AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Luontaisesti gluteenittomat karkit

Luontaisesti gluteenittomat karkit

12 Vastausta 3 512 Lukukertaa
Eli onkohan noita luontaisesti gluteemittomia karkkeja saatavilla mistään.Ei saa sisältää yhtään gluteenia.

vaikka

millä mitalla,esim salmiakit joissa lakritsiuutetta sehän on täysin gluteenitonta,itse lakuun taas lisätään vehnäjauhoja..kippareilla joissa irtokarkkejakin myydään niistä löytyy kymmeniä tosi hyviä täysin gluteenittomia,täytyy vaan pyytää myyjältä se alkuperäinen karkkilaatikko missä on tuoteselosteet,niitä vaan rohkeasti kysymään,itekin aina varmistan niistä.Esimerkiksi R-Kioskin ÄRRÄ-boxit isot muoviset karkkilaatikot ovat täysin gluteenitomia jos ei muuta keksi niin osta se, ovat kaikenlisäks tosi hyviä on myös mustia salmiakin makuisia karkkeja plus paljon hedelmä karkkeja,niihin tulee kyllä himo äkkiä ihan pakko ostaa sillon tällön.Suklaista Tupla on keliaakikoiden suosima herkku.
Tupla ei ole enää gluteeniton :(

eikö

muka ole tupla gluteeniton

Tupla EI OLE gluteeniton

Otsikko kertonee eli Tupla ei ole enää gluteeniton. Täällä keskustelua asiasta:

http://www.glu.fi/keskustelu/aihe/Tupla/139/
eiköhän noi vehnäallergiset ole se syy minkä takia leaf varoittelee tuplasta ihan varotoimena vaan,uskon että kun minä syön yhden tuplan viikossa parissa luulisin sen kestävän eikä ole allergiaa eikä dermatitis herpetiformista vaan keliakia.Kokonaan en tuplaa jätä.Mutta tietysti hyvä tietää tuokin juttu.
korjaus edelliseen siis mulla on dermatitis herpetoformis,ei ihokeliakiaa eikä vehnäallergiaa

Termit sekaisin

dermatitis herpetiformis = ihokeliakia suomeksi
Gluteeniton lakritsi on turvallista ja Dammenbergin tummat suklaat, joissa on gluteenittoman tuotteen merkki. Plamil-luomusuklaat samaten. Tähän aikaan vuodesta voi vielä olla saatavissa Maraboun tumma Noblesse-suklaa, jossa on maissikrokanttia ja jota on saatavissa vain jouluna. Nämä käyvät siis kaikista herkimmillekin tapauksille, koska eivät sisällä mitään viljoista peräisin olevia lisäaineita. Lisäksi kannattaa tutustua netissä Allermiinan valikoimaan.

Esimerkkejä

Sirkus-, salmiakki- ja hedelmäaakkoset, leijonat, läkerolit, sisut ym.

Ainakin jos on uskomista Leafin nettisivuihin: http://www.leaf.fi/tuotteet/ainesosahaku
Surffi..Sirkus..Hedelmä..Salmiakki AAKKOSET..nämä aakkoset tosi herkkua keliaakikolle..lakritsiuute on gluteeniton..minun suosikki Sirkus aakkkoset..nam!
Onko aakkosissa glukoosifruktoosisiirappia (vehnästä)??
Olin joskus lukevinani, että on, joten en ole enää edes vaivautunut tarkastelemaan pakkausta viime aikoina.
Leafin sivuilta; (http://www.leaf.fi/tuotteet/tuoteryhma/tuote/gid=03.01/id=11677028/t=Aakkoset+Salmiakki+120g)
tuotteissammme joko vehnä-, peruna-, ohra- tai maissipohjaisia glukoosisiirappeja. Emme erittele tuotteiden ainesosaluetteloissa tärkkelyssiirapin viljoja, koska tämänhetkisen tieteellisen tiedon mukaan vehnäpohjaiset glukoosisiirapit eivät aiheuta allergia- tai yliherkkyysreaktioita. Pakkausmerkintämme ovat Euroopan elintarviketurvallisuusviraston EFSA:n (European Food Safety Authority) ohjeiden mukaiset.

Voit hakea gluteenittomat tuotteemme ainesosahaun avulla. Kannatta huomata, että ainesosahaussa gluteeniton tuote ei ole sama asia kuin luontaisesti gluteeniton tuote.

Ja aakkosten ainesosa;
sokeria, glukoosisiirappia, muunnettua perunatärkkelystä, stabilointiainetta (sorbitolia), ammoniumkloridia (= salmiakkia), liivatetta, lakritsiuutetta, suolaa, pintakäsittelyainetta (karnaubavahaa), emulgointiainetta (E 471), väriä (E 153), aromia.

Eli tämän mukaan ei luontaisesti gluteeniton!
 /   /  /  /  / Luontaisesti gluteenittomat karkit
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta