Soneran 3G "heti valmis pätkimään" -läppäripaketti

silverrr

Hankin Soneralta Acerin läppärin 6 Mb:n 3G-yhteydellä, dataplus palvelulla ja ns. kaikilla herkuilla.
Yhteys toimi kuukauden päivät ihan okei, mutta sitten alkoi tapahtumaan tätä, mitä näköjään tapahtuu kaikille muillekin, yhteys katkeilee jatkuvalla syötöllä, vaikka kone väittääkin signaalin olevan erinomainen.
Soneralta on asiasta aivan turha edes kysyä, sen verran vilkaisin niiden keskustelupalstaa että huomasin kun joku oli asiasta maininnut, vastaus oli tyyliin "emme käsittele täällä tällä hetkellä 3G-verkon kysymyksiä"

Soneran ongelmanratkaisusivuilla ongelman ratkaisuksi tarjottiin mm. F-Securen asetusten muuttamista, 3G Connection Managerin asettamista toimimaan pelkästään 3G-verkossa, mutta näistä ei todellakaan ollut pienintäkään apua. Ihmeellistä kuinka ihmisiä sahataan näin räikeästi linssiin, mainokset on täysin harhaanjohtavia, myydään tuotteita jotka eivät edes toimi, eikä edes Soneralla itsellään tunnu olevan mitään käsitystä ongelmien syistä.

Erityisen kivaa tästä tekee vielä se, että kun yhteys pätkäisee poikki juuri kun on tulossa uusi Windows päivityspaketti.. ei liene kuin ajan kysymys milloin Win7 ottaa ja kaatuu lopullisesti tuon takia. Ja mitä tuohon 3G-verkon kuuluvuuskarttaan tulee.. minulla sen mukaan pitäisi olla loistava signaali.. no, kyllähän tietokone sen huomaa, mutta valitettavasti tämä ilmoja pitkin kulkeva 3G-pirulainen ei.

Hapan maku jäi suuhun, mutta olisihan se pitänyt tajuta.. Sonera on Sonera.

14

983

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • silverrr

      Ja vielä lisäyksenä edelliseen, VASTOIN Soneran ohjeita päätinkin kokeilla toimikoo tämä yhteys sittenkin paremmin EDGE, eli normi GSM-verkossa. Ja kuinka ollakaan, toimii! Hitaammin, huomattavasti hitaammin, mutta ei sentään nettiyhteys mene poikki puolen tunnin välein.. ja surffaaminen onnistuu ihan hyvin.

      Mikähän älytys tuo 3G Connetion Managerkin oikein on, kun tilasto näyttää että EDGE:lläkin nopeus olisi muka yli 200 kb/s, totuus on noin kymmenesosa tuosta. No, mennään tällä sitten.. eikä sillä Soneran lupaamalla 0,4 -3 Mb:n vaihteluvälillä. Kunnon kusetusta, noh.. onneks ei ole kuin 24kk sopimus.

      Varmaan turha kysyä onko kellään vastauksia näihin ongelmiin.. eihän niitä taida olla kellään. Mut rahaa sataa Soneran laariin, se lienee pääasia. Telia ja Sonera. Eikös se vanha sanontakin kuulu että kaksi rikkinäistä ei yhdessä muodosta yhtä ehjää ;)

      Hohhoijaa.

      • dfghqwsa

        Taidat asua heikossa 3G-peitossa?


      • mokkulapokkula
        dfghqwsa kirjoitti:

        Taidat asua heikossa 3G-peitossa?

        Chatata? hahaa paskan myivät........


      • ... nettitikuilla piisaaa lähes loputtomiin :-(

        välillä toimii talon pohjoispuolella, välillä eteläpuolella, joskus ei kummassakaan


        jos jostain jotain haluaa tietää, voi hakea MDMA -ohjelman

        ja noista nopeuksista: MobilePartneriakin on tullut vastaan kahta päätyyppiä eli minulla ilmoittaa nopeuden kiloTAVUINA sekunnissa, mutta myymälässä oli sellainen että nopeus oli kiloBITTEINÄ sekunnissa. Tavu onkahdeksan bittiä.

        ftp://ftp.funet.fi/dev/ -osoitteesta ladatut testitiedostot ova järkevin tapa mitata siirtonopeuksia nettitikuilla, muilla tavoilla saa mitä sattuu


    • Tietoyhteiskunta

      Acer Aspire 3G paketti toimii minullakin miten sattuu. Yhteys on muka erinomainen, mutta rx-liikenne täysin nolla. Yksikään nettisivu ei aukea hetken surffailun jälkeen. uutta yhteyttä ei saa, kuin buuttaamalla koneen.

    • jennastubepätkii

      Samaa paskaa kiroillu jo pari vuotta ku ollu acerin vehe soneralta. Pari kertaa soittanu soneralle niin ei vika ole niiden verkossa tai missään. Ei tietenkään. Sehän on oltava vain ja pelkstään minun koneessani. Ja samoja konsteja ovat koittaneet syöttää mullekkin että lukitse se ja se ja se van ei toimi. Turpaan saisivat saada.

    • pentti hirvonen

      mulla on telefinlandin (samaa paskaa kkun sonera) 3g nettitikku ja voi vittu kun sai sillon koekäyttöön ja toimi niin perkeleen hyvin ni tuli vaihettua langallinen laajakaista sit tähä, ja puol vuotta se toimiki hyvin, mutta voi vittu viimeset 3 kuukautta on yhtä perkeleen paskaa, ei vittu vois paskemmin nettiyhteys toimia!!!
      vituttaa niin vitusti kun piti mennä tällänen paska hommaamaan, ja 24kuukauden sopimus, ja kun lopetti langallisen liittymän ni sonera kävi katkomassa linjatki ni nyt sit ollaan tälläsen vitun paskan nettitikun varassa, voi vitun vitun vittu että vituttaa, tänäänki koko vitun päivän oon yrittäny nettiä käyttää 12 tuntia vittu ja ei vittu sivut aukene ja saat sit jos yrität pelata jotain netissä ni vittu 5 sekuntia ja jumahtaa ja lagittaa ja sitte heittää pihalle voi vitun vittu.

      ja tikku näyttää saatana 3g ja täydet kentät!

      OSTA TELEFINLAND NETTI TIKKU -VARMA HERMOROMAHDUS!

    • kohta ex-sonera

      Meillä ollut soneran nettitikkuja pari vuotta, ONNEKSI määräaikainen sopimus päättyi ja nyt pääsemme irti sopimuksesta.
      Tarjosivat uutta 2 vuoden sopimusta, mutta olen oppinut ettei mitään määräaikaisia
      soppareita mistään laitteesta, ja niitä ei olekaan.

      Datatehotunnit ja mitkä hienot jutut oli mutta kun netti ei toiminut kunnolla niin ei millään. Ei Savonlinnassa (melkein keskustassa) eikä täällä Helsingin Oulunkylässäkään... ajatella... eikä toimi vielä tänäänkään.

      Soneran nettitikut on niitä varten joilla on aikaa, siis AIKAA.. esim. ladata hesarin sivua 10 minuuttia...

      HYVÄT IHMISET TESTATKAA ENNENKUIN OSTATTE MITÄÄN!!!!

      Meiltä lähtee soneran känny liittymät ja mokkulat ja vaihtuu Elisaan....

    • sonera - roskaa

      Itse vaihdoin kans kaikki vitun sonerat elisaan. Toiminut jo kohta toista vuotta moitteetta!!

      Soneran adsl oli 8/1 no perhana youtube ei toiminut. soneran mielestä youtube ongelma ei oo heillä ku ne ei omista youtuben palvelinta vaikka samat paskat näkyy hyvin elisan mokkulalla ku testasin kaveril. no ei täs mitään sonera ei haluu hyvittää mielipahaa ja puhelu kustannuksia.

      no sit vittu 3g yhteys puhelimes. vittu ku pätkii nii saakelisti keskellä suurkaupunkia ettei striimauspalvelun kuuntelusta tuu hevonvittuu nii ja sit ne datakatot. saa jatkuvasti kyyläillä paljonko voi olla netis. erehdyin tilaan lisäpaketin koska mainos kertoi mielestäni että saa loppukuun surffailla puoleen hintaan paketista, mut se olikin taas sama hikine gigatavu.

      VITTU mitä paskaa oikeesti koko sonera pulju. maksoin puhelimen kytkyn kalliisti ja uudestaan en oo perään kattonut. vittu mokkula yhteys maksiminopeudella kännyn kautta toimi kotikulmilla 1/0.3 M eli käsittämättömän hidas MAKSIMI NOPEUDEKSI !!!

      No liittymät vaihtu elisaan ja vitutuksen jälkeen olen päässyt elämään normaalia elämää ku elisa toimii vaa. ei datakattoja ja striimauspalvleukin toimii pätkimättä, kentät aina vakaat toisin kun kusi soneralla. ja nopeuskin semmoset 8-15M/1-3M eli ihan eri planeetalt!!! mokkulakin tilattu samalla ja nykyään tyytyväinen asiakas eikä muuten vituta.

      Nykyään laskut elisalle on 20 euroa kuukaudessa, puhelut, halvin liittymä, mobiililaajakaista se hitain älypuhelimeen ja mokkula maksiminopeudella.

      kyllä voi suositella eikä todkaan jää soneraa kaipaan!!!

    • nimetön2

      siis mä en ees oo ikinä ollutkaan telefinlandin asiakas...likoillani on ollut aikoinaan telefinlandin latausliittymä ja nyt tuli prävöö et mulla on ollut jokin sopimus tuon kyseisen firman kanssa...hei haloo siis ei tod...

      • Moro nimetön2,

        Eli sitä ei ole myöskään missään vaiheessa vaihdettu sopimusliittymäksi, he käyttäjänä ja sinä varsinainen asiakas?

        Otahan äkkiä yhteys Tele Finlandin asiakaspalveluun, sillä toi selviää. Asiakaspalvelun numero on 0404 123 123.

        Tero@SoneraPartio


    • ihan normaalia

      Windows koneet keräävät kaikenlaista saastaa netistä sisuksiinsa, että jos toiminut kuukaudenkin niin sekin on jo hyvin windowsilta. Sun tarvii viedä konees johonkin huoltoon jossa ne ainakin yrittää putsata sen saasteista, sitten voi taas netti pelata vähän aikaa.

      • elä selitä

        ihan normaalia 24.9.2013 12:58

        "Windows koneet keräävät kaikenlaista saastaa netistä sisuksiinsa, että jos toiminut kuukaudenkin niin sekin on jo hyvin windowsilta. Sun tarvii viedä konees johonkin huoltoon jossa ne ainakin yrittää putsata sen saasteista, sitten voi taas netti pelata vähän aikaa."

        Siinä taas selitys jossa ei ole päätä eikä häntää.
        Itsellä ollut yli 10 vuotta kaupunkiasunnolla paikallisen operaattorin
        kaapelinettiliittymä.
        Mitään nettiin pääsemisen ongelmia ei ole yhdessäkään Windows
        tietokoneessa ollut.
        Sitä vastoin nämä mokkulakauppiaat kahden vuoden sopimuksineen
        ja pätkivine yhteyksineen ottavat todella pattiin.
        Mökille maalle ei ole vielä tähän päivään mennessä saanut toimivaa
        langatonta nettiyhteyttä.
        Ei ihme, että täällä maalaiskylissä on alettu vetämään valokuitua paikallisin
        voimin tienvarsiin.


      • Seli seli
        elä selitä kirjoitti:

        ihan normaalia 24.9.2013 12:58

        "Windows koneet keräävät kaikenlaista saastaa netistä sisuksiinsa, että jos toiminut kuukaudenkin niin sekin on jo hyvin windowsilta. Sun tarvii viedä konees johonkin huoltoon jossa ne ainakin yrittää putsata sen saasteista, sitten voi taas netti pelata vähän aikaa."

        Siinä taas selitys jossa ei ole päätä eikä häntää.
        Itsellä ollut yli 10 vuotta kaupunkiasunnolla paikallisen operaattorin
        kaapelinettiliittymä.
        Mitään nettiin pääsemisen ongelmia ei ole yhdessäkään Windows
        tietokoneessa ollut.
        Sitä vastoin nämä mokkulakauppiaat kahden vuoden sopimuksineen
        ja pätkivine yhteyksineen ottavat todella pattiin.
        Mökille maalle ei ole vielä tähän päivään mennessä saanut toimivaa
        langatonta nettiyhteyttä.
        Ei ihme, että täällä maalaiskylissä on alettu vetämään valokuitua paikallisin
        voimin tienvarsiin.

        Mulla pöndellä mokkulalla 5,8 mb sisään, just mittasin. Ei tosin ole soneran liittymää, en viitti kertoa kenen liittymä ettei tuu turhaan tunkosta linjoille;)

        ps. Fortum käyttää täällä meitin pöndellä etä s-mittareiden tiedon siirtoon soneraa ja ei toimi sekään, mittariasentaja lupasi että sonera laittaa vahvistimia sitten myöhemmin, että silleen. Saas nähdä mimmonen sotku tästäkin vielä tulee arvio ym. sähkölaskuissa kun soneran vehkeet reistaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe