö Espoon UA:n ja siitä eronneen uuteen seuraan siirtyneen kartingaktivistien välillä. Se edellyttää kyllä muutaman henkilön oivallusta ja kykyä jättäytyä näiden neuvottelujen ulkopuolelle. Puolin ja toisin pitää muistaa, että eivät jäljelle jääneet tai pois lähteneet ole vihollisia keskenään tai ei ainakaan pitäisi olla.

tapahtui kerran

Joo -tämä seura-aktivisti vuodesta -60 keksi kevät-talvella ottaa kartingjaoksen silmätikukseen. Sen sijaan että olis vienyt hallitusjäsenenä omaa toimintaansa (tiedotus) eteenpäin, niin käytti kaiken tarmon kartingjaoksen mollaamiseen.

Sitä ennen jaos oli vienyt läpi talven salitreenit harrastajakuskeille, saanut sivukaupalla palstatilaa VM-lehdestä, tehnyt seuran ensimmäisen kansallisen kartingkilpailun kymmeneen vuoteen, tehnyt alue8 alueleirin, taisipa takana olla jopa jokunen kerhokilpailukin. NuoriSuomi -sinettihakemus oli auditoiontia vaille.

Puheenjohtaja sai tarpeekseen kun aktivisti ryhtyi järjestämään "hallituksen" kokouksia puheenjohtajan selän takana, joihin pyydettiin kaikki muut paitsi puheenjohtaja. Kun porukka oli paikalla, läsnäolijoille selvisi että kyseessä ei olekkaan hallituksen kokous vaan kartingjaoksen mollaaminen. Tässä "kiusanteossa" taisi olla mukana tuossa ketjussa jo aiemmin mainittu toinenkin hallitusjäsen.

Kaiken kliimaksina taisi olla tämän järjestöaktivistin alkuviikosta painosta saaman SPOORI-lehti, jossa lähes jokaisessa mahdollisessa kohdassa keskityttiin mollamaan kartingjaosta. Siis hetkinen! Kuvitelkaa että oman seuran oma tiedottaja mollaa julkisella lehdellä oman seuran toista jaosta. Kuinka moni hyväksyisi tällasien toiminnan? Lehti 02/09 on luettavissa http://www.espoonurheiluautoilijat.fi/spoori.html Nyt lehden ilmestyttyä on syytä kysyä salliiko edes uusi hallitus tällaisen toiminnan?

Kaiken kukkuraksi eilisessä tohinassa ja vaalivalvojaisissa taisi juhlakansalta unohtua, että jollain paikalta pois kävelleellä saattoi olla taskussaan lahjaksi saatu radan asfaltointia koskeva esisopimus....silläkö sytytettiin ABC-aseman nurkkapöydän kynttilä?

Miten kovan hinnan sallitaan 40-vuotiaan kerho maksamaan ihmisten kovapäisyydestä ja vallanhalusta?

Spoorista

Aika erikoinen on myös tapa, jolla penätään materiaalia lehteen, sen ilmestymisen jälkeen, kyseisessä lehdessä. Varsinkin jos materiaali oli toimitettu?
Kiva heittää tänne sekaan kirjoitus - snekus etsitte. ha ha ha

Hätiköikä vielä enemmän

On se hienoa lähteä seurasta heti äänsetyksen jälkeen..
kyllä itselläkin melkein heti tuli mieleen, että voisi hakeutua toiseen seuraan mutta tulin itse siihen päätökseen että ei heti kannata hätiköidä ja lähteä, vaan katso minne homma menee..

Näköjään hemmot jotka lähtivät seurasta eivät taitaneet kuunella mistä sitä rahaa tulee, vaan taisivat vain kuunella mihin sitä menee..
mutta katsotaan mihin suuntaan tämä homma on menossa ;)

Odota ja malta

Katsele oikein pitkään, niin pääset ehkä eläkeiässä hallitukseen näyttään kyntes.

rahan tulosta ja menosta?

"Näköjään hemmot jotka lähtivät seurasta eivät taitaneet kuunella mistä sitä rahaa tulee, vaan taisivat vain kuunella mihin sitä menee.."

Voisitko vähän selventää tuota kommenttia? jos olen tästä sopasta puoliakaan ymmärtänyt, niin aika vähän on rahasta puhuttu. Mitä tarkoitat?

Siinä on kieltämättä pointtinsa, että hätäilemällä ei hyvää soppaa synny.

hh (ja hr)

Voin teillekin kyllä joku kesäilta valaista mistä tuo kulupuoli ihan oikeasti koostuu...jos enää silloin olet kiinnostunut. Pidä vaikka Lantikan vasen takaikkuna raolla, niin tiedän että asia kiinnostaa :-)

Ratatuomarit ry

Miten Ratatuomreiden rekryprosessi on edennyt?

Seuran vaihto tiedossa..

Valitettavasti jouduin poistumaan kokouksesta ennen kuin se edes kunnolla alkoi joten jäi ensikäden tiedot saamatta, mutta näillä tiedoilla seuran vaihto on ohjelmassa.
Meillä aloittelijoilla ei ole varaa pyöriskellä yksinään radan reunalla vaan seuran ja muiden seuran jäsenten tuoma tuki on ensiarvoisen tärkeää.
Muuten joutuu opettelemaan kaikki asiat kantapään kautta.
Nyt on vaan päätettävä uusi seura..
Ratatuomarit ry kiinnostaa kyllä mutta mielellään kuulisi millaisia suunitelmia heillä on.
Keimolan toiminta vaikuttaa nettisivujen perusteella mielenkiintoiselta ja hyvin organisoidulta mutta onko se myös todellista??

soita ja kysy

scannasin setupista tekstin, joka on keimolan PJ tekemä. suosittelee itse teksteissä soitamaan ja kysymään. jotenka luuri käteen vaan.

lainattu tekstiä otsikon alta vinkkeä aloittelijoille

" Seuraavaksi on hyvä valita jäsenseura!

Kun karting lajina kiinnostaa vielä muutamien kokeilujen jälkeenkin, on hyvä tutustua seuraavaksi alueellasi toimiviin jäsenseuroihin. Alueellasi toimivista seuroista saat tietoa Internetistä ja AKK-Motorsport ry:stä www.autourheilu.fi
Käy tutustumassa alueesi seurojen Internet sivuihin, josta saat jo hyvän kuvat seuran aktiviteeteista ja aktiivisuudesta. Usein päivittyvät verkkosivut on jo hyvä merkki aktiivisesta seurasta ja antaa kuvan seuran toiminnasta. Kun muutama hyvä vaihtoehto on löytynyt, kannattaa olla yhteydessä seuran henkilöihin, ja keskustella heidän kanssaan, mitä palveluita heillä on tarjota jäsenilleen. Hyviä palveluita tarjoavat seurat ja radat voivat tarjota sinulle esimerkiksi auton säilytyspaikan, erilaisia koulutusohjelmia ja toimintaa myös pitkäksi talvikaudeksi.
Kun sopiva jäsenseura on löytynyt, saat heiltä varmasti hyviä vinkkejä ja neuvoja alueellasi toimivista kauppiaista kaluston ja varusteiden hankintaan."

Seuran vaihto edessä myös

Tätä samaa olen tässä itsekin pohtinut. Keimola on ilmeisestikin ainoa varteenotettava vaihtoehto pääkaupunkiseudulla, mutta kun tässä on vielä aikaa miettiä, pitää yrittää löytää se järkevin vaihtoehto.
Jotenkin tuntuu oudolta kirjoitella kartingkisoissa kisapapruihin seurana Ratatuomarit ry, ilmeisesti tätäkin on pohdittu ydinryhmän puolelta?
Ratatuomarit ry tuskin organisoi tätä "siirtymistä". Se on tehtävä kartingväen ihan itse. Nyt pitäisi saada tekevä porukka kokoon ja miettiä yhdessä, kuinka tässä tilanteessa toimitaan. Riskinä tässä on myös se, että jäsenistö valuu sinne tänne. Ratatuomareilla näyttää olevan syyskokous 3.11., joten aika nopeasti pitäisi toimia, mikäli halutaan koota sellaisen järjestely, joka sopii siirtyville jäsenille.
Yksi varteen otettava vaihtoehto mielestäni on perustaa Espoo UAn kartingjaoksen rippeille ihan uusi seura.

Hommat selvinnee parissa viikossa

Eiköhän tuo uuden kartingtoiminnan toiminimi ratkenne pikapuoliin. Pari viikkoa menee varmaan myös organisaation perusteknisiin yksityiskohtiin.

Ratatuomarien hallituksen kokouksen jälkeen voidaan alkaa tosissaan rakentamaan toimintaa.

Mutta jos oikeesti haluutte ihan uutta vaikkakin Bemskistä tuttua toimintaa niin tulkaa sitten myös tekemään sitä. Perustekijät on, mutta mukaan mahtuu.

rekry..

Ei heidän tarvitse ketään rekrytoida. He ovat vaan avanneet oven ja toivottaneet tervetulleeksi. Ne on ne muut seurat jotka"rekrytoivat" heti haaskalla.
Sen verran voin kertoa että PALJON on Espoo uan väkeä lähtenyt!

rekryt

Joo se on juuri näin, Ratatuomarit ry avasi tiettävästi oven ja kertoi että tervetulleita tekemään samaa kuin Bembölessäkin - "kotirata" lienee vielä toki vielä tässä vaiheessa avoin, mutta muuten luulen että toimint ajatkuu tutulla porukalla.

Ja juuri näin elikkä kyllä se on tuo toinen seura, joka on viime vuosina käyttänyt jopa kyseenalaisia lupauksia rekytoidessaan jäseniä toisista seuroista sen sijaan että keskittyisi oman toiminnan kehittämiseen. Tässä on toki paljon parannusta heidän puolelta tapahtunut.

c-mersu

Pojat ties tolpalla vaan kertoa että sama fossiilipari olisi ollut ääntenlaskijoina ollen itse ehdokkaina??

niin oli

niin muuten oli ja ottaen huomioon ennakolta valmistautumisen ja tietäen olevansa itse ehdokkaana - olisko hiukan jääviyttä ollut olemassa? Säännöthän tätä toki ei kiellä koska kokouksen toimihenkilöt valitaan ensiksi.

Pj oli toki heidän pyynnöstä tarkistamassa laskennan kulun - sorry tästä ei saatu jutun tynkää!

Sivusta seurannut

Niin se vaan taitaa olla että tapahtuneen seurauksena moraali nousee molemmissa seuroissa.
Uskon että Bembölessä toiminta jatkuu kuten tähänkin asti. Ehkä on helpompaakin kun omaan pesään pissijät siirtyvät muualle suihkuttelemaan.

sivusta myös seurannut

eipä taida olla oikeaa kuvaa asioista ja jos sivusta seuraa olis kait hyvä pitää kommentit itsellä. oikeaa ymmärrystä tuskin on

tuossa tuskin kukaan vahinkoa on halunnut mutta hyväähän asiassa on se että ne jotka asiaa ovat suhmuroineet joutuvat omien tekemisiensä eteen. vastuun ymmärrys omista tempuista se onkin sitten ihan toinen juttu. selvää on se että noi kaksi suharia eivät asiaa tule koskaan ymmärtämään kun kerran ovat omasta mielestään ihan oikealla asialla. vika siis muissa.

sanotaan että riitaan tarvitaan aina kaksi mutta ei taida ihan pitää paikkaansa. yksikin voi pilata paljon.
motiiveja ei vain voi ymmärtää ehkäpä ilkeä luonne vain otti miehen haltuunsa. suu-hygieniäkin olisi tärkeä eli pitäs pitää turpansa kii eikä ainakaan toisten selän takana touhuta ja yllyttää toisia.

tuossa vaan lähtijät joutuivat toteamaan tilanteen ja mitä siitä oli tulossa eli oliko jokin muu vaihtoehto parempi. nyt ainakin neuvotteluun ja yhteistyöhän oikea tarve. pulmana vaan ettei suharit tätä myönnä.

toiminta jatkuu

tottakait toiminta Bembölessä jatkuu. Juuri on saatu useamman vuoden jatkoaika, radantarkastus on sovittu keväälle, rengaspinoihin vaadittavat renkaat toimitetaan talven aikana jne.

Misukat pääsee oikein aitiopaikalle...

Ei muutaman intoilijan kiihko perinteistä seuraa paljon hetkauta.

ps. hakusessa luotettava kahvionhoitaja!

Ihmettelen .....

Toiminta kenties jatkuu, toivottavasti, mutta edellisen kirjoituksen tekijä ei todellakaan ole perillä asioita.

Ennen kuin tuollaista kirjoittaa niin kannattanee ensin selvittää mitä se radantarkastus todella radalta vaatii = ).

Uudesta asfaltista ja rengasvalleista oli kyllä neuvottelut hyvällä mallilla, mutta nuo neuvottelijat eivät enään ole EspooUA:n toiminnassa mukana.

Ja nyt ei todellakaan puhuta muutamasta "intoilijoista" vaan kymmenistä jäsenistä.

Uutta kautta innolla odottaen Jari Seppälä

hyvä js

hyvä js

Kumpikohan meistä tietää enemmän radantarkastuksesta? Tiedätköhän sinä edes noiden kahden cadet vuoden jälkeen miten prosessi käynnistetään saatikka viedään loppuun?

ps. edelleen hakusessa LUOTETTAVA kahvionhoitaja
kun tämän ketjun lukee läpi ja tulee kohtaan "etsimme luotettavaa kahvionhoitajaa" ei voi kuin nauraa.
kuka uskaltaa?
kuka kehtaa?
ja varsinkin mitä mielessä liikkuu, kun tämän ketjun luettuaan ottaisi tehtävän vastaan?
mutta "yrittänyttä ei laiteta"

ei millään pahalla ;-)

EspooUA

Espuu UA on yli 40 vuotta pyörittänyt seuratoimintaa ja tuota kartingrataakin kolmattakymmentä vuotta. Ei mikään tällainen toiminta kaadu muutaman poislähtemiseen.

Siellä keväällä nurmi vihertäää ja rataa pörräää iloisia cadet kuskeja.

Vouhotus pois.

Mielenkiintoista nähdä

Saako puuhamiehet tälläkertaa jonku muun henkilön sinne v***uilun kohteeksi.
Edellinen kun sai niin kovan kohtelun vaikka hoiti hyväntuulisena puljua koko kesän.
ehkei osannut kaikkea täydellisesti mutta ei tuo korvauskaan ollut mikään valtava.
- varsinkaan ua:n piikistä.

= )

Niinhän sanonta kuuluu että "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa " = )))))

Nostan vilpittömästi hattua EspoonUA:lle kun saavat radantarkastuksen ensikaudeksi hoidettua, todella hieno homma, onnittelut siitä jo etukäteen.

Itse en kuitenkaan luottaisi kovinkaan paljoa kirjoittajiin joilla ei ole tarpeeksi munaa kirjoittaa omalla nimellään ..... että se siitä.

Toivon todella että rata kaikkine palveluineen on auki niin ensi kesänä kuin myös vielä pari kesää sen jälkeenkin.

Mielenkiinnolla ensikautta odottaen jari Seppälä
Siitä huolimatta asvaltti saatiin neuvoteltua.....ja renkaatkin tulivat.
Radantarkastusta ei ole tehty - nykyväki toki tietää mitä se vaatisi.
Jollakulla näyttää olevan tarvetta selitellä.

Lastentarha

Näitä lukiessa voisi kuvitella molempien joukkueiden henkilöiden kuuluvan vielä lastentarhaan. En yhmmärrä et viitsivät täällä purkautua ongelmistaan. en kuuluisi kumpaankaan joukkueeseen.

Aikuistarhapas

Kyllä ongelma on enemmänkin se, että suomalaiset kiristelevät hampaitaan viimeiseen asti ja lopuksi tappavat kiistakumppaninsa kun tarpeeksi ottaa pattiin ennen kuin puhuvat.

Hyvä kun puhuvat edes täällä jos helpottaa.

Toisaalta: eikös ongelma ole nyt poistunut ja ratkennut. Kun ei osaa olla yhdessä, kokeilee jos osaisi olla erikseen.

Karting ei muuten ole lastentarha vaan aikuistarha. Lapset ovat harvemmin ongelmien syy, aikuiset sitäkin useammin. Moniko lapsi on saanut esmes akk:lta huomautuksen...
Niinhän se on. Varsinkin tuolta rallin puolelta on vaikeaa ymmärtää, mistä kartingissa on kyse, eli lasten harrastuksesta. Tässäkään lapsilla ei ole mitään ongelmaa asiassa. Toisaalta ymmärrän kyllä hyvin henkilöitä (aikuisia), jotka ovat tänne kirjoittaneet, sillä muutakaan kanavaa ei ole. Kartingpuolella ei nimittäin ole mitään keskustelukanavaa Espoo UAhan.

Tuolla ylempänä joissain kirjoituksissa on annettu ymmärtää, että asialla ei ole mitään vaikutusta Bembölen toimintaan. Espoo UA:lle on ilmeisestikin tulossa uusia innokkaita jäseniä, tai vanhat jäsenet aktivoituvat ennennäkemättömällä tavalla. Käytännössä kaikki, jotka ovat tehneet jotain konkreettista yhteisen asian eteen (jauhamisen sijaan), ovat lähdössä. Jos UA ei aktivoidu asiassa, tässä ovat faktat:

- Kahvionpitäjää kuulemma kaivataan. Haluaisin kyllä nähdä sen henkilön, joka tulee sitoutumaan yksin koko kesäksi pitämään kahviota. Kun kävin viime kesän kahvionpitäjät mielessäni läpi, tulin siihen lopputulokseen, että yhtä lukuunottamatta kaikki ovat nostamassa kytkintä. Tämä yksikin on sellainen, jonka kantaa en tiedä. Tuskinpa hänkään on käytettävissä.

- Tiistaiturnauksen tuomarit, lippumiehet ja katsastaja lähtivät. Tiistaiturnauksia ja kerhokisoja tuskin järjestetään ensi kesänä, ellei jotain todella radikaalia tehdä?

- Harkkojen vetäjä lähti. Espoo UA:n merkeissä niitä tuskin tulee olemaan.

Kun normaalisti riidassa on kaksi osapuolta, niin tässä tapauksessa on toisella puolella yksi ja toisella parikymmentä. Siitäkin voi tehdä jonkinlaisia johtopäätöksiä asiassa, tässä on aika moni henkilö päätynyt yhtä aikaa samaan ratkaisuun. Langat ovat nyt tämän yhden osapuolen käsissä, joten jos sieltä aloitteita ei tule, ei myöskään ratkaisuja synny.

Jokainen päivä tällaisessa tilanteessa lisää seurasta ulos valuvien jäsenten määrää, joten jos Espoo UA ei tee mitään, keväällä on varsinkin aloittelevat kartingkuskit vähissä. Jos jotain aiotaan tehdä, se tulisi tehdä pian.

ei nää vaihtamalla paraneajassa 1:18 sanoman ydin
Taisitpas ennakoida asiat väärin......ei siis kannata avata suutaan liian aikaisin.
Kahvionpitäjät löytyivät , rata on auki suunnitelman mukaan - sekös teitä nyt harmittaa?

Bemböle tulee jatkumaan - Turhaa provoa

Asioita ulkopuolisena (mutta vuosia EspooUA aktiivijäsenä/karting) seuranneena ja osin myös nyt näitäkin selvittäneenä - kommentti. Toiveena rauhoittaa turhaa provoa ja asiasta vellovaa tarpeetonta keskustelua.

Lajissa nuorempien ja "vastatulleiden" on aivan turha huolestua omasta tilanteestaan ja jostain tulevasta kaudesta. Asiat kyllä ratkeavat - miten - se jää nähtäväksi. Toivottavasti mahdollisimman pian.

Espoo UA on monilajiseura, jossa Karting on aina saanut arvostetun aseman, ehkä myös parhaan kohtelun.
Näyttö: 2009 hallituksen kokoonpanossa oli selvä karting painotus. Enemmistönä (6/9)k arting lajin edustajat, sekä ns. "pysyväis" jäseninä 2-4 hyvän karting lajikokemuksen edustajaa. Myös puheenjohtaja.
Näyttö: Bembölen puolesta taisteltu vuosia ja jälleen kerran onnekkaasti saatu 3v jatkoaika radan pyörittämiselle. Luonnollisesti radan tilanne aiheuttaa epävarmuutta kehittämisessä (kunnostus/kustannukset).

Lasten asiaa ja siten lajin pohjaa voimallisesti eteenpäin vieneiden yksilöiden toimesta on myös monia arvokkaita uusiakin asioita rakennettu ja myös saatu kohtuudella toimimaan - mm. Ratakoulu.
Huom. kaikkeen tarvitaan ne sitoutuneet yksilöt ja vetäjät, jotka asioita käytännössä myös toteuttaa.

Nyt erottautuneen ryhmän sisällä on monia hyviä ja tarmokkaita yksilöitä, joilla on tietysti täysi oikeus harkita parasta mahdollista vaihtoehtoa vilpittömien ja lajia edistävien toiveidensa ja pyrkimyksiensä toteuttamiseksi. Parasta mahdollista onnea siis myös heille ja tälle uudelle työlle.

Vihje - pls. välttäkää ns. CheGuevara ja Castro ilmiötä, "kapinaliikkeet" kun harvoin onnistuvat http://fi.wikipedia.org/wiki/Che_Guevara
http://fi.wikipedia.org/wiki/Fidel_Castro
(huom. mahdolliset yhdennäköisyydet vain tätä historian pientä leikkiä .. ja näinhän se menee)

Alkajia ja kokemattomampia ei kuitenkaan saa johtaa harhaan tai aiheuttaa lajille muutoinkaan haittaa, koska ei ole olemassa mitään todellista tarvetta epätoivoon, tai muuhunkaan levottomuuteen. Asiat järjestyvät kuten niin aina ennenkin. Näyttö: EspooUA hallinto on asiassa jo toiminut ja pyrkii myös selvittämään asiassa olleet ongelmat - ja jos käy ilmeiseksi että kyseessä vain ns. henkilökemiat, myös rauhoittamaan ihmisten väliset väärinymmärrykset toimintakyvyn palauttamiseksi.

On erittäin tärkeää nähdä kaksi täysin erillistä asiaa: itse toiminta (eikä yksin kartingin hyväksi) ja sitten myös eri henkilöiden tasolla olevat asiat. Tässä nämä "puurot ja vellit" kyllä menneet pahasti sekaisin.

Ongelmat henkilöityvät vain muutamaan yksilöön, ehkä vain 4 :ään. Onnekkaasti Bemböleen ja lasten toimintaan näiden henkilön panos on ollut nimellinen, vaikka tietysti kaikkien työtä tarvitaan ja myös pitää arvostaa suuresti. Osa ongelmaa on ollut myös epäluuloinen keskustelu ja kenties myös toisten agitointi, joka nyt näyttäisi liittyvän vain aivan muutamaan henkilöön, ehkäpä vain yhteen. Tosin - jokaisella on oikeus toimia katsomallaan tavalla, mutta joutuu myös tietysti vastaamaan toimiensa tuloksista.

Bembölen toimintaa ei ole häiritty, vaikka tälläistä viestiä joku kokee tarpeelliseksi esittaä.
Tässä kohtaa historiasta hyvä myös muistaa: epäkohtia on ollut aina, myös ongelmia.
Mutta asioiden ylitse on päästy ja ehkä myös opittu samalla jotain. Esim ongelmat 2005-2006 johtivat erittäin hyvin onnistuneeseen kauteen 2007, jonka perinnöllä myös 2008-2009 edelleen toimittiin.

Karting ei välttämättä tarvitse vain yhden asian seuraa, vaikka jotkut yksilöt saattavatkin näin kokea.

Espoon tekemä nuorityö ja sen monimuotoinen jatkumo eri lajeissamme on ajatuksia herättävää.
Tällä järjestelyllä on pointtinsa - vaikka moottori-urheilun alkumetreillä asia ei ehkä olekkaan niin omakohtaisesti tärkeä tai esillä. Tässä myös kokemus (ja laji-ikä) muuttaa painotuksia..

Lopuksi - EspooUA arvostaa ja ymmärtää kartingin merkityksen lajina, kuten tietysti arvostaa myös kaikkea nuoristyötäkin, poikkeuksellisenkin vahvasti. Mitään ongelmaa tässä suhteessa ei siis seurassa ole.
On täysin väärä tulkinta ja hätäisesti vedetty johtopäätös, että EspooUA olisi nyt vain rallia edistävä seura. Puheenjohtaja vaalit eivät tätä linjaa muuttaneet.

Hyväähän tässä asiassa ja keskustelussa on tietysti se, että asiat palautuvat juurilleen - miten siis panostaa nuorisotyöhön ja miten esim. Bembölen perinteikästä toimintaa voidaan siinä edelleen hyödyntää.
Luonnollisesti myös miten asioita siis voidaan ja pitää edelleen kehittää.

Ongelmahan on myös kansallisellakin tasolla ja aivan AKK:n tasollakin. Tuollakin hyvien henkilöiden työn arvoa ei ole aivan oikein arvostettu - ainakaan mitä riviharrastaja tuosta kaikesta kesäisestä voi jotain ymmärtää ..

el pueblo unido...

che guevara ja castro oli muuten kummiskin oikeemmalla asialla kun batista, kuuban sillonen diktaattori. castro oli vallassa 49 vuotta, ei ihan heti vallankumous sitä ainaskaan syöny vaikka oli syötävät maassa vähissä pitkään kun jenkit saarto koko maan.

sori. castrot ja cheguevarat ei liittyny mitenkään tähän ua-keskusteluun....

Hienoa - hokasit siis pointin

eli jenkit saartoi..

Tuossa tietysti pointtina se, että vain rauhassa ja hyvällä tahdolla sitä hyvää tuppaa tulemaan.
Ja kaikkien kanssa yhdessä.. mutta näinhän tässäkin siis tietysti (kaikkien) yritys onkin.

Siperia (vaiko historia) opettaa.. eli jospa liittyi kuitenkin.
Ja pitäähän sitä kait huumoriakin olla.

kaikkea sitä

Ei millään pahalla, mutta aika iso osa sun kirjoituksestasi on käsittämätöntä potaskaa. Jos jonkun kannattaa huolestua Espoo UA:n touhusta, se on nuoret ja vasta tulleet koska siellä tieto on vähäisintä.

Jos joku väittää kartingin saaneen seurassa parhaan kohtelun, väitteen esittäjä taitaa harrastaa kirjottelua propagandamielessä.

Mutta on se hienoa jos Espoo UA ymmärtää ja arvostaa kartinkia. Näkis vielä vaan oikessa käytännössä.

Miten Espoon UA aikoo toimia ensi kesänä

EspoonUA:ssa varmaan saatiin mitä haluttiin. Eli ne ihmiset päättäville paikoille jotka oli etukäteen sovittu. Karting porukan reaktiota ei varmaan oltu osattu ennakkoon arvioida. Jos joukkokato pitää paikkansa niin karting tulevaisuus ainakin lyhyellä tähtäimellä on ankarasti uhattuna. Bembölen toiminta oli jo viime kesänä heikkoa, aina rata ei ollut auki vaikka piti olla (ma, ti ke 17-20).
Jos suurin osa aktiiveista on muuttanut seuraa niin kuka hoitaa käytännön asiat radalla. Valmennushommalle on käynyt huonosti jo nyt. Se on ollut yhden miehen harteilla (kiitos hänelle) ja hän on jo lähtenyt.
Mitä jää jäljelle.Jos minulta kysytään niin Espoosta tuli ralli ja tasanopeus ja historic seura. Kartingia tuskin tullaan näkemään kovinkaan paljon, kaipaako sitä joku seurassa, ehkä jotku harvat ja nekin lähtee toiminnan puutteen vuoksi.

Se että jäisin seuraan kaipaa selvän toimintasuunnitelman ja henkilöiden nimet toiminnalle kartingissa. Siten ehkä voisin harkita ajaa EspoonUA nimissä jatkossakin. Mutta jos en näe näitä joudun hakeutumaan muihin seuroihin.
Espoossa on siinä mielessä hyvä (seuran kannalta huono) tilanne että vaihtoehtoja on olemassa. Jos karting porukka lähtee seurasta niin ei se tule enää takaisin. Ehkä muutaman vuoden päästä uudet karting kuskit ja heidän huoltajat tulevat mutta eivät nämä jotka nyt lähtevät. Tarjotaa on sen verran.

Bembölen radan kohtalo tosissan huolestuttaa. Hipuuko legendaaisen radan toiminta olemattomaksi ja samalla sinetöidään sen kohtalo.
Jos Espoo haluaa karting toiminnan jatkuvan (toivottavasti) niin nyt olisi aika nyt valittujen johtohenkilöiden tultava esille. Tarjota sovinnon kättä ja alkaa rakentamaan kaikille sopivaa ja kaikkien tarpeet huomioon ottavaa seuraa ja toimintaa. Minulle Espoolaisena moottoriurheilijana on ylpeyden aihe kuulua EspoonUA:han, toivon että seurassa ajateltaisiin samoin. Eli on ylpeyden aihe että Espoolaiset moottoriurheilijat sitten kun ovat saaneet hieman maistaa menestystä voivat sanoa että he ovat Espoon UA:sta.
Hieman huono kuva mulla on kartingin tulevaisuudesta Espoon UA:ssa. Toivottasti olen väärässä.

Karting jatkaa

Karting jatkaa Espoo UAssa voimalla. Tänä iltana on hallituksen kokous, jossa odotetaan yhden jos kahdenkin jäsenen julista anteeksipyyntöä tai jopa eroa. Jos se nähdään, niin toiminta jatkuu entistä suuremalla tarmolla.

Ja muista että tämän threadin kirjoittajat ovat 95%:sti ne 2-3 jokta lähtivät pois. Mistään joukkohysteriasta ei ole kyse. Kaikkea luettua ei kannata uskoa. Talveksi on sovittu kerhoillat, kevällä on lasten kevätleiri ja sitten menemme jo kohti tiistaiturnauksia. Leppoisasti.

Hmm ....

Olen näitä lukiessani miettinyt, miksei kukaan Espoon UA:sta asetu sanojensa taakse esiintymällä täällä rohkeasti omalla nimellään.Silloin noilla kirjoituksilla oilsi kenties jotain painoarvoakin, nyt pelkkää sanahelinää ja selittelyä.

Vai olisiko nuo kirjoittelut vain yritys pelastaa mitä vielä pelastettavissa olisi, ilman mitään todellisuus perää ....

Joukkohysteriaa tuskin ..... mutta soittoläheisiin kilpaileviin seuroihin paljasti että ainakin niihin on tullut kymmeniä uusia jäsenhakemuksia juuri Espoon suunnalta.

Rohkeasti esiin vaan niin saadaan kiitellä oikeita henkilöitä ensikesänä.

Tämä on siis seuratoimintaa

Kyllä - toiveikkaasti samaa mieltä - EspooUA ilmoittaa suunnitelmansa kun ne ovat valmiina.

Me monet rauhaa rakentaneet (toivottavasti edes jotenkin onnekkaasti) olemme käsitelleet ja pyrkineet kuulemaan kaikkia mahdollisia eri näkokantoja - nämä havainnot ovat myös kirjattuna tämän illan hallituksen agendalle. Jatko tietysti on EspooUA hallituksen - eli nykyisen ja tulevan käsissä ja kaikki he ovat illalla edustettuina (mahdollisimman kattavasti). Varsinaiset ongelmat näyttävät pieniltä (vaikka näitä onkin kärjistetty), mutta monta oikeasti tärkeää muutakin asiaa on syytä puhua vapaasti auki.

Tilanteesta tiedoittaminen ei ole kenenkään yksilön käsissä, paitsi jos hallitus näin haluaa.
EspooUA :n nimissä ei voi kukaan yksilö tässä tilanteessa esittää mitään. Tulee myös tässä muistaa, että asian yksi näkyvä kärjistyminen oli juuri pj ero. Uuden valitun pj kausi alkaa 1.1.2010.

Eli malttia - asiat etenevät omalla hyvällä painollaan. EspooUA ei ole kriisissä, vaikka joitain henkilöihin ja keskeisiin tehtäviin liittyviä asioita onkin nopeasti käsiteltävä.

Lopulta - jokainen tekee itsenäisesti päätöksensä omien tarpeidensa mukaisesti.
Seurat vain mahdollistavat tiettyjä asioita - kukin omien erityisten kykyjensä mukaisesti.

Tässä mielessä on todella hienoa, että pk-seudulla on monia vaihtoehtoja ja uusiakin ryhmittymiä.
Hyvää työtä kun voidaan tehdä niin monella eri tavalla ja hyvinkin erilaisten ihmisten toimesta.

Ralliranelle

Mistäs ne sinun intressit soitella lähiseurat läpi johtuu?....

Hyvä provo

mutta kuten tässä jo nähty - tässäkin aika vähän villoja.
Laitetaan vaan villapaita päälle ja yritetäänpä pysyä lämpimänä.
Kevät tulee.. sitten joskus

provot

eikun oikeasti en ymmärrä näitä muutamaa jotka repivät herneet nenään jonkun hävityn pj vaalin jäljiltä....jos itseä harmittaa miksi ei vain kävele pois? Miksi pitää lietsoa täällä ja mollata koko seura ja jäljelle jääneet!

Me iankain ajamma Espoo UA:n lisenssillä....ja käydään tekee Tiistaiturnaus lippupisteitä - nini kuin ennenkin. SYYTTÖMIÄ NE ENSI KESÄN CADET KUSKIT TEIDÄN VALTAPELEHIN OVAT...

Vähän muutakin

Ihan pelkästä valtapelistä ei ole kyse. Homma on kyllä aika levällään. Olen ollut muissakin urheilu- ja harrastusseuroissa aiemminkin, mutta tuo viime viikkoinen oli kyllä huippu.

Itselläni on ensimmäistä kertaa koko kokoukseen osallistuneena ainakin monttu auki, kuinka Espoon UAssa asioita hoidetaan. Kerrataanpas nuo kokouksen tapahtumat:

Kaikki alkoi, kun postiluukkuun lompsahti kokouskutsu viikkoa ennen kokousta. Huomiota herätti maininta:

Ote EspUA:n sääntöjen 11 pykälästä: ''Mikäli jäsenet haluavat esittää hallitukselle syyskokouksessa esille otettavaksi asioita, on niistä tehtävä kirjallinen esitys hallitukselle 10 päivää ennen kokousta.''

Siis haloo! Kutsu tuli 7 päivää ennen kokousta!

Sitten itse kokous olikin farssi. Ensin valittiin puheenjohtaja. Tämän vaali oli järjestetty agitoimalla riittävä määrä jäseniä (ääniä). Kun sitten erovuoroisten tilalle valittavia valittiin hallitukseen, oli siinäkin jo lista valmiina, joka menisi läpi. Kartingväkeä vietiin siinä kuin litran mittaa. En itse tunne ensimmäistäkään valittua, vaikka olen ollut kesällä Bemiksessä keskimäärin kahtena päivänä viikossa. No, hyvä on, yhden tunnen naamalta ennestään.

Kun tulin kokouksesta, sain käteeni Spoorin, jossa haukuttiin kolmessa eri kohdassa kartingväkeä. Haukkumisen pääsisältö oli se, että kartingista ei tule materiaalia Spooriin. Olen saanut usealta taholta kuulla, että materiaalia kyllä toimitettiin, mutta sitä ei otettu vastaan! Siis? Lisäksi palstamillimetrejä oli käytetty yksittäisen kartinghuoltajan mollaamiseen. En oikein usko, että tuokaan kuuluisi normaalisti toimivan seuran lehteen.

Kun tähän vielä ynnää nuo jutut, mitkä ovat tulleet esille näissä keskusteluissa. Jos niistä puoletkaan pitää paikkansa, alkaa tosissaan miettimään, että missä oikein mennään. Toimintatavoissa pitää tapahtua aika paljon muutoksia, että luotto palaisi, sen verran erikoiselta tuo näytti.

no noh

Noh - nyt kyllä kannattas hiukan pidätellä sanojaan jos ei järjestötoiminnasta ole kokemuksta - vai oliko sitä niinkuin kirjoituksessai väität? Noin se menee kerhossa kuin kerhossa että syyskokouksessa haluamansa esiintuotava asia/ehdotus on saatettava hallituksen tietoon, jotta se ehditään laittaa tuohon mainitsemaasi kokouskutsuun. Perustoimintatapoja...

Rautalankaa

Kuten tuossa totesin, muusta järjestötoiminnasta on paljonkin kokemusta, jopa moottoriurheilunkin piirissä. Ei kuitenkaan aleta nokittelemaan asialla, se ei liity aiheeseen.

Totean nyt kuitenkin, että muissa seuroissa ja järjestöissä tuon asian korostaminen ei kylläkään kuulu kokouskutsuun. Asialla ei ole paljoakaan merkitystä, tuskinpa yksittäisellä jäsenellä olisi listalle lisättävää, se on ennemminkin jaosten asia. Kaipa jostain olisi ollut selvitettävissä, milloin kokous tullaan pitämään. Se teksti kokouskutsussa oli lähinnä koomista, ei muuta.

Kannattaa muuten muistaa sekin, että tällainen "yhteistyötä hakeva" kokous pidettiin, kun puheenjohtaja oli lopettanut kesken kauden. Olisiko kannattanut alkaa pohtimaan, mikä on vialla, ja järjestää asia hieman toisin?

Kyseinen kokous oli joka tapauksessa tyyppiesimerkki siitä, kuinka vanhat järjestöjyrät saavat tahtoessaan läpi mitä tahtovat. Se ei ole kovinkaan motivoivaa muun jäsenistön kannalta. Sitä saa mitä tilaa.

Karting seuraan liittyminen

Kannattaa.

Huomaat olevasi harrastuksesi parissa, ja saat apua tarpeeseen. Jos ja kun synergioita ei löydy, niin turha hakata päätä seinään, sillä elämää on muuallakin. paska kun lahoaa aina sisältäpäin, ja ajallaan, kuten tässäkin tapauksessa.
No kukas sie sit olet?

Samaa mieltä

Nuo Espoo UAlaisen kommentit on helppo allekirjoittaa. Samanlaisia aatoksia on tässä itselläkin mielessä.

Todella hyvä kommentti.

Eiköhän pian

Eiköhän pian kuulla. Espoo UA:n hallituksella lineee ollut eilen kriisi kokous aiheesta. Nyt jännätään kuka sai lähteä ja ketkä jää siivomaan jälkiä...

Tietoa?

Joko siitä kokouksesta on tietoa, mitä aiotaan tehdä?

ei muutoksia seuran linjassa ????

lainattu SM huoltajan viestistä [Lopuksi - EspooUA arvostaa ja ymmärtää kartingin merkityksen lajina, kuten tietysti arvostaa myös kaikkea nuoristyötäkin, poikkeuksellisenkin vahvasti. Mitään ongelmaa tässä suhteessa ei siis seurassa ole.
On täysin väärä tulkinta ja hätäisesti vedetty johtopäätös, että EspooUA olisi nyt vain rallia edistävä seura. Puheenjohtaja vaalit eivät tätä linjaa muuttaneet.]

Espoo fixus karting 24.4 2010 oli olemassa kilpailukalenterissa syyskuussa, mutta nyt ilmestyneestä sääntökirjan kilpailukalenterista kyseinen kilpailu on postettu.

tämä vain huomiona. muuten keskutelu jatkukoon seuran jäsenten välisenä ;-)

Hyvä niin

Eipä niihin kisoihin olisi ollut järjestäjiäkään. Tuo päätös on tehty kuitenkin jo ennen tilanteen kärjistymistä seurassa. Sekin tavallaan liittyy tähän asiaan. Siitä voisivat tietävämmät kommentoida.

Viime kevät

Mikäli kilpailu on peruttu syynä siihen on tämän kevään kokemukset järjestää kisat lumikelillä.
Tässä ei ole kyse seuran välien kiristymisestä.
Puoli päivää lumitöitä ja sen jälkeen aikataulu pielessä ja lopputuloksena haukut miten huonosti
kaikki oli järjestetty....

Kukahan haluaa uusia kokemuksensa.....

Pääätös Toukokuussa

Päätös olla uusimatta Fixuskilpailua tehtiin heti toukokuussa. Kun idiootti seuraavan kerran kommentoi "ulkopuolisena" eri seurojen toimintaa kannattaa AKK:n toimintatapa runkokalenterien julkaisemisesta syksyisin ensiksi opetella.

Muuta törkittävää?

Väärin

Päätös Fixus-karting kisan järjestämättä jättämisestä tehtiin EspooUA:n hallituksen kokouksessa noin kuukausi sitten eikä suinkaan toukokuussa kuten "pääsuora" ( minkäköhän radan ) virheellisesti ilmoitti.

Päätöksen teki EspooUA:n hallitus kokouksessaan yksimielisesti.

Syistä mitkä tähän johtivat ei kannata tässä erikseen puida, mutta varmasti osa syynä oli jo silloin seuran hallituksen ( paitsi ne muutamat "karting henkiset" ) täydellinen tuen puute kilpailujen järjestelyorganisatiolle.

ralliranelle

juuri näin - virallisesti kyllä.

Niinpä

Lainaus RalliRanelta:
"Syistä mitkä tähän johtivat ei kannata tässä erikseen puida, mutta varmasti osa syynä oli jo silloin seuran hallituksen ( paitsi ne muutamat "karting henkiset" ) täydellinen tuen puute kilpailujen järjestelyorganisatiolle. "

RalliRane oikeastaan puki sanoiksi sen, mitä tarkoitin kommentissani, että sekin tavallaan liittyy tähän asiaan. Taisi olla yksi niistä syistä, miksi puheenjohtaja löi hanskat tiskiin ja toimi samalla lähtölaukauksena tälle nykytilanteelle?

Kertoo myös siitä, että asian kuntoon saattamiseen on ollut toukokuusta asti aikaa...

RalliRane höpöttää

Fixus karting kisa oli vain yksi Espoo Ua:n tapahtumista kevään aikana.
Tässä muutamia muitakin muistin virkistykseksi.

Ralliaiheisia: Iltarallit, Teijo-Talo ralli, Tasanopeuskurssi jne jne...
Kartinghenkisiä: Tuunauspäivät, kerhoillat, Ratakoulu, ratatalkoot, Fixus-kisa, kevätleiri, Tiistaiturnaukset
jne jne...

Eikohän tuosta listasta voida jo ymmärtää, että tekijät (=etupäässä hallituksessa olevat) ovat aika kovilla. Aivan kuten kaikissa muissakin seuroissa, aktiiveista ja apuvoimista on kova pula. Työt jakautuvat tosiasiassa vain muutamalle ja yleensä jäävät myös hallitukseen nimettyjen yksilöiden vetämiksi ja vastuulle.

Kannattaa huomata - Ongelma ei ole minkään yksittäisen seuran, ryhmän tai yksilön, jos ihmisiä on nykyään todella vaikea saada apuvoimiksi eri harrastustoimien pariin. Esim. työelämä vaatii tänään paljon ja aikaa on muutenkin lasten kanssa aika rajallisesti ja vähän ..

EspooUA 2009 hallituksessa (8+1) karting harrastajista siis 6 kpl (myös pj) muita lajeja harrastavista 3.
Lisäksi perinteiset 2 toimihenkilöä (sihteeri+rahasto).

Kenestä henkilöstä voidaan siis sanoa, ettei antanut tukeaan Fixus järjestelyorganissatiolle ?
Kuka hallituksen jäsenistä oli Fixusta vastaan tai vastusti sitä ?
Ja miksi kaikkien hallituksen jäsenien olisi pitänyt vain yhden Fixusen kimpussa puuhatakkaan ?

Rallirane (=ei edusta rallia) ei näytä tietävän tai ymmärtävän todellisuutta tässä kohtaa, tai onpa vaan muuten aika kevyesti liikkeellä. Ei pahalla..

Fixuksella, kuten muillakin tehtävillä (esim karting tiedotuksella) oli omat nimetyt vetäjänsä.
Kuten tietty asiallista onkin. On tietysti sitten myös hoidettava vastuulleen ottamansa tehtävät.

Tuosta Fixuksesta - Olikohan kuitenkin aika mieliinpainuva kisa - lunta ja kartingia. Säällehän ei tietty kukaan mitään voi ja ajankohtahan oli todella aikaisin keväällä - viikko-pari ennen vappua..
http://urheilukuvat.net/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=53517

Muistakaa pls. - myös Vihdin rata piti avata pikapikaa ja juuri tuon tapahtuman alla. Eli sähköt, datat, kahvilat jne jne tehtiin pääosin perjantaina, jotta ylipäätään kisa oli mahdollinen. Tuolla ei ollut juurikaan montaa henkilöä asiaa tekemässä - mutta sisulla nuo muutamat onnistuivat. Ja kisa ajettiin.

Jos EspooUA:n asiat kiinnostavat laajemminkin - kannattaa lukea mm. tämän vuoden Spooreista.
Tuolla mm. toimihenkilöt ja hallitus, hallituksen kokouksien pöytäkirjat, eli mitä käsitelty/päätetty jne
1/2009 - Helmíkuu: http://www.espoonurheiluautoilijat.fi/spoorit/LowResVersiot/2009_Spoori_1_LR.pdf
2/2009 - Lokakuu: http://www.espoonurheiluautoilijat.fi/spoorit/LowResVersiot/2009_Spoori_2_LR.pdf

Jos luottamuksella valitut ihmiset eivät kykene itse välisiään asioita ratkomaan, kun painottavat asioita eri tavoin, tai vain sitten eivät tule keskenään toimeen (henkilökemiaa) --- onko vika siis seuran vaiko kenties näiden henkilöiden välinen ? Kannattaa miettiä.

Suomi on vapaa maa ja kaikki mielipiteet kunniaan (tai jonnekkin muualle..).
Mutta yritetäänpä kuitenkin puhua asioista juuri niinkuin ne ovat.

Omituista

>Jos luottamuksella valitut ihmiset eivät kykene itse välisiään asioita ratkomaan, kun painottavat >asioita eri tavoin, tai vain sitten eivät tule keskenään toimeen (henkilökemiaa) --- onko vika >siis seuran vaiko kenties näiden henkilöiden välinen ? Kannattaa miettiä.

Seura ei siis vastaa, keitä sen hallintoon valitaan ja miten he siellä toimivat.
Todella mielenkiintoinen näkökulma.

Suomea omituiselle höpöttäjälle

Niin - lasten kannattaa kyllä ensisijassa käydä koulua esim lukutaitoa jne varten .. ei pahalla.

Mennäänpäs nyt sitten perusasoihin, ettei ihan väärin ymmärrettäisi.
Sori - nyt tais tulla se opettaja moodi .. ja jos oli vaan provoa - osuipas ja upposi.

Mikä se urheiluseura on = joukkio ihmisiä eri aikakausilta ja eri "tasoilta" harrastusta.
Yleensä tuon toimintaa "vetävät" (=auttavat) "vanhemmat" (=pitempään hommassa olleet).
Kokoonpano vaihtelee kun tuo joukkio uusiutuu (nuoria tulee ja toisia menee). Jos siis terve joukkio.
Yleensä kasvu tapahtuu nuorisotyön tms. kautta.

Mikäs se urheiluseuran hallitus on = ns. lakisääteinen toimivaltainen vastuuelin, joka valitaan tuon seuran (=yhdistyksen pat.rek.hallitukseen ilmoittamien) sääntöjen mukaisesti kaudeksi ja sääntöjen mukaisella tavalla, jäsenistön antamien äänien mukaisesti. Tarkoituksena muodostaa kutakin ajanhetkeä ja jäsenistön tahtoa parhaiten edustava edustajisto seuran käytännön asioita hoitamaan.

Eli tuo siis teoriasta.

EspooUA:ssa on aivan normitavalla muodostettu hallitus vuodelle 2009. Kokoonpanon voi jokainen käydä katsomassa noiden Spoori linkkien ja lehtien etusivuilta.

Tuolla siis ollut 2009 yksilöiden välillä eripuraa kuinka/miten asioita tulee hoitaa. Myös kuinka hallintotyötä tehdään. Syntynyt yksilöiden väliin "juopa", jossa siis ihmiset ovat kiistelleet, eivätkä siis ne asiat, joista oltu kuitenkin lopulta samaa mieltä (mm. lasten etu, Bemböle, karting jne).

Eli Seura (=jäsenet itse) valitsee hallintonsa. Mutta nämä luottamuksen saaneet ihmiset (=hallintoon valitut) vastaavat kylläkin aivan ITSE ja yksin siitä kuinka luottamustehtävässään toimivat.

Nythän Seura sitten äänesti tahtomansa hallituskokoonpanon 2010:lle. Siis jäsenet.
LOBBAUSTA tapahtui molempien pj ehdokkaiden hyväksi, kuten kait asiaan kuuluukin.
Ja toinen voitti - niukasti.

Sori - jos tässä pitI hieman alleviivata ja tönkkö-pelkistää.
Ehkä turhaa. Asioiden "vääntäminen" ehkä onkin vaan tämän pelin henki.
Tai palstan ..

Noihan se menee

Hyviä kommentteja SM huoltajalta. Toki voisit vieläkin tiivistää, hyvä asia jää helposti korulauseiden taakse...

Jokainen vastaa omalta osaltaan toiminnastaan. Jos tulee valituksi hallitukseen, kannattaa muistaa, että se on todellakin seuran toimeenpaneva elin, ei mikään kunniapaikka tai keskustelukerho. Valinta myös velvoittaa. Erovuoroilla pyritään siihen, että toimeenpanevaan elimeen saataisiin innokaita henkilöitä, kuten SM huoltaja totesi.

Tämä uusi hallitus on kokoontunut tiistaina. Tilanne on tullut myös uuden hallituksen korviin? Ilmeisesti aiotaan kääriä hihat ja ryhtyä tilannetta korjaamaan, kuinka ja milloin, siitä varmaankin kerrotaan jäsenille?

Auttaisi varmaankin, jos ensi alkuun mietittäisiin missä meni vikaan, ja yritettäisiin sitten pohtia, kuinka tästä päästäisiin etiäppäin.

Näin rivijäsenenä olisi mukava tietää, mitä on oikeasti tapahtunut ja mitä aiotaan tehdä? Voisiko Espoo UA (hallitus) avata jo sanaisen arkkunsa, vai odotetaanko seuraavan Spoorin ilmestymistä joskus 2010? Silloin voi olla jo myöhäistä...

Mikäli asiat aiotaan keskustella halki, suosittelen keskustelun siirtämistä tuonne kartingforumiin, jotta puheenvuorot pysyisivät faktoissa. Täällä voidaan jatkaa vähemmän asiallisella linjalla.

täällä peräänkuulutetaan

Täällä peräänkuulutetaan toimintasuunnitelmaa yms Espoo UA:n hallitukselta, esiintuloa jne. .. Tuo toimintasuunnitelmahan oli esillä ja hyväksyttiin syyskokouksessa! Vai oliko kaikkien ajatukset pelkissä henkilövalinnoissa? Siinöhän sanottiin että kevätleirit tehdään, tiistaiturnaukset ajetaan jne... ettekait te nyt hyvät ihmiset ole muutaman vaalit hävinneen täällä provoa kirjoittavien vietävissä ????

Espoo UA tiedetään keräävän kasaan FK-jaosta. Siitä kun osa lähti rintamakarkureina valmiisiin pöytiin. Ennenkuin FK jaos on kasassa ei tietysti kukaan voi mitään täällä kertoillakkaan. Se jo tiedetään nyt että ensi kesänä ajetaan Tiistaiturnaus hulppeampan kuin ikinä, kevätleiri järjestetään aloitteleville kuskeille, talvella on kerhoillat alkaen tammikuussa jne.

Ensimmäiset yhteiset talkoot rengaspinojen tekemiseksi jotta saadaan radantarkus vietyä läpi pidettäneen tammikuussa. Siitä se lähtee - talvisodan hengessä. Ei tämä sota muutamaa rintamakarkuria kaipaa - että on noista muumioista nyt sentään jokin hyöty vielä ulomitattavissa.

Mutta ihan ensimmäiseksi vietämme pikkujouluja palkintojen jaon merkeissä....

...ja kaikki täm vain jotta syyttömät Cadet kuskit saisivat jatkumon sinänsä kivan lajin pariin..

ps. Olisikohan tämä keskustelu käyty tuolla ralli.netin puolella jos pj-vaalissa puntit olisivat menneet toisinpäin ja kartväki saanut syrjäytettyä ralliporukan niin kuin yrittivät- toistamiseen ?

hyvä jh

"Täällä voidaan jatkaa vähemmän asiallisella linjalla. "

Juuri näin JH mutta ota huomioon kuka tämän keskustelun avasi tänne...palattuaan lyötynä - Kauniaisten ABC:ltä...

Hyvä jos tapahtuu ...

... mutta ei se muuta sitä spoorin kirjoittajaa yhtään fiksummaksi.

ei tee

ei tee fiksummaksi. mutta kun menivät seläntakana sille uhoamaan että lehti lopetetaan. sehän suuttui ja kosti...

Olisitte kertoneet että lehti jatkuu mutta siirtyy OnLine webbisivun oikeaan reunaan tarjoten uutisia reaaliajassa "poikamme maailmalla" -tyyliin ! (vrt VM tai AKK)

Katsos jos muumioita käsittelee lian kovakouraisesti ne hauraina rapisee kokoon MUTTA mennessään kilauttavat kaverit apuun...

Oletko kuullut että...

...hallituksen jäsenille hankitaan rullaattorit.

...kerhon cadeteista otetaan renkaat niihin

... kerhon raketeista otetaan moottorit niihin.

... ralllijaosto virittää ne.

... suunnistusjaosto etsii ne.

... puheenjohtajalla meni herneet nenään

... puheejohtaja kaivaa herneitä nenästä

... pikiksellä syödään hernekeittoa

niin..

niin ... kaikkihan siihen pj:n homman ei pääsekkään....pitäisi pikkuhiljaa oppii häviämään.

metsään meni kumminkin

Täällä väitellään ja kehutaan siitä, mitä lähteneet ja jääneet tekee tai ainakin yrittää. Pitäisi kuitenkin ensiksi miettiä mikä meni vikaan ja miksi, kun iso joukko karting aktiiveja jätti seuran. Se on seurausta jostakin, mikä on mennyt pieleen. Pelkkä puhenjohtajavaalin tulos ei ole syy eikä seuraus, se vain laukaisi paiseen eikun paineen. Jos kukaan ei katso peiliin ja ole valmis sieltä totuutta näkemään, voi seuraava pamaus olla Espoon Ua;ssa nurkan takana. Löytyykö lähteneissä tai jääneissä henkilöitä, jotka voivat keskustella keskenään ilman hampaiden kiristelyä ja kättä nyrkissä. Fakta on, että lähteneet aktivistit eivät palaa Espoon Ua:han. Silti pölyn laskettua saataisiin varmaan yhdessä heidän kanssa enemmän aikaiseksi kuin omin jäljelle jääneiden voimin. Paljon kokemusta ja tekemisen intoa lähti, jäljelle ei jäänyt kovin paljon karting toimijoita. Jos keskusteluyhteys syntyy, Espoon Ua:n ei kannata yrittää rakentaa kaikkea uudelleen omin vajaantunein voimin. Nöyryys olisi suurta viisautta, puolin ja toisin.

keitä muka lähti?

"kun iso joukko karting aktiiveja jätti seuran. "

...siis ketkä?

nöyryys ei

Probleemi on että nöyryys ei kasva tolpalla...

Hyvä pointti

PJ kommentti on asian ytimessä - tuoltahan tuo kieltämättä juurikin näyttää.

Väärinymmärrystä kuitenkin - kyse ei siis ollut vain pj:n henkilöstä.
Vain asioista ja aidosta huolesta. Tältä yhteiseltä pohjalta on hyvä jatkaa keskusteluja.

Kaikkiin toimintoihin/aktiviteetteihin/tehtäviin tarvitaan juuri ne aktiivit ja pyyteettömät tekijänsä.
Eikä hallintovirkojen tai -etujen lisääminen (samassa/eri seurassa) tekijöiden määrää miksikään muuta.

Kaikki tohina kun lopulta palaa kysymyksiin - mitä voidaan tehdään ja mistä saada niille tekijät ..

jatkoa

Voisko millään saada jatkoa tolle " oletteko muuten kuulleet" jutulle?
Oli hyvä ja pisti nauramaan oikein kunnolla....

jatkoa

Spoorista niitä löytyy. Viimeisimmässä ei ehkä niinkään naurettavia.
Spoorista ne on luettu heti ilmestymispäivänä. Tarkoitinkin täällä olevaa
parempaa versiota.

Laita

eikös sinun kannattas sinne oman työnantajasi medioihin noita kirjoitella kun palkkasikin maksaa?

Väärä puu, valitan

Sori että joudut nyt pettymään. Mulla on parempaakin tekemistä.

Nämä asiat puhutaan ihan toisissa ympyröissä. Jos on jotain puhuttavaa, tämän jupakan oleelliset ihmiset tietävät puhelinnumeroni. Ja on se soinutkin.

Mutta kieltämättä tuo "Ootteko kuulleet"-irvailu oli varsin nokkela, tosin voi siitä joku toki loukkaantuakin.

Parempaa päivänjatkoa
ML

wow

mutta tiiviisti tunnut palstaa seuraavan? ...ja sormet pysyy pois näppäimiltä?

Ratatuomarit

Onkos ratatuomareilla mitään uutta kerrottavaa karting toiminnasta?
Tuttuja nimiä näytti olleen kokouksessa..
Lähinnä mietityttää edelleen tuo seuran vaihto..

Etenee koko

RaTu:n kuskien salitreenit alkavat tämän viikon perjantaina.

Rata- ja kerhotila-asiat selviävät aika varmasti tällä ja ensi viikolla. Kun kerhotila on saatu, voidaan aloittaa kerhoillat.
Infotilaisuus kiinnostuneille pidetään, kun kaikki em. asiat on saatu järjestykseen, niin on kertoa faktatietoa.

Ossip ja muut kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä niihin "tuttuihin nimiin".

Oletteko kuulleet .....

Että .....

Ratatuomareiden nuorisojaos on nyt RATU Racers

ja että ...

Lähtevät isolla porukalla Ruotsiin opinto/harjoitus matkalle keväällä ....

Lisäksi ....

Talviajan saliharjoittelu on startannut ja porukkaa käy valmennuksessa ennemmän kuin aikaisemmin ....

niin ja vielä että .....

Myös kerhoillat alkavat viikolla 51. Luennoitsijat huipputasoa kuten Sami Pensala ja Olli Haapalainan ..... Jatkoa seuraa ; )

Käy katsomassa www.ratatuomarit.com

Hyvältä näyttää toiminta uutta kautta odotellessa .....

henkilökohtaista

.....että siinähän on sitten ihan henkilökohtaista opastusta annettavissa kaikille neljälle kuskille..
Taitaa olla kuiteskii niin että kuskeja on siirtyny salitreenien mukaan jo n.20 ja lisää on tulossa.
Mitä espooua meinaa tarjota junnuille?
Toimintaa hyvässä hengessä?

Niin ....

Ihanne tilannehan olisikin että jokaisella nuorella rata-autoilijalla olisi oma henkilökohtainen valmentaja oman huoltajan lisäksi.

Tähän ei ainakaan ole resursseja sillä vanhalla seuralla josta juuri ne tekijähenkilöt ovat nyt poistuneet.

minusta

niin minusta kyllä ratulaiset tekevät itsestään lähinnä pellejä kehuskellessaan näillä juorupalstoilla ex. seurasta lähteviä tahi omaa toimintaa. Olisitte edes keksineet oman ohjelman kerhoiltoihin tai nimen tuunauspäivään. Kaikki lainattu suoraan Espoolta. Halpamaista.

Kunhan ei Espoo UA vaan saisi laskua salivuokrasta, se kun taisi olla alunperin Espoon nimissä tehty...

Ette ensi kesän varikolle ainakaan kavereita ole keräämässä. Tuollaisia paskaraukkoja tuskin arvostetaan missään seurassa missäänpäin suomea...

Kommentti kertoo kaiken

Eiköhän tämä em. kommentti kerro hyvin siitä "erinomaisesta ja rakentavasta" ilmapiiristä, jonka takia porukka lähti EspooUA:sta. varmaan osa on mennyt Keimolaan, osa Ratuun.

Jos tuossa oli tippaakaan uhkausta mukana, tervetuloa koittamaan varikolla tai sen ulkopuolella.

Älä viitsi

älä viitsi cadet huoltaja siinä lässyttää...

ei se lässytä

ylivoimaisella aseella tai papulla tossa vaan kehuskelee
no onpa aika epeli
ai että lasten asialla

All You Need

..Is Love...

Ratu ja HFKK

No onko ratatuomarit ja helsingin fk kerho jo yhdistynyt. tästähän oli kokous jo aikoja sitten. miksei tästä ole kerrottu ratu sivuilla mitään.

miksi

Miksi yhdistyä seuraan jolla ei toimintaa (kun yhdistystunnus kerran ratulla jo on) ?

syytä en tiedä

Ratulaiset itse kertoivat yhdistymisestään ja kokouksestaan joka oli joskus joulukuun alussa.

julkisuuttta

julkisuutta tai sitten mietitiin nimeä fk toiminnalle mutta eiköhän tuo ratu racers ole korvannut tuon helsinki fk:n...!

Ei ne yhdisty

Ratu Racers on ymmärtääkseni ihan itsenäinen porukka eikä HFKK ja Ratu tietääkseni yhdisty, ne jatkaa erillään kuten tähänkin saakka. HFKK toimii muodollisesti, mutta aktiivisempi toiminta taitaa olla loppunut ainakin toistaiseksi. Vissiin mietittiin HFKK:n jonkinlaista isompaa aktivointia liittymällä Ratuun, mutta se ajatus lienee rauennut.

rataan oikeuksia

siinä haettiin. näin kerrottiin hfkk toimesta,et kun heillä on oikeudet bemskin rataan, niin samalla ratu olisi ne saanut. nythän heillä ei ole mitään kiinne kohtaa millekkään radalle.

Ei HFKK bemskissä ole

Ei HFKK:lla ole koskaan ollut mitään oikeuksia Bemskiin.

tattiksen radasta

varmaankin on kysymys eikä espoosta

Kuvastaa

jaa - kuvastaa hyvin ratulaisia . pyritään hyötymään toisten tekemisistä...
olette varmaan suosittuja ensi kesän karkeloissa...

Kuvastaa ennemminkin EspooUA:n

Eiköhän se kummiskin ole tässä ollut EspooUA, joka on pyrkiny hyötyyn toisten tekemisistä ja antanut vittuilut palkaksi. Nyt sitten vittuillaan lähteneille, kun ei omassa porukassa ole, keille vittuilla.

Kukahan se on suosittu

Jos näitten muuatmien tekstien takana on todella EspooUA:laisia, niin melkein kannattaisi hävetä. EspooUA se varmaan on kavereita hankkinut, kun porukaa lappaa ulos ovista ja ikkunoista.

Peace ..... Please

Olisiko syytä ottaa näihin keskusteluihin ainakin "välirauha".
Joulukin on sentään tulossa. = )

Mieluummin lopettaa keskustelut tästä aiheesta täällä kokonaan, näyttää siltä että täällä jotkut vaan jatkavat tätä threadia pelkästään provosoidakseen.

EspooUA:n ja RaTu Racersin puuhahenkilöillä ei oikeassa elämässä ole mitään riitaa tai tai mitään sellaista mistä täällä pitäisi tällaista keskustelua käydä.

Ja edelleenkin , kannattaa dissata nimimerkkien taakse kätkeytyvät kirjoittelijat, he eivät todennäköisesti tiedä asioiden oikeasta tilasta mitään.

Tiedän että sekä EspooUA että RaTu Racers jatkavat omilla tahoillaan hyvää työtään, tästä ei epäilystäkään.

Vaikka en hippiaatetta kannatakkaan, silti tekisi mieleni todeta:
Antaa kaikkien kukkien kukkia. = )))))

Hyvää Joulua ja varsinkin tulevaa kautta kaikille jotka tämän hienon lajin parissa toimivat .....

Terveisin Jari Seppälä
Hauska threadi - nyt on pari kesää mennyt. Mikä tilanne? Toimisto suljettu rahanpuutteessa. Onkohan ratakaan ollut auki? Tiistaiturnauksista ei ole kuulunut mitään ja nettisivuilla haetaan hallitukseen porukkaa, tiukassa äänestyksessa saatu pj:n paikkakin tuntuu olevan auki....
Hah - sanon minä.
EspooUAn toimisto suljettu rahapulassa? Kannattaa olla hiljaa kun ei tiedä asioiden oikeaa laitaa.
Tiistaiturnaukset on ajettu joka vuosi vielä 2009 jälkeenkin.....Bemböle on todella herännyt henkiin...vielä 2009 jälkeenkin. Kun kaikki toiminta keskitetään tulos on hyvä.

Tiistaina 14.8. porukkaa oli reilu 100 Bemskin rata-alueella ja turnaukseen osallistujia 27.
Älkää hyvät ihmiset menkö asioiden edelle. Tämä kirjoittelu on vähintäänkin ollut seuran halveeraamista ja mollaamista. Ja ihan syyttä.
Minkäs ikäistä nykyhallitus on EspooUA:ssa? Mikä teitä vaivaa? Kun seurassa on monen lajin harrastajia, on jokaiselle tarjottava jotain. Sitä paitsi - ko. herjaamisen kohteena oleva seura - on saanut kuluvana vuonna todella paljon uusia jäseniä.
Että siinä teille mietittävää. Muka tekijät lähtivät.......hah, sanon minä.
Eiköhän tämä ketju ole ollut jo vuosia sitten loppuun käsitelty.
Että
Että....

- Karting jatkaa edelleen uusin tukevin voimin

-Harrastajia sekä harrastuksen pyörittäjiä on Bembölessä pilvin pimein.

-Kulmakorpi jaksaa ja voi hyvin ja EspoonUA:n uusi hieno suorituspaikka avataan tuota pikaa suuren harrastajajoukon voimin.

-Tuloksista voi lukea aina ajan hermolla olevasta Spoori-lehdestä.

Onnittelut voittajille!
Että politruukit pilas koko touhun. Kävin tässä menneellä viikolla radalla katsomassa touhua, ja olihan siellä kokonaista yksi auto radalla. Paljon kerkeää vettä virrata Espoonjoessa, ennenkuin Kulmakorven kansainvälinen kartingrata valmistuu. Muistaakseni 2005 hehkutettiin oikein isoon ääneen, että 2010 ajetaan kansainväliset kartingkisat Kulmakorvessa, ja että se on jo puoliksi tehty, niin että, että tuolla Kulmakorvessa vielä hienot männyt kasvavat, että tarvitaan todellakin new generations, uusi sukupolvi, joka radan rakentaa, jos joskus rakentaa. Veikkaan kuitenkin, että Euro hajoaa ennemmin, kuin Kulmakorven kansainvälinen kartingrata valmistuu, ainakin jos se johtuu noista politruukeista, jotka silloin päsmärinä touhusivat. Lieneekö heillä vielä virtaa riittää? Tähän sopiikin Juha, vat Vainion sanat: " Siinä sielu on sen miehen, jonka työt jää puolitiehen, ja joka kaiken rakentaa vain varaan unelman." Että silleen.
Sitä tuppaa yleensä saamaan mitä tilaa. Toivotaan nyt silti, että asiat kääntyy parempaan joskus kartingissakin, rallipuoli taitaa kummiskin toimia ihan ok EspooUassa?

Kulmakorpea ei kartingratana koskaan tule, esteenä on raha ja luvatkin tais vanheta. Ja ratojahan pkseudulla jo on, olis vaan käyttäjiä kaikille ylläpitäjistä ja pyörittäjistä puhumattakaan.

Bemski kannattaa silti pelastaa tavalla tai toisella, se kun on alueen paras junnurataa ajaa, ei toki muilta puitteiltaan kummoinen jollei siihen panosteta.
Ehdottomasti paras paikka kaikille aina mini-ikään asti. Tiistaiturnauksesta olis tietty voinut informoida laajemminkin samoin mahdolliset "aloittelijaleirit".

Yrittäkää voittaa Bembölessä ja menkää vasta sen jälkeen brassaille omalle kotiradallenne :-)
Ois ilman näitä mielenkiihkoiluja EspooUA:ssa viikonlopun jälkeen tuorein KF3 -suomenmestari. Nyt taitaa lipsahtaa Nurmijärven suuntaan.
Onpas pikkuisen rata-alueen ilme muuttunut. Käykääs kurkkaa mitä uusi polvi on saanut aikaiseksi!
Bemski sai jatkoaikaa ensi vuosikymmenelle. Nyt siihen voi ja kannattaa panostaa kun Kulmakorpihanke on haudassa ja Bemski ei, Kun vuosia piti käydä toisinpäin.
Täytyy tunnustaa, että ahkeraa ja toimellista väkeä on sitten H. M..... jälkeen toimintaan tullut, ainakin kart puolella. Kävin tässä eräänä kesäpäivänä katsomassa rataa ja todella hienolta se näytti. Ei ole ollut pelkkiä puheita, vaan oikeita tekoja.
Onnea vaan uusille porukoille. jatkakaa samaan tapaan, niin ehkä Espoossakin on joskus kunnollinen uusi kart rata.
Tästä ketjusta huomaamme, että politikointi, sekä talkootyö ei sovi hyvin yhteen. Talkootyö vaatii paljon joustoa eli muidenkin huomioimista, eikä yhtään valtapeliä.
Mitäs vuoden 2009 Karting-porukka sanoo Bemskistä? Onpas ollut nyt hiljaista sakkia. Isoon ääneen aloitettiin spekulointi miten seuran käy - luulitteko olevanne ainoita jotka osaa toimia?
Seurojen parjaaminen on todella lapsellista käytöstä. Silläkö saadaan yhteispeli toimimaan?
Espoon Urheiluautoilijoiden toiminta itsenäisenä seurana loppuu seuran fuusioituessa Tapiolan Urheiluautoilijoiden kanssa.

Mitenkäs se suu nyt pannaan? Kukas se ilman rahaa ja tukea Bemskin pyörittää? TapUA ei ainakaan.

Onpas nyt hiljaista sakkia.
Espoo UA lopettaa toimintansa 2014
TapUA ja EspUa naitetaan yhteen. Kartingporukan on syytä tehdä taas johtopäätökset koska jäävät tuossa armottomasti vähemmistöön ja jyrätään.
Eiköhän tämä keskusteu ole jo kerran käyty, vuosia sitten.

Hauskaa Joulua kaikille ja katse tulevaisuuteen, menneitä murehtimatta!
 /   /  /  / Espoon UA kaivo muumiot johtoon
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta