AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / Kreikan saarten hintataso

Kreikan saarten hintataso

124 Vastausta 12 798 Lukukertaa
Minkä hintaista mahtaa olla eläminen esim. Santorini, Kos...? Olin viimeksi kreikan saarilla 2000 luvun alussa ja tuolloin santorinilla... Eurot oli tullu justiinsa sinnekin, hinnat aivan pilvissä.. Ne hinnat(2dl limu ravintolassa 5-7e...) säikäytti kunnolla.

Samaa tasoa

Hintataso on kokemani mukaan (en ole asunut varsinaisesti saarilla) sama kuin Suomessa. Viinit, hedelmät halvempia. Kannattaa hakea kreikkalaisten itse käyttämä isompi Super Market. Pienissä "Super Marketeissa" on turistilisä.

Kreikka

ja sen lomasaaret ovat nykyään moniltaosin kalliimpia hintatasoltaan kuin Suomi, muistan haikeana 20 vuotta sitten kun aloitin matkailun Kreikkaan,. lomailu oli suhteessa puolta edullisempaa. Kreikan liityttyä EU.n hinnat pompsahtivat taivaisiin ja etenkin turistirysät hinnoitelleet itsensä pihalle. 4 henkisen perheen lomamatka 2 viikkoa Kreetalle maksoi viimeksi (6/2009) keskitasoisessa 3* hotellissa 2800 Euroa ja matkakassa 2K € ei riittänyt alkuunsakaan, Tammikuussa olimme Thaimassa 2 viikkoa, reittilennot ja 13 päivän yöpyminen 5* hotellissa 3100€, matkakassaa kului 1500€,.eli halvemmaksi tulee lomailu tropiikissa kuin välimerellä.

Pitää paikkansa!

Tein saman huomion Kreikan saarten kalleudesta heti euron tultua käyttöön. Kossilla iso lasillinen appelsiinimehua maksoi rannalla neljä (!) euroa jo silloin! Mitä maksanee nykyään? En aio käydä saarella toiste. Mallorca on selvästi halvempi -- tosin on sielläkin turistihinnoittelua joissakin paikoissa, mutta yleinen hintataso on kohtuullisempi.

Jos oikein kovasti

haluaa päästä kesälomarahoistaan eroon jo viikossa kannattaa Kreikassa matkustaa Santorinille,.siellä nimittäin kaikki maksaa maltaita...
Hauskinta on se että turisteille on 50% kalliimmat hinnat... Te suomalaiset olette tyhmää kansaa :-D

Jorgos

Tuolla

valtavalla lähes 120 Miljardin Euron budjettialijäämällä joka Kreikalla on , lienee eletty leveästi joka siten korottanut hintatasoa, Rhodoksella tarjoilijana ja naistennaurattajana sesonkiajan töskentelevällä "Giorgiolla" pitää tietysti olla avo BMW statusta korottamassa vaikka tulotaso oikeuttaisi Fiat Puntoon.

kaikki

eu -tukiaiset kreikka nautinut jo vuosia sai heidät itsensä tuntemaan astetta vauraammalta kansalta ja eihää se oo tyhmä joka pyytää,..typerys on turisti joka maksaa mitä pyydetään ja ylensä pimeästi
Tuo on juuri se ongelman ydin ja valitettavasti pitää paikkansa.

1991

Ensimmäistä kertaa Kreikassa ja Kossilla,.viikon reissu ja 1000 markkaa eli toimintatonni riitti aivan hyvin bailaamiseen. 2 vuotta sitten samainen paikka, mies vain 18 vanhempi eikä baarielämää koko viikkoa, toimintatonni se meni silloinkin,.mutta EUROINA. Kreikka on ehdottomasti hinnoittelemassa itseään ulos kilpailusta. Haluaako Suomalainen lomailija maksaa kaikesta maltaita välimerellä kun sitä saa maksaa mansikoita täällä Suomessa jo?

rahan

http://www.bof.fi/fi/suomen_pankki/faq/rahan_arvo.htm
http://www.bof.fi/Stats/default.aspx?r=/tilastot/indikaattorit/kuluttajahintaindeksi_chrt_fi

"On hyvä muistaa, että rahanarvokertoimien avulla lasketaan rahan ostovoimaa eri aikoina, ei nimellisarvoa."
Joo noiden kertoimien mukaan 200e eläisi leveästi viikon Kreikassa, jos hintataso on siellä lähelläkään sitä mitä -90 luvun alussa. Ei taida nykyään 200e riittää edes päivän käteiskassaksi.

nuoripari

saattaa juuri kitkutella 200€/ päivä mutta kalleimmat clubit and discot saavat jäädä haaveiksi, syöminen ja bailaaminen esimerkiksi Mykonoksella viimekesänä taivaallisen kallista.

200€

ei todellakaan riitä viikon lomailuun Kreikassa, ehkäpä juuri juomiin nipinapin yhdelle henkilölle
"200€ ... ei todellakaan riitä viikon lomailuun Kreikassa, ehkäpä juuri juomiin nipinapin yhdelle henkilölle " Eli juomiin viikon matkalla 1200 -1400euroa Heh! No ei siinä mitään .
Sorry vaan mutta onko Suomessa "hintataso" nyt sama kuin 1990-luvun alussa? Mietipäs vähän.
Hinnoista en tiedä, en laske hintoja, otan rahaa mukaan sen verran tetä varmasti pärjään ja luottokortti mukaan myös.
Hiljattain julkistetun tilaston mukaan Suomi on kallein euromaa.
Niin, köyhälle kaikki on kallista.
markka ei ole enää missään valuuttana, ei 2010 vuonnakaan ollut.
http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20100710.p.Romagna

http://www.aldi-greece.gr/gr/html/product_range/2744_15501.htm

ei huolta ;) , siellä on myös Spar-kaupat, Carrefour, Alfa-Beta, H&M, Ikea, Marks & Spencer

Nykyään siellä

sikahintaista riistoa ! Turistia kustaan silmään, minkä voidaan. Hinnat on lähteneet lapasesta.

Mistäs tiedät?

Asutko siellä? Anna vertailevia hintaesimerkkejä?

(Arvaan ettei vastauksia ole tulossa)

Lähden viikon

päästä Kreetalle ja vastauksia on tulossa, veikkaan jotain tällaista jonka tulen tarkistamaan saavuttuani Suomeen

Olut 0.5l =4.5€
Virvoitusjuoma baarissa= 4€
4 hengen(2 lasta) illallinen + limut ja pullo paikallista viiniä 60€
Vesiskootteri vuokraus 30 min= 80 €
Bolero jäätelö = 3€

noilla

numeroilla saadaan laskukaava Bulgaria 2x edullisempi ja Thaimaa 4x edullisempi, kalliimpaa lomailua nykyään taitaa olla enään paikoin Italiassa, Ranskan rivieralla ja Ibizalla?

Muistahan

vaatia aina kuittia ostoksistasi ja palveluista,.senverranpaljon muu Eurooppa rahoittaa ny Kreikan taloutta ja kerrohan miten siihen suhtaudutaan.

Lapsiperheen lomakuluissa

kannattanee käyttää Kreikassa kaavaa vanhemmat 150€/ lomapäivä + 50€ / muksu, eli 5 henkisen poppoon 2 viikon loma esim. Samoksella keventää kukkaroa noin 3000 Eurolla.

Voiko tuo olla

edes puoleksi totta...? :D

Kyllä se vaan on totta

eli aamiaiset, lounaat ja illaliset 5 henkiselle perheelle maksavat ainakin 100€ Päivässä, juomat, huvitukset, liikennevälineet, vesipuistot, retket, mahdollinen autonvuokraus, eli kyllä 2 viikon lomaan uppoaa helposti koko vuoden lomarahat. Pidän " omankokemuksen" 3000€ jopa hieman alakantissa.
Tuskin 100e/perhe riittää päiväkassaksi. Meillä on kaksi aikuista mutta suunnilleen teidän mitä menee per pv. Meidän ei onneksi tarvi laskea euroja ja senttejä kun molemmat ovat työssä. Kahdeksi viikoksi ei riitä varmaan tuo 3000e.

perheellämme..

on matkabudjetti Rhodokselle luotu niin että aikuiselle 500€ per viikko ja lapsille 250€ viikossa( 6 ja 12 vuotiaat). Kahdenviikon loma siis 4 henkiselle perheelle juuri tuo 3000€ 2 viikossa , ei sil retostele mutta hyvin nauttii lomastaan.

aikuselle 500 €/viikko

ja RHODOS? Syöt varmaan mäccäris ja oot vesilinjal ja nökötät hotellihuonees? Utopistisen matala kun vaan 70€ päivä, kelaa hieman uudellee

seitkyt

euroo riittää juuri hyvin 1 hengen päivittäisiin aterioihin Kreikassa,.mutta ei muuhun
70€ päivässä ruokaan, huh, huh. Jos tuollaisen summan saa menemään, niin pitää kyllä syödä ainakin neljä kertaa päivässä :)

Elokuussa siellä ollessani, lämmin ruoka maksoi keskimäärin 15€ ja jotain pientä purtavaa tuli lisäksi joskus otettua. Aamiainen kun kuului matkan hintaan, niin siitä ei tarvinnut erikseen maksaa. Sapuskaan meni päivässä rahaa noin 20 ekeä, sillä eihän siinä kuumuudessa ruoka edes ihmeemmin maistu, joten aamiainen, yksi lämmin ateria ja ehkä pita gyros jossain vaiheessa päivää riittää kummasti.
Tietenkin jos jonkun maha vetää kerralla salaatit, sämpylät, keitot, lämpimän ruuan, jälkkärit ja vielä siihen lisäksi ruokajuomat + kahvit + konjakit, niin kyllä sitä silloin saa rahaa ruokaan palamaan, aivan samoin kuin täällä kotisuomessakin.
kun aaamiainen ei kuulu, useimmiten on niin, kyllä aamiaistarvikkeet maksavat. Hotelleissa, eli niissä tavallisissa halvoissa, aamiainen on nini pelkistetty ettei sitä halua ottaa. Valitsee mieluusti majoituksen jossa ei ole aamiaista. Lirumehua ja kauheaa kahvia.... ei kiitos.
Lomalle ei kannata lähteä senttejä laskemaan, parempi on pysyä kotona.
Rahaa menee muuhunkin kuin ruokaan: retket, rantapedit, juomat eli vesipullot ja limsat, kahvilassa silloin tällöin jotain juotavaa. eihän kukaan nyt kökötä hotellilla sentäs, vai? Tuliaisia aina jotain kotiin... eikä viitsi valita ruokapaikkaa sen kaikkein alhaisimman hinnan mukaan.
500e per viikko aikuinen on passeli, sillä eiväthän kaikki litki viinaa aamusta iltaan! Luottokortti tietysti varalle , kyllä pärjää. Me nautimme kunnon kreikkalaiset ateriat ravintolassa, emme pihistä mutta mitään valmsiretkiä ei tule ostettua. Maksamme myös rantamaksuja ja vuokraamme auton kolmeksi päiväksi yleensä. Asumme saaren eteläosassa, ei siinä hälyisessä ja likaisessa kaupungissa. Eli edellinen on tyypillinen suomalainen kännääjä ja saattaa myös valehdella...
"Lapsiperheen lomakuluissa
kannattanee käyttää Kreikassa kaavaa vanhemmat 150€/ lomapäivä + 50€ / muksu, eli 5 henkisen poppoon 2 viikon loma esim. Samoksella keventää kukkaroa noin 3000 Eurolla".

Miten helvetissä joku voi kuluttaa noin paljon rahaa päivässä??? Olin 2011 Kosilla kolme viikkoa ja kahdelta ihmiseltä yhteensä 2000€. Skootteri tai mönkijä oli koko ajan käytössä. Tavernassa joka päivä syömässä.

Kreikka vs Bulgaria

No niin,..olin sitten viikon Kreetalla ja viikon Bulgariassa kesälomallani ja hintatasoero tuli koettua todella selvästi.

Kreikassa olut 0.5 l. 4 Eurosta aina 6 Euroon,.Bulgariassa 1.5 Eurosta 2.5 Euroon
Kreikassa Fanta 0.33 l. ravintolassa 3 Euroa,.Bulgariassa 1 Euron
Bussimaksu 10 km 2.5 Euroa Kreikassa, Bulgariassa 0.8 Euroa
Normaali Ravintolamaksu 1 hlö, liharuoka, viinilasi, metaxa ja kahvi,.Kreikassa 25 Euroa,.Bulgariassa 12 Euroa
Bailausilta Kreikassa aamumyöhään teki 150 Euron loven matkabudjettiin,.Bulgariassa samaiseen hauskuuteen(aamukanuunaan) kului 50 Euroa. Omatoimiretket(matkat) Bulgariassa ovat todella halpoja ja vaikka Istanbuliin pääsi yhden yön keikalle 70 Eurolla,..Kreikassa sillä hinnalla voi saada vain lämmintä kättä. Autonvuokraus on samoissa hinnoissa.

Kreikan plussat ovatten parempi ruoka,.mutta viinit Bulgariassa maistuvammat, myös taxit Kreikassa rehellisempiä vaikka viilaavatten hieman mittarihintoja ylöspäin. Kreikan saaret ovat upeat mutta hintataso alkaa olla aivan kestämätön, Bulgariassa on aivan samat mahdollisudet turvalliseen perhelomaan ja nuorisolle bailausmestat jopa Kreetaa paremmat. Venäläisiä Bulgariassa nykyään aivan valtavasti,..plussaa vai miinusta,..sen voi itse päätellä omassa mielessään. Varnan keskustan rahanvaihtopisteet huijaavat minkä ehtivät,..Kreikkassa ei huolta,.meidän Euromme ovat jo siellä;)

Juomaanko

sitä mennään kreikkaan tai Bulgariaan. En todella valitse matkaani sillä perusteella.
ihmeellisitä että loma = juopottelua ja syömistä!! Sitä voi kotimaassakin tehdä ,turha mennä bulkkikseen edes!!!
Juomaan näyttävät menevän... ja Kreikkaan ja Bulkkista ei voi verrata toisiinsa missään mielessä. Bulkkis on "sieltä" joka suhteessa. Köyhälle on kallista lähes kaikkialla näköjään.

Heh heh, joo

Pakko lisätä, vaikka tuonne alas kirjoittelin jo, että ei piä paikkansa! Koskaan ei tommosia hintoja ole tullut missään Kreikassa vastaan, paitsi Santorinin ykköskultaketjukujilla, mutta niissähän ei tarvitse kukkaroa käyttää. Siltäkin saarelta löytyy halvempaa, kun menee peräkujille ja -kylille.

Kreikan perushintoja peruspikkukylissä:
Olut 0,5l = 2-3 euroa
Virvoitusjuoma baarissa = 1-1,50 euroa (kokis, jäätee)
4 hengen illallinen (aikuisia) = 40-50 euroa paikallisine oluineen ja viineineen.
Skootterista ja jätskistä ei kokemusta.

Ehkä sitä on osannut kymmenellä Kreikan matkalla vältellä paikallisia Sundmanseja ja Kämppejä. Nukkavieru 50-luvun meininki tarjoilijamummoineen kiehtoo, ja näitä ruokapaikkoja Kreikassa on kymmeniä tuhansia.

Kreetalla

Tulimme eilen viikon matkalta Kreetalta. Meiltä meni noin 700 euroa kahdelta aikuiselta. Söimme ja joimme hyvin iltaisin. Päivisin vain jotain fetaa ja oliiveja. Ei ollut automaksuja eika rantapetimaksuja.
Mielestäni kahden aikuisen ateriointi oli selvästi halvempi kuin Suomessa, ainakin täällä maalaiskaupungissa.
Hotelilla aina varalla olutta ja metaxaa ;)

olimme Plataniaksella juuri

, emme pröystäilleet, 2 aikuista ja 2 lasta. Loman käyttörahaa kului 1400 Euroa eikä syöminen yhtään sen edullisempaa lomakohteessa kuin Suomessakaan.

200€ päivä, täh?

Käydään vuosittain välillä kahdesti Kreikassa. Juot Mythos olutta=2,5€ tuoppi, syöt paikallisten tavernassa 2-3 ruokalajia viinillä (paikallista viiniä) menee juomarahoineen n. 40€ päivällä gyros-pitat nassuun 2-3€/hlö+juomat. Elikkä kyllä meillä ollaan selvitty 2xaikuinen 70€ päivä ja jos lapsi mukana menee 100€. Pointti on siis se että syöt ja juot niinkuin paikallinen! Kreikkalaisten suosimissa tavernoissa ei siis "hienoihin" ravintoloihin. Käyt isoissa kaupoissa esim. tuttu Lidl ja niin edespäin.
Oltiin viime vuonna häämatkalla ja tuhlattiin ihan tosissaan-> syötiin paremmissa ravintoloissa, vuokrattiin autoa ja mopoa, aurinkotuolia joka päivä ym..eikä siltikään saatu menemään tonnia enempää. Jos ostat tuonti olutta, limua ym. niin kyllä maksaa!
Ja vaatteet kantsii ostaa jostain muualta kuin Kreikasta. Ja ollaan lomailtu pienemmissä paikoissa ja suosiolla jätetty Santorini ja Rhodos väliin:D

Tuoppi Mythos olutta

maksoi 14.06. 2010 Kreetalla, Chaniassa ja Plataniaksella 3.5 Eurosta aina vesipuiston 6 Euroon;) Harvat ovat ne jotka lomailevat aina pikkukylissä.

Kyllä Kreikassakin

lomailee edullisesti jos jättää ravintolaillat väliin, matkustelee julkisilla kulkuvälineillä,.asuu huoneistohotellissa ja valmistaa ruoat itse tarveaineet paikalliselta torilta etsien. Välttää turistikeskuksia ja hakee auringonottopaikat kauempaa,.virvoitusjuomat itse kantaen.

MUTTA!

ONKO SE SITÄ JOTA LOMALTA ODOTAMME?
Oluen hinta kaupassa on naurettava, melkein ilmaista. Tietysti maksaa ulkona enemman.
Yleensa ns. turistisaaret (Kos, Mykonos, Paros, Santorini, Korfu ym) ovat kovin kalliita, valitse jokin pienempi saari, jota turistit eivat ole viela pilanneet.

Eikohan lopeteta jo tama Kreikan haukkuminen ja joka kaanteessa sanonta "EU maksanut....." kylla me kaikki tiedamme etta maa on korruptiomaa ja sen hallitus Banana Republic hallitus...
Olen asunut Kreikassa aiemmin tarpeeksi kauan tietaakseni etta se on todella kallis maa asua, ja myos lomaa viettaa, nyt siella kaydessani viime kuussa yllatyin taas pahan kerran.

On vaan surullista

että meidän Suomalaisten suosimista kauniista lomasaarista on tullut kalliita lomailla ja Kreikan kilpailukyky markkinoilla romahtamassa....

Hinnat vaihtelee

Tämän ketjun lukeneena ei voi kuin ihmetellä noita hintoja. Kävin viime kesänä Kreikan Pargassa (manner). Siellä olut altaalla/ravintolassa 2-2,50. Cokis 1,50 -2e. Ruuat 5-10e. Gyros pita 2e. Jäätelöannos altaalla 1e/pallo. Kaupassa reilusti edullisempaa. Rantatuolit+varjo kahdelta 6e. Muualla en ole käynyt kuin joskus Rodoksella, joten saarista ei ole kokemusta.

Nyt mietin seuraavaa Kreikan matkaa, mutta hirvittää tuo saarten hintataso useamman lapsen kanssa.
Olin toukokuun lopulla Rodoksella, ja asustelin keskustassa. Olut suosikkibaarissa 2-3,5 euroa ja drinkit 4,5. Ruoka-annokset oli kallistuneet siinä euron verran. Pita gyros ainakin mun suosikkipaikassa 2 e. Marlboroaski 3,90. Rantatuoleista ei tietoa kun en makoile rannalla. Minijuna-ajelu 8 e. 50 kuutioisen mopon vuokra 10-12 euroa.

Kreikassa

lomaileva kannattanee varata matkansa muualle kuin suosittuihin turistirysiin. Santorini, Kreeta( Chanian tienoo+ Platanias), Rhodos ja pääkaupungin lähistö, Korfu sekä Mykonos niitä lomakohteita joissa hintataso on helpostikin kaksinkertainen muihin lomasaariin verrattuna. Olin muutama vuosi sitten Karpathoksella ja se oli ainakin silloin vielä edullinen, toki Kreikka kallistunut 2 viimevuoden aikana reippaasti, muummuassa polttoaineet kallistuneet lähes 50%.

meillä..

Pargassa syyskuussa oli olut 2-3€ Mythos, viini "talon" 2-4€ 0,5L, ruoat 6-12€, limu 2€, kreikkalainen salaatti 4-6€, gyrospita 2,5€. Korfu ed.vuonna suunnilleen samoissa ruoka hiukan kalliimpaa. Vaatteet saman kuin Suomessa. Nahkalaukut huomattavasti halvempia. Joka aamu tehtiin itse aamupala n.5€ aamu. Ja lounas jossain tavernassa, 2xolut, kreikkalainen salaatti ja gyrospita yht. 12-15€. Illallinen paikasta riippuen 25-45€ ja hiukan siitä mitä tilattiin. Itse huomattiin että paikalliset ruoat oli joka raflassa huomattavasti halvempia kuin pihvit ym. Joten tilailtiin sitten Kreikkalaisia ruokia ja varmasti saatiin edullisemmin.
Äiti kävi samaan aikaan rhodoksella ja oli huomattavasti kalliimpi kuten myös Santorini ja Kreetalla ainakin "turisti"alue ystävien kanssa vertaillessa. Me siis suositaan tästä eteenpäinkin noita vähemmän kulutettuja paikkoja vaikka niissäkin on turismia paljon. Katsotaan mitä Kefalonian hinnat on ed. verrattuna:D
Vai on polttoaineet kallistunut lähes 50% kahdessa vuodessa, mistä näitä pellejä oikein sikiää?

pelle peloton

Olin Agios Nigolaoksella vuonna 2007 ja vuokrasin skootterin, 95E makso paikasta riippuen 0.98- 1.15 Euroa,. 2 viikkoa sitten olimme Geranissa ja vuokrasin auton, samainen laatu maksoi paikoitellen 1.6 Euroa ja yli,. onko sun matikantunnit vietetty Kreikasta haaveillen, kyllä tuon laskutoimituksen osaa ynnätä sua yksinkertaisempikin immeinen;)

samoksella

En tiedä kuuluuko Samos sitten vielä näiden halvempien saarten joukkoon, mutta aika uskomattomalta kuulostavat nuo aiemmin mainitut rahamäärät kahden viikon ja kahden aikuisen osalta. Tänä vuonna olemme kolmatta kertaa lähdössä Samokselle ja meillä on kulunut käyttörahaa n.1300-1400€ / 2 vk. Siis yhteensä. Emmekä todellakaan ole maanneet vain hotellissa vaan vuokranneet mönkijää useaksi päiväksi ja aina rannalle mennessämme olemme ottaneet tuolit ja varjon, joka päivä syöneet ulkona ja välillä ostaneet jotain kivaa. No, alkoholia emme juurikaan käytä paitsi ruokailun yhteydessä - kyllähän nuo drinkit aika hintavia olivat myös Samoksella (6-7€). Mistään ei kuitenkaan ole tarvinnut tinkiä, emmekä aio tehdä niin tulevallakaan lomallamme.

(Olihan se tietysti pienoinen shokki kun kävin viime vuonna Bulgariassa; käyttörahaa olin ottanut 100€ viikoksi ja se piisasi...) Mutta sielläkään ei tosin biletetty, siitä en osaa sanoa mitään.

Kateeksi käy

keskusteluun osallistuneita jotka pystynevät viettämään Kreikanloman alle 300€/ viikossa/hlö, minulle(perheellemme) kun se ei ole onnistunut enään pitkään aikaan vuosittain Kreikassa lomailleena. Lomalla syödään hyvin, nautitaan elämästä kun siltä tuntuu. Jos pihistelemään lomalle lähdetään musta kannattaa ehdottomasti miettiä onko se sen väärtti? Viimeiset 10 vuotta Kreikka on kallistunut tasaiseen tappavaan tahtiin saavuttaen lähestulkoon meidän Suomalaisten hintatason. Lomakohteiden ulkopuolella on vielä edullista mutta turistikohteissa osataan pyytää heiltä jolla sitä nappulaa on. Ja tuo 100€/ viikko ja Bulgaria,..en usko alkuunsakaan koska se ei onnistu Thaimaassakaan,.joka ainakin puolet edullisempi.
vuonna 2009 bulgariassa käyneenä mieheni kanssa en kyllä ymmärrä miten sulla riitti 100e/vko. me oltiin kultahietikolla, ei syöty missään "hienoissa" paikoissa, ei makailtu rannoilla kalliissa aurinkotuoleissa ja juotiin ulkona vain muutama drinkki silloin tällöin. enimmäkseen tissuteltiin omalla partsilla. eikä vuokrattu mitään menopelejä tai matkusteltu taksilla. ei siis mitään hienoa, ihan perusloma ilman hullua alkoholin kittaamista. meillä meni noin 250e/vko/nassu. että ei se bulgariakaan ihan halpa paikka ole.
Bensan keskihinta Kreikassa 1.5 €. Sinua fiksummat katsoo tiedot netistä, pahvi!
Ja jos se on niin kallista eikä sossun rahat oikein tahdo riittää eikö parempi pysyä kotona?

Bulgariasta

Tuossa aiemmin mainitsin tuosta 100 eurosta Bulgariassa. Kyllä se vaan totinen tosi on, minä ja tyttökaverini molemmat vaihdoimme Suomessa 100 € ennen lähtöä (sillä sai n. 200 levaa, en muista tarkkaan) ja kumpikin pärjäsimme sillä. Eihän tuota kukaan uskokaan paitsi mieheni, joka todisti koko jutun. T

äytyy kuitenkin huomioida se, ettemme osallistuneet millekään retkille, ainoastaan kävimme bussilla Burgasissa. Olimme sellaisessa pienessä kaupungissa nimeltä Sozopol ja oppaamme sanoikin, ettei Bulgarian yleinen hintataso ole vielä sinne asti yltänyt. Päiväbudjettimme oli n.30 levaa ja jos ulkona syömiseen alkupaloineen kaikkineen viinin kera meni kalleimmillaankin se 15 levaa, niin jäihän siitä vielä käytettäväksikin vesipulloihin, snacksiin ja tupakkaan. Yleisimmillään kuitenkin tuon ruokailun loppusummaksi jäi reilusti alle 10 levaa (pasta 4,50 levaa, cola 0,60 levaa) niin helposti oli varaa käydä kaksi kertaa syömässä yhden päivän aikana. Aamupala kuului hotellipakettiin. Suhteessa kalleinta Sozopolissa olivat rantatuolit, jotka maksoivat 10 levaa/päivä mutta välillä loikoilimme vain pyyhkeen päällä, joka sekin onnistui hyvin pehmeiden hiekkarantojen ansiosta. Jokainen varmasti ymmärtää, ettemme menneet Bulgariaan shoppailemaan emmekä ryyppäämään - varmasti sinne olisi saanut upotettua niin paljon rahaa kuin mukana on. Tämä nyt kuitenkin vain esimerkkinä siitä, miten voi viettää hyvän ja rentouttavan loman maksamatta itseään kipeäksi - ajatuksella, että ainoa asia mistä stressaamme on se, onko meillä tarpeeksi vettä:)

(Ja sorry, ei kuulu tähän ketjuun, kirjoitin jo viime vuonna aiheesta Bulgaria-palstalle, mutta pakko oli vastata epäilijälle)!
Tuore kokemus Kreikasta, polttoaine hieman kalliimpaa kuin suomessa, ei paljao. Eli joku nyt taas valehtelee jos väittää muuta, ei ole vissiin kyennyt edes polttoainetta ostamaan...
Pargaan kesällä ja nuo hinnat tuntuvat tutuilta Kreetan Retimnonista 2011: Mythos olut 0,5 litraa 2 euroa (tuli vakipaikaksi aukion vierellä) , kaupassa sixpack 6 e, ateriat kahdelta viinipullon kera alle 30e,ja parasta oli auton vuokraus 40euroa 2vrk 40euroa ja kilometrejä lähes 500 eikä tankin tsekkausta. Veden hinnoittelu turisti-marketeista ihmetytti, sillä halvimmillaan 0,60 ja naapurikaupassa lähes kolminkertainen.
Miksi muualla pitäisi saada kaikki ilmaiseksi? Jääkää kotiin jos ei ole rahaa.
Kyllä Kreikkaan menee muutkin kuin Suomalainen-nimiset ihmiset. Pitäiskö olla ilmaista? Ihmettelen.
Oman lompakkoni mukaan ei ole kallista , en ole tosin nimeltäni Suomalainen, vaikuttaisiko se asiaan. Maa on romahtamassa, on jo piiloromahtanut, se on totta.
Ei ole pakko lähteä minnekään, tämä sinulle jonka sukunimi on Suomalainen.
Ei meillä ole missään liian kallista, ei lasketa hintoja ikinä. huomaa tietysti jos joku ravintola on sikakallis, ei siihen tarvi mennä.
Tuohan nyt on puppua, jos laittaa itse ruoan eli ostaa lihaa kaupasta (mutta missä sen valmistaa) eli ei käy tavernassa syömässä, se tulee todella kalliiksi.
Mutta Kreiakssa on niin paljon saaria että jos laittaa jokaisen saaren kaljatuopin hinnan tänne, siitä tulee hirveä lista! Ehdotan että nuo joilla on rahasta tiukkaa jäävät kiltisti kotiin, käyvät lähialkossa ja viettävät lomansa tai vapaa-aikanasa kotona!
Minusta on kivempi tutustua paikalliseen elämään, juopottele emme kotonakaan. Mielummin säästetään rahaa seuraavaan auringonotto- ja meriuintilomaan. Juopottelemaan ja hotelliin pääse halvemmin ja nopeammin Viroon.
"Jos laittaa ruokansa itse".... miten voi mussakan tai stifadon laittaa hotellihuoneessa? Ei se onnistu, ei ne keittiöt ole tarkoitettu raskaamman ruoan valmistamiseen. Kun menee vaikka Plataniakseen,se on turistikeskus ja riistohinnat. Kyllähän lomalla istutaan kahviloissa ja käydään syömässä tavernoissa. Eihän se ole lomaa jos ei mitänä tehdä eikä mihinkään ole rahaa. Sen sijaan ei ole mikään pakko istua pubeissa ja baareissa ja kitata kallista "viinaa" josta voi suurin osa olla vettä....
just tultiin lefkakselta ja hinnat siellä oli, punainen LM 2,20€ ja amstell puolen litran tölkki 1€ kaupassa. Ravintolassa, miekkakala 7,5€ pihvi 13-15€, grillattu meriahven noin 400g 8,5€ ( näytti ihan kuhalta ) Grillatut lampaan kyljykset 7,5-9,5€ riippuen kuinka paljon haluaa syödä. kreikkalainen salaatti kahdelle 4,5-5,5€, olut 1/2l 2-3,5€ 5%:nen. Pullo paikalista viini noin 8-13€. Miten näitä hintoja voi kutsua kalliiksi? käykö ihmiset ollenkaan syömässä ravintolassa täällä suomessa. Hangon kesäravintoloissa seuraavat hinnat. Pihvit 26-29€ broiler annos 15-18€ mitättömat salaatti annokset 8-15€ olueet 5-7€ viinit alkaen noin 30€ pullo ja se joka tykkää kahvi ja konjakista tiettää että hinnat ovat kolminkertaiset verrattuna kreikkaan. Viellä yks hassu juttu, vesipullo 1/2l Hesan lentokentällä 3,2€ kun taas kreikassa 0,5€

Olen samaa mieltä

Mielestäni syöminen ja juominen Kreikassa tuli vielä huomattavasti helvemmaksi kuinsuomessa. Enkä minä mennyt Kreikkaan elääkseni halvemmalla. Kai sitä sitten voi mennä johonkin Bulgariaan tms.,
Elimme= söimme ja joimme todella hyvin kaksi ihmistä yhteensä 800 eurolla viikon ajan.Eli yksi päivällinen n. 50- 70 euroa/2 henk ja pullo viiniä kork. 18 euroa.
Kuten ed. sanoi, ihmisillä ei taida olla mitään vertailukohtaa ulkonasyömisestä Suomessa.

Korfun hintoja

Edullista vielä mielestäni oli Aharavissa / Korfulla, auton vuokraus oli halventunut viime vuodesta, nyt 55 e 2 pv, sis. kokovakuutus, ei kilometrirajoitusta. Ruokailut tavernoissa 2 henkilöä: alkupala, pääruoka, litra viiniä, litra vettä yhteensä 30-40 e kahdelta hengeltä. Siis 15 euroa nuppi! Missä Suomessa ravintolassa saa edes viinipullollisen siihen hintaan? Lounailla Pita gyros 1,80, salaatit 4-5 e, olut kaupassa 50 senttiä, vesipullo 30 senttiä. Bensan hinta oli ehkä ainoa joka oli kallistunut, 7.7.2010 se oli paikoin 1,60 e / litra. Mutta kun on pieni saari, n. 20 eurolla ajoi kaksi päivää. Korfun kaupungissa oli kuulemma kalliimmat hinnat ravintoloissa = enemmän turisteja. Aharavin rannalla 2 aurinkopetiä ja varjo 5 e. Frappekahvi 1,50 e - 2 e kahviloissa. Ruoka kaupoissa aavistuksen kalliimpaa kuin viime vuonna. Sininen LM tupakki maxiaski 2,90 e, Suomessa sama taitaa olla 5,60.

Pil..ufani

on taas palannut.
Eikö sinun olisi nyt jo syytä hakeutua Suomen terveydenhuollon potilaaksi. Eiköhän sieltä löydy apua jopa sinun vaikeaan tapaukseesi.

Kreikka

Mio mene keikka rhodos, hinta paha mutta ei se mitä! istu sitten kotona ! jos ei raha !!!

Pikkusaaren pikkukylässä

Halpaa oli pikkusaaren pikkuturistikylän ravinteleissa heinäkuussa ainakin. Oluttuppi yleensä 2,5 euroa. Kolmen hengen täyttävä ateria viineineen ja oluineen 30 euroa. Suomessa moinen maksaisi kolmelta vajaa sata euroa perusraflassa tai etnolassa. Pikkukaupassa Suomen hinnoissa lienevät samppoot, lihat, juustot ja jukurtit, joita tuli osteltua. Jättimarketteja ei pikkukylissä ole, niistä en tiedä Kreikassa.

Kaikki on suhteellista

Viime kesänä 07/2010 Kosilla kolme viikkoa kaksi aikuista. Rahaa kului n.1800€. Ilmastointi 105€, skootteri 165€, rantatuolit 5€/päivä. Joka päivä tavernassa syömässä, hotellihuone 18.00 asti 25€ ja ylipainoinen matkalaukku 25€. Lisäksi vielä tuliaisia jos jonkinmoista. Ihmettelen, miten toiset kuluttavat monin verroin enemmän lomallaan? Tosin baareissa emme käyneet (läträsimme hotellihuoneessa), joten sinne menevät rahat ainakin säästyivät, tai suuntautuivat muualle. Ensi kesänä samaan paikkaan Peridis family resort. Siistein ja viihtyisin hotelli missä ikinä olen kreikan saarilla käynyt 22 vuoden aikana. Suosittelen.
miten joku jaksaa olla Kos-turistirysäsaarella 3vk ja mennä sinne vielä uudelleen...
Empä tuota tiedä. Mutta monet Suomessa ajavat ja asuvat rantamökkillä koko kesän.
Eräät kummajaiset asuu samassa talossa koko ikänsä. Joten helposti sitä Kossilla kolme viikkoa heilahtaa.
Olet aivan oikeassa :) Tosin minun saareni on Rodos.
Samaa ihmettelen minäkin... kaamea paikka, nuorison mellestyskenttä pahimmillaan. Mutta jos on koko ajan vain hotellilla ja sen altaalla, samahan se missä maassa ja missä paikassa "lomailee".
Me oltiin yli 10 v sitetn kosilla 2 viikkoa mutat me vuokrattiin auto, käytiin laivaretkillä lähisaarilla jne. Hintoja en muista, en ole kirjanpitäjä eli en arvosta lomapaikkaa sen mukaan mitä olut siellä maksaa. En juo olutta lainkaan.
Kosilla on vain muutama baarikatu jossa nuoret temmeltävät. Muuten on rauhallinen saari. Etenkin Tigakin ranta on in, se sijaitsee n.12km päästä kosin kaupungista.
eli toisin sanoen viikon pärjää 500eurolla jos ei vuokraa mitään menopelejä jne..
Helvetin kallista!
V*ttuako sitten matkustelet. Pysy s*atana himassa!
Ylläpidon palkoilla se tuntuu sellaiselta.
Meitä oli juuri toukokuussa kaksi aikuista Rhodoksella. Aamiainen kuului matkapaketin hintaan.
Päivällä pieni lounas, joko salaatti tai patonki juomalla. Juoma milloin mitäkin.
Illalla taas ulos syömään.
Päivällä nautimme muutamia oluitatai vettä altaalla/rannalla.
Illalla kävimme hotellin baarissa muutamalla.
Ostimme joitain tuliaisia. Ja itselle tuli myös jotain ostettua.
Hyvin riitti meille kahdelle aikuiselle 70e päivä yhteensä.
Emme olleet retkillä, kuljimme kävellen. Niin ja osallistuimme hotellimme kreikkalaiseen iltaan.
Rahat riitti vallan hyvin.
Mihin kukin tuhlaa ja kuinka paljon. Saa sitä menemään, vaikka miten paljon jos vain haluaa. Ja pian taas uudestaan Rhodokselle. Ihan muutaman viikon päästä:)
Tuosta näkee että lomailijoita on vähintään kahta eri lajia eli tuossa on esiemrkki siitä että lomalle mennään etupäässä "muutamalle" eli viina on tärkeä osa. Ei kiinnosta ympäristö, kultuuri, paikallisten elämä jen. Baari antimineen ja uima-allas antimineen riittää! Huhuh!
Meille se muutama on todellakin vain muutama. Emme pihistele matkoilla rahalla, mutta ei ole tarvetta törsäillä turhuuksiin.
Emme suunnittele seuraavaa päivää sen koommin. Emme vuokraa autoa, koska tykkäämme kävellä ja katsastaa paikkoja.
Silti meillä on aina loman jälkeen rentoutunut ja levännyt olo.
Tänäkin vuonna olimme viikon Rhodoksella ja hyvin riitti 2 aikuiselle alle 500e viikoksi.
Tältä kesältä myös kokemuksia Alanyasta. Eipä ollut niin edullinen paikka, kuin mitä puhutaan. Eka kerta siellä ja myös viimeinen.
Myös Kultahietikolla kävimme tässä kesän aikana. Olihan siellä edullista, mutta pidin sitä kalliimpana, kuin SB:tä.
"Hyvin riitti meille kahdelle aikuiselle 70e päivä yhteensä"

Siis,..olettekohan todellakin matkustaneet Rhodoksella 2000- luvulla vaiko joskus historian havinoissa? 70 Euroa päivässä on työttömän matkabudjetti jolla syö 2 kertaa päivässä/ 2 hlö mutta mihinkään muuhun mukavaan johon loma on tarkoitettu ei jää centtiäkään.

Olimme Rhodoksella 08/11 viikon,..*** hotelli Ixias, 2 aikuista

Ilmastointi 7 päivää 70€
Aamupala a` 5.5 €/ hlö
Lounaaseen kului normaalisti 30 € sis juomat
Illallinen noin 50 €
Päivittäinen juomatankkaus Marketista 20 €
2 illanviettoa Rhodeoksen yöelämässä takseineen 200 €
Vuorka-auto 3 päivää 145 €,.polttoaine 1.8 € litra,.400 km= 60€
Matka vesipuistoon 25 €/ hlö

Plus tuliaiset ja pienet vaatetäydennykset, summa summarum 1200 €

70 Euroa päivässä,..juupajuu,..paljon sitä näkee ja nauttii lomastaan?
Halpaahan siellä on, vaikka toki jossain Aasiassa saisi lomailtua pienemmällä budjetilla. Viime kesän Rhodoksen reissulla minulla kului "elämiseen" ehkä suunnileen 40 euroa/päivä. Enkä ollut millään kitsastelureissulla vaan söin ja join ihan niin paljon kuin huvitti, enkä valinnut ruokapaikkoja hinnan perusteella. Tosin, en harrasta ylensyöntiä tai -juontia enkä tupakanpolttoa, joten minun rahankäyttöni ei välttämättä kerro mitään niille, jotka tapaavat olla lomansa kännissä ja turvoksissa savupilven keskellä.
Alikehittynyttä Aasiaa ei voi verratan mihinkään Euroopan maahan. Hinnat ovat tottakait Euroopassa erilasiet kuin vaikkapa taikkulassa.
Tummia pilviä Kreikan hintatasoon, VAT nousee 8%-12% =23% ensivuoden alussa,.rehelliset yrittäjät jotka tosin ovat vähissä joutunevat nostamaan hintoja tuntuvasti. Tulimme juuri kotiin Rhodokselta, viikon illallisravintoloiden yhdenkään kuitti ei vakuuttanut,

polttoaineet kallistuneet 2 vuodessa lähes 100%
Kreikasa lomailee halavalla ku ostaa viinat liitelistä, nyysii ruokaa kaupoista, kävelee rannalla ja makkaa sielä koko päivän ei lunasta rantapetiä vie oman hkn sinisen mukanaan ei käy paareisa
Nyt olen kanssasi aivan samaa mielta,.kirjoitan tata viestia Mykonokselta jossa hintataso on Helsinkia vastaava....helvetin kallista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niin eikä ne sikäläiset palkat ole samaa tasoa kuin meillä täällä Suomessa. Hyvää katetta saavat siellä ja vielä itkevät meiltä rahaa, lisää rahaa kaikan aikaa.
Voi jestas, jos teillä ei ole rahaa, pysykää siellä kotikylissä, jakomäessä jne!
Kreikassa hinnat ovat bnousseet ja nousee koko ajan. Niin kertoivat ne jotka tulivat viikonloppuna Rodoksen kaupungista. Ovat ns. tavallisia matkaajia, ei ryyppääjiä.
Mä en kertakaikkiaan ymmärrä, että miksi ylipäätään esim. Kreikan lomasaarilla pitäis olla tosi halpaa (halvempaa kuin Suomessa). Sinne lähdetään nauttimaan auringosta, nähtävyyksistä ja leppoisesta lomasta. Matkabudjetit varmasti vaihtelevat kovasti, suurin vaikutus on varmaankin alkoholin kulutuksella, siihen saa menemään ihan niin paljon rahaa haluaa/jaksaa juoda.
Pargassa olin kuukausi sitten ja ei ollut mielestäni kovin kallista. Olut oli tavernoissa n. 3 €, paikalliset maistuvat ruoat tavernoissa 5-14 €, talon viini 1L n.5,50. Omatoimiretket, auton/skootterin vuokraus edullisempaa. Käykääpä joskus baarikierroksella Helsingin keskustassa, ottakaa pari siideriä Kappelissa ja joku kevyt salaatti ja kertokaa onko halvempaa...
Suomessa palkat ovat toista luokkaa kuin krekuissa eli ei voi verrata suoraan. Kappeli ja joku ulkokuppila kreikans aarilla on myös kaksi eri asiaa. Eihän siellä tarvita samoja investointeja palveluiden tuottamiseen, pistävät vaan tuoleja ja pöytärötisköitä ulos, siinä kaikki.
Ei mielestäni ole kuitenkaan kallista Kreikassakaan kun osaa valita minne menee. me emme juo viinaa tai drinkkejä joetn niiden hinnoista en tiedä.
Ensi kuussa pargaan saa nähdä pyörryttääkö hinnat!!! En usko.
Helsinki on kaupunki ja tilavuokrat keskustassa ovat aivan toista kuin Pargassa tai muualla Kreikassa. Ei siis voi päittäin vertailla lainkaan. En usko myöskään että yrittäjä Helsingin keskustassa ei maksaisi veroja, krekut eivät taas maksa, sekin vaikuttaa hintoihin.
En tiedä omakohtaisesti nykyhintoja, mutta tytär on juuri kiertelemässä Halkidikissa ja soitti Skypellä että kalja oli 3 e ja bussimaksu kaupungeissa 0,80€. En tullut kysyneeksi mitä maksoi ottamansa kahden tunnin paikanvaihdosbussilippu, eli satakunta kilometriä. Majoituksia on ollut kuulemma 15-30€/vrk. Kuumaa ja kauniita maisemia ja lähinnä kreikkaa puhuvia rauhallisia ihmisiä. Nuoriso puhuu enkkua ja yksi enkkujen pyörittämä kapakka oli löytynyt. Mutta ei siellä ole näkynyt pohjoismaalaista "turistia". Suositteli menemään omatoimimatkalle. Saa kokea muutakin kuin valmista turistitarjontaa. Valtaosa lomanviettäjistä on siitä lähimaista. Puuttuu siis tyhjästä liikaa maksava normituristi. Joku voi taas ärtyä tästä kirjoituksesta, mutta minkäs sitä tosiasioille voi?
Suomen takatukka-juppi aikoina 80-luvun lopulla tehtiin Halkidikillekin paljon valmismatkoja. Spies, Hasse, Fritidresor (olisi pitänyt säilyttää esitteitä..) nykyisten lisäksi tulee mieleen-tosin en muista mitkä lensivät Halkille. Yksipuolistumista tuntuisi olevan äkkiseltään ajatellen, mutta tiedä häntä..
niin mikä hintataso kreetalla analipsissa on? kalja.kirkas viina,konjakki,tupakka.ja onko lidl kauppaa. kiitos joku jo käynyt ois muutenkin kiva kuulla kohteesta.menen elokuu 2012.
Mä en kertakaikkiaan ymmärrä, että miksi ylipäätään esim. Kreikan lomasaarilla pitäis olla tosi halpaa (halvempaa kuin Suomessa).

Tämä kommentti kuvastaa täydellistä tietämättömyyttä!!!

No joo,...eli Tosi halpaahan täällä Suomessa on ja Kreikan lomasaaret ovatten kohta vieläkin kalliimpia kaikkine uusine veronkorotuksineen.

Miten maatalousvaltio jossa työttömyyskorvaus max. on 340 Euroa voi olla Suomen hintainen?

Miten turismista elävä valtio jossa minimipalkka on 600 Euroa/ kk voi olla Suomen hintainen?

Miten hintataso kaupoissa ja ravintoloissa voi olla niin kova ja samalla lähes kaikki jättävät ALV. kantamatta?( ottavat mutta eivät tilitä verottajalle)

Miten maa joka oli vielä 10 vuotta sitten puolet Suomea edullisempi on nyt samassa kastissa?

Miksi Kreikka on konkurssissa nyt,...olisikoshan siihen syypää holtiton lainanotto ja hintatason järjetön kohoaminen viimeisien 10 vuoden aikana?

Ja hölmö Suomituristi tullee tänne vielä väittämään että on vallan mukavaa kun Kreikka on niin kallis kuten Suomikin. Ei Kreikkalaisilla ole varaa Scandinaaviseen hintatasoon , sen tiedämme jo kaikki!
Noh, missähän Euroopassa on halvempaa ja missä ei olisi otettu lainaa holtittomasti. Kreikan saarille kaikki tavara kuljetetaan monen mutkan kautta (Affenanmaa) ja sille kulurakenteelle ei voi ite ukko-Zeuskaan mitään. Turismin osuus on 18%, joten muustakin on kyse. Pimeä kebab-sähläyshän on tuttua Suomessakin, mutta ei tietysti yhtä yleistä ja maan tapa. Korruptioon ei ole Eu- puuttuntu juuri mitenään yhdessäkään Välimeren maassa, eikä sen puoleen itä-Euroopassakaan (tervehdimme "ilolla" Romaniaa..). Karibiallahan on sama tilanne-kaikki Suomen eli EU.n hinnoissa, mutta kohta kaikkialla saman hintaista. Ajat ovat muuttuneet, eikä halpakohdetta olekaan. Maksaahan lennot Thaikkuun enemmän, joten samoihin menee kokonaiskustannus.
Eurooppaa ja Kreikkaa ei voi verrata toisiinsa eli Keski-Eurooppaa ainakaan jossa saa hyvää palvelua ja hyvää ruokaa. kaikki on siistiä ja viimeisen päälle.
tuoreimmat kokemukset Saksasta, Tsekistä ja Itävallasta.
korruptioon on vaikea puuttua koska se on maan omaa eli sisäistä toimintaa. Nythän toki yritetään antaa krekuille ohjeita miten tulisi elää jotta saataisiin kansantalous nousuun ja perikato ei olisi edessä. mutta kun ovat tottuneet vain saamaan ilmaiseksi kaiken, vaikea on opetella elämään toisella tapaa.
Kreikan saarten hintataso on erittäin edullinen kesänä 2013,..paluu OMAAN VALUUTTAAN ja todellisuuteen,..drakhma käytössä joka 60% devalvoitunut Eurosta :)
Suomi: sokos-hotellin tarjous 95 e/yö - sisältää aamupalan. Kahden viikon äkkilähtö oman kotikaupungin hotelliin (pyöräillen, matkaa n. 7 km) aamupalan ja yöpymisen kera 1330 e ja syödäkin pitäisi jotakin aamupalan lisäksi, toki hanavesi on juomakelpoista ja juomarahakulttuuri ei rasita budjettia. ...ja maisemat eivät vaihdu.
No eihän tuo hotelli ole mikään rantaturistin sopimushotelli! Haloo järki. Eli ei nyt kannata tuollaista verrokkia ottaa.
Santorini ylivoimaisesti kallein. Kos edullisin, joka johtuu verovapaasta alueesta.
Joka väittää että Kos on edullisin puhuu palturia tai ei ole käynnyt muualla, vai että oikein verovapaata aluetta.
Olen käynyt kymmenellä saarella ja tiedän mistä puhun. Heinäkuussa Kosille ja sitten näkee uudet hinnat. Toisaalta, mitä v!ttua sillä on väliä mitä maksaa kun lähtee lomalle??? Köyhät voivat jäädä kotinurkkiin pussikaljalle!
10 saartako joku asia jolla voi kehuskella? Itsellä 4 X tuo määrä....
Tuohon verovapauteen, aikaisemmin monilla Aegean-meren ja Dodekanesian saarilla on ollut alennutut arvonlisäverot, siis 30 % alemmat kuin mantereella. Mutta talousuusitusten myötä ilmeisesti poistettu.
Mitä tarkoitat elämisellä? Tapoja on monia.Santorinilla on kallista eli siellä hinta ja laatu kohtaa.
Parasat mennä jonnekin muualle jossa on edullisempaa.Toki Kreikassa on inflaatio ollut aina aika kova eli hinnat nousee vuosittain. Turisteilla on muuten eri hinnat kuin paikallisilla...osaavat senkin.
Ikinä en ole kiinnittänyt suurempaa huomiota hintoihin, koska olen lomalla silloin. Mutta toki jos hinta on todella korkea, sen huomaa ja jättää hankkimatta.Biletys tulee kalliiksi, se on selviö.
Viime elokuussa olin Rodoksella ja rahaa meni viikossa n. 350 euroa. Tällä rahalla söin joka päivä pari kertaa ravintolassa, join muutaman oluen/siiderin päivässä, kävin yhden kerran ja juhlimassa ja vietin päivän vesipuistossa. Osittain samat vaatekaupat kuin Suomessakin enkä muutenkaan jaksa lomilla innostua shoppailemisesta, joten vaatteisiin tai muuhun tavaraan ei mennyt rahaa. Pääasiallisesti liikuttiin kävellen, koska kaikki oli kävelyetäisyydellä.

Ravintoloissa syöminen oli halvempaa kuin Suomessa; perusateria jossain hieman sivummalla sijaitsevassa ravintolassa oli vajaat 10 euroa, sis. esim. pizzan tai souvlakia ja virvoitusjuoman/veden. Kalleinta oli vanhassa kaupungissa, missä myös syötiin reissun huonoin ruoka (vaikka sekään ei ollut erityisen huonoa). Yöelämässä riekkuminen voi tulla kalliiksi, koska yökerhossa olut + virvoitusjuoma maksoi 12 euroa, muuten olut pubeissa tms. oli suht edullista.

Mukava lomakohde ja rantalöhöilyn vastapainoksi näkemistä myös lähistöllä, kuten vanhakaupunki. Siihen rantalöhöilyynkin muuten uppoaa rahaa: rantatuoli maksoi useamman euron. Tosin sitä ei ole tietenkään pakko ottaa, mutta itse ainakin makoilen mieluummin kunnon lavitsalla kuin pyyhkeen päällä hiekassa.
"Osittain samat vaatekaupat kuin Suomessakin".... mitähän tuo tarkoittaa? varmaan halpiskauppoja kuten Sara ym?
nidriin ens ma olisi lähtö.. asiallisia kommentteja paikasta ja hintatasoa ? jos jollain sattuisi tietoa olemaan.. ;)
täällä kans ollaan lähdössä maanantaina nidriin. otetaan reissua mielenkiinnolla. :D
joo, startataan kello 18 paratiisiin!! tääl kans lomaa odottellessa.. ;))
kertokaa, mitä hintoja haluatte tietää, niin ilmoittelen. Olin siellä heinäkuussa. Toki voitte vielä kertoa, mikä hotelli, koska hinnat vähän heittelivät sijainnin mukaan, kuten kaikkialla.
Ei kait hinnat oile kaikkialla samanlaisia! tosi typerää edes väittää tuollaista. Se rakastamanne kalja eri kuppiloissa on todella erihintaista.
millaista kirjanpitoa pidätte kun tiedätte kaikki hinnat? mitä merkitystä sillä on ylipäätään? ihmettelen noita hintatarkkailijoita, siinähän menee loma pilalle.
terve!
siis lähinnä ruokailut, juomat ym.. ? siis nää tavalliset jutut..
meillä on Nidris hotellina Konstantinos.. paljonkohan yleensä pyytävät tosta hotellihuoneen ilmastoinnista.. ? ei varmaan montaa euroa päivästä.. ?
Sapuska ravintolassa oli noin kympin. Tietty kalliimpiakin löytyi, mutta tuo ehkä noin keskiarvo. Rantakadun ravintolat olivat kalliimpia sijaintinsa vuoksi, ei niinkään ruuan. Ennen keskustaa on Pinewood niminen ravintola, joka näyttää saluunalta, mutta kun vaan kävelee sisään ja jatkaa kävelyään, tajuaa, että ravintola on aivan rannassa ja ulkona on aivan ihanat pöydät kaukana melusta. Todella kaunis paikka ja siellä söin parhaat ruuat todella halpaan hintaan. Litra karahviviiniä on kympin kieppeillä, puoli litraa tietenkin vitosen, eli halpaa on. Ruoka ruokakaupassa ei myöskään paljoa maksa, kunnon viipale aivan ihanaa fetaa pari euroa, kuin muutkin juustot. 6 pullon vesisetti á 1,5 litraa oli myös niin halpaa, etten enää muista. En ollut tossa hotellissa, mutta meidän hotellissa ilmastointi oli vitosen päivässä, mikä oli aika paljon. Tuohon aikaan kuitenkin välttämätön, kun ulkona oli 39 astetta. Voihan sitä kokeilla ensin ja palauttaa vempaimen, jos ei tarvitsekaan. Aurinkolavitsa rantsussa 2,5 euroa peti ihan kautta linjan. Mielestäni kaikki oli tosi halpaa ja rahaa meni huomattavasti paljon vähemmän kuin olin ajatellut. Ja ruoka oli hyvää. Niin, lounaat keskustan kuppiloissa muutaman euron.
Aloittajan mainistsemat saaret ovat nuorten biletyspaikkoja. Niissä on kaikki kallista yleensä ja laatu heikko.
"just tullu"
kiitos tosi paljon tiedoistasi.. joo ihan halvalle kuulostaa ja suht sitä mitä ajattelin.. ja pitääpä käydä tossa kyseisessä Pinewood ravintolassa.. ;))
 /   /  /  /  /  / Kreikan saarten hintataso

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta